Hemma från Paris

2010-03-27 @ 20:24:09

Hej på er,

jag får försöka hålla mig kort, Earth hour börjar ju om 10 minuter. :)

Nu är vi hemma från Paris och det var uuuuunderbart! Solen sken, träden knoppades och vi låg i parkerna och käkade glass. Vi tittade såklart till Eiffel tornet och Notre Dame också men så mycket mer vart det inte. Ville vara utomhus! :) Va ute och strosade/låg i solen i 10 timmar om dagen. :) Helt underbart. Hade det inte varit för att alla fransmän var så jävla stöniga och inte ville snacka engelska så hade jag allvarligt funderat på att flytta dit.

Hemma igen är allt som vanligt. Han är underbar, försöker sätta igång och träna lite smått. Träffat Louise och min älskade Sofie idag. Myspys! Nu ska jag fixa lite kvällsmat innan alla lampor skall släckas. :P

Ciao!

Saknar och längtar så det gör ont.

2010-03-18 @ 15:09:33

     

Ledig dag.

2010-03-17 @ 20:28:00

Hej på er,

Nu ligger jag hemma i sängen igen. Vi har tillbringat eftermiddagen hemma hos hans mormor med massa mat, efterrätt och tillsist sovandes på en madrass bredvid brasan, framför tv:n. Inte helt fel? Precis vad man behöver när man är en sådan liten sjukling som jag. :P På vårdcentralen sa de att kroppen var överansträngd. För mycket stress. Jag vet att mitt imunförsvar är ganska dåligt redan från början, så att fortsätta jobba trots en svår förkylning var väl inte smidigt direkt. (Dagens underdrift...) Så det har varit skönt att bara ta det lugnt under kvällen. Magen samarbetar inte heller, och ovanpå det är det "fel tid på månaden", så just nu känns det som att i stort sett hela kroppen utom armar och ben är i upplösningstillstånd. :S Suck.

På förmiddagen var en el-kille här hemma och fixade com-hemuttaget. Eller ah, han var här redan strax efter 8 så idag kom vi upp i tid. :) Vi hann till och med se "cloudy with a chance of meatballs" och sedan komma iväg till B-vik innan kl 12. Storhandlade mat på Coop. Mycket kött, mycket pasta och lite grönt. :) Vi kände att det var dumt att införskaffa för mycket färskvaror med tanke på att det bara är FYRA DAGAR KVAR TILL PARIS. <3
Det kommer bli underbart.
- Louvren
- Eifeltornet
- Versailles
- Katedralen Notre Dame
- Triumfbågen
- Grande Arche (1900-talets Triumfbåge i Paris affärsdistrikt La Défense)
- Kyrkan Sacré Coeur



Kvällen kommer bli lika lugn som dagen. Börjar jobba tidigt imorgon. Fast jag har några timmar kvar av chai-thé och mys att se fram emot. Eventuellt även "New moon". Han har inte sett den. Han är en "New moon-virgin". :D Måste jag ju ändra på! Ni andra friska och krya får kämpa på med träning och annat, så ska jag se till att bli friskus. :) Kram!

Nattmusik

2010-03-16 @ 00:10:38

Sjukling?

2010-03-15 @ 23:15:42

Hej på er,

skulle varit på jobbet nu. Blev inte så. Sitter hemma i soffan och tittar på Before Sunset. Vacker film. 2:an, efter before Sunrise.

Har varit förkyld så länge nu, men jobbat trots allt. Vissa kvällar har jag haft lite smärtor i bröstet och det har gjort herrn helt crazy, så ikväll tvingade han mig att ringa sjukvårdsupplysningen och de sa att det eventuellt kan vara något lugninflammations-aktigt och att jag måste gå till vårdcentralen imorgon. :/ Det är säkert ingenting speciellt och jag var på väg att gå till jobbet ändå, men det fick jag inte. FICK inte. Shit. Sicken fight. Viljornas kamp. Kändes väl kanske dumt att gambla med livet som insats så han fick ta min jobbtid istället. Så nu sitter jag här hemma framför tv:n med en kopp chai-thé och datorn i knät. Låter kanske skönt, men jag gillar inte att vara sjuk, eller tanken på att kanske vara det, så jag känner mig ganska plågad faktiskt...

Känns rätt skönt ändå. Att någon bryr sig så. Att någon jobbar mitt skift hela natten för att jag ska vara hemma. Att någon jobbar hela natten och sedan följer mig till vårdcentralen tidigt på morgonen för att hålla mig i handen bland alla läskiga vita rockar. Att någon går upp med mig på och lagar frukost varje morgon. Följer mig till jobbet. Möter mig efter jobbet. Spelar gitarren till min "skönsång". Ger mig frukttallrikar och törnrosauppvaknanden med Mamma Mia i dvdn, när jag somnat i soffan efter en lång dag på jobbet. Trots att han hatar Mamma Mia.

Tack. Du kommer antagligen inte läsa det här om jag inte ber dig och då försvinner ju halva värdet, men ändå. Tack.

 

Uppdatering 14/3

2010-03-14 @ 20:21:06

Han är hemma tycker jag ska bli bättre på att blogga igen. Känns bra när han säger det. Det är ju ändå hans tid som går till spillo. Lite som ett godkännande liksom.

Det senaste har det i alla fall inte hänt så mycket. Jag har varit sjuk. Super förkyld... och dessutom brännskadad. Lyckades klanta mig på jobbet igen. Så Han har tagit hand om mig. Japp, Han med stort H. Det som jag aldrig trodde skulle hända hände, men shit, jag klagar inte. Jag har blivit så bortskämd senaste månaden att hälften hade varit nog. Väntar på den dagen han skall börja kräva tillbaka och prinsessagan får ett bryskt uppvaknande.

Igår bokade vi flygbiljetter. Ett par romantiska dagar i vårens Paris. Längtar redan så det gör ont i magen. Det blev inte riktigt vad vi hade tänkt oss men jag har en känsla av att det kanske blir bättre såhär ändå. :)


(Vår i paris)

Träning har det inte varit någon på länge men jag fortsatte att jobba stenhårt i början av förkylningen vilket resulterade i ett par läskiga kvällar med bröstsmärtor. Sedan dess har det varit mycket vila. Hemma och hälsade på familjen en sväng. Idag var första arbetsdagen på ett tag och det kändes helt okej. Inte så mycket att göra på jobbet, utom precis innan jag skulle gå såklart, och lite stress inför ett besök imorgon men annars såå.. Imorgon är det jobb igen. Mycket jobb. Lovade att hoppa in på en annan restaurang, helt frivilligt för att testa hur det är att köra nattskift. 22-06. Har en känsla av att det blir en mycket lång natt. Jaja.. Återkommer med rapport. :)

Mycket tankar i huvudet just nu. Vad vill jag göra med mitt liv och hur bråttom har jag... Jag har inte kommit fram till så mycket vettigt att berätta för er än så än så länge får ni hålla er till tåls.

Ledig tisdag och onsdag. Beroende på hur kroppen känns kanske jag drar i gång med lite lätt träning. Har en massa pulver som jag är gööööött sugen på att använda, men man måste ju blir frisk först, annars går det bara åt skogen. Hjärtmuskelinflammation är inte att leka med.

Dags för mig att vara lite social igen. Hörs på tisdag. :)

Save tonight :) <3

2010-03-05 @ 23:41:03

Go on and close the curtains,
'cause all we need is candlelight.
You and me and a bottle of wine,
gonna hold you tonight, oh yeah.

Well, we know I'm going away
And how I wish, I wish it weren't so
so take this wine and drink with me
let's delay our misery...

Save tonight
Fight the break of dawn
Come tomorrow
Tomorrow I'll be gone
Save tonight
Fight the break of dawn
Come tomorrow
Tomorrow I'll be gone

There's a log on the fire
and it burns like me for you
Tomorrow comes with one desire..
to take me away,oh it's true

It ain't easy to say goodbye,
darling please don't start to cry.
'Cause girl you know I've got to go, oh
Lord I wish it wasn't so

Save tonight
And fight the break of dawn
Come tomorrow
Tomorrow I'll be gone
Save tonight
And fight the break of dawn
Come tomorrow
Tomorrow I'll be gone

Tomorrow comes to take me away
I wish that I, that I could stay
but girl you know I've got to go, oh
and Lord I wish it wasn't so

Save tonight
And fight the break of dawn
Come tomorrow
Tomorrow I'll be gone

Save tonight
And fight the break of dawn
Come tomorrow
Tomorrow I'll be gone

Save tonight
And fight the break of dawn
Come tomorrow
Tomorrow I'll be gone

Save tonight
And fight the break of dawn
Come tomorrow
Tomorrow I'll be gone

Tomorrow I'll be gone
Tomorrow I'll be gone
Tomorrow I'll be gone
Tomorrow I'll be gone

Save Tonight.. Save Tonight..
Save Tonight.. Save Tonight..
Save tonight.. Oh thats Right!
Save Tonight.. Save Tonight..
Save Tonight

Uppdatering 1/3

2010-03-01 @ 15:49:06

Hej på er,

är själv i lägenheten för första gången på ett bra tag. Känns väl lite skönt men mest ganska ensamt. Har haft bäddsoffan ute hela helgen och två grabbar här 24/7. Den ena lämna toalocket uppe och den andra lämnar blöta handdukar på golvet men ändå, det var det länge sedan jag skrattat så mycket. Karlar(?!), ni är hopplösa men vi kan inte leva utan er och tur är väl det! De har i alla fall turats om med att diska, mina pojkar. :)

Har alltså haft min lediga helg i helgen. Den började lite tidigare än förväntat då jag gick hem tidigare från jobbet i fredags. Hade blivit alldeles för många timmar den senaste veckan och jag mådde verkligen inge bra. Trots 8 timmar sömn och riktig mat innan jobbet så skakade jag och kände totalt uttömd på energi. Tror säkert att det beror på den ökade dosen av träning också det senaste. Tog hårdare på kroppen än jag trodde, eller ville erkänna kanske? Så i helgen har det inte blivit någon träning alls. Bara mys, födelsedagskalas och en sväng runt hörnet till nöjes för att lyssna på Neverstore som var där och spelade. Riktigt bra musik! Så det är klart att det känns bättre idag. Skulle dock varit ledig idag med, fast jag fick komma in och stänga. Sofie kände sig inte riktigt kry. Ryggen som spökade vad jag förstod. :/ Krya på dig gumman. Känns lite halvjobbigt att låta hemma-SPA-grejerna införskaffade under dagen stå kvar i badrummet (som så många gånger förr) för att istället svida om och ta ansvar. Tända stearinljus och lugn musik mot krav, ansvar och en lång balansgång av på-tå-tassande.

Jag vet att jag fått kommentarer om att jag inte ska skriva vad jag känner om mitt jobb på min blogg eftersom det är många från jobbet som läser men just nu känner jag faktiskt att jag behöver berätta. Och passar det sig inte att veta sanningen så får ni väl blunda. 

Så nu börjar stängningsveckan. Perfekt träningsmässigt! Mycket mindre folk på gymmet under förmiddagarna. Alla maskiner för mig själv. :) Som det ser ut just nu är det 5 gympass per vecka och en promenad. Två mage, biceps och axlar, två triceps och rygg plus ett benpass. Snart kommer nya laddningen från Gymgrossisten också. Sommarformen kanske tittar fram tidigare än väntat? :) Hade nästan börjat ge upp hoppet för ett par veckor sedan, efter en riktigt lång platå, men nu verkar det börja hände grejer igen. Styrkan ökar markant och sagta men säkert börjar musklerna växa som stora och fina. :) Det blir grejer det!

På tal om andra positiva saker så har jag just skickat in en ledighetsansökan för de två arbetsdagarna som jag hade vecka 12, då ska jag på sista-minuten. Det blev bestämt under förmiddagen. Jag vet inte vart eller hur mycket det kommer kosta men det är välförtjänt och kommer bli underbart i vilket fall, tror jag.

Kanske kommer lite nya form-bilder snart? Ska se vad jag kan hitta på. Har faktiskt några bilder som sällskapet lyckades knäppa på gymmet för några veckor sedan, i bicepsmaskinen. Inget mästerverk än så länge men lite muskler tittar fram. :)



Nu är det dags för mig att krypa i säng och sova någon timma innan det blir matlagning och sedan jobb. Natti, natti och ta hand om er i snöovädret. :)