Dagens HIUDÖS

2008-12-01 @ 21:02:36

Dagens kapitel heter "Träna mental aikido". Aikido är en självförsvarsteknik som innebär att vända motståndarens attack till sin egen fördel. RC menar att det bästa sättet att lösa en konflikt är genom vänlighet, istället för att möta ont med ont blir det lättare om du möter upp med vänlighet och försöker att inte förlora humöret. Han tar ett exempel på en man som ringt honom när han satt i radio för att kritisera honom. Mannen sade vissa otrevliga saker men istället för att vara taskig tillbaks gav RC mannen komplimanger för att ha läst böckerna, reflekterat och tänkt igenom sin egen ståndpunkt. Bråket var över innan det ens startat och mannen framstod i rätt dålig dager eftersom RC inte försvarade sig.
RC påpekar dock att menat aikido inte innebär att väja undan eller hålla med om andra åsikter utan att välja den bästa fredliga responsen och vända det positiva till något negativt. Du kan till exempel ställa en fråga, fundera en stund eller inte säga någonting alls. Du kan be att få återkomma med ditt svar. Din lugna attityd kommer att bli ditt vapen i konflikten och du kommer märka att andra tar dina åskter på större allvar. Om du foljer dessa råd kommer antagligen över hälften av alla konflikter du hamnat i tidigare, vara avslutade innan de ens börjat.

Jag är kass på det här. Jag tar lätt illa upp och blir irreterad och sur. Jag försvarar allt jag sagt, även om jag efter ett tag kanske inser att den andra personens förslag faktiskt verkar vettigare. Mental aikido är något som jag ska försöka jobba på nu under december månad och jag kommer berätta för er om de eventuella bråk som inte uppstått men också de misstag jag gjort. Funderar du också extra på aikido under december månad vetja, helt rätt månad att försöka hålla lugnet. :)

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback