God morgon måndag!

2009-08-31 @ 10:03:12

Hej på er,

hade ett inplanerat gympass här på morgonen, men kroppen kändes inte helt okej. Så det blev mer sömn, lite gröt och halstabletter istället. Hoppas kunna ge mig ut på en promenad här istället alldeles strax, vädret verkar ju helt okej. Lite snytpapper i fickan och en halsduk på bara så löser vi det problemet.

Idag börjar Erik skolan och imorgon börjar jag nya jobbet. Mycket som händer. Lycka till idag älskling, det kommer gå jätte bra!

Dags att ge sig ut på promenad och känna efter hur kroppen reagerar. Vi hörs senare. :)

(Idag jobb 12-21.)

Får helt enkelt köra en sånhär: :D

Ny vecka i mitt nya liv.

2009-08-30 @ 23:25:33

Hej på er,

nu är jag hemma igen och det känns både jätte skönt och jätte tråkigt. Jag hann tyvärr inte träffa syster som jag hoppats, men dock Erik en stund som kom hem till mamma och åt med oss, samt skjutsade mig till tåget. Han är världens bästa kille och just nu så saknar jag honom så hjärtat går sönder. Det är alltid jobbigast i början.

Men imorgon är det måndag och ännu en nystart. Fast imorgon är det en alldeles speciell måndag, imorgon går starten för nya jobbet och nya tag med träningen igen. Jag som varit på ett underbart SPA under helgen och skulle vara så utvilad och fräsch idag, är faktiskt ganska seg och lite sjuk. Tyvärr är en helg inte tillräckligt för att varva ner ordentligt. Du kanske kommer ner i varv, men hinner inte bli utvilad och därav segheten. Dessutom har jag bastat och slappnat av och låtit undantryckta förkylningar komma upp till ytan. Halsen känns som ett enda stort rivjärn och ögonen är röda och trötta.

Trots halsen så tänkte jag i alla fall komma igång med promenaderna igen. Det blev inte mycket av den varan förra veckan så jag tänkte köra dubbelt upp denna, dvs 6*30 minuters rask promenad. Sen hur det blir med gymmandet det får vi se lite i veckan. Det beror på hur förkylningen artar sig. Kass att man ska bli sjuk såhär, när man är så taggad på Beach 2010 och har en del kalorier från helgen att försöka förbränna bort. Men, men...

Spat var som sagt underbart. Det var lite och mysigt med tillgång till simbassäng, torrbastu, ångbastu, bubbelpool, relaxavdelning, kallkar och mycket annat smått och gått. Vi gjorde två behandlingar, en kroppsskrubb och en ansiktsbehandling. Båda två var underbara! Maten var utsökt och sängarna var mycket bekväma, vad mer kan man önska sig? Möjligtvis ett lite större och modernare gym, men annars var vi mycket nöjda. :) Priserna var dessutom överkomliga. Ett stort plus i Spa-branschen. Mer info hittar ni här: www.sjogarden.se

Nu är det dags för mig att krypa i säng. Imorgon är "sista" dagen på gamla jobbet (jag står kvar som extraarbetare) och hoppas med halstabletternas hjälp och ett par timmar sömn känna mig hyfsat fräsch. :) Natti, natti. :)

En lång men snabb dag

2009-08-27 @ 23:27:15

Hej på er,

sitter hemma och pustar ut i sängen. Försöker varva ner lite. Slutade jobbet för en timma sedan. Fick stänga ute på Bergvik, en helt ny restaurang för mig så det krävdes en hel del för att hålla humöret uppe, både på mig och på kunderna. Men, men..

Innan jag åkte iväg till jobbet fick jag iväg på ett 45 minuters spinningpass. Gud vad skönt det är! Svetten bara rinner och du pumpar för allt vad du är värd. Sakta smyger sig mjölksyran på dig och fast du tycker att du ökar takten lyckas du förhoppningsvis endast hålla den. Det droppar från näsan och pulsen på väggen visar 91%, fy fan vad jobbigt! Men ack så underbart. Jag försöker verkligen köra en del kondition nu, blandat med gymmandet. Det är 2 veckor kvar tills nästa mätning i "Beach 2010" och om jag skulle ha minskat i midjan, om ens bara med 1/2 centimeter, gud vad glad jag skulle bli. Tänk om jag kunde få se att det verkligen händer någonting. För just nu syns inga resultat, och jag kämpar verkligen. Så motivationen tar ju stryk, det gör den. Men jag håller ut i två veckor till och sen... Sen mina damer och herre, då är det upp till bevis.



I helgen blir det inte speciellt mycket bloggande mina kära vänner. (Ni är ändå ganska dåliga på att läsa på helgen, så vad gör det? ;P :D) Imorgon är det jobb hela dagen som gäller, 9-18. 19 går tåget och jag lämnar datorn hemma för Eriks kommer upp i helgen (typiskt att han åker upp när jag åker ner, men vi hade ju faktiskt egentligen båda lovat att gå på festen... fast jag ska ju på SPA!!!) och ska fixa lite med den, när han ändå är här. Så kanske hinner jag skriva någonting innan tåget. Annars kanske jag får tag på Lillebrors/mammas dator hemma. Gör jag inte det.. Hmm.. Då hörs vi igen på söndag så får ni ha världens underbaraste helg. Jag kommer sakna er! Ta hand om er och gör inget som inte jag skulle ha gjort! ;)

Beck

2009-08-27 @ 09:28:42

Jo, filmen, för er som undrar, var väl helt okej, men ganska medelmåttig. Som en vanlig pang-pang-rulle. Mer humor än det brukar vara i Beckfilmer, men storyn var ganska tråkig och du kunde räkna ut hela filmen ganska snabbt. Du fick inget överaskningsmoment eller twist i storyn egentligen, så det var ganska tråkigt. Det är ju sådant som är roligt, typ Dan-Brown inspirerat liksom.

Men gillar ni Beck så är den ju sevärd. Hela filmen handlar ju dock om Gunvald så jag tycker filmen borde heta "Larsson" istället. Men det är bara jag. :P Får en 3:a av 5.

Tråkig?

2009-08-27 @ 09:20:20

Hej på er,

jag kan inte hjälpa att fundera på om jag egentligen är ganska tråkig. Igår hade jag ett par vänner över efter bion, och de bönade och bad på sina bara knän för att jag skulle följa med ut. Jag övervägde det faktiskt, bytte kläder ett par gånger men sen blev det inget i alla fall. Jag kände inte för det. Jag hade ingen lust att dricka (förutom de två cider jag fick i mig medan de var här), jag kände mig trött och även om jag älskar att dansa så kände jag fortfarande av foten.

Slutsaten blev egentligen att jag lever ett liv jag är ganska nöjd med, men jag har nog få kompisar som är som jag. Jag går upp hyfsat tidigt fast jag är ledig, jag tränar ganska mycket och sen går jag och lägger mg ganska tidigt. Jag älskar att sova. Jag har aldrig problem med att somna och kan lätt sova 9-10 timmar om jag inte bli väckt. Det bara är så skönt! Jag kan verkligen känna hur kroppen laddar batterierna och bygger upp musklerna igen. Jag tycker om att ha folk över på middag, eller gå hem till folk på middag. Att ha filmkväll m.m.

Det är klart jag går också ut då och då, men jag tycker mest om att göra det vid speciella tillfällen. Fira någon, eller att det är någon högtid. Sen klarar min kropp inte sprit något bra. Jag blir ofta illamående och allt som följer med det.

Jag känner mig faktiskt lite lill-gammal. Men själv är jag väldigt nöjd med hur mitt liv ser ut. Måste det se ut som en typiskt festande tonårings liv? Kommer jag ångra mig senare i livet? Det var mycket tankar som trängdes i mitt lilla huvud sekunderna innan jag somnade, men sedan blev det "svart" och jag sov som ett barn hela natten. :)

Galen dag

2009-08-26 @ 17:44:41

Hej på er,

så fort försvann hela onsdagen. Medan jag tvättade kollade jag augusti-budgeten och lade upp en ny för september. (Som sprack direkt såklart?!) Sedan gick jag till gymmet och där spenderade jag 90 minuter faktiskt. Inledde med 15 minuter löpning, sedan blev det:

triceps - pushdowns
Axlar - dubbelset flyes, 90-graders och raka
triceps - dips
biceps - curl mot insida knä
axlar - press upp
biceps - hammercurl

Sist men inte minst spenderades 25 lätt-trampade minuter på motionscykeln. Jag skulle egentligen sprungit lite till men lyckades under de första 15 minutrarna på något sätt klämma en nerv, eller kanske stuka en tå. Ont som *** gör det iallafall. :( Men förhoppningsvis har det gått över tills imorgon. Efter gymmet gjorde jag mig iordning och cyklade bort till Willys. För 284,- fick jag ganska mycket mat:

4 L sköljmedel
3 kg fiberhavregryn
4 kg fullkornsris
2 kg vetemjöl
1,4 kg kycklingfilé
flingsalt

Det var ju inte så många varor men ganska mycket av varje. Så nu klarar jag mig ett tag till. Dags att kasta på sig jackan, måla på lite mascara och cykla bort till bion. :) Jippi!

Lite lagom

2009-08-26 @ 09:49:14

Hej på er,

jag har haft en lite lagom produktiv morgon. Skulle egentligen upp tidigt och cykla iväg för att handla men det regnade så dant, så jag stannade kvar i sängen. :) Sen har jag ringt ett par telefonsamtal, som i u för sig i stort sett bara gav nya nummer men ändå, jag är ett steg närmare. :) Sen har jag hämtat hem lite blanketter från nätet och bifogat dem till diverse. Alltså haft en lagom produktiv morgon. Åt Kellogs All Bran med en halv dl mjölk till frukost *usch*. Det var det som fanns hemma i mat-väg. Har ju ICA runt hörnet men jag försöker ju faktiskt komma iväg till Willys, när det nu blir.

Om 20 minuter börjar tvätt-tiden. Då ska Danielle (fortsätta) vara sådär duktig och springa fram och tillbaka till tvättstugan. Efter tvättande väntar ett pass på gymmet och sen, mina damer och herre, klockan 18.45 är det biopremiär som gäller. Beck - I stormens öga.



Så även idag blir det en sådandär fullproppad dag, men mycket roligt händer ju, så inte mig emot. Nu är det dags att göra sig iordning för att gå till tvättstugan (hoppa ur pyjamasen och i myskläderna). :)

See you later, aligater! In a while, crocodile!

Artikel om missbruket av läkemedlet Alli i Aftonbladet

2009-08-25 @ 18:15:58

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article5683855.ab 

Intressant. Uppenbart. Knappast förvånansvärt...

Men det skulle kännas så mycket mer seriöst om inte "Kissie" la sig i alltihopa. Har inte hon fått tillräckligt med uppmärksamhet redan? *suck*

Min personliga åsikt är dock att man ska försöka hårdare att ändra treden med ökande utseendes(vikt-)fixering hos den yngre generationen. Att receptbelägga Alli är inte rätt metod. Det finns så mycket annat som skulle behöva receptbeläggas också i så fall. Brustabletter som säljs på ICA som påstår minska hungerkänslorna. Vart går gränsen? Snabbmat säljer som tusan och det gör dig inte direkt lycklig?! Varken på insidan eller utsidan. Jag tycker att är man över 18 har man rätt att köpa vad man vill. Du är myndig och står för dina egna beslut. Alli är inte problemet här egentligen. Det är snarare ökande antalet ungdommar med osunda värderingar.
Ge dem hjälp den hjälp de behöver!

På tal om tv...

2009-08-25 @ 17:59:44

Lycka till ikväll flickor!!!!

Duktiga jag!

2009-08-25 @ 17:52:32

Hej på er,

nu har jag kommit in i ett såndant flow, där jag bara göra allt som jag skrivit upp på min lilla "att göra-lista".

- Nyss beställt hem månadslinser (får bli sådant nu när jag ska jobba mer).
- haft möte med chefen och sms:at iväg stl på de nya kläderna som skall beställas.
- Fixat fram telefonnummer till vårdcentral och tandläkare, får bli telefonkonferens imorgon förmiddag.
- Betalat alla räkningarna.
- Diskat.
- Snart på väg ner till tvättstugan för att boka tvätt-tid också.
- Gått igenom garderoben.

Det enda som inte hunnits med idag var handlingen som jag tänkte cykla bort till Willys och göra. Eller rättare sagt, det började dugga på vägen hem från mötet och då vart jag inte så sugen på att ge mig iväg. Så jag satte mig hemma och fixade en massa annat istället. :) Jag är dessutom inte riktigt säker på vart affären ligger så risken är att det kan bli en ganska lång cykeltur, den får helt enkelt bli imorgon istället. Nu ska jag som sagt ner till tvättstugan och boka tid. :) Ikväll väntar NAVY CIS och Ghost Whisperer, samt mat á la Lady & Lufsen style. :)

Sommar ner, höst upp!

2009-08-25 @ 13:40:37

Hej på er,

jag passade på förut att gå igenom min garderob och plocka upp höst/vinter kläderna från lådan i källaren. Super smidigt att lägga ner kläder så, känns som att man får en helt ny garderob varje halvår. :D

Såhär såg garderben ut från början: (tagen med mobilkameran så nej, det är ingen höjdar kvalité...)





Kanske svårt att se skillnaden eftersom flera favoriter hänger kvar men kolla nedan:



En hel låda full med sommarkläder!! En del kommer ju från lådorna under skåpet också, så allt hängde inte på första bilden, men mycket. :)

Sen har jag hunnit till gymmet och kört 45 minuter spinning. Jag har också betalat räkningarna och käkat hälsotallrik till lunch. (Tonfisk med citron/dill cremé fraiche, ruccola sallad, cocktailtomater och advokado.) Efterrätt blev kokt ägg med kaviar. Mumms! Nu är det dags att göra sig iordning. 16.00 ska jag ha möte med chefen på nya jobbet. Tjingeling!

Åhhhh, frustration!

2009-08-25 @ 09:18:19

Hej på er,

har suttit i en hel timma nu och försökt lära mig lite i photoshop men nej då, det blir bara fel. Jag blir bara såååå trött!!! Skit program!! Det är ju alldeles för krångligt för mig!!! Kanske ger det ett försök till i eftermiddag, men nu... nu ska jag hitta på något roligare.

Vitaminer (och andra tillskott)!

2009-08-24 @ 22:20:25

Veckans utmaning från syster innebar att få i sig allt vad man kan behöva i kosttillskott. För mig gäller det främst p-drinkar, magtabletter & vitamintabletter. Vi kan alla behöva en skjuts inombord! :)

Jag har bland annat testat de här, and it's some good shit! :) Speciellt "Defence".

Trött och smärta!

2009-08-24 @ 22:16:15

Hej på er,

sitter just nu i sängen. Har ätit kvällsmat, tvättat bort sminket, tagit ur linserna, släppt ut håret och tagit på mig pyjamasen. Är helt slut efter första hel dagen efter semestern. Benen värker, liksom fötter och rygg. Hjärnan är nästan ur funktion och en nerv eller liknande har hamnat i kläm i höger handled så det smärter som *** att använda handen. Kass!! Tur att det inte blev så förrän precis innan jag slutade iallafall.

Så gröt, ägg och p-drink ligger i magen. Dax att borsta bissingarna och krypa ner under täcket. Imorgon händer mycket spännande! :) God natt!

Back to S.A.T.S. :/

2009-08-24 @ 10:35:10

Hej på er,

sitter i sängen efter en skön dusch och ett 70 minuters gympass. Inleddes med 10 minuter crosstrainer, avslutades med 10 minuter löpning på bandet och däremellan blev det framsida, baksida, insida, utsida lår plus Hack Squat och lite rompa. ;) I u för sig blev det ett ganska segt pass utan varken speciellt mycket pump eller kontakt. Tråkigt! Dessutom flockas folk på gymmet denna tid på året, nu ska alla ta tag i sina liv. Inte mig emot, om de nu hade lyckas. Om ett par månader så är man typ själv där igen. :P

Idag verkade det vara pensionärsträff på gymmet också. (Tror det var Senior-pass som startade) Jag fick hjälpa en dam ur rump-maskinen och en annan äldre herre kom och frågade vilken hastighet jag hade på bandet när jag sprang.

Haja, en sak är säkert. Skall man vistas i gymmet skall man göra det under förmiddagen. Under eftermiddagarna i augusti/september får "packade som sardiner" helt ny innebörd.

Nu är det dags att laga lite mat och göra sig iordning för lite jobb. Hörs igen ikväll. :)


Sådana ben hade man allt gärna velat ha!
a!

Början av bildtema!

2009-08-23 @ 21:34:24

Här kommer två bilder från kanot/kajakturen. Har haft fullt upp sen jag kom tillbaka till Ks och är nu helt slut. Ska upp tidigt och dra mig till gymmet imorgon. En uppdatering kommer efter dess. Sov gott, det ska jag göra!


Erik, Ida & Ulrika


Jonas, Patrik, Jonatan & Malin

God morgon söndag

2009-08-23 @ 09:17:51

Hej på er,

om två timmar sitter jag på tåget. Känns både tråkigt och skönt, men jag kommer ju snart hem igen. :)
Nu ska jag packa och äta frukost. När jag är uppe igen så ska ni få lite bilder från semestern. :) That's a promise!

Till tåget köpte jag faktiskt ToppHälsa, måste ha något mer än en bok att fördriva tiden med. Egentligen ville jag ju ha Body men sablar vad dyr den tidningen är, även om den är bra. :/

Haja, frukosten väntar. Vi hörs senare!

Lördagsmys

2009-08-22 @ 17:53:04

Hej på er,

kvällens eventuella festiviteter har blivit inställda men inte hänger vi läpp för det. En promenad till mataffären, lite naturgodis och svänga förbi syster för ett eventuellt lån av film fixar ju kvällen. :)

Sånhär skit kan man ju inte alltid lyssna på? ;)
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=106&a=485060

Imorgon bär det av hemåt till Ks igen. Jobbet och hösten hägrar. Sommaren bara försvann...

Men hösten ger pengar i form av jobb, erbjuder massor av träning och dessutom får jag min dator tillbaka imorgon så, så ledsen är jag nog inte. :P Den skall dessutom uppdateras med Photoshop så ni kan få fina bilder hela hösten. Och sen är det många fina vänner som väntar där uppe.

På tal om fina vänner tänkte jag dessutom krascha Ma's place när jag får nästa fina lön. (vilket tyvärr inte blir nästa månad eftersom jag haft "semester" typ hela augusti. Men jag har planer tjejen... det ska du vet! Och du är såklart hjärtligt välkommen hem till mig. Lots of love!

Nä, dags att ta kontrollen ur Hans händer och komma iväg på promenaden! :)

Yes!

2009-08-22 @ 14:12:47

Gisssa vem som ska på SPA nästa helg? *Mmmmmm!*





Lite mor och dotter tid skall spenderas på Sjögårdens SPA ute på Orust. Aj, säger plånboken. JA!!! säger jag. :D

Gymma

2009-08-22 @ 14:04:40

Hej på er,

är nu hemma igen efter ett stenhårt mag/axelpass på gymmet. Idag gick det faktiskt riktigt bra. Fick bra kontakt med musklerna och kunde utföra övningarna långsamt och med stor kontroll, dock blir det ju ofta lägre vikter vid sådana tillfällen. Man blir alltid tröttare med bra teknik. Här kommer dagens set och vikter:

4 set med 10 rep torso rotation á 17.5, 25, 30 & 35 kg
3 set med 20 rep flies+mcrace (10 av varje) med 4, 6 & 4 kgs hantlar
3 set med 10 rep "häng-sida-mage" alla med 6 kg extravikt
3 set med 20 rep raka flies á 2, 2 & 3 kg
3 set med 10 rep shoulder press 15, 20 & 20 kg
4 set med 10 rep raka sit ups på boll

Jippi

2009-08-21 @ 10:50:09

Gissa vem som har blivit "Månadens medarbetare" igen?

Juli

I juli månad vill vi uppmärksamma en person som varit en stor resurs på restaurangen under sommaren. En person som jobbat nästan varje dag hon var här. Ställt upp när vi har behövt hjälp och alltid kommit till jobbet med ett leende på läpparna. GRATTIS! Danielle Eriksson


Hell yeah! :D

Nobelplan - Februari -09
Strömstad - Juli -09
City - ? ;)

I'm back!

2009-08-21 @ 10:47:21

Tillbaka igen, men till mitt stora förtret ingen tid. Det vart så mycket att tänka på innan jag skulle ut så jag satte ingen klocka men jag tror att det tog cirka 45 minuter, och det blev 6 km sammanlagt. Även om det inte blev någon höjdar-tid (det finns de som springer dubbelt så långt på samma tid) så är jag ändå nöjd. Sprang i stort sett hela vägen (gick bara 100 meter precis i slutet när mitt håll inte ville ge sig utan bara blev värre) och jag kände mig stark. Skönt att känna att styrketräningen även ger löpningen en knuff. Benen nästan studsade uppför backarna, dock hade hjärtat svårt att hinna med vilket resulterade i en del mjölksyra och utöver det fick jag såklart (i början och i slutet) håll.  Men nu är jag hemma igen och jag är stolt. Det är så skönt att få komma ut och rensa tankarna lite. Första kilometrarna joggar man och tänker på alla saker man grubblar över, sen kan man ofta släppa allt (i alla fall för tillfället) och bara slappna av. Det är det bästa med joggandet. Går det bra så känner man sig stark både på insidan och utsidan.

Idag var det dessutom bästa förutsättningarna. Lagom varmt/kallt, ingen sol, knappt någon vind. Hittade min lillebrors gamla MP3 och lyssnade på lite dängor som "The Final Countdown" och "Paradise" (E-type) som gjorde varje meter mycket enklare.


Elljusspår is the shit att springa på! Det tycker både leder och sinne!

Nu har jag fått ner lite havregrynsgröt i magen och har stretchat benmuskultaturen. Nu väntar en dusch, en tvättmaskin och lite tv-tittande. Gott för mig! Erik kommer och hämtar mig hos mamma i eftermiddag och då har han planerat något hemligt för kvällen, ska bli riktigt spännande. :) Hörs senare!

Friday!

2009-08-21 @ 08:43:33

Hej kära vänner,

nu sitter jag hemma i Trollhättan och blickar ut över den grå himlen. Har med mig löparkläder för att ge mig ut på elljusspåret men jag kan inte påstå att jag känner mig taggad? :P Kanske kan ragga fram någon MP3 här i huset, som kan ändra på saken? :) Behöver ju faktiskt träna lite kondis också, om lilla magen ska bort! Jag kommer inte undan liksom... Även om styrketräningen är sååå mycket roligare just nu. Imorgon blir det mage och axlar, längtar redan!



Fram till klockan 15 är jag ensam i huset och får roa mig själv, men det är väl bäst att få löpning gjord så fort som möjligt. Så jag kan krypa ner i soffan och se på tv/film eller sova. :) Bara för att man är duktig och tränar betyder inte det att man inte kan vara lat! :P

Jag tänkte påbörja ett litet lexikon också, för oss som är nybörjare på gymmet. Det finns så många övningar med "konstiga" namn så jag tänkte förklara så att sådana rookies som jag själv förstår. :) Här kommer de första tre första orden:

Hack squat - benpress



Scottcurl - bicepsövning med armbågarna framme på kudde




Hammercurl - bicepsövning med hantlar, lyfts upp med handflator vända innåt.



Så, dags att ge sig ut. Rapport kommer efteråt. Tidtagning och grejer ska ju såklart fixas men håll i åtanke att det var länge sedan jag sprang plus att detta är en oerhört kupperad 5:a, det kommer helt enkelt ta sin lilla tid. :P

Ett hårt ryggpass

2009-08-20 @ 15:07:14

enligt följande:

3 set med 10 rep hantelrodd (1 hantel) á 10, 12 & 14 kg
4 set med 10 rep ländrygg i maskin á 35, 45, 55 & 65 kg.
3 set med 10 rep "hängande rygg" alla med 10 kg extravikt
3 set med 10 rep rodd i cablecross á 9, 11, 11 kg
3 set med 10 rep baksida axlar i cablecross á sammanlagt 2, 8 & 2 kg
3 set med 10 rep latsdrag á 30, 35 & 45 kg
3 set med 10 rep baksida axlar med hantlar á 3, 2 & 2 kg

Ryggpasset gick alltså sådär. Har lite svårt med koncentrationen och att få kontakt med rätt muskler i vissa övningar. Hantelrodden gick till exempel inte alls lika bra idag som den brukar göra. Däremot gick sista setet med "hängande rygg" riktigt bra, liksom ländrygg i maskin. Baksida axlar i cc var svårt eftersom vikterna per cable lång på antingen 1 eller 4. 1 var för lätt och med 4 kg kunde jag inte utföra övningen riktigt, därför gick jag på med hantlarna efter också.

Nä, nu väntar p-drink, pasta carbonara, dusch, tv-tittande, hämtande av tvätt och mer mys med syster och familj. Kanske hinner vi en kvällspromenad ikväll när barnen somnat? (om vi orkar?) :P

Såhär rygg vill jag ha, som Bellas:

Nästa utmaning

2009-08-20 @ 08:51:56

Hej på er,

nästa utmaning från syster har kommit; ingen mer skräpmat. För min del så betyder det ingen mer mat på jobbet, dvs mer matlådor, mer storkok och mer planering. Men jag är säker på att det kommer gå superbra! Skulle jag dessutom glömma mat någongång så ligger faktiskt Hemköp i samma byggnad som nya restaurangen. Men det är klart att det är mycket mer ekonomiskt med matlådor och det skall jag verkligen bli bättre på! Även om jag inte har ett stillasittande jobb direkt, så märkte jag ju medan jag var i Strömstad att jag både gick upp i vikt, hade dåligt med energi, blev riktig kass i kroppen (främst magen) och det är ledsamt som *** när man ser vilka summor de tillslut drar från lönen. Pengar som man skulle kunnat lägga på något helt annat!!

Annan skräpmat som pizza eller kinamat vet jag inte när jag åt senaste. Seriöst säkert inte på ett år. Några fryspizzor från ICA har i och för sig åkt ner när man varit lite dagen efter men annars har det räckt med skräpet man får i sig på jobbet. :P

Nu ska jag göra mig iordning för att gå hem till syster en stund och hjälpa till att hålla koll på barnen. Kl 12 har vi tvätt tid och efter det väntar ett stenhårt ryggpass på gymmet! :) Uppdatering kommer efter det. :)

Hälsobloggar

2009-08-19 @ 18:40:35

Hej,

titta vilken trevlig lista jag hittade? :) http://bloggportalen.aftonbladet.se/BlogPortal/view/TopLists?tl=1&categoryId=12

Jag ligger ju inte själv på den än så länge men det ska vi allt försöka ändra på :) Bloggen kommer få fler kategorier med mera när jag kommer upp till Ks igen. Har ju inte min egen dator här så jag vet att det är väldigt lite bilder och ser ganska tråkigt ut men jag försöker så gott jag kan. :)

En ny favoritblogg att lägga till i min lista är http://www.lissfit.com/.  Hälsobloggar med mycket bilder på bloggarna som är vältränade ger ju extra mycket inspiration. Så ska min också vara, när jag känner mig fin nog att visa en massa magbilder och grejer. Kanske till våren? :) Inspirationen känns ju inte som att den är på topp just nu heller, efter 3 feta varma mackor med massa ost ligger i magen men, men.. Imorgon är en annan dag. :) Då ska jag till gymmet och pusta igen. Dessutom har jag kommit på ett nytt upplägg inför september. Bara gym och spinning, undra vad det ger för spännande resultat? Månaden efter blir det "bara" andra pass Combat, pump och box. (om det funkar med arbetsschemat) Man måste byta taktik ibland. :)

Nä, nu ska jag krypa ner och se på Underworld. Det har varit en mysig med lite kämpig dag så jag tänker unna mig att mysa till det i soffan med Erik och se på film. Sedan väntar kanske en kvällspromenad? :) Hörs imorgon! :)

God morgon

2009-08-19 @ 09:35:04

Det är onsdag idag eller hur? Jag sitter invirad i täcket framför datorn och känner mig ganska förvirrad. Det blir väl så när man är ledig en längre tid. Fast för mig har det varit så ganska länge. När jag pluggade var jag i skolan typ 2-3 dagar i veckan så det var ju ingein arbetsvecka direkt och på något sätt så pluggade jag mer under helgerna än veckodagarna. Sen när jag jobbade extra gick man ju på alla möjliga skift och jobbade, helger, nätter, mornar. Då hade defenitivt ingen koll. :P Möjligtvis om man visste att man var ledig på onsdag och hade två arbetsdagar kvar? :D

Nä, träningsmässigt känner jag mig rätt sliten idag faktiskt, lite seg sådär. Så jag tror det får bli en vilodag. Imorgon blir det rygg och långpromenad igen. :) Idag ska jag diska lite till, dricka grönt mangoté frpn indiska och kanske träffa min syster med familj? Känns som jag är där typ hela tiden men jag tycker verkligen om att umgås med dem och får passa på, för idag är det också dags att köpa söndagens tågbiljett hem. Känns både skönt och tråkigt såklart. Lite ambivalent sådär. 

Nä, egentligen har jag inget vettigt att skriva så nu ska jag vara tyst. Jag återkommer i eftermiddag med lite mer intressanta saker. :) 

Husmor

2009-08-18 @ 19:23:01

Hej på er,

idag har allt varit en produktiv dag, trots att jag inte hunnit allt jag velat hinna.
Jag har:
 - plockat i lägenheten
-  varit ute med skräpet
 - diskat
 - lagt undan kläder som ligger här överallt
 - lagat mat flera gånger och just nu är det stekar med potatis och sås. Ganska mycket mat så det blir nog flera matlådor till mannen i mitt liv.
- lämnat tillbaka böcker och regnbyxor jag lånat av pappsen
- bokat två tvättider

Så lite grejer har allt hunnits med. Känns riktigt skönt faktiskt, att vara sådär lite huslig. Tyvärr är det något som borde kommit med åldern vid det här laget. Tyvärr har det inte det, för varken mig eller Honom. (Speciellt inte för honom!) Men nu är det ganska fint här inne iallafall och tanken är att maten skall vara klar tills han kommer hem från träningen. En liten husmor har jag blivit idag. Men jag har allt unnat mig lite idag med, fikade hemma hos far på en espresso och lite godis. :) Jag vet, det ingår inte direkt i Beach 2010 att äta godis på tisdagar men hej, jag lever bara en gång! :)

Haha, hittade den här bilden. Dröjer nog ett bra tag innan jag blir sådan husmor. (Förhoppningsvis aldrig!!)



Nä, nu måste stekarna in i ugnen. :) Ha en trevligkväll allesammans. Ikväll kommer kanske systers nästa utmaning.  Spänning ligger i luften! :)

Gymmet

2009-08-18 @ 14:16:25

Hej på er,

Är tillbaka efter en kortare vända på gymmet. Körde ju bara bisse och trisse. Såhär har gymreslutaten sett ut de senaste dagarna:

Igår - Ben

4 set med 10 rep Benpress á 65, 80, 100 & 80 kg
3 set med 10 rep framsida lår i maskin á 35, 40 & 40 kg
3 set med 10 rep baksida lår i maskin á 25, 25 & 30 kg
3 set med 10 rep (per ben) utfall i smithmaskin alla á 29 kg
3 set med 10 rep benböj i smithmaskin á 29, 39, 44 kg

Idag - Armar

3 set med 10 rep Biceps (1 hantel) alla á 6 kg
4 set med 10 rep Triceps (1 hantel bakom huvudet) á 10, 12, 14 & 12 kg.
3 set med 10 rep scottcurl alla á 13,6 kg
3 set med 10 rep triceps i cablecross (över huvudet) á 8, 11, 13 kg
3 set med 10 rep biceps i cablecross á 8, 11 & 11 kg
2 set med 10 rep kickbacks båda á 6 kg

I samband med att storleken på mina stackars muskler krympt under sommaren så har även vikterna blivit löjligt små igen men man måste ju börja om någonstans! :) Hoppas börja få lite rutin med uppskivandet av vikter, det blir så mycket roligare när man kan läsa av resultaten, eller vad säger ni? Nä, nu hägrar duschen och sedan har jag en lägenhet som ska städas. Hörs ikväll!

Gårdagens sum-up

2009-08-18 @ 09:34:40

Hej på er,

ungefär såhär såg gårdagen ut.

- Vakna cirka 9, slappa. Äta havregrynsgröt.
- Strax efter 10 gick jag ut på promenad och var ute i knappt 1 timma.
- Kom hem, åt mellanmål (2 knäckebröd med ost, té och äpple)
- Tog det lugnt en stund och gick 12.30 till gymmet för att köra benstyrka. (45 minuter)
- Hem igen, duscha och traska hem till syster.
- Hemma igen vid halvsju då jag fick vänta in Erik som var på gymmet (passade på att äta en näve chilinötter) och sen lagade vi hemmagjorda hamburgare. Sen vart det lite tv, lite läsa bok, ligga och snacka och sen sova.


Det var alltså gårdagen och om det inte händer något alldeles för spännande så kommer dagen se ungefär likadan ut. Fast jag kanske gå hem till pappa istället för syster och jag kör armstyrka istället för ben. :) Det är väl ingen jätte produktiv dag men nu när jag har fått mitt september schema så inser jag att jag måste ha lite sådana här dagar nu, för det blir väldigt mycket slit sen. Schemat är också oerhört bra ur Beach 2010-synpunkt. :) Nu ska jag sätta mig framför tv:n en stund innan jag går ut på promenad. Jag inväntar också spänt under dagen, min systers nästa utmaning i Beach 2010 :)
Nästa uppdatering kommer efter gymmet. :)

helt nytt

2009-08-18 @ 09:02:09

Hej på er,

nu ser hela sidan helt ny ut igen. Ja, stackars syster satt halva natten och grejade men visst blev det bra? Jag är supernöjd. Headern är ju jätte fräsch! Så nu när designen är fixad så ska väl bloggande komma igång igen, och förshoppnings bli ännu bättre. :) I better get started!

:)

Pågående underhåll

2009-08-17 @ 17:51:24

Hej på er,

vi har tittat på den nya designen i lite olika webbläsare och märkte att det var mer saker vi måste fixa men bara så ni vet så är bloggen under pågående underhåll! :)

Please be patient! :)

Design

2009-08-17 @ 17:17:33

Hej på er,

Lite ny fräsch design, vad säger vi om det? Tack syster och Pershi!

Den är ju inte riktigt klar än men det är på gång. Skall bara tillbaka fixa beskrivningen under profilbilden och lägga upp ny profilbild. :) Jag är super nöjd. :) Det mesta är ju standard från Blogg.se's Retro Blue men Headern fixa syster och respektive, jag är så nöjd! Det var en hel del som saknades sedan tidigare designer, till exempel kategorierna, men de är nu tillbaka. Det var inte riktigt så lätt som jag trott, att bara byta tillbaka stilmall, men jag och syrran fixade och donade lite, så vart allt som nytt. Nä, nu ska jag snart dra mig hemmåt igen, då ska ni få en sum-up från dagen. :)

See you!

Musik

2009-08-17 @ 12:07:37

Nyaste träninglåten på MP3:n. I like!! Kanske lite tjatig som budskapet? I'm unstoppable!
(Kass kvalité men jag antar att man inte kan få allt? ;P)




En annan fin låt jag hittade på MP3:n. Såhär känner jag älskling när jag är ensam i Ks...





Fanns ingen bra video men här kommer låten med hyfsad kavlité iallafall..

Nu drar jag till gymmet!

Äntligen måndag!

2009-08-17 @ 09:47:04

Hej på er,

sitter i pyjamasen framför datorn efter bästa natten på länge. Riktiga sängar är sååå underskattade. Efter ett par nätter ute i kylan, liggandes på pinnar och kottar välsingade jag sängen efter en god middag igår och sov som en stock hela natten. Nu ligger frukosten nere i magen, havregryngsgröst med lättmjölk och lite äppelmos *mumma* och tanken är att jag ska sätta på mig ett par mjukisbyxor, krypa ner i en riktigt varm tröja och ge mig ut på höstpromenad. Senare ligger det kanske ett benpass på programmet, eftersom överkroppen fortfarande är helt mos efter allt paddlande!

Beach 2010 - here I come!

HEMMA!

2009-08-16 @ 17:51:29

Hej på er,

detta har varit den värsta helgen i hela mitt liv!!! Fredagen var fin, allt gick lugnt och stillsamt till. En hel drös med myggor som tyckte våran tältplats var som värsta långbordet men okej då, solen sken större delen av tiden. Sen blev det lördag som började grått och fortsatte med regn, regn, regn. Piken på helgen blev när vi kom till en fors där vi såklart skulle upp motströms och kämpade dramatiskt i flera timmar (mot regn och strömmar) utan att i stort sett komma någonstans alls. Så efter ett öråd så fick vi vända och kämpa oss tillbaka. (Gick dock mycket lättare NER för forsen!?!) Sen fick vi hitta en tältplats och kasta upp tälten i fullt ösregn. Alla var blöta långt in på kroppen och frös som bare den i vinden. Mitt och Eriks tält var gjort för högsommar och typ 20 år gammalt så det läckte typ som ett såll, även med pressening. Så golvet i tälten blev blött, så även liggunderlag och sovsäckar under natten. Mysigt eller hur?! Eller inte?! Så kom sista dagen, söndagen och då skulle vi "bara" padla hem. Även om vi nu var på väg nedströms så var det sådan motvind att kajaker och kanoter kastades åt alla andra håll än frammåt, trots att man tog i för kung och fosterland. Min och Eriks kajaker var i alla fall bra mycket mer lätt manövrerade än de andras tunga kanot. Dom fick verkligen kämpa!!!



När jag tillslut såg kanotcentrat kunde jag inte blivit lyckligare. Alla var vi möra i kroppen, hade sovit som krattor och världens träningsvärk. Hela ryggen ömmar verkligen! Så även om det större delen av tiden var riktigt jobbigt så tycker jag faktiskt om att padla kajak, det är ett bekvämt och roligt sätt att träna och se naturen. Men kanske bara dagsutflytker från och med nu?

Nä, duschen väntar och jag har massda blöta kläder/skor att ta hand om. Ikväll ska vi bara dega framför tv:n!! Ha en mysig söndagkväll!

Ett sista tragiskt inlägg

2009-08-14 @ 13:39:36

Hej på er,

sitter hemma med lite torsk, potäter och äggsås á la pappas fru. *mumma* Det är tur att det finns folk som tänker på mig i tider av fattigdom. Nä, jag borde faktiskt ha en del pengar nu, men efter att jag betalat hyra, försäkring och lite annat småtrams, plus lagt över lite på sparkontot så blev det inte så mycket kvar. Och det lilla som blev kvar har i vanlig ordning försvunnit i rasande takt. Så idag hjälpte jag pappa att handla lite, sen spelande vi yatzy ett par omgångar (jag förlora hela tiden!!) och sen fick jag lite mat.

Nu är jag hemma igen för att se så att allting är med inför helgens kajaktripp. Japp, när det ska regna som mest och precis lagom tills Danielle blivit bloggberoende så ska familjerna Zell och Thoresson ut i vildmarken. (Jag som hatar kryp?!!) Så i helgen blir det inget bloggande, *snyft* men har ni tur så regnar det så mycket att vi redan kommer hem imorgon igen och såklart så ska jag berätta om allt otrevligt med vildmarksliv. Nä, storstadsdjungeln ligger närmare mitt hjärta. Naturen är sällan så fridfull som den verkar. Tittar ni närmare på bilden så ser ni att det egentligen är myggor som de håller på att försöka slå ihjäl med paddeln! (The bugs looove me!!)



Annars har jag inte så mycket roligt att berätta. Jag jämförde måtten från häromdagen med mått tagna i början av juni och precis som jag misstänkte har sommaren gjort att jag både tappat muskler och blivit rundare. Kass! Så nu får det bli ändring på det, snabbare än snabbt! Nä, dags att ta sig en titt i lägenheten och kanske diska lite.

Jag önskar er alla en underbar helg!

Träningsvärk!!

2009-08-14 @ 08:48:46

Hej¨på er,

shit magen är typ oanvändbar idag, så även om övningarna inte kändes så mycket igår så måste ju något hänt. :P
Har ju såklart två favoriter som jag tänkte berätta för er om:

Crunch på boll



Den här övning är ju en klassiker. Den viktigaste för att den ska vara så effektiv som möjligt är att man drar navlen mot ryggraden under hela övningen och inte låter skulderbladen nudda bollen, vänd innan. Annars är det ´bara att rulla upp som en vanlig crunch och hålla hakan mot bröstet.

Den andra


I den andra övningen, som inte direkt har ett namn vad jag vet, så används en sådan här som du egentligt tränar rygg i. Normalt sett står du ju med fötterna på kanten längst ner, på varsin sida mittstången. Vaderna mot de svarta "kuddarna" och händer med höften över kuddarna högst upp så att överkroppen hänger loddrätt ner mot golvet.

I detta fallet står du med båda fötterna i 45 graders vinkel, alltså på samma sida mittstången, vänd från den. Ena höften kommer alltså vara mot en av toppkuddarna. Härifrån släpper du överkroppen så lång ner mot golvet i sidled som du kan för att sedan resa upp den med magmusklerna i sidan på kroppen. Är det för lätt kan du hålla en vikt i handen som är ner mot golvet och sätta den andra i höften. (Är det oklart så kommentera så ska jag förklara igen.)
Detta är en riktigt mördarövning och de första gångerna fick jag riktig träningsvärk men den är bra och stärker effektivt upp din bål.

Så, nu kommer snart far och hämtar mig, vi ska åka och handla men innan dess ska jag drick upp mitt té. Ha en underbar fredag i solskenet!

Beach 2010 - start size

2009-08-13 @ 22:48:12

Hej på er,

efter en helt sanslöst onyttig dag tänkte jag, precis som min syster, daga upp den trista verkligenheten i centimeter. Vad jag har att jobba med inför beach 2010.

13/8 2009 ser måtten ut enligt följande: (helt påklädd)

Överarm: 27 cm
Byst: 92 cm
Mage (naveln): 86 cm
Muffinskant (höfter): 92 cm
Stuss: 99 cm
Lår: 53 cm

Förhoppningen är att höften och stussen minskar något, samt att överarmen ökar. Annars är jag nog rätt nöjd :P Bysten hade ju gärna fått öka men det kommer ju inte hända. Jag är född småbystad, så är det bara. :) And I like 'em! :D

Vikt har jag för tillfället ingen att ge er men den skall såklart redovisas snarast möjligt. :P Rätt ska vara rätt liksom. Även om jag hoppas att den varken kommer öka eller minska. Brukar ligga någonstans strax över 65 och det är en helt okej vikt enligt mig, när man är knappt 180 lång. :) BMI:t ligger någonstans kring 21. Perfa :) Nä, starkare kropp, det är målet!

Passa på du också, att starta ett nyttigare liv! Beach 2010 skall inte startas i april nästa år, det ger ju inga bra resultat. Häng på nu!

Blandad kompott

2009-08-13 @ 09:56:30

Hej på er,

här kommer en statusuppdatering. Kroppen känns mycket piggare idag så om de fortfarande känns bra när jag sett klart på sista 30 minuterna av Fast & Furious så blir det nog en lugn vända på gymmet. Lite kondition och mage som ska tränas. Sen måste det packas, packas, packas idag! Ifall det blir kanothajk över helgen, beror som sagt på vädret.

Dessutom har jag kollat upp nästa veckas arbetstider och eftersom jag bara hade en, på tisdagen, så ger jag nog bort den till någon annan och stannar hemma en vecka till. Man får passa på medan man kan, vet inte när jag har möjlighet att komma hem en längre tid nästa gång?

Och bion igår, VILKEN FILM?! Den var bara hur bra som helst! Lite kärlek, lite humor, massa action!! G.I. Joe får 5 av 5 möjliga av mig!! Rekommenderas starkt!! Längtar redan till 2:an! :)

Nä, nu ska jag blanda en p-drink och krypa ner i sängen för att se klart F&F. Hörs senare!

Mosad

2009-08-12 @ 15:52:42

Hej på er,

är åter hemma efter en tripp hos naprapaten. Att sätta mig vid datorn det först jag gör efter att ha kommit därifrån är väl som att slänga pengarna i elden men jag kände att jag ville skriva ett par ord till er. Idag har det alltså inte hänt så mycket här i kära Vbg. Det har åskat en del så det har blivit mycket mys här hemma. Jag har diskat och plockat iordning lite. Hällt ut en glöggflaska som stått i älsklingens kyl sedan studenten. Jag har väntat tillräckligt länge nu för att inse att nej, han kommer inte få tummen ur ****** och slänga den själv. (Det är allt tur att du har en tjej som kommer hem och får lite ordning på dig älskling? :P)

I övrigt så har jag börjat kolla på Fast & Furious (eller hur det nu stavas?) och den verkar lika bra som alla andra filmerna. Eller lite bättre kanske, nu är ju Vin Diesel tillbaka! *mums* Inte för att Paul Walker är fy skam han heller! ;D

Om en stund skall jag, Erik, pappa och brorsan gå på bio - premiären av G.I Joe. Verkar vara värsta actionrullen så grabbarna blir nog nöjda. :) Jag med förhoppningsvis, såklart kommer några ord om filmen så fort jag får möjlighet.

I helgen var det ju tänkt att det skulle bli hajk med kajaker och grejer, men just nu ser det lite osäkert ut. Verkar bli värsta skitvädret. Ska jag vara ärlig hade det varit ganska skönt att vara hemma också. Men, men :P Vi får se!

Hörs hörrni! Ha de bra!

Lite om mig kanske?

2009-08-12 @ 11:36:29

Ligger hemma och är lite krasslig. Eller ah, tanden som är på gång gör ont och halsen var inte riktigt vad den borde varit när jag vaknade imorse. Det sistnämda botades dock med lite grönt mango-té från Indiska. *Mums, mums* Blir nog en del sådant idag. Vädret är ganska dåligt också så jag tänkte att det här blir en fin blogg dag och kanske vill ni veta lite mer om mig? :P  Jag hittade ett beskrivning på hur en skytt skall vara så jag tänkte ägna mig åt lite reflektion när att antingen hålla med eller dementera. :) Here it goes.


Skytten 22 november - 21 december

Nyckelegenskaper: Skytten är vanligen en idealistisk, fritänkande individ och har ofta stor tur, särskilt i fråga om materiellt välstånd.
Planet: Jupiter
Symbol: Kentaur med båge
Element: Eld


 

Temperament

Skyttar har en ojämförlig tur. De har en förmåga att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt. Skyttarna är vanligen vackra och behagliga personer. De har stor personlig styrka, både socialt och yrkesmässigt, och de uppnår den genom att helt enkelt vara sig själva. Alla skyttar är lojala, framsynta och ofta orädda och begåvade med ett ovanligt gott omdöme. De förlitar sig sällan på andra och tänker länge och väl innan de fattar ett stort beslut. Dock är de handlingsinriktade snarare än passiva. Det är ofta skyttar som lockar fram en reaktion hos andra. som vuxna är de ofta framgångsrika talare och kanske arbetar som lärare, föreläsare eller instruktör. De dras till yrken som erbjuder dynamik och rörelse. Av alla tecken så har skyttar störst respekt för dom männskliga rättigheterna och de har en världsbild som välkomnar det som är annorlunda, utländskt och de älskar att resa.


Tur? Vacker? Ja, båda beror väl på betraktarens ögon. Det där med att vara sig själv kommer väl ganska lätt, jag har aldrig förstått hur man kan vara någon annan? Det kan i u för sig ha lite med min framfusighet och att prata innan jag tänkt efter ordentligt. What you see, is what you get, lite så. Jag har alltid haft svårt att dölja saker. Jag pratar mer än gärna, ofta högt och lite väl mycket om mig själv. Så det där med gott omdöme vet jag väl inte? Jag vet heller inte om jag tänker länge och väl innan jag tar ett beslut, men jag tänker mycket och intensivt. Beslutet tas gärna med hjälp av listor på för/neckdelar plus en och annan konversation med vänner och familj, för att få med alla synvinklar. I slutändan är det dock endast min egen åsikt som gäller, vad än alla andra säger. Jag är mycket handlingsinriktad och är inte mycket för personer som står för "mycket snack och lite verkstad". De går mig på nerverna. Mittdrömyrke är PT så det säger väl det mesta och resa är en av anledningarna till att livet är värt att leva, om men säger så. :P


Kärlek och Vänskap

Som regel har skytten mycket personliga krav såsom moraliska och etiska och skytten kräver även den som rör sig runt skytten ska ha samma krav. Denna egenskap gör dem generösa med fördömanden och återhållsamma med förlåtelse. Idealpartnern bör dela skyttens höga ideal och dessutom vara lättsam och älskvärd. Det bör vara någon som inte har behov att stå i rampljuset. Många skyttar blir också ofta förtjusta över en partner som helt enkelt är en god lyssnare.


Jaa, mitt hjärta är också skytt och vi delar ofta åsikter, även om han visar dem på ett mer tystlåtet sätt. Han är en underbar lyssnare men lyssnar heller än bollar, stundoms till mitt eget stora förtret. Och ja, när det gäller kärlek och vänskap är jag bra på fördomanden och kass på förlåtelse. Jag har även svårt för andra som skall stå i centrum av rampljuset, i alla fall utan att dela med sig. Ofta är två eller tre flickor (om man är nära vänner) roligare i ljuset än en. Det blir mer girlpower så! Sen är det klart att alla mina problem är så oerhört stora för mig och jag väll gärna att alla mina nära och kära skall ta sig tid att lyssna. Precis som jag efteråt tar mig tid att lyssna på dem (inbillar jag mig och jag hoppas att det är så...). Jag är kanske inte alltid bäst på att visa hur mycket jag tycker om mina nära men om de behöver mig finns jag där, om jag så ska åka tåg genom halva Sverige i pyamas, mitt i natten. En av mina sämsta sidor är att jag är kass på att höra av mig. Japp, jag erkänner! Så om du hjälper mig på den fronten, och påminner mig så lovar jag att ta med dig ut på äventyr, som en sann Skytt!



Så, det var dagens dos av självreflektion. Det är inte alltid kul att dra upp sina dåliga sidor och det är klart att jag inte är perfekt. Finns många sidor jag jobbar på. Dock är det viktigt att uppdatera sin självbild lite då och då så inte fantombilden blir alltför overklig. :P Nu är det dags för mig att ta en proteindrink och krypa tillbaka ner i sängen för en bra film. :) Hörs!

Tankar från gymmet

2009-08-11 @ 18:01:34

Hej på er,

hoppas allt är bra med er. Själv sitter jag och slappar lite framför datorn för tillfället. Gymmet imorse gick sådär så jag har luskat runt i jakt på nya magövningar, biceps och bröst  gick väl okej. Jag hittade bland annat filmen under som jag tänkte dela med mig av. Alla vill vi väl ha Brittans mage?! ;)





Finns lite andra övningar som jag siktat in mig på också så om allt gå som det ska blir det konditionsträning imorgon och en riktigt mag-omgång på gymmet på torsdag. Såklart kommer det även en redovisning på bästa magövningarna. :) Annars får ni ursäkta om jag är lite grinig, jag får faktiskt tänder för tillfället. Sista visdomdstanden har fått för sig att dyka upp (eller ska jag säga ner?) och det gör ganska ont. Men, men..

Missa inte erbjudandet med 3 burkar med O-mega 3 för 99,- från Bodystore.com. Finns en banner här i kanten som du kan klicka på och komma direkt dit, super smidigt. Många människor för faktiskt i sig alldeles för lite O-mega 3. Vi äter inte så mycket fet fisk, nötter och avdokado som vi skulle önska. Super erbjudande! Jag är i alla fall mycket sugen att hoppa på! Hoppas det finns kvar när nästa lön kommer! :P

Nä, nu är det dags att krypa upp i soffan och tycka lite synd om mig själv. Ont i munnen och träningsvärk i benen. Kanske lite maglagning på gång också? Hörs! :)

Överaskning på gymmet

2009-08-11 @ 09:20:50

Hej på er,

igår var jag super motiverad när jag väl värmt upp med lite rodd och gång på bandet. Jag tror att the Egde-pulvret kan ha en del med saken att göra faktiskt. Testade det för första gången igår innan jag kom till gymmet (och överdoserade rätt grovt märkte jag idag?! :S), det smakade så vidrigt så det höll på att komma upp igen. USCH! Men som sagt, det gav en himl pump i maskinerna. Ryggen, axlarna och benen fick sig en omgång. Idag skall Biceps, bröst och mage "manglas". Så jag sitter här hemma, såklart redo med den äckliga drycken inom räckhåll och känner att Beach 2010 kanske inte är så långt bort ändå? :P

På tal om Beach 2010 så har syster kommit med en ny utmaning. 3 promenader i veckan á la 30 minuter. Okej, det kanske inte låter så himla avancerat för en som mig, som inte har barn m.m, men tid att promenera är änna svårt att hitta och något som gärna glöms bort när arbetet kallar. Så från och med idag, tills sommaren 2010 (och gärna längre) gäller alltså 3 promenader i veckan på minst 30 minuter. (Det klart du hjälper mig, eller hur Anna? ;D)

Dessutom passar jag på att sätta lite luddig vikt-mål inför hösten:

- Jag ska klara 20 kg på stången i första ben-låten på "Pumpen".
- Jag ska klara minst 10 chins med hjälp-vikterna på högst 5:an. (De ligger just nu på 8:an eller 9:an.)
- Jag ska klara minst 5 dipps men minimun hjälp-vikt. (Högst 1 platta alltså.)

Såå, det var de första målen och jag vill inte stressa så jag har hösten på mig, sista datum satt till den 1 dec.

Nu ligger större delen av frukosten i magen och jag gör mig redo för gymmet. Vi hörs nog igen när jag kommer tillbaka.

Målet för Beach 2010


P.s. Jag vill skicka en tanke tills Pappsen också som fyllde ett år äldre igår. Men han är som en fint vin och blir bara bättre med åren! ;) D.s.

It's a new day!

2009-08-10 @ 09:15:01

Hej på er,

efter festen i lördagskväll (som vi för övrigt var hemma från 23.15) låg vi ganska utslagna hemma hos mor igår. Vilade, kollade på Björn Bröder med lillasyster. John & Majken ("låtsas farmor och farfar") kom förbi på middag och efterrätt och alla åt siog proppmätta. *mumms* Pannacotta blev det till efterrätt. (eller hur det nu stavas?) :P

Sedan åkte jag, mammsen och lillasyster till storasyster (massa invecklat men vi säger bara så :P) och hälsade på de små barnen. Alltid lika charmiga. Lite presenter och grejer fick de med.

Sen blev jag körd hem till Erik där vi tillbringade resten av kvällen med filmen Bläckhjärta och varma smörgåsar. *mumms igen*

Så nu när en ny vecka har startat så ska jag ta tag i det där Beach-grejen igen, och gör något som min kropp desperat behöver. Gå till gymmet! Så lite frukost och piller/pulver av olika slag så är jag redo att pumpa igen. :) Förhoppningsvis kommer syster med en utmaning på Beach-fronten under dagen. Stay tuned! :)

    

Full fart!

2009-08-08 @ 16:26:42

Hej på er,

sitter hemma framför Eriks datorn men ska snart åka igen. Förmiddagen spenderades på stranden med familjen i värmen. Det var riktigt kallt i Vänern men ändå lyckades jag med ett dopp! :) Badkruka som man blivit med åren. Nu är vi iordning gjorda och fina, snart på väg hem till mamma för att rigga upp nattens sängar. Mammsen har skaffat en super bra bäddsoffa lagom till att jag och Erik ska på fest i stan, så man får inte bara sovplats, man får skjuts också! :P Mamma känner allt sin dotter! :P

Nä, nu är det dags att fixa de sista förberedelserna. Hemmagjord potatissallad med grillspett blir det i kväll, tilsammas med en drink eller två. Kameran åka såklart med. :) Ha en underbar lördagkväll!

Borta bra...

2009-08-07 @ 15:51:41

men hemma bäst. Har haft en underbar dag här hemma. Erik hämtade mig ju på stationen igår och efter ett kort stopp i matraffären vart vi snart hemma, mätta och glada. Lite tv-zappande blev det och Emil kikade förbi. Tidig kväll i säng för  två trött ungdomar.

Idag vart det upp i hyfsad tid (cirka 9:30), käka frukost och bege sig till syster där jag spenderat dagen med storasyster, per och underbara ungar. En fika hos far hann vi med och en sväng på "stan".

Nu sitter jag en sväng vid datorn och kollar in bloglovin'. Detta underbara, beroendeframkallande fenomen. Snart kommer älsklingen hem och då ska vi åka till mammsen på middag, men först ett snabbt stopp på gröna skylten för att gunda inför morgondagens festiviteter. Imorgondagen blir också en dag på stranden om allt vill sig väl. *alla håller tummarna*

Nej, nu till viktigare saker som att bädda m.m. VI hörs antingen senare eller imorgon! Ha en bra kväll!

Sova?

2009-08-06 @ 08:52:11

Jaha, det trodde jag att jag skulle göra denna morgon men icke. Jag somnade i och för sig rätt tidigt igår och har gått upp tidigt de senaste dagarna så det kanske bara är bra att jag vaknar och visar att kroppen är utsövd. Annars hade jag nog kunnat bara ligga i sängen heeela dagen. :P

Nää, nu är det dags för en shake och sen blire morgonpromenad. Hela kroppen är lite öm efter de senaste dagarnas träning, så idag får det bli vilodag! :) hörs senare!

Ett pump-pass senare

2009-08-05 @ 20:56:39

... sitter jag i soffan helt slut, främst i axlarna som fick eig en rejäl omgång. Andra muskler såsom rygg, bröst och biceps fungerade inte alls idag. Speciellt inte bröst. Jag fick inte till tekniken och bara en grym mjölksyra i axlarna, så det var lite tråkigt. Men det är bara att komma igen nästa gång. Magen gick dock desto bättre, precis som ben och triceps. :) På vägen till träningen var jag inte alls taggad. Seg efter den lilla tuppluren jag tog, tjock i träningskläderna och inte maxat blodsocker direkt, men när jag gick hem.. Oj, oj, oj.. Aldrig känner man sig så sexig som efter ett rejält träningspass. :P Pratade med Erik i telefonen på vägen hem men samtalet blev inte så långt eftersom jag inte orkade hålla i telefonen. Väl hemma blev det ägg och bacon till kvällsmat. Inte så nyttigt men mycket protein och det fanns i kylskåpet. Jag måste försöka tömma kylen nu innan jag åker hem i 1,5 vecka. En proteinshake åkte såklart ner också.

Nu sitter jag i sängen efter duschen och känner mig allmänt fräsch. Nyduschad, nyrakad, ansiktsmasken har varit på och borttagen igen och dessutom insmord med en underbar bodylotion. Ja, även om det hänger lite överflödigt fett på kroppen här och där, så kan jag förtillfället känna mig riktigt fräsch och ganska nöjd med min kropp. :)

Diska har jag också hunnit under kvällen så morgondagens planer är promenad, kanske sola en sväng, packa och äka hem. Jag har lite svårt och förstå att det är redan imorgon som jag ska få åka hem, jag har längtat så länge. Än så länge ser planerna ut enligt följande. Fredag (dag) - träffa syster med familj. Fredag (kväll) - middag hos mamma. Lördag (kväll) - fest med Filip, Marcus och c/o. Måndag (eftermiddag) - Födelsedagskalas för pappa. Sista helgen (fredag till söndag) - kanotpaddling med mamma och familj. Däremellan ska jag bara göra vad som faller mig in. Förhoppningsvis ska jag hinna träffa Ma och Fny någon/några eftermiddag(ar). :)

Nä, nu börjar snart filmen och jag ska borsta tänderna och krypa ner under täcket. God natt gott folk!

Onsdag och solen skiner

2009-08-05 @ 16:03:49

Hej på er,

under de 18 timmar som gått sedan förra inlägget har jag jobbat  8 och sovit 8. De övriga två har spenderats på att gå upp, ta sig till jobbet och ta sig hem från jobbet osv. Summa sumarum: inte så mycket spännande att berätta?! Jag har bokat tågbiljett hem imorgon. Tåget går vid 16-tiden. Innan dess är det bara träning och städning, plus packning som är planerat. Lugnt och skönt i solen med andra ord! :)

Ikväll laddar jag för storfilmen "why I wore lipstick to my mastectomy". Jag vet att jag har sett filmen förut, för länge sedan, och tyckte den var jätte bra! Amerikanske drama. Så om ni är sugna på lite livsbejakande och öppna för lite tårar ikväll, sätt på 9:an kl 21. :)

Nu ska jag krypa ner i sängen en sväng och vila en stund innan träningen. Pump kl 17.30 - jag är redo!! :)

Tisdagen slut

2009-08-04 @ 21:16:07

Hej på er,

sitter i sängen. Har kommit hem från och jobbet och hunnit med en sväng till ICA runt hörnet. Behövde risgrynsgröt till jobbet imorgon, det är nämligten öppning på gång imorgon igen.

Lyssnar på "Sista morgonen" med Niklas Strömstedt. Det finns bara en person som vet vad den betyder. En djup kontakt som sårat mig djupt. Någon som vände allt det fina som fanns mot mig. 3 månader som fortfarande får mig att skaka av sorg, ånger och aggression. Kanske var det detta du ville? Dina vägar är outgrundliga...

Tack Erik för att du alltid ställer upp, för att du alltid finns där. För att du aldrig kommer göra mig besviken. Tack för att du håller mitt hjärta med varsamma händer. Du är en sagorins!

"I would rather bleed with cuts of love, than live without any scars" /P!nk, Love song



Livet går sin gilla gång. Tisdagen är snart slut, i alla fall för mig. Imorgon väntar jobb 06.30-15.00 och sen Bodypump på gymmet klockan 17.30. Nu ska jag återgå till att fundera över livets alla gåtor, en filosofisk kväll som denna. Om ni har några svar, kommentera gärna. :) Annars, sov gott :)

Tisdagen...

2009-08-04 @ 10:13:02

... började på gymmet. Ryggen fick sig en omgång. Försökte främst få till övre rygg eftersom jag tycker den delen är så svår att träna. (Om du har förslag på övning får du gärna kommentera inlägget!) Det blev också lite triceps och bålstyrka, med avslutande 2000m rodd. Fy fan, jag hatar verkligen roddmaskinen men den är perfekt för mina ryggmuskler.

På tal om muskler ska jag se om jag inte kan få tag på min naprapat när jag är hemma. Skulle behöva en omgång från honom. :S Axlarna är inte vad det borde vara för tillfället, dock bättre än de var för ett år sedan. Mer jobb och mindre skolarbete framför datorn lyder den ekvationen. :P

Nu är det snart dags för jobb igen. :) 11-20 idag. 2 dagar kvar tills jag får åka hem till familjen och Erik. *längtar!*

Nä, nu måste jag fixa lite sallad att ha med mig till jobbet. Hörs ikväll. Ha en super bra tisdag!

Måndagen borta?!

2009-08-03 @ 19:49:40

Hej på er,

har nyss kommit hem från jobbet. Sitter som vanligt med datorn i knät och har just gått igenom bloglovin'. Alla har varit mycket duktiga på att blogga idag, dock inte jag. Jag som skulleb varit ledig idag, fick ett sent samtal igår och fick jobba 9-18. Skönt med lite fler timmar eftersom jag inte jobbar så mycket i augusti.

Jag har funderat en del på namnet "Ung och framgångsrik" en del det senaste. Framtiden har ju ändrat lite kurs det senaste. Bloggen skapades strax efter att jag tagit studenten, gått ut med bra betyg, tagit körkort, förlovat mig, kommit in på det program på universitetet som jag ville gå och skaffat mig min första egna lägenhet - ja, jag kände mig kort och gått ung och framgångsrik. Men vet ni vad? Jag känner mig fortfarande framgångsrik. Till hösten blir det alltså ingen skola, eftersom jag är osäker på vad jag vill läsa. Jag har läst Stats och det tyckte jag var kul, men att ha det som huvudämne är ger en väldigt osäker framtid. En statsvetare? Vad gör de? Har man tur får man väl jobb på kommunen. Inte riktigt så nattsvart, men nästan. Så jag bestämde mig för att ta en paus. Jag vill gärna resa och tänkte passa på att ta mig tid att fundera på vad jag egentligen vill. Inte vad min mamma vill. Inte vad min pappa vill. Inte vad min pojkvän vill. Inte vad någon familjemedlem vill, utan vad jag vill. Under tiden behöver jag såklart pengar, för min lägenhet i Ks älskar jag, och vill mer än något annat ha kvar. Så jag kollade med min chef och fick tillslut anställning på en "grannrestaurang". En anställning på minst 75%. Så i tider när 1 miljon svenskar är arbetslösa och många av dem ungdomar, känner jag mig fortfarande framgångsrik. Även om McD inte ser mycket ut i era ögon. Även om många behandlar oss som jobbar där som skit (Jag vet att alla som jobbar på McD inte heller är trevliga, men vissa av oss försöker faktiskt och då gör det inget om man svarar på "ha en fortsatt trevlig dag" eller liknande. Du dör inte! Och jag förstår att det är tråkigt att få vänta och att ni förväntar er att det ska gå snabbt på en snabbmatsrestaurang men tro mig, vi jobbar verkligen så fort vi kan. Vi vill inget annat än att ni glada ska åka därifrån så vi får gå hem och vila nöjda med vårat arbete.) så är jag nöjd över att ha ett jobb, nöjd över att ha en chef som tror på mig och vill utbilda mig vidare, bara 19 år gammal. Nöjd över att ha fått så bra kompisar här uppe och nöjd över att ha en distansförhållande som fungerar med en kille som är UNDERBAR! Idag fick jag köra mellanskift på jobbet och skiftledareutbildning kanske inte ligger så långt bort i tiden ändå? Även om det är ett tag kvar.  Kanske lagom till min 20-års dag om jag har tur. 20 år skiftledare på McD är inte alls fy skam. Ett jobb på McD är det inte många som orkar i längden och det är kanske inte drömjobbet, men just nu, just nu är jag stolt!

Det var allt för idag. Lite lättfil och müsli väntar. Skall upp tidigt och gå till gymmet en sväng innan jobbet imorgon eftersom det inte blev någon träning idag. 11-20 på jobbet imorgon. Sov gott allesammans!

Söndagkväll

2009-08-02 @ 21:56:38

Hej på er,

sitter i soffan och fastnade framför något på 5:an. Vad vet jag inte riktigt än? :P Genomgick just den vanliga efter-jobbet rutinen. Kom hem, bytte om, ner i soffan och spendera minst 15 minuter med att gå igenom Bloglovin', och sen hit. Berätta om ännu en ointressant dag. Idag har det faktiskt inte hänt så mycket. Jag började jobba 12, fick tidigt rast, käkade matlåda, jobbade lite till, fick en 15 minuters rast till, åt/pillade i en matlåda till. Efterrätt blev färsk ananas. Sen blev klockan 20 och jag skulle egentligen hem men det var för lite kökspersonal och killarna behövde rast så jag fick stanna en timma till, vilket bara kändes bra. Om man ändå är på jobbet vill man ju ha 8 timmars dagar. Allt annat känns rätt onödigt.

Fick ett samtal från chefen på city igår också, kan nog bli helt okej att börja jobba där ändå. Ska få en del utbildningar och så, handledare m.m. Kändes väldigt bra att de tror på mig :) Ska man stanna på McD vill man ju liksom fortsätta att utvecklas. Om jag ska jobba ett år till liksom hade det varit kul att komma upp lite.. men vi får se vad som händer. :)

Nu ska jag upp det sista godiset, ta en tallrik fil och sen krypa ner med fjärren i sängen. Imorgon är jag ledig och jag ska bara slappa och träna såklart. :) hörs imorgon!

Söndagmorgon

2009-08-02 @ 11:03:35

Hej på er,

sitter vid köksbordet och gottar mig med en mega-frukost á la Hotel Danielle. Idag serveras proteindrink, yoghurt med all-bran och egenplockad müsli, mackor med ost, skinka och tomat, 2 kokta ägg, färskpressad apelsinjuice och ananas til efterrätt. Jag har i och för sig bara kommit halvvägs genom frukosten och är redan mätt, så jag bestämde mig för att ta en bloggpaus. (En paus för att blogga alltså, inte en paus i bloggandet. :P)  

Igår hände inte så mycket. Det blev ingen hamnfestival. Christine hade skoskav och kände av efterdyningar från hjärnskakning och tabletter. Jag var mest helt slut i allmänhet. Så vi käkade god mat, gick ner till ICA och köpte en påse gott och blandat plus några red bull. Sen låg vi i soffan ett tag och zappade på tv:n tills vi båda höll på att somna. Då kom vi fram till att det nog var bäst att vi skildes åt så vi fick lite av den där sömnen som vi tydligen så uppenbart behövde. Så jag kröp ner i sängen, pratade med Erik en stund och sedan somnade supersnabbt. Hela natten gick snabbt. Kändes som att det var många timmar kvar när klockan ringde 10 imorse, men icke. Det var bara att gå upp och göra frukost. Hade lite matlådsfixande och så att göra innan jobbet idag också. Blev en del mat över igår. Jag är verkligen kass på att göra lagom med mat, det blir alltid för mycket. Och det är väl bra så sätt men nu måste jag verkligen köpa fler matlådor. 3 räcker inte. Det står alltid massa mat i kastruller och på tallrikar inne i kylen. Suck!! (Dagens I-lands problem!)


Så jobb är det alltså idag, dock inte full dag. Jobbar 12-20. Imorgon är jag ledig igen, sen äre jobb tis+ons och sen åker jag hem på torsdag och är hemma i 1,5 vecka. Det ska bli så skönt!! Att bara kunna träffa alla utan att vara så stressad. Att slippa prioritera mellan vilken familj, och ibland till och med vilka familjemedlemmar, man vill träffa för att man bara har en kväll över? Det brukar alltid vara ganska späckat schema när jag är hemma en helg...

Nä, nu tillbaka till frukosten, annars kommer jag försent till jobbet. Ha en underbart mysig söndag allesammans!!

Lördagkväll

2009-08-01 @ 17:51:57

Hej på er,

sitter i soffan och pustar ut lite. Dagen blev segstartad men kom sedan igång ordentligt! :P Jag har hjälpt Viktoria att flytta och storstädat hela min lägenhet. Den är så fiin nu! Att man kan låta den bli så skiten som jag gör, mellan städningarna, det är helt galet. Det var inte så smutsigt när jag och Erik bodde ihop, men då var man liksom två. Om inte annat ville man plocka upp de smutsiga kläderna från golvet för den andre personens skulle. När man bor själv är det tyvärr lätt att bara gå över dem och se åt ett annat håll.

På tal om att se åt ett annat håll så lekte jag med kameran för första gången på riktigt länge. Fick en ganska lyckad bild, förutom att fokus ligger i min armhåla (observera dock nyrakad och fräsch!!).



Ännu en bild




Ikväll dyker Christine upp igen och vi ska äta god mat och tjata lite. Ikväll serveras Danielles specialté. :) Kyckling med färsk pasta, grönsaker, creme fraishe och tacosalsa! :) Mumms!!

Efter maten blir det nog en sväng förbi hamnfestivalen. :) Eftersom kameran är laddad är det klart den åker med! Ha en underbar kväll!

God morgon lördag!

2009-08-01 @ 09:39:31

Hej på er,

är det inte en underbar lördag? :) Va precis inne på systers blogg och läste det här. För oss blir det beach 2010! Många kan tycka att det är långt kvar men jag tycker det är bra. Man behöver tid på sig om man ska nå ett bra resultat. Det är ingen idé att hetsbanta när det är två månader kvar till bikinin. Så nu ska vi tagga varandra för att nå topphälsa/drömformen till nästan sommar.  Vi kanske inte har riktigt samma mål, eftersom vi inte har samma förutsättningar men vi strävar både efter något bättre för våran kropp och tillsammans ska vi klara av det. Utmaningar varje vecka, mätningar och annat skall visa hur resultaten kommer. (Jag hoppas såklart att flera av mina mått blir större såsom runt armar, bröstmuskler medan syster främst hoppas på mindre siffror tror jag.)

Min syster är en stor förebild för mig. Hon har nyss fått sin andra bebis på kort tid och att ta tag i något sånt här visar riktigt kämpaglöd. Med två små barn, stor lägenhet och annat, ser hennes förutsättningar annorlunda än mina och vi ska därför jobba utifrån våra egna utgångspunkter om mål, men ändå tillsammans. Träning, motion och kost är mina största intressen och att få dela dem med min syster ska bli så himla roligt! Min syster hade för inte så många år sedan en kropp som jag bara kunnat drömma om och jag har inte alls svårt att tro att hon kommer kunna komma tillbaka till något liknande, dock med en touch av mer kvinnliga former än då.
 
Så syster, jag är så himla taggad! Nu kör vi! Bring it on! 


Det här är undefär mitt mål, inte mer muskler, men såhär tycker jag är riktigt fint!