Juste...

2009-02-28 @ 22:43:28

Jag har nu fått förklarat för mig det roliga med alla Mede:s klädbyten. Sarkasmen osv. Men.. jag tycker fortfarande inte det var kul. Kanske för att jag inte var så insatt och förstod vad det var hon var sarkasisk om. Jag är ju inget fan av Melodifestivalen. Så okej, jag ger mig. Det fanns säkert en bra poäng, men jag fattade den inte.  Säkerligen var jag inte ensam. Men jag har ju i u för sig genom hela melodifestivalen (det jag sett, typ 2 program) tyckte att hennes, eller manusskrivarens, humor är lite för skruvad för min smak. Eller så är det min humor som är för torr. På tal om det ska jag lägga upp ett par skämt/scener som jag skrattade åt tills jag grät:

En liten pojke frågar sin far:
- Far, jag ska skriva en uppsats i skolan, får jag ställa dig en fråga?
- Självklart min son, fråga på!
- Vad är politik, far?
- Tja.... i politiken finns det 5 folkgrupper:
1) befolkningen
2) regeringen
3) den ekonomiska makten
4) arbetarklassen
5) landets framtid

- Jag förstår inte far... kan du förklara det för mig?
- Ok, jag använder vårt hem som exempel. Jag tjänar pengarna till det här gemensamma hushållet, alltså är jag den ekonomiska makten. Din mor administrerar och använder pengarna, hon är alltså regeringen. Vi ser efter dina behov, du är alltså befolkningen. Din lillebror är landets framtid, och hans barnflicka är arbetarklassen, förstår du det, min son?
- Mer eller mindre...

Om natten vaknade den lille pojken av att lillebrodern grät. Pojken gick upp för att se vad det var som var fel, och han upptäckte att lillebror hade bajs i blöjan. Han gick in till föräldrarnas sovrum där modern sov tungt. Så han gick till barnflickans rum, men genom nyckelhålet såg han fadern igång med att klä av barnflickan. Eftersom de inte reagerade på att han knackade på dörren, gick han tillbaka till rummet och sov vidare.

Nästa morgon sa pojken till fadern:
- Nu tror jag att jag förstår vad politik är!
- Strålande, min son! Försök att förklara det för mig med dina egna ord.
- Jag tror att det är såhär: Medan den ekonomiska makten knullar arbetarklassen, snarkar och sover regeringen, befolkningen blir fullständigt ignorerad, och landets framtid står i skit upp till halsen!


Eller:


Det här är humor!! :D

Melodifestival utvärdering

2009-02-28 @ 22:33:04



Hmm. Lånar en liten bild här för att göra det lite lättare att hänga med:

Agnes
Låt: Njaaaa, skulle jag vilja säga. Ingen höjdare men den duger väl. Ref:en är "klatschig".
Utstyrsel: Njae. Det skulle ha varit en guld kjol därnere istället för två byxben säger jag!!
Övrigt: Hon gick vidare och det var väl ingen annan som trodde något annat? :P

Star Pilots:
Låt: Lät mycket som en blandning av deras sommarplåga från 2007 blandat med Velvets låt. Samma här som hos Agnes, ingen höjdare men en hyfsad ref.
Utstyrsel: Jovars, det va lite "cool". Brillorna skulle varit lite mycket om man inte visste att det är SP:s signum.
Övrigt: Andra chansen för dem och de ska duellera mot Amy, kan bli en hård kamp men utan att ha lyssnat på Amy känner jag instinktivt att jag hejar på henne.

Susanne Alfvengren:
Låt: Ska jag vara ärlig kommer jag knappt ihåg låten. Inget bra betyg helt enkelt. En "vanlig" ballad.
Utstyrsel: En lila klänning som passade henne bra, men den där sjal-grejen som hängde över var ingen höjdare.
Övrigt: Kom inte så långt...

Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng:
Låt: Nja, den var inte heller något "att hänga i granen". Lite platt, eller hur man nu ska beskriva den. Verserna var nästan bättre än ref:en som påminde mycket om någon annan låt, typ Lyssna till ditt hjärta med Friends.
Utstyrsel: Maria höll på att tappa ut boobsen men annars var kläderna bättre än låten. :)
Övrigt: Inte så mycket att säga om den. Den kom inte heller så långt..

Thorleifs:
Låt: Nej
Kläder: Ett skämt?! Gubbe i skinkostym och halsduk med fransar. Svaret blir bara NEJ.
Övrigt: Nej

Sarah Dawn Finer:
Låt: Här kommer min favorit. En riktig såndär girl-power-ballad av en stor kvinna med en stor röst. Me like!
Kläder: Ooo, underbar klänning. Javisst, den kanske inte hade behövt vara så urringad med tanke på att hon har typ H-kupa eller nått men va f*n. Big IS Beautiful! :) Och med tanke på konkurrenter som Maria Haukaas Storeng så var det ju bara att köra på!
Övrigt: Gick vidare till andra chansen och blev utvald av den internationella juryn. Hoppas nu att hon på något vänster hamnar i final (nej, jag fattar inte HELLER reglerna).
 
Next 3:
Låt: Här kommer en till såndär, NEJ. Den enda som var bra i bandet enligt mig var killen som sjöng refrängen. Om inte annant var det fel forum. Lite av ett Fronda-wanna-be uppträdande, tycker jag.
Kläder: Jo, det var väl okej. Kanske skulle satsa på modeller istället killar?
Övrigt: De kom inte heller så långt..

Marlene Ernman:
Låt: Hon lät som en man i verserna men ref:en var cool. Hade varit intressant att se hur det skulle gå för henne i Moskva.
Kläder: Skippa fjädrarna på axlarna, annars en helt okej klänning. :)
Övrigt: Gick till final. Syrran tippade rätt, inte jag tyvärr.

Det var kvällens bidrag. Väldigt medelmåttiga och de nya reglerna gör allt väldigt uttjatat. Jag vill inte rösta på min favorit 7 ggr för att den ska gå vidare, det ska räcka med EN FFS!! Nä, nu väntar lite böcker på mig. dax att lägga ner datorn för idag. Go natt!

Saturday night!

2009-02-28 @ 18:13:48

Hej på er,

melodifestivalen ikväll alltså, vad tror vi om de? Jag såg första deltävlingen och tyckte att både Petra och reglerna mest gick mig på nerverna (man behöver väl inte byta om mellan varje scen??! Eller driva Svt som ett vinstdrivande företag med vinstmaximering som ändå mål??!) men ikväll ska jag hem till syster och titta tillsammans med henne, sambon och den lilla sötnosen där borta. Tacomiddag bjuds det på innan (jag vet, vilken service! när jag får en lägenheten stor nog att rymma alla i ska jag också bjuda på middag!) och sen blir det intensiv-tittande och dömande av kategorierna: låt, utstyrsel och övrigt. Domen kommer upp på bloggen senare ikväll, spännande va? :D

Efteråt blir det till att traska hem och läsa klart "Änglar och Demoner" i väntan på att E ska komma hem från spelkvällen. Jag börjar verkligen tröttna på att alla bara dör i den boken just nu. Okej, hoppet är ute liksom. Vi lägger oss alla på marken och dör nu med en gång, eller vadå? SKA NÅGON ÖVERLEVA?? Vissa kallar sånt här för extremt spännande, jag kallar det för super irreterande! Sen har ju karln (Dan Brown för er som inte kommer ihåg) också skrivit typ 400 sidor om bara ett par timmar så för min del så går det lite långsamt. Visst, det händer väl en del men ändå.. Jag blir mest frustrerad när jag läser, men de som känner mig vet att jag inte är en "quiter", jag avslutar (nästan) allt jag börjat på. Ibland bara av envishet.

Nä, nu ska jag slå igen datorn och börja göra mig iordning för att gå bortåt. Tur att syster bara bor 6 min hemifrån! :) Men vi hörs senare ikväll! Ha en toppen kväll och M i Lnkp - drick nu inte för mycket!! :P Jag ringer kanske imorgon för att se om du hittade hem från korridorsfesten!! ;)

Lördaglunch

2009-02-28 @ 13:59:45

Hej på er,

tyvärr blev kameran kvar hemma men med tanke på att sladden till den för tillfället är borta så hade väl inte det spelat någon roll, dock kommer en mobilbild på dagens fynd! :) Just nu står E i köket och lagar thailax från Arla.se (hur god som helst!!). Under tiden tänkte jag slänga in ett blogginlägg till er och sen börja plugga för det blir väl eftermiddagens "mission". Tanken var ju att jag skulle ha pluggat hela veckan men det har liksom inte blivit så (som vanligt). Eftesom E har varit hemma har det ju varit mycket mer lockande att ligga i sängen och att titta på film och mysa än att sitta på andra sidan av lägenheten (typ 2 meter bort) med världens jobbigaste bok. Men idag måste jag alltså ta tag i mig själv. Det har ju börjat bra! Jag va på gymmet vid 10-tiden och sen kom jag hem, duschade och drog med E ut i solen på en lång promenad som slutade i mataffären och en sväng förbi bokrean. Nu lagar han mat och jag sitter i soffan med datorn i knät. Eftermiddagen blir plugg för mig alltså, och han skall åka iväg och spela dataspel med sina kompisar.

Ikväll ska jag hem till syster och äta tacos och se på melodifestivalen. Det ser jag fram emot jätte mycket. Först vara duktig och sen belöningen :)

Två böcker från E till mig på bokrean. Lite korsord till tåget och en "hela din kropp"-bok med massa roliga tips för kropp och själ! :) Nu är det snart mat. Vi hörs ikväll! Ciao!

Lördag

2009-02-28 @ 11:33:36

Humör: SUPER!!
Gjort: Vaknat, tränat!!
Planer: Plugga, gå på långpromenad men först duscha
Ser på: Skärmen
Lyssnar på: E:s musik
Läser: Det jag skriver
Dricker: Jordgubbsshake
Äter: Inget
Bästa: Att det är lördag och solen skiner! Är det inte en underbar dag??!
Sämsta: Att jag inte pluggat ordentligt ännnn!!
Väder: Fint!!! :D
Dagens favoritsak: Nya telefonen :)
Vill ha: Motivation att plugga.
Dagens outfit: Bild kommer senare :)

Nu ska jag och E hoppa in i duschen och sen blir det en långpromenad innan lunch. Vi hörs lite senare i solskenet! :) Bilder från promenaden kommer också. Ciao!

Friday afternoon

2009-02-27 @ 18:15:15

Hej på er,

Idag har gått fort. Jag och E slappade hemma och käkade lunch, köttfärssås och spagetti á la E. Super gott, saknade dock lite ketchup. Är lite av en ketchupo-man när det gäller vissa maträtter och K&S är en av dem. Sen åkte vi iväg och hämtade lillasyster på skolan. Det är vid sådana tillfällen det är lite kul att det är sådan åldersskillnad på oss. Alla små kompisar till J stog och tittade på mig med stora ögon och frågade henne om jag fick köra bil och blev helt crazy avundsjuka när jag sa att vi skulle åka till stan för att fika och kolla i affärer. Stolt storasyster till en stolt lillasyster. Det bar av till Espresso House och blev småpajer med vaniljgrädde och apelsinjuice, mums! Dom gör riktigt goda grejer på E H, synd bara att det är så dyrt. 90 kr för två SMÅ pajer och en juice, inget hjödarprisdirekt. Sen fick lillan välja en "hemlig påse" från Guldfynd med smycken. Den blev hon glad för och storasyster med, som fick ett par örhängen. Sen gick vi förbi mor och arbetskamrat med GI-meal från Max, de stod nämligen på Bo-mässan i stan. 

När jag och lillan var klara i stan drog vi hem och hittade lillebror och E spelandes på X-box:et. Vi satte oss också i soffan men jag ägnade tiden åt att göra olika sorters flätor på lilla J. Inbakade, vanlig, fiskbensflätor... Massa olika varianter. Tiden gick fort och sen blev det dags för mig och E att åka hem till Vbg. Vi tog vägen förbi Max och köpte varsin liten burgare. 16 kr styck!! Okej, det var lite dressing istället för ketchup och senap, sen var det ett salladsblad istället för lök och gurka. Njaa, som McD-anställd är jag nog inte rätt person att döma vilken burgare som var godast men 16 kr?! Nej McD FTW!

Nu ligger vi i sängen och slappar lite. Snart ska vi till far på kvällsmat och lite spel kanske. Senare ikväll blir det kanske glass igen?? :) Sen har vi faktiskt semlor i kylen som måste ätas upp... Suck!! Det har varit en onyttig fredag helt enkelt!! Det blir gymmet imorgon, gymma överkropp och spinngn sen kanske? Vem vet? :) Vi hörs imorgon bitt! :) Ciao!

 VS

Fredag!!

2009-02-27 @ 11:11:05



Humör:
Jovars!
Gjort: Vaknat, ätit frukost...
Planer: Plugga, ta hand om E och passa min lillasyster och hennes kompis ett par timmar, träffa far & K
Ser på: Skärmen
Lyssnar på: Xena Krigarprinsessan i bakgrunden (Jag vet det är kass, men det var E som tittade)
Läser: Det jag skriver
Dricker: Inget
Äter: Inget
Bästa: Att det är fredag, fredagar är bara mysiga! Och ikväll ska jag äta resten av den mumsiga glassen jag började på igår :)
Sämsta: Att jag inte pluggat ordentligt ännnn!!
Väder: Fint :)
Dagens favoritsak: Nya telefonen :)
Vill ha: Motivation att plugga.
Dagens outfit: Bild kommer senare :)



Hej på er,

har ni alla stora fredagsplaner? Det har inte vi. Morgonen blir lite mys, sen ska jag åka och hämta min syster och ehnnes kompis på skolan och passa dem tills J kommer hem. Sen ska jag hem och mysa lite med E innan jag/vi tar en liten sväng förbi far.. Det var ungefär allt jag ska lyckas med idag. Förutom att jag ska köra bil för första gången sen jul typ. Så alla i närheten bedes befinna sig inomhus runt 13.15-tiden.

Nu ska jag duscha och leta redan på sladden till kameran (den kanske trillade ur hos mamma igår?). Vi hörs senare! Ciao!

Torsdagkväll

2009-02-26 @ 21:46:17

Hej på er,

vad gör ni ikväll? Jag och E sitter just nu i soffan och tittar på Criminal Minds, riktigt läskigt men spännande!

Nyss tittade vi på "Du är vad du äter" och det visades sig vara ett av det roligaste avsnitten någonsing. Lite löjligt kanske, men kul. Det var nämligen Fredrik Birging, talarrösten till nyheterna på Rix och D Ä V D Ä, som pressades av Skipper och lyckades med 11 kg på 8 veckor. Duktigt, men lite läskigt tycker jag. Att gå ner mer än 1 kg i vecken kan vara skadligt men Dr Anders kanske hade koll under tiden? Vem vet? Medans vi tittade tryckte vi i oss en massa god saker och jag har hittat en ny favoritglass med strawberry cheesecake smak, mumma! Testa den tycker jag, lite billigare än B&J!




Efter programmet ska vi nog krypa ner i sängen och mysa lite. Blir till att försöka sova lite bättre, kyla ner lgh:n lite och försöka sova på varsin sida av sängen. Men först ska vi svänga förbi E:s föräldrar för att hämta upp ett täcke till. Det var länge sen jag sov såhär dåligt. Jag tror att sängen här hemma hos E är alldeles för mjuk men idag gör vi det bästa av situationen och testar igen. Har du några tips för att sova bättre? Skriv gärna i kommentarer längst ner.

Nu ska vi snart åka, vi hörs imorgon! :) Ciao!

Torsdag eftermiddag

2009-02-26 @ 18:21:46

Hej på er,

ansiktsbehandlingen blev lite av en besvikelse, men jag hade ju sådana höga förväntningar så det är kanske inte så konstigt. Kvinnan jag gick hos verkade mer ha specialiserat sig på målgruppen rika utseendesfixerade damer än på ung-problem-hy, så det var väl ingen höjdare men ändå en rätt trevlig stund. Efteråt gick jag till Creme och köpte med mig pastasallad till mig och E som vi åt hemma, super mumsigt. Vi tog båda med kyckling och fetaost men E tog med rödlök och ananas medan jag tog oliver och sparris. (Jag har ALLTID sparris på min pastasallad!)

Ikväll blir det Anna Skipper för våran del, lika kul varje gång tycker jag. Sen blir det nog sova tidigt. Jag har varit iväg och köpt hostmedicin till E idag och han ska vara hemma imorgon med så får vi se hur det blir med helgens planer..

Nu ska vi mysa lite. Kommer ett längre inlägg ikväll. Ciao!

God morgon torsdag!

2009-02-26 @ 11:21:14

Humör: Okej.
Gjort: Vaknat, åkt till mamma, ätit frukost, tittat på nyheterna, sovit lite till, vaknat igen, ätit frukost igen. :)
Planer: Plugga, ta hand om E och gå på ansiktsbehandling!!
Ser på: Skärmen
Lyssnar på: Inget
Läser: Det jag skriver
Dricker: Inget
Äter: Inget
Bästa: Att jag ska på ansiktsbehandling och har super träningsvärk
Sämsta: Att jag inte pluggat ordentligt ännnn!!
Väder: Grått!
Dagens favoritsak: Nya telefonen :)
Vill ha: Motivation att plugga.
Dagens outfit: Bild kommer senare :)


Hej på er,

nu sitter jag hemma hos mor medan E ligger nere i sängen och försöker sova lite till. Han inser inte att han är sjuk och borde vila men jag har allt lyckats trycka ner honom i sängen igen. Dock tackar jag min lyckliga stjärna för att jag känner mig frisk som en nötkärna. (Hör något komma hostande upp för trapporna...) Morr. Haja, han gör som han vill men han vet att han kommer att missa massa roliga saker på schemat om han inte blir frisk.

Nu har jag fått den nya mobilen och det tar såå lång tid att lägga in ny musik men det blir nog bra när det blir klart. Superbra att den kom idag eftersom jag glömde MP3:n hemma och behöver någonting att lyssna på när jag ska knalla ner till stan sen, TILL ANSIKTSBEHANDLINGEN! Jippi! (Den är dessutom gratis, presentkort äger!) En recenssion kommer senare i eftermiddag. :)

Igår skickade jag iväg mail till folk jag inte träffat på länge och frågade vad de gjorde och om de har bloggar och än så länge har jag fått jätte bra respons, super kul! Det är en sak jag funderat på jätte länge och nu ångrar jag att jag inte gjort det tidigare men det är i alla fall super kul att höra av er alla!

Jag har faktiskt lite funderingar på att byta utbildning till hösten. Det finns ett program på Kau som heter "Hälsa och Wellness" på två år som låter jätte intressant. Det är ju det jag brinner för. Jag valde Pol Kand av samma anledning som jag valde Sam Språk, för att hålla alla vägar öppna och ha möjlighet till ett välbetalt jobb, men är det verkligen staten jag vill hålla på med? Jag menar, den är intressant. Se hur den är uppbyggd, vad som påverkar, vilka som påverkar men är det det jag vill jobba med resten av mitt liv? Jag tror inte det. Alla som känner mig vet att hälsa, träning, kost och liknande är mina största intresseområden. Är det inte det men borde plugga då? Jag kommer helt klart plugga klart nationalekonomin och ha 60 hp klara i bagaget redan men bara namnet "Hälsa och Wellness" tilltalar mig jätte mycket. Det blir till att konferera med mor min.. :) Jag är en rätt så impulsiv person och ibland kan det vara skönt att mamma kommer med lite kloka kommentarer innan jag rusar iväg och i efterhand inser att hon har rätt. Vad tror ni om mig som "hälsocoach"?

Nä, nu måste jag ta tag i ekonomiboken, hur tung den än är. Men vi hörs senare! Ciao!

Onsdagkväll

2009-02-25 @ 21:26:03

Nu har jag just satt mig ner och synkat resten av veckan med E. Helt hopplöst hur man lovar bort sig till höger och vänster (missförstå mig inte, jag älskar att träffa hela min familj och mina vänner när jag är hemma, det blir bara lite stressigt ibland.) Just nu ser schemat ut såhär:

Torsdag - Vakna, åka med E till Thn och mor när han åker till jobbet (kl 6 på morgonen?!), plugga hos mor, gå på ansiktsbehandling, hem till mor igen. Sova över hos mor.
Fredag - Vakna hos mamma, hämta småsyskon i skolan, passa dem till J kommer hem och sen åka direkt till min far och vara där på kvällen. (Förhoppningsvis gå hem och sova, för trots att jag får sova själv så får jag komma hem för första gången på typ 36 timmar.)
Lördag - PLUGGA och sen gå till syrran och mysa på kvällen! :)
Söndag - Kanske F&S årsmöte. Annars blir det bara mer plugg och hemfärd till Ks.

Jag är kass på att packa, det är egentligen större delen av problemet. Jag tycker det är jobbigt att sova över på ställen för man måste ha med sig så mycket, det är tungt att bära och man inser alltid att man glömt det viktigtaste anting hemma eller hos personen man sovit hos. Sååå irreterande. Tro mig, efter många år efter "varannan helg-varianten" borde man vara proffs på att packa men jag tycker mest att det är krångligt och jobbigt.

Ikväll har jag och E sett på mer film, "27 Dresses". Ingen höjdare om du frågar mig. Det hände för lite, den bled seg liksom. Dessutom stör jag mig som bare den på sånt folk?! Människor som har en massa känslor, som tycker en massa saker, som kanske till och med mår dåligt men när man frågar om det är något, pressar de fram en leende som mer ser ut som en grimas och säger: "Nej då, det är ingenting, jag är bara lite trött".... Gahh?! Sånt tycker jag bara är fegt och falskt. Alla ser ju lång väg att det är något. Antingen får du dölja det bättre eller så får du öppna käften och berätta  vad det är. Missförstå mig inte nu, detta gäller såklart inte barn eller andra som kanske lider av psykiska sjukdomar eller liknanade, utan vuxna folk, som tjejen i filmen, som går runt och bara låtsas som att allt är bra halva filmen. IT MAKES ME CRAZY!! Haja.. Inte mer om det nu. Jag måste försöka packa väskan inför imorgon och sen ska jag borsta tänderna och krypa ner med "Änglar och Demoner".

Go natt, ciao!




Eftermiddag

2009-02-25 @ 17:23:20

Hej på er,

eftermiddag spenderades tillsammans med min syster och supersöta systerdotter, som dessutom verkade mycket gladare över att se mig idag (puhh!). Denna undersöta lilla unge följde med runt i vagnen när vi strosade runt på gågatan. (Notera: GATAN!) Vi käkade lite korv, tittade till bokrean, köpte lite fika och lite mat till lillan. Sen gick vi hem och fikade och jag fick lite annonshjälp. Helt enkelt en super-mysig eftermiddag. Jag och E är bjudna dit på lördag på lite schlagertema. Något vi ser fram emot mycket båda två. Sen ska jag nog bort till far på fredag också eftersom E ska "löjla sig" med killarna och LAN:A. Pojkar och deras leksaker säger jag?! Känns som att det blir mycket pappa-delen av familjen den här gången när jag är hemma men jag har saknat dem mycket och mamma har jag träffat mycket mer det senaste. Man får varva lite helt enkelt! Jag ska hälsa på mamma m.fl. imorgon, efter ansiktbehandlingen, så jag dissar dem ju inte helt, absolut inte. Nu har E kommit ut ur duschen. Dags för lite mys! :) Här kommer lite bilder:


Gårdagens lunch:



Syster på stan :)



Min syster tillverkar egna smycken och detta fina rosa armband fick jag av henne idag. För mer info gå in på hennes blogg.

Onsdag - Lunch

2009-02-25 @ 12:51:53

Sitter en sväng framför datorn med varma mackor i högsta hugg innan jag ska springa iväg till storasyster och ut på en prmenad med lillan. På gymmet kördes det 60 min stenhård underkropps-träning och sen blev det 2000 m på rodden, shit vad jobbigt. Nu är jag duschad och fin, och ska som sagt ut en sväng med storasyster. Kameran följer med så ni får se hur fint vi har det. Hörs senare :)

Ciao!

Onsdag

2009-02-25 @ 09:40:57

Humör: Lite rastlös men ändå trött :S
Gjort: Vaknat, ätit frukost, tittat på nyheterna
Planer: Träna, kanske promenad med syster, plugga.
Ser på: Skärmen
Lyssnar på: Inget
Läser: Det jag skriver
Dricker: Inget
Äter: Inet
Bästa: Att jag ska på ansiktsbehandling
Sämsta: Att jag inte pluggat ordentligt ännnn!!
Väder: Sådär...
Dagens favoritsak: Gymmet!
Vill ha: Motivation att plugga.
Dagens outfit: Ingen anning än..

Usch vad jag vart dålig på att uppdatera er fast jag bara varit hemma. Kanske pga att E varit hemma med mig och att jag inte alls känner för att dra upp datorn i ansiktet på honom när han vill ha uppmärksamhet. Igår blev det iaf en lugn dag (igen). Jag gick en sväng för att hälsa på syster och systerdotter, som inte vart så impad av att se mig. Jag skyller på att vi träffas för sällan, tyvärr. Jag mumsade i mig 3:e semlan i år nere hos syster (och fick en till på kvällen hemma hos far, plus de tre som just nu står i kylskåpet. Förstår du att jag vill gå till gymmet?) . Sen gick jag hem till E och myste lite, lagade mat och pluggade lite. Vid 18-tiden gick vi till far på fika och pratade lite med honom och K. Så det var en mysdag allt som allt. Inatt har jag sovit super dåligt och känner mig därför inte alls speciellt sugen på att göra något överhuvudtaget idag men om vi kör på en aktiv dag kanske jag somnar i tid ikväll istället. Imorgon blir det ansiktsbehandling i Thn och sen ska jag hem till mor och hälsa på. (Inte fler semlor hoppas jag på?!)

Prinsessan har ju tillslut fått sin prins, det verkar vara den enda nyheten för tillfället. Och att överviktiga har lika stor risk att dö i förtid som rökare. Att Sessan fått sin prins kan egentligen inte intressera mig mindre. Jag har aldrig varit ett Fan av kungafamiljen. De lever sitt still liv, med andra samhällsregler än vi andra, som levande reklampelare. Nej, jag ska inte vara den som är den, men jag är nog inte på den punkt i livet då jag uppskattar deras arbete som mest. Lite full av mig själv och min omgivning kanske?

Nä, nu är det slut funderat. Till gymmet it is, sen ska jag nog ringa syster. Ciao!

"Sanningen bakom 'size Zero'..."

2009-02-24 @ 14:54:23

Så hette den britiska dokumentären som gick på 3:an igår mellan 22-23. Den handlade om en britisk medelkänd tjej som skulle, för att bevisa det sjuka i dagens vikthets, gå ner från stl 36-32 (am. size Zero) på 30 dagar. Javisst, jag håller med om att vikthetsen är helt absurd, dock tror jag inte, i mitt kanske naiva sinne, att det är lika farligt i Sverige. Jag menar, jag är en stl 38/40 och mitt mål med min träning skulle kanske vara att som minst vara en stl 36. Men det är klart att det finns anorektiker i Sverige med. Jag har haft kompisar i träsket och varit på väg dit själv en gång i tiden men det har jag tagit mig ur. Det är hemsk hur många unga som påverkas och dokumentären visade sjukdomen tydligt, men som sagt, det enda negativa jag hade att säga om programmet var att tjejen som skulle gå ner redan var en 36:a och något som redan anses som mycket smalt.

I övrigt var dokumentären mycket informationsrik. Det var jätte intressant att få en doktor berätta om alla dessa problem hon fick med sin kropp när hon gick ner. Att man ser att det är inte så kroppen skall se ut, det är inte på sådana mängder mat som kroppen fungerar. Hon fick stora sömnproblem, blev sur och grinig, hade mycket lättare för att gråta och bli känslig, kräcktes utan anledning och var helt matt i kroppen hela tiden. Orkade knappt med jobb eller familj. Är det så vi vill leva?!

Helt plötsligt blev jag mycket nöjd med min stl och kände att lite muskler var det enda jag saknar. Så imorgon blir det gymmet och om en timma blir det korvstrauganoff, MUMS! Dagens tanke till alla er: var nöjda med er själva, ni är super fina som ni är!



Bild från programmet

Tisdag

2009-02-24 @ 12:42:54

Humör: På gång uppåt igen
Gjort: Vaknat, ätit frukost, tittat på TV
Planer: Duscha. promenad i solskenet, ringa syster. Kanske hälsa på far ikväll?
Ser på: Skärmen
Lyssnar på: Inget
Läser: Det jag skriver
Dricker: Inget
Äter: Inet
Bästa: Att träffa familjen
Sämsta: Att jag inte pluggat ordentligt ännnn!!
Väder: SOL!
Dagens favoritsak: Vet inte..
Vill ha: Motivation att plugga.
Dagens outfit: Ingen anning än..


Ännu en schleten dag som vi säger här hemma, men jag känner mig mycket piggare än igår. Nu ska jag ringa min syster och se vad som händer :) Vi hörs senare. Då kommer lite reaktioner på dokumentären jag såg igår. :)

Ciao!

Mål

2009-02-23 @ 19:52:54

Morgondagens mål
Träningen: Vet inte om det blir någon, beror på hur förkylningen känns. Annars blir det gym - underkropp.
Skolan: Läsa kap 1-4 (?)
Relationer: Kanske hälsa på pappa eller syster, beror som sagt på ev förkylning.


Veckans mål
Träningen: Första veckan med kreatin (av fyra), gymmet så fort förkylningen tillåter.
Skolan: LÄSA!
Relationer: Ta hand om E och ge honom uppmärksamhet nu när han är hemma.

Måndagkväll

2009-02-23 @ 19:47:14

Hej på er,

hoppas allt är bra. Själv har varken jag eller E gått utanför dörren idag. Vi satsar på att bli friska redan innan vi blivit riktigt sjuka, vilket är en riktigt bra taktik som min far lärt mig men som jag inte använt mig av förrän det senaste. Den går ut på att vila precis när du börjar känna dig hängig eller ha lite ont i halsen på morgonen. På så sätt blir du ofta av med förkylningen redan innan den brutit ut. Nu står E i köket igen och vi unnar oss en riktig mums-middag. Oxfilébitar med béarnaisesås och pommes, mumsigt va? Det blir en riktigt mysmiddag framför TV:n, en bra avslutning på en mysdag. Vi har tittat på "Wild Child" och "Bedtime Stories", två riktigt bra filmer faktiskt! Rekommenderas stark till skrattsugna personer! :) Nu ska jag gå bort till min sötnos och se hur det går med maten. Duka och lite sånt. Hoppas morgondagen blir mer intressant så jag har mer att berätta för er. Ciao!



Måndagmorgon igen

2009-02-23 @ 14:57:19

Hej på er,

E står och snörvlar i köket med ett glas c-vitamin i handen, vi ska inte bli förkylda!! (VILL INTE?!) Han mådde inte alls bra imorse (vid 05.55 när hans pappa kom hit och undrade om de skulle samåka?!) så han stannade hemma idag. En krya-på-sig-dag helt enkelt. Det är egentligen så man ska göra. Ta det lugnt innan förkylningen bryter ut, då kan man lindra den. Att köra på tills man får influensa och hela kitet är ingen höjdare. Då blir man borta från träning och jobb mellan 1-2 VECKOR istället för dagar. Nu står han alltså och lagar lite lunch. Han som inte äter frukost börjar väl bli rätt så hungrig. En annan har ju haft i sig två tallrikar flingor, 2 ägg och en toblerone(eller hur det nu stavas?). Ingen höjdar frukost direkt men man tager vad man haver. I eftermiddag, när E:s pappa kommer tillbaka med bilen ska vi åka och stor handla. Observera att jag sa VI, vilket kommer innebära att (nästan) bara nyttiga saker kommer att följa med hem i varukorgarna.
Dagen skall förhoppningsvis tillbringas med att pluggas lite också, och sen får vi se hur det blir med påhälsning av familjemedlemmar, jag vill ju så gärna men det beror lite på hur vi känner oss. Problemet med att bo ihop (om man får kalla det problem för det är underbart att vara hos dig igen älskling) är att det är så svårt att inte smitta varandra. Det skulle säkert gå om man ville men när man bor 2 pers på 25 kvm som vi gör så blir det lite jobbigt.

Nu ligger han bredvid mig i sängen och ber om lite uppmärksamhet, så jag får väl bjuda på det ;). Vi hörs igen i eftermiddag/kväll. Ciao!

Söndagkväll

2009-02-22 @ 22:33:54

Usch, nu har ni inte fått någon uppdatering på super länge (förlåt!) men det har varit hur mycket som helst att göra det senaste. Igår åkte vi och handlade med grabbarna grus på B-vik och sen skjutsa E mig till jobbet så jag jobbade mellan 16-20. Efter det blev jag hämtad och vi åkte till killarna och fick super god mat. Efter det blev det spel.. Först Nintendo Wii, mario brothers olympics och sen blev det knockout wist och chicago pocker. En mycket trevlig kväll helt enkelt. Vi var hemma vid 01.30 typ. Idag sov vi till 12 och sen gick jag upp och gjorde frukost buffé med ägg, fil och müsli, mackor, kiwi och kaffe/te. Det var super mumsigt! Men så fort jag satt mig ringde jobbet och sen har jag jobbat 13-21. Efter det åkte jag hem, packade och nu sitter jag och E i bilen på väg hem till Thn. Här kommer iaf lite bilder från oss till er! :)


Jag och Libbe innan BYB, på förfest hos mig :)



E taggad på party!


Matte och Fille gayar sig i soffan, linslusar! Att de alltid ska hålla på?!




Jag och E i våra nya kläder, införskaffade i konsert-shoppen :)


Även nya trosor införskaffade med förbandets logga, har redan BYB-trosor :)



Plektrumen som jag fick från en kille i BYB:s stagecrew, sådär helt utan anledning men tack! :)



Såå.. det var alla bilderna för nu. Jag och E börjar närma oss Säffle och jag ska nog försöka nana lite i bilen snart. Resten av veckan blir plugg, slappa (inget jobb alls, jippi!) och träffa typ Sis, E och familjerna så mycket som möjligt, vilket fortfarande betyder massa tid att uppdatera, bra va? :) Så vi hörs imorgon, sov gott! Ciao!

Lördagsmorgon

2009-02-21 @ 11:07:01

Humör: Fortfarande lycklig
Gjort: Äter frukost
Planer: Handla lite mat med E och killarna, jobba och sen till killarna ikväll med E
Ser på: Skärmen
Lyssnar på: Inget
Läser: Det jag skriver
Dricker: Inget
Äter: Lättfil och fullkornskuddar
Bästa: Att jag har sååååån träningsvärk
Sämsta: Att jag inte pluggat ordentligt ännnn!!
Väder: Grått just nu.
Dagens favoritsak: Bilen!
Vill ha: Mer tid på dygnet!
Motto: Den late förtar sig hellre än går 2 ggr.
Dagens outfit: Slö-outfit.

Konserten igår var otroligt bra. Jag och E köpte var sin tröja/linne med texten Backyard Babies på och jag stog längst fram, dock längst ut i hörnet eftersom jag gärna ville ha kvar kapaciteten att andas under hela showen. Jag förstår verkligen inte varför folk ska trycka så?! Men, men. Allt som allt var det väl en trevlig kväll. Tyvärr tog jag inte med mig digitalkameran in och har inte hittat några bilder än men jag jobbar på det för eran skull. Annars har jag lite bilder från förfesten som kommer upp under dagen förhoppningsvis. Sen ska jag lägga upp en blid på min nya T-shirt och E:s nya linne. :) Vi hörs senare. Dags att krypa ner i sängen hos E. Ciao!

Fredagkväll

2009-02-20 @ 18:42:40

Hej på er,

nu är lägenheten städad och pajskalet står på kylning i ugnen. Fyllningen är färdig skuren i kylen och likaså salladen. Gud vad duktig jag är! Nu återstår bara dukningen och att göra mig själv i ordning.

Idag har varit en relativt produktiv dag. Jag har varit på stan med F och L, handlat mat, städat, varit i skolan, vart på gymmet.. Helt enkelt hunnit med en hel del! Det känns skönt. Imorgon skall jag och E ta det lugnt och åka en sväng till B-vik för att storhandla lite torrvaror (får passa på när man har tillgång till bil) innan jag börjar jobba 16. Sen jobbar jag fram till 20 och sen är det partaj hos killarna uppe på K-parken. Det blir nog superkul!

Lovar att ta massor med bilder ikväll. Nu måste jag duka. Herrskapat förväntas nämligen dyka upp som sisådär 20 min. E kommer dock inte förrän vid 20-tiden. Ha en underbar fredagkväll! Ciao!

Fredag i lite bilder

2009-02-20 @ 15:33:34

 

Såhär såg maskinen ut på gymmet som jag förälskade mig i idag. Jag vet, egentligen kan man inte förälska sig i en maskin men den här var underbar!!

Här kommer dagens outfit:



Nu måste jag ta tag i min lgh för jag har möblerat om lite så nu ser det ut som kriget!!



Hörs senare! Ciao!

Fredagmorgon

2009-02-20 @ 09:36:24

Hej på er,

här kommer ett sånt där stressat inlägg igen, bussen går om 10 min.

Humör: Lycklig
Gjort: Ätit frukost, tränat på gymmet
Planer: Skola, stan med F, bjuda killarna på mat och konsert ikväll.
Ser på: Skärmen
Lyssnar på: Inget
Läser: Det jag skriver
Dricker: Inget
Äter: Inget
Bästa: Att träningen var UNDERBAR!
Sämsta: Att jag inte pluggat ordentligt ännnn!!
Väder: Grått just nu.
Dagens favoritsak: GYMMET!
Vill ha: Mer tid på dygnet!
Motto: Den late förtar sig hellre än går 2 ggr.
Dagens outfit: Gubb-outfit. Bild kommer senare under dagen.

Jag var uppe tidigt idag och stack till gymmet efter en tallrik yoghurt. Det var en hel del folk där för att vara måndagmorgon men helt okej. Jag körde lite "gamla" maskiner och sen hittade jag en ny favorit, en "multi-maskin" jag aldrig testat förut. Ska se om jag kan hitta en bild på en senare idag. Sen körde jag lite rygg och rodd mot slutet. Nu har jag duschat, kastat i mig havregrynsgröt och P-shake. Bussen går nu om 7 min och det är dags och ta på sig ytterkläderna.

Jag hör av mig i eftermiddag igen med lite bilder till er! Ciao!

Torsdagkväll

2009-02-19 @ 21:18:04

Denna veckan har gått jätte fort, ändå får jag hela tiden för mig att det är söndag. Antagligen för att jag brukar åka tillbaka till Ks på söndagar. Dessutom säger jag hela tiden att det ska bli så kul när E kommer nästa helg och mamma får påminna mig om att det faktiskt är imorgon (blir i u för sig lika glad varje gång). Annars har det inte hänt så mycket idag. Det har varit en slappar-dag med mormor och syrran. Vi har legat bredvid varandra i soffan och läst allihopa, varit på promenad och bara pratat. Mamma kom hem från jobbet med semla (som blev dagens synd) och sen åkte vi och handlade mat. Det blev färdig fiskgratäng till middag, en av mina favvorätter. Synd att det ofta är så mycket onyttigt i halvfabrikat, det är ju så enkelt. Men imorgon blir det nog en rejäl frukost, soppa till lunch och broccolipaj till middag när pojkarna kommer. Hur låter det? :) Super nyttigt.

Jag har hittat en ny bra blogg med lite inspiration, "Du vet, den där tjejen på gymmet" heter den. En tjej som är intresserad av kost och träning precis som jag. Dessutom har hon drööööömkroppen!! Så ska jag se ut i sommar!! (Fast ibland undrar jag varför jag bryr mig när jag ändå ska jobba heltid på McD hela sommaren, fast det är klart, jag ska lätt vara snyggast på jobbet?! Haha) Mitt nya liv börjar helt enkelt imorgon.. (haha) Ja Matte, jag vet att jag börjar mitt nya liv hela tiden och att du tycker att det inte funkar så, men för mig funkar det så och bara för det så ska imorgon bli SISTA gången innan sommaren som jag börjar mitt nya liv. I'll show you!! :D

Nu står tåget still och jag tittar ut över snö och mörker. Ångesten ligger tajt kring hjärtat, det här med lågkonjunkturen skakar mig hårt. Det känns inte alls bra. Hjälplös. Deppig. OROLIG!

Imorgon blir det iaf BYB med E och grabbarna grus. Hoppas på en riktigt trevlig kväll.



Vi hörs igen imorgon bitti. Lovar att blogga om träning och frukost. Skall testa Hälsofreakets proteingröt imorgon med en extra shake till frukost. En recension på gröten kommer imorgon :) Annars blir det i vanlig ordning hårdkörning på gymmet med lite nya övningar förhoppningsvis. Lovar att återkomma med dessa med (fick ju lite uppslag av PT-Anders iaf). Sen ska jag ringa och prata med E ikväll om kreatinet. Han köpte ju och fick en extra burk på köpet som han gav till mig men jag tänkte att han kunde sälja det till några kompisar istället eftersom jag gärna vill ha muskler och det snabbt, men redan har en känslig mage som Kreatinet antagligen inte kommer hantera så bra. Jag kanske helt enkelt kör på proteinshakar och vanlig hedelig gymträning. Vi får se vad som händer och sker. 

Nu känns det som att jag inte har så mycket mer att säga för tillfället. Vi hörs imorgonbitti! Ciao! 

Snöpromenad

2009-02-19 @ 14:47:30

Hej på er,

nu har vi varit ute på vinterpromenad, jag, mormor och lillasyster. Den blev nog närmare 5 km men det kändes som mycket mer. Det var inte så kallt ute som vi trodde så vi tog på oss alldeles för myckt kläder och blev snabbt väldigt varma. Sen är det ju helt klart mycket tyngre att gå när man ser ut som en mischelingubbe jämfört med att vara ute och springa på sommaren i tights och linne. Vi gick nämligen samma sträcka som jag brukade springa under somrarna när jag fortfarande var hemma. Då sprang jag i u för sig två varv på cirka halva tiden. Idag var vi nog sammanlagt ute i knappt två timmar eller nått liknande. Men det var skönt med lite motion! Att komma ut i friska luften så att säga. Dock saknar jag SATS så fort jag åker hemifrån. Hur ska jag klara hela nästa vecka utan mitt underbara gym? Det blir till att kolla in F&S pass här hemma och se vad de hittar på för roligt! Kanske ska hoppa på Elisabeths pass på måndag? :) Lovar att göra upp ett litet träningsschema för nästa vecka i helgen. Imorgon bitti blir det dock gymmet innan skolan. Ska vara där tidigt tänkte jag och köra ett litet varv. Jag tyckte faktiskt inte om 30 min spinning/30 min core sammansättningen. Det blev mest stressigt. Nej, det blir helt enkelt gymmet imorgonbitti. Skolan börjar 10.15 som vanligt och efter skolan blir det nog en sväng med F på stan kan jag tänka. Vi får se, han skulle ringa idag i alla fall. Imorgon blir det till att bjuda på mat också innan vi drar iväg på konsert med BYB! Wooho! I u för sig har jag inte lyssnat så super mycket på nyaste skivan men de gör riktigt go' musik! :) Avundsjuk? ;)

Nä, nu ska jag sätta på te och krypa ner under en filt i soffan för att läsa lite mer i Änglar och Demoner. Hör av mig igen när jag sitter på tåget på väg hem ikväll. Ciao!





Lillasyster och mormor.



Lillasyster åker förbi, full fart framåt!

Torsdagmorgon

2009-02-19 @ 10:17:48


Humör: Lagom.
Gjort: Ätit frukost
Planer: Promenad, umgås med familjen. Åka hem till Ks
Ser på: Skärmen
Lyssnar på: Mormor som rotar i köket
Läser: Det jag skriver
Dricker: Inget
Äter: Inget
Bästa: Att få CaoCaoPuffs till frukost!! Mums!
Sämsta: Att jag inte pluggat ordentligt.
Väder: Grått just nu.
Dagens favoritsak: Soffan kanske?
Vill ha: Mer mod att säga nej till jobbet.
Motto: Den late förtar sig hellre än går 2 ggr.
Dagens outfit: Slappar-kläder!

Hej på er,

nu var det torsdag redan och jag, mormor och lillasyster ska gå ut och gå en sväng. Ska bli super skönt faktiskt. Vaknade imorse av att jobbet ringde men som vanligt var jag för feg för att svara när jag är hemma. Jag har helt enkelt svårt att säga nej. Så när jag vet att jag måste berätta för dem att jag är hemma över dagen och inte kan jobba så låter jag hellre bli att svara. Det är riktigt dumt!! Skiftledarna som ringer vill ju hellre ha ett nej och en förklaring till varför jag inte kan än att jag inte svarar. Efteråt känns det så dumt men det är som att jag får panik när jag inser att det är jobbet som ringer och förstår att jag måste säga nej, det känns som att göra dem besvikna på något sätt. Det är inte helt klokt faktiskt. Fatta att vara timanställd och inte kunna säga nej. Det är typ därför som hela min planering det senaste har blivit helt fel, för att jobbet alltid kommer först. Usch, vad hemskt det känns men det känns också som att jag aldrig mer kommer att få tider nu, när jag inte svarat liksom. Det är ju bättre om jag svarar helt enkelt, för både mig och dem, även om jag säger nej.

Så nästa gång tänker jag svara. Nu orkar jag inte tänka mer på det. Jag ska göra mig iordning för promenad i vinterkylan. Vi hörs senare. Ciao!

God natt Onsdag!

2009-02-18 @ 22:32:42

Hej på er,

nu har jag tvättat av mig sminket och krupit ner i brorsans säng för att vänta på E. Han är på jakt efter en andra kudde. Vi ligger i mitt gamla rum hemma i kära Trollhättan, som för övrigt är helt på enda. Alla som bor här, eller i närheten, vet att SAAB = Trollhättan och Trollhättan = SAAB och nu när "skiten" (ursäkta språket) är på väg att läggas ner (eller hur det nu blir tillslut) hotas i stort sett varenda vuxen person jag växt upp med av uppsägning. Det är inte rättvist. Maud kan stå där och gasta om skattepengar och utbildningar bäst hon vill, detta är folk som alltid jobbat på SAAB, folk som lever för SAAB, de är SAAB. Alla pratar om hur dåligt det gått för SAAB men de redovisade faktiskt vinst ´97 så det är inga 20 år av konstant förlust iallafall. Och SAAB stod faktiskt bara för 2 av 250 miljarder förlorade $ som är GM:s förlust under (jag tror det var) 2008. Jag menar snälla människa, gör någonting. Att stå i tv och säga att man inte har räknat på vad det skulle kosta samhället om SAAB läggs ner ger ju inte direkt fler sympatisörer för argumentet att regeringen inte vill hjälpa till. Eller jo, de vill hjälpa till, de vill hjälpa alla 3000-4000 arbetslösa det blir om fabriken läggs ner. Problemet är att det är inte bara fabriksarbetarna som blir arbetslösa utan alla underleverantörer också. Alla möjliga småföretag i små samhällen som t ex Färgelanda. Räcker det med utbildningar då? Vad ska du ge dem för nya jobb Maud? Personer som inte har någon utbildning och konstruerat bildelar hela sitt liv? Ska du skicka dem till Komvux?

Jag skulle vilja se en plan för hur man kan rädda SAAB och inte bara försöka skrapa upp folk efter kraschen. Man ska vara medveten om alla andra följder som arbetslöshet faktiskt har på ett folk, såsom depresioner m.m. Psykologisk hjälp är inte heller så billigt. A-kassa till 10 000 arbetare kommer också kosta skattebetalarna. Jag blir orolig över regeringens agerande. Jag kommer, precis som presssekreteraren för (S) sade, komma ihåg den här dagen som dagen så regeringen svek industrin.

Notera dock att jag är subjektiv i frågan.

Go natt!

Avslappning

2009-02-18 @ 16:44:00

Hej på er,

nu sitter jag på tåget och slappnar av lite. Äter lite choklad faktiskt. En mörk organisk mjölkchoklad från Green and Black´s. Jätte god faktiskt. Dagen har gått fort. Jag åkte till skolan och lyckades faktiskt med mitt mål, att lyssna uppmärksamt på hela föreläsningen. Det är riktigt svårt när den håller på i 2 timmar och 45 minuter men idag fick vi två raster så det var skönt. Annars är det super svårt att bara sitta still, rakt upp och ner, och lyssna koncentrerat så länge.
Sen åt jag kålrotsoppa igen och stannade kvar i skolan en extra timma och jobbade med lite övningar, som var riktigt svåra dock. Fast jag börjar få lite grepp om MR=MC osv. MES = LAC min och en långsiktig ekonomisk vinst skall vara ATC = 0. Tror jag. Sen när jag skulle åka hem blev allt lite stressigt. Mest på grund av att jag höll på att förlora mitt bankomatkort. Jag tittade inte ordentligt på displayen innan jag stoppade in kortet och sen insåg jag att den var helt svart. Den blinkade lite och hade sig och flera minuter senare (kändes det som iallfall) kom det upp en text som sa att bankomaten var avstäng. Jag tryckte på avbryt flera flera gånger men inget kort kom ut. När jag hörde att det lät bakom bankomaten kollade jag in i den lilla springan där man stoppar in kortet och gissa vad jag såg? En man stog där inne och grejade med nått. Jag blev helt paff och knackade på bankomaten. Från sidan av huset kom så en securitas-vakt ut och frågade om det var jag som var Danielle. Som tur var fick jag mitt kort tillbaka och alla efter mig i kön var nog mest glada att det inte var deras kort som var borta. Så jag snappade snabbt åt mig kortet och gick in på pressbyrån och fyllde på kortet istället. Synd att jag inte tänkte på det från början får då hade jag sluppit stå ute i kylan och få panik över att kortet var borta. Jaja, sen kom jag tillslut på bussen och hem. Innan jag gick sista biten hem sprang jag in till ICA för att köpa lite flingor, var ju tvungen att få i mig lite mellanmål innan jag gick till tåget. Därinne hade de "rea" på organisk och ekologisk choklad. 9.90,- för 100 g. Så jag snodde åt mig två och lämnad en i lägenheten. Den andra slängde jag ner i handväskan tillsammans med det allra viktigaste (jag kommer ju trots allt hem imorgon igen).

Nu sitter jag alltså på tåget och myser lite. Läser Dan Browns bok "Änglar och Demoner" som jag lånat av pappa och K.
 Alla säger att den är jätte bra men jag bad E berätta vad som hände med Antimaterien och nu är den inte lika spännande längre, fast jag är sugen på att ta reda på vad som händer mer kardinalerna....


Neeeeejjj. Jag hade skrivit ett jätte långt inlägg men när jag skulle publicera funkade inte internet på tåget och detta är det som sparades. Jag blir så ledsen när sånt här händer. Jaja, nu ska jag iallafal läsa. Hör av mig ikväll igen. Ciao!

Först gårdagens och sen dagens utstyrsel!

2009-02-18 @ 09:37:44



Onsdagsmorgon

2009-02-18 @ 08:34:40

Humör: Glad och besviken. Glad över att träffa mormor men besviken över boxen.
Gjort: Ätit frukost
Planer: Skola, åka hem och träffa mormor.
Ser på: Skärmen
Lyssnar på: Svt1
Läser: Det jag skriver
Dricker: Inget
Äter: Havregrynsgröt.
Bästa: Träffa E och mormor
Sämsta: Att jag fortfarande inte pluggat ordentligt.
Väder: Grått.
Dagens favoritsak: Tågbiljetten
Vill ha: Fler dagar i veckan så roliga saker slipper krocka!
Motto: Du är vad du äter!
Dagens outfit: F:s skjorta (för att den är såå snygg på) och jeans.

Dagens mål
Träningen: Idag blir det ju ingen träning, tyvärr. Kanske en promenad?
Skolan: Gå till föreläsningen och lyssna aktivt under hela tiden.  
Relationer: Träffa mormor!

Målsättningar

2009-02-17 @ 22:51:42

Jag ska försöka sätta upp lite olika mål och delmål för att göra lite framsteg och kunna berömma mig själv när jag faktiskt uppnått dem. Man gör faktiskt bra saker nästan varje dag som man borde berömma sig själv för men det blir sällan att man gör det, kanske ännu ett svenskt beteende? Här kommer i alla fall några kategorier:

Månadens mål (Feb)
Träningen: Nu är det ju inte mycket kvar av februari men målet för denna månad måste bli att bara hålla igång regelbundet. Trotsa förkylningar och hålla mig frisk och rörlig.
Skolan: Om jag skulle haft ett mål här från början av månaden skulle jag antagligen legat låångt efter men målet från och med nu kommer att bli att försöka komma ikapp. Verkar som att nästa "lediga vecka" kommer bjuda på en hel del läsning.. Suck.
Relationer: Med E har det varit som en berg-och-dal-bana men i övrigt rätt stabilt. Målet för resten av månaden blir att försöka laga lite av hålen vi orsakat mellan varandra det senaste.

Veckans mål
Träningen: Nu vet jag inte om det blir så mycket mer träning i veckan. Skall försöka mig på ett pass på fredagmorgon. Annars är jag rätt så sugen på att gymma lite faktiskt. :) Kanske på lördag innan jobbet?
Skolan: Läsa igenom hennes anteckningar. Göra färdigt uppgifter. Börja läsa.
Relationer: Vara snällare mot E och träffa mormor nu när hon är här.


Dagens mål
Träningen: Röra på mig lite, men försiktigt. Har lite träningsvärk.
Skolan: Göra uppgifterna 1
Relationer: Ringa mamma och prata med mormor

Idag har jag gjort detta som jag är stolt över: Börjat plugga

Detta har jag planerat inom en snar framtid som jag ser fram emot: Träffa mormor, familjen i övrigt och E. Gå på konsert  och kanske en inflyttingsfest?

Tanken är att dessa kategorier ska komma upp lite oftare för att puscha mig framåt. Gör din egna kategorier! Det är bra att få tänka över sina nuvarande val och sina mål, kanske går de inte alltid ihop och varför? Sist men inte minst, glöm inte belöna dig själv när du gjort något bra. En morot är alltid motiverande! Nu ska jag sova. Go natt!

Ångest

2009-02-17 @ 21:32:58

Hej på er,

just nu är det många tankar som snurrar runt i huvudet. PT-Anders hann inte säga så mycket mer än att presentera sig och säga att mina problem krävde ett antal timmar, vilket jag tyvärr trodde. Funderar just nu på om jag ska boka 4 timmar med honom för att få hjälp med funktionaell träning för bålen i gymmet. Det kommer dock att kosta mig närmare 1400 kronor. Inte kul! Men jag behöver verkligen hjälp med bålen. Som sagt, båda min föräldrar har problem med ryggen och mina axlar är redan kass. Jag vet inte.. Det blir till att konsultera E och mamma på den.

*ring, ring* Haja. Mamma tyckte att jag skulle vänta. Ekonomin är ju faktiskt lite instabil för tillfället och även om jag har lite pengar över just nu, kan det komma till bättre användning senare under våren. Hösten var hennes förslag. Då har jag ju jobbat hela sommaren och kanske fått fler fasta tider på McD. Hon har nog rätt. Känns som att jag har unnat mig tillräckligt med grejer för tillfället. Men jag ska hålla tanken i bakhuvudet. Ifall jag skulle komma på andra tankar...

Den andra tanken som bitit sig fast är att jag kanske borde/ska åka hem imorgon. Jag har ju lovat T att boxas imorgon, och det skulle kännas jätte tråkigt om det blev uppskjutet igen, speciellt eftersom jag kommer vara hemma hela nästa vecka. Då blir inte boxningen förrän måndag vecka 10. Om typ en och en halv vecka?! Å andra sidan är min mormor hemma från Island. Hon kom i lördags och åker på söndag, tidig morgon. Eftersom jag och E ska på BYB på fredag och jag ska jobba på lördag blir det svårt att åka hem i helgen, vilket hade varit det optimala. Så den enda chansen att träffa henne blir på torsdag, eftersom vi har föreläsning imorgon och på fredag. För att maximera tiden hade det helt enkelt varit bra att åka redan imorgon så hela förmiddagen på torsdagen slipper att försvinna. Som sagt, min mormor har kommit hit från Island. De kommer kanske en gång vartannat år. Jag och E skulle försöka åka dit tillsammans kanske under sensommaren men det tanke på hur hans arbetssituation ser ut just nu, verkar det som att vi får flytta vår resa (igen) och då hade det varit kul att träffa mormor i år. Man ska ju inte måla satan på väggen (som det så vackert heter) men en mormor är ändå en mormor, två generationer över och man vet aldrig hur länge man får ha kvar sina älskade. 
Usch, jag hatar att välja mellan olika saker som händer på samma tidpunkt. Hatar, hatar, hatar. För er kanske valet hade varit enkelt men jag är en principfast person och gillar inte att bryta överenskommelser och planer. Det man har lovat, har man lovat. Jaja, jag får prata med T imorgon. Hon kanske klarar ett par dagar till utan box, hon kan ju köra lite mer Pump för fasen vad tungt det var igår!

Nä, nu ska jag duscha! Ciao! :)

 

Åhhh datorer!

2009-02-17 @ 17:42:47

Dom är hopplösa. Har precis kommit hem från en visit hos killarna på höjden. Libbe försökte hjälpa mig installera Photoshop men det gick inte så bra. För att PS skulle fungera var man tvungen och fixa massa andra uppdateringar av drivrutiner och gejer.. usch, och eftersom jag ska på PT-träff så hann vi inte klart.. Blir mer uppdateringar av datorn imorgon efter skolan helt enkelt. Snart kommer jag kunna lägga ur fina bilder till er. Är mest sugen på att kunna lägga till lite ramar och göra kollage och sånt. Hoppas allt fixar sig imorgon. Jag blir så rastlös när det gäller datorer, de ska bara fungera!!

Nu sitter jag och funderar på om jag bara ska gå och prata med PT-Anders eller om jag ska träna samtidigt. Jag har känningar i rumpa, vader och triceps från igår och vet därför inte hur sugen jag egentligen är på att köra spinning. Jag kanske ska hoppa på BodyJam:en idag då? Det var ju jäätte länge sen!! Kanske kan bli kul. Jag menar, dansa en timma förbränner ju lite men ger ju knappast träningsvärk tills boxen imorgon. Man kan ju inte köra hårdträning varje dag. Tyvärr blir det ingen Combat den här veckan heller. Kommer verkligen ALDRIG dit. Imorgon blir det box, på torsdag blir det antagligen Boot Camp (om jag inte har för mycket träningsvärk, för då blir det spinning) och på fredag blir det kanske Cykel/core på morgonen. Beror som sagt också på eventuell träningsvärk. På fredag blir det ju skola, middag med alla killar igen och sen utgång på Nöjes med biljetter till BYB, trevligt!! :) På lördag blir det lite jobb och kanske inflyttningsfest. Tyvärr känns det som att jag har prioriterat bort min mormor och det har jag super dåligt samvete över. Jag kanska ska åka hem imorgon och komma tillbaks på tordagkväll, eller fredagmorgon? Egentligen hade jag kunnat åka hit upp med E igen, efter han slutat jobbet på fredag men det känns verkligen som att jag behöver den föreläsningen. Suck.

Jag har fortfarande inte riktigt bestämt vad jag ska fråga PT-Anders om, vilket börjar kännas lite dumt eftersom jag ska vara där om typ en halvtimma. Jag kan ju rätt så mycket om träning ändå (jag vill tro det iallafall) efter F&S-utbildningen och provet man får efteråt i träningslära. Tyvärr så glömmer man en del men mycket av det jag ville fråga gav T svar på igår efter hennes PT-kvart. Kanske ska fråga om det där med bålen ändå? Känns som att det skulle kunna bli våren mål, att bygga upp den ordentligt. Kanske jag slipper ryggproblemen som mina föräldrar har. Om jag ska träna borde jag blanda en shake, men det känns inte så nödvändigt om jag ska köra BJ. Det är ju inte så styrkekrävande. Kanske räcke rmed en shake efter iallafall.

Haja.. Det var lite uppdateringar om tankarna för tillfället. Återkommer efter träningen om vad PT-Anders sa och hur träningspasset var. Hörs efter 20 :) Ciao!

Arrrggghh!

2009-02-17 @ 10:46:19

Har just ringt och pratat med Ellos ang köpet på den där bikinin. Jag ska försöka lotsa er genom hela historien så ni förstår min frustraion:

I mitten av januari beställer jag en bikini hos Ellos för 298 kr. 199 för överdelen och 99 för underdelen. Sen åker jag hem till Thn ett par dagar och när jag kommer upp igen ligger paketet på golvet i hallen. Super glad blir jag men frustrerad redan då, då jag inser att de skickat med fel bikiniunderdel. Den veckan är det helt crazy på jobbet och jag hinner inte ringa till Ellos och fråga om hur vi gör nu. Veckan efter, i början av februari, inser jag att det egentligen gått för lång tid sen beställningen gjorde för att kunna retunera men ringer i alla fall och kollar med Ellos om det skulle gå ändå, pga att det var felexpidering och inget "vanligt byte". Killen jag pratar med säger att det går bra och att han beställer de nya trosorna åt mig så jag får dem så snabbt som möjligt. Det enda jag behöver göra är att retunera de felaktiga trosorna. Sagt och gjort. Ett par dagar senare dimper ett nytt paket ner med de nya trosorna och jag får en bekräftelse på returen. Allt gott, slutet gott... skulle man ju kunna önska. När jag förut tittade lite närmare på fakturor och bekräftelser visar det sig att killen på Ellos beställt via månadsfaktura, vilket gör att det tillkommer 20 kr plus att de dragit av en returavgift på 30 kr på returen av de felaktiga trosorna. Sammantaget visar det sig alltså att trosorna inte bara tagit låångt tid att få utan dessutom blivit 50 kr dyrare än vad de skulle vara från början. Så jag lyfter luren igen och ringer supersur till Kundservice (IGEN) och pratar med en Lotta. Hon förstår först inte alls vad jag menar och säger att faktura är billigare än postförskott men när hon förstått att jag betalat med kontokort så säger hon att hon ska hjälpa mig. Hon krediterar fakturaavgiften och säger att jag förhoppningsvis under dagen skall få tillbaka 99 kronor in på kontot och att det stått fel i bekräftelsen. Nun återstår alltså för mig att hålla koll på kontot så att de 99 kronorna kommer tillbaka (och inga 69 för då tar det hus i ******* på kundservice, det ska jag se till) och att endast betala 99 kr på månadsfakturan när den kommer. Mycket krångligt tycker jag, som tycker att de kunde nöjt sig med de första 99 kronorna de fick, men bara inte jag går back så är jag nöjd.

Dagens tanke blir alltså: Om du blir felbehandlad, var krånglig. Det hjälper!

En sånhär bikini är det vi pratar om, fast en röd.

Tisdagsmorgon

2009-02-17 @ 08:37:29

Humör: Långsam och neutral
Gjort: Ätit frukost
Planer: Sola, gå en lång promenad och plugga. Kanske träna ikväll? Beror lite på hur kroppen känns.
Ser på: Skärmen
Lyssnar på: Svt1
Läser: Det jag skriver
Dricker: Inget
Äter: Inget
Bästa: Sola!!
Sämsta: Att jag inte pluggat ordentligt.
Väder: Grått just nu.
Dagens favoritsak: Skolbäckerna
Vill ha: Mer tid med E.
Motto: Som man bäddar får man ligga.
Dagens outfit: Slappar-kläder!

Ska gå upp ur sängen, ta på mig myskläder och gå bort och sola nu snart. Återkommer vid lunchtid! :)

Måndagkväll

2009-02-16 @ 21:58:29

Hej på er,

just nu ligger jag i sängen och tittar på CSI NY. CSI är riktigt bra! Jag tycker bäst om Miami och NY eftersom de var de första CSI-serierna jag följt. Många säger att det vanliga CSI är bäst men av det har jag bara sett ett par avsnitt och aldrig blivit speciellt förtjust, kanske mest för att jag inte förstått mig på karaktärerna. Det är i alla fall tur att CSI NY går ikväll, för i övrigt finns det INGET annat att se på. "Simon & Thomas" duger väl men annars finns det inget att se på på måndagar. Jag har zappat förbi "Familjen Annorlunda" och "Made" på MTV men det blir aldrig mer än det, en massa zappande.

Nä, jag börjar bli riktigt trött och är helt slut i armarna. Jag och Therese skulle ju gått och boxats men efter att T segat sig lite fanns det inga inträdesbiljetter till boxen, så vi bestämde oss för att gå på Pump:en istället, vilket var skit kul. Jag har ju inte varit där på en och en halv vecka eller nått sånt, så det var riktigt trögt idag, men skoj. Jag och T ska köra box på onsdag istället, det ser jag fram emot! :) Imorgon blir det PT-kvart och antingen spinning eller gym, beror lite på hur armarna känns imorgon. Jag har funderat lite på vad jag ska fråga min PT om, T gav ju en del svar idag efter att ha pratat med sin PT. Jag kom ju på att jag är väldigt svag i bålen när jag körde Boot Camp förra veckan och jag kanske ska fråga honom om övningar för bålen i gymmet, jag har inte riktigt bestämt mig än.

Morgondagen skall startas med en tur till solariet, vilket jag ser fram emot sååå mycket. Det är nästan så att jag vill somna med en gång så jag kan vakna och gå dit. :) Både min rygg och mitt ansikte behöver lite UV-ljus. Ser sen jag verkligen fram emot ansiktsbehandlingen nästa vecka, och sminkkursen veckan efter det. Det är skönt att ha lite roliga grejer att se fram emot. Det borde alla ha. Man kanske borde göra en såndär veckoplanering med lite mål och planer för veckan. Eller mitt mål den här veckan kanske ska vara att inte planera så mycket utan mer ta det lugnt och ta hand om mig själv.



Nu ska jag nana, sov gott allihopa. Ciao!

Mys och hårdträning

2009-02-16 @ 17:05:13

Nu har jag slappat hela eftermiddagen. Jag har städat lite i garderoben, ätit mat och mellanmål, tittat igenom reklamen och till och med laddat ner filerna med anteckningar från våran föreläsare till datorn, duktig va? :) Nu börjar träningen närma sig och blandat första jordgubbs-shaken har jag gjort. Att boxas ska bli kul. Egentligen känner jag inte alls för att träna, men det har varit ett igenom gående tema de senaste veckorna. Det är bara en sådan period. Ibland är det bara lätt och kul att träna, ibland är det jobbigare, men man måste ta sig igenom båda om det ska ge några resultat så nu kämpar jag på. Jag blev faktiskt rätt så taggad när jag plockade upp sommarkläderna som jag helst vill vara smal och solbränd redan innan jag hoppar i men allt tar väl sin tid antar jag. Imorgon tänkte jag i alla fall ta svängen förvi solariet, då har jag inget smink på mig, vilket var anledningen till att jag avstod idag. Jag längtar tills jag får mineralsminket fån MUS som faktiskt går att sola med. Här kommer lite bilder från dagen:

Dagens shake! (Insåg just att left-overs från festen skyltar i bakgrunden)...




Se så fin garderoben blev efter att jag gjort iordning den:



Lite kläder fick åka ner redan nu men eftersom det bara är februari blev det en del kvar i garderoben ändå.



Nu ska jag stänga av och se om jag kan göra iordning för träning. Återkommer ikväll efter träning. Ciao!


P.s. Kolla in 2,6 miljonerklubben för din hälsa D.s.

Själahelande eftermiddag

2009-02-16 @ 13:05:30

Hej på er,

jag gjorde mig iordning och åkte till skolan men mycket mer än så blev det inte. Jag kände mig sliten inuti, även om utsidan nu var sminkad och föreläsningen var dessutom hemsk. Jag förstod inte mycket, satt mest och gäspade, och när jag fick en fråga av föreläsare (när fick man det senast?? På högstadiet?) blev jag så paff att jag blandar ihop MC och MR och ser ut som en idiot. Det, plus min uschliga mensvärk, var lite mer än jag kunde ta just då, så jag åkte hem under rasten, satte på Lugna Favoriters webbradio (jag trodde aldrig jag skulle sakna den radiostationen men det gör jag verkligen), tände några stearinljus och lite rökelse. Sen började jag skala kålrot och potatis till min isländska köttsoppa utan kött. Jobbet och vännerna har fått mycket tid det senaste och det har varit flängit, stressigt. Nu vill jag ha en eftermiddag för mig själv. Jag ska äta lite soppa, läsa lite i Änglar och Demoner och kanske kolla på "Mamma Mia". Kl 18 ska jag träna Box med Therese och det ser jag fram emot. Att röra på sig är inget straff utan en gåva till både kropp och sinne. Imorgon ska jag sätta igång och läsa ordentligt. Jag ligger grymt efter i skolarbetet men det är bara att ta tag i sig själv.

Nu ska jag mysa.. Ska kolla igenom min garderob också, lovar att ta lite bilder och guida er genom den mörka tunnel jag brukar kalla min garderob. :)

Här kommer dagens två olika outfits och dagens lunch:







Vi hörs senare. Återkommer innan och efter träning. Ha en underbar eftermiddag, det ska jag ha! Ciao!

Måndagmorgon

2009-02-16 @ 08:04:51

Humör: Trött
Gjort: Ätit frukost
Planer: Åka till skolan och träna.
Ser på: Skärmen
Lyssnar på: Inget
Läser: Det jag skriver
Dricker: Inget
Äter: Inget
Bästa: Att E kommer på fredag igen och att jag ska försöka få tid att sola idag! :)
Sämsta: Att jag inte varit så duktig och pluggat.
Väder: Sol
Dagens favoritsak: Vet inte..
Vill ha: Mer tid med E.
Motto: Som man bäddar får man ligga.
Dagens outfit: Har inte kommit på än, men jag har en känsla att det blir riktigt snyggt!



Idag blir det nog kålrotssoppa iallafall till lunch/middag. Jag skulle ha tvättat lite nu på morgonen men det var så svårt att komma upp ur den varma, mjuka sängen att det inte blir mycket med det. Däremot ska jag göra ett par äggmackor till, och göra mig iordning. Dagens outfit kommer förhoppningsvis upp innan skolan, annars kommer nästa uppdatering efter skolan. Ciao!

Summery of the weekend

2009-02-15 @ 22:57:54

Lördag - Började inte alls enligt mys-planer utan blev istället en sväng på stan med folket som slutade med besvikelse. Jag har rätt så hög krav på E och det är jag medveten om, dock är jag inte riktigt redo att tumma på dem förrän han insett vilken stor betydelse de har för mig. Ett krav kan vara att t ex de få helger jag åker hem vill jag vara prio ett för honom. Om det skulle vara så att jag fick vara prio ett för honom när jag var hemma, skulle de ine heller göra någonting om han vill gå på den där killkvällen som just råkade infalla den helgen jag tänkt åka hem, eftersom jag fått annan tid. Tid som han gett mig, inte tid som jag behövt kriga med alla andra om. För det är så det känns, som att jag ligger på samma nivå som alla andra och kanske till och med lite under. Bara för att han vet att jag älskar honom betyder inte det att han kan välja andra framför mig och göra mig ledsen hela tiden, bara för att han vet att jag stannar hos honom. Efter ett antal diskussioner åt vi iallafall lite mat och sen kröp ner i sängen igen, tillsammans. Där myste vi lite och sen sov, vilade upp oss för kvällen som blev fest hos mig. Festen blev till största delen lyckad. Jag blev dock super trött och jobbet ringde mitt upp i och frågade om jag kunde jobba på söndagen så jag gick inte med ut utan stannade hemma och tjötade lite med F. Sen åkte F och E kom hem tumlandes och vi kröp efter många om och men ner i sängen.

Söndag - Jag gick upp, åt lite frukost och sen gick jag till jobbet, som var ett riktigt "pain in the ass" idag. Fast jag fick min favorituppgift, DT1:an, så gick det dåligt. Jag var ofokuserad (trött och lite bakis-seg) och förvirrad, och kunderna vara griniga och inte alls hjälpsamma. Till och med skift-ledaren var "ingen höjdare" idag. Inga namn nämda. När jag slutade hoppades jag att E skulle vara hemma fortfarande så vi kunde säga hej då ordentligt. Men trots att jag slutade redan 14.20 så hade grabbarna som körde haft bråttom hem och E var till min stora sorg borta. Så jag slängde in ett par tvättmaskiner och sen åkte jag till Filip och Matte och käkade och såg på Burned Notice, riktigt bra för att vara en B-serie. Jag längtar verkligen tills nästa helg när E kommer upp igen. På fredagen ska vi på BYB på Fabriken tillsammans med killarna och sen på lördag åker vi hem tillsammans för att träffa min mormor innan hon åker tillbaka till Island igen. Synd att resan var så otajmad mormor, jag saknar er verkligen!!

Här kommer lite bilder från festen:


Såhär fina var jag och E! :)


Kvällens tema var gangster/stekare!


Såhär gorgeous var jag!


Hela gänget!


Nu börjar jag bli suuuper trött så nu är det dags att krypa ner i sängen. Jag ska upp tidigt imorgon och slänga in ett par maskiner till i tvättstugan innan skolan som är mellan 10 - 13. Sen tänkte jag att jag skulle plocka upp lådan med sommar/vårkläder och börja gå igenom min garderod. Jag har ju köpt en del nya kläder i månaden så det börjar bli dags att kolla på vad som ska läggas undan ett tag, vad som ska ges bort, vad som behöver kastas och vad som ska vara kvar. Lovar att ge er en massa bilder på mina kläder imorgon! Imorgon kommer också dagens outfit som jag känner på mig att den kommer vara super fin (tänkte ta min nya kavaj från HM). Hörs imorgon! Ciao!

Söndag

2009-02-15 @ 15:16:30

Humör: Utmattad
Gjort: Jobbat och just nu tvättar jag lite
Planer: Åka till Filip
Ser på: Skärmen
Lyssnar på: Inget
Läser: Det jag skriver
Dricker: inget
Äter: Inget
Bästa: Inte mkt...
Sämsta: Att E åkt utan att jag ens fick säga hej då.
Väder: Sol
Dagens favoritsak: Vet inte..
Vill ha: Mer tid med E.
Motto: Som man bäddar får man ligga.
Dagens outfit: Myskläder

hej på er,

helgen har varit en enda lång berg-och-dal-bana. Det blev lite tjafs på fredagen. Lite tårar, fest och diskussioner på lördagen och jobb på söndagen. Nu ska jag springa ner till tvättstugan men lite bilder och mer ingångende om vad som hänt i helgen kommer senare ikväll. Ciao!

Upp som en sol och ner som en pannkaka

2009-02-14 @ 13:07:13

Denna dagen blev inte alls som det var tänkt. Nu låter det som att dagen är slut och det är den ju såklart inte men den har gått så katastrofalt så den blir svår att rädda. Tyvärr brukar det väl vara så att dagarna man har mest förväntningar på är de dagar som ger en de största besvikelserna. Just nu sitter jag själv i mig lgh och deppar (dagens underdrift) medan min pojkvän springer runt på stan och planerar SIN kväll.. Låter väl undebart? Hur kan det gå så fel undrar du kanske? Jaa.. Om man slår ihop en förväntansfull tjej, krossade planer, brutna överkommelser och ett par lögner ovan på det så blir svaret på ekvationen en ledsen, arg och besviken tjej med en tafatt, oärlig pojkvän och "vänner" som inte förstår.
Usch, jag önskar att jag aldrig gått upp imorse.

Hur har din alla-hjärtans-dag varit? Bättre än min hoppas jag.. Eftersom jag ställt in mina planer för ikväll så verkar det som att ni får fler uppdateringar idag.. Bra va? :) Förhoppningsvis kan det bara bli bättre. Hörs senare!

Utmaning

2009-02-13 @ 19:22:51

Regler: Det här är svårare än du tror! Radera mina svar. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som taggade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du?: Danielle
2. Ett ord på fyra bokstäver: Dold
3. Flicknamn: Disa
4. Pojknamn: Dan
5. Yrke: Diskare
6. Färg: "Darkblue"
7. Klädesplagg: Duffel (en ytterrock vanligtvis gjord i ylle och finns för både herrar och damer)
8. Mat: Dadlar
9. Sak i badrummet: Dusch
10. Plats/stad: Danmark
11. En orsak att vara sen: Dimma
12. Något man skriker: Dumhuvud!
13. Film: Daredevil
14. Något man dricker: Daiquiri
15. Band: Drömhus
16. Djur: Delfin
17. Gatunamn: Drottninggatan
18. Bil: Daewoo
19. Sång: Do you love me?
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Dans

Suck..

2009-02-13 @ 19:02:20

Vilken dag. Jobbet gick väl som vanligt, trots att det är fredagen den 13:e. En buss kom in men vi var förderedda så det gick snabbt. Efter jobbet ringde jag E och fick en överaskning, tills imorgon. Ännu mer folk. Jag blev väl lite grinig först. Jag är som min mamma, har man en överenskommelse så håller man sig till den. Nu fick jag ringa runt lite och fixa till lite saker men det ska väl lösa sig antar jag. Jag fick klagat av mig lite och sen fick jag lösa problemet. Så som alltid.

Men jag fick ett par fina överaskningar när jag kom hem. Ett litet paket från Ellos med mina bikinitrosor, dock måste jag kolla hur jag ska göra med betalningen eftersom jag inte fått tillbaka pengarna från de förra trosorna de skickade, som var fel modell. Sen fick jag mitt besked från CSN också och lite mer pengar på kontot, underbart! Right in time! :) Mer shoppning ska det bli.. Nä, jag ska lugna mig till nästa månad iaf. Jag har ju redan bokat och betalat en ansiktsbetalning och en sminkkurs under de kommande veckorna. Och så mycket som jag shoppat denna månaden har jag inte shoppat på över ett år. I och för sig har jag typ inte shoppat alls på ett år, detta är första månaden på hur länge som helst!!

Nu ska jag bara vänta in E och sen ska vi gå och handla lite mys till ikväll. Godis ska det bli! Mums!

Vi hörs imorgon kära vänner, ciao!

God Morgon fredag!

2009-02-13 @ 08:12:56

God morgon på er,

idag var det inte lätt att gå upp men ska jag jobba så ska man. Börjar om exakt en timma. Har redan ätit frukost så jag ska bara borsta tänderna och ta på mig jobbkläderna innan jag går vilket tar cirka 20 minuter. Sen blir det till att jobba, jobba, jobba fram till klockan 18 ikväll. Lite jobbigt att jobba både lunch-ruschen och första delen av middags-ruschen men jag slipper iallafall alla barnfamiljer men hundra HM i helgen. På vägen hem ikväll ska jag också dra med mig min cykel som stått utanför jobbet sedan mina nycklar försvunnit men eftersom jag nu hittat dem igen är det bara att gräva ur den ur snödrivan.

Usch, idag är det fredagen den 13:e? Kommer vi ha otur idag? Inte osis på jobbet va? Det kan gå riktigt illa för mig bland knivar och fristöser i så fall.. Återkommer med uppdatering om eventuell osis när jag kommer hem från jobbet.

Sen kommer E vid 19-tiden ikväll. Det ska bli riktigt underbart. Har ju inte träffat honom på över två veckor nu. Det blir riktigt mycket mys ikväll, sen sova eftersom vi båda antagligen är trötta och större delen av Alla-hjärtans-dag ska vi spendera i sängen eftersom vi inte kunnat sova ut ihop sedan strax efter nyår sist. Vad ska du göra på Alla-hjärtans-dag?







Dagens lista:

Humör: Trött
Gjort: Ätit frukost.
Planer: Jobba och träffa E.
Ser på: Skärmen
Lyssnar på: Tv4
Läser: Det jag skriver
Dricker: inget
Äter: Inget
Bästa: Att E kommer idag!
Sämsta: Att pengarna redan är slut den här månaden.
Väder: Grått
Dagens favoritsak: Bloggen
Vill ha: Mer pengar!!
Motto: Som man bäddar får man ligga.
Dagens outfit: Arbetskläder

Vi hörs ikväll hörni! Ciao!

Nana-time

2009-02-12 @ 22:53:44



Ska bara slänga in en bild på min nya telefon. Eller ah, jag har inte fått den än, men snart är den min! Nu ska jag sova lite för att vara pigg på jobbet imorgon. Så fort jag orkar ska jag lägga in lite nya bilder från kameran också. Kommer kanske under lördag eller söndag eftersom imorgon blir JOBB och MYS när E kommer. Åh, vad underbart det ska bli! Lovar att hålla er uppdaterade, trots att han tycker att jag är tråkig när jag sitter med datorn i knät. :)
Natti natti! :)

Mmm, träning!

2009-02-12 @ 19:42:02

Det var underbart att träna, men shit vad hårt Anki körde med oss på Boot Camp:en. Det var helt sjukt. Upphopp med hantlar och heelt kitet men jag var så nöjd när jag gick ut därifrån. Insåg dock under passet att jag är väldigt svag i bål och triceps. Kanske något att ta upp med PT:n på tisdag?

WOOOHO! Jag insåg just att mina två favoritprogram, SATC och Du är vad du äter, sänds i rad på 3:an och börjar nu. Jippi!

 

Det blir till att rusa in i duschen under pausen och prata med E efter klockan 21. Usch, jag och mina tv-program. Jag kanske kommer med några nya tankar senare annars kommer kanske ett kort, kort inlägg innan jobbet imorgon. Ta hand om er, Ciao!

Mysdag

2009-02-12 @ 15:23:43

Humör: Mys
Gjort: Varit hos Filip en sväng, hittat min nycklar i garderoben(?!)
Planer: Mysa, träna. Orkar inte mer.
Ser på: Skärmen
Lyssnar på: Enya
Läser: Det jag skriver
Dricker: inget
Äter: Inget
Bästa: Att jag har hittat mina nycklar och att E kommer imorgon
Sämsta: Att pengarna redan är slut den här månaden.
Väder: Soligt
Dagens favoritsak: Soffan och bloggen
Vill ha: Mer pengar!!
Motto: Som man bäddar får man ligga.
Dagens outfit: Slöö. Mjukisbyxor, linne och randig tröja. Ser inte bra ut... :P

Hej på er,

vilken underbar torsdag vi har. Solen skiner och jag är super slö. Att vara på jobbet i 11 timmar tär verkligen på kroppen. Imorgon skall jag dit igen men då blir det bara 9 timmar. En vanlig dag på jobbet alltså. Nu sitter jag i soffan och bara slöar, försöker hålla mig vaken. Om 1 h och 15 min ska jag vara på gymmet typ så det är bara att kämpa på mot sömnen. Det enda jag ska försöka göra innan dess är att diska och göra en matlista. Ikväll blir det bara vila, måste somna tidigt.

Filip hjälpte mig nyss med lite blogg design, vad tycker ni? :) Det är inte klart. Ska komma en ny header och så men det får bli en senare projekt. Lite åt gången så att säga. :)

På lördag blir det partaj i lägenheten. Då kommer det folk på middag. Filip, hans syster, Matte och John plus jag och E ska käka, och jag vet nästan precis vad jag ska göra. Kommer bli jätte mysigt, lovar att ta bilder åt er! :)

Nä, nu ska jag ta tag i disken. Köker ser ut som ett bombnedslag och tanken är väl att E inte ska behöva se det, det första han gör. Så nu blir det till att vara duktig! :) Återkommer ikväll efter träning. Ciao!

God Natt!

2009-02-12 @ 02:33:01

Hej på er,

nu har jag kommit hem från jobbet. Jobbet som skulle varit mellan 15-22, som blev förlängt till 00, som blev förlängt till stäning (01.30), som vi blev försenade med p g a rusch sista timmen så klockan 02 gick jag och Madde ut från restaurangen. Att jobba med henne är verkligen jätte roligt! Hon lär mig nya grejer, är framåt, hittar saker att göra, är super kul att prata med om allt och ingenting. Fast de mest av personalen på Nobel är faktiskt så.

De jag "jobbat" mest med är (alltså fått hjälp/utbildning/haft kontakt med):
Sara - super snäll och bjuder på många roliga skratt
Sandra - också super snäll
Håkan - han bara gör mig glad, jag tror alla på Nobel känner så om honom
Peter - Han är verkligen en stjärna och hjälper mig med alla problem jag lyckas framkalla i restaurangen
Schub - Plåster med Lady & Lufsen säger väl allt? :)

Det är väl mest bara skift-ledare men det är de jag springer till när jag behöver hjälp. Sen har vi massa annan underbar personal typ: Linda, Niclas, Therese, Emelie, Christine, Anna, Patrik, Jakob, Johan och många, många fler!

Stort tack till Anna, min underbara chef, och Madde för chansen att få jobba med er. Jag kommer ihåg intrevjun vi hade Madde! Usch vilka svåra frågor! Men det verkade ju som att det blev bra ändå. Jag hoppade jämfota i två timmar efter att Anna ringt tillbaka TVÅ veckor senare. (De värsta veckorna i mitt liv, den första av spänning, den andra av besvikelse..)

Tack i alla fall för en underbar dag. Jag kommer tillbaka på fredag och får förhoppningsvis BOP:a lite då med :) Nu ska jag sova, god natt!

Jobb!

2009-02-11 @ 13:15:35

Hej på er,

det blev inte alls som det var tänkt idag. Christine från jobbet ringde och var sjuk så jag får hoppa in. Slutar inte förrän 22 ikväll tyvärr. Lovar att uppdatera er när jag kommer hem! Nu ska jag springa en snabbis till stan med Filip först. Ciao!

Att göra:

2009-02-11 @ 11:58:04

Här kommer dagens "att göra-lista":

- diska
- skriva klart renskrivningen av anteckningarna
- träffa Filip
- gå på långpromenad
- börja läsa i den hemska NaEk-boken
- träna Combat
- meditera
- lägga upp en ny budget

Känns som en lagom dagsplanering. :) Kommer säkert inte hinna med allt men jag jobbar på det. Jag är snart klar med anteckningarna och då blir det promenad. Lovar att ta bilder till er :) Ciao!

God morgon ondag!

2009-02-11 @ 08:43:49

Humör: Mys
Gjort: Vaknat, ätit fil och müsli
Planer: Plugga, promenera, träffa Filip och träna
Ser på: Skärmen
Lyssnar på: Svt1
Läser: Det jag skriver
Dricker: inget
Äter: Inget
Bästa: Att det bara är typ 59 timmar tills E kommer hit! 
Sämsta: Att pengarna redan är slut den här månaden.
Väder: Grått och snöigt
Dagens favoritsak: Gymkortet
Vill ha: Mer pengar!!
Motto: Det går mycket bra att mysa sig fram i livet!
Dagens outfit: Vet inte än. Kommer blid sen.

God Morgon på er,

Snön öser ner utanför fönstret och jag sitter fortfarande om myser i sängen med datorn i knät. Jag dagdrömmer om våren. Om gröna knoppar på träden, om solsken, ljusa kläder och nykära par på gångstigarna. Aldrig har jag längtat så efter våren som jag gör just i år. Undra varför? Snö är mysigt, i december och början av januari, men sen kan det lika gärna vara. Fast hellre snö än slask såklart. Fast helt solsken och värme. Här kommer lite vårbilder till er:





 

Nu ska jag plugga lite och göra mig iordning för en promenad i snöstormen. Återkommer med uppdatering vid lunch. Ciao!

Tisdagkväll

2009-02-10 @ 20:22:43

Det var ett av mina värsta träningspass på lääänge. Det kändes som att jag byggde upp mjölksyra redan under uppvärmningen och den stannade i lårmusklerna under hela passet. Varje varv på cykeln var ett riktigt "mind-battle".

- Jag orkar inte mer.
- Jo, kom igen nu då.
- Men jag kommer aldrig klara det.
- Jo, kämpa nu då.
- Men jag pallar inte??!
- JOOOO!!

Hela passet gick tillslut, vilket jag egentligen visste att det skulle göra men shit, va tugnt det var! Fast det är de riktigt tunga passen som gör skillnad, både utseendemässigt och psykologiskt. Nu känns det hur bra som helst. Har ätit lite och ska snart hoppa in i duschen. Top Model går på tv:n men jag har inte följt det det senaste så jag hoppar över det och ska se på NAVY CIS sen istället.

Tisdagsträning

2009-02-10 @ 17:42:22

Hej på er,

nu är jag hemma igen efter skola och ett välbehövt stopp hos grabbarna uppe på K. Vi pratade om helgens planer och käkade pastasallad, jätte mumsigt och super behövligt efter ännu en fruktansvärd NaEk-föreläsning. Usch, jag måste verkligen ta tag i plugget, men inte just nu. Om en halvtimma ska jag vara på gymmet. 18.30 började nämligen CykelPuls, dagens pass. Ser faktiskt fram emot det väldigt mycket. Hoppas det är en bra ledare idag, jag kan aldrig hålla koll på vem som har när. Just på cykel så tycker jag att instruktören är extra viktig. Visst, jag kan sitta där inne och trampa i 50 minuter i alla fall, men att spendera 48 av minuterna med att bara vilja gå ut gör att passet känns fem år långt. Nej, Lars är riktigt bra men han hade ju tydligen imorse, så han är det nog inte. Jaja, vi får väl se. Imorgon blir det Combat och på torsdag drar vi nog till med BootCamp. Pumpen får vänta tills på söndag :)

Nä, nu ska jag byta om och blanda shake. Vi hörs ikväll! :) 

USCH FÖR NaEk

2009-02-10 @ 11:48:47

Nu har jag legat i sängen i över två timmar för att skriva rent anteckningar och typ inte kommit någonstans. Okej, tv:n har varit på också så jag har väl inte varit super effektiv men det är ju bara för att det är så tråkigt. Anteckningarna består ju till hälften av diagram och förstår ni hur svårt det är att rita in dessa i Word på ett bra sätt? Det är super svårt! Alla formler som ska med är inte heller så enkla, typ (Mux/Px)/(Muy/Py)=MRS. VA??!! Vad ska man egentligen med Nationalekonomi till? Det är bara ett nödvändigt ont i programmet. Mikroek suger just nu. Dessutom måste jag börja läsa ordentligt i boken.. Suck. Vill inte. Känns som att det är dags för en veckoplan:

Tis - göra klart renskrivningen av alla anteckningar och diagram, samt maila över lite anteckningar till A och L.
Ons- Läsa ut kap 4 och kolla igenom Dinkys anteckningar på kurshemsidan.
Torsdag - Kap 20.... osv
Och sen blir det inge mer plugg denna veckan. På fredag är det jobb och i helgen kommer E!! JIPPI!
Nä, nu ska jag värma lite soppa och göra mig iordning för skolan. Bussen går ju om mindre än en timma och jag har fortfarande nattlinne på mig :S Återkommer i eftermiddag/kväll :) Ciao!

Tisdagsmorgon

2009-02-10 @ 09:05:47

Humör: Mys
Gjort: Vaknat, ätit frosties
Planer: Plugg, skola och träning
Ser på: Skärmen
Lyssnar på: Svt1
Läser: Det jag skriver
Dricker: C-vitaminvatten
Äter: Inget
Bästa: Att jag fick massa gjort igår och att det är två dagar kvar tills E kommer hit!
Sämsta: Att jag måste fylla på busskortet igen och köpa mat, men har snart inga pengar kvar.
Väder: Fint!
Dagens favoritsak: Min Lgh
Vill ha: Mer pengar!!
Motto: Sakta man säkert.
Dagens outfit: Vet inte än.

Idag blir det lite långsammare tempo och jag ska skriva rent mina anteckningar från NaEk innan skolan. Sen blir det en kortare föreläsning och träning ikväll (CykelPuls 18.30). Kanske hinner dra lite i Filip så han kan hjälpa mig med bloggdesignen, men jag vill inte stressa idag så får se. Kanske tränar tidigt imorgon och fixar design imorgonkväll.
Nu blir det lite mer frukost och sen plugg. Återkommer vid lunch :) Ciao!

Mys

2009-02-09 @ 19:57:58

Jag sitter i soffan och ser på SATC medan mina varma mackor ligger i ugnen. Armarna är sega efter träningen som var skön, som vanligt. Det är ju alltid så, att man inte alls är sugen på att träna men så fort man dragit sig hela vägen bort till gymmet så är det helt okej. Det måste bli en rutin liksom. Ifrågasätt inte. PT bokad nästa vecka iallafall. Tänkte kanske lägga om träningen lite. Mina mål med träningen är ju att förlora "muffinskanten" (ja, jag vet. Ni tycker att det var ett evigt tjat om den där kanten, men den går mig verkligen på nerverna. Det är det enda jag inte är nöjd med på min kropp och den ska bort.) och bygga muskler. Kanske blir mer gym och mindre pass? Vi får se vad Anders säger på tisdag.



Skolan var tydligen imorgon och inte på onsdag så imorgon blir det plugg, skola och träning.

Nu orkar jag verkligen inte skriva mer. Jag längtar tills E ringer och jag längtar ännu mer tills han honom hit på fredag. Det ska bli underbart. Imorgon blir det lång promenad. Bilder efteråt, lovar. Go natt på er!

Pust..

2009-02-09 @ 17:29:02

Föreläsningen sög all musten ur mig och att skriva rent anteckningarna tar huuur lååång tiiiid soooom heeelst. Jätte frustrerande. Antar att det är bra sätt att bearbete på men det känns som om jag lägger inödig tid på att lägga in pilar och textrutor i Word :S. Nä, nu ska jag springa till SATS och köra ett Box pass. Är inte sugen för fem öre men det blir skönt när det är gjort. Hoppas det finns en trevlig själ där borta som vill boxa med svaga lilla jag. Uppdaterar er efteråt. Om jag orkar lyfta armarna vill säga ;P

Ciao!

Produktiv dag!

2009-02-09 @ 12:08:05

Nu har jag varit ute på morgonens strapatser. Jag:
- gick till ICA och köpte kuvert och frimärken
- gick till M U S och betalade min sminklektion i förväg
- lämnade tillbaka lånenyckeln till hyresvärden
- ringde Ellos och retunerade bikiniunderdelen
- ringde AnCi och bokade hudvård
- felanmälde och fick mitt handfat lagat

Bra va? En riktigt pruduktiv morgon. Dessutom har jag pratat med Em, mitt hjärta! Och messat min ängel, Fny.
Nu ska jag svara på lite mail och packa skolväskan.  Sen ska jag lägga på lite brev på brevlådan plus plugga och träna ikväll så är hela dagens fullkomlig. Gud va duktig man kan vara ibland!





På väg ut i snön och solen.



Lins- och sellerisoppa. Den var verkligen jätte god. Ett recept från min nya "ät dig smal"-bok!



Presentkort på Make Up Store. Sminklektion + produkter (för priset) för endast 495 kr. Super bra!

Måndagmorgon

2009-02-09 @ 08:23:02

Humör: Motiverad
Gjort: Vaknat, blandat vitamin-drink
Planer: Ärenden på stan, bland annat betala min sminkkurs på MUS. Sen blir det skola och träning.
Ser på: Skärmen
Lyssnar på: Svt1
Läser: Det jag skriver
Dricker: Vitamindrink. Selleri, kiwi, vatten och c-vitamintablett.
Äter: Inget
Bästa: Att jag kommer få massa gjort idag.
Sämsta: Att jag snart måste fylla på busskortet igen och har snart inga pengar kvar.
Väder: Fint!
Dagens favoritsak: Kortet
Vill ha: Mer pengar!!
Motto: ? Vet inte. "Full fart framåt" kanske?!
Dagens outfit: Vet inte än.

Nu ska jag planera upp morgonens aktiviteter. Återkommer vid lunch! :)

Usch!

2009-02-08 @ 22:45:12

Jag är så trött på mig själv efter den här veckan. Det har varit alldeles för dåliga prioriteringar. Kolla här:

Jobb framför familj - sjukt dålig prio!
Jobb framför skola - Super dålig prio!
Slöa framför träna - prion suger!
Fett och socker framför vitaminer och fibrer - Prioriteringen märks i ansiktet, magsmältningen och på det dåliga humöret. Stress och pengar framför vila och hälsa.

Vaa f*n?! Ska det vara såhär?! Är det såhär jag vill leva mitt liv?! NEEEJ! Just nu gäller en månads detox från chips, min största synd. Sen gäller mer fibrer och vitaminer för min stackars mage som går lös just nu. Mindre stress och mer plugg! Helt enkelt den Danielle jag vill vara. Okej, jag vill inte banta eller bli träningsnarkoman men jag behöver en rivstart från gamla vanor för att kunna komma vidare så här kommer ett löfte med mat- och träningschema för veckan. E är duktig som bare den hemma och här uppe sitter jag och smockar i mig både feta ostar och chips med dip. Såhär kan vi inte ha det. Inte bara samvetet säger stop utan kroppen innifrån. Tröttheten sänker sig över livet i allmänhet, magen är totalt ur balans, finnarna sprider sig som jag vet inte vad.. Nääähe hörrni, nu blir det till att ta tag i sig själv på allvar. Jag hänkar på Håkan på allvar och sätter fart mot sommaren. Nu gäller det att bli "frisk" från både smärtor och beroenden.

Schema för veckan:

Måndag: Ärenden på stan, skola och sen Box(kondition och överkroppsstyrka) klockan 18.
Tisdag: Plugg, promenad, soppdag och sen cykelPuls (kondition)
Onsdag: Promenad, plugg, skola och sen BodyCombat (första gången jag testar) klockan 18.30.
Torsdag: Promenad, plugg, soppdag och sen Gym överK+ Step (styrka + kondition fokus underK) 
Fredag: Jobb 9-18 med TVÅ lunchlådor med. E kommer!!!! (äntligen!)
Lördag: Välförtjänt vila och en lååååång promenad.
Söndag: Mer mys, fiskdag och Pump 16.30.

Bilder från kvällen:



Såhär slöa var vi, och det är inget fel med det men ni ser rätt - det står frukt på bordet och trots det smäcker vi i oss:



Det är ju så man mår illa när men ser det. När kompisarna ber en att släppa skålen borde man liksom förstå, men inte jag inte. Sen ligger jag där efteråt och klagar på allt från matont och finnar till muffinskanter. Ser ni lösningen, jag med. Det svåra är att följa med i uträkningen tydligen. (Det märks att jag läser NaEk just nu.)

Nääe, morgondagen började med lite ärenden och spring. Måste vara lite pigg och fräsch så det blir till att nana nu. Sov gott :)

Söndag!

2009-02-08 @ 17:04:41

Hej på er,

familjen har varit här uppe i helgen och myst med mig. Det har varit jätte trevligt och därför inte blivit så mycket bloggande. Men nu har jag kommit hem från jobbet och familjen är på väg hem i snökaoset. Här kommer lite bilder från helgen:




Här är den utbakade flätan jag gjort på lillasyster med det fina håret!



Här lagar paranteserna mat!



Och lillebror slöar i soffan som vanligt!! :P



Det blev lite god mat och dryck kvar som blir kvällens mumsbitar hemma hos Fille och de. De skulle käka pizza men i och med att jag käkat på jobbet typ heeela veckan så var jag inte så sugen.

Det skulle blivit träning i eftermiddag men i och med att jag fortfarande har träningsvärk i underarmen sen bowlingen så känns det som att den får vila en dag till innan det blir Pump. Så imorgon efter skolan blir det full fart. Annars ska jag bara plugga och gå förbi en sväng på stan och fixa lite inför lördagen :) Dock börjar det bli lite ebb i kassan och det känns inte bra eftersom det dröjer 2,5 vecka tills pengarna kommer igen.. :/ Suck. Men jag har ju shoppat en del denna månaden så jag får väl skylla mig själv, men kläderna har varit fina!! :)

Nä, nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig iordning inför "grabbkvällen". Ha en underbar sönda-kväll! Ciao!

Ett kap på stan

2009-02-07 @ 15:19:02

Hej på er,

va precis med familjen nere på stan och myste lite. Fick ett par super fina skinstövlar (äkta!!) för bara 199, vilket KAP! De kostade från början 1195. Tusen spänn ner :) JIPPI! Först var det rean, sen halva reapriset och sen krånglade dragkejdan lite i affären så vi fick ner priset lite till. Super bra! Såhär fina är de:



Jag hade sån tur. Jag är ju rätt så lång (närmare 1,80) så det är inte så konstig att fötterna är rätt så stora. Ändå hade de två par kvar, båda i min storlek. Så jag fick titta på alla fyra skorna och ta de som var finast i färgningen, bra va? :) Ibland ska man ha tur. Sen var jag inne på MUS och kollade på mer smink. Ska boka en "sminklektion" när sommarens kollektion kommer in (om cirka tre veckor), då får man ju en demostration och sen får man köpa smink för beloppet. Bra va?? :) Nu åter till mina småsyskon som vill ha lite uppmärksamhet. Ha en underbar lördag! (Imorgon blir det Pump igen!!)

Gäsp..

2009-02-06 @ 17:05:59

Oj, vart tog dagarna vägen? Jag har jobbat.. 8 timmar tisdag, 3 timmar onsdag, 8 timmar torsdag & 8 timmar idag. Idag blev det öppning, alltså i restaurangen klockan 06.15. Upp super tidigt helt enkelt och därav gäspen. Nu har jag jobbat klart, tagit en dusch, ätit lite mellanmål och ska snart ta tag i disken. 19.00 blir det tvätt också. En produktiv dag helt enkelt. Mor med familj kommer upp vid 20-tiden. Då ska vi äta tacos och mysa lite. Sen blir det bowling vid 22 med arbetskamraterna, det ska bli jätte kul! Här kommer dagens outfit och lista:



Humör: Trött
Gjort: Jobbat
Planer: Städa, handla och bowla
Ser på: Skärmen
Lyssnar på: Mix
Läser: Det jag skriver
Dricker: Inget
Äter: Inget
Bästa: Att det är fredag
Sämsta:  Att jag har ont i axeln
Väder: Grått och kallt
Dagens favoritsak: Mobilen
Vill ha: Nytt smink!!
Motto: Power!!
Dagens outfit: Tröja VM, topp Ellos och jeans VM

Träningsångest? NEJ! :)

2009-02-04 @ 22:14:53

Nu har jag krupit ner i sängen efter en varm dusch och tandborstning. Kroppen känns lagom mör och jag ska snart krypa ner för att sova. Det vart tidigt upp imorse och blir lika tidigt upp imorgon. När jag skulle gå till träningen förut var jag inte alls sugen på att träna. "Inte alls sugen" är egentligen en stor underdrift. På vägen dit frös jag ända in i märgen och kände mig riktigt sliten. Jag var på väg att vända hem flera gånger på vägen, så illa var det, men jag drog mig tillslut hela vägen fram. Väl där började jag med att gå på bandet i en kvart i långsamt tempo samtidigt som jag strechade bröst- och nackmuskler. Jag försökte ladda ordentligt och funderade på vilka muskler jag skulle satsa på idag. Slutsatsen blev att inte öka vikterna utan att satsa på ordentlig teknik, det brukar alltid bli mycket jobbigare då. När jag väl kom in i salen ställde jag mig på en bra plats, långt bak i mitten, utan personer framför. Sedan plockade jag fram alla grejer, intog grundposition (höftbredd mellan fötterna, mjuka knän, mage spänd och axlar bak) och spände ögonen i mig själv. J**LAR VAD JAG TOG I!!! Jag pressade allt vad jag kunde hela passet igenom, dock lite mer på biceps, rygg och ben. Ett tag skrek jag nästan rakt ut. Shit vilken mjölksyra man får! Det bränner verkligen i musklerna.
Dessutom har jag fått en ny favorit. En tjej som heter Anna, som kommer från Lund, skall börja leda och hon var super cool! Peppade mycket, hade stora muskler och var grymt stark, en riktig förebild! Så jag tog i för kung och fosterland. Jag skakade nästan ut ur salen men dansade nästan hela vägen hem. Jag var så lycklig. Tänk att träning som innan kan vara en sådan ångest, kan göra dig så glad? Väl hemma gjorde jag en dubbelshake och värmde min mat låda. Jag pratade lite med min älskling där hemma och sen hoppade jag in i duschen. En underbar avslutning på dagen helt enkelt. Nu kämpar jag mot sömnen som tränger sig på men jag tänker inte hålla den borta längre. Det är dags att krypa ner. Det blir upp tidigt, till jobbet, direkt hem till Fille och dem och antagligen hem sent. Alltså som mest ett natt-inlägg imorgon (nu känner jag mig som en dålig bloggare men ibland tränger sig verkligheten på). Lovar dock att vara duktigare och komma med intressanta inlägg på fredag som blir en sova, plugga, städa, blogga dag innan familjen dyker upp vid 20-tiden på kvällen. Sov så gott allihopa!

Ondag fortfarande

2009-02-04 @ 18:49:50

Hej på er,

när man hittar brödet i kylen då börjar man undra? Känns som att något inte stämmer. Har varit en helt skruvad dag än så länge. Jag gick upp tidigt (07.30) men lyckades ändå missa bussen 9.42. Är inte det en bedrift??! Så jag blev sen till biblioteket där jag skulle träffa tjejerna och gå igenom lite inför föreläsningen. Det var svårt men mycket välbehövligt. Tack och bockar för det :) Ni är super duktiga! Sen vart det mat och föreläsning. Köpte lunch nere i skolans restaurang, det blev paneras fisk och potatis. Sen bar det av till jobbet och där var det full fart som vanligt. Några få missnöjda miner, en hel del nöjda, en massa skratt. Allt löste sig i alla fall till slut. Nu ska jag svida om till träningskläder, shak:a en shake och springa bort till SATS för att pumpa lite. Jag känner fortfarande i rygg från sist så där ska jag nog minska vikterna något. Annars är det bara att köra på. Kanske höja på axlar och triceps? Vi får se :)

Imorgon blir det jobb igen 9-18. McD är mitt liv just nu men det är okej. Jag behöver pengarna och tycker om att jobba. Har beställt ett par riktiga skor också nu, så jag slipper se ut som Bambi på hal is, inne i köket. Efter jobbet blir det direkt upp till killarna på mat. Jag skulle ju bjuda dem var det tänkt med Libbe ville plugga efter så de fick blir hos dem, IGEN. Nästa vecka blir det "Halv Åtta Hos Mig"! :) På fredah blir det städ innan familjen kommer upp och hälsar på. Nä, nu blir det till att skynda iväg. Hörs kanske en sväng efter :) Ciao!

Onsdag :)

2009-02-04 @ 09:30:10

Humör: Framåt
Gjort: Vaknat, gjort mig iordning, ätit frukost
Planer: Åka till skolan, sen direkt till jobbet och sen till gymmet
Ser på: Skärmen
Lyssnar på: Svt1
Läser: Det jag skriver
Dricker: Inget
Äter: Inget
Bästa: Att komma igång med skolarbetet
Sämsta: Att jag måste gå tidigare från skolan igen för att jobba, måste bryta den treden
Väder: Grått och kallt
Dagens favoritsak: Busskortet
Vill ha: Nytt smink!!
Motto: Power!!
Dagens outfit: Tunika/klänning från VM, jeans från Crocker.



Nu är det dags att göra iordning lite matsäck till skolan och packa väskan innan jag ska springa till bussen. Ha en bra dag allihopa så kommer en längre uppdatering ikväll! :) Ciao!

Tisdagkväll

2009-02-03 @ 22:37:56

Äntligen hemma igen efter en lång arbetsdag. Fast matintaget har inte varit det bästa. Grönsakssoppa, 2 McC Jr, 2 chokladmuffins och en choklad donut. Det var namnam. Det är så svårt att hålla dig borta när det står där framför en på bordet, helt gratis. Oftast kan jag lägga band på mig när det kostar mig pengar men gratis är gott liksom, eller hur?! Jag handlade iallafall bara nyttiga matvaror imorse i affären, och en bok om nyttig smalmat som kanske kan hjälpa mig väga upp mot arbetet på McD. Jag handlade iallafall:

- Soppåsar
- Broccoli
- C-vitamin brustabletter
- Fiberhavregryn
- Frysta frukt och bär
- Gurka
- Kiwi
- Kålrot
- Lättmjölk
- Makrillfilé
- Rågbröd
- Röda linser
- Rödspättafilé
- Selleri stjälk
- Sparris
- Pasta
- Krossade tomater
- Torkade tomater
- Youghurt mini
- Ägg
- Ät dig smal - bok

Min taktik är att inte ha onyttig mat i närheten för då äter jag inte onyttigt. Det funkar så länge jag är här hemma, absolut inte på jobbet men det kanske tar ut varandra. Jag försöker också att testa en ny grönsak varje gång jag är nere i affären. Denna gången blev det stjälksellri. När jag kom hem gjorde jag grönsakssoppa som jag tog med mig till jobbet. Den var god faktiskt, synd bara att jag inte åt upp den och tryckte i mig fikabröd istället. Min disiplin är inte så bra vad det gället matvaror helt enkelt.
 




Så... Jag är helt slut efter jobbet och kan faktiskt inte komma på något mer vettigt att skriva. Imorgon blir det skola kl 10, grönsakssoppa, sen jobb mellan 15-18 och Pump 19.30. Sen blir det shake och sooooova. :) Låter väl som en bra dag. Dags att grunda med sömn. Imorgon blir det svårt att blogga men jag lovar att försöka vara duktig. Pappa och jag har kollat på en ny mobiltelefon som jag kan blogg och videoblogg från. Coolt va? Det skulle allt vara nått!  :)

Vi hörs imorgon, sov gott. Ciao!

Tisdag

2009-02-03 @ 11:35:06

Trots att jag lovad mig själv att inte stressa mer senaste igårkväll måste jag nu SPRINGA till jobbet. Hörs ikväll :) Ciao!

Träningsblogg?

2009-02-02 @ 21:33:30

Jag funderar på att "nischa" bloggen lite, till en träningsblogg. Det är ju mitt största intresse och jag verkligen älskar att läsa om träning och kanske tycker många av er att det är mer intressant än att läsa om allt annat jag gör. Jag tränar i och för sig inte varje dag men vi kan ju göra det till en BEACH 2009 blogg. Äta måste jag ju göra varje dag och kanske håller jag mig borta från godiset om jag måste stå till svars för er? Både jag och E är rätt seriösa vad det gäller formen just nu, dock håller mina matvanor mig borta från att få maximalt reslutat. Chips och dip tillsammans med lakrits och annat social ätande är mina största problem. Jag köper aldrig onyttiga grejer eftersom jag VET att jag inte kan hålla fingrarna borta. Det finns inget som heter att äta med måtta för mig, jag vräker verkligen i mig tills det känns som om jag ska spy. Jag har verkligen försökt jobba på det men kommit fram till att det enda att göra är att försöka hålla det borta. Dock verkar man inte kunna ha en hemmakväll med varken familj eller vänner utan att de STORA skålarna kommer fram, helt hopplöst. Så de senaste dagarna har det varit chips, jag vet - skämmit (speciellt med tanke på att jag verkligen länsar skålen innan de andra ens kommit i underfund med att den står på bordet?!).

Jag menar att äta nyttigt och röra på sig handlar i grund och botten inte om vikt utan om självkänsla, energi, kroppsliga behov. Du blir gladare, piggare, fräschare. Jag har en problemhy som får otaliga utbrott i samband med onyttig mat. Samtidigt har jag alltid tjatat om att min mage inte är fin, fast vilken tjej gör inte det?D et är ju deprimerande när man tänker på det. Vi borde alla vara nöjda med oss själva, jag jämför mig i u för sig med min syster som i min ålder verkligen hade en kropp att dö för och jag vet att om jag bara ger mig med mina chips så ligger jag inte långt efter. Så nu orkar varken jag eller någon annan höra mitt tjat mer, det är dags att ta tag i situationen. INGA MER CHIPS, INGEN MER DIP. INGEN CHOKLAD. Allt det andra måste man kunna unna sig i mindre doser.

Så om jag nu ska ta tag i mig själv och käka bättre igen och börja träna mer max-styrka, vill ni veta mer om det? Borde jag nischa mig? Vill ni ha före/efter-bilder? Allt annat jag gör kommer såklart fortfarande finnas med men fokus kommer i så fall ligga på träningen. I så fall kommer träningsscheman, matscheman, före/efter-bilder upp på bloggen.
Tell me what you think... :)

 

Måndagkväll

2009-02-02 @ 18:26:35

Hej på er,

jag åkte inte hem igårkväll. Det tog ett litet tag innan tacosen blev klar (jag var super hungrig och käka typ upp alla tacochips innan maten blev klar, typiskt mig..) och sen käka vi lite efterrätt och försökte lösa korsord. Det gick sådär men glassen var god!! Synd att den är så dyr bara... Efter ett tag började vi kolla på Bolt, den nya animerade filmen från Disney, den va skit bra! Jag har ju rätt så barnslig smak när det gäller film så den tyckte jag verkligen om. Sista bussen hem gick typ i mitten av filmen och jag ville gärna se klart, samtidigt som jag ändå skulle upp dit till skolan imorgon (det är gött smidigt ändå att bo så nära skolan!) så jag sov över. Somnade väl inte förrän 01.30 eller nått men kände mig ändå rätt utvilad när jag gick upp och duschade imorse. Sen bar det av till skolan. 3 timmar NaEk. Ingen höjdare. Köpte boken på Campusbokhandeln idag iaf. Den är ju lite sliten men den nya är så dyr och pengar är inget som en student har i överflöd. Sen träffade jag Filip en sväng och käkade super god lunch, tack för maten (igen)! Efter det var det dags att ta bussen hem och göra sig iordning för träning, och jisses vilken träning det blev. Bestämde mig för att öka vikterna idag. (Har käkat chips flera dagar i rad och ska ta tag i mitt nya liv nu, synd att det låter så varje vecka bara :S)

Ben: 17 kg
Rygg: 15 kg
Bröst: 12 kg
Triceps & Axlar: 4 kg (inte min favorit målgrupp)
Biceps: 7 kg
Mage: 2,5 kg (viktfritt större delen)

Så nu har jag kommit hem, tagit en shake och lagat mat. Makaroner och köttfärssås. Ingen höjdare men det duger. Imorgon blir det grönsakssoppa med till jobbet och hamburgare på andra rasten. Gillar inte riktigt att jobba 12-21 eftersom man måste äta två större mål då. Men, men.. Det var väl det som hänt sen sist. Inte så mycket helt enkelt. Nu ska jag äta upp. Hoppa in i duschen och kanske läsa lite i boken och skriva rent lite anteckningar innan Casanova börjar 21.00 på 9:an! :)

Kommer nog en lite uppdatering imorgon innnan jobbet. Tills dess, ha de bra! Ciao!





Idag har det blivit C-vitamin, kromtabletter mot sötsug och shake.



Har börjat lyssna på Takida lite grann och de är faktiskt riktigt bra :)

Dagens eftermiddagspromenad och getto-ego-boost :D

2009-02-01 @ 17:59:33

Här kommer lite bilder från dagen. Ska åka upp till killarna på middag nu. Kommer blider från kvällen ikväll.. :)





Bloggens namn

2009-02-01 @ 14:11:50

Det är ofta som jag funderar över bloggens namn. Som typiskt svenskt beteende skäms jag ibland för vad jag impulsivt valde att kalla sidan där jag lägger ut mina ungdomsstrapatser. Jante-lagen dödar utstickande hackor. Men varför ska jag inte kalla mig framgångsrik? Okej, jag tjänar inte multum på min blogg som BB gör. Jag har inte heller jätte många läsare men jag har bra betyg, en underbar fästman, ett jobb jag tycker om, en egen lägenhet som jag älskar, två familjer som stöttar mig, underbara vänner. Är inte det något att vara stolt över? Somliga delar har jag fått hjälp med, till exempel min lägenhet. Andra delar av mitt liv har jag fixat helt själv, till exempel mitt jobb och mina betyg. Vart går gränsen vår svenska gräns för definitionen av framgångsrik, jag långt över vad jag vill få den till. Jag har ingen BMW, inga miljoner på banken. Jag är ingen fotomodell men jag har det jag anser viktigt i livet. Jag tyckte, och tycker fortfarande att jag har rätt att kalla mig själv framgångsrik, utan att folk ska titta snett eller snacka skit. Jag säger inte att du inte är framgångsrik, bara för att jag kallar mig själv det. Jag vill att vi ska värdera de självklara sakerna i livet. Varför skall vi behöva en nära-döden-upplevelse för att titta på molnen på himlen, ta tiden att leka med underbara systerdöttrar eller unna oss den där massagen som vi behöver, vill ha och egentligen har råd att unna oss men inte gör på grund av "svenska" (svenska eller inte svenska, värderingarna är tråkiga) värderingar. Det låter galet för mig. Jag ska fortsätta kalla mig framgångsrik och jag ska vara stolt över att jag tycker att jag är det!

Fundera alla över det? Säkert kan ni komma på 100 anledningar till att kalla er själv för framgångsrika!

Söndagmorgon

2009-02-01 @ 10:50:59

Hej på er,

gårdagen var verkligen fullbokad men super kul. Jag gick upp tidigt och gick till gymmet. Där blev det 30 min spinning, 30 min core. Det var kul! Jag känner lite i sidan och rygg idag. Core är tyvärr något som jag inte tränat speciellt mycket, fast det är just mina problem områden. Jag har en svag rygg och behöver verkligen stärka upp hela bålen, men core är skit svårt. Inte bara att det är jobbigt men det är tekniskt svårt att behålla aktiviteten i magmusklerna, samtidigt som man gör en övning och ska försöka andas samtidigt. Njae, jag ska försöka. Det blir nog mer av både core och coreboll i dagarna. Ikväll funderar jag på och det ska bli lite bodybalance vid 16.30. Vi får se.. Jag har verkligen kass balans så bb är bra träning för mig. Sen har jag en del träningsvärk idag och då vill jag inte köra för hård träning. Mina triceps bland annat är helt overkbara idag.

Efter träningen vart det till att skynda sig till jobbet och jobba 4 tim. Massa stora beställningar och ännu fler happy meal. Men vad gör man inte för alla "gulliga" barn? :D 

Efter jobbet gick jag hem, bytte om och tog bussen upp till Matte. Där lagade vi mat och satt och tjöta heela kvällen. Det var jätte trevligt. Vi pratade om allt möjligt. Gemensamma vänner, familjen, ekonomi, framtidsplaner... Det var kul. Jag åkte inte därifrån förrän vid 01.10 och sen stupade jag i säng och pratade med E ett tag innan vi blev så trötta att vi nästan somnade i telefon. Då la vi på och sen har jag sovit jätte gott!

Här kommer dagens lista:

Humör: Slooow!
Gjort: Vaknat
Planer: Ta en promenad, äta lite, se på Mamma Mia
Ser på: Skärmen
Lyssnar på: Svt1
Läser: Det jag skriver
Dricker: Inget
Äter: Inget
Bästa: Att vara helt ledig idag
Sämsta: ? Vet inte.
Väder: ? Har inte tittat ut än men det ser grått ut.
Dagens favoritsak: Datorn
Vill ha: Nytt smink
Motto: Sakta men säkert
Dagens outfit: Har inte kommit så långt än.


Här kommer lite bilder:

Efter efterrätten igår (glass och varma bär, MUMS!)



Såhär god var varmrätten, pasta med baconsås, MUMS!




Här kommer bilder på de nya kläderba från Ellos-rean. Mest basic-tröjor :)













Det var nog alla :) Det var en t-shirt som såg likadan ut som den första röda tröjan fast med kortare ärmar bara :) Det var skönt att få in lite färgade basics nu när våren närmar sig :)

Nu ska jag försöka få i mig lite frukost. Guten Morgen! :D