Första Advent

2008-11-30 @ 18:22:46

Hej på er. Förhoppningsvis sista dagen med långsamt internet, lovar att massa spännande saker kommer hända på bloggen imorgon!

Humör: Lugn och stolt
Gjort: Läst lite, tittat på tv, ätit, varit på stan, skrivit julkort m.m.
Planer:  Till Manda på glöggkväll
Ser på: Skärmen
Lyssnar på: Kanal 3, ett program om Britney
Läser: Det jag skriver
Dricker: Inget.
Äter: Inget.
Bästa: Att julen närmar sig
Sämsta: Att det snart är måndag igen och jag måste börja plugga ordentligt
Väder: Mörkt
Dagens favoritsak: Den nya julskivan
Vill ha: Hemlighet!
Motto: Ta dagen som den kommer
Dagens outfit: Svarta jeans, hello kitty linne och superlative conspiracy tröja

Första advent idag. Var ute en sväng och kollade inte skyltsöndagen. Köpte julkort och en julskiva. Tänka sig att jag typ är klar med både julkort och julklappar och det är inte ens 1 december än. Ska ni se på julkalendern imorgon? Det tänkte jag göra. Såg i och för sig skaparen på nyhetsmorgon för några dagar sen och han sa att det var en modern julkalender, inte så mycket söta hus och snö, tråkigt tycker jag! Jag vill ju ha typ Jul i Kapernaum med massa snö och en gullig by. Det är äkta julstämning. Har inte fått så mycket av den varan än. Min jullåda är kvar hemma hos mamma och kommer inte upp förrän på fredag, så då ska jag och E ha lite julmys. Sen ska jag till syster på söndag förhoppningsvis och hämta lite annat julpynt att komplettera med. Det ska blir riktig julstämning i Ks! Det känns bra att de flesta förberedelserna inför julen är klara. Schemat är klart och alla blev nöjda. Julklapparna är nästan klara och julkort fixade. Får se om jag fixar ngt extra till pappa, tina. Kerstin, Vega, Jonatan och Jenny. Helst hade jag velat köpa hur mycket som helst men som sagt, budgeten är överansträngd redan som det är. Sicken tur att jagLite stolt över mig själv, får jag ju säga. På torsdag är det julbord. Ska bli super mysigt verkligen. Vet inte riktigt vad jag ska ha på mig än men det lär ni ju få se på dagens outfit.

På fre kommer E och på lör ska jag jobba och sen ska vi åka till Lnkp på Ems födelsedagsfest. Ska bli hur kul som helst!! Sen har jag bestämt mig för att följa med E hem på sön och fira min födelsedag hemma. Kommer upp igen på onskväll för konferensen på tors och ska jobba nästa fre. Det blir nog bra. Blir glöggkväll hos Manda ikväll. Lovar att ta lite kort och lägga upp imorgon. Ska ta med mig daimkola och bjuda flickorna på. Var sugen på något sött men vill inte äta upp allt själv så jag tar med mig det bort. Tur att tjejen inte bor långt härifrån. Ska äta lite innan jag åker hemifrån. Blir nog varma mackor tror jag.

Dagens kapitel ur HIUDÖS heter Hetsa inte upp dig när förhållandet tar slut. RC gör klart att han förstår att man blir ledsen men presenterar olika synsätt för att underlätta processen. Först berättar han att vi måste förstå att brustna relationer är viktiga. Om inga relationer hade avslutats hade alla varit tillsammans med den person som de först blev intresserade av, och hur ofta fungerar man med sin första kärlek ihop hela livet? Chansen finns men den är jätte liten. Om man förstår att brytningar måste ske och vidgar perspektivet blir det lättare att gå vidare. Om man inte hänger upp sig och blir arg för att den andra inte visade sig vara den rätta kan man gå vidare och hjärtligt önska den andra lycka i livet. Din uppriktiga kärlek och vilja att förlåta är mer uppenbar än du kanske tror. Han avslutar med att säga att brustna relationer kan vara förklädda välsignelser, även om det tar ett tag innan man inser det.

Det är så sant. När mitt första förhållande tog slut grät jag i flera veckor. Jag slutade äta och gick ner massor i vikt samtidigt som jag ständigt gick runt för mig själv på elljusspåret bakom min mors hus. Det var fruktansvärt. Han hade inte bara ljugit om varför han gjorde slut utan visat sig varit otrogen efter ett 2,5 år långt förhållande. Idag, när jag ser tillbaka, förstår jag varför vi inte klarade att hålla ihop förhållandet. Vi utvecklades alldeles för olika och nu är jag lycklig tillsammans med E. Förhoppningsvis klarar jag och E det resten av livet, det vore underbart, men gör vi inte det, så gör vi inte det och då får jag ta tag i det då men att utvidga perspektivet och tänka som RC föreslår hjälper. Tänk på det nästa gång som ni utvecklas åt olika håll.

Vi hörs imorgon igen. Nu ska jag äta och göra mig iordning för glöggen. Ciao

Sweet Saturday

2008-11-29 @ 14:03:35

Humör: Positiv
Gjort: Diskat, tvättat och ätit.
Planer: Ingenting, till stan?
Ser på: Skärmen
Lyssnar på: MixMegapol
Läser: Det jag skriver
Dricker: Inget.
Äter: Inget.
Bästa: Att jag har världens bästa bästa kompisar och finaste pojkvän.
Sämsta: Att jag är ensam hela helgen
Väder: Grått
Dagens favoritsak: Min te-kopp
Vill ha: Mer pengar
Motto: Positiv syn på livet gör allting lättare
Dagens outfit: Mysbyxor, linne och stickad tröja. MYS


Lördag, lugn dag. Vad ska jag göra nu? Jag har tvättat, diskat, ätit frukost och lunch, bäddat rent och pratat med min älskling. Nu står både tv, radio och dator på. Life of Ryan på Mtv är väl ingen höjdare men jag har inte så mycket annat för mig. Har läst lite i boken men den är tråkig och svår, tänkte ta mig igenom de sista sidorna i starthäftet. Funderar om jag ska svänga förbi stan och kanske köpa lite julkort. Budgeten den här månaden är pressad som alltid och dessutom måste jag nog köpa ngt mer till Vega och Pappa. Vi får se vad jag kan hitta som passar min budget.. 

Em ringde igårkväll. F*n vad jag saknar henne. Det var så skönt att höra hennes röst och hur kul hon hade det när jag låg här hemma själv och tittade på Pirates. Hon var väl inte helt nykter, och inte Oskar(Oscar??) heller men desto roligare att lyssna på dem. Det ska bli underbart att träffa dem nästa helg och alla verkar jätte trevliga! Jag är också lite besviken över att jag inte började i Lnkp istället, så jag hade kunnat vara med dig hela tiden tjejen, precis som du sa, men jag antar att vi alla måste växa upp och ha vår personliga utveckling. Men jag vill att du ska veta att jag ÄLSKAR DIG MASSA!

Jag har varit duktig och läst nästa kapitel, "Ungdomar kan uträtta underverk" i Richard Carlsons "Hetsa Inte Upp Dig Över Småsaker" och här kommer dagens små tips. Alla ungdomar kan uträtta underverk, det räcker att plocka upp pappret från gatan, hjälpa tanten som tappade vanten och le mot dem du träffar på gatan. Underverk kan vara både stora och små, alla lika viktiga! RC tar ett exempel där en ung flicka jobbar extra på ett djurhem och letar efter en ägare till en hund som ska avlivas om två dagar. Medan hennes kompisar står i receptionen och surar över att de är sena till en fest ber flickan om två minuter till för att göra ett sista samtal. Kompisen svarar att det ändå finns för många djur som hon inte kan hjälpa och att de borde gå istället men tjejen ringer samtalet och det resulterar i att en gammal dam kommer och hämtar hunden dagen efter . Flickan säger till sin kompis att tala om för hunden att de borde ha gått till festen istället.

RC vill påvisa att småansträngningar för att göra det rätta är att uträtta storverk varje dag. Engagera dig i något som du tror på och du kommer må superbra samtidigt som du utför en storartad presentation. Mitt mål är att engagera mig i Rädda Barnens Ungdomsförbund nästa år, vad är ditt?

Kvällsord

2008-11-28 @ 22:26:02

Hej på er. Hoppas allt är bra. Själv sitter jag och tittar på Pirats och myser hemma. Hostat lite lätt. Blir kanske inte så många inlägg under helgen iaf. Ska försöka med iaf ett per dag. Har förbrukat mina GB på det trådlösa internetet, har varit dålig på att stänga av det och datorn ordentligt så fram till måndag kommer jag ha JÄTTE LÅNGSAMT internet tyvärr, men på måndag blir det massa roliga inslag igen. Eftersom det tar extra lång tid att ladda upp bilder så får dagens outfit vänta lite men jag fortsätter som vanligt med dagens lista och kapitel i HIUDÖS.

Var och handlade förut om inköpen blev: Sej, tonfisk, avokado, keso, knäckebröd, fullkornsbröd, tomater, sparris, bananer, mjölk, ägg, riskakor och soya. Låter som ett bra köp va? Mest nyttiga saker. Tänkte ta mig en liten promenad under helgen. Vill komma igång med träningen så fort som möjligt men vill heller inte träna förkyld, det kan vara riktigt farligt. Man kan få hjärtmuskelinflammation om det vill sig riktigt illa, och då får man inte anstränga kroppen på flera månader. Nä, nu ska jag krypa ner under täcket. Hörs imorgon, ciao!

Hetsa Inte Upp Dig Över Småsaker (HIUDÖS), kapitel 1

2008-11-28 @ 14:52:37

"Hetsa Inte Upp Dig Över Småsaker Om Tonåringar" är en bok skriven av Richard Carlson, amerikansk doktor i filosofi. Han har skrivit en hel serie med "Hetsa inte upp dig över småsaker"-böcker och just den om tonåringar fick jag av min mamma 2004. Det är den bästa boken jag någonsin läst och den har hjälpt mig genom mycket trots att det finns vissa kapitel som jag inte ens läst än. Boken ger små tips för tonåringar(eller egentligen unga vuxna) om hur man ska tackla problem som uppstår under just denna tiden i livet. Problem med pojkvänner/flickvänner, kompisar, föräldrar m.m. och han använder sig av exempel i varje kapitel för att demostrera sina strategier för att få ett lugnare och behagligare liv. Såhär skriver han i inledningen:
"När vi hetsar upp oss över småsaker och retar oss på oss själva och andra, leder våra (överdrivna) reaktioner till att vi blir stressade och olyckliga. Men inte nog med det. De hindrar oss från att få vad vi vill ha. Vi tappat fotfästet, vi snubblar och anklagar oss själva. Personer som skulle kunna hjälpa eller vägleda oss blir istället irreterade på oss. Kort sagt går det åt oerhört mycket energi för att hetsa upp sig över småsaker..."
Richard ger i varje kort kapitel råd till hur du kan bli en lugnare och mer balanserade människa och dessa råd tänkte jag förmedla till dig.

Första kapitlet: Kräks inte på dina kompisar!
Här menar RC såklart inte att du kräks på dina kompisar men han vill uppmärksamma oss på när den psykologiska magsjukan attackerar. Några gånger i månaden blir säkert du, precis som jag, på dåligt humör. Det känns som att allt bara blir fel, inget går min väg osv. och vi tenderar att ta ut detta på våra medmänniskor och smittar dem med vårt dåliga humör. RC skriver att det blir lättare att hantera om du är uppmärksam på dina känslor. Alla är på dåligt humör då och då, det är inget konstigt med det men om du har vetskapen kan du begränsa skadan. Som tonåring blir man ibland, utan anledning, på dåligt humör och du behöver inte ens göra någonting åt det. RCs tips är dock att du drar dig undan lite, precis som om du vore sjuk på riktigt. På det viset startar du inga bråk utan anledning och gör inte folk i din närhet sura på dig, p g a ditt dåliga humör. Om du vet om att du är på dåligt humör kan du till och med be om hjälp eller råd istället för att "kräkas" på dina närstående.

Jag gör det här hela tiden! Jag blir på dåligt humör och berättar för alla jag känner hur sur och grinig jag är över någonting. Ofta blir jag dock helt oförstående när dom tjurigt svarar tillbaks att de inte orkar lyssna på mitt klagande. Nu när allting verkar lite ljusare kan jag förstå att de inte tycker att det är så roligt. Kompisar ska man ju ha kul med och även om man måste/vill prata "allvarliga" saker ibland med sina kompisar så ska det inte vara sådana obetydliga småsaker som jag alltid går omkring och tjatar om. Nu senast handlade det om att en vakt var dum och innan det att jag tyckte att föreläsare uttryckte sig dumt. Varför bry sig? Det som har hänt, har hänt och det finns ingenting i världen som kan ändra på det och om jag inte kan ändra på det, varför bry sig? Jag vet ju vad både vakten och föreläsaren menade egentligen så varför gå och sura över en dålig ton eller något liknande, de kanske också hade en dålig dag?
Ska vi alla tillsammans försöka, för våran egen skull och alla andras runt omkring oss, sluta "kräkas" på våra närstående.

Nästa kapitel imorgon: Ungdomar kan uträtta storverk!

TGIF!

2008-11-28 @ 13:27:34

Nej, inte egentligen, för mig ser alla dagar likadana ut. Jag pluggar lite, slappar lite. Spelar ingen roll om det är tisdag eller lördag, det känns likadant. Sen ska jag vara själv, kvar här uppe. Inte åka hem, och E kommer inte upp så det känns lite halvtråkigt faktiskt. Men det är Pirater på tv ikväll så det ska bli lite mys och jag ska laga något gott till mig. Alldeles nyss var det lunch; köttbullar, makaroner och tomatsås. Men innan jag avslöjar allt ska ni få dagens lista:

Humör: Mys trots ont i halsen
Gjort: Vart i skolan.
Planer: Handla, dammsuga, boka tvättid, plugga och läsa första kapitel i min favorit bok "Stressa inte upp dig för småsaker".
Ser på: Skärmen och The Ellen Show
Lyssnar på: Ellen och Christina Appelgate
Läser: Det jag skriver
Dricker: Drack mjölk idag faktiskt, den var på väg att gå ut.
Äter: Åt köttbullar, makaroner och tomatsås.
Bästa: Att det är fredag och att jag får vara ihop med E.
Sämsta: Att jag blivit mer förkyld sen igårkväll
Väder: Fint
Dagens favoritsak: Mina tofflor
Vill ha: GODIS!!!!!
Motto: Man kan ha mys ensam
Dagens outfit: Aha, se nedan :)

T-shirt från Syster (från början HM), kjol från HM och skor från Wedins.


Så, jag gick ju ut igår. Fast jag inte skulle. Jag gick hem och bytte om och följde med ut men allt blev konstigt för K kom inte in och hon hade min jacka, men inga pengar. Om jag har druckit lite och ngt krånglar så blir jag trött och börjar sakna E så jag gick hem och ringde honom, sen gick jag och la mig. Onödigt att göra sig själv mer sjuk bara för att gå till krogen och hem igen.. Men, men.. Kommer senare med inlägg om Dagens kapitel och inköpslistan från mataffären så ni kan se hur duktig jag var när jag handlat BARA nyttig mat. Hörs,

Ciao!

:)

2008-11-27 @ 19:58:21

Nu är jag glad. Nu har jag fått tillbaka mina saker, mina krämer och plattången. Allt känns mycket bättre. Nu ska jag tvätta ansiktet ordentligt så att de sju hemska finnarna jag fått under tiden försvinner så fort som möjligt.  Ska till Manda snart men jag vill gärna se mitt favvoprogram innan :P "Du är vad du äter". Jag fattar att jag kanske inte får så mycket nya kompisar här uppe med en gång när jag prioriterar tv:n framför klasskompisarna men jag ska ju ändå inte dricka eller med ut, är fortfarande lite förkyld och jag vill bli frisk så jag kan börja träna igen..
Här kommer kvällens outfit iaf:Poloklänning från Gina (håller mig borta från krogen ikväll med, är alldeles för varm för att gå ut med), strumpbyxor och stövlar från DinSko.

Jag är sååå himla sötsugen. Kroppen skriker efter socker och snart äter jag sylt med sked trots att jag är mätt. Jag hatar det här. Det är det här som får mig springa bort till ICA och köpa godis, kakor, chips med dip, läsk eller någonting annat som jag försöker hålla mig borta från. Ska bli skönt när "Du är vad du äter" börjar, då brukar suget försvinna.. :P

Kanske hör av mig igen efter Manda, annars får ni höra mer om kvällen och morgondagens outfit imorgon!
Ska börja läsa ett kapitel ur min favoritbok varje dag och jag ska berätta alla smarta tankar för er, den heter "hetsa inte upp dig för småsaker" och är den bästa bok jag någonsin fått! Börjar läsa imorgon, don't miss that!! :)

Ciao

Knega,knega dagen lång. Inte knega?

2008-11-27 @ 14:20:08

Jag blir så trött på mitt jobb. Eller ah, inte jobbet i sig egentligen, utan omständigheterna. Jag har precis fått ett nytt extra jobb på McD. Okej, deras mat och vad den gör med kroppen är ingenting jag står för men det är gott de dagar man vill unna sig att vara lat och de har faktiskt alternativ som morötter m.m. Men de senaste har jag bara haft SÅN otur med arbetstider. Först så har jag varit anställd i två månader och bara jobbat två dagar. Det känns rärr dumt och jag gillar inte när det går för lång tid emellan för du glömmer jag allting och det tar mycket längre tid. Vi blir inte schemalagda speciellt mycket eftersom det är meningen att vi ska kunna ta tiderna som blir över men det blir inte så jätte många över heller. De första två gångerna jag jobbade var en fredag och en söndag och det var jätte kul. Lite jobbigt men kul. Efter det har jag försökt ta lite extra tider. Tog bland annat i tisdags men fick ringa in sjuk eftersom jag fortfarande hostade. Sen var jag hemma för första gången på över en månad och de ringer TVÅ gånger på två dagar. Underbara tider. Typ 4 timmars pass men jag fick ju tacka nej eftersom jag var hemma. Nästa gång det fanns en tid som var ledig var ännu ett fyratimmarspass men den var den fjärde dec och jag har precis köpt julbordsbiljett hos Svik. Så det gick inte det heller. Nästa gång jag är schemalagd är den 6:e dec och då kan jag verkligen inte egentligen, eftersom jag ska till Lnkp och Ems inflyttningsfest men jag slutar 17 så vi får åka efter det. De kommer säkert fråga om jag kan stanna längre då med men det kan jag verkligen inte. Jag har sån otur! De tror säkert att jag inte vill jobba och kommer säkert inte ringa mig först igen direkt, men jag vill ju verkligen. Som typ nu i helgen har jag INGENTING att göra och jag behöver verkligen pengarna. Men nu finns det ju inga tider.. De är som att ngn snott mitt schema och säger: Där kan hon inte, där sätter vi in en ledig tid. Åh suck. Nej jag vet att det inte är så men ibland måste jag bara få klaga lite. Jag tycker det är synd. Jag har kommit till en arbetsplats som jag trivs på och jag vill lära känna mer människor där men jag lyckas aldrig få tiderna att gå ihop. Det fanns ju tid idag men då hade jag en viktig föreläsning så det gick inte.
Jag har sagt till chefen att jag kan jobba under julen fast att hon då får schemalägga mig ett par dagar i sträck så det lönar sig att åka upp hit och det sa hon att hon skulle göra. Jag lovar att jag kommer få jätte dumma tider som jag reda lovat bort till F&S eller familjen eller nått. A wise man once said: Kan det skita sig, så skiter det sig. Och det är ungefär så det känns just nu.
Bara så ni vet, JAG VILL JOBBA!

Dagens Outfit

2008-11-27 @ 09:12:58Tröja brun Victoria Beckaham, Byxor Svarta Lindex, T-shirt svart också Lindex, Bruna stövlar från Skopunkten :)

Torsdagens första

2008-11-27 @ 08:29:05

Humör: Trött och ont i halsen
Gjort: Vaknat, satt på tv:n och kollat rubrikerna på DN, SvD och GP.
Planer: Försöka gå upp snart kanske?
Ser på: Skärmen och nyhetsmorgon
Lyssnar på: Nyhetsmorgon
Läser: Det jag skriver
Dricker: Ingenting
Äter: Inget, ska göra havregrynsgröt snart
Bästa: Att jag får mina grejer från mamma idag, och får träffa mamma :)
Sämsta: Att jag fortfarande är massivt förkyld
Väder: Grått
Dagens favoritsak: Plattången
Vill ha: Mina ansiktskrämer och min plattång fortfarande!!!
Motto: Don't worry, be happy
Dagens outfit: Har inte kommit på än. Kommer i nästa inlägg :)

Mest för framtida bruk...

2008-11-26 @ 21:10:12

...men vi avslutar dagen med att slänga in en sånhär:

Humör: Glad med sliten
Gjort: Skolan och fikat med Alex
Planer: Försöka sova snart kanske?
Ser på: Skärmen
Lyssnar på: Grannens musik
Läser: Alla bloggar jag kan hitta
Dricker: Ingenting, tranbärsjuicen är slut
Äter: Fiskgratängen är också slut
Bästa: Att jag får prata med E via skype
Sämsta: Att jag är massivt förkyld
Väder: Svart
Dagens favoritsak: Datorn
Vill ha: Mina ansiktskrämer och min plattång!!!
Motto: Häng inte upp dig på småsaker, det är bara du som mår dåligt
Dagens outfit: Den har ni redan sett. Som sagt, listan är för framtida bruk

Vikt, kost och träning..

2008-11-26 @ 19:43:13

Hmm.. Det är dags att vi lägger korten på bordet. Alla tänker vi på det, vi pratar om det hela tiden. Så här är min historia för de som vill läsa. Det blir kanske inte så många siffror, tycker fortfarande att det är lite jobbigt, men what a....

Jag är en jojjo-människa. Vanligtvis har jag legat mellan 62 och 65 kg, 177 cm lång, och till och med nere i 57 som minst. Idag ligger jag en bra bit över mitt medel, det måste jag erkänna och det stör mig. Inte för att det syns speciellt mycket utan för att alla mina tajta favoritjeans som jag älskade över allt annat hänger på sin prydliga galge i garderoben och kommer inte därifrån. Och när jag väl får på mig dem, ja då syns de extra små kilona. Du vet de hänger över på det där omåttligt icke gulliga sättet som min syster kallar för muffinskant och när jag ser den kan jag inte använda dem, så tanken är att jag skall komma i dem igen. Det är inte många kilon dit men det är de svåra kilona kvar. Jag är KASS på att äta nyttig mat. Jag tycker inte speciellt mycket om grönsaker och mitt sötsug är ofta mer än jag kan stå emot. Speciellt när jag är hemma hos E eller med mina bästa kompisar. Då faller alla murar jag försöker sätta upp och efteråt, i min ensamhet blir jag så besviken på mig själv, eftersom det är mig själv jag sviker. Jag vet att jag blir ledsen när jag inte kan använda jeansen, men det är bara mig själv jag har att skylla. Sen är det där med träningen. Jag ÄLSKAR att träna, så det borde ju inte vara ngt problem tycker ni och det tycker inte jag heller. Det är bara det att jag tydligen börjar UNNA mig så mycket mer när jag tränar så jag kommer ingenstans iaf. Den här hösten har jag dessutom varit sjuk i närmare 2,5 månad nu, tre förkylningar på rad och kroppen börjar ta riktigt mycket stryk nu. SATS har dessutom kostat över 1000 kr under en tid som jag inte kunnat vara där mer än cirka två gånger.. Surt! Sen ÄLSKAR jag kolhydrater. Pasta är mums och det äter jag nästa jämt. Sen älskar jag sylt, äppelmos och annat sött. Godis och chips ska vi inte tala om. Läsk har jag slutat med, och allt annat bröd utom knäckebröd men sen äter jag ju MASSA halvfabrikat också och där finns hur mycket socker och snabba kolhydrater som helst, utan att man ens vet om det.. *sneglar på potatismoset*
Enligt mig ska man inte vara supersmal, eller ens smal om det inte "ser bra ut". Ni fattar vad jag menar. Det finns underbara kurviga personer som jag skulle göra allt för att se ut som. Det hadlar om proportionalitet. Eftersom jag inte har de största på överkroppen direkt, hade man kanske kunnat få önska sig lite mindre höfter, rumpa men framförallt mage. Men, men.. Inget kommer gratis. Så det är väl bara att fortsätta kämpa. Jag ska försöka bli friskt först (hur "frisk" måste man känna sig för att kunna börja träna igen, det är en bra fråga?) och sen sakta men säkert komma igång med träningen. Kosten får jag väl försöka ta tag i under tiden men just nu är det mycket vitaminer och en mätt mage som gäller. Imunförsvaret behöver all hjälp det kan få.  :) Nä, nu ska jag Skype:a med E. Hörs imorron. Ciao

Onsdag redan??!

2008-11-26 @ 19:09:08

Nu har jag förflyttat mig in i mitt kök in min underbara lgh. Jag älskar den faktiskt och den är den största anledningen till att jag trivs i Ks. Sitter vid mitt gröna köksbord för att ha koll på fiskgratängen i ugnen. På tal om fiskgratäng, lyssna på det här?
D: Vad ska du äta nu då?
A: Jag vet inte. Brockolisoppa kanske?
D: Undrar om jag ska äta fiskgratäng eller kycklingpytt)
A: Ambitöst!
D: Skoja du eller, båda två ligger färdiga i frysen.
A: Aha, halvfabrikat. Jag har inte ätit något halvfabrikat sen jag flyttade. Eller jo, förresten, béarnaisesås.
D: Haha. Känner du mig? Jag äter BARA färdig mat!!!

Det är sånna här konversationer som gör att man får dåligt samvete! Sluta vara så duktig nu Alex och bete dig som folk! :P Ska bli gott med lite firre, igår blev det gröt gånger 2 och lite soppa.. Var en super lat idag igår.. Idag däremot, var det lång dag i skolan. 10-16. Åt lunch i restaurangen. Imorgon blir det nästan lika lång dag men imorron kommer mamma med mina glömda grejer och sen ska vi ut, jippi. Jag fattar inte hur jag kunde glömma mina nya ansiktskrämer och de hemma hos E. Huden hade ju precis vant sig och började se riktigt fin ut. Nu har jag varit utan dem i två dagar och finnarna kommer som ett brev på posten. F*n va trött jag blir. Men, men.. Får ju som sagt grejerna imorgon eftermiddag. Bara en dag till att genomlida. Imorgon blir det dessutom TVÅ dagens outfit. En "skol-outfit" och en "party-outfit", ambitöst va?
Jag funderar på att starta en bokklubb? Alla kändisar verkar göra det, men det får bara vara böcker som man kan låna på biblioteket för ngt annat klarar inte min lilla stundentkassa av. På tal om det måste jag köpa en ny kursbok på Adlibris, ännu en engelsk, tjock, dyr sak.. men, men. Vad gör man inte för att ställa sig in hos gamla gubbar med auktoritet?
Väntar fortfarande på att min syster skall vara gullig och lägga ut sin "dagens outfit" :) Annars tycker jag att många bloggare är dåliga på att uppdatera eller är det bara jag som blivit blogg-galen och spenderar större delen av min tid på dagen framför datorn med att uppdatera mig egen och läsa alla andras.

STORT MISSÖDE HÖLL PÅ ATT SKE. Jag skulle gå in på Ebbas modeblogg och råkade öppna den I DENNA fliken istället för den andra som jag öppnat och gjorde så att hela mitt eget inlägg försvann. Men blogg.se hade varit så duktig och sparat den som ett utkast och i stort sett hela texten var kvar, gud va glad jag blir!!! Ebbas blogg är väl en av de jag läser plus min systers, min bästa kompis Fny:s, Allians för Ks(missförstå mig inte, jag har inte ngn politiskt läggning, jag är bara intresserade av vad de gör), min kompis Alex, Emelie:s(en bekant), fröken Elin:s och Ann Söderlunds på kanal5. Ibland öven Blondinbellas till mitt eget stora förtret. Kan inte förstå vad jag gör där inne men fan jag är lite fast faktiskt. Det är lite som svenska "the hills". :D

Jag har haft supersvårt att försöka hålla koll på vilken dag det är idag eftersom det är första dagens i skolan den här veckan. Men jag kom till Ks i måndagskväll. Så det kan både vara måndag och tisdag, men definitivt inte onsdag. Men imorgon är det iaf tjejförfest hos manda och sen utgång en liten stund. Alex ska med, så då blir jag lite gladare. Sen är det glöggkväll hos Manda på söndag. Och sen har jag pratat med norskan idag och vi ska fira födelsedagsfest ihop hemma hos mig den 9:e dec. Innan dess behöver jag julpynta lite här hemma. Tänkte se vad jag kunde hitta för mitt presentkort som jag fick av min syster på 150 kr hos Duka. Måste ju finnas ngn fin advetsljusstake där. Men det känns som om jag måste kolla med Sis vad jag kan låna av henne först, så jag vet vad jag ska köpa. Jag skulle behöva en advetsljusstake, en stjärna, ev röda gardiner och kanske även dukar? Vi får väl se vad vi kan skrapa fram. Som sagt har studenten inte speciellt mycket pengar och så den här månaden heller så att vi får väl se..

Nu ser det ut som att maten snart är klar så jag ska bara infoga "dagens outfit" och sen blir det mat och tv tills Manda ringer. Ciao

Ny design

2008-11-25 @ 21:44:58

Vad tycker ni? Tog lite tid att hålla på och greja med alla de där HTML-koderna men tillslut blev det bra, eller vad tycker ni?

En dag framför tv:n och datorn. Kommer aldrig kunna somna. Skall be E fixa ner avsnitten från the Hills och how to look good naked, så jag fåt någonting att titta på. Imorgon skall jag upp till skolan. Första föreläsningen på sista delkursen inom Stats, så det känns bra. Alex var snäll och lämnade in min hemtenta idag och sen var jag faktiskt och handlande lite förut. Gjorde lite mannagrynsgröt förut och det var jätte gott!!! Tjuvstarta julen lite. Vill faktiskt julpynt lgh:en. Behöver lite ljusstakar, kanske julgardiner och röda dukar? Vi får se vad syster kan bidra med först för ekonomin är inte rolig, även om det är den 25:e. Jag betalade hyran idag, så där försvann över hälften av pengarna. Sen köpte jag en lite födelsedagspresent till E som jag hoppas blir fin och att han kommer tycker mycket om! Sen handlade jag mat, som sagt, för 300.. Och jag har knappt ngn middagsmat här hemma iaf.. Köpte mannagryn, havregryn, mjölk, yoghurt, tranbärsdricka, schampoo/balsam, clementiner, kiwi, vindruvor, kycklingpytt, fiskgratäng och luckta gott till badrummet. :)

Nu väntar jag på att E ska ringa.. Han ringde upp förut men mobilen dog och jag tror den måste ladda lite innan han kan ringa upp igen. Idag har jag spanat in bloggar och upptäckt att de 2 mest lästa bloggarna i Sverige tillhör två bortskämda skitungar. Måste dock säga att jag tycker Blondinbellas är bättre än Kenzas.. Fast vem vill läsa om gymnasieungdomar och deras små överklass problem? Hela Sverige tydligen. Hade det inte varit mer intressant och läsa om någon ung VUXEN med riktiga åsikter. Typ politiska eller på något sätt sticker ut hakan. Jag vet inte? Kanske är jag bara avundsjuk för att de har pengar i överflöd som de kan spendera på sig själva och därför vara skitsnygga, vad vet jag?
Nej, det är inte helt fel att vara jag heller. Jag har underbara kompisar, världens bästa pojkvän, bra betyg och mysig familj.

Jag älskar julen ibland.. Nu när schemat för julafton är klart och de flesta verkar nöjda och de flesta julklapparna är klara känns allting mycket bättre och man kan njuta av stämningen.. :) Imorgon skall jag och Alex kolla i affärerna och dricka lite te tror jag.. det ska bli super mysigt.. På torsdag kommer mamma hit och jag kanske måste städa lite först.. Men det är klart att det också ska göras ibland.. :/

Nej, nu får det vara bra för idag. Ni får morgondagens outfit imorgonbitti :) hörs. Ciao

Jag...

2008-11-25 @ 15:46:33

saknar:
- E min älskling
- EmPem som hjälper mig förstå livet
- Fny som alltid finns där, lyssnar och får mig att skratta
Mina små älsklingar är spridda över en stor area och det känns lite tungt. Sällan ngn ringer bara för att träffas. Jag är inte så bra på det jag heller. Tror att det är en del av samhällsutecklingen. Det här med Facebook och MSN m.m. Man umgås via datorn istället för att ses men jag tycker att det är tråkigt. Jag vill träffas. Filip ringer och det är kul att träffa honom. Han försöker verkligen och även om det inte alltid verkar så, så uppskattar jag det jätte mkt!
- god mat
- att ha pengar över
- min systerdotter och att få träffa mina syskon ordentligt

längtar till:
- jul
- jag får träffa E, Em och Fny igen
- min födelsedag
- Em:s inflyttningsfest :)
- jag förhoppningsvis fått fler kompisar i klassen att umgås med. Jag vet att det kan ta tid. Em, Fny och jag började inte umgås förrän efter 1,5 år på gymnasiet.
- min överaskning till E kommer
- advent

Alex "lilla lista"...

2008-11-25 @ 15:29:03

... skall nu få några svar från mig med :)

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa? Fem, en till min lgh, två till Es lgh, en till mammas hus och en till cyckeln
Vilken svordom använder du mest? Jävlar tror jag
Äger du en Ipod? Nej.
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Olika varje morgon. oftast 8.
Hur många resväskor äger du? Ingen, jag lånar en av mamma.
Använder du flip flops även när det är kallt ute? Nej, bara när det är sommar
Var köper du dina matvaror ifrån? Ica :)
Skulle du hellre ta bilden än att vara med på bilden? Vara med på bilden tror jag. Till mitt eget stora förtret.
Vilken var den senaste filmen du såg? Kung Fu Panda :) Super bra. Gör mig sååå glad.
Har någon av dina vänner barn? Ja, Micke har en jätte söt son.
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Köpa? Nja, jag skulle nog resa iväg.
Har någon någonsin kallat dig lat? Många ggr!!!
Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? Ingen anning. Lyssnar sällan.
Föredrar du vanlig mjölk eller chokladmjölk? Ingen mjölkmänniska.
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan? Nej.
När var senast någon stötte på dig? Jag vet inte. Det var nog ett tag sen.... Ringen syns tydligt :)
Vad åt du till middag? Soppa med pasta i.
Använder du huvtröjor? Ja, alledeles för ofta.
Kan du vissla? Dåligt.
Har du någonsin deltagit i en demonstration? tror inte det.
Vem var den senaste som ringde dig? Underbara Aex :D
Vilken är din favoritattraktion på ett nöjesfält? Sagoslottet
Tror du folk pratar bakom ryggen på dig? Absolut.
Vilket riktnummersområde befinner du dig i? Olika.
Tittade du på tecknat när du var liten? Alltid, Aladin var en favorit.
Hur stort är ditt närmsta köpcentrum? Medium.
Hur många syskon har du? Tre eller fem, eller inget. Beror på hur man räknar.
Är du blyg inför det motsatta könet? Nja, det tycker jag väl inte.
Vilken film kan du alla replikerna till? The Rock
Äger du några band-t-shirts? Nej, hade en med Five när jag var mindre.
När flög du senast? Turkiet, för ett år sen.
Hur många stolar står runt ditt köksbord? Tre.
Läser du för skojs skull? Ja, tänkte se om jag kunde få tag på The lost art of keeping secrets!
Pratar du några andra språk? Tyska, Spanska, engelska och lite isländska. Kvaliten ska vi dock inte prata om.
Diskar du din egen disk? Illa tvungen.
Har du gråtit offentligt? För många gånger. Blir fyllekänslig.
Har du en stationär dator eller en laptop? Laptop.
Försöker du alltid lära dig nya saker? Älskar att lära mig nya saker.
Vill du ha några tatueringar eller piercingar? Ja, piercing i naveln. Har haft näsan med
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Ja.
Kan du kasta macka? Nej men jag vill!
Har du någonsin varit på Jamaica? Tyvärr inte.
Vem har du med på BIO? kompisar
Vem är din favoritlärare? Håkan från högstadiet.
Vad har du för väder? Mörkt och minusgrader
Skulle du någonsin kunna tänka dig att dejta någon med mycket tatueringar? Jadå.
Vilket var ditt favoritämne i gymnasiet? Idrott.
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? Humoristisk.
Har du någonsin blivit attraherad av en oattraktiv? Jag tror det. Ngn som är väldigt duktig på ngt.
När sov du senast på golvet? Var ett tag sedan.
Vilken är din favoritdrink? Sex on the beach är god, kommer aldrig riktigt ifrån den.
Gillar du din boendesituation? Kanske ngt flängig.
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Helst så många som möjligt.
Äter du frukost dagligen? Jajamensan, frukost är bland det goaste som finns!
Är dina dagar fullbokade och stressiga? Olika, ibland är de hysteriska, ibland är de lååångsamma.
Vilken är din favoritfrukt? Clementin tror jag, men jag gillar alla frukter. Vilket påminner mig om att jag MÅSTE handla.
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Nja, sådär. Bryr mig inte så mycket om kalorier men har lite koll på sockerhalt m.m.
Hur gammal blir du din nästa födelsedag? 19, tyvärr.
Tror du på liv på andra planeter? Nja.
Vem var den sista personen som gjorde dig arg? Jag vet inte. Mamma eller E tror jag.
Tror du att gud är en man eller kvinna? Varken eller.
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller det motsatta? Motsatta oftast men skulle vilja ändra på det.
Hur valde dina föräldrar ditt namn? Ingen anning. Pappa fick bestämma.
Gillar du senap? Njeee..
Vad säger du till dig själv när allt blir svårt? Det är så synd om mig.
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Aldrig i livet.
Sover du på sida, mage eller rygg? Sida eller mage.
Har du någonsin köpt något från ebay? Nej.
Tycker du om att krama folk? Det är myspys.
Skulle du säga att du är trendig? Jag är mer trendig än otrendig.
Äger du en digitalkamera? Tyvärr inte, önskar mig i julklapp!
Om någon som du inte var intresserad av bjöd dig på en dejt, hur skulle du reagera? Tyckt det var jobbigt.
Vilken är din favoritkaraktär i star wars? Leia antar jag
Stör det dig om någon säger att de ska ringa, men inte gör det? Ja om man inte får en bra anledning.
Vilka böcker, om några, har fått dig att gråta? Många. P.s. Saknar dig! är en av de.
Tycker du att du är attraktiv? Eh? Jo, kanske? Hoppas det :)
Vad är du allergisk mot? Något??!?
Får du dåligt samvete efter att du ätit kött? Nehh.
Om du hade varit född av motsatt kön, vad hade du hetat? Daniel antar jag.

Tuesday

2008-11-25 @ 14:18:00

Tisdag idag alltså. Fortfarande sjuk men har inte ringt vårdcentralen, känner mig lite bättre idag. När jag väl somnade sov jag skööönt. E ringde däremot och ringde väckte mamma, haha (sötnöt). Hon kommer upp med grejerna jag glömde hemma. Ibland undrar jag vad jag tänker med. Men jag kollade inte badrummet innan jag åkte, typiskt mig.
Haja här kommer iaf dagens förkylda outfit (börjar känna igen soffpotatisen!!!)

   

Outfit: Mössa från HM, Sjal från Gina?, Stickad tröja Superlative Conspiracy från JunkYard, Nattlinne från Gina, Byxor från Gina och raggsockar från mormor :)
Fast jag hade hellre sett ut såhär:Random snygging som jag spanade in på stan. Hade GÄRNA snott hennes stil för dagen :)

Hörs ikväll. Ciao

Uppdatering

2008-11-24 @ 21:20:38

Hej på er! Sitter på tåget hem och det är dags för uppdatering. Har varit hemma hos E i helgen och då ägnar jag all tid åt honom och familjen, därav inte så många inlägg men nu är jag själv igen, så jag har massa tid att blogga. Fredagen började med att sova länge. E jobbade och jag myste hemma, tills jag skulle till naprapaten kl 14. Han masserade och knäckte både nacke och rygg flera gånger, vänjer mig aldrig vid den där känslan. Usch. Sen kom E hem och pussade på mig i 1,5 timma innan han drog till killarna och jag åkte hem till mammsen. Fick fisksoppa med lite gott och dricka, och prata med mina kära föräldrar helt ensam. Lillan var hemma och brorsen drog iväg på filmkväll. Usch, de börjar bli så stora. Jag och E funderade på att flytta hem till en 2:a i Thn eller Vbg när jag är klar i Ks. Han vill ha nära till jobbet eftersom han antagligen behöver lite mer erfarenhet efter lärlingstiden innan han öppnar eget och jag vill vara nära syskonen ett tag till medan de är små. Kommer syrran "hem" blir det ju bara ännu bättre.
Iaf, medan jag var hemma hos mamsen så ringde min älskade Fny. Hon ringde två gånger förra veckan....

*hostattack på tåget som vägrar att ge med sig, tårarna rinner, näsan rinner och hela vagnen ser förskräckt på mig, rädda för att bli smittade med vinterns pest. Samtidigt ringer mamma men en vänlig själ kommer fram med en vicks blå och nu börjar halsen kännas lite bättre igen. Skall börja morgondagen med att ringa den där distrikssköterskan*

... var var jag nu då? Just det, min kära Fny. Hon har ringt två gånger och jag hennes röst gör mig så glad. Hon är min lilla stjärna! Både på och av scenen. ;) Sen sov jag över hos mamma. I brorsans säng, stackarn fick sova på en extra säng i föräldrarnas rum. Till mitt stora förtret är sängen inte alls speciellt bekväm fast det skall vara en likadan IKEAsäng som jag har. Icke, den här var hård som sten. Kände mig som prinsessan på ärten när jag vaknade men jag fick iaf en dunder frukost. Mums. Tog sen bussen tillbaka till Vbg. Träffade E i ett par timmar och åt mat hemma hos pappsen och K. Det var också mums. Som alltid, ser fram emot julbordet K. Pratade lite om julen och klirrade planerna. Dag - pappa, kväll - mamma och Es föräldrar får ett litet besök däremellan. Annars blir det Es släkt hela juldagen. Hoppas vi är friska tills dess. Efter pappsen skjutsade E mig till Elisabeth innan han åkte tillbaka till killarna. Hos Elisabeth var det jätte mysigt, jag och tre andra par (tack E :P). Nej men det var kul, glögg, kex och ost och spel. Jätte mysigt, hade inte träffat dem på jätte länge. Var hemma vid midnatt, helt slut efter en promenad genom halva Vbg dret-förkyld, ingen bra idé. Förkylningen var mycket värre på söndagen. Suck. Men upp klockan 10 för att gå på (sista delen av) F&S ledarmöte. Det var kul att träffa dem igen och fick lagt in två pass under juledigheten. Kände mig lite tvingad för att jag inte gjort något på hela sommaren eller hösten. Hoppas bara det inte krockar med jobbet under julen. på tal om jobbet så skulle jag ju jobba imorgon men med denna förkylningen kan jag ju inte det, så jag fick ringa idag och säga att jag inte kunde. Dessutom var det första helgen jag var hemma på jätte länge och de ringer 2 ggr för att be mig jobba, varför gör de bara så när jag INTE kan... Suck. Haja, direkt från ledarmötet till en fika i Trollhättan och en sväng förbi apoteket. Fikan med M och F var mysig men hostmedicinen har inte hjälpt ett skit utan bara fått mig att host mer så imorgon blir det till att ringa "skit-landstinget-i-Ks". Efter fikan åkte jag och E hem och vilade. Såg på Hancook och på Kung Fu Panda och bara myste.
Idag var E hemma från jobbet, vi hostade ikapp. Jag hostar mycket mer men han rosslar mycket värre när han hostar. Men han var hemma och vilade på riktigt medan jag åkte till Kicki och klippte mig imorse kl 9. Då fick jag också en hostattack som inte ville ge med sig och tårarna sprutade. Det är så hemskt att sånt alltid ska hända när hon fixar mej, hon måste tycka att jag är skit jobbig. I sommras när hon skulle fixa mig inför balen till exempel höll jag på att svimma. Det är någonting med att folk grejar mig i ansiktet medan jag måste stå still, har aldrig funkat. Kroppen totalstrejkar och slutar andas. Blev super nöjd med frisyren, har inte vant mig riktigt än men jag gillar det ändå. Speciellt sött är det i basker. I dagens outfit ser jag lite ut som en flygvärdinna men jag orkade inte fixa fler bilder idag när jag hostar som jag gör. Har legat i sängen med kläderna så de ser ut som dragspel. Igår hade jag min underbara svarta poloklänning på mig, den är så bekväm och kommer snart tillbaka så då ska ni få en bild på dem med :)
Efter frisören åkte jag hem och tog hand om E. Lagade mat och vi gosade i sängen. Åkte och köpte lite godis och såg på Kung Fu Panda en gång till. Jag sov en stund medan E var duktig och diskade all disk, och det var verkligen mycket disk. Sen åkte vi hem till Es föräldrar och åt lite mat och hjälpte dem med en ny dator. Sen pussades vi massa innan jag gick på tåget och här sitter jag nu. Fullfart genom Sverige. Jag hade så mycket att berätta att jag säkert glömt hälften men då skriver vi väl med det imorron istället då. :) Just nu ska jag nog lägga ner datorn och läsa igenom hemtentan en sista gång. Eller ska jag det? Vet inte om jag orkar. Jag borde, men jag kanske gör det imorron. Jag känner mig iaf mycket nöjd, och tack A för alla kommentarer. Du är en super tjej!
Nu får det vara nog för idag. Sleep tight. Ciao

Monday

2008-11-24 @ 16:35:13

Hey guys, sorry att det inte blev ngt inlägg igår. Har hostat ihjäl mig här hemma och den dyra hostmedicinen hjälper ingenting :S Suck. Men E har varit bäst i världen. Har sett på Hancook och Kung Fu Panda (2 ggr) :) Och klippt mig..
Ikväll bär det av hem till Ks igen. Hör av mig mer på tåget.

Här kommer före/efterbilder:
 


ciao :)

Today

2008-11-22 @ 12:52:45

Just nu känner jag mig lite besviken på E. Jag menar, det är klart att det är roligt att han umgås med sina kompisar igen och att allt är bra (tack vare mig) och såå.. Men det är inte så ofta vi ses och nu har jag inte sett honom på helda dagen igår och kommer inte se honom på hela dagen idag. Det gör mig lite ledsen i ögat. Jag träffade honom på torsdagskvällen en stund innan han somnade. Sen igår vart det jobb och sen LAN med övernattning och nu ska han antaligen inte med mig till Elisabeth ikväll utan ska vara med killarna. Imorgon skall VI förshoppningsvis fika med marcus, sen ska E jobba igen på mån och jag ska till frisören och naprapaten och sen åker jag hem och vi ses inte på två veckor igen.. Ställer jag för höga krav här? Jag vet att han inte träffat sina killkompisar på länge och det är klart att han ska vara med dem, men alla andra helger då? När jag inte är hemma, varför kan de inte ses då? Jag tänker inte klaga mer på i helgen. Jag menar om han hellre vill vara med dem än med mig, borde jag ju inte bli ledsen, jag borde ha roligt själv. Det är ju bättre att han är med dem han vill vara med istället för att han sitter hemma med mig bara för att han måste. En vis person sa en gång att man måste låta sina älskade springa iväg ibland, annars kommer de aldrig tillbaka. Jag hoppas hon har rätt. Och den här helgen är okej, hoppas bara inte det blir för mkt av en vana. Troligen är mer än 50% av anledningen till att jag åker hem för att träffa honom. Jag älskar ju honom.

Jaja. Här kommer dagens outfit iaf :)         

ciao :)

Outfit of the day

2008-11-21 @ 11:40:41
Super förkyld och trött, utan röst och på väg till naprapaten.. Men lite fräsch vill man väl vara.
Vanlig vit tröja Gina, Gubb-byxor HM, skärpe är E:s.

Jag utmanar min syster att lägga upp en "dagens outfit".
Ska klippa mig på måndag med så då kommer nog en före/efter bild :D

http://www.youtube.com/watch?v=3uU4v_2q90g&feature=related

2008-11-21 @ 11:35:37

Sååå bra! Ny favvorit - you should check it out!

Crazy!

2008-11-20 @ 11:27:53

Igår pratade jag nog i telefon i 6 timmar :S Två med E, tre med Em och en med M. Jag har verkligen gjort ALLT för att detts ska lösa sig så nu skärper ni er grabbar, jag orkar inte med lågstadienivå längre.. Nu tar vi tag i oss själva?! Annars kommer jag att få cancer i hjärnen alldeles i onödan :) Jag och Em lade på typ halv tre inatt. Hon är så söt.
Fan vilken mobilräkning som kommer komma :S Suck.. Men det var det värt.. Tror jag :P

Är super förkyld och har typ tappat rösten men hemtentan är typ klar så jag är nöjd som fan!! Ska bara be mamsen och Alex att läsa igenom den och komma med lite kreativa och konstruktiva tankar! Alex - min fråga tre är lite kort, du får gärna komma med lite förslag så jag kanske får typ en halv sida till :) Ska åka hem vid fyra tiden och känns jätte skönt. Innan dess måste jag dock till skolan en snabbis med bussen, diska, äta och packa klart.. Om jag tar mig ifrån datorn ;P
Är typ klar med julklapparna också :D Känns jätte bra fast jag ligger BACK på kontot. Men hey, nu är det bara 5 dagar kvar till pengar :S

Nu börjar mitt nya mission. Jag ska börja lägga ut bilder på "dagens outfit" här på bloggen. Jag är så trött på att jag klär mig som en soffpotatis, på att jag ser mig som en soffpotatis, att alla andra ser mig som en soffpotatis. Så nu blir det upp till bevis. Första "dagens outfit" kommer nedan:
 
 

Jag vet att jag ska försöka ta lite mer proffsiga bilder där inte mobilen syns med hey, jag är nybörjare och det var dessa bilder som blev bäst. Alltså, oufit:en består av svarts byxor från Lindex, glittrigt grått linne från VM?, vit skjorta från HM, skärp från Gina?, basker från farmor och stövlar från DinSko. Sexigt :D
Hörs senare. Ciao!

Suck...

2008-11-19 @ 19:52:56

Jag har hittat ett nytt favorit-tv-program. The Hills. Jag gillade inte ens det programmet innan, men idag var det super bra. Jag kan verkligen sätta mig in i Laurens situation. Jag förstod precis hur hon kände sig fast jag inte fick skrika på folk. Jag har också ont i hjärtat men vi talar aldrig om våra problem. Eller ah, jag och ? talar aldrig. För vi ses aldrig och när vi väl ses är det inte direkt tillfälle. Egentligen förstår jag inte ens varför jag skulle behöva prata med honom. Jag har inte gjort något fel. Jag har bara varit ärlig och det kommer jag alltid att vara. Jag kan "undanhålla" saker men aldrig ljuga. Om ? bara kunde förstå, eller i alla fall släppa det. Det har gått 1,5 år nu och ? fortsätter att göra oss illa. Jag förstår inte ens varför jag gråter över en sådan idiot. Du har verkligen gjort mig illa, långt inne i hjärtat. Jag antar att jag inte är så stark som jag tror/önskar ibland. Jag är så trött på det här. Du gör mig ledsen förstår du inte det, men det kanske är meningen. Det är väl det som är tanken med din onda plan? Att vi ska göra slut...

Jag ringde Em och grät lite och skrattade lite förut. Det var skönt. Har inte pratat med henne på jätte länge men det blev väl 50 dyra minuter, men det var värt varenda öre. Älskar dig tjejen. Förlåt.
 

Paus i tentaskrivandet

2008-11-19 @ 13:42:51

Nu har jag ätit lite mat, facebook:at lite och skriver lite här.. Har suttit med hemtentan i tre timmar idag redan :) Börjar bli ganska nöjd och förvånad över hur mycket man kan hinna på en dag. Har gått upp 8.30 de senaste dagarna och inte sovit nått under dagen. Somnade faktiskt 23.30 cirka igår. :) Duktigt va? Känner mig lite piggare nu när jag fått tillbaka dygnsrytmen men har också fått tillbaka förkylningen, E smittade mig igen. Jag smittade honom, blev frisk och han smittar mig.. Sjysst va? :P Så nu när jag inne och skriver och dricker te. Försöker att hålla mig borta från internet och tv. Bara jag och mina böcker och anteckninga och Word. Underbara tider!

Imorron åker jag hem vid 16 tiden. Ska bli mys att träffa E igen och familjen, ser fram emot massa. Spelade lite poker med Soting, Ludde, Veronica och Alex igår. Marcus kom sen också. Det var trevligt :) fick lite annat att tänka på än bara tentan.

Nästa helg verkar det inte hända någonting och det finns inte ens jobbtider, och helgen efter det, DÅ HÄNDER ALLT. Hagmar kommer upp. E kommer upp. Jag ska jobba. Och vi ska till Em i LNKP på inflyttningsfest. PÅ EN HELG! Suck. Haja. Jag har iallafall kompisar :P

Ciao

Duktig flicka ;)

2008-11-18 @ 18:14:30

Idag har jag suttit framför datorn från cirka halv tio till klockan sex. Det enda jag gjort däremellan var ett litet stopp hos Alex får att diskutera mera tenta, diskat och lagat lite mat. Hemtentan är i fullgång. Jag trodde jag var smart och lånad böckerna på bibblan för att spara lite pengar men icke. Nu måste jag lämna tillbaka dem på torsdag och alla andra som har åtta dagar på sig att skriva fick helt plötsligt dubbelt så lång tid som jag. Men hey, jag har typ skrivit tre av fyra frågor idag. De är långt ifrån klara men den mesta faktan är där så jag behöver förhoppningsvis inte böckerna i helgen när jag ska kompletera. Har ju en av böckerna, mina anteckningar och det lilla kompendiet så det ska nog lösa sig. Svåraste frågan har jag sparat tills imorron och den måste jag läsa en hel del för att kunna plita ner ordentligt men jag har massa tid :) så jag är positiv. Tänk om jag hade pluggat såhär mycket varje dag? Då hade jag varit ett geni by now! :P 

Ännu en julklapp fixad idag :) Sköönt. Hoppas att det där andra med pengarna skall fixa sig bara, börjar gå mig på nerverna nu. Vadå, det är ju inte mitt fel liksom?

Pratade med Hagmar förut och det verkar som om ALLT händer helgen 6-7 dec, tyvärr. Nästa helg ska jag sitta här uppe helt själv och inte göra ett skit.. Och helgen efter det så blir det två fester, en här i Ks och en i Lnkp och däremellan skall jag hinna jobba och kanske åka hem? Hur detta nu ska gå till? :/ Åker hem på torsdag i vilket fall, skall bli mys att träffa E. Och familjen och Mackan och Fille med :D Nä, nu ska jag återgå till "Sociala rörelser" och tv:n och eventuellt lite god kvällsmat :)

Ciao

Titta vad jag köpt idag! :)

2008-11-17 @ 22:59:23


...för bara 305 kr! Super bra!

Måndagkväll...

2008-11-17 @ 22:50:05

Sitter vid datorn lite, pratar med sötnosen på telefon. Laddar inför imorgonbitti som blir cykel+coreboll 1 h med start 07.30.. Ser inte fram emot sådär jätte mycket men det ska väl bli skönt att få röra sig lite och komma upp i tid. :) Det är liksom två separata pass som är kombinerade på något vänster men jag hoppas att det ska gå bra att komma in på båda utan att behöva slåss om biljetterna, hur många vill egentligen träna en tisdagmorgon? Ni tycker säkert att jag är galen som går upp så tidigt när jag inte ens behöver men när man gått upp mellan 10-12 i fyra månader nu börjar man trötta på att varje dag ser likadan ut. Måndag som lördag. Jag har inte ens koll på vilken dag det är längre, alla dar ter sig likadant. Det är som när man är sjuk. Ett par dagar är det mysigt att ligga i sängen och bara mysa men snart blir man uttråkad och börjar nästan klättra på väggarna. Så det är det jag ska göra imorgon bitti, klättra på väggarna.

Ikväll har varit en kväll i telefon. Pratade en timma med mamma, och sen flera gånger med E. Han är så underbar och super mysig. M vill bara förstöra för oss men jag tror bara att han gör oss starkare, vi klarar allt tillsammans baby.
Fick se att jag jobbar lördagen som jag skulle till EmPem också. J**la skit också. Vilket betyder att E får komma hit och sen åker vi tillsammans, vilket betyder typ 1000 spänn i bensin på EN helg. :S Suck. Men jag vill ju verkligen åka dit och träffa henne... Och det är bara ett kort-pass så jag tjänar ju liksom inte på det heller, men jag vågar inte rikigt byta. Är ju bara 4:e gången jag jobbar och jag känner ju knappt någon som jag kan byta till. Jag skulle kunna skriva till chefen att jag inte kan och att hon får ta in en annan men då kanske jag ALDRIG hamnar på schemat igen :S :( Jag ska försöka prata med chefen om jultiderna. Alltså tanken är ju att jag ska vara hemma hela tiden mellan 18 dec och 7 jan men om hon vill att jag ska jobba däremellan så kanske hon kan fixa ett par dagar i sträck så att det lönar sig att åka upp.

Väntar på E ska ringa igen och säga god natt. Tanken är att jag skulle sovit för länge sen men jag somnade med boken förut så jag är inte trött överhuvudtaget.. så bra går de med min plan.. men, men.. får försöka imorgon igen. Ska ju upp 7 imorron för första gången sen början av augusti.

hörs imorron. ciao

Lätt uppdatering...

2008-11-17 @ 15:33:12

Det var is på älven när jag cyklade till gymmet imorse, och solen sken. Verkade som att någon hade läst vad jag skrev igår? :) Va på gymmet en timma och lyfte lite "skrot" för att sedan gå hem, äta, duscha och cykla till skolan. I skolan hämtade jag förra tentan, hämtade men har inte läst, burkar aldrig orka göra det. Sen fick vi hemtentan idag som jag trodde skulle gå fort och lätt men icke. Den är fruktansvärd och jag har inte ens börjat och ska lämna tillbaka böckerna till biblioteket på torsdag. Det är bara att ta sig själv i kragen! Ska sitta hela dagen med Alex imorron och förhoppningsvis få kanske två frågor gjorda? Ikväll blir det putsning av läsningen och allmänt upplägg. Skönt att klockan bara är 15.30 och jag har redan avverkat dagens motion :D Bokade om biljetten hem för tredje gången, måste åka redan på måndag för jag ska jobba tisdag. Hoppas att man kan maila in tentan eller så kanske jag kan skriva ut den och ge den till Alex på morgonen innan jag går till jobbet så hon kan lämna den. Men prio ett är att börja :)

Saknar E så jag tror jag dör. Han var underbar i telefonen igår, så mysig. Fick mail av Fny också, kul att höra från henne! Hon är super duktig och kommer snart hem, JIPPI!

Nääe, ska ta tag i mig själv nu. Hörs ikväll. Ciao

Klockan är mycket men jag kan inte sova...

2008-11-17 @ 00:40:58

Har suttit och spanat in lite mer välkända bloggar (som Blondinbella, Ebbas och härliga män's söderlund) för att fundera på varför deras bloggar är så lästa? De har mycket bilder märkte jag, så det kanske man ska börja med. När jag helt plötsligt fick en läsare som jag inte kände steg det mig helt åt huvudet. Dessutom tror jag att jag måste bli bättre på att uppdatera VARJE dag. Jag är lite av en periodare när det gäller bloggande. Men jag kan delge lite shoppingtankar när jag ändå är igång. Jag vill ha Uggs! Jag vill ha en knallröd klänning till julafton och jag vill ha nya ansiktskrämer från the Body Shop till mitt ansikte.
     

Dessa 3 skulle göra mig så lycklig!! Men eftersom pengarna just nu ligger på minus sidan (är man student så är man) så vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Skorna kostar minst men de behöver jag minst också, så de hoppar jag nog över. Klänningen köper jag efter den 25:e och krämerna köper jag för mina sparpengar tror jag. "My face is worthy a special treatment." Ursäkta stavning och meningsuppbyggnad, det var alldeles för länge sedan jag använde mig av det engelska språket :P Haja, skall väl försöka sova nu :) Imorron börjar mitt nya liv, statusuppdatering imorron kväll :)

ciao 

Nutid och framtid

2008-11-16 @ 20:36:37

Ikväll har jag funderat en hel del över framtiden. Vad jag vill göra, när jag vill göra det o.s.v. Jag skulle vilja jobba för en organisation, typ Rädda Barnen. Mitt projekt år 2009 blir att bli aktiv i deras ungdomsförbund och helst inom IA (internationella arbetsgruppen). Jag tror att det kan vara ett utvecklande "jobb" och jag tror att jag har stora chanser att påverka. Det kan också vara bra för framtida eventuella arbetsansökningar (ser bra ut i CV:t) och om mina planer om voluntär arbete går i lås. Tanken är att jag ska läsa färdigt pol. kand. och ta mitt halvår i spanien för att lära mig mer spanska. Efter det vill jag åka till sydamerika som voluntär och sen komma hem och jobba med påverkan inom organisationer. Sida, Rädda Barnen, Röda Korset, Green Peace.. Det finns massa med organisationer som jobbar med sådant jag tycker är intressant och viktigt och jag vet att jag kan komma långt om jag bara vill. Förra årets projekt var Aerobic-instruktör. Årets var körkort och universitet. Nästa år blir det engagemang. Jag älskar att ha mycket att göra och det tänker jag fortsätta med. Att börja på uni var omvälvande men nu har jag börjat om på nytt och livet har stabiliserat sig igen. Jag ville ha ett nytt extra jobb, sökte stenhårt i ett par veckor och visst löste det sig. Förhållandet med E har stabiliserats efter att vi flyttade ifrån varandra. Vi litar på varandra och klarar av att vara lite på egen hand, även om längre tider kan kännas jobbiga. (Jag älskar ju pojken så vad kan man vänta sig.) Studierna rullar på, just nu på halvfart (inte i skolan men på hemmaplan) men jag lovar att ta tag i det snarast. Träningen har dragit igång och jag har hittat vad , när och hur jag vill träna. SATS är underbart.

Namnet ungochframgangsrik började mer som ett internskämt men varför inte? Det mesta går ju faktiskt min väg. Klart man får kämpa lite och allt är inte lika roligt men det viktigaste är att se sina möjligheter. När Gud stänger dörren, lämnar han alltid ett fönster på glänt, heter det och varför inte? Nu tror jag på Gud på det sättet men jag tror att det alltid finns möjligheter. Jag kan bli kallad bortskämd, lyckosam och massa andra ord men då frågar jag dig, vad har jag fått gratis i livet? Inte mina betyg, inte mitt körkort, inte mina vänner, inte min Aerobic-utbildning och allt annat som jag kanske har som inte du har (Eller så kanske du visst har allt som jag har men du kanske inte är lika stolt över det??). Javisst, min mor och min andra far Jonas, har hjälpt mig mycket och gör det fortfarande. Jag har tur som har dem men "dotter-förälder-relationer" är inte alltid heller lätta och vi har kämpat oss fram till dit vi är idag. Trixet är att inte ge upp. Även om andra tror att du gör det, för att de inte ser dina mål lika värdefulla som du gör, så påminn dig själv om att du inte ger upp och att du tror på dig själv. För alla kan vara unga och framgångsrika!

Himmel och helvette

2008-11-16 @ 17:42:33

Nu har han åkt. Han gick ut i från dörren för 5 minuter sen. Jag stog vid balkongdörren och vinkade av honom när han svängde mot stan och försvann. Vi är det bara jag och te:t, musiken och datorn. På torsdag får jag åka hem till honom igen. Helgen har varit underbar. Fått myst och pratat massor. Planerat lite framöver och talat ekonomi (vilken förövrigt suger just nu). Såhär ser schemat ut just nu:

v. 47 - Hemtenta och åka hem
v. 48 - Intro ny delkurs, plugga och stanna i Ks. (Åka med mamma hem?)
v. 49 - Massa FL och Emma(LNKP) på helgen, förhoppningsvis MED E. Sova hos Marcus kanske? Hälsa på syster kanske?
v. 50 - Födelsedag, 3 FL och åka hem på helgen
v. 51 - Semenarie och åka hem 18:e. E fyller 19:e. (stanna hemma resten av julen)

Mycket åkande inom det närmaste, därför skiter sig budgeten men, men.. Vad gör man inte i december månad? Imorron får vi hemtentan. Den kan gå ungefär hur som helst. Sex frågor och två sidor per fråga cirka. Jag och Alex tänkte samarbeta lite, det kommer ju alla andra göra också. Liksom tipsa om var informationen finns och så. Inte skriva likadant men hjälpa varandra, vi är ju typ lika duktiga så det är ju inte som att vi fuskar :P Måste lämna tillbaka böckerna på torsdag så det blir fyra intensiva dagar innan jag åker hem. Efter torsdagen är det meningen att jag bara ska läsa igenom och finslipa lite innan inlämningen på tisdag nästa vecka.
Tanken är väl att jag kanske ska börja träna lite igen i veckan, om jag har tid. Kanske börja morgongymma så att jag kommer upp ordentligt? På onsdagmorgon, vid 07.30 blir det Pump iaf. Imorgon kanske jag drar mig till gymmet vid nio-tiden. Måste börja vända tillbaka klockan. E går upp tidigt och lägger sig tidigt, jag går upp sent och lägger mig sent = vilket gör att när vi träffas sover vi dygnet runt, mysigt va?! Sådär.. Det är la gosigt att få sova med någon man älskar bredvid sig men tiden försvinner och blir ingen kvalitetstid direkt.
Ska snart klippa mig igen. Ska bli SUPER skönt. Problemet med kort hår är att man måste klippa sig JÄMT för att det ska hålla en bra frisyr, mitt hår ser ut som f*n för tillfället, men det blir nog en lugg nästa gång, vad sägs om det?

Nu när julgrejerna komme rut i affärerna, kliar det massor i köp-fingrarna men icke. Finns inga pengar till sånt inte. Det enda jag ska köpa är några julklappar till kanske, och kläder att ha på mig på julafton. Denna dag som antagligen kommer att bli ett enda KAOS. Jag och E tänker vara tillsammans hela dagen vilket innebar tre familjer att träffa men vi tror att vi har löst det. Min far på dagen (Kerstins julbord är mums), min mor på kvällen och hela hans släkt på juldagen. Hoppas alla tycker att det är en helt okej lösning, skulle gärna klona mig själv men det är tyvärr inte så lätt. Måste dock prata med pappa om hur H & H gör i år, och hur syster gör.. Men, men.. Det får bara lösa sig :) Snälla, inget bråk om julen, då ska vi ju alla vara glada och vi gör vårat bästa för att göra alla glada, ok?

Haja, antar att jag skall återgå till min underbara bok och plugga lite ikväll. Har ju inte gjort det på hela helgen när Underbaraste varit här. Höres imorron :)

Ciao

Wonderful friday

2008-11-14 @ 18:21:58

E kom vid halv ett och dagen har sedan bara varit underbar. ´Vi har myst, duschat, handlat mat, lagat mat, ätit mat och hälsat på Soting en sväng för att ge tillbaka lite bröd. :) Min E är bäst i världen! Nu ligger jag i sängen och han grejar i köket.

Igår var trevligt. Det var mys hos Johanna och Arena var fullt med folk. Ks från sin bästa sida. Och det var super kul att Alex va med. :) Hon dansade som en vilding :P Nästan helt nykter :)

Nä, nu ska jag återgå till min kille som kröp ner i sängen. :)


P.s. ja, syrran, det hade varit super bra om jag hade kunnat på lite julpynt :) se mailen. Puss d.s.

Another thursday...

2008-11-13 @ 17:18:02

Har varit i skolan idag. Ännu en underbar föreläsning med Anders. :S Kändes ju inte direkt viktig eftersom vi bara gick igenom sånt vi redan lärt oss från både Arne och Thomas, men, men.. Är hemma nu. Har ätit lite risgrynsgröt och tjyvstartat julen. Finns massa mysigt julpynt ute i affärerna nu som jag ska pynta lägenheten med när jag fått pengar igen och första advent närmar sig. Jag har faktiskt lyckats fixa flera julklappar redan, bra de för pengarna är snart slut och jag hade inte kunnat köpa alla nästa månad. Men jag fyller ju snart år :) Önskar mig Uggs, faktiskt, och nya fräscha roliga träningstoppar, och pengar till ett par nya Replayjeans (jag saknar mina gamla såå). Jag gillar julen men jag gillar inte när det är så fuktigt, kallt och rått ute som det var idag. Det får gärna vara snö, kallt och SOL. Klassen funderar på att åka på skidresa eller färje-resa men jag funderar på att spara pengarna och dra på solsemester till sommarn, kanske med Alex, kanske med Emma eller Fny, kanske med E. Måste kanske börja göra mig iordning snart, ska ju till Johanna ikväll. Ska bli mysigt med en liten födelsedagsmiddag. Ska ut på Arena sen efteråt, det vet jag inte om jag är så suger på men man kan ju skaka rumpan en timma eller nått och sen gå hem, fördelen med gratis inträde :D

E kommer imorron. Kan inte längta mindre. Det gör ont i hjärtat men jag hoppas att han haft det bra på Ullared idag :P Duktig kille till å hjälpa mammsen. :) Sen kanske han också skulle ut. Lipz. Känns sådär efter i lördags :S men, men...

Alla goda ting är 7

2008-11-13 @ 17:00:03


Utmanad av syrran:

Regler:
Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg. Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa. Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem. Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

Här kommer sju saker ni (kanske) inte visste om mig:

1. Jag är förlovad.
2. Jag pluggar ett program som jag inte vet om jag egentligen är intresserad av.
3. Jag jobbar på Donken.

4. Jag är mörkrädd.
5. Jag blir helt inkompeten när jag dricker.

6. Jag har dåliga förhållanden med båda mina föräldrar.
7. Jag har haft typ alla sorts frisyrer utom super-super-super kort.

Nothing fashionable about...

2008-11-12 @ 18:20:28

...Euroshoppers konservravioli och den var inte ens god, man jag orkade inte. Pump-passet var hejdlöst och hela kroppen skakade när jag gick därifrån. Men hey, jag klarade andra tentan med! Duktiga jag! :) Fick inte VG som sist gång men jag slipper göra omtenta dagen efter min födelsedag! (Och då kanske jag/vi kan åka till Emma på inflyttningsfesten också)

VA på stan och hämtade ut paketet på Pressbyrån, än så länge har jag inte betalat någon för det.. Känns jätte konsigt men jag klagar inte.. Men köpte jag nytt batteri till brandvarnaren men den fortsatte att tjuta trots ett batteri för 100 spänn.. Pappa sa att jag skulle gå tillbaka med batteriet, jag vet inte om jag orkar men jag vill ju inte betala mer för att få den att funka...  :S Och man vill ju ha en fungerande brandvarnare!!!

Ska hem till Johannan imorron.. måste köpa ngt till henne först.. Födelsedagsmiddag. Erik kommer på fredag.. blir mys och fest helg :) Sen åker jag hem nästa vecka och ska klippa mig den 24:e :D Ska nog till Alex ikväll igen så jag får sluta nu och kasta mig in i duschen... :)

True love

2008-11-12 @ 02:04:42

Ny favvo

2008-11-12 @ 02:01:27

If I were a boy, even just for a day  
I'd roll out of bed in the morning and throw on what I wanted and go
Drink beer with the guys, and chase after girls
I'd kick it with who I wanted and I'd never get confronted for it
Cause they stick up for me
If I were a boy
I think I could understand
How it feels to love a girl
I swear I'd be a better man
I'd listen to her
Cause I know how it hurts
When you lose the one you wanted
Cause he's taken you for granted
And everything you had got destroyedIf I were a boy, I would turn off my phone
Tell everyone it's broken so they think that
I was sleeping alone
I'd put myself first and make the rules as I go
Cause I know that she'd be faithful, waiting for me to come home
To come home
If I were a boy
I think I could understand, oh-oh-oohh-oh
How it feels to love a girl
I swear I'd be a better man
I'd listen to her
Cause I know how it hurts
When you lose the one you wanted
Cause he's taken you for granted
And everything you had got destroyed
It's a little too late for you to come back
Say it's just a mistake, think I'd forgive you like that
If you thought I would wait for you
You got it wrongBut you're just a boy
And you don't understand (yea, you don't understand, oh!)
How it feels to love a girl someday
You wish you were a better man
You don't listen to her
You don't care how it hurts
Until you lose the one you wanted
Because you've taken her for granted
And everything you had got destroyed
But you're just a boy

Nere...

2008-11-12 @ 01:31:00

Det är inte mycket som är bra just nu. Fick vara hemma hos Alex en stund och kurera mig, och det var mysigt. Fick spela lite kort med klasskompisarna och tänka på annat lite. Gick till SATS för första gången på en månad eller nått, och det var fruktansvärt. Just nu är jag trött och vill bara vara ensam, i min säng, i ett rum med bara låga ljud, ensam. Så jag gjorde precis tvärtom och gick till gymmet. Orkade dock bara med ett bodybalance-pass idag. Vovven är hemma nu och trots att det inte slutade som jag hade hoppats så var du mysigt så länge det varade. No hard feelings. Insåg dock att en vovve kanske inte var så bra just nu, måste vara rätt så flexibel med skola och jobb även om det inte tar speciellt mycket tid. Erik komme rupp i helgen. Ska bli JÄTTE skönt. Saknar honom som F*N verkligen!!! Vill bara gosa ihop mig hos honom och sova bort allting jobbigt på hand arm. Snart så. Han kommer vid lunch på fredag! :) På torsdagkväll är det tjejmiddag hos Johanna, ska bli mysigt.. Alex ska med :) Ser jag fram emot. Imorron ska jag till pressbyrån och hämta ut paketet och sen måste jag läsa en del. Kanske orkar en sväng till gymmet, kanske inte.. Får se.

Nu är ni lite uppdaterade iaf. Skriver mer imorron, go natt

Älsklingen är här...

2008-11-08 @ 23:03:03

Super-lördag

2008-11-08 @ 20:37:05

Började dagen med att städa och tvätta lite :) Blev fint i lägenheten. Sen vilade jag lite, läste lite och såg lite på TV innan jag sprang iväg mot tågstationen och träffat Pershi och doggen. Åkte förbi jobbet och köpte mat. Blir nog sista gången jag äter där. Ne, det ska jag inte säga men om jag skulle börja jobba mycket där skulle jag inte kunna äta den maten. Har haft en super eftermiddag/kväll med vovven. (och Pershi) P och sis har berättat allt jag behöver veta och jag se verkligen fram emot dessa två veckor. Nu ligger han bredvid mig i soffan och sussar lite, gäspade lite förut. Jag och P var ute på en lite längre promenix och sen var vi ute 20 min i rask takt förut och han gick så fint! Han är en super fin hund, med lite social träning blir han mönster hunden nummer ett. Han blir lite väl glad nu bara, man hey, heller super glad än åt andra hållet :P Tanken är att vi ska ut på en liten sista kiss-runda här snart så vi kan sussa sött inatt. Han verkar gilla att ligga i sin säng, den luktar väl hemma :) Men han ligger precis bredvid fötterna på mig om han skulle vilja... Det är underbart att ha honom här. Känns taskigt att jobba imorron.. Tanken är fyra timmar, risken är väl att det kanske blir någon till(men jag vägrar mer än två extra, fick fyra extra igår men då hade jag ju tid) men jobbar man fler än 4 får man 30 minuter rast så jag kan cykla hem och gå ut med honom. Men jag har ju schemat för de närmsta två veckorna och imorgon är den enda dagen jag ska jobba. Sen är det bara lite skola men det är ju bara 2 timmar på dagen oftast mellan 10 och 12. Ser inte fram emot att jobba imorron direkt, barnfamiljerna kommer imorron och då blir det STORA ORDRAR! *suck* Men men... :/

Neeeej

2008-11-07 @ 20:51:30

Jag skrev ett jätte långt inlägg om jobbet och doggen och allt men internet krångla och nu är allt borta. Orkar inte skriva om allt. Ring gärna under kvällen och fråga hur det var/är istället..

Neeeej

2008-11-07 @ 20:51:30

Jag skrev ett jätte långt inlägg om jobbet och doggen och allt men internet krångla och nu är allt borta. Orkar inte skriva om allt. Ring gärna under kvällen och fråga hur det var/är istället..

Tankar i allmänhet

2008-11-06 @ 14:22:21

Jag älskar verkligen konserverade grönsaker, de får mig att tänka på isländsk jul. Kanske inte låter så smickrande men det är det! :) Annars så har jag skrämt skiten ur grannarna med lite skönsång och sen äre party imorron. Fick pratat lite med E igår, han var pigg en stund för ovanlighetens skull. Fick pratat av mig lite om frusrationer över föräldrar och allt annat som inte går min väg just nu.. Det var välbehövligt och underbart!

Libbe sms:a om minifesten ikväll. En lite gathering i deras lgh och sen får vi se vad som händer. Kanske skakar rumpan på Arena en timma eller nått. Ska ju jobba vid 12 imorron så jag måste vara pigg och glad :) Ett fyra timmarspass bara så det ska nog gå bra!


:)

Till jag känner som varit lite smått förvirrade

2008-11-06 @ 14:06:04

You're not alone, together we stand  
I'll be by your side, you know I'll take your hand
When it gets cold, and it feels like the end
There's no place to go, you know I won't give in (Ahh, ahh)
No I won't give in (Ahh, ahh)
Keep holding on
Cause you know we'll make it through, we'll make it through
Just stay strong
Cause you know I'm here for you, I'm here for you
There's nothing you can say (Nothing you can say)
Nothing you can do (Nothing you can do)
There's no other way when it comes to the truth
So - keep holding on
Cause you know we'll make it through, we'll make it through
So far away, I wish you were here
Before it's too late, this could all disappear
Before the doors close, and it comes to an end
With you by my side I will fight and defend (Ahh, ahh)
I'll fight and defend (Ahh, ahh) Yeeah, yeahKeep holding on
Cause you know we'll make it through, we'll make it through
Just stay strong
Cause you know I'm here for you, I'm here for you
There's nothing you can say (Nothing you can say)
Nothing you can do (Nothing you can do)
There's no other way when it comes to the truth
So - keep holding on
Cause you know we'll make it through, we'll make it through
Hear me when I say when I say I believe
Nothing's gonna change, nothing's gonna change destiny
Whatever's meant to be will work out perfectlyKeep holding on
Cause you know we'll make it through, we'll make it through
Just stay strong
Cause you know I'm here for you, I'm here for you
There's nothing you can say (Nothing you can say)
Nothing you can do (Dooo, do)
There's no other way when it comes to the truth
So - keep holding on
Cause you know we'll make it through, we'll make it through

Keep holding on

Keep holding on There's nothing you can say (Nothing you can say)
Nothing you can do (Doo, do)
There's no other way when it comes to the truth
So - keep holding on (Keep holding on)
Cause you know we'll make it through, we'll make it through

Vågen skrämde skiten ur mig?!

2008-11-05 @ 23:57:13

Hittade en våg hos en kompis. Ingen bra idé. Jag visste att det var illa men trodde inte det var SÅ illa. Jag har länge vandrat några kilo upp och ner.. Men det här var riktigt ILLA. Flera kilo mer än jag trodde. Det blir inte bättre av att bo själv, snarare sämre. Man blir lat och gör enklast möjliga mat och dessutom äter jag alltid dubbla portioner, alltså typ tills jag spyr. Nu får det vara nog. Inga kläder passar längre och jag känner mig inte fin, eller ah, lika fin.

Mindre portioner, mindre skäpmat, mer motion - det var väl ungefär allt. Mycket mindre chips och dip.


Starting the race towards fitting the black pants on new years eve.

Steg 1 - bli helt förkyldningsfri
Steg 2 - Börja förändra matvanorna
Steg 3 - Börja träna så smått igen

Pigg, mycket skratt och lite tårar...

2008-11-05 @ 21:53:50

Klockan börjar bli mycket igen. Jag sov ju rätt så länge så jag har inte varit vaken mer än 9,5 timma men känns ändå som att sängen börjar locka lite. Annars har jag varit överaskande pigg under dagen, till skillnad från till exempel Eric. Han har huvudet uppe bland molnen just nu och det är väl gulligt men man känner sig lite som femte hjulet under vagnen. Så det var väl sådär att vara där hela dagen och försöka plugga medan han bara sprang runt rastlöst och kollade på mobilen stup i kvarten. I övrigt har telefonen gått varm idag: Mamma, Syrran, Filip och E har ringt. Blir ingen fika med Filip imorron men Libbe ville ha med mig på lite fest och skaka rumpan imorron, kanske skulle vara lite kul så man slipper sitta själv hemma. Syrran ringde och sa att bara Pershi och vovven kommer på lördag eftersom det blir lite jobbigt med lillan i bilen och så, helt förståeligt men tråkigt. Längtar tills vovven kommer! :)

Väntar på att E ska ringa igen, jag behöver honom nu. 

Fny - tabletterna går att köpa på Life-affärer.

Varför finns det inget på tv på onsdagkvällar?

Kom precis hem...

2008-11-05 @ 07:07:22

... efter att ha suttit på valvaka hos veronica med några klasskompisar. Tanken var ju inte direkt att det skulle bli så, är ju inte så intresserad på det sättet. Varför sitta uppe en hel natt när jag inte på något sätt kan eller har kunnat påverka resultatet, då kan jag ju lika gärna vänta tills imorron med att se vem som vann, men jag drogs med i stämningen och satt uppe tills 20 över sex då Obama var klar med sitt första "president-tal". Även om jag inte var så insatt tycker jag nog att det är bra att Obama vann. Jag vill se "changes" i landet därborta men jag vet inte hur jag kommer att reagera på hans förändringar eftersom jag inte läst hans program. Men lycka till säger jag, jag tror att ni valde rätt (veta gör vi inte än på ett par år).

Borta bra med hemma bäst, go natt på er

Val inatt då...

2008-11-04 @ 17:31:46

Valvaka ikväll egentligen.. Men jag har ju inte pengarna egentligen, men det hade varit lite kul att göra lite saker. Men jag orkar inte ta mig upp till campus. Det är långt och busskortet är tomt.. Ska ju upp till skolan imorron klockan 10 också. Hade kanske kunnat sova hos någon men när man inte känner varandra så väl känns det inte direkt som ett alternativ. Men det är ju inte så konstigt att man inte får så mycket nära vänner och så här uppe när man aldrig är med på sådant som klasskamraterna gör. Hade gärna varit hemma med Ceazar. :) Hoppas att han kommer tycka om att vara här. Vi ska gå på promenader, leka, mysa. Korr: Syrran kommer på lördag! :) Tävla på hennes blogg (martyshome.blogg.se)

Idag har jag nästan gjort färdigt grupparbetet. Jag skrev det mesta och sen mailade jag ut det så att de andra fick fortsätta på sina respektive delar. Sen skrev jag halva arbetsrapporten. Tänkte kanske att jag och Alex kunde avsluta den ihop, över en kopp te när hennes migrän har släppt. Hon har säkert några förslag på vad man kan skriva så att den blir lite längre. :)

Tar de där krom-tabletterna mot sötsuget och de fungerar faktiskt. Eller så kanske det bara är jag som tror att de fungerar, men i vilket fall är mitt oerhörda sockersug borta och de var inte farligt dyra heller. 75 kr för 3 mån. Nu är chips, pizza och all annan skräpmat problemet, men one down, the rest to go...

Trööööött...

2008-11-03 @ 22:21:39

Ligger i sängen och tittar på Jordan Rättsläkaren. Är jätte trött! Har varit vaken sen 8 imorse, tidigt för att vara jag. Va i skolan redan halv tio då Amanda berättade att föreläsningen inte var förrän 14.15.. Kul?! Satt i biblioteket med Amanda och Kristine större delen av dagen, pratade om helgens bravader m.m. Föreläsningen var helt okej, fick grupparbetet och jag ska jobba med Eric, Marcus, Soting och Alex, fast tjejen är hemma och har migrän för tillfället. :S Var hemma hos Soting med Eric ikväll, snackade om allt och ingenting. Potentiella flickvänner pojkarba hittat under helgen, familjeförhållanden, vuxenlivet m.m. Trevligt samtal ändå. Imorron kommer de hem hit vid 12-tiden och då ska vi ta tag i arbetet på riktigt. Blir förhoppningsvis klara för Soting åker hem på onsdag och kommer hem samma morgon som föreläsningen. Så morgondagen blir skola.. Och onsdagen med! Då ska jag hämta böckerna på biblioteket.. Sen är det bara att plugga torsdag och fredag och kanske slipa på arbetet. Syrran med familj kommer hit på onsdag med vovven. Så ska vi se vad jag kan göra för honom och han för mig :) Lite kärlek/uppmärksamhet för lite sällskap :)

Väntar på att E ska ringa. Saknar honom så. Att det ska gå 2,5 vecka tills vi ses nästa gång är helt otroligt. 18 dagar, hur ska jag överleva? Men vi ska ju klara fyra månader, om inte så lång tid så vi får väl börja öva lite, även om jag vill vara hemma hos dig så mycket jag kan nu är när jag kan. Saknar dig.

Lika som bär

2008-11-02 @ 19:57:26

   

Lika som bär, allt som "saknas" är lite skägg. Min pojke är duktig på att raka sig ;) Och dessutom är hans hår lite längre nu. Alltså - lika som bär!

Sexi

2008-11-02 @ 19:26:27Fan va snygg hon är, så vill jag se ut!!!!!

Schemat

2008-11-02 @ 19:19:08

Så hur ser veckan ut? Ungefär såhär...

Mån - Föreläsning 10-12. Kanske ska cykla till skolan? Det tar i och för sig 30-40 minuter och förkylningen har inte riktigt släppt. Har inte ont i halsen längre, men näsan har börjat rinna lite och kroppen känns lite mör. Blir ingen träning förrän tidigast onsdags. Överansträngde knän och benhinnor också efter min lilla tripp fram och tillbaka till Rumpan Bar. :/ Så måndagen blir skola och vila. Har lite kvar att läsa innan jag kan hämta de andra böckerna på biblioteket på tisdag eller onsdag.

Tis - Vet inte riktigt. Halva klassen har omtenta men inte jag!! :) Jippi. Jag ska väl ta det lugnt. Borde väl åka till biblioteket och hämta/läsa böckerna men jag vet inte om jag orkar. Det är ju grupparbete och så då, Eric ska ju göra omtenta men jag och Alex tänkte att vi kunda fortsätta lite hemma hos henne, med lite te och höga skratt! :)

Ons - Kanske träning? Beror på hur kroppen känns. Hur som helst är det föreläsning mellan 10 och 12. Nya föreläsaren suger vilket kommer göra hemtentan så mycket svårare! Det är tur att det är hemtenta iaf så man kan använda böckerna för jag hade aldrig klarat en salstenta med den här föreläsaren?!?  Om jag tränar blir det Box, har verkligen saknat det. Har inte varit där på 2 veckor, tre om jag inte kan gå på onsdag.

Tors - Plugga? Ja, antagligen. Har inte så mycket mer att göra. Kanske en liten runda på gymmet, mjukstart. Jag måste kunna få på mig de svarta byxorna på nyår så det är väl bara att sätta igång men att äta lite bättre och röra sig lite mer. Jag var ju på gång för två veckor sen men sen blev jag sjuk och började sätta i mig allt onyttigt i min väg.

Fredag - Hmm, stort frågetecken. Veckans hemskaste dag. E jobbar sent och kommer inte ens kunna ringa. Kompisarna åker hem och jag sitter och tittar på TV ensam (igen).

Lör - Samma som fredagen antar jag. Deppar, pluggar, äter, sover och tittar massa på TV.

Sön - Ska jobba ett par timmar, första dagen på jobbet efter utbildningen. Är redan nervös, men Alex ord gjorde mig lite gladare. Tack tjejen, du är grym. Förhoppningsvis kommer kanske Syrran och familj med hunden någon gång under veckan så att helgen inte blir riktigt så ensam :) Ha vovve här ett tag ska bli spännande. Det är klart att det är lite jobb, men jag vill ju liksom veta hur mycket jobb det är. Räcker liksom inte att alla vuxna alltid säger att det är så mycket jobb och att man blir så bunden och inte kan göra massa saker och bla, bla, bla... Vill se själv!

Sönder...

2008-11-02 @ 17:23:28

Jag går sönder varje gång han åker härfrån. Jag vill bara gråta.. Ensamheten skriker mig rakt upp i ansiktet.
Nu är det två, kanske tre veckor tills vi ses nästa gång. Tre veckor är det längsta vi varit ifrån varandra sen vi blev ihop.

Livet är svårt just nu. Men vi klarar det. Jag ska börja göra mina egna beslut och stå för dem, vad än alla andra säger. Det är något av det värsta jag vet. Jag vill vara en "vända-kappan-efter-vinden-tjej" men ingen mår så dåligt över det som jag.

E, du är mitt liv. Jag älskar dig mer än jag någonsin kan beskriva. Du är min värld och jag är bara din, föralltid!

Kärlek!

2008-11-01 @ 19:06:54

E är här och jag har haft en underbar dag! Jag har tvättat, pluggat lite, sovit, ätit, myst och nu är han nere för att köpa lite godis till oss när vi ser på film. Ska göra fruktsallad sen också!! MUMS! Som sagt, en allmänt underbar dag. Igårkväll var trevlig, fick vara lite med Filip. Åt mat, dansade lite, såg massa på tv och pratade politik. Dock sprang jag ju fram och tillbaka till till Rumpan helt utan anledning och förstörde mina fötter. Jag haltade på BÅDA fötterna när jag gick de få metrerna hem från bussen, jag vill verkligen krypa hem.

Längtar tills Ceazar kommer nästa vecka! :)

Nu ska vi fortsätta se på film. :)