Jovars..

2009-04-30 @ 13:33:09

Gymmet blev det och skönt vart det. Pumpade totalt ut biceps, triceps, bröst, bröstrygg, mage och axlar. Skönt som bare den. Skinkan kändes sådär.. Den gör inte ont men den är svag. Dock börjar det både kännas och märkas att man börjar få lite armmuskler och det är alltid mycket trevligt. Gör ju att man blir mer pepp. Men musklerna måste ju få vila också så imorgon blir det lugna puckar igen. Kanske en gymrunda på söndag. Japp, troligtvis.

Sitter faktiskt här och smaskar på lite lins- och blomkålsröra. Japp, Danielle har börjat ta tag i maten igen. Efter att jag omedvetet dränkt havregyrnsgröten i socker imorse, kändes det som att det var dags att ta tag i situationen. :P Linser är faktiskt underskattat men blomkål är godare kokt, helst till en stek. Men vad gör man inte för att sommarformen skall infinna sig? :P

Det ser ut att komma in lite moln under lördagen men vi hoppas på att de är extra små för på lördag skall jag, Emma och Therese åka ut till Karin för att pressa lite i solen, grilla förhoppningsvis och bara mysa. Kommer bli hur mys som helst! På tal om T så träffade jag henne på gymmet idag. Vi gymmade lite ihop och gud va kul det var att va två. Någon som pushade lite liksom. Vi ökade båda två på vikterna och det kändes riktigt roligt! Snart igen tjejen, säger jag! :)

Lite mer pengar har försvunnit från kontot. Lite räkningar har betalats. De flesta långt i förskott i u för sig men man vet ju aldrig hur det kommer se ut på kontot under sommaren?! CSN blire ju inget och hur mycket jobb jag får i maj eller juni har jag ju ingen anning om. Det blir ju en hel del jobb i juli men de pengarna dyker ju inte upp förrän i augusti så att.. Det var lika bra att betala med en gång tyckte jag. :)

Nu ska jag göra mig iordning och ta tag i lite städning. Lägenheten ser ut som kriget! Sen blir lite inhandling av mat och kanske en stund i solskenet vem vet. (Kanske också lite plugg om jag känner mig riktigt duktig? :P) Hörs senare!

Torsdag morgon - valborg

2009-04-30 @ 10:03:46

Hej på er,

har ni stora planer inför ikväll? Många verkar ha det men inte jag. Fast jag är super nöjd med mina mysplaner med middag och lite lugnt ikväll. Känns precis lagom. :) Innan dess är det såklart lite som ska fixas. Det skall handlas lite mat och dylikt, sen ska det såklart städas lite och diskas. Jaa, vad gör man inte? :P Det måste ju göras och det är väl bra att det kommer hem folk lite då och då så inte lägenheten faller ihop totalt!

Innan dess funderar jag dock på att ta en sväng till gymmet. Usch, jag blir så lat när jag inte tränat på ett tag. Vill inte alls röra på mig och det behöver inte ens gå många dagar. Sen vet jag inte riktigt hur sätesmuskeln känns idag. Det märker vi. Jag börjar väl med att trippa lite på bandet så får vi se hur det känns. Vill verkligen att den skal bli bra så fort som möjligt så jag kan börja träna igen. Men, men...

Jo, gymmet får det bli. Hörs senare!

P.s. Det är även dags för lite socker-detox igen. Har blivit lite väl mycket sådant det senaste. D.s.

Ännu en dag...

2009-04-29 @ 23:14:14

av dåligt bloggande. Förlåt mig, imorgon blir det MYCKET BÄTTRE! Jag har faktiskt precis kommit hem och dagen har gått i ett, ungefär såhär:

07.00 Vakna, frukost, 20 min Core, dusch
08.40 Buss till skolan
09.15 - 11.00 På föreläsning om utvecklingsekonomi
11.08 Smiter från föreläsningen för att sätta mig på bussen till jobbet
12.00 Börjar jobba. "Hej och välkommen till McD. Vad får det lov att vara idag?" ;)
21.00 Sluter jobbet. Helt slut! Möter upp Christine för en sväng till stan. Lite skönt tjejsnack och lite planering inför morgonkvällens middagsbjudning hemma hos mig.
23.00 Hemma och vill bara sova.

Så har dagen sett ut. Hoppas din varit lugnare. Dock har jag hittat två nya favorit varianter på burgare: McChicken med grillad salladskyckling istället för friterad och McFish men fullkornsbröd och extra tomat. Mumma!! Det är värt att vara lite krånglig när man bestället ibland, men bara ibland! ;P

Nu är det dags att sova. Jag är super trött. Imorgon blir det städning, inhandling av lite mat och kanske en del plugg. Har i alla fall massa tid att uppdatera er! Sov gott!

Vilken dag...

2009-04-28 @ 20:37:09

Just nu kämpar jag mot deppigheten. Jag som älskar att shoppa, har lämat kassarna orörda i hallen. Jag vill inte ens titta i dem. Jag kan ju ändå inte använda de roliga sakerna jag köpt förrän om flera veckor. Jag ligger i soffan och kämpar mot sötsuget. Istället har jag tryckt i mig en blodgrape, en kiwi och en äggmacka.

Jag vill träna. Jag vill testa de nya skorna och köra igenom core-passet igen på yogamattan, men icke. Rumpen måste ju få vila tydligen. Inga mer promenader eller joggingrunda. Vissa kallar detta paradiset, jag för ett fängelse. Jag kan inte ens föreställa mig hur det måste kännas att vara rörelsehindrad. Att veta allt man egentligen kunde gjort. Man borde acceptera det man är, där man är men jag tycker sådant är svårt. Mitt liv är alltid ett liv på jakt, ett liv av strävan. Alltid på väg någonstans, aldrig nöjd. Men jag antar att jag ikväll får acceptera och nöja mig med att bara ligga på soffan och se på bra tv. Kanske till och med njuta av kvällen? Njutning för mig brukar annars vara trötta muskler, utmattad kropp. Vila när man verkligen behöver det. Det här känns mest som överflödig vila, lathet men jag antar att musklerna går sönder av en anledning, att de behöver vila. Så det är väl bara att köpa läget och fylla på busskortet imorgon trots att jag ställt in mig på en morgon med cykeltur till skolan. Det blir väl inte alltid som man vill/planerar antar jag.

Imorgon blir det skola på förmiddagen och lite plugg på eftermiddagen. Man för roa sig med det man kan.. :P

Men en sak har gjort mig glad idag. Jag har fixat biljetterna till Ma älsklingen. Åker bort till henne nästa torsdag och stannar till tisdagkvällen. Kommer bli en toppen helg, det känner jag på mig. På fredagen blir det dessutom utomhus-fest-mys-kväll. Visst låter det super? Det tycker i alla fall jag och kameran åker med! :)

Nu blir det mer tv antar jag och sen nana-time- Hörs imorgon!

Det är sjukt synd om mig!

2009-04-28 @ 17:19:11

Jag pratade precis med pappa och han sa att det förmodligen var en lättare muskelbristning jag fått i sätesmuskeln. Okej, det kändes skönt att veta vad det var som hänt med mig MEN... Och här kommer vi till Tony Irvings STORA MEN!!! DET KAN TA UPP TILL TRE VECKOR INNAN DET BLIR BRA?! JAG HAR INTE TRE VECKOR, JAG VILL TRÄNA NU!! Det är inte så att jag är träningsnarkoman, jag mår inte dåligt av att inte träna. Jag känner mig snarare som ett barn som just fått sin godispåse snodd. Jag hade ju just kommit igång så bra. Fan, att det skulle dra till lite i låret under boxen var väl dumt att inte uppmärksamma. Att dra ut på milen dagen efter så att man knappt kunde gå var väl ännu dummare och nu är jag strandsatt här i lägenheten. Jag som just köpt nya löparskor, löparsockar och en yogamatta. Skall allt bara stå och titta på mig i tre veckor? JAG BLIR GALEN! Träning är min passion, det är den jag lägger alla mina pengar på. Den jag älskar!!

Haja, som tur är skiner solen, takfläkten svalkar skönt och snart ska jag linka ner till ICA för lite tranbärsjuice och fler ingredienser till kvällens syft-fruktsallad. Tacka f*n för Navy CIS och The Mentalist ikväll, annars hade jag brutit ihop totalt!

Här är mina nya superskor som skall lösa alla problem!! Med dem ska jag flyga fram 10 km, om det nu blir något flygande... *suck* (Adidas Supernova Glide 1199,-)


Här är mattan som ska fixa sommarens hetaste mage ;) Eller inte?! Men det kan ju inte bli värre än det redan är eller hur?

Rise and shine!

2009-04-28 @ 08:03:43

Ah, förutom the shiny part, för sol vart det då inte imorse. Men strax efter 6 gick jag upp och en 4 km morgonpromenad blev det. Sätesmuskeln kändes lite under sista kilometern så det blir lite mer zom efter duschen och så får vi hoppas på det bästa under dagen! Efter jag kom hem fråm promenaden vägrade DVD:n att fungera så det blev 20 min coreträning med högsta volym på min lilla dator. (Stackarn!) Ingen yogamatta hade jag heller så vissa övningar var svår att genomföra men jag gjorde så gott jag kunde! Nu är kl 8 och bussen till skolan gå om 40 minuter så det är dags att hoppa in i duschen. Gröten ligger i magen och kläderna på sängen. Åh, vad skönt det är att slippa stressa på morgonen. Skall nog börja gå upp tidigare varje dag! :) Då somnar man ju faktiskt i tid också ;)

Vi hörs senare vid lunch så får ni se vad som händer. Dagens "att göra-lista" är ganska lång faktiskt...

Träning!

2009-04-27 @ 21:44:24

Träning, träning, träning. Det är det enda som snurrar i huvudet just nu. Förut var jag ute på en liten kvällspromenad för att se hur sätesmuskeln reagerade. Den kändes bättre. Tanken är att jag ska ta mig en morgon promenix imorgon ingen, då får vi se hur det blir med spinningen. Jag ska i alla fall ut imorgon och köpa en yogamatta och nya löparskor. Jag måset gå in dem och hinna löpa lite i dem innan jag ska ha dem på stadsloppet. Jag vägrar att springa mer i löparskor som ger mig x antal blåsor per runda! Så ännu mer pengar rinner mellan fingrarna men jag inbillar mig att det är vettiga prylar jag lägger mina penar på. Träning menar jag, kan det bli vettigare? :P

Morgonen börjas alltså tidigt, med en morgonpromenad och sedan 30 minuter core-träning. Sen blir skola och sen en sväng på stan. Sätesmuskeln får bestämma hur det blir resten av kvällen. Dessutom byter jag nog ut veckans boxpass mot Pump istället. Jag har inte varit på pump på superlänge så jag ser fram emot det massor, hoppas bara att skinkan tillåter! ;)

Nu ska jag krypa ner i sängen och ringa E för att ha ett go-natt-samtal. Vi hörs imorgon igen. :)

Underbart!

2009-04-27 @ 16:02:14

Det har varit en underbar helg! Den började med en hel del jobb, både fredag och lördag. På lördagkvällen åkte jag och E upp till killarna på höjden och hade lite party. Sen hade jag och E världens mysigaste söndag då vi gick och solade, köpte skor till honom, tittade lite i affärer och bara myste! En sådan underbar dag! Idag började vi dagen med en promenad på 4 km, då vi gick och pratade om allt möjligt. Det är så skönt att ha någon som man står så nära, som man kan prata med om allt. Någon som man kan dela framtids drömmar och planer med. Jag älskar honom verkligen!

Sen skulle han tyvärr åka hem och jag gjorde det enda jag vet hjälper mot saknaden - gick till gymmet. Eftersom jag fortfarande känner av sträckningen på insida lår som fortsatte upp i sätesmuskeln, så blev det mycket armar och inte så mycket rygg. Jag har mest ont i muskelfästet i vänster sätesmuskel och eftersom man ofta spänner rumpan medan man tränar nedre delen av ryggen så fick den träningen vänta. Idag blev det rodd, latsdrag, biceps, triceps, bröst. Skönt! Små, mycket små men ändå synliga förändringar börjar komma, och det känns skönt. Det gör alltid att man blir mer peppad att träna.

Nu ska jag duscha och smörja skinkan med mer Zonsalva. Sen är det bara vila som gäller. Imorgon står egentligen spinning på schemat men med den här smärtan så får vi se vad som händer. :)



Drömkroppen kanske inte är så frukansvärt långt borta ändå? Eller nått liknande iaf :)

Äntligen!

2009-04-24 @ 12:40:18

Tentan är avklarad. Den gick sådär. Det märker vi om tre veckor. Nu klampade precis E in genom dörren, det vankas picknick. Bilder kommer senare!

Dessutom har jag städet hela lägenheten, duktiga jag! :)

På topp, igen :)

2009-04-24 @ 07:36:59

Humör: På topp, igen :)
Gjort: Vaknat & ätit frukost.
Planer: Skriva tenta, städa lägenheten, träffa E och sen jobba en stund.
Ser på: Skärmen.
Lyssnar på: Tv:n.
Läser: Det jag skriver.
Dricker: Inget.
Äter: Inget.
Bästa: Att tentan är klar om ett par timmar.
Sämsta: Att tentan kommer gå åt skogen.
Väder: Sol! :)
Dagens favoritsak: Hmm.. Vet inte?
Vill ha: Fastare "core"!
Dagens outfit:  Linnebyxor och vit skjorta. Bild kommer senare!

Jag har trampat igenom...

2009-04-23 @ 21:15:00

Det är problemet med att ha hundra bollar i luften, högt upp, bland trampar man igenom. Ibland bryter man ihop inuti. Kroppen känns som ett skal utanför ett fallande korthus. Vart man än vänder sig kräver allt mer kraft än man känner att man orkar uppbåda. Det är så med dagens "supermänniskor". De som ska ha allt, klara allt. Jag har alltid haft de tre S:n... Inte snygg, sexig, singel men nästan. Snygg, smart, smal. Det ställer tillräckligt med krav. I spegeln ser jag just nu inte alls en snygg tjej, just eftersom det inte är en smal tjej, inte en muskulös tjej. Dessutom har jag börjat få finnar igen, det höjer alltid ful-faktorn flera snäpp. Och tentan kommer gå åt helvette imorgon, så det där med smart kan jag ju lika gärna lägga ner med en gång. Hjärnan är trött, kroppen är sönder. Jobbet gick sådär får jag nog minst sagt säga. Eller det beror ju på vilka krav man har. Det gick egentligen bara dåligt typ 2-3 beställningar av x hundra antal som jag tog emot men det räcker får att jag skall tycka att det var en dålig dag. Speciellt om någon av de dåliga kommer precis innan jag ska gå hem. Fast det var ju inte mitt fel... Eller?

Kroppen gör ont. Fötterna är ömma och fulla av blåsor, känningen efter sträckninge i baksida lår blir bara värre. Vaderna är stela och ryggen trött.

Jag ringde min älskling som egentligen inte hade tid att prata, vilket fick mig att stämma in i klagosång och så nära till tårar man kan komma utan att gråta, så han fick ta sig tid. Ett par 15 minuter.. Fast jag hade behövt så mycket mer, kanske 15 timmar?

"Om ditt hjärta någongång brister, laga det med Karlssons klister."



En av mina absoluta favorit låtar. Phil Collins är bara bäst!

Så, vad ska man göra? Krypa ner och dra täcket över huvudet. Vakna imorgon och då brukar allt kännas mycket bättre. Men ska man egentligen förtrycka sina känslor? Det finns ju en anledning till att de kommer fram. Vi, du, jag och alla andra, måste inse att man inte kan vara bäst på allt. Det är inte omgivningen som ställer alla krav på dig, det är du själv.

En varm kram av kärleken nu hade läkt många upproriska sår, men man kan inte alltid få som man vill. Jag ska krypa ner. Repetera lite till inför tentan och sen ska jag krypa ner, drömma bort allt och vakna taggad imorgonbitti. Dessutom är det jobb imorgon, 17-21. Tur att det i alla fall är vilodag från träningen. :) Hoppas du haft en mysig torsdagkväll i alla fall! :) Hörs imorgon!

WOW!

2009-04-23 @ 13:49:12

1 mil på 1h och 5 min. Hur bra är inte det? Jag är så himla stolt över mig själv! Dessutom var det tyngsta milen någonsin. Redan efter 3 km kände jag "nu stannar jag, jag orkar inte mer, jag vill bara stanna, där borta börjar jag gå istället" men gjorde jag det? Nej! Jag fortsatte och fortsatte och fortsatte. Det gick långsamt och den känningen jag fick igår efter en gammal sträckning på insida lår gjorde sig påmind. Axlarna gjorde ont. Det var helt enkelt en mil från helvettet men jag trodde aldrig att den skulle gå på 1h och 5 min!! Jag räknade snarare med att det skulle ta närmare 1,5h eftersom jag bara sprang 7,3 km på 1h på gymmet. Men i och för sig så gick jag ju 15 min av de 60 minutrarna på gymmet. I alla fall blev jag så positivt överaskad när jag tog upp mobilen och stängde av tidtagaruret. Duktiga jag! Det är bra för psyket också, att få öva lite. Kroppen är ju den trogna, lydiga delen. Hjärnan däremot är en riktigt värdig motståndare.

Det är dags att hoppa in i duschen. Om 45 minuter måste jag gå till jobbet och innan dess tänkte jag gå ner och handla mig ett paket vindruvor som belöning! Jag ÄLSKAR druvor! Nästa gång det blir träning blir gymmet på lördag, då det är dags för mage och axlar att manglas plus förhoppningsvis 1h till på bandet. :) Beach 2009, here I come!



P.s. det är inte jag på bilen, hur mycket jag än skulle vilja! :P D.s.

Ändrade planer!

2009-04-23 @ 11:58:08

Jajamensan, så ser det ut i mitt ack så flexibla liv! :P Milen väntar nu vid 12.30-tiden och kl 15 ska jag befinna mig på jobbet igen. Shit, det var såå länge sen jag jobbade och 5 timmar känns som en lagom start! :) Sandra ringde förut och undrade om jag kunde hoppa in mellan 15-20 och det sa jag att jag gör så gärna! Skönt att slippa bry sig om tent-helvettet. Det får gå som det går. Jag har repeterat lite nu på förmiddagen. Jag är inget nationalekonomi-geni, jag har insett det och hoppas bara att jag klarar skiten så jag slipper göra om den, men går det inte den här gången får det väl gå nästa gång? :) Just nu skiner solen, lunchen ligger i magen och blir sakta men säkert till energi och Mp3:n är laddad. (Finns det något värre än när batteriet tar slut mitt i en runda? Man tappar ju allt push i kroppen!)

Jag har verkligen saknat mitt jobb. Jag trodde väl inte att jag skulle säga det om McD men det har jag faktiskt. Alla där är underbara (eller ah, nästan alla :P man kan inte älska alla människor?!) och det är så kul att träffa folk och "stå till tjänst". Tråkigast är det väl när man får några specialuppgifter som att städa städskubben eller nått, men sådant måste ju också göras antar jag.
Har hört att Per lämnat oss också :( Lycka till bland kottar och gevär, grabben! Vi kommer sakna dig! Nu ska jag lägga mig i soffan lite och bara gotta mig så att maten får lägga sig lite i magen innan det blir dags att ta dagens första andetag i värmande solsken!

I helgen kommer E och det vankas sol, mys och picknick!! Mer avslöjas inte för tillfället! :P

Kanske kommer en uppdatering om hur rundan gick innan jobbet, beror lite på hur mycket tid jag har på mig (hur snabbt jag springer?!). Annars kommer en ikväll när jag kommer hem. I vilket fall, ha en underbar torsdag!

God morgon!

2009-04-23 @ 10:15:46

Idag skiner solen och jag försöker lägga gårdagens depp-kväll bakom mig. Det var en såndär "jag-är-tjock-och-håret-är-fult-och-alla-är-dumma-utom-Erik-och-jag-vill-ha-honom-här-annars-kommer-jag-stampa-med-foten-och-gråta-krokodiltårar-tills-han-kommer"-kväll. Men ett telefonsamtal senare sussade jag så sött i sängen och vaknade imorse av att solen strålade in genom köksfönstret. Så det blev lite nyheter och gröt för att sedan, redan 07.40, ta tag i skolböckerna och börja repetera, skumläsa och gå över allt igen. Den här tentan kommer också gå åt helvette, jag känner det på mig. Eller ah, finns det så många andra utgångar när jag börjar plugga DAGEN INNAN?! Fan jag måste typ vara världens lataste människa?! Haja. Nu ska jag skala mig en morot och gå tillbaka till alla papper. Om en stund svänger jag nog förbi solariet och i eftermiddag står första försöket på milen på schemat. Bävar lite redan faktiskt. :/ Men, men.. Det kan väl inte bli sämre än att det går grymt långsamt? :P Jag skrev ju på anmälan igår att jag skulle springa på runt 55 min och jag har typ 6-7 veckor på mig att fixa det. Idag skall vi alltså fastställa utgångspunkten. Wish me luck! Hörs senare!

 

Näääe, suck, pust!

2009-04-22 @ 19:56:07

Jag som var så taggad! Jag som så gärna ville se om all combat-teknik förbättrat boxen men icke. Så typiskt att jag sa till Jacob, precis innan vi gick in, att det inte gör mig något att gå själv för man brukar alltid hamna ihop med andra "bra folk" som är själva. Det är oftast nybörjarna som går i par. Okej, jag fick inte en nybörjare (inte för att jag har något emot det) utan en dama som är där varje gång, dock har hon inte alla getterna hemma. Usch, jag vet att man inte ska snacka illa om folk på internet/i sin blogg men jag blev så besviken. Jag har inte höga krav på att de ska vara duktiga eller så men folk får gärna vara trevliga och peppa men den här tanten sa bara att jag gjorde fel hela tiden. Ett exempel:

Hon säger: Du ska ju slå med armbågen på kudden, inte handsken.
Jag tänker: Jo, men det hade varit mycket lättare att träffa med armbågen ifall du höll mitsen 30 centimeter högre upp och STILL!

Dessutom var jag tvyngen att påminna henne om hur hon skulle hålla eftersom hon hela tiden glömde slag. Man ska inte hålla på och kritisera när man inte kan själv tycker jag. Det ger bara dålig stämning. Man ska inte kritisera alls utan i så fall hjälpa till/förklara om man nu ska öppna munnen! Usch, jag blev bara ledsen och frustrerad.

Haja, jag anmälde mig i alla fall till stadloppet innan jag gick, så det är klart! Får försöka se fram emot milen imorgon istället, eller Skipper om 10 minuter.

Nu får ni inte ens en bild - så besviken är jag!

Mmm, jag vill ha mera!

2009-04-22 @ 16:51:07

Varför har jag inte gått på ansiktsbehandling tidigare? Hur gött var det inte?! Har redan nästa tid inbokad! :) Om sex veckor, kan knappt vänta. Huden är len som en barnrumpa! Såhär gick det till:

Först tvättade hon mitt ansikte två gånger med en underbart löddrande, citrusdoftade ansiktstvätt. Sedan fick jag en "diagnos" och hon tittade på hur ansiktet såg ut. Eftersom allas hy är olika så är det alltid bra att få en personlig utvärdering. Jag var en "bland hy i stort behov av mer fukt". Jag trodde jag tillförde min hud super mycket fukt men min ansiktskräm var mest fet tydligen, vilket inte alls fungerade i hela ansiktet och gav obalans. Bra att veta! :) Sen fick jag en syre-peeling i ansiktet som jag fick ligga med i lite ånga. Efter det vart det avtvättning och portömning. Kanske den mest obekväma delen av hela behandlingen men ack så viktig!! Ett tag höll jag på att spring ut därifrån. De använder nämligen en pytteliten engångsnål för att "punktera" vissa porer som är för tilltäpta för att kunna klämmas ut, och ni vet ju min relation med nålar?! USCH! Men tanken: "Vill man vara fin får man lida pin" fick mig att ligga kvar under handdukarna. Sen vart det tvätt igen, ansiktsvatten och en fuktgivande mask! Medan masken började verka fick jag massage i nacke och axlar, mums! Sen fick jag ligga själv i rummet och lyssna till den lugna musik. Efter 10 minuter kom hon tillbaka och jag hade som tur var väckt mig själv genom ljudet av min egen snarkning precis innan så jag var vaken! Efter det blev det tvätt, plockning av bryn och x antal krämer. Typ en booster, en ögonkräm, en dagkräm och ett extra sväng över med ansiktsvattnet. Sen vart det klart! 75 minuter senare! Kan inte annat än längta tills nästa gång! Köpte en liten try-out-necessär med några av produkterna. Hoppas att den fina hyn skall hålla i sig!



Nu är det snart dags att slänga på sig träningskläderna för klockan 18 vankas det box! :) Hörs ikväll!

Jippi!

2009-04-22 @ 11:09:07



Sådär bra gick det hos optikern. Känns både skönt och ovanligt att inte ha några brillor i ansiktet. Dock kan jag tycka att ett par coola brillor är hundra gånger snyggare än linser. Men det får bli en annan månad det?! ;) Skönt att vara brill-fri när man tränar och så i alla fall :) Nu är det lunch på gång och sen promenix bort till Relax där jag ska få ansiktsbehandling. :)

Dagens outfit!

2009-04-22 @ 11:05:59

Är det inte otroligt vad ett par röda skor kan göra?



Eller en hatt?



Dagens outfit:

Filip skjorta
Filips hatt
Mammas kjol
Mammas gamla handväska
Skor - Race Marine 199,- Stadium
Strumpbyxor - Gina
Vit tisha - Lindex
Grå jacka - Ellos.se

Promenad och frukost!

2009-04-22 @ 09:03:17

Hej på er,

när jag var ute och gick trodde jag först att jag kommit helt fel. Kan ju bli så när man bara slänger två ögonkast på kartan och tror att "det löser sig" men det visade sig att mitt superlokalsinne visst gjorde att jag gick rätt. Kanon! Vädret var super men gjorde att jag blev både svettig och kall så jag hade kanske inte de optimala kläderna på mig? Skulle haft något vindtätt. Haja, det får bli till nästa gång. Jag testade dock mina rosa brillor och världen fick en gullig touch av rosa. Hihi. ;) Sen var det dags för frukost, piller och gröt. Känner mig lite som en minipundare i sådana här tider, men vad gör man inte för att kroppen skall fungera på topp! :P

Dagens promenad:



Dagens piller; C-vitamin, krom-tablett och lactiplus för magen!



Snart är det dags att ta på sig lite vettiga kläder och fixa håret så man ser hyfsad ut hos optikern. :) Rappoterar vid lunch om hur det gick med linserna.

Godmorgon, godmorgon!

2009-04-22 @ 07:31:38

Solen skiner och jag är super vaken! :) Dags att dra på sig mjukis byxor och hood:en för att gå ut i solskenet på en lite morgon promenad. En 4-5 km blir det nog. Skall kolla en del inför 10 km rundan imorgon. Kl. 10 skall jag vara hos optikern och 12.30 blir det bortskämning med ansiktsbehandling. Mums!

Ikväll blir det antingen box eller combat på gymmet, vilket betyder att träningen hamnar runt 18-tiden så det skall allt finnas en del tid till att plugga innan.

Ikväll är det dessutom "Du är vad du äter" och jag tror att detta programmet passar mig extra bra, glöm inte kolla!!



Nu måste jag ge mig ut innan klockan blir för mycket. Kanske kommer upp lite bilder sedan, under frukosten! ;)

Ännu en snygging!

2009-04-21 @ 21:35:45

Älsklingen klippte sig också idag och se så snygg han blev, MUMS!

Haha!

2009-04-21 @ 21:33:05

Se vad man kan åstadkomma med ett par turer till solariet och brun-utan-sol! :)



Nice färg, eller hur? :P

Hurra!

2009-04-21 @ 21:30:45

Shit vad jag älskar spinning. Det är så skönt att höra den höga (för den skall vara hög!) musiken pumpa, ledaren hejja, benen delvis drivna av mjölksyra och lungorna vant sprida sitt syre genom kroppen. Det får mig att le. Minst 50% av passet satt jag med ett jätte löjligt leende på läpparna men shit, Johan är ju typ en av världens roligaste ledare! Mer av honom! Senare delen av passet låg dessutom pulsen på mellan 81-86% av maxpuls och det kändes som en solskenspromenad. Är det inte underbart när man känner hur konditionen/syreupptagningen förbättras och du fylls av känslan att du kan hålla på föralltid! Då blir man så stolt över sig själv och det med rätta! Varför skall man inte vara stolt över sig själv? :)


Jag är med!

2009-04-21 @ 21:12:55



"Jag är med och tävlar på Vackra Vega`s blogg om härligt kitschiga vinster från Kitsch.se"

Slow afternoon

2009-04-21 @ 17:46:48

Hej på er,

idag har det inte blivit många knop gjorda. Lite som uppvägande förgårdan. Efter klippningen imorse blev det lite plugg, sen slöa jag till ordentligt om somnade en stund. Sen blev det mysstund med te och "En geishas memoarer". Jag kröp upp i soffan med kärleks-koppen och saknade E extra mycket. Varje gång jag läser texten inuti blir jag varm i kroppen. Nu har jag ätit lite middag och ska snart göra mig iordning för träning. Spinning blir det idag, jippi! Dags att svettas!





"Jag känner mig trygg och säker kring dig.
Efter allt vi upplevt tillsammans,
vet jag att du älskar mig
och den värmen är något jag vill ge till dig.
Du är ju den personen som betyder mest för mig i mitt liv.
En sak är säker och det lovar jag dig nu,
du kommer aldrig att lämna mitt hjärta."

Klippning

2009-04-21 @ 10:12:35

Jag trodde inte att det skulle gå att spara så mycket längd på håret, men frisörskan gjorde ett bra jobb! Det blev väl ingen cool frilla men jag sa att jag höll på att spara ut så den fyller sin funktion.. Här kommer lite bilder:





Dagens outfit

2009-04-21 @ 08:31:56

Tisdag

2009-04-21 @ 08:06:33

Humör: Taggad!
Gjort: Vaknat & ätit frukost.
Planer: Klippa mig, ta en promenad, plugga och köra spinning ikväll.
Ser på: Skärmen.
Lyssnar på: Tv:n.
Läser: Det jag skriver.
Dricker: Inget.
Äter: Inget.
Bästa: Att få klippa håret. Luggen måste kortas och resten måste toppas och "formas".
Sämsta: Att det är tenta på torsdag och jag har inte börjat plugga ordentligt än.
Väder: Moln.. :(
Dagens favoritsak: Träningsskorna! :)
Vill ha: Mer muskler!
Dagens outfit:  Hmm, har inte riktigt kommit så långt än.

LIte mer flikigt vill jag att håret skall vara, lite såhär:

Frisyr från Frilla.se

Lite allt möjligt! :)

2009-04-20 @ 21:27:39

Bilder från promenaden: (Är inte våren underbar??!)





Sen hittade jag en super bra jogging runda, 10 km lång, på Iform.se som börjar här precis utanför min dörr, helt underbart. Funderar på att börja morgonen med en promenad men det beror lite på vädret. Jag tittade på vetenskapens värld men sen blev jag för trött så nnu ska jag sova. Go natt på er, vi hörs imorgon. Då kommer bilder på den nya frisyren! :)

Inte en dag...

2009-04-20 @ 19:17:13

Hej på er,

under eftermiddagen/kvällen har alldeles för mycket tid spenderats framför tv:n och inte skolböckerna. Dumma mig! Det hela började med att jag var trött och hängig och skulle bara titta på tv en stund. Sen blev jag jätte illamående och kom på att jag tränat men inte ätit kolhydrater till lunch, det blev fisk och sallad (jag hade ingen potatis hemma). Jag klarar inte en dag utan kolisar. Fattar inte folk som kan gå på hela dieter under hur lång tid som helst utan kolhydrater, jag mår verkligen kass utan dem. Så jag lagade mig lite kyckling-"falukorv", pasta och blandade i vitlöks-tacosalsa. Mumma! Och en tomat på det så blir det bara ännu bättre. Nu är klockan rätt mycket och jag börjar fundera över om jag ska ta mig en titt i böckerna eller om jag ska ta en promenad i kvällssolen. Det blir nog det sistnämda. Typsikt att jag aldrig ska börja plugga förrän 3 dagar innan tentan :P men det har ju gått bra hittills!

Kanske kommer lite bilder från promenaden senare, vem vet? Ha en super bra måndagkväll och glöm inte Vetenskapens Värld, CSI & Jordan rättsläkaren. Där har ni i alla fall min kväll! :)





Ahjuste..

2009-04-20 @ 15:43:20

En sådan här blev inshopad till maggen med, så nu kanske vi kan få ordning på den :D

Inget kan stoppa mig idag!

2009-04-20 @ 15:33:51

Nej, jag går fram som en ångvält och får så mycket gjort. Imorgon klockan 9.00 ska jag sitta hos Sofie (?) på salong Idun och få håret toppat och format lite. På onsdag kl 10 ska jag vara på Synsam för synundersökning och utvärdering inför skaffandet av linser. 45 minuter får man vara där och man får en lektion i hur ögat ser ut och hur man sätter in/plockar ut linserna. Känns som att det kan behövas!! Sen kl 12.30 ska jag på ansiktsbehandling. Super säger jag!! Vilken vecka det blev! Dessutom har jag precis kommit hem från gymmet där rygg och armar fick genomgå följande: (Nu kan inte jag sådana där flashiga namn som alla övning har men jag förklarar så gått det går)

Rodd (för övre ryggmuskler) - 2 * 10 + 1 * 8 på 33, 39 och 45 kg
Triceps (multimaskin med "dubbelhandtag") - 3 * 10 på 20, 25 och 30 kg.
Hängade ryggträning (på en maskin liknande den här nedanför) - 3 * 15 med kroppsvikt.
Biceps (samma multimaskin som triceps fast handtaget flyttat) - 3 * 10 med 20 kg.
Sneda rygglyft på matta - 2 * 20 (10 åt vardera håll) med kroppsvikt
Hängande dips med vikthjälp - 2 * 10 + 1 * 8 (Eftersom det inte står hur många kilo du får hjälp med utan bara en skala mellan 1-10 så kan jag tyvärr inte svara på hur tungt det var men jag minskade med en vikt, alltså gjorde det tyngre, för varje set.)



Sen blev det 60 minuter på bandet där jag kom 7,3 km och förbrände knappt 500 kalorier. (Inte ens 100g Marabou, tänk på det ni?!) :P Snitthastigheten hamnade på drygt 7 vilket är en alldeles för dålig kilometer tid, så den får vi jobba på. :) Nu ska jag hoppa in i duschen och sen väntar lite plugg tror jag! :) Vi hörs senare ikväll!

Ändringar i schemat..

2009-04-20 @ 12:10:01

Japp, det blev lite ändringar sådär i sista minuten. Jag har precis ätit lite lunch och ska nu ner på stan en sväng innan jag drar till gymmet. Visar sen om det blev något shoppat! :)

P.s. ansiktsbehandling är bokad på onsdag, lyx-lyx!! D.s.

Ville inte alls sova..

2009-04-20 @ 06:43:32

Hej på er,

Kroppen ville inte alls sova inatt. Jag har drömt, vaknat och skruvat på mig hela natten så när jag tillslut vaknade 05.55 orkade jag inte ens försöka sova igen. Jag tror att kroppen kände på sig att det var en nystart på gång idag. Först blir det lite havregrynsgröt och dusch. Sen bär det av till skolan för sista tretimmarsföreläsningen innan tentan. 11 är det dags att dra sig hemåt och matinhandling och en sväng till gymmet står på schemat innan det är dags att dra förbi stan för att inhandla det som behövs. Bland annat ska jag boka tid för synundersökning för linser, boka klipptid, köpa detox och boka tid för ansiktsbehandling. Sen, är det dags att ta tag i skolboken in sväng innan tentan. Hela tis, ons, tors blir det plugg, plugg, plugg. Av någon anledning har jag trott att tentan är på torsdag men den är ju på fredag såg jag nu, så någon utgång på torsdagkvällen blir det ju inte men jag får fira med att E kommer upp och myser med mig i helgen! Sen får jag hoppas att det kanske blir lite jobb snart också men det hade varit skönt om de hade väntat med att ringa tills nästa vecka, om man får välja. :)

Såhär ser nya träningsschemat ut i alla fall:

Måndag - Gym, Rygg + armar
Tisdag - Löpning/spinning
Onsdag - Box/Combat
Torsdag - Löpning/spinning
Fredag - VILA
Lördag - Gym, mage + axlar
Söndag - Gym, Ben + rumpa

Visst ser det ut som mycket men eftersom det blir kortare pass men få muskelgrupper på gymmet så får ju de andra muskelgrupperna vila. Vilan är ju jätte viktig för att kunna bygga upp muskler. Vissa byten kommer ju absolut att ske, jag har ofta svårt att följa ett schema eftersom jag är rätt ombytlig vad det gäller träning men jag gillar kombinationen av cardio/styrka på det här schemat och det låter som sagt, även musklerna vila. Så nu får vi se hur det går :)
I eftermiddag blir det så gym :)

Nu är det dags för mig att hoppa in i duschen och gör mig iordning för dagen. Ha en underbar måndag. Vi hörs igen vid lunch! :)

Drömkroppen: :)

Näää!

2009-04-19 @ 22:10:18

Nu får det vara nog. Nu har jag mått illa hela vägen hem. Magen är uppblåst, spänd och gör ont. Jag har rätt länge vetat om att det är något jag inte tål och har trott att det är laktos men när jag började äta laktosfritt slutade inte symtomen helt (dock blev det bättre) så jag gick tillbaka till vanligt igen och nu är magen helt kaos. Imorgon skall jag gå till hälsokost och se om jag kan hitta något detoxmedel för att rena ut allt och sen börja om från början. Utesluta allergiframkallade livsmedel för att sedan börja äta dem en åt gången och se vilka reaktioner de ger. De troligaste kandidaterna är mjölk eller mjöl men vi får se som sagt. Imorgon börjar en spännande resa för att fixa min mage! Jag ska också börja äta mindre, oftare, långsammare och tugga bättre så får vi se vart det bär.

Jag har även satt upp ett nytt träningsschema men mer om det imorgon. Nu lockar sängen, go natt!

Bussen :)

2009-04-19 @ 19:13:48

Hej på er,

sitter på bussen just nu och börjar känna mig lätt åksjuk. :( Ingen bra idé att sitta och kolla på en dataskärm medan bussen skumpar upp mot Ks igen. Sitter dock och känner mig lite "vårful". Du vet, allt blir så fräscht på sommarn och jag vill också fräscha till mig. Så det blir veckans mission! Åt skogen med shoppingfrimånad! Tanken är att jag ska försöka klippa mig, skaffa linser, gå en sväng till hälsokost och dessutom försöka få en ansiktsrengöring hos proffs. Vad sägs om det? Japp, jag tänker helt enkelt skämma bort mig själv. Samtigt tänkte jag att jag skulle börja träna ordentligt igen, och äta bätte. Idag har det bara blivit kaffe, bullar och våfflor. Känner att min stackars mage inte mår bra av det, den klarar ju ingenting stackarn.

Nä, nu får jag lägga ner datorn innan jag blir allt för illamående. Återkommer kanske när jag är framme ikväll! :)

Söndag!

2009-04-19 @ 14:00:30

Humör: På gång! :)
Gjort: Hälsa på Anna-Greta (Pappas frus mamma) och är nu hemma hos far och ska äta lite middag. :)
Planer: Åka hem till Ks ikväll.
Ser på: Skärmen.
Lyssnar på: Tv:n.
Läser: Det jag skriver.
Dricker: Inget.
Äter: Inget.
Bästa: Att få komma hem till alla mina grejer igen, man glömmer så mycket även om man packar med "allt"!
Sämsta: Att åka ifrån E & familj.. :( Och att det är tenta på torsdag.
Väder: Sol & moln.
Dagens favoritsak: Datorn tror jag.
Vill ha: Mer muskler!
Dagens outfit:  Jeans, linne, skjorta och E's tjocktröja.

Jag har pratat med Kerstin (fars fru) en del om mina sprutfobi. Jag har bestämt mig för att ta tag i det hela så att säga. Jag ska försöka gå till vårcentralen när jag kommer upp till Ks igen (Bara det är ju ett heldagsuppdrag i sig. Värmlands landsting suger...) och försöka få hjälp via staten så jag slipper betala typ 900,- per session, vilket jag inte alls har råd med. De säger ju att man kan söka hjälp om ångesten hindrar en att leva ett vanligt liv och det gör det väl inte än, men i Ks till exempel har de öppnat en vaccinations central eftersom TBE sprids kring Vänern och jag skulle verkligen vilja ha vaccin men jag vågar inte. Jag vågar heller inte gå till tandläkaren för att jag är rädd att jag har hål och måste ta bedövningsspruta. Min far har ju varit sjuk och det som hjälpte honom det var ju alla blodprov som de fick ta och testa på. Jag skulle ju flippa ut totalt! Jag kommer heller inte kunna resa någonstans eftersom jag inte vill ta vaccinationssprutor. Det är inte så jag vill leva. Det kommer sluta med att jag inte vågar gå utanför dörren för att jag är rädd för att bli sjuk och behöva bli stucken. :( Så nu ska vi se exakt hur svårt det är att få bra hjälp i det här landet! :) Lovar att hålla er uppdaterade. :) Nu ska jag fortsätta se på hockeyn, även om det går åt skogen. :P Hörs antagligen sent ikväll när jag är uppe i Ks igen. :)

Lördag

2009-04-18 @ 13:37:17

Hej på er,

nu har jag jätte lite batteri och sladden är nerpackad så här följer en kort resumé (eller hur det nu stavas..). I eftermiddag blir det hemresa. Nu har jag varit på vift så länge att det känns lite konstigt, men skönt, att åka hem. Men vad har jag att berätta i mitt vardagliga liv som kan vara spännande nu när det inte blir fler dagar i backen eller promenader längs Thamsen. Haja, jag får väl göra mitt bästa. Antar att jag kommer ha mer tid att uppdatera, inget ont som inte för något gott med sig, så att säga.

Så eftermiddagssolen får avnjutas genom rutan men först ska det bli lite lunch och städning. Lägenheten ser ut som kriget med skidor, pjäxor och väskor överallt. Dessutom är det skoavtryck över hela golvet och det behövs dammsugas plus skuras... Kul? Nej.  But a girl got to do what a girl got to do. :P

Solen skiner idag med, precis som igår. Näsan bränner mest dock, jag och E ser mest ut som Rudolf, ingen höjdare. Men shit vad jag älskar solsken! Hoppas på samma fina väder imorgon så vi kan ta oss en promenix hemma i förhoppningsvis våriga Vbg. Såg att det var krokusar överallt hemma i Ks så nog måste det vara lika långt, om inte längre gånget, på hem-hemmaplan.

Nu är det dags för mig att fortsätta plocka lite men om jag orkar kommer ännu en uppdatering ikväll!

Bilder från dagen

2009-04-17 @ 17:34:17

Hela dagen vart spenderad i backen. Här kommer lite bilder som älsklingen tog:



Jenny och mamma (och jag i vänster hörnet) tar en paus!

Såhär blött var det i dalen, man fick åka över små bäckar överallt!
(Jag tror att min pojkvän egentligen smygfotade de snygga liftvakterna..) 


Såhär underbart var vädret!


Nu ska jag äta lite tårta, dricka lite kaffe och fira min lillasysters 8-årsdag. Sen blir det bastu och mat. :) Imorgon blir det antagligen lite åkning, bara jag och E, innan vi åker hem. Antagligen blir avresan vid 14-15 någongång. Vi har ju ändå typ 6 timmars bilresa hem. Sen var alla tågbiljetter slut på söndag så det blir buss vid 18-tiden. Förhoppningsvis hinner jag med ett besök hemma hos min far innan dess, för sen vet jag inte när jag kommer hem nästa gång. ;P

Fredag

2009-04-17 @ 09:48:41

Humör: Ingen höjdare, tyvärr..
Gjort: Vaknat, ätit frukost.
Planer: Skidåkning
Ser på: Skärmen.
Lyssnar på: Tv:n.
Läser: Det jag skriver.
Dricker: Inget.
Äter: Inget.
Bästa: Att solen skiner!
Sämsta: Att jag glömt helvetesboken jag behöver till tentan i Vbg (eller E glömt!!) så jag får åka hem till Vbg och sen upp till Ks igen, under söndagen.. Kul?!
Väder: Sol
Dagens favoritsak: Hm.. vet inte.
Vill ha: Mer muskler!
Dagens outfit: Underställ, lager 2 tröja och överdragsbyxor.

Uppe i sälen igen..

2009-04-16 @ 20:38:34

Sitter just nu och kollar på sämsta programmet någonsin "Hjälp, jag är med i en japansk tv-show" och pappa ber mig att berätta för er att soffan vi sitter i inte är gjorde för en mänsklig kropp att sitta i. Den är helt enkelt obekväm. Man måste sitta rakt upp och ner i den, man kan inte halvligga sådär som vi svenskar brukar göra i våra soffor.

6 timmar i bil på två dagar är inte heller att rekommendare. Jag blev gött disträ tillslut och körde ut med ett däck i gruset utanför vägen, vilket såklart skrämde skiten ur mig. Den sista kvarten var jag väldigt koncentrerad om man säger så. När jag kom fram så bjöds det på fläskfilé, mumsigt.

Nä, nu ska jag fortsätta kolla på utslagningen av detta usla program.. I köket vankas det tårta eftersom lillan fyller 8 imorgon. Bilder kommer från födelsedagskalaset och backen full av sol förhoppningsvis! :)

Men neeej...

2009-04-16 @ 13:30:52

Hittade denna inne hos Lily (Linda Blom) och det var väl lite kul att se men samtidigt förstörde den ju alla tankar men hade om disney.. Om du vill vårda dina disney-minnen titta inte på den här.. Annars så, varsegod! :)

Herre gud??!

2009-04-16 @ 12:13:07

 Jag känner mig verkligen som sämsta bloggerskan någonsin men igår var helt sjuk! Jag tror knappt att jag hann andas. Först åkte jag typ direkt från sälen och upp till skolan där vi hade den mest förvirrade föreläsningen ever. När vi slutade klockan 16 svängde jag förbi Filip och de, och lyckades få min första P-bot, suck. Sen hittade jag knappt hem och körde fel två gånger vilket gjorde att jag fick springa TILL träningen men FULLT av mat i magen. Träningen gick sådär eftersom det kändes som att jag skulle spy vilken sekund som helst. Sen gick jag hem, duschade och höll på att somna i soffan när Filip ringde och vart besviken på att jag ställde in kvällen och skyldig som jag kände mig, drog jag bokstavligen mig själv upp till grabbarna för något som ändå blev en lyckad kväll, trots att jag gick och lade mig typ 22.30. :S

Imorse vart det bara upp och till skolan igen och nu sitter jag här efter ännu ett besök på solariet. Om 50 minuter skall jag tvätta och innan dess äta och hinna till banken. Ohh, herre gud?! Varför just en P-bot just nu??! Varför betala 200 spänn istället för de 10 jag kunde stoppat i P-automaten. Haja, jag var lat och "skulle ju inte stanna så länge". Nu måste jag ila.. Hör av mig mer sen när maskinerna är igång! :) Hörs

Perfekta tips för min godisfria månad! :)

2009-04-14 @ 18:52:20

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/viktklubbse/article4131436.ab


Motivationen - peppa dig själv!


Vecka 1 - Notera framgångarna

Tänk att varje dag ska ha någon måluppfyllelse. Det kan vara en liten sak bara som att inte äta godis i dag. Kom ihåg: Även ett litet steg framåt är en framgång och varje dag när något fungerat är en positiv dag! Säg till dig själv: "Jag har gjort en bra start".

Vecka 2 - "Jag klarar resten"

Har du en svacka? Tänk så här: "Vad hände? Vad kan jag lära mig?" Säg till dig själv: "Nu har jag klarat hälften, nu klarar jag resten också".

Vecka 3 - Snart en månad

Om motivationen sjunker kommer den också att stiga igen! Det går alltid upp och ner. Säg till dig själv: "Snart har jag klarat en hel månad". Ge inte upp, det är vanligt att motivationen tryter.

Vecka 4 - Grattis!

Sträck på dig och säg: "Hurra! Jag har klarat en hel månad. Nu har jag en positiv månad bakom mig, och har lärt mig grunderna. Nu kan jag hålla i det här!"

Maten - så fixar du suget


Vecka 1 - Stilla suget med frukt

Känner du dig hungrig? Det är fullt normalt, men fall inte för frestelser - ta en extra frukt eller ett knäckebröd med keso i stället.

Vecka 2 - Skippa skuldkänslorna

Det är okej att unna sig något gott någon gång ibland. Bara det inte blir i stora mängder och varje dag. Och framför allt: få inte skuldkänslor när du väl unnar dig något. Då är det ju ingen mening.

Vecka 3 - Allt är inte förstört

Tänk inte att allt är förstört om du har ätit något extra en dag. Kom igen med nya tag dagen efter i stället. Fortsätt därifrån du var. Du ska inte känna att 'nu är allt förstört' och att du måste börja om från början - du har redan gjort framsteg.

Vecka 4 - Se allt som är bra

Se alla bra framsteg du har gjort! Ställ in dig på att dina nya vanor är långsiktiga.


Motionen - små steg är också steg framåt

Vecka 1 - Hitta något du gillar!

Sätt träningsmål och bestäm hur ofta du ska träna! Börja lugnt, annars är det lätt att du tröttnar. Hitta en träningsform som du tycker är rolig!

Vecka 2 - Variera din träning

Ha tålamod! Resultaten kan dröja, men lugn - de kommer! Variera din träning med konditionsträning och intervallträning.

Vecka 3 - Håll ut!

Fokusera på målet. Var strikt med din träning. Du är snart i mål. Ta en timme med en personlig tränare för att få ny inspiration!

Vecka 4 - Dags för belöning!

Bra jobbat! Unna dig något lyxigt och sedan kan du blicka framåt mot nya mål.

Tänk på att vikten inte är allt - du kan se förändringar på hur kläder sitter eller hur ditt humör är.

Tips för att bli av med ovanor

2009-04-14 @ 18:34:33

På Aftonbladet hittade jag en jätte bra artikel som tipsar om hur man kan bli av med mat-ovanor. Mitt i prick kände jag. Precis mina problem. Jag äter alltid för fort och hinner äta för mycket innan jag känner att jag är mätt. Jag köper alltid Big Pack tar alltid hissen och bussen men nu ska det bli ändring på det. När jag kommer tillbaka till Ks nästa vecka skall jag gå till en cykelreperatör och be dem fixa allt som behöver fixas med cykeln. Sen skall jag härmed alltid ta trapporna (om jag inte har världens största resväska med mig). Dessutom skall jag börja köpa mini pack istället för big pack, trots att det är billigare för att det slutar med att jag äter en massa mat bara för att den inte ska gå ut.

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/viktklubbse/article3787349.ab 

Artikeln hade dessutom lite annan intressant/skrämmade information:

Kalorifällor och kaloriförbrännare!

100 g smågodis = 419 kcal

100 g Marabou mjölkchoklad = 545 kcal

1 wienerbröd = 452 kcal

1 Big mac = 526 kcal

1 kaffe latte = 123 kcal

1 nattmacka (vitt bröd, smör och ost) = 176 kcal

Några enkla kaloribrännare

Kalorier/30 minuter:

Städa = 92 kcal

Gå = 95 kcal

Gå i trappor = 140 kcal

Leka med barnen = 102 kcal

Cykla = 105 kcal

Skotta snö med skyffel = 168 kcal

Pust!

2009-04-14 @ 15:17:36

Hej på er,

sitter just nu i soffan, helt slut. E ligger bredvid och halvsover medan lillebror spelar Xbox. Vi har precis kommit hem från 11 tuffa kilometer skidåkning. Fast man kanske inte ska klaga eftersom min 7 (snart 8) åriga lillasyster fortfarande är ute. Hon ville ta en extra liten runda á ytterligare 3 km, konstiga unge. Nä, hon är allt bra duktig hon. Själv hade jag känningar från gårdagens skavsår hela vägen. Ingen höjdare. Skavsårsplåstrena hjälpte väl lite antar jag, men det tog inte alls bort all smärta (så det så, mamma!). Så nu ligger vi här och vilar oss. Blir väl dusch och bastu om en stund antar jag. Känner mer för att krypa ner i sängen och sova. E kröp över på min sida av sängen tidigt i imorse och efter det kändes det som att jag inte fick en blund, trots att det var mysigt. Jag rör mig så otroligt mycket i sömnen och att då ha någon som ligger tätt intill gör att man vaknar varje gång man rör sig istället för att göra det "i sömnen". Så jag känner mig helt slut, både i kropp och knopp.

Imorgon bär det alltså av hem mot Ks. Ska bli skönt att få lite ensam tid. Det var ju ett tag sen sist nu. Man blir "bortskämd" när man bor ensam alltså. Det är klart att jag kommer att sakna E men det ska faktiskt bli riktigt skönt att bara göra det jag vill, när jag vill osv. Usch, jag låter både självisk och taskig. Haja, hoppas ni förstår vad jag menar iaf..

Nu somnar jag snart i soffan här.. men om jag är vaken ikväll skall jag uppdatera er om vad eftermiddagen hade att bjuda på.. Ha de så bra tills nästa gång!



(Bild lånad från Karins Sportbod)

Tisdag, 2:a dagen utan godis - hur ska detta gå?!

2009-04-14 @ 10:07:28

Humör: Morgonmulen...
Gjort: Vaknat, ätit frukost.
Planer: Längdåkning med familjen. Imorgonbitti blir det hemfärd till Ks.
Ser på: Skärmen.
Lyssnar på: Tv:n.
Läser: Det jag skriver.
Dricker: Inget.
Äter: Inget.
Bästa: Att få komma hem igen imorgon. Jag längtar faktiskt!
Sämsta: Att det är dålig väder idag med.
Väder: Grått, disigt.
Dagens favoritsak: Skoskavsplåster!!
Vill ha: Plattare mage :P
Dagens outfit: Underställ, lager 2 tröja och överdragsbyxor.

Dags att göra sig iordning för dagens tur. Ikväll blir det bastu etc. som vanligt. Imorgonbitti drar jag tillbaka till Ks för föreläsning. Den börjar 13.15 så jag åker nog härifrån vid 9-tiden, efter frukost. På eftermiddagen blir det ett grymt konditionspass och sola, ska bli såå underbart. Men en dag i taget, så bilderna från dagen kommer ikväll. Ha en underbar tisdag!

Dagens pass!

2009-04-13 @ 18:00:05

Efter 9 km i längdspåret vart jag några kalorier fattigare och tre blåsor rikare. En på vardera fot och en på vänster tumme men oj vad skönt det var att slippa cementfängelsena på fötterna idag. Det daliga bastandet är tyvärr redan avklarat men mammsen står i köket och fixar våfflor så allt är tummen upp.

Sitter i soffan och kollar på en konsert på Robyn på svt2. Hon är verkligen cool. Tänk hur mycket hon har utvecklats sen hon slog igen som typ 14-åring och vi alla sprang till frisören för att klippa Robyn-page. Nu har hon ett eget skivbolag och en helt egen stil. All heder till flickan som slagit sig fram från att bli körd runt med till att stå på helt egna ben i den hårdaste branschen som finns.

Utmaning

2009-04-13 @ 17:51:26

Syrran ville se mitt badrumsskåp och det ska ni alla få. Det är inte lika fint upplagt som dina bilder dock sis.. :)



Lite rörigt men här har jag allt jag behöver. Många parfymer, en hel del hårprodukter och smink i den svarta necessären. :) Jag är ingen stor användare av smink, har aldrig riktigt fattat det. Det är väl kul när man ska ut och så men annars orkar jag inte. När jag var på make up-kurs så sa tjejen att det var vanligt att mörka tjejer inte sminkade sig så mycket. Vi har ju redan mörka fransar, ögonbryn och jag hade tydligen ovanligt röda/rosa läppar så varför skall jag sminka mig? I min sminkväska finns alltså mer produkter till basen. Foundation, concealer, puder, rouge, eyeliner och mascara. Det klarar man sig långt på. När jag kommer hem tänkte jag dock skaffa lite ögonskuggor i roliga färger för att känna sig lite sommarfräsch. :) Det var mitt badrumsskåp, vågar du visa mig ditt? ;)

Bilder från fjällen!

2009-04-13 @ 10:20:19

Jag:


Brorsan i full gång:


Utomhus afterski:


I liften; Brorsan, morsan, jag & E.


Pappsen och syrran i backen! :)


Nu ska vi ut på äventyr så vi hörs i eftermiddag/ikväll igen! :)

Regn fast pepp!

2009-04-13 @ 10:02:41

Humör: Topp!
Gjort: Vaknat, ätit frukost och gjort mig iordning.
Planer: Ta en sväng med bilen och utforska lite här runtomkring. I eftermiddag blir det kanske en promenad eller en sväng på skidorna. Beror lite på när det väntade regnet kommer.
Ser på: Skärmen.
Lyssnar på: Barnprogrammen som mina småsyskon tittar på i vardagsrummet.
Läser: Det jag skriver.
Dricker: Inget.
Äter: Inget.
Bästa: Att vara ledig, det är så skönt!! Och att idag är jag pepp igen, på sommarformen. Inget mer godis för mig. På ett tag i alla fall. De senaste två veckorna har jag ätit godis nog för ett halvår framöver. Jag har verkligen ätit godis 12 dagar i rad nu, och inte så lite heller.. Magen sväller över byxkanten. Dags att ta en paus helt enkelt!
Sämsta: Att det är dålig väder idag..
Väder: Grått, disigt. Antagligen kommer det in regn under eftermiddagen.
Dagens favoritsak: Hmm, datorn tror jag. Nu har jag nog tid att fixas allt som skall göras med den.
Vill ha: Hmm. Mer muskler?
Dagens outfit: Diesel Jeans, vit tischa och dragkedje tröja från Soc.

Söndag

2009-04-12 @ 21:34:42

Hej på er,

usch vad jag är dålig på att uppdatera er just nu. På dagarna har jag fullt upp med att åka utför och på kvällarna med att duscha, basta, behandla alla ömma kroppsdelar och krypa tidigt i säng. Idag var vi på Hundfjället istället för Högis. Det var riktigt trevligt förutom att det blev super blött på eftermiddagen. Vi hade tänkt att vi skulle ta oss bort mot Tandådalen också men vi hade fullt upp med att utforska alla gröna, blåa och röda backar på Hundfjället så vi kom aldrig så långt.
Såhär ser pistkarta ut:


Sen kan jag ju säga att de här cementklumparna på fötterna blir riktiga plågor efter ett tag! Skavsår på "knölarna", öm på smalbenen och värkande korsband i knän. Usch!



Efter en riktigt skön stund i bastun, mat och sen en timma Wipeout är man verkligen helt slut så nu ska jag krypa i sängen tidigt. Hörs med fler fina bilder imorgon. Det skall i u för sig regna men jag ska lägga upp bilderna från pappas kamera på datorn så ni får se lite roligare bilder. På tisdag blir det dessutom längd åkning i SUPER fint väder! (Onsdag - torsdag blir det till att åka hem och go i skolan. Ska blir skönt att få komma hem så jag kan plugga och träna lite.) :)

Slepp tight!

Efter en dag i backen - helt slut!

2009-04-11 @ 17:20:07

Åh, solen sken hela dagen och det blev nästan 10 grader, blötsnö med andra ord. Första åken vart i barnbacken. Alla behöver mjukas upp lite. E som aldrig åkt skidor förut var SUPER duktig! Sen blev det ett par varv i stora backen innan det blev korv med bröd. Korv smakar aldrig så bra som grillade, i solen, i backen. Mums!

Mamma och lillasyster äter:


Sen vart det bara att haka på det igen:



Lillasyster och storasyster i liften:


Nu har vi varit på Afterskin med DuoJag. Helt okej faktiskt. Samma killar imorgon, då ska jag vara mer taggad. Idag hade jag mest ont i knäna och var super trött. Måste jobba på att skära mer i kurvorna imorgon, blir skonsammare för knäna då. Jaja, nu myser alla i lägenheten med reprisen av "Så ska det låta" på tv och väntar på mat, dusch och bastu. Mmmm, detta är livet på en pinne! (Jag har aldrig förstått det ordspråket men jag tror ni förstår vad jag menar!) :D

Hörs senare ikväll!

Från Sälen.. :)

2009-04-10 @ 21:28:41

Från bilen på väg upp på fjället! :) Fint!



Familjen myser i soffan:


Sitter vid köksbordet och är så oerhört glad över att vara framme. Varit myyycket bilåkande idag, typ över 6 timmar. "Lädermsmak i baken" så att säga. Nu ska jag ta med mig killen och krypa ner i sängen. Det var länge sen sist. :)
Lovar att ta fina bilder från backen imorgon. Det ska bli super väder så att det blir slush puppi varianten i backen men det ska vi la klara av. Go natt på er! :)

Från bilen...

2009-04-10 @ 16:46:54

Hej på er,

sitter i bilen nu och har kommit halvvägs. Precis åkt förbi Grums. Massa resande idag helt enkelt. Känns lite konstigt att åka från England där bladen slagit ut och det är pollen överallt, till snön och skidåkning. Men det ska bli super kul att få åka lite och ha lite tid med familjen! :) Vi kommer upp vid 8-tiden ikväll typ så det blir väl ett sent inlägg ikväll innan jag går och lägger mig. Ha det så bra tills dess, kan inte skriva mer nu för då blir jag åksjuk. :P Hörs senare!

Lite allt möjligt mitt i natten :)

2009-04-10 @ 03:00:50

Dagens outfit:



Bilder från Fannys rehearsel; Först på det judiska bröllopet :)


Sen har de fullt upp med att dansa. Alla trodde att jag var helt uttråkad av at sitta där och titta på dem men det var egentligen rätt skoj. :) I enjoyed it, so to speak.


Nu sitter jag alltså i soffan, mitt i natten. Vi gick förbi puben på vägen hem och satt och pratade med de andra i typ 1,5-2 timmar. Sen har vi diskat, packat o.s.v. Mycket som ska fixas sista kvällen. Vi funderade allvarligt på att inte gå och lägga oss alls, får la se hur det blir med det men nu blir det i alla fall lite mer Veronica Mars.

Imorgon blir det antaligen inget inlägg förrän sent på eftermiddagen/kvällen när vi kommit fram till Högis, så ni får tyvärr hålla till tåls. Om ni vill kan vi ju köra en sådan där frågestund som alla "stora" bloggare gör. :P Nä, men om det är något ni vill veta, så shoot :) Annars får ni ha världens bästa långfredag!

Glad Påsk!

2009-04-09 @ 18:18:53

Glad Påsk på er allihopa! Imorgon bär det av till Sverige igen. Skräcken sätter igång vid 09.20 (då lyfter flyget) och vi landar ungefär två timmar senare, 12.20 svensk tid. Jag lovar att bli mycket bättre på att blogga när jag kommer hem igen och kan använda laddaren när jag vill. Vet ni, det är nästan en skam att kalla datorer som denna för bärbar?! Hur länge klarar den sig utan laddaren? En timma om jag har tur, det är inte riktigt vad jag skulle vilja kalla bärbar men, men.. Jag valde den ju för den sexiga designen och den perfekta storleken så för många krav kan jag väl inte ha?? ;) 




Vi hörs senare!

Mysdag

2009-04-09 @ 18:02:14

Hej på er,

sista dagen i England har varit en mysdag. Vi sov ut och sen vart det dags för en runda, som gick sååå tungt! Det duggade och jag fick ont i axlarna igen. Skulle behöva gå till naprapaten egentligen men just nu har jag varken tid eller pengar.. Jaja. Jag och Fny fixade hemma-SPA. Chokladmask, hårinpackning, benvaxning och jag tänkte avsluta med lite BUS (Brun Utan Sol). Chokladmasken var av märket nedan och det var som att ha nutella i ansiktet. Luktade underbart och hade en konsistens som liknade smält choklad. Helt underbart!! Ikväll ska Fanny på rehearsel igen och jag följer med tror jag. Antagligen blir det en sväng förbi puben efteråt för en hejdå-cola och lite avslutnings-chat.




Såhär söta var vi, med ansiktsmask och hårinpackning i.



Nu, lite mer Veronica Mars.

Jag ber om ursäkt för att mina inlägg inte är så inspirerande för tillfället. Mitt liv är lite "on hold" för tillfället. Jag vilar upp mig inför det vanliga livet igen. Jobbet har ringt som dårar, men som sagt, jag tar min semster nu eftersom jag kommer vara tillgänglig för McDonalds heeeela sommaren. Dessutom har jag fortfarande över 1 vecka kvar i sälen att vila på. Dock måste jag börja plugga mer igen om jag ska fixa ännu en NEK-tenta. :/ Jaja, det löser sig. Det brukar det alltid göra. ;) 

Vi hörs senare, lovar att lägga upp lite bilder från Fannys rehearsel då, de har dressrehearsel idag. :)  

Sent igen, tyvärr..

2009-04-08 @ 23:18:34

Hej på er,

Det är verkligen inte meningen att ni ska få alla roliga inlägg mitt i natten men inte nog med att det är då vi är hemma och jag hittat tillräckligt med energi från efterrätten för att ta tag i mig själv och sträcka mig efter datorn, klockan är också en timma efter här så klockan är egentligen bara 22! :P

Här kommer i alla fall lite bilder från våran dag i Oxford:

Jag och Fny på bussen, på väg till Oxford.


Fin arkitektur i Oxford:


Vi letade efter lunch men hamnade tillslut här när vi blev för hungriga: (Insåg att jag saknar mitt jobb och mina älskade arbetskamrater!)




Men de hade f*n ingen cheddar så jag fick nöja mig med en skum curry-sås.. :(


Fny smaskar:




Såå, det är klart att ni undrar vad som blev shoppat. Njaa, inte så mycket. Jag skämde bort mina småsyskon lite bara, och min systerdotter fick en liten sak också, men nu ska vi inte avslöja för mycket innan hemresan. Dock var det såå svårt att försöka hitta något till älsklingen?! Vad köper man till en 20-årig snygging som bara tycker om bilar, datorer och allt annat som kostar långt över min budget? Baby, jag vet att du är här inne och lämnar små söta meddelanden, ge mig en hint. Är det någon annan som har förslag får ni mer än gärna skriva en liten kommentar. :)

Nä, nu får jag återgå till ANDRA säsongen av Veronica Mars. Sleep tight! :)

Onsdagmorgon

2009-04-08 @ 10:15:19

Japp, nu är snart påsken här, eller hur? Imorgon är det skärtorsdagen. När man var liten var påsken förknippad med lov och halvvägs på terminen (om inte mer på grund av alla enskilda dagar man är ledig i maj/juni). Påsken handlade om ägg, godis och leka hela dagarna utomhus i bara tröja, ingen vinterjacka. Nu känns det lite annorlunda, eller hur?

Man blir lycklig för att solen skiner och vill hålla sina nära och kära i närheten när man för en gångs skull har lite tid över. Men det är just det där med tid över som stör mig lite.. Egentligen har man ingen "tid över" när man blir vuxen. Man måste prioritera. Det finns alltid saker att göra! Till och med jag, som är student, känner att jag borde plugga mer än jag gör nu när jag är hos Fanny. Men jag vill inte.. Kommer man alltid dras mellan allt som skall/borde göras? Är det det som är att bli vuxen? Att samvetet alltid hänger över en som ett mörkt moln trots att solen skiner ute. 

Nä, nu ska vi inte bli fördjupa en stackars onsdagsmorgon. Min stackars hjärna blir snart överhettad! Här kommer dagens lista:

 Humör: Bra.
Gjort: Vaknat.
Planer: Åka till Oxford och shoppa lite! :)
Ser på: Skärmen.
Lyssnar på: Fågelsång.
Läser: Det jag skriver.
Dricker: Inget.
Äter: Inget.
Bästa: Att det är 2 dagar kvar till jag åker hem(lite homesick) och att jag får shoppa idag!
Sämsta: Att det är 2 dagar kvar tills jag åker hem.
Väder: Sol mestadels.
Dagens favoritsak: Hmm, ingen aning än. Det blir nog något shoppat!
Vill ha: E här.
Dagens outfit: Diesel Jeans, vit tischa och dragkedje tröja från Soc.

Sent...

2009-04-08 @ 00:17:04

Hej på er,

Nu har jag inte mycket batteri kvar men en liten, snabb uppdatering får det bli! Det är lite krångligt när man bara har en adapter.. Tänkte inte alls på det när jag åkte hit, att engelska eluttag är så konstiga, men, men.. Lesson learned.
Vi har nyss kommit hem från Fannys rehearsel. De gick igenom den från början till slut och det var rätt intressant att se hela för första gången. Annars har det inte hänt mycket alls idag. Jag och Fanny gick på Pilates på hennes gym efter lunch. Pilates är ju inte riktigt min grej men hon verkade gilla det så det var helt klart värt det. Pilates är mest jobbigt, ganska segt och riktigt skakigt för min del. Sen är jag ju inte direkt duktig på det. Bara att andas på rätt sätt är ju super svårt. Haja, ingen mer pilates för mig men förhoppningsvis för Fanny.

Imorgon blir det en shoppingtrip till Oxford. Kameran åker såklart med! Där ska jag se om jag kan hitta något till mina nära och kära. Har ju inte jätte mycket pengar kvar heller men det kan vara värt att plocka ut lite extra för att min underbara snart 8-åriga lillasyster ska få en engelsk födelsedagspresent och att min pojke skall få något fint när han hämtar upp mig på flygplatsen. (Gud, vad jag saknar honom!!)

Så, nu är det snart dags att krypa ner i sängen. Två dagar kvar i Henley. Känns både skönt och tråkigt. But lets make the best of it! :)

Oxford:



Tisdagförmiddag:

2009-04-07 @ 12:40:32


Dagens outfit:


Engelsk morgonpromenad:








Nu sitter jag i soffan och tittar lite på Veronica Mars (igen). Snart blir det lunch, soppa, och sen ska vi till gymmet för lite pilates och bastu, mums! Hörs senare!

I soffan igen...

2009-04-07 @ 00:09:11

Sitter i soffan igen. Mer Veronica. Måste försöka uppehålla mig tills Fanny kommer hem. Tycker inte alls om att vara ensam hemma här. Hemma i min lilla lägenhet är det helt okej. Dörren till trapphuset är låst, grannarna är NÄRA och det finns egentligen inget i lägenheten som någon skulle vilja bryta sig in för att få. Det här huset å andra sidan.. Ligger på den fina sidan av stan, hus av riktigt hög standard för att vara engelskt om man säger så (ni vet, heltäckningsmattor m.m.), fyllt med en hel del värdefulla saker och dessutom en villa, inga grannar vägg i vägg som kan höra eller hjälpa.
Fanny messade i alla fall alldeles nyss att hon är på väg hem. Känns skönt. Huset alla lampor är just nu tända och jag undviker att titta ut genom fönstren.

Hoppas man växer ifrån sånt här. Om man nu kan kalla det en fobi vet jag inte, men jag är ju både mörkrädd, höjdrädd, rädd för att vara själv plus att jag har fobi för alla kryp och äckliga djur. Men värst av allt är nålfobin. Snart finns det väl inget jag kan göra längre.. Nä, nu är det dags att vänta in tjejen, se klart på avsnittet och sen gå till sängs. Hörs imorgon!

YES!

2009-04-06 @ 22:46:31

Jag klarade det! Eller nästan iallafall.. Jag sprang den lilla rundan på 20 minuter och några sekunder, hur många vet jag inte men shit vad bra jag är! Dock var det ingen bra spring-dag. Första kilometern gick bra, bara nedförsbacke. Strax under 6 minuter tog det, för att vara jag gick det snabbt! Så fort det planade ut kände jag dock att varje steg var riktigt tungt. Jag försökte peppa mig själv lite genom att tänka på allt onyttigt jag ätit under dagen men det gjorde mest att jag kände mig tung och slö. Halvvägs kom jag i alla fall på bättre tankar, E. Jag tänkte på hur han är hemma och svettas gymmet, hur han ler mot mig. Hur mycket jag älskar honom! Han är gnistan som får min själ att ta eld, och när den brinner starkt hittar jag extra styrka att ta i, de dagar jag egentligen inte orkar. Så jag pressade på men insåg att när jag kom till den fruktade backen var det bara 4 minuter kvar, och 4 minuter tog det, och tyvärr några extra sekunder. Men jag är super nöjd med mig själv. Det är klart att jag ska försöka förbättra det tills nästa gång men man måste också hinna vara stolt över de framsteg man gör.

Måndag igen..

2009-04-06 @ 16:44:50

Hej på er,

idag är det inte alls lika fint väder här i Henley. Dock var det jätte fint imorse, vid 8.30-tiden då jag och Fanny var ute på en morgonpromenad. Förbannade mig själv för att jag inte fick med mig kameran men jag fick i alla fall fixat frimärken och lagt på vykorten på brevlådan. :) Typ en timma var vi ute och strosade och vi avslutade med att inhandla lite mer mat. Lite mer grönsaker och annat till vår taco-kväll, sen blev det lite mer bröd, glass m.m. Efter inköpet gick vi hem och käka frukost och lade oss framför tv:n en stund. Lite mer Veronica Mars vart de, typiskt att man ska fastna framför en serie som Fanny har typ alla avsnitt som finns av, jag kommer kunna titta dygnet runt tills vi åker hem. På tal om Fanny så har hon blivit super förkyld, hoppas inte jag blir lika dålig. Dock har jag redan börjat snora lite.. typiskt.

Har nyss kommit in från baksidan där det blev lite plugg och glass. :) Super mumsigt. Nu sitter jag inne i soffan igen. Helt slut. Lite mer tv och sen blir det en joggingrunda igen ikväll, och förhoppningsvis ett samtal till med E. Saknar.

Jaja, vi hörs senare!

Ny favorit - Veronica Mars!

2009-04-06 @ 00:45:20

Jovisst, lite motion!

2009-04-05 @ 18:19:02

Hej på er,

Wii-Fit är ju jätte kul. Tillbringade en hel timma med att bara hålla på med massa övningar. Konstaterade dock något som jag redan visste, min balans är åt skogen. Min Wii-Fitness ålder är 32, ingen höjdare direkt. Så lite mer sådant blir det nog. Fanns rätt roliga rockringsövningar och vissa styrkeövningar var skit kul! Mycket värt att införskaffa/testa om ni har möjlighet.

Sen åkte jogging-outfiten på. Det var en underbar dag för att jogga. Cirka 17-18 grader, dvs inte för vamt, inte för kallt. Solen bröt igenom ibland, men molnen skyddade större delen av tiden från stekning och dessutom blåste det bara em bris då och då. Den lilla runda var dock bara strax under 3,5 km märkte jag, vilket ändå tog mig 23 minuter. Alltså en snitt-tid på runt 7 min/km. Helt FRUKTANSVÄRT! Dock avslutas rundan med en frukansvärt lång och brant backe (typ 1/4 av hela rundan) vilket gjorde att snittet drogs ner men ändå. Måste ju klara den rundan på en bra bit under 20 minuter innan jag åker hem! (Hmm, vilket i u för sig är om 5 dagar...) Målet är i alla fall samma runda på under 20 minuter. Har minst 2 försök till på mig! :) Här kommer lite bilder:

Mig i dagens jogging-outfit:


Det engelska landskapet som flög förbi under min lilla runda:


Nu ska jag sätta mig och plugga lite för att se om E snart dyker upp på Skype. Hoppas, hoppas! Hörs senare!

Bloggar från trädgården!

2009-04-05 @ 13:47:12

Hej på er,

nu sitter jag i solstolen på baksidan och lyssnar på LightFM tillsammans med Fny. Hon ska snart iväg på rehearsel och jag börjar mentalt förbereda mig för dagens joggingrunda. Tanken var väl att den skulle bli rätt lång men nu hra jag fått en runda utstakad och jag har ingen aning hur lång den är eller hur lång tid det kommer ta, men jag hittar i alla fall hem, så den får det bli! :) Imorgon blir det antagligen gymmet och kanske pilates. Spännande! Sen måste vi handla lite mer mat. Vi har hittat världens godaste soppor, så mer sånt blir det. Och mer grönsaker till vår räkwok.

Jag lovar att bli bättre på att ta bilder till bloggen. Jag tycker själv att det är super tråkigt/jobbigt att läsa inlägg utan bilder, så man kanske ska föregå med gott exempel. ;)

Nu ska vi in och pröva lite aerobic på Wii-Fit, hörs senare!! :)

Uppdatering!

2009-04-05 @ 01:01:10

Hej på er,

här kommer en liten hälsning från soliga England. Idag har varit en underbar, slapp dag. Vi var lite slitna efter gårdagens sing-star-party så vi sov länge, sen åt vi mumsfrukost och tittade på film. Sen satt vi ute i solen en stund innan vi gjorde mer mat, såg på mer film och sen tog en eftermiddags promenad. :) Kvällens avslutades med en super god middag och lite Nintendo Wii spelande.

Resan hit gick super bra fast jag var väldigt nervös. Rädd att jag skulle missa tågstationer eller tåg. Men som sagt, allt gick enligt plan. Det kändes bra, att klara någonting själv menar jag. Något som jag varit så nervös över.

Jag saknar Erik så fruktansvärt mycket och min telefon räkning kommer vara enorm. Imorgon tänkte jag låna hemtelefonen här för att ringa mamsen en sväng, men jag har messat lite med E och pratat med honom ett par minuter idag. Det känns så konstigt att inte prata i telefon med honom typ 5 ggr/dag. Jag menar, jag är ju rätt van just nu med att inte träffa honom så super ofta men att inte ens prata? Det är riktigt jobbigt, i alla fall för en sådan klängig flickvän som jag. Här kommer lite bilder:

Sitter på andra tåget och här kommer en bild på mina nya vårskor.


Engelska landskapet susar föbi utanför tågfönstret.


Fanny i sina scenkläder.


Såhär (o)fräsch var jag idag! :)


Under vår lilla promenad hann vi med en fika på berömda café Nero. Mums!


Sen kollade vi in det söta huset med olika färger på dörrar. Fint va?


Nu ska jag och Fanny kolla på några avsnitt av Veronica Mars och sen är det dags att sova för det blir en hel del att göra imorgon... Hörs då!

Dagen är kommen!

2009-04-02 @ 10:48:06

Hej på er,

sitter och skriver sista blogginlägget från svensk mark på E:s dator eftersom min är nerpackad. Jag tror att allt skall vara nästintill klart nu. Vi ska en sväng förbi Överby innan vi åker för att se om vi kan hitta ett par tygskor och en luvtröja men annars är allt klart. Väskan väger multum, inte mer än 20 kg hoppas jag, men man kan ju aldrig veta säkert. 3 par skor, smink och hygienartiklar, plus en himla massa kläder och lite skolböcker väger en del. Usch nu börjar jag blir riktigt nervig. Klockan typ 9 ikväll svensktid är jag framme. (Fanny, darling. Enligt listan du skickade får jag vänta i Twyford i 30 min och kan tidigast vara framme 19.50 engelsk tid, hoppas det stämmer?)

Jag är redan incheckad, det fixades via sms igår. Det enda jag ska göra på Landvetter är att växla pengar och att lämna in väskan. (Och komma på rätt plan såklart?!) Desto mer nervös för engelska tågbyten men jag menar, hur fel kan det bli? Det är ju inte som att jag inte vet hur man konverserar med människorna?

Desto krångligare känns det som att det blir med maten idag. Jag får väl käka nått på flygplatsen, och försöka köpa med mig lite mackor och så antar jag. :) Nu har jag ju inte direkt någon lugn och skön musik på MP3:n utan bara löpnings-dunka-dunka, men men.. Det får väl gå ändå! :P Nu kom jag på andra saken jag glömt...
1. Min digitalkamera. Eftersom sladden varit borta ett tag så hade jag inte en tanke på den men nu har ju E hittat den igen.
2. Min korsordsbok, vad ska jag nu roa mig med på planet??! Får väl läsa några utav de typ 250 sidor skolmaterial som jag skrev ut igår. :S  Suck!!

Nä, nu blire till att gå igen hela lägenheten och se så att inget är glömt. Nästa inlägg får ni seeent ikväll från engelsk mark!

Begrunda...

2009-04-01 @ 15:58:19



En låt av Darin som han gjort tillsammans med Friends.

Jogga!

2009-04-01 @ 12:43:58



Det var lite såhär det kändes, fast med andra sorters träd såklart. Solen sken och vattnet blänkte. Finns det något bättre än att jogga vid vatten? Alla som jag mötte fick ett super leende och kanske till och med lite av Basshunters låttexter. Basshunter är ju inte direkt något jag lyssnar på i vanliga fall men en sådan bas behöver man om man ska orka kuta runt i skogen. 35 minuter blev det, inte så långt men med 3 intervaller som riktigt sög musten ur mig. Efter andra fick jag dessutom känningar i en ljumske och en vad. Kanske inte ska dra på så hårt när det bara är andra rundan för säsongen? ;P


Japp, joggin-outfiten åkte på. Inte för varm, inte för kall.


Under hade jag underställ såklart. Visst ser jag smal ut i "kroppsstrumpa"? Får man ha på sig underställ jämt? ;)


Nu blire till att läsa klart kapitlet jag började på igår. Insåg just att jag inte kommer ha kunnat läsa klart alla kapitel innan jag åker till Fanny. Kommer ha typ 3 kvar så det får jag väl tyvärr ta mig tid att läsa ut där borta.. :/ Jaja. Sen får vi se vad klockan blir, om E är på g hemåt, om det blir fika hos syster eller bilen till SIBA? Mycket som händer dagen innen man åker iväg. :P Men vi hörs senare!

Ondagssol utanför fönstret

2009-04-01 @ 11:02:17

Hej på er,

åh, solen skiner utanför fönstret och gör mig alldeles lycklig. :) Dags för gymmet. Blir nästan mer sugen på att gå ut oco jogga lite men rätt ska vara rätt, och joggingen står på schemat imorgon. Men på SMHI visar det att det inte alls blir lika fin väder imorgon?! :( Nää, vet ni vad? Det blir jogg idag istället. :)

Sen är tanken kanske att jag ska förbi systet en sväng, sen till SIBA för att titta efter vårskor och sist till mammsen ikväll. Blir kanske lite flängit så jag hoppas det finns bensin i tanken. :)

Nu är det bara en dag kvar tills resan. SÅÅ underbart! Det ska bli så kul! Fatta att det är typ 15 grader där borta!! MUMS! Det finns lite så grejer kvar att göra inför resan, packa om väskan. Plocka ut lite saker, plocka in lite andra saker. Sen måste de föras över pengar och växlas. Sist men inte minst är det massa papper som skall skrivas ut. Åh, det skall bli så kul att resa. Jag har inte flugit sen vi åkte till Turkiet med familjen för 1,5 år sedan så det är lite pirrigt. Lovar att blogga så fort jag får möjlighet när jag kommit fram!

Tills dess så får ni ha världens bästa fortsättning på denna soliga onsdag så hörs vi i eftermiddag! :)