Det är sjukt hur mycket jag älskar den här sjuka låten!

2010-06-30 @ 22:28:19

I don't dance!

2010-06-30 @ 22:25:19

Hej på er,

ligger i sängen såå besviken! Jag testade på ett BodyStep pass idag. Sicken miss! Intruktören var väl, host, allt annat än inspirerande, kan vi väl kalla det? Både i kropp och utstrålning. Hon hade ingen koll på vad hon gjorde, dock berättade hon vad Madonna hade på sig i videon till låten som släpptes 1986. OCH?! AS IF I CARE?! Jag är här för att träna!!!

Jag har varit en step och aerobictjej. Det var det enda jag gjorde fram tills för två år sedan då jag flyttade till Kd. I loooved it. I u för sig vill jag tro att mina pass var lite mer hardcore men i allmänhet känns jag inte som en dansare längre. Det ska liksom bränna i musklerna. Strikta rep! Inget fjollande, vickande på höfter eller löjliga armar. Det finns de instruktörer som kan göra danspass professionella t ex Maddes BodyJampass i på SATS City i Kd. Där kan vi snacka stenhårdbrud med långa, sexiga muskler och the moves!! :D Men den här loppa-ploppan hade ingen koll, vickade på sin kortkorta kjol över sina dallriga ben och jag var för första gången (nä, andra faktiskt när jag tänker efter) på väg att lämna lokalen. Är det de här jag betalar för? Aldrig i livet.

Nä hörrni, i don't dance!



Imorgon blir det gym igen! Och sola/bad på jobbet. Sweet! :) Natti, natti!

Bästa dagen!

2010-06-29 @ 22:10:27

Hej på er,

nu sitter jag i sängen med min lilla datorn och DEN NYA AC ADAPTERN! :) Axlarna är solbrända och röda, och ryggmusklerna lätt möra. Jag har haft en underbar dag!

Jag började dagen med att komma upp i tid och packa mig iordning. Jag skulle åka extra tidigt till Gbg för att testa ett nytt gym innan jobbet. Allting gick som smort och ryggen fick ett rejält träningspass att bita i. Hantelrodd, rodd i maskin, chins, latsdrag & rygglyft tror jag det blev. Helt otroligt! Det där med att byta gymmiljö verkar fungera gött bra, man hitta nya maskiner, nya vikter och helt nya infallsvinklar på saker och ting. Sedan duschade jag mig iordning och åkte "till jobbet" aka mötte upp de andra på stranden där vi tillbringade dagen. MYS! Badade i uppvärmd havsvattenspool i säkert över en timma. :) Lyckades bränna axlarna också, som tydligen precis lyckades missa parasollets skyddande skugga.

Sedan åkte jag bussen hem och väl hemma fanns ett paket till mig - min datasladd! Så nu har jag laddat min IPOD, både batteriet och fixat ny musik. Dessutom har jag lyckats blogga!

Har blivit riktigt kass på at läsa mina favvobloggar men det har blivit så när jag åker tidigt på morgonen och kommer hem sent på kvällen. Man får prioritera. Datorn kommer faktiskt en bra bit efter träning, jobb och pojkvän.

Väl hemma igen, klockan närmare 21 så vart det lite kvällsmat, mys med lillasyster och en kall dusch. Nu ska jag bara hänga upp badkläderna ur tvättmaskinen och sedan är det dags att krypa ner i sängen. Hoppas på en repris under morgondagen! :)

Super dålig mobilbild men jag tror ni kan urskilja färgen på mina axlar va?! (BRUNRÖD!)

Krångel!

2010-06-28 @ 08:13:57

Igår skulle bli en bra kväll, jag skulle få mycket gjort och ha tid med en promenad nu på morgonkvisten. Icke! Istället började allt krångla med mig.. Det största var väl egentligen att laddaren till min bärbara dator var sönder och datorn såklart stendöd - tack för den. När jag väl lyckats jag bort lillebror från sin dator fungerade inte Nordeas internetbank ändå. Så jag tillbringade 2 timmar med att försöka hitta en ny adapter. Tråkigt eftersom den andra inte är mer än ett par månader. Vet dock inte hur seriös kvalité det är på grejerna när man köper dem i någon webshop för halva prister jämfört med inne på Kjell & company eller Claes Ohlsson?

Nu har jag iaf fått betalt mina räkningar och beställt en ny adapter, från en annan webshop. Dessutom ska jag ta och ringa upp tandläkaren (blir inget roligt samtal) innan jag får göra mig iordning och sätta mig på en ersättningsbuss till Gbg och jobbet. :S Ikväll tänkte jag eventuellt se om kan jag hinner till Sportlife och hämta mitt nya gymkort innan de stänger så jag kan använde det i Gbg i veckan. De har verkligen satans dåliga öppettider här hemma...

Haja, bäst att ta tag i sig själv. Måste få upp namnet på brevlådan också, så adaptern hitter hem till mamma och familj.

Ciao!

Nya mått!

2010-06-27 @ 22:31:20

Ren och skär lycka!


Lår 54 cm (+2 cm sen 1/4)
Rumpa 97 cm (-2cm)
Mage (naveln) 85 cm (-4cm)
Ö-arm 27 cm (-1cm)

Lite tråkigt med armarna men jag antar att man inte kan få allt! :P

Målen närmar sig med stormsteg!

Glad midsommar!

2010-06-25 @ 22:38:31

Glad midsommar på er!

Sitter själv hemma i lägenheten i Kd nu och myser. Ser på avsnitt efter avsnitt med "Legend of the Seeker". Grym serie! Grabben gick precis till jobbet. Vi har haft en bra dag. Tog en ordentlig promenad på 1,5 timma och sedan åkte vi till hans mormor. Sov, löste sudoku och käkade mumsig mat.
Nu tänkte jag hålla mig sysselsatt ett tag så jag kan sova i alla fall en liten stund när han kommer hem imorgon bitti. Tänkte vi kanske skulle ut och ligga i solen ett tag imorgon men det verkar som att det bra vädret inte dyker upp förran söndag. Får väl försöka kombinera solandet och gymmandet på veckans sista dag. :)
Kanske kan packa och mysa imorgon? Skulle behövas. Förhoppningsvis är det inte allt för långt till flytten. Vet dock mer i nästa vecka.
Nä, nu ska jag ta tag i en bananlåda och göra lite nytta. Festa lugnt, sov gott och återigen glad midsommar!

Äntligen (torsdags-)fredagskänsla!

2010-06-24 @ 08:38:46

Hej på er,

mina torsdagar har verkligen sådan fredagskänsla! Idag är arbetsveckans sista dag och dessutom en riktigt bra dag. Jag börjar inte förrän 12 och 14 börjar "mormor" att jobba. Så himla sweet! Dessutom ska vi till Liseberg om bara solen kan skina igenom dimman. *fingers crossed* Klockan 19 går tåget och jag är på väg upp till min älskade igen för att fira midsommar och packa mer inför flytten.

I helger blir det god mat och mycket vila. Eventuellt några promenader men annars lugnt och skönt. Ja, förutom söndagens gympass som ska bli HARSH! :D Mage, axlar och ben. Hoppas/satsar på träningsvärk i magen igen!

Dagens!
Morgonvikt: 66,5 Kg (muskler!!!) :D
Morgoncentimeter: 85 cm (navlen) 76 cm (midjan) & 90 cm runt muffinskanten.

Nu är det dax att hoppa in i duschen!

Stolt Sportlifemedlem!

2010-06-23 @ 21:10:18

Hej på er,

träningen imorse gick super! Jag är fortfarande helt slut i armar och rygg. Passade på att signa deras kampanjkort också, så nu är jag bunden i 18 månader, men då bara till kostnaden 249,-/mån. Svinbra! :) Det enda negativa jag hittat än så länge är att alla fria vikter låg i en enda röra och jag fick leta mig fram till vilka hantlar jag skulle ha imorse. Å andra sidan så resulterade det i bicepscurls med 10 kgs hanteln - SWEET! :)



I övrigt såg det ut såhär:

Latsdrag typ 31.5 kg
Hantelrodd 12.5 kg
Bicepscurl 10 kg
Tricepspress 7.5 kg
Skivstångsrodd 17.5 kg
Biceps i maskin 18 kg
Triceps i maskin 18 kg
Rodd i cable 22 kg

Det går bra nu. Kroppen svarar. Armarna blir grövre och midjan minskar. Livet leker. Just keep up the good work! Kan knappt vänta tills nästa pass, vilket antagligen blir SATS på söndag i Kd. Sista passet där (vet att jag skrivit det många gånger men jag trodde inte jag skulle åka upp tre helger i rad?!).

Nu måste jag packa lite. Åker direkt från GBG till KD imorgon och innan dess skall vi till Liseberg om det blir fint väder. Natti, natti!


Favvos!

2010-06-22 @ 21:43:33

Min favoritmat på mitt favoritställa i Göteborg - Super Sushi!

Godaste maten!

2010-06-22 @ 21:42:37

Kycklingen jag gjorde i helgen med älsklingens sallad :)

Ingen ingrediens (förutom möjligtvis filéerna) med en fetthalt på över 3% tror jag.


Fylld kycklingfilé med soltorkade tomater och fetaost. Till det en quinoasallad och vitlökssås på lätt kvarg. :)

Haha!

2010-06-22 @ 21:39:46



Jag vet att han antagligen menar vegfärs eller quornfärs men skriver man inte det då? Det står verkligen KÖTTfärs. :D

Mmmm morgonpromenad!

2010-06-22 @ 08:24:33

Effekt: Fat burn and fitness improving.
Intensitet: 00:25 i zon 3, 18:26 i zon 2 och 44:38 i zon 1.
Kalorier: 530 kcal varav 37 % fett.
Puls: 139 i medel och topp på 169 (80%).
Tid: 1 h, 3 minuter och 39 sek.



Senaste dagarna har det varit mycket som snurrat i mitt huvudet. Jag har gått och grubblat och grämt mig för saker som jag inte kan göra någonting åt. Som att Sportlife i Trollhättan kommer ha skitdåliga öppettider nu under sommaren, så jag bara kan träna på helgerna. Som att om jag ska träna på vardagarna så får jag dra med mig alla träningskläderna och åka tidigare till jobbet. Släpa på värsta väskan med inte bara matlådor och sysselsättning till tåget utan träningsskor, handduk m.m. Jag har grubblat över flytten, över att SJ ska ha mer banbygge och kommer ha ersättningsbussar till Gbg i FEM veckor. Massa negativa tankar som tar mycket energi och kraft från mig. Men under promenaden idag så insåg jag att om man vill ha den där kroppen som jag vill ha, de där musklerna och den platta magen, om man vill må så bra, så får man kämpa lite. Man får gå upp tidigare, man får släpa på väskor. Det är så det fungerar! Så jag antar att det bara är att bita i det sura äpplet... Fast nu ska jag bita i min havregrynsgröt i mikron! :P

Lördag

2010-06-19 @ 12:00:21

Hej på er,

sitter hemma i Kd och taggar till för shopping och gymmet.  Tänkte införskaffa vristvikter, dragremmar och eventuellt nya handskar. :) Träning är värt att lägga lite pengar på. Det är motivationsgivande! (Som att jag behöver mer motivation just nu?!)
Gårdagens pass gick super!
Cablerodd - strikt och fint med 25, 25, 30 kg
Latsdrag - lugna och fina med 25, 30, 30, 40 kg
Hantelrodd - med full kontroll och 13,5 kg * 3 set
Rygglyft - 2 set á la så många jag orkade :)
Idag väntar axlar, triceps och fria benböj + utfall :)
Berättar mer senare! Ciao!

Dagen idag kommer vara/bli super!

2010-06-18 @ 10:41:28

Hej på er,

redan varit hos naprapaten - wonderful! Höger axeln gjorde ont som satan idag men jag antar att det gör desto mer nytta då. :P

Nu har jag varit hemma och packat lite, käkat lite lunch och ska ge mig iväg till stan en sväng innan tåget. Sedan blir det älsklingen och gymmet i eftermiddag. Kan det bli bättre? :P Kommer ju hem redan på söndag igen så jag lämnar datorn hemma, men kan säkert låna hans och uppdatera er om hur gympasset blev. :)

Ha en underbar fredag! Ciao!

Till Emma!

2010-06-18 @ 10:35:11

Du borde verkligen läsa denna serien! Här kommer första boken!

Dunka, dunka!

2010-06-18 @ 10:32:18



Underbar låt! Vilken refräng!! Och förutom beatet riktigt bra text. Japp, vissa sår läker aldrig. :P

En bra dag tillslut!

2010-06-17 @ 22:14:13

Hej på er,

dagen fick en skakig början men utvecklades till en riktigt toppendag! Snart helg för mig som är ledig fredagar, snart Kd och älsklingen, snart träna på gymmet igen! Allting bara föll på plats. Har fått sista lönespec:en från McD med semesterersättningen, fiiiina pengar! Nu ska jag äntligen unna mig nya glasögon och lite annat smått och gott som aldrig blir av! :)

Hoppas eran torsdag varit lika lyckad! Nu känns hjärnan helt mosig, blir så när man går upp kvart över fem på morgonen. Natti, natti på er!

I'll be back! Till helgen är jag tillbaka på SATS Kd City - kärlek! <3

När man har ont om tid!

2010-06-17 @ 22:07:30

Hej på er,

idag blev det en snabbvariant på träningen. Fick låna den här från jobbet:



Som ett 37 minuters Bodycombat-pass i ditt vardagsrum. Trots att jag tog en paus i mitt pga kvällsmat så lyckades jag få svetten att rinna längs ryggen både innan och efter! :) Riktigt roligt! Rekommenderas!

Det händer...

2010-06-16 @ 22:02:35

inte mycket på bloggen nu på dagarna tyvärr. Det händer lite väl mycket IRL för att hinna med. Åker hemifrån klockan 6 på morgonen och kommer hem mellan 19-20 på kvällen. Då ska sociala livet anhandlas, mat ätas och morgondagen förberedas. Sedan är det bara att sova igen. Som nu.

Imorgon skall jag på skolavslutning också, och då är det extra viktigt att vara extra fin. Därför ringer klockan om 7 timmar. Däför ska jag sova nu. Därför blir inte inlägget mer spännande än så och tar slut här.. Natti, natti!



Längtar efter dig älskling! <3

P.s. I helgen blir det Kd igen. Åker på fredag och kommer hem på söndag. Ska packa ner inför flytten, träffa älsklingen och träna. D.s.

Några sista rader...

2010-06-15 @ 22:29:58

... innan säng dags. Har suttit i över en timma nu och läst ur Fitness för henne. Gud vilken inspirerande bok. Jag vill bara springa bort till gymmet och hyvla av världens pass?!! Jag vet att jag har velat en del angående träningen men just nu ser det ut som att jag ska bort till Sportlife på fredageftermiddag och provträna. Blir nog både ett Pumppass och känna lite på vikterna. Om allt känns så bra som jag hoppas kommer jag nog snarast hoppa på deras kampanjerbjudande för 249,-/månad. Får jag sedan friskvårdspengar från jobbet till hösten så kanske kortet utökas från lokalt till regionalt. :)

Tanken är i alla fall att jag förhoppningsvis från och med nästa vecka ska kunna börja gymma igen måndag, onsdag, fredag och söndag. Fokus skall återigen ligga på att framhäva och bygga muskler/styrka. Vanligtvis hade jag ju, i och med årstiden, hellre haft ett deff-fokus men i och med foten så känns det som att de flesta varianter av konditionsträning får vänta lite. Får sulor till löpskorna runt 9:e-10:e juli och tills dess får jag alltså hålla mig relativt stillastående.

Sportlife kommer bli perfekt när jag och Underbar har flyttat till nya lägenheten. Jag kan fortsätta med både gym och Les Mills och han kan fortsätta pumpa på gymmet. Klart det känns tråkigt att lämna SATS när man hittat alla små finurligheter och förstått vilka maskiner som fungerar för mig, men sådant är livet och det finns inget som säger att vi egentligen kommer byta ner oss.

Sedan ska det bli skönt när vi flyttar och vi kan köra på våran fitnessmat igen. Har fått massa mattips från boken men det finns inte en chans i världshistorien att kunna tillämpa de hemma hos familjen. Nu är det dock förhoppningsvis bara 6 veckor kvar. :) (I och för sig har det bara gått knappt 4...)

Haja. Inget att gräva ner sig över. Lite svårt att göra något åt nu. Bättre att bara njuta av att det är sommar och se fram emot den underbara hösten som väntar. Har planer på att eventuellt åka på en underbar semester i samband med födelsedagar m.m. som jag inte heller kan sluta längta till.

Kämpa bara lite till så blir allt precis sådär underbart som du drömt om!

Boktips för oss "ungdomar"

2010-06-15 @ 19:37:49

På två dagar har jag läst ut den, men det är ju faktiskt en ungdomsbok. Inte ens en för "unga vuxna" utan för ungdomar, hyllorna som ligger i hörnet på den gigantiska barnavdelningen. :S Jag tror inte att jag, snart 21 år gammal, är målgruppen men just de här böckerna köpte jag när jag var yngre och jag tycker fortfarande att de är bra. Mycket magi, mycket självsäkerhet och vänskap, mycket kärlek - kan det bli bättre? :P

Här är den senaste boken jag läst:



Serena vet inte vad som håller på att hända med henne. Först försöker hon kyssa Tiannas pojkvän, Derek. Sedan börjar hon jaga efter Michael Saratoga, Vanessas pojkvän. Och hon skäms inte ens!
I alla fall inte förrän efter ett tag, när hon har blivit sig själv igen. För det är precis så det känns, som om någon annan plötsligt tar över hennes personlighet och förvandlar henne till någon annan - någon hon inte är särskilt förtjust i.

Här kommer en av mina favoritsidor i boken:

Ett sammetsmörker svepte runt Serena när hon föll, det omfattade henne och bar henne över havet. Hennes kropp tycktes blekna bort och så svalde natten henne.
-Stanton, viskade hon.

Mot bättre vetande njöt hon av hans omfamning, så mäktig och så tröstande runt henne. Under tystnad susade de ner som en skugga över de brytande vågorna.
Hon visste att hon inte kunde lite på honom, men hennes armar lade sig runt honom som om de hade en egen vilja och när de materialiserade sig igen på den steniga stranden höll hon fortfarande om honom. Hon såg in i hans blå ögon, lysande i mörkret och fångade en glimt av hans intensiva längtan. Varför hade hon varit så arg på honom? Han följde hennes ansiktes konturer med sitt finger. Först ryckte hon till och drog sig tillbaka, men då böjde han sig fram och deras läppar vara bara en centimeter ifrån varandra, deras andedräkter blandades och hon sköt inte undan honom. Till sist kysste han henne. Hon darrade i hans armar. 

Stanton svepte upp henne i sin famn och bar henne förbi högar av tång, över de vassa klipporna och bort från vågorna som bröts mot stranden. Där satte han ner henne i sanden, fortfarande med ena armen om hennes axlar. 

- Jag har saknat dig, erkände hon till sist och njöt av den glimmrande skönheten hos vågorna och de rytmiska susande från havet. 
- Jag vet, sa han som om han alltid känt till hennes dolda känslor för honom...


Visst är det bara så bra? Jag måste vara en obotlig romantiker?! Han, mörkrets prins (mycket ond) & hon en måndotter som beskyddar oskyldiga ifrån ondskan.

I want more!

2010-06-15 @ 09:11:03

Hej på er,

dagen började med en överaskande god frukost. Havregrynsgröt med vattenmelon & banan. Familjen här hemma är experter på att äta bröd, men eftersom inte är någon höjdare vare sig för min mage eller min form så slog jag till med den gamla trogna havregrynsgröten. Så himla smidigt att köra in 1 dl havregryn med 2 dl vatten i mikron, full effekt i 2 minuter. Sedan valfri frukt i och på med mjölk. Blåbär är gott, liksom dagens banan och överaskningen vattenmelon. Vinbär å andra sidan, passar bättre med bara mjölken. :/

En stund efter frullen svidade jag om och körde lite mer yoga. (I want more!) Diamantserien är riktigt skön, medan fjärilen är en riktig pain in the ***. Mina benmuskler är inte så långa. :S



Nu är det snart dags för mig att göra mig iordning för jobbet. Hörs senare! :)

Lugnet själv.

2010-06-14 @ 21:44:37

Hej på er,

efter något som blev en hyfsat kort men ändå sen dag på jobbet har jag haft en toppen kväll. Jag kom hem, hälsade på familjen och snörade på mig joggingskorna för en lätt promenad. Hade alldeles för mycket energi i kroppen. Jag gick bara i lugnt tempo i dryga 20 minuter och kände hela tiden efter hur det kändes i foten. Det gjorde inte ont men det kändes att jag behövde fixa de där sulorna så snabbt som möjligt. Det känns helt enkelt inte helt rätt. Det är svårt att förklara...

När jag kom hem kände jag mig sugen på att testa något nytt så jag tillbringade 30 minuter med fitness yoga á la Blossom Tainton. Det var sköönt! Vissa övningar svåra, andra lättare. Solhälningen hade jag testat förut på Bodybalancen. Det var i vilket fall riktigt skönt. Jag tror jag ska börja köra yoga ett par gånger i veckan här hemma för att se vad det ger. Om inte annat för lugnet som infinner sig när man koncentrerar sig innåt och känner efter i kroppens alla muskler. Det ger verkligen en ökad kroppsuppfattning. :)



Jag gillade verkligen solhälsningen och krigarserien, hade dock mycket svårare för triangelserien. Antar att övning ger färdighet? Boken verkar innehålla mycket intressant. Finns en hel del om styrketräning och "kom igång" som jag inte är så intresserad av. Vill mycket hellre läsa om yoga, harmoni och hur man får en balanserad livsstil. Ligger mycket fokus på det i mitt liv just nu - på att må bra. Hittar jag något extra bra tips i boken lovar jag såklart att föra det vidare till er!

Efter yogan blev det mammas himmelska lasagne och vattenmelon till efterrätt. Sedan en skön dusch och nu sitter jag i sängen, lagom slö, och ska prata ett par ord med min älskling innan det är dags att sova. :)

Hur har eran kväll varit? :)

Trötter.

2010-06-14 @ 08:32:47

Hej på er,

gick upp tidigt för att gå till jobbet. Cyklade till station men fick då sms om att börja senare. Så vad skulle jag göra nu?

Jag cyklade bort till Sportlife, fick en rundtur i anläggningen strax efter de öppnat, ett somarschema, ett provdagskort och information om olika träningskort. Det kändes riktigt bra. En kvarts cykeltur hemifrån och till SL, tjugo minuter hem - helt okej.

Tänkte använda mitt provkort på fredag och känns allt lika bra som idag köper jag nog sommarkort. :)



Nu ska jag lägga mig och sova en liten stund.. :)

Träningsvärk!

2010-06-13 @ 10:35:42

Hej på er,

jäklar sicken träningsvärk jag har, helt sjuk! Kunde knappt sova inatt eftersom jag sover på sidan och delta gjorde ont som satan. Men nu vankas chokladprotein-mannagrynsgröt (mmmm!!) och sedan ska vi iväg till gymmet igen för ben, triceps och mage. :)

På tal om träningen tänkte jag att jag skulle ge ett tips. När jag var hos Daniel klagade jag på att jag hade ont på vänster sidan, vänster axel och vänster fot) medan han sa att det faktiskt var värre på höger. Värre spänningar och mer pronation. Vi kom fram till att det kan bero på att jag faktiskt är mycket starkare i höger än i vänster. Jag har liksom inte tänkt så mycket på det.

Jag har ju samma vikter på hantlarna i händerna, dock vet jag att när jag tar i med skivstång så har jag en förmåga att lyfta/dra mer med höger - det märks de få gångerna jag kör med hantlar! Även om jag har samma vikt i båda händer så orkar jag kanske 6-7-8 rep med vänster fast 10 går lätt med höger. Inget konstigt med det tänkte jag, i och med att jag har samma vikter måste jag ju bli lika stark?! Fast det blir jag ju inte när jag pumpar ut båda musklerna dvs höger också med dubbelt så många rep. Vänster kommer liksom aldrig ikapp.

Lösningen ligger i den lilla men magiska ändringen att börja köra vänster för sig själv, och så många rep du orkar med vänster, så många kör du med höger. På det sätter kommer utvecklingen i höger stagnera lite men du kan sakta men säkert komma ikapp och bygga en balanserad kropp. Smart va? Ibland fastnar man bara i sina möster och då är det tur att någon utifrån kommer och knackar en på skallen. :D

Nu är det snart frulle, hörs senare. Ciao!



Hantlar kicks ass!

Älska fria vikter!

2010-06-12 @ 14:34:33

Hej på er,

igår blev det inget inlägg, jag hade fullt upp. Upp tidigt och iväg till jobbet. Sedan åkte jag direkt från göteborg till Karlstad och min älskling. Det blev ett kärt återseende. Vi hade ju trots allt inte setts på 3 veckor. Sista timman på tåget var jag så nervös att jag inte ens ville komma fram. Det är konstigt att man lägger så mycket vikt vid att allt ska bli perfekt, räcker det inte att man ses? Jag kände mig inte alls sådär fin som jag hoppats och jag visste att träningen inte gett de resultat jag hoppats visa upp - men va fan, brydde han sig eller? Jag hade sovit dåligt, såg i allmänhet ut som fan men ändå kunde han varken sluta titta på mig eller le. Han är en ängel!

Idag har vi varit på gymmet och kört ett sjujävla pass alltså! Fokus, fokus, fokus. Rygg, rygg, rygg! Såhär blev det:

Biceps - hammercurl: 3 set
Delta - axelpress med hantlar: 3 set
Bröstrygg - hantelrodd: 3 set
Bröstrygg - rodd i cabel: 3 set
Delta - Flyes: 3 set
Bröstrygg - latsdrag: 3 set
Ländrygg - rygglyft: 3 set

Idag vart det fokus på strikta rep och kontakt - jävlar sicket bra pass det blev! Är riktigt stolt. Hoppas det känns imorgon! Om det nu kan sluta regna någongång så ska vi ut på promenad. Hörs senare! Ciao!

Träningstankar

2010-06-10 @ 22:14:52

Ja, jag var ju hos Daniel (naprapaten imorse) och fick reda på att jag pronerade ganska kraftigt och har genom den hårda löpningen och "fel skor" fått en irreterad slemsäck som sitter mellan hälsenan och hälbenet på fotens insida. Dvs, jag måste köpa sulor till mina joggingskor om jag ska kunna springa längre och hårdare. De kostar någonstans mellan 700 och 2000 kronor. Men smakar det så kostar det...

I vilket fall så måste jag vila foten nu och har fått lite övningar för att stärka vaderna. Nu funderar jag på hur jag ska göra med resten av träningen. Nu i helgen blir det ju SATS. Jag hade ju egentligen tänkt vänta med att skaffa gymkort i Thn tills jag flyttat till lägenheten, eftersom den ligger så mycket närmare alla gym. Morsan bor liksom lååångt ifrån alla gym. Vet inte hur sugen jag är på 30 minuters cykeltur fram och tillbaka till gymmet när jag inte ens har en cykel, och väljer jag Sportlife finns det inte ens några bussar som går förbi, men jag kan inte sitta still tills allt fixat sig med fot och lägenhet m.m. Jag får ABSTINENS?! Så...

Alternativen:
1) Friskis&Svettis - bli ledare igen i Vbg och få träna gratis på F&S till hösten fast jag gillar egentligen inte deras pass. Les Mills är mycket bättre.

2) Betala sommarkort på Sportlife och be att få låna farmors cykel så länge. 1000,- och få träna till sista augusti. Sedan ta ett nytt beslut om anläggning osv. Dock 30 minuters resa till gymmet med bike:n. :S

3) Lugna mig till jag kan köra löpning igen och sedan sakta men säkert komma igång med den. Eventuellt gratisträna lite på SAABs gratisgym för anställda med familj, om jag kan få tag på deras öppettider och kan låna familjens bil dit.

4) Köpa kort på Puls som är fräscht och ligger klart närmast, 20 minuter att gå, dock dyrast och alltid smockfullt.

Just nu känns faktiskt 2:an som enda alternativet. Fasen va svårt det ska vara. Nu måste jag göra mig iordning för natten. Hörs imorgon. Ciao!

I helgen tar vi farväl älskade vän:

Tordagen! :)

2010-06-10 @ 21:29:01

Hej på er,

sitter här hemma nu efter lite skolavslutning med sång, pizza och tårta. Håller på och försöker få ihop morgondagen. Packar lite, städar lite, försöker samordna biljetter och kolla vilka tider jag ska jobba imorgon. :) Full rulle. Kommer bli så underbart att åka hem till grabben imorgon. Kan inte tänka på annat?! Tre veckor är en jäkla lång tid. Eller ah, 17 dagar är det idag. Tro mig, man försöker vara stark och allt det där, men jag har räknat ner dagarna som en liten unge väntar på sin födelsedag.

Har i alla fall fått tillbaka datorn och hittat min webcam. Dessutom fick jag en glad surprise när jag såg att min restskatt redan kommit in på kontot! :) Jippi! Passade på att betala Filip för hans Ipod Nano som ska bli min i helgen. Känner att det är dax att uppdatera mig.

Nu ska jag fortsätta greja men jag skriver säkert igen lite senare. Har lite träningsfunderingar nu inför sommaren...

Ciao!

Nyklippt!

2010-06-10 @ 20:39:05

Dagens skratt!

2010-06-09 @ 21:59:26

Ännu en chock?!

2010-06-09 @ 21:58:32

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article7261794.ab

Vadå inte nöjda med sats? Jag har tränat på en hel del ställen och SATS Karlstad är den klart bästa anläggningen jag varit på. Bra öppettider, underbar personal/service, bra utbud och fräscha maskiner. Jag betalade 369,- i månaden, då låg anläggningen mitt i centrum och jag bodde 5 minuter därifrån. (SAKNA!!!!) Gött att jag ska dit och köra några sista pass till helgen iaf. :)

Helt sjukt!

2010-06-09 @ 21:48:35

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7269824.ab

Jag förstår att folk som kan jobba ska jobba, men va fan? Någonstans för man väl dra gränsen?!



Hon fick influensan och förlorade sitt barn. Hon äter morfin och kan för *** inte ens gå själv.

Duktig ändå.

2010-06-09 @ 21:40:38

Hej på er,

idag fick jag faktiskt lite gjort ändå, fast ingen träning då. Det bästa är nog att min lilla älskade datorn varit sönder ett par dagar så idag fick jag tummen ur och lämnade in den på Elektronik Huset. Han såg lite skeptisk ut när jag sa att något lossnat i den och trillade runt inuti, fastnade bland annat i fläkten :S men han ringde redan på eftermiddagen och sa att han fixat den. Han hade blåst ut den och alla komponenter och hittat någon platsflik som kommit in på något j*vla vänster. Nu håller vi bara alla tummar för att inte fläkten blivit permanent skadad men han trodde inte det. 495,- kostade det men det var det väl värt för min bebis, det är inte konstigt att den kräver lite kärlek nu. Har ju inte alltid tagit alltför bra hand om den när den åkte sunt i väskan på diverse tåg. :P

Sånhär fin 12" har jag:



Sedan var jag förbi biblioteket och lämnade tillbaka boken om uthållighetsträning. Känns inte riktigt som att jag behöver den längre. Lånaden en bok som hette: Tarmen - din hälsa. Alltid bra att påminna mig själv om vad jag kan göra mot min IBS. Ofta går det in på ena sidan och ut på andra. Jag har alltid varit dålig på att hålla någon form av en diet. Äter mycket hellre det som faller mig in för tillfället. :/

Imorgon står det mycket på schemat. Naprapaten, träffa fader, klippning, hämta datorn, förbi apoteket. (Blir en dyr dag.) Borde tvätta lite också. Morsan har fått ryggskott lagom till skolavslutningarna. Underbart (INTE!).

Nu har älsklingen slutat jobbet. Bara 2 dagar kvar till Ks... och imorgon skall han tatuera sig. Är gött uppspelt för hans skull. :)  Skriver mer så fort jag vet! Ha en bra kväll allihop! Ciao!

Onsdag

2010-06-09 @ 08:39:46

Hej på er,

dagen igår vart ganska tung. Förmiddagen gick åt till skadan och eftermiddagen jobbade jag. Eftersom det är en bit hem så var jag inte hemma förrän cirka 20.30. Sen vart jag ganska trött så jag pratade en stund med älsklingen och gick och la mig.

Jag var förbi Löplabbet på vägen till jobbet. Ville kolla om det fanns eventuellt några sulor eller något jag kunde lägga i, eller om det bara var att köpa nya skor beroende på vad Daniel sa. Tjejen jag pratade med var knappast service inriktad, hon ville bara kränga skor. Dyra sådana! Nä, tänkte jag. Mina kostade redan en del och är inte alls gamla så jag inväntar Daniels dom imorgonbitti. Det är konstigt egentligen hur man kan längta tills man får ligga hos naprapaten, de gör ju ont! Men det är skönt efteråt.

Till helgen blir det Ks och gymmet. Känns bra eftersom det inte blir mer löpning den här veckan. Hoppas kunna hitta ett par fribiljetter som mamma gömt någonstans här hemma, på en vecka på ett gym nere i stan. Hade känts gött att få pumpa lite muskler om jag nu inte ska få "leka i skogen" på ett tag. :/

Nä, nu väntar thé på övervåningen. Ha en bra dag! Ciao!

Det var något som sa krasch inom mig...

2010-06-08 @ 09:53:45

Solen trängde igenom molntäcket på vissa ställen och temperaturen var precis lagom för en runda på spåret. 8,5 kilometer som på schemat. Jag gick ut ganska lugnt. Det gick lite trögt. Jag peppade upp mig själv till max. Föreställde mig sommarformen i huvudet. Visualiserade målgången på Kraftprovet. Kände lyckan över att benen gick allt lättare. Ett leende spred sig på läpparna tills...

... jag efter 3,5 kilometer gick ut på extraslingan, bara en kilometer lång men ack så jobbig med alla backar. I slutet går det upp, upp, upp och det var då jag kände det. Det som jag senaste veckan ignorerat. Smärtan på insidan av hälsenan, fram emot fotknölen. Jag ville inte veta av det, men jag nämde det för pappa i söndags och han verkade ta det allvarligt så jag kände efter ordenligt och förstod snabbt att det hållt på nu varenda löptur senaste veckan men bara blivit värre. Jag stannade. Jag kände hur något brast inom mig. Jag vet inte om det var motivationen, viljen eller hoppet. Jag gick en bit och började sedan jogga lugnt igen och det gick bra tills nästa uppförsbacke. Varje gång jag satte ner foten ilade smärtan. Jag tittade upp bland grantopparna. Två stora tårar rullade ner för kinderna. Jag insåg vad som hänt. Jag insåg konsekvenserna. Den perfekta formtoppen jag jobbade på inför loppet om 5 veckor kunde jag glömma. Kanske till och med hela loppet (troligtvis). Jag vet att min kropp är värd mycket mer än loppet men det är jobbigt när man ser målet som man jobbat för försvinner bort i dimman. Jag är 20 år gammal, jag borde inte ha ont någonstans. Kroppen borde vara på topp. Ja, jag har börjat springa mer det senaste men jag har i alla fall trappat upp, sprungit på bra underlag (elljusspår) med bra skor. Det är ju inte som att jag nyss börjat träna?! Jag har ju tränat hela mitt liv...

Jag tog mig hem kortaste möjliga väg. Ömsom arg, ömsom ledsen. På vägen bestämde jag mig för att ringa Daniel (naprapaten) och gå förbi Löplabbet på vägen till jobbet och se vad de säger. Jag ringde pappa och bad honom kolla öppettiderna på gymmet på hans jobb. Letade upp skadan i "Löparens nya handbok" och fann:
"Förträngning av senskidor - Långt bak, intill och under fotknölen på insidan löper en bunt senor i en tunnel. Senorna skyddas av senskidor och det är i dessa senskidor som irritationen och svullnaden uppstår. Senskidorna svullnar, utrymmet i tunneln blir för litet och en nerv som löper genom tunneln kommer i kläm - och det kan göra fruktansvärt ont." Jo, jag tackar ja. Berätta något jag inte vet.. Nä, jag ska inte vara dryg. Jag är bara lite besviken.

Jag klämde lite på hälsenan och kände en viss ömhet. Jag ska låta Daniel undersöka saken närmare på torsdagmorgon och fram tills dess är det vila som gäller. Försöka inse allt det där uppenbara som känns så långt bort just nu. Som att det finns fler lopp, som att det är viktigare att ta hand om sin kropp, som att det finns fler sätt att träna på, som att jag kommer bli bättre om förhoppningsvis inte alltför lång tid. Men just nu, just nu känns det som att något har gått sönder inom mig.

I love bloglovin'!

2010-06-07 @ 19:48:59

Jag ser att det är många som läser bloggen dagligen men det är få som prenumererar på Bloglovin'. Personligen älskar jag mitt bloglovin' och lägger därför upp ikonen nedan så ni som önskar lätt ska kunna följa med mig dagligen hur enkelt som helst! :) Bara att klicka!

bloglovin

Måndag - vila

2010-06-07 @ 19:33:53

Hej på er,

hur mycket det än suger i benen efter bättre tider så känns faktiskt dagen som att det bästa jag kan göra är att vila. Är lite sugen på en promenad här om en stund, annars har det bara blivit lugnt idag. Plockade efter många om och men ur mina extensions ur håret idag. Det var ganska smärtsamt, men jag är så himla håröm, så det är kanske inte så konstigt. Sedan hade jag låtit dem sitta i lite väl länge så att håret som växt ut blivit som små dread locks längst in. Ingen höjdare att kamma ur. Så nu är håret kort igen. Till axlarna. Ska klippa mig på torsdag och kommer antagligen förlora ännu ett par centimeter men jag har inte toppat håret på ett halvår, så det är änna dax.

Jag har redan bläddrat igenom i stort sett hela "Löparens nya handbok". Det stod mycket bra grejer i den men den bestod också till stor del av träningsprogram, vilket jag tycker är ganska värdelöst. Jag lyckas aldrig hålla de där. Jag tycker de är tråkiga och långdragna. Dock fanns det ganska bra med förslag på tempoträning och olika sorters löpning för förbättrad uthållighet och snabbare tempo. Även övningar för bättre avstamp. :)

Jag har också börjat kolla igenom "Fitness för henne" och fundera över min livsstil och mina mål. Jag är som vanligt ganska sugen på att klottra ner någon form av lista där jag får ner lite konkreta mål och delar upp dem i delmål. Funderar över hur jag vill komma dit m.m. Det ger mig motivation.

Just nu har jag just genomgått ett jobb-byte (för de som inte är insatta) och ligger inte riktigt i fas. Killen är kvar i Karlstad och jag bor hemma hos mammsen. Att bo hemma är faktiskt ingen höjdare ur genomförande synvinkel. Nog för att man får gratis mat (dock inte husrum eftersom jag fortfarande måste betala hyran för Kd-lägenheten) och den ofta lagad och framställd på bordet. Dock har man minimal chans att påverka vad som ställs fram och med kräsna småglin till syskon får man ofta välja på köttbit med potatisgratäng och fet sås eller snabbmakaroner och köttbullar. Ingen höjdare. Alldeles nyss åkte det t ex ner en chokladmuffins för det var det som serverades. har inte ätit mer än lunch, det har ingen hemma, men vi har gäster och de bjöds på fika, så också barnen. Familjens matvanor är allt annat än mina och det faktum att varenda skåp är fullt av "synder" gör det svårt för mig. I vanliga fall finns inget sådant inom räckhåll. Sommarens mål är deff men det är svårt när man måste kompromissa, därför ser jag fram emot 1/8 när jag och grabben får flytta till nya lägenheten och fylla frysen med kycklingfiléer och kylen med keso igen. Tills dess är det bara att fortsätta kämpa. Nu är jag dösugen på en prommis, så så får det bli. :) Ciao!

Målet:

Skattkistan!

2010-06-07 @ 18:42:22

Böckerna som fick följa med hem:

- Fitness för henne; Linda Ekwall
- Löparens nya handbok; Martin Kreutzer m.fl.
- Ny kraft med Blossom; Blossom Tainton,  Desireé Wahren & Johan Resele
- Maximal muskeltillväxt; Kristian Berg & Fredrik Paulún
- Uthållighetsträning; Camilla Porsman Reinhult

Och detta i sex veckor helt utan kostnad. Biblioteket är värsta guldgruvan!

   

Jippi!

2010-06-07 @ 09:05:32

Idag ska jag springa iväg till bibblan innan jobbet! I love it!



Idag ska det regna och jag känner i kroppen att det blir en vilodag, perfekt med lite nya böcker! Lägger upp listan ikväll. Nu ska jag dricka upp mitt chai-thé och göra mig iordning. Ciao!

Titta älskling!

2010-06-07 @ 09:01:22

Vad jag hittade!!!!!!






17 Juli i Göteborg!!! Är du intresserad av fitness och träning måste du dit! :) För 100kr får du en biljett!

Målet!

2010-06-06 @ 21:19:53

Imorgon skall vi anmäla oss, jag och pappa. Till kraftprovet. 11,6 kuperade kilometer, mitt på dagen under svenska högsommaren. Sweet! Det är mot det jag kämpar. Målet? Sträckan runt på timmen!

Japp, min morsa var så snäll och upplyste mig om att jag behöver både öka tempot med cirka halvminuter per kilometer, och dubbla avståndet för att klara det. Japp, desto svårare mål, desto stoltare kommer jag bli över mig själv. Det är inte omöjligt! Jag har 5 veckor på mig. Det är bara att snöra på skorna och köra!

Banan:


Rekord!

2010-06-06 @ 21:14:21

Japp! Visst är det skönt när det slår till när man minst anar det. Halsen kändes lite rosslig imorse och efter att ha tillbringat dagen i solen så kändes det inte som att det fanns några rekordtider i benen. Jag visste dock att ikväll var typ enda kvällen som pappa kunde springa med mig, så det vart bara att snöra på sig skorna och ge sig ut.

Vi sa först att vi bara skulle ta femman, men vi kände oss ganska pigga efter 2,5 kilometer så vi slog på stort och tog en extra kilometer. Sex backiga kilometer som faktiskt gick förhållandevis lätt. Helt naturella var de dessutom! Inget No-xplode, inget arnge krusch, inte ens någon musik?! Bara jag, farsan och skogen. Och benen bara rullade. 6 km á 33 minuter! :) Sweet! Förbättrade kilometertiden med typ 16 sekunder. Jäklar vad jag är duktig!

Dessutom så kändes det extra skönt efter helgens bravader. En rejäl fylla ger mig hjärnspöken. Jag får för mig att giftet (alkoholen) äter sönder mina muskler och att allt fett som oundvikligen åker ner dagen efter lägger sig runt midjan och gör mig tjock som en flodhäst. Därför var det extra skönt med rekord! Jag har kvar mina muskler och har inte blivit någon flodhäst. Nu är det bara att lämna alkoholen bakom sig (åh, jo! Sluta tjata!) och ta nya tag!!

Tips 2

2010-06-05 @ 19:26:48

Därför älskar jag lightprodukter!


Byt ut några vanor - spara tusentals kalorier

Du behöver inte stuva om hela ditt liv för att gå ner i vikt. De små, små förändringarna kan göra stor, stor skillnad.



Byt ut standardmjölken i din dagliga latte mot lättmjölk och spara 14 600 kalorier på ett år. Eller skippa mjölkchokladen och ta en kexchoklad i stället. Voilá! 265 kalorier sparade, bara sådär.


  Byt 1 dl matlagningsgrädde (15% fett) mot 1 dl Laga lätt (5% fett).
Spara: 75 kcal.

  Byt 60 g fetaost (23% fett) mot 60 g lätt fetaost (3% fett).
Spara: 101 kcal.

  Byt 100 g Marabou mjölchoklad mot 55 g Kexchoklad.
Spara: 265 kcal.

  Byt 2,5 dl milkshake med lättmjölk och gräddglass (12% fett) mot 2,5 dl smoothie med lättmjölk och vaniljyoghurt (2% fett).
Spara: 130 kcal.

  Byt 1 kanelbulle mot 1 äpple.
Spara: 150 kcal.

  Byt 1 burk kokosmjölk (16% fett) mot 1 burk lättkokosmjölk (6% fett).
Spara: 360 kcal.

  Byt 2,5 dl kaffe latte med standardmjölk mot 2,5 dl kaffe latte med lättmjölk.
Spara: 40 kcal.

  Byt 1 Tip Top mot 1 Top Hat.
Spara: 275 kcal.

  Byt 1 dl jordnötter mot 1 dl japanmix.
Spara: 122 kcal.

  Byt 100 g köttbullar (17% fett) mot 100 g köttbullar (9% fett).
Spara: 80 kcal.

Tips!

2010-06-05 @ 19:24:56

Därför har jag gått ner i vikt av att byta jobb:

Stressfällan – hormoner gör dig hungrig

Varningssignaler

✔ Koncen-

trations-

svårigheter

✔ Sömnproblem

✔ Nedstämdhet eller trötthet

 

Så påverkas vikten:

✔ Först det självklara: när man inte hinner äta en välkomponerad måltid slinker det lätt ner onyttig snabbmat eller godis.

– Det är först när man får kontroll över sin tillvaro som man kan lägga upp planerna för hur man ska äta bra och röra sig mer, och sedan få dem att fungera i verkligheten, säger Bernt Lindahl, docent i beteendemedicin vid Umeå universitet.

✔ Men det finns också en direkt medicinsk koppling mellan stress och viktuppgång. Stressen sätter fart på kroppens utsöndring av kortisol från binjurarna. Kortisol är ett naturligt hormon i kroppen, men om nivåerna blir för höga leder det till ökat midjemått.

 

Så undviker du fällan:

✔ Prioritera i ditt liv. Vad måste du ägna tid åt? Vad VILL du ägna tid åt? Vad ägnar du tid åt av bara farten? Städa bort tidstjuvarna.

✔ Grubbla mindre. Grubblande skapar en inre stress. Acceptera att vissa saker inte går att lösa just nu.

✔ Sätt realistiska mål för dig själv. Att vara överbokad orsakar stress. Planera bara så att du hinner med det du ska och vill – och ge utrymme för lediga stunder.

 
Och det här såklart:


Usch!

2010-06-05 @ 16:20:43

Nä, nu har jag bestämt mig. Det ska bli en sommar utan alkohol! Helt utan alkohol. Inget halvmesigt om att bara dricka lite, det spårar alltid, utan helt vit. Inte ens midsommar. No, no!

Anledningen? Flera stycken tex:

- Kostnaden
- Spårar alltid och leder till dumma grejer
- Baksmällan
- Förstör träningsresultaten (!!!)
- Minnesluckorna

Och nej, jag klarar tydligen inte att dricka "lagom". Tro mig, jag har försökt. Jag spårar alltid! Övertaggad.

Juni, juli & augusti helt vita! Blir bra de! Behöver ni fyllechaffis är det bara att höra av sig!

Herre gud!

2010-06-05 @ 12:21:33

Hej på er,

shit vilken träningsvärk jag har!!! Den hjälper ju inte bakfyllan direkt. Japp, jag och studenterna var ute igår. Och filip. Sämsta mobilkameran i världen får visa outfiten:



Så imorse var det inte bara huvudet jag behövde kämpa med utan rumpan och låren gjorde helt kolosalt ont. Shit, backträning och utfall is the shit!

Nu ska jag fortsätta "plåstra om mitt huvud". Jag måste verkligen lära mig lagom när jag är ute! :S Ciao!

Före och efter!

2010-06-04 @ 09:56:23

Hej på er,

tänkte lägga upp lite nya formbilder nu när det har hänt lite grejer. Sist jag hade så här bra form var i september förra året. Sedan fanns en formtopp igen i slutet av november men däremellan, både oktober och december fram tills typ april har varit kassa. Hela tiden småsjuk och så fort jag blivit frisk och försökt dra igång igen så har imunförsvartet gett med sig och jag har blivit dålig igen. Eftersom datorn har kraschat också så har jag återfunnit lite bilder men inte alla och har därav inte så många före-bilder att välja på. Här kommer i alla fall en från februari förra året då jag också haft ett bra flow ett tag och ville fota lite resultat. Tycker det syns att det släppt ordentligt i midjan men såklart har musklerna åkt på rätt mycket stryk också. Blir till att bygga hela hösten om kroppen orkar! :)

Före (feb 2009):




Idag (juni 2010):



Observera också att på den första bilden så spännar jag magen nått så in i... och på andra bilden så sträcker jag bara på mig (dvs. naturlig spänning).

Alltid kul att se resultat, men det tar tid och är extra jobbigt när förkylningar gör så att man pendlar fram och tillbaka. Det är bara att se på mitt "beach 2010" så jag satte igång med i början av året. Jag gav upp i slutet av mars/början av april för jag var bara förkyld, kunde inte träna och var snart tillbaka på noll igen. Snacka om motivationsdödare!! Haja. Nu ska jag ut och bättre på brännan med min sexiga mage! ;D

Hemma från löpningen.

2010-06-04 @ 09:14:35

Hej på er,

det blev ett kort pass nu på morgonen, innan det blir för vamt ute. Idag blåser det i och för sig halvstorm, så det kanske inte blir så varmt ändå? Men, men.. Träningen är gjord. Det blev inte mer än 35 minuter med blandad puls men det var jobbigt som få, så det gav nog något ändå.

Jag började att jogga bort till spåret och ett par hundra meter in till en stor backe. Nerför backen och vände. Tittade upp och drog ett stort andetag. En uppvärmningsrunda och sedan 5 vändor till i full fart. Jag mådde nästan illa på toppen. :S Försökte att vända och jogga ner med en gång men de sista varven var jag tvungen att stanna där uppe och hämta andan lite. Kontentan på passet blev:

Effekt: Maximal performance and fitness improving.
Intensitet: 18:20 i zon 3, 13:09 i zon 2 och 4:07 i zon 1.
Kalorier: 401 kcal varav 21 % fett.
Puls: 166 i medel och topp på 192 (91%).
Tid: 35 minuter och 36 sek.

På vägen hem gjorde jag lite utfall också. Tre set med 20, 30 och 40 rep. Två sista seten i lätt uppförsbacke. Det SÖG i låren! :)

Nu är jag iaf hemma efter en illamående promenad hem och har vilat lite. Snart väntar solen på balkongen! Älskar att vara ledig på fredagar!!! ;D

Ciao!


Hahaha!

2010-06-04 @ 08:59:10

Pinsamt men jag älskar den. Vilket beat! :D

Läst klart!

2010-06-03 @ 21:37:45



Underbar bok!! Skall snart beställa tvåan, trean och fyran!!! :)

Kollektivtrafiken - ett skämt!

2010-06-03 @ 21:36:47

Hej på er,

har varit dålig på att skriva det senaste men det har gått i ett! Gårdagen började kass och fortsatte ändå kassare. När jag väl fått ett bryt hemma och kommit iväg till tåget så blev det bara sämre. Jag gick på tåget och halvvägs så stannade vi. I 1,5 timma. Något byggarbete hade lyckas kapa signalkabeln så vi kom ingenstans. SEN till jobbet. Jag hatar att vara sen. Det är så jävla skämmit och jag mådde piss, trots att jag visste att jag inte kunde göra något.

Sedan när jag skulle hem igår så blev det buss då istället och bussen tog typ hur lång tid som helst, och sedan missade jag bussen från stationen hem till mamma så jag fick gå, och jag hade inte hunnit äta på hela dagen. Och som ett plus så hade mobilen dött på vägen till jobbet eftersom jag fick ringa sj världens längsta samtal på vägen till götet för att hjälpa en äldre dam att få fram när nästa tåg till Dingle skulle gå och låta henne nå sin man så han inte stod på station och vänta på henne. :S Så jag var ap-sen hem och ingen visste vart jag var eller någonting. Eller ah, jag sprang runt på station och efter ett misslyckat försök med en mynttelefon som räknade fel och tog alla mina mynt så fick jag låna telefonen inne i en affär för att berätta för brorsan att jag blir sen. Dock inte flera, flera timmar sen. Haja...

Så idag då. Jag kom iväg till jobbet i tid. Var till och med tidig. Sprang runt i affärer för att hitta något att ha på mig på stundentuppvaktningen imorgon. Hittade inget. Sedan jobb och allt var okej. Men....

Sedan när jag skulle hem igen så var tåget inställt. Det skulle komma ersättningsbussar men först tog det jätte lång tid och sedan kom två bussar som inte tog ens i närheten av alla som behövde komma ombord. Så jag sket i ersättningsbussarna och försökte komma på de ordinarie. Det var fler som tänkte så. När jag väl kom på en så var den smockfull. Folk stod upp i hela bussen, i 1,5 timma, bara för att komma hem. Luftkonditioneringen fungerade inte. Bastu.

Så. Nu orkar jag inte ens tänka på skiten mer. Jag är hemma och jag har "tagit helg". Imorgon skall jag ligga och sola, shoppa lite med mamma och på studentuppvaktning. Det måste bli en bra dag! Dessutom är det bara en vecka kvar tills jag får träffa min älskling igen. :)

Nu säger jag såhär till kollektivtrafiken de senaste dagarna och kryper ner i soffan för att läsa mina favvo-bloggar!

I love balkongen!

2010-06-02 @ 09:56:56

Hej på er,

sitter i bikini ute på balkongen, har just kommit ur en kall dusch. 7,5 km på 44:36. Gick inte lika lätt som i måndags. Delade upp BCAA och Arnge så jag fick halsa 6 dl istället för 3, de smakade så förkastligt tillsammans. Haja, iaf... Det var inte så lätt att komma runt med att den vätskan i magen (jag lär mig aldrig att vänta) så halvvägs blev jag så illamående att jag fick gå 500 meter innan jag kunde fortsätta. Men sedan var det bara att sätta fart igen och det gick lättare än innan stoppet. Jag fick upp farten ordentligt sista kilometern men kände en midre smärta i hela vänster benet när jag rushat hela vägen fram. Hela vägen från hälsenan och upp i sätesmuskeln. Imorgon får det nog bli vila.

Känner att självförtroendet just nu åker en sjuj*vla berg-och-dalbana. Lite jobbigt. Känner att några centimeter släppt men ibland när jag ser mig i spegeln förväntar jag mig någon form av ett mirakel och vill bara slänga spegeln i backen när jag ser att det faktiskt inte är fallet. Jag har aldrig haft något tålamod när det kommer till sådant. Jag vill bygga största musklerna på en vecka och deffa bort överflödet på ett par dagar. Tyvärr är det ju inte riktigt så det fungerar.

Tänkte jag skulle åka tidigare till Götet och testa klänningar inför kalaset på fredag men efter att jag tillslut fått på mig mina vita jeans så försvann all vilja att testa kläder. Jag ville bara krypa ner i sängen och dra täcket över huvudet men jag tvingade iaf på mig bikinin, sprang förbi spegeln med datorn i högsta hugg och smet ut på balkongen. Man kan alltid hoppas att solen och lite bra musik väcker kämpaglöden igen. Jag är ju en soldyrkare av värsta sort. Tur att jag missbrukar solskydd också! :P

Nu ska jag sluta ögonen en stund och när jag öppnar dem igen så känns allt mycket bättre. Hörs efter jobbet!

Hemma igen.

2010-06-01 @ 21:25:42

Hej på er,

nu är jag hemma igen. Gött slö! Vart inte en allt för spännande dag på jobbet men det var ändå gött att komma dit och se så att allt stod förhållandevis bra till med alla. :)

Efter jobbet blev jag riktigt seg. Har påbörjat en ny bok, en b-version på twilight men varför ska man läsa samma som alla andra :P, den är faktiskt riktigt bra! Jag vill bara läsa mer. Gott att få öva lite på engelskan också. Lagom nivå. :)



Direkt från tåget så åkte jag på 75-års kalas. Ett par bitar för mycket smörgåstårta tryckte jag i mig men trots att jag verkligen försökte låta bli. Inte för att jag föll för frestelsen utan snarare för att jag inte orkar med tjatet. "Ta nu mer mat, ni har ju knappt ätit något, TA NU MER!" *suck* Åkte iaf hem innan efterrätten, men jag får snart åka och hämta lillan och föräldrarna. Hade det inte varit för att jag lovade att hämta dem så hade jag krupit ner i sängen. Jag är helt slut. Magen har krånglat och jag vill bara vila/läsa.

Jag är riktigt sugen på att gå ut och springa imorgonbitti. Hoppas att det går lika bra imorgon som det gjorde igår. Dessutom tänkte jag ringa och boka tid hos frissan förhoppningsvis. Börjar bli dags att ta ut löshåret om det skall vara värt att spara. Lite kort nu till sommarn kanske? Tänkte mig något liknande:



Eventuellt lite kortare, flikigare och med snélugg. :)

Dax att hämta familjen! Ciao!

Tisdag i värmen!

2010-06-01 @ 09:07:29

Hej på er,

vaknade upp taggad som få (det kanske var lite överdrivet) för att gå ut och springa men kände med en gång av det gjorde ont i halsen. Här chansas det inte så just nu sitter jag uppe i värmen på balkongen med grönt thé. Jag svettas i short och linne, trots att klockan inte ens är 9.

Idag ska jag bort och jobba en sväng vid 12-tiden så tåget går 11. Fram tills dess tänkte jag eventuellt lösa ett sudoku till och bara sitta i solen. :) Det skall verkligen bli såhär hejdlöst fint väder fram till iaf tors-fred. Hoppas att det fortsätter likadant till helgen så man kan ligga och njuta lite till. Ska även på student på fredag och det är ju alltid mycket roligare i fint väder. Hmm, undra vad jag ska ha på mig? Tåls att funderas på... Svårt att förstå att det faktiskt var hela två år sedan jag tog studenten. Tiden går snabbt när man har skoj! :)




Beroende på hur kroppen känns kanske det blir löpning ikväll, annars får det vänta tills imorgon. Morsan hade ett "testa på i 8 dagar-kort" på stans dyraste gym som jag tänkte jag skulle köra på, fast inte förrän det blir sämre väder! :P

Ta det lugnt i solen hörrni, och använd solskydd!! Det här sticket från ACO brukar jag använda, perfekt för läppar, näsa och nyckelben. Annars diggar jag spray. Don't burn! Ciao!

 

Coolt!

2010-06-01 @ 08:52:11