Orkar... inte.. ta... ett... steg... till!

2010-07-31 @ 12:37:16

VILKET BENPASS!

Tre övningar á la 5-6 set. Helt slut!


Övningar och högsta vikt + antal rep:

Knäböj i smith; max 63 kg 10 rep (tangerat PB)
Splitböj; max 22 kg 10 rep
Glutespark i maskin; max 58.5 kg 9 rep (PB!!!)

Testade splitböj för första gången någonsin. Vilken övning! Här kommer en liten film som demonstrerar för er som inte är säkra på vad det är för övning.





Började helt utan vikter och körde halvpyramid tills jag hade 22 kgs stång på axlarna. Det brände vill jag lova!

Efter tre av fyra övningar så kände jag lite i knät så det blev inte mer än så. Lyckades ändå mosa framförallt baksida lår så till den milda grad att trappan upp till omklädningsrummen blev Kilimanjaro, dock fanns min gainer där uppe så vad gör man? :P

Nu är det dax för dusch, sedan laxlunch, vila och grillparty. :) Hörs senare. Ciao!

Nya centimetrar - BYGGA!

2010-07-31 @ 08:41:35

God morgon,

medan frukosten är på gång så tog vi lite morgonmått här hemma. Känns lite awkward att se alla siffror öka efter att man velat att de ska minska så länge, men eftersom fokus har varit att bygga och då främst på mina taniga armar så är det bara att ligga på energiöverskott - annars blir det inga muskler! Så...

Lår 54 cm (ingen förändring)
Rumpa 98 cm (+1cm)
Mage (naveln) 86 cm (+1cm)
Ö-arm 30 cm (+3cm)

Hela tre centimeter! Jippi!



Morgonvikten låg på 68,2 så även den har ökat.

Det känns att jag är på väg att bli större, på gott och ont. Dessutom har magen krånglat rejält den senste, varit gött uppblåst och bråkig. Det hjälper ju liksom inte helhetsintrycket direkt. Men, men. Jag antar att man får offra vissa saker för att få vad man vill ha. Det är SVÅRT att bygga muskler på energiunderskott, typ omöjligt. Så jag antar att BYGGA/DEFFA-konceptet finns av en anledning.

Nu väntar snart bananomelett, ett avsnitt av Legend of the Seeker och sen ett benpass på gymmet. Dax att låta benen växa lite med!

Varför gå ifrån ett vinnande koncept?

2010-07-30 @ 23:29:18

Det gick ju så bra idag så...

Planen för morgondagens benpass


1) Benböj
2) Splitböj
3) Benspark i maskin
4) Good mornings

Hoppas jag får lite space bland stängerna imorgon.



Blir inga låg rep imorgon tror jag. Länge sedan jag körde ben nu eftersom jag fick känningar i knät sist gång. Försöker att mjölka ur musklerna ändå. Blir en spännande cykeltur hem sen (uppför alla backarna)...

Hell yeah!

2010-07-30 @ 17:52:04

Vilket otroligt pass!!

Började med att cykla dit i pissregn och såklart pricka en broöppning så jag blev stående i 10 minuter. Väl framme vart det uppvärmning; 5 minuter powerwalk och 500 meter i roddmaskinen. Hittade redan här rätt i musklerna. Resten av passet såg ut enligt följande:

Övningar och högsta vikt + antal rep:

Sittande rodd; max 38.5 kg 8 rep (PB)
Marklyft; max 32 kg 10 rep
Assistent Chins; minsta hjälp 13:e plattan 4 rep
Assistent Pull ups; min hjälp 13:e plattan 7 rep
Hantelrodd; max 25 kg 7 rep (PB!!!)
Ländrygg i maskin; max 54 kg 10 rep (PB)

Det vart alltså en hel hög av personbästa idag. De coolaste helt klart hantelrodden där jag ökade med 7,5 kilo - LÄTT! Verkar som att gainers efter passet, massor av mat och kasein innan läggdax verkligen fungerar. Nu är det bara att fortsätta framåt, SOM EN ÅNGVÄLT! :D

Dagens pass fick mig osökt att tänka på följande påstående...


Planen

2010-07-30 @ 14:01:57

Planen för dagens rygg pass

4 speciellt uttänkta övningar i följande ordning:

1) Rodd i cable
2) Marklyft
3) Chins
4) Hantelrodd

Allihopa i 4-5 svidande set. 2-3 av dem i hög rep, sista 2 i låg rep.


Hoppas på PUUUUMP! (Och sånna här ryggmuskler:)

Frulle!

2010-07-30 @ 13:56:40

Gissa vem som ska ha vad?



Japp, helt riktigt! Den lilla gröttallriken skall till den stora starka mannen här i huset och den stoora bananomeletten är till den taniga tjejen som längtar efter att få bli större! :) Har käkat samma frukost i en vecka nu och har inte ens i närheten av tröttnat. GE MIG MER!! Snittar typ på 4 kg bananer i veckan här i hushållet...

Fitness-kvällsmat!

2010-07-29 @ 20:38:22

Hej på er,

jag kände mig mer älskvärd än vanligt såhär en torsdagskväll och ställde mig och gjorde varsin proteinpannkaka till mig och min grabb. Eftersom jag aldrig gjort någon förut så googlade jag lite recept innan jag bestämde mig för att köra en egen variant. Jag gjorde två olika, en med kaseinprotein (vanilj/päron) och en vassleprotein (choklad).

Receptet blev typ:

1 ägg + 3 äggvitor
1 dl rågflingor
1 dl proteinpulver
1 dl lättmjölk


Vispa och stek. Hur lätt som helst! Åts med hallonkesella och yummi säger jag bara! Den med kaseinprotein blev bättre, mycket fluffigare och mer som amerikanska pannkakor (även kallade krumellurer på svenska). De kan till och med bli ännu bättre om man vispar med elvisp tror jag. Slutsats: Detta kommer jag lätt göra igen! MUMS!

Ligger i soffan...

2010-07-29 @ 16:51:03

Hej på er,

regnet duggar stilla hela dagen lång. Trots det så gav jag mig ut på promenad till gymmet för ett par timmar sedan. Vikterna satt på vristerna och 45 minuter knatade jag på och förbrände nästan 400 kcal. Jag fick runda av rundan lite tidigare än jag trodde för jag skulle sola på gymmet och hade bokat tid, så jag tog en stig som jag trodde ledde tillbaka.. Det gjorde den inte. Den tog slut mitt ute i ingenstans och jag fick gå med höga knän över ett gärde för att sedan kryssa bort till en cykelväg. Hela tiden livrädd för huggormar och fästingar.



Väl framme på gymmet var jag plaskeblöt och en kvart i solariet gjorde skönt. Det var dock mindre trevligt att ta på sig de blöta kläderna för att ta älsklingens cykel hem sedan, men han joggade med mig och gjorde sitt bästa för att hålla våra humör på topp i regnet. Du är väl en ängel!

Nu ligger jag i soffan och slappar. Jag har fortfarande träningsvärk i magen och idag har även träningsvärk i axlarna tillkommit så det känns skönt att bara ta det lugnt. Tills imorgon skall jag försöka lägga upp någon form av schema för ryggpasset. Något mål för passet och lite annat.. Rygg har inte gått så bra det senaste men det ska vi försöka ändra på! :)

Sista boken väntar... Breaking Dawn.

Inga armar kvar!

2010-07-28 @ 18:50:22

Vilket pass det blev! Vilket sug i musklerna. Tricepsen maxades i cabeln på hela 35 kg innan det blev drop set.

Uppvärmning: cykla till gymmet och 7 minuter powerwalk

Övningar och högsta vikt + antal rep:

Axelpress; max 12.5 kg 8 rep (PB)
Frenchpress; max 17.5 kg 10 rep
Sidolyft rak arm i cabel; max 5.5 kg 10 rep
Triceps pushdown i cable: max 35 kg 7 rep (PB)
Incline press: max 21 kg 9 rep

Nu är jag helt slut. Jag har inga armar kvar typ. Axelpressen va as jobbig. Sidolyften gav superbra pump och gjorde mig redo för pushdowns som blev passets höjdpunkt. Sista pressen var bara för att mjölka ur lite till.

Nu blir det tacos, fotbad och Casino Royal. :)

Här kommer en intressant film där man gjort om smala tjejer till väldigt muskulösa i ett bildredigeringsprogram. Så vad säger ni, ska tjejer “bara” vara smala eller är muskler också snyggt? Jag vet att de gjort vissa bilder väldigt grova men jag tycker faktiskt att större delen av dem ser bättre ut efteråt.


Paus

2010-07-28 @ 13:48:49

Hej på er,

ligger faktiskt i detta nu i sängen. Mitt på ljusa dagen?! Japp. Vi cyklade iväg och hämtade nyklarna och handlade lite mat. Sedan kom vi hem och gjorde iordning hemmet. Tömde diskmaskin, vattnade blommorna, betalade räkningar, rotvattnade häcken, ringde försäkringsbolagen m.m. Donade runt lite helt enkelt. Sedan sa kroppen stopp. Jag vill inte mer, jag vill vila. Så vad har man semester till?

Jag kröp ner under täcket, uppepå spikmattan och lät Melody Gardot underhålla mig de få minuter som jag var medvetande innan jag sjönk in i drömlös sömn. Just det faktum att den var drömlös gjorde det mest underbart. Jag drömmer mycket nu på nätterna och tyvärr är det sällan trevliga drömmar. Jag hade förtjänat en paus.

Nu känner jag mig pigg och "ready to go" igen. Har lite saker kvar att fixa idag och såklart väntar ett underbart gympass. Hoppas kunna tagga i gång med lite energi, lunch hade inte suttit fel?! :)

Hörs senare!

En molnig onsdag

2010-07-28 @ 09:54:14

Hej på er,

idag ligger molntäcket ganska tjockt faktiskt. Solen lyckas glimta igenom ibland men det blir inget höjdarväder som igår, så det blir till att hålla sig sysselsatt med annat än att ligga i solen. 

Om en stund ringer antagligen de som har nycklarna till vår nya lägenhet och dem ska vi möta upp i stan för att få ta över nycklarna. Sedan blir det nog en vända runt i affärerna och en sväng förbi nya lägenheten för att kolla in den när den är (förhoppningsvis) tom. Har en bok som jag ska hämta upp inne på Bokia också. 

Sedan ska jag försöka sätta mig över min OTROLIGA träningsvärk i magen och ta mig ner till gymmet för att köra triceps och axlar. Idag blir det dock ingen löpning fram och tillbaka. Någon måtta får det vara på det hela! Kanske en promenad ikväll med vristvikterna dock?

Det verkar helt enkelt bli en lite rörig dag. Varken hackat eller malet som man så fint säger. Återkommer när jag fått lite mer ordning på aktiviteterna.

Hörs!

Dagens träning och italiensk afton på gång!

2010-07-27 @ 18:52:48

Hej på er,

idag blev det faktiskt en ganska hård satsning trots 30 grader ute. Vi joggade fram och tillbaka till gymmet och däremellan blev det ett ganska hårt biceps/magpass. 1 timma och 35 minuter tog allt sammanlagt och jag förbrände närmare 900 kcal! :)

Ändrade taktik på gymmet och körde låg rep. Kunde höja ganska markant eftersom jag satsade på 4-6 rep iställlet för 8-12. Bicepscurlsen fick bita i hela 12.5 kgs hantlarna! Magen i maskin kom upp i hela 45 kg. Den börjar redan kännas!!





Jag behöver lite mer variation för att inte tröttna och har under dagen funderat på ett upplägg som jag tänkte testa. Jag ska köra tre-veckors internaller med två veckor rent gym och sedan 1 vecka alternativ träning såsom löpning och gruppträning. Jag gillar pass som bodypump och combat mycket men de får svårt att komma med när det ligger så mycket fokus på gymmet. Man kan faktiskt inte träna alla dagar i veckan fastän man vill!

Detta gör att det blir lite variation för kroppen också och jag hoppas att motivationen skall hålla i sig längre och att resultaten kommer snabbare. :) Återstår att se. Just nu har jag alltså börjat första gymveckan så det dröjer lite till innan jag får ge mig in i salarna igen, men jag räknar redan ner. När jag står i salen längtar jag till gymmet och tvärtom, detta skall ge mig lite av varje. :)

Nu ska jag ta och byta om snabbt. Jag och grabben har städat hemma och väntar gäster. Vi ska ha italiensk afton!

Hemma och helt slut!

2010-07-26 @ 23:58:56

Hej på er,

idag har vi varit i Götet hela dagen och solen har stekt oss. Vi har strosat 6 timmar på liseberg tillsammans med alla andra människor i Sverige. 6 karuseller på 6 timmar, ja vi tillbringade dagen med att stå i kö. :S



Väl inne vart älsklingen hungrig mest hela tiden. Några små korvar och lite mos mättar ingen "riktig man" så vi kryssade runt mellan "skitmaten" och försökte hitta bästa möjliga. Förutom det så unnade vi oss var sin magnum, ett par godisremmar och delade en spunnet socker. Hallå, hur ofta är man på liseberg?!

Efter Lisse så åkte vi förbi jobbet och sa hej, drack lite kaffe och tjöta bort nästan 2 timmar. Himmel va fort tiden går när man har roligt!

Sedan blev det buss hem och en liten sista cykeltur. Nu sitter vi i köket med kasein-natt och är helt färdiga. Sängen lockar oerhört! Imorgon blir det hårdsatsning dock. Ska jogga fram och tillbaka till gymmet. Har tänkt börja hårdsatsa på riktigt nu igen. Knät har känts bättre idag och imorgon tar vi som sagt en provtur. Ska fundera lite över upplägg med mera och återkommer imorgon. Skall också införskaffa en matvåg snarast, så ska vi nog få ordning på den här kroppen också! :D

Natti!

Ny design.

2010-07-25 @ 22:28:38

God kväll på er!

Jag håller på och leker lite med designen så för tillfället får denna fina men opersonliga bakgrund duga. :) Ska försöka knåpa ihop en fin header åt er i veckan. Kram!

Ett sug stillat av ett annat!

2010-07-25 @ 21:14:32

Hej igen!

Träningssugna som vi var passade vi på att shoppa lite istället. Stilla ett sug med ett annat. Så stadium var det som fick finbesök idag. Vädert pockade på uppmärksamhet så ett grå/blått regnställ från Didriksson fick det bli samt ett nytt svart träningslinne + lila tights från casall. Sammanlagt landade det på 847 kronor. Helt okej pris!

Hoppas att regnstället får stanna hemma imorgon när vi ska ner till Götet men man vet aldrig...



Söndag - det har regnat hela dagen!

2010-07-25 @ 20:44:20

Hej på er,

Det har verkligen regnat hela dagen här. Det verkar som att många har unnat sig lite söndagsvila. På sjunde dagen liksom... Här hemma sög det som vanligt i musklerna efter träning men det blir inga muskler om man inte sitter lite stilla också.

Det är svårt, det där. Man vill så mycket. När resultaten väl börjar dyka upp kommer motivationen som tidigare gömt sig väl, i full hastighet och ofta tar i alla fall jag mig vatten över huvudet. Skadorna kommer krypande. Man vill ju så mycket! Knät bråkar fortfarande lite så benpassen och löpningen får ligga på hyllan. Känns riktigt trist med tanke på att jag var så nära mitt squatmål sist gång och att kraftprovet gick så bra. 11,6 km i den värmen, på 1 h och 5 minuter - det trodde jag aldrig. Jag sjuder fortfarande av stolthet varje gång jag tänker på det!

En positiv effekt har dock blivit att armarna har fått extra uppmärksamhet och ryggen har utan några som helst problem ökat ganska markant i styrka. Toppen! 22.5 kg är nu möjligt med mina små tandpetare. Hantelrodden ligger faktiskt på 17.5 kg. Dock tror jag fortfarande att jag gör för många rep med för låga vikter, som så många andra tjejer. Kan har att göra med att man känner sig lite besatt av att inte göra fler än 3 set i varje övning. I regel tar det faktiskt minst 1, kanske tom 2 set innan man får till övningen ordentligt. Då kan man ju bara ta ut sig på sista setet! Om man skulle köra ett, eller två, uppvärmningsset med 10 rep så borde man kunna dänga på mer och köra 6 rep i i alla fall 2 set?

Jag älskar att gymma, men har inte gjort det "seriöst" alltför länge. Jag lär mig fortfarande. Man läser en massa bloggar, spanar på folk på gymmet som ser ut att veta vad de håller på med. Det finns så mycket att lära! Styrketräning är verkligen en hel vetenskap and I love it all. Skulle dock vara roligt att ha någon att exprimentera med? Sorry baby, jag älskar dig och det är underbart att träna med dig men du är kille. Du har bara tränat ett par månader men tredubblar redan alla mina vikter. Det är inte direkt motivationshöjande. Fast du blir bara snyggare!

Så om du är lika frälst i hantlarna som jag och finns i Trollhättan/Göteborgs-området, tveka inte att lämna en kommentar nedan!

Nu ska jag krypa ner med Fitness Magazine i soffan och låta regnet fortsätta dripp, droppa utanför. :)



Mer inspirationsbilder - vilken sagolik kropp! GE MIG!

Veckans träning

2010-07-24 @ 21:19:26

Mån - Axlar och triceps

Ons - Mage och biceps

Fre - Rygg
 
Lör - Bröst

En ganska bra sammanfattning. :) Saknar dock cardio och ben såklart men med knät som fortsätter att krångla lite grann så är det bara att avvakta och se vad som händer. Man får göra vad man kan av det man har tillgång till. :)

Idag skulle det blivit ett triceps/axelpass till eftersom jag i regel inte kör bröst men diverse leder tyckte inte att det var skoj att träna idag, senor i armbågsleder muskelfästen i axlar m.m. så bröst var den muskeln som blev manglad... och va bra det gick! Har ju inte tränat specifika bröstövningar senaste månaderna på grund av obalansen och min otränade bröstrygg som nu faktiskt börjar ta sig. :) Idag blev det faktiskt både armhävningar på tå, peckdeck och bröst i cabelcrossen. Va lite sugen på att köra bänkpress men jag har en nerv som hoppar i armbågsleden varje gång jag närmar mig 90 grader i armbådsleden, som gör rörelsen ganska obehaglig. Därför blir alla bröstövningar med raka armar eller i 45 graders lutning för mig, men det funkar det med. :)

Nu väntar kvällsmat, bananomelett och päron/vaniljshake. Natti, natti. :)



Här är en till som kör lutande bänkpress: LissFit

Man tager vad man haver..

2010-07-24 @ 11:57:23

Knät gör fortfarande ont från och till. Köra bil en hel dag var inte så smart för knät, inte om man tänkt växla iaf. :P

Haja, man gör vad man kan. Idag vankas det istället triceps och axlar igen då. :)

See you later aligator! :D



Inspiration - för mig kunde hon gärna skippat implantaten men, men..

Ryggträning.

2010-07-23 @ 20:14:47

I förmiddags vart det ryggträning och jag har fortfarande inte återhämtat mig. Helt sjukt!

17,5 kg i hantelrodden. Chins och pull ups. Samt rodd i cabel och maskin plus latsdrag. Det var en himla drag i allmänhet. Svetten lackade!

Trots att jag sovit en stund känns det dock inte som att jag återhämtat mig. :/ Är väldigt sugen på att testa nya kaseinproteinet vi införskaffade i stan. Top Formula, vanilj-päron. Mycket omtalat. Kommer recension senare. Nu är det mat, kan också göra underverk för återhämtningen. :)

Om en timma vankas...

2010-07-23 @ 20:06:35



BIO - Eclips :D Läste ut boken för ett par timmar sedan. Är helt fast...

Karlstad för hela slanten!

2010-07-23 @ 00:09:25

Japp, dagen tillbringades i Kd. Sista dagen där uppe på länge. Gick upp i hyfsad tid. Åkte hemifrån 8:45. Massa husbilar, husvagnar och lastbilar på vägen. Framme 11:15. Städa, städa, städa. I skåp, utanpå skåp, under skår, över skåp. Flyttstäda är definitivt inte det roligaste som finns men nödvändigt. Sedan blev det lite thaimat och 2 timmar bad och volleyboll med vänner. Det unnades vi oss mitt i allt städande. Sedan lite mer städande innan det vart kaffe och 2 timmars hemfärd.



Inte mycket annat gjort idag. Längtar tills imorgon, då blir det solning och träning. Lovely! <3

Dagens träning

2010-07-21 @ 21:19:50

Hej på er,

idag blev det mag och bicepsträning, och vilket pass det blev! Oj, oj, oj!

Började med att riva av "turning torso" så att svetten lackade. 3 set med 10 rep åt vardera håll. 31 kg.

Sedan vart det raka magmusklerna i maskin. 31 kg gånger 3 set med 10 rep.

Sedan bicepscurls i maskin. Tog ut hela rörelsen och tänkte extra på att vrida handflatan mot mig i slutskedet för att krama ur sista kraften. 3 set med 10, 8 och 8 (sista med hjälp) rep á la 22,5 kg.

Sedan mera mage. Lite situps, sned cykel-spark m.m.

Sist men inte minst så fick jag hjälp av älsklingen att riktigt pumpa ur bisse i cabel. 16.5 kg, 22 kg, 24.7 kg och 27.5 kg. Avslutade med dropset ner till 5.5 kg då jag nästan ville börja gråta för jag va så trött men han lät mig inte ge upp.

Han har nu lovat mig hjälp med bisse och trisse en gång i veckan vardera. De är den stora satsningen just nu! :) Knät spökar fortfarande lite. Har varit utan sulorna lite väl mycket det senaste antar jag när det känns inte helt okej.. :( kanske blir det inget benpass den här veckan heller? Får köra ett extra triceps/axlar isf.

Nu är det dax för mig att lägga mig och läsa lite. Orkar inte göra något ansträngade i denna tropiska värme.

Vi satsar alla på sähär mage till nästa sommar eller? :P

Måste ha!

2010-07-21 @ 21:07:18



På tal om inspiration! Idolmänniskan i idoltidningen!

Inspiration!

2010-07-20 @ 23:52:43

Hej på er,

ligger i sängen i denna sena stund och letar lite inspiration. Ut med gammal inspiration och in med ny. En blogg som jag alltid läser är http://emliscious.blogspot.com/. Jag tycker hon skriver oerhört inspirerande och personligt. Jag blir glad av att läsa och hon bjuder på många aha-upplevelser.

En blogg som jag faktiskt plockade bort är Bellas. Efter att ha förstått hur många bröstoperationer hon gjort, och sedan idag läst senaste inläggen om hennes nya läppar kände jag helt enkelt att jag inte ville inspireras av henne. Hon får göra som hon vill, det lägger jag mig inte i men folk som tar till kniven är ingenting jag känner att jag vill se upp till.

Däremot så hittade jag en annan när jag var ute i bloggvärlden och sökte. http://ladyinsane.se/ :) En kvinnlig styrkelyfterska. Hur cool som helst. Och snygg! Vet inte varför jag fått för mig att kvinnor som håller på med annan styrketräning än fitness skulle vara fula och manliga? Jag hade såklart så fel. Den här tjejen var riktigt imponerande och gav dessutom bra tips på nya övningar. More of that!!!

Tänk efter vem du ser upp till. Vem vill du bli? Vem låter du inspirera dig? Det kan göra stor skillnad i vart du hamnar i framtiden!

http://ladyinsane.se/

Att vara två som drar

2010-07-19 @ 16:14:46

Att vara två som drar är ofta underskattat. Att vara två som sliter i hantlarna peppar... men tyvärr är jag inte alltid så uppmärksam. Igår var ingen bra dag att vara två på.

Jag var för pepp. Vill inte vänta på någon annan. Ville bara fokusera på mig, pumpa, blir trött. Inget fick sinka mig. Testade dragremmarna. Ibörjan var de bara så krångliga att jag höll på att kasta dem i backen och hoppa på dem. De tog för lång tid. Lika lång tid att sätta mig i maskinen och få fast dem som att göra första setet. Sen skulle jag ur. Röra mig lite. Få bort lite mjölksyra och sedan började hela vevan igen. Vilket håll skulle de sitta på? Vilket håll skulle jag snurra dem? Varför fastnar dem? HJÄLP MIG!

Igår fick du ta skiten. Igår var första dagen på nya gymmet och jag jagade ganska fort iväg dig. Du fick göra en annan övning. Du fick exprimentera själv. Du skadade dig nästan. Förlåt.

Det är du som får mig att gå dit. Dina stora framsteg är oerhört peppande men jag blir så avundsjuk att jag nästan spyr. Jag vill med! Men det går svårare för mig. Det tar sån tid och trots allt mitt gnäll så stöttar du mig. Du blandar mina shaker, du lagar mina mellanmål. Du släpar med mig till gymmet när jag heller ligger hemma och vill äta godis. Du gör allt det här för mig och jag älskar dig. Tack för att vi är två som drar!

Recept: Bananomelett!

2010-07-19 @ 15:52:06

Har ni inte testat så borde ni verkligen göra det! Det är hur gott som helst och nyttigt. Jag skulle kunna äta det 3 ggr/dag, utan att överdriva. Här kommer en förenkling på recepet som jag brukar använda, men det går såklart att variera i oändlighet!


Innehåll:
5 ägg
1,5 dl fiberhavregryn
1,5 dl lättmjölk
ev. 2 msk sötningsströ
1-2 bananer

Blanda havregryn, mjölk och ägg. Häll i smeten i stekpannan och lägg snabbt i skivad banan. Stek på mediumvärme tills den i stort sett stelnat. Jag tycker bäst om att försöka vända den och steka på båda sidor. De finns de som bara låter bananen ligger ovanpå men jag tycker bätter om att låta den vara med i stekpannan. Den blir så söt och god när den är ljummen. :) Serveras med fördel med mjölk, kanel och ev kokos.

Vill man dra ner ännu mer på kalorierna så kan man hoppa över havregrynen, använda minimjölk och ta 1 ägg + 4 äggvitor.

Här är som sagt ett annnat serveringsförslag men testa gärna att steka bananen med:

Upp och ner som en bergochdalbana.

2010-07-19 @ 13:24:29

Hej på er,

idag är första dagen på mina två semesterveckor och jag kan inte påstå att det blivit många knop gjorda än så länge. Käkade min underbara funlightgröt till frulle och sedan har jag sett de sista två avsnitten av första säsongen av Legend of the Seeker. (Jag och min fantasy?!)

Sedan har det varit krångel med nycklarna till nya lägenheten och jag har slitit mitt hår. Han som skulle flytta ut ville helt plötsligt ha pengar för några möbler som han någon gång frågat om jag ville ha och jag sa att han skulle återkomma med priser. Han återkom inte och jag skaffade egna möbler. Nu har han åkt till Skottland och hans föräldrar som skulle ge mig nyckeln ville ha pengar. Mycket pengar! Dessutom ville han ha tillbaka en tredjedel av hyran, vilket han i u för sig hade rätt till. Det ansåg jag också, förut. Men från början skulle vi fått nycklarna den 15:e och nu har jag fått flytta runt alla möbler ändå och ha dem stående i garage, där kan de lika gärna stå till den 1/8. Han har krånglat så jäkligt att jag inte har lust att ge honom en krona och nu blir vi kvar hos morsan ett tag till.


Åhh, jag blir så frustrerad. Käkade nyss lunch och älsklingen är ute på utflykt med barnen. Jag ska passa på att läsa en stund och sedan krypa ner på spikmattan idag igen. Jag behöver det!

Senasre blir det axel och tricepspass. Kanske en hel del cardio också för att bli av med frustrationerna? :P

Ciao!

Gymfoton!

2010-07-18 @ 18:57:25

Snyggingen...



Börjar bli lite muskler...



Ah, en liten biceps också.



Extremt suddig men ni förstår poängen...

Herre gud, vilket lopp!

2010-07-17 @ 22:15:02

Jag överlevde! Det var så himla varmt men också så himla kul!

Jag och pappa började typ sist (max 10 bakom oss) och jag slutade tillslut på 78:e plats av 241 damer. Tiden blev 1:05:30 och vi kom fram till att vi sprungit förbi ca 500 pers när vi kommit i mål. Jag är mycket nöjd och väldrig stolt. Riktigt bra presterat med nya sulor, ingen träning och i 28 graders värme tycker jag. :)

De första tre-fyra kilometrarna gick faktiskt oförskämt bra och jag började fundera på när "väggen" skulle komma, för de måste den ju. Jag var ju så otränad! Vi fortsatte i bra tempo och sicksackade oss fram emellan trötta, svettiga motionärer. Efter 6 kilometer fick jag börja ta i lite granna. Känna på att jag faktiskt var ute och SPRANG och inte skulle tro att jag kunde "lulla runt" 11,6 km. Efter 9 km blev det tugnt. Det var sista tuuuunga stigningen och jag hade fått rejäla skavsår på insidan låren från sömmen på mina korta löparshorts och huden som blivit svettig och gnidits mot sig själv x antal gånger. De sista 2,6 kilometrarna gick på ren vilja. Jag ville sluta springa och börja gå så många gånger och inte minst efter 11 km, då en minibacke uppenbarade sig men icke! Jag tänkte inte springa 11 km för att gå på upploppet?! Så det var bara att bita ihop, säga ett par väl valda men inte så vackra ord och köra vidare!

I mål var jag omottligt stolt och fick om och om igen höra vilken duktig löpare jag var. Jag sken som en liten sol. :)

Jag är lite besviken nu i efterhand att jag inte fick med mig kameran med mig men, men. Kanske kommer det några bilder på mig från målfoto.se om ett par dagar. Kameran får i vilket fall föjla med till gymmet imorgon. Nu är vi ju två igen. <3

Här är en mobilbild från mammas jobb nere i stan där vi bytte om och duschade efteråt. Svettig och rödmosig i ansiktet! Tröjan åkte av redan i målfållan, den va dyngsur!



Nu är det dax att ladda med sömn. Imorgon blir det biceps, rygg och mage. Jippi! :)

Kosten nu för tiden då?

2010-07-16 @ 09:10:07

Ja, hur går det med den?

Jag satt och kollade igenom mitt bildarkiv på bloggen och hittade massa bilder men överkorsade godisskålar och kom på att det inte alltid varit såhär lätt. Jag bor fortfarande hemma i väntan på att flytta (börjar till helgen) till nya lägenheten och det är svårt att köra något strikt nyttigt när det bara finns röd mjölk i kylen och alltid glass och kakor hemma men jag gör så gott jag kan. För även om det är helt hopplöst jobbigt att hålla på och dras med matlådor och träningskläder och diverse grejer till Gbg och så blir ändå fördelen att den enda mat jag kan få tag på är den jag har med mig, och inte förbereder jag onyttig mat? Nope! Dock blir det ett och annat inköp på hemköp men de består till 99 % av bananer, eventuellt pastasallader och minikeso.

Så sötsuget är faktiskt nästan helt borta! Det är grymt! Det enda tillfället när det fortfarande slår mig i magen är när det är fredag eller framförallt lördagkväll och jag sitter framför tv:n. Då ska man ju bara ha något att tugga på... eller? Svår vana att bryta det där.

Så kosten går väl framåt kan man säga och det känns bra att den kommer ta ännu fler skutt snart när jag får fylla kylen själv, men grönsaker, frukt, keso och annat mumsigt! Klapp på axeln Danielle, klapp på axeln!


Nya mått kommer 1/8, sista dagen på en semester full av sol och träning hoppas jag på.

Gårdagens promenix!

2010-07-16 @ 09:01:52

Igår vart jag ute på morgonpromenad med vikterna släpandes runt fötterna. Försökte hålla tempot uppe med bra musik och lyckades väl hyfsat.

Effekt: Fat burn and fitness improving.
Intensitet: 7:05 i zon 3, 15:08 i zon 2 och 34:45 i zon 1.
Kalorier: 509 kcal varav 33 % fett.
Puls: 145 i medel och topp på 186 (89%).
Tid: 57 minuter.


Fick min topp i de otaliga trapporna upp från landbergsliden till strömslund. Shit, de är inte att leka med. Har faktiskt träningsvärk i rumpan idag, och då tycker jag ändå att den är rätt vältränad. :P

Inspirationen! Kanske lite för taniga för min smak men STARKA kvinnor är de!

Mycket på gång.

2010-07-16 @ 08:52:18

Hej på er,

har varit lite tyst det senaste men det ska det bli ändring på nu, för nu har jag semester!! :) 2 veckor ledigt! Mmm. Tog inte mer än så pga att den är obetald iår, eftersom jag bytt jobb nyss, men lite vila ska man ha. Eller ah, vila och vila? Det är mycket på gång. Flytt, barnpass, Liseberg, kalas, träning m.m. Känns som om jag bara överlever helgen så blir det lite lugnare sedan. Först ska jag väl se om jag överlever dagen antar jag. Idag är den stora dagen. Dagen då jag ska springa 11,6 km i kuperad terräng med x antal branta stigningar i 26 graders värme, OTRÄNAD. Jag har inte sprungit på bra länge nu eftersom jag bara haft en vecka på mig att gå in mina nya sulor - så vi får se hur det här går. Tänkte ju inte satsa direkt, och ska dricka som en gnu hela dagen! Kanske kan skaffa mig en puckel på ryggen? Kl 16.05 går iaf startskottet och det är klart att jag berätta ikväll om jag svimmade halvvägs eller om jag faktiskt orkade stå på benen hela vägen till målsnöret. :)

Här framme bland kenyaner och annat lär jag ju INTE ligga. :P

Underbart pass!

2010-07-12 @ 21:48:38

PB i bicepscurls maskinen! 22,5 kg!! Jippi! 10 rep till och med. Kanske kan öka mer snart?

Annars kämpar jag på med 10 kgs hantlarna. Körde lite variant på Pull ups med latsdrags-stången. Magen fick sin beskärda del också. Riktigt gött pass helt enkelt.




Det har varit över 30 grader hela dagen och jag har haft jeans på mig så jag är helt slut och vill helst bara sova nu, så det tänker jag göra. Natti!

Älska kreativitet!

2010-07-12 @ 07:16:37

Här är det någon ***** som har tänkt till verkligen!! Underbart! En smartshake! Med plats för mera pulver eller dylikt, för oss på språng. :)

Nu kan jag ta med mig No-xplode i behållaren, whey-protein i första "botten" och kasein-protein i andra. :) Helt underbart!

Tack älskling, du vet verkligen vad du ska ge din flicka! :)





Här hittar du den: http://www.gymgrossisten.com/cgi-bin/ibutik/AIR_ibutik.fcgi?Avd=1&funk=visa_artikel&artnr=9955-01&extra

Bicepsvecka!

2010-07-11 @ 20:57:39

Veckans träningsschema!

Mån - Mage och biceps (Gbg)

Tis - Axlar och triceps (Gbg)

Ons - Rygg (Gbg)

Tors - Vila

Fre - Kraftprovet (Thn) (.... Kan bli mycket spännande...)

Lör - Biceps och mage (Thn)

Sön - Vila (och flytt)


Denna veckan blir det inget benpass. Håller tummarna för att underkroppen överlever Kraftprovet bara. Dock blir det dubbelt upp med mage och biceps som faktiskt fick vila hela förra veckan. Typ iaf. Det blir ju ganska mycket bisse även under ryggpasset så man kan nästan säga att det blir 3 bicepspass den här veckan. Dax att ge dem va de tål! :)

Ute!

2010-07-11 @ 20:52:46

Hej på er,

har just kommit hem från Kd och sitter ute på föräldrarnas balkong. Regnet smattrar mot markisen över mig men det är alldeles för varmt för att ens överväga att vara inne, till och med för mig. Verkar som att de andra varit i stugan över dagen. Huset hade behållit dagens instängda värme, trots att persiennerna varit nere.

Nu är det bara en vecka kvar till flytten. Eller ah, början på den i alla fall. Det verkar som att det blir lite krångligare än vi först tänk oss, men allting löser sig nog nästa vecka. Då har jag ju semester! :) Tog två veckor ledigt i alla fall. Har lite catching up att göra med nära och kära. Tänkte ta med Dennis till Liseberg någon dag. Träna en hel del! Ska bli mys att få träna ihop igen. Förhoppningsvis sola massa och bara ta det lugnt. Greja runt lite i nya lägenheten trots att inte mycket kan bli gjort, pga inväntan av tapetsering och golvvård.

I helgen har det inte hänt så mycket spännande. Jag har vilat och läkt knän och fot. Det känns iaf mycket bättre nu. Jag har ätit massa god mat och packat ner minst halva lägenheten i lådor. Vi har hunnit med lite solning också såklart i det fina vädret. :)

Det var en kort uppdatering. Snart dax att fixa någonting att slänga i magen! :)

New moon.

2010-07-11 @ 20:44:26

Det finns något magisk och fängslande i att läsa om en ung mans svåra men starka kärlek till en flicka. Det får oss att tro. Det är inte svårt att förstå hennes känslor eftersom han är nästintill perfekt. Alla ser vi perfekt som olika men det finns fortfarande nästan alltid någon som personifierar perfektionen för dig. En känsdis eller någon annan "ouppnåelig" i din närhet. Sagan får oss att hoppas på den dagen då han vänder sig om och ser dig. Han ser dig, han vill ha dig och han stannar hos dig. Varje flickas dröm.


Skador, skador, skador!

2010-07-08 @ 22:07:20

Hej på er,

ligger i sängen och har just lindat upp min fot. Lyckats skadat mig dubbelt upp idag. Först satte jag rekord i benböj  och djupa benpress på träningen, 63 resp 100 kg, på vänsterknäts korsbands bekostnad. Smidigt?! Sedan lyckades jag, efter en annars bra dag på jobbet, att vricka foten det sista jag gjorde. Hade suttit i soffan och käkat och foten somnat rejält. När jag sedan skulle så upp så fick jag inte "liv i den" utan belastade den trots att den var helt sned. Vrickningen kändes dock! :S Fan.

Haja, blir vila imorgon och antagligen typ helgen ut. Ska bli skönt ändå. Längtar efter att få komma hem till älsklingen och mysa. Nu är det dax att sova. Har lite ärenden som jag måste uträtta imorgon innan Kd, förhoppningsvis inte hoppandes på ett ben. :P

Läst klart mina favvobloggar!

2010-07-07 @ 22:27:59

Jag sitter i sängen och måste sova. Det är det jag gör. Sover, äter, åker buss, pratar möjligtvis i telefon och jobbar. Det blir långa dagar. Ofta från 07:30 till i alla fall 20:30. Avundas er som är ute och går, avundas er som tränar och äter vid ett bord. Avundas er som lagar god nyttig mat och pussar och kramar på era nära och kära. Avundas er som inte alltid är på språng och på väg någonstans med tusentals tunga väskor överfyllda med "dagens packning".

Jag hoppas att det bara är såhär just nu. När SJ har ersättningssbussar, när Sportlife har kassa sommaröppettider och när jag bor hemma hos morsan med mina grejer spridda över hela landet känns det som.

Jag vet att jag inte har något socialt liv längre. Jag vet att ni får lida. Förlåt! Jag hoppas det blir bättre snart!

Förlåt Ziggy.
Förlåt Filip.
Förlåt Sofie.
Förlåt mamma.
Förlåt pappa.
Förlåt syskon.

Jag älskar er!

Ooooo jag ska testa på fredag!

2010-07-07 @ 22:12:57

Saknad!

2010-07-07 @ 21:28:36

Det är i stunder av ensamhet som man plockar fram de där speciella minnena.

Jag saknar blyga blickar och långa samtal. Jag saknar hur varm din hand alltid kändes i min under mörka nätter. Jag saknar hur du tittade på mig när du tålmodigt stod och väntade medan jag sprang upp för backen för att åka en gång till medan vårnätternas kyla smög sig sakta långt in under lager av tröjor. Jag saknar små elektriska kramar. Jag saknar hur du får allt att låta så enkelt och självklart. Jag saknar hur du om och om igen, utan att tröttna, kan berätta för mig hur mycket du älskar mig och varje gång med lika mycket känsla i rösten.

Jag älskar dig och jag saknar dig. Kan knappt vänta tills fredag!




Rygg!

2010-07-06 @ 22:44:09

Go kväll på er,

ligger i sängen, redo att nana. Känner redan att morgondagens träningsvärk börjar smyga sig på. Ökade till 15 kgs hantlarna på hantalrodden idag, jäklar vad det kändes men jag kunde fortfarande utföra fina rep så det kändes riktigt bra. :)



Den magen är ju inte helt fel?



Latsdragen backade något idag men det var mest för att jag var extra petig med tekniken där idag. Jag vågade ingen löpning idag så det blev 15 minuter intervallcykling efter - gött!

Imorgon blir det vilodag. Ska till stranden och "jobba"/ha de mys. :) Hörs imorgon. :)

Axlar och triceps!

2010-07-05 @ 22:02:35

Japp, det var dagens pass och jäklar vad de fick kämpa!

Tre övningar per muskel och passet såg ut ungefär enligt följande:

Triceps extension med 7,5 kgs hantel
Axel flyes med 6 kgs hantel
Triceps extension i cable med ca 15 kg
Axelpress i maskin 22 kg
Triceps i maskin 18 kg
Axellyft både rakt ut och rakt fram med 4 kgs hantlar

Sedan var tanken att jag skulle bränna lite på crosstrainern men hälsenan balla ur och jag blev ledsen och gick och satte mig i bastun istället...

Imorgon skulle det ha blivit promenad men med tanke på dagens sen-problem så blir det ett ryggpass istället. :)

Annars har jag haft en toppen dag. Har försökt läsa i kapp lite bloggar men det går sakta. Dags att sova också, klockan ringer redan 06 på morgonen. Kan dock tipsa om att helgen kommer bjuda på nya formbilder, snajsigt va? :D

Natti, natti!

Veckans träningsschema!

2010-07-04 @ 21:59:51

Måndag - Triceps & axlar! (GBG)

Tisdag - Promenad med vikter! (THN)

Onsdag - Rygg! (GBG)

Torsdag - Ben! (GBG)

Fredag - Biceps & mage! (THN)

Lördag - Löpning! (KD)

Söndag - Vila... (KD)

Det blir en lite variant till veckan eftersom jag flänger mer än valigt och åker till Karlstad på fredageftermiddag för att packa inför flytten den 18:e. Dagarna går så fort framåt! Ska bli skönt ändå att få ner älsklingen och alla grejer. Och slippa bo hemma.. :P Men visst är det så? När man en gång flyttat hemifrån, så går det knappt att komma hem igen.

Nu är det snart dags att krypa ner och sova för att orka med morgondagens träningspass och arbetspass! :)

Natti, natti!

Helgen!

2010-07-04 @ 21:50:49

Här har spenderats helgen med shopping och fest. Ullared, IKEA och en maskerad med hulahula-tema har avverktas. Nu något pankare men dock lite brunare väntar en ny vecka med träning! Jippi!

Nyklippt igen!

2010-07-02 @ 11:40:05

Loooking gooood!!



Direkt efter träning så håret är väl lagom fixat men va fasen?! Like a godess anyway! :P

Här har jag spenderat dagen!

2010-07-01 @ 21:36:53