Dagens träning

2010-01-29 @ 10:57:52

Hej på er,

här kommer sammanfattningen från dagens armpass

Såhär såg dagens pass ut:
Total tid: 47 minuter
Tid i pulszon 1 (lättaste): 15 minuter
Tid i pulszon 2 (medel): 24 minuter
Tid i pulszon 3 (jobbigaste): 8 minuter
Calorier förbrukade: 454 kcal (av dessa var 28% fett)
Dagens medelpuls: 147 (74% av min maxpuls)
Dagens maxpuls: 184 (92% av min maxpuls)

Det blev:

bicepscurl
triceps pushdown
flyes
axelpress
tricepsextension
plankan
situps

Sammanfattningsvis ett helt okej pass :D


nya håret :)

2010-01-28 @ 19:45:08

Underbar tur :)

2010-01-26 @ 16:48:20

Hej på er,

ännu en lugn dag rullar framåt. Idag har varit bra dag. Efter en ganska ledsam start med en riktigt läskig mardröm, så fick ett långt telefonsamtal mig att må mycket bättre. <3 Jag strosade runt lite här hemma, lyssnade på gamla skivor och studsade lite till musiken. Speciellt en gamla låt av McFly fick mig att dra extra på mungiporna.Underbara låt! :) Det var riktigt länge sedan jag lyssnade på dem. Det var faktiskt en isländsk kompis som kopierade skivan till mig när jag var där sommaren mellan 7:an och 8:an. Det var tider det! :)

Igår föreslog mammsen att jag skulle ge mig ut på en skidtur. Vi har ju ett längdåkningsspår inte så långt från huset och det är ganska skönt att röra lite på sig, även de slappa dagarna. Hela morgon gick jag och funderade fram och tillbaka på hur jag skulle göra. Det var inte lika fint väder som igår, men det är klart att lite motion hade ju varit bra för formen. Det var ett helt år sedan sist jag åkte längd och jag visste att det skulle vara en hel del duktiga åkare ute så jag drog mig lite för att trilla runt i spåret. (Lite var nog dagens underdrift?!) Men tillslut så gav jag mig i alla fall av. Jag menar, bara för att det finns duktigare åkare så betyder ju inte det att de har ensamrätt på spåret. De borde ju faktiskt vara glada över att det finns ungdomar som är ute och försöker lära sig bli bättre. :) Jag gav mig ut och vilken tur det blev! När 5 km började närma sig slutet så svängde jag av på 2,5:an ett varv och sammanlagt blev det alltså 7,5 kilometer. Jag hade säkert kunnat fortsätta längre men det var ett tag sedan jag käkat sist och jag ville väl inte dö av träningsvärk imorgon. Sedan behöver man ju inte utmana ödet. Bara för att jag inte hade trillat än så behöver man ju inte fortsätta tills man trillar eller hur? Det är det där med de magiska "sista åket" som alltid ska sluta så förödande. Så efter 7,5 km så traskade jag hemåt.Efter lunch, dusch och lite mer telefonpratade sitter jag nu här och u-tubar lite gammal musik. Typ Good Charlotte. Shit, det var länge sedan. Högstadiet var en jobbig tid. Gymnasiet var både underbart och hemskt. Jag tror att mitt liv nu är det bästa någonsin. Det är den här tiden jag alltid kommer tänka tillbaka på och känna att jag saknar. Nu när jag jobbar, festar, lever, reser, tränar, myser. :) <3 Lets make the most of it.

Har seriösa planer på att resa en hel del i sommar. Skulle vara så grymt! No or never baby! :) Laugh, love, live. Jag är helt övertygad om att det skulle bli underbart. Våren kommer bli mer fokuserad på att spara pengar och träna. Förhoppningsvis kommer jag snart iväg till Island också. Jag längtar efter min morfar och min mormor. Jag tänker på min gammelmormor och mina underbara morbröder. Take care & see you soon! <3

Mycket tankar om allt och ingenting just nu, men så kan det vara. Blir nog bättre när jag kommer hem igen kanske? På torsdag har jag en överaskning till er bland annat. :) See you!

Hela helgen!

2010-01-25 @ 13:37:39

Hej på er,

hoppas ni haft en bra helg. Det har jag. Mycket jobb men också mycket annat. Familjen har varit uppe och hälsat på lör-sön och sedan följde jag med dem hem. Känns helt okej att vara hemma igen. Det är här jag hittar pausen mellan tankarna.

Jag har så mycket jag vill berätta och så mycket jag vill skriva att jag inte ens vet vart jag ska börja. Det är mycket som händer just nu..

På jobbet rullar allting vidare. Det känns både underbart och svårt. Att få en högre position kan vara svårt, särkilt när det händer dig för första gången någonsin. Helt plötsligt ska du bli någons chef. Du ska säga till dem vad de ska göra och du har ansvaret för att arbetet sker på ett korrekt sätt. Vissa har man inte alls några problem om att be om saker. När allt går bra så svävar man runt på moln och ber personer att göra diverse saker för att bara mötas av ett stort leende som såklart besvaras av ett ännu större. Det är underbara dagar. Andra gånger så byts molnen ut mot cementstövlar och pirret i magen blir till en stor klump. Det är svårt. Missförstå mig inte, jag älskar att utvecklas. Jag behöver bara lite tid. Som chef kan du inte skilja på folk och folk. Man kan inte låta solstrålarna utföra allt jobb bara för att cementstövlarna säger det. Det gäller att växa, och jag växer men ibland hade jag bara själv hoppats på att det skulle gå lite snabbare. I lördags var en solskensdag. Det var mycket att göra men jag hade koll på allt, alla var glada och jag fick så mycket positiv feedback från gästerna som jag delade med mig av att alla såg ut som små solar. (Okej, det fanns kanske ett undantag men det orkar jag inte gå in på.) Bland annat så frågade jag en gäst som kom fram om han väntade på någonting  och han svarade: - Nej tack, jag är så nöjd så! Jag avfyrade ett leende, berättade vad glad det gjorde mig och delade med mig av händelsen till kökspersonalen som lyfte ännu en steg mot himlen. Det var helt enkelt ett riktigt bra skift, de timmar jag fick köra. Jag frågade kassapersonalen om de ville bli avbytta för att dricka lite eller liknande, när ruschen hållt på en stund, men de log och sa att det var bättre att jag stog kvar i PF:en.

Fredagsskiftet kändes inte lika bra. Jag fick slita lite med mig själv och personal i köket och det kändes helt enkelt inte lika lätt. Det berodde säkert lite mycket på inställning som omständigheter och jag har kommit fram till att det får bli lite ändringar. Hoppas även att kursen som jag åker på på söndag kommer att hjälpa mig mycket, i fråga om kommunikation med medarbetare.

Annars har det som sagt varit en bra helg. Mamma och pappa var uppe i lägenheten och fixade åt mig medan jag var på jobbet. (Underbara föräldrar!) De plockade ihop mitt skrivbord, packade ihop julsakerna, köpte och monterade en bokhylla till mig från IKEA, satte upp tavlor, rensade avloppet, städade i allmänhet. När de var klara igår så var det nästan så fint att jag inte ville åka med dem hem. :P Men jag är ändå så glad att jag gjorde det. Jag har haft en underbar dag här hemma idag. Jag har varit på promenad i solskenet bland annant. Himlen var blå, snön gnistrade och allt var så vackert att det pirrade i hela kroppen. Ljuv musik hade jag i öronen och det kändes som att jag kunde knalla hur långt som helst, blev dock "bara" en 3-4 km. Kändes ganska långt ändå iförd hela uniformen med termobyxor m.m. :)

Sedan jag kom hem har jag övat på Für Elise på piano, spelat The Rose på gitarr och sjungit ABBA-låtar. Snart ska jag krypa ner med en bok i soffan, "Kärlek, lycka och meningen med livet". Sedan ska jag försöka höra av mig till nära och kära för att se vilka jag kan träffa när jag är hemma. Borde prata med Sofie, hälsa på pappa&syster plus träffa Fanny iaf. Vilodag idag, sociala dagar tis-ons och sedan hem igen på torsdag är planen.

Nä, åter till gitarren. :) Ha en underbar måndag!Vad jag vill med mitt liv?

2010-01-21 @ 19:25:18

Ja, tankarna har snurrat snabbt de senaste dagarna. Vad vill jag göra? Vart vill jag komma? Framförallt vad är meningen med livet och hur ska jag kunna leva så mycket som möjligt för att vara så nöjd som möjligt? Jag har kommit fram till många saker men framförallt: Love, Laugh, Live.

Älska, skratta, lev. Välj alltid alternativet som får dig att må bra. Om du mår bra, mår folk runt omkring dig också bra. Var självisk (på ett bra sätt). Gör saker för din egen skull. Gör bara saker för andra som du mår bra av. Tänk kortsiktigt! För om du är lycklig varje sekund nu, kommer varje dag, vecka, månad och år också bli ett hav av lyckliga sekunder.

Bara du kan laga dig själv. Ta hand om dig själ och din kropp. Följ dina drömmar. Lär dig säga nej. Inse dina möjligheter och begränsningar. Var nöjd med dig själv. Älska dig själv. Älska ditt liv ocho mge dig av lyckliga glada människor. Ni lyfter varandra!

Jag hatar den matrialistiska värld vi lever i. Jag hatar reklam. Jag hatar att samhället vi lever i vill att vi konstant ska känna att vi saknar något, att vi ska köpa oss hela. Vi tror att partners kan hela våra sårade själar. Vi tror att förlovningsringar kan hela våra förblödande relationer. Vi tror att dyra presenter kan göra sårade hjärtan hela. Vi får aldrig bli nöjda. Vi ska alltid vara på språng. Vi ska alltid stressa någonstans och prestera 110%. Mest hatar jag berocca. Jag vill inte vara bäst på arbetsplatsen, starkast på gymmet och vara festens mittpunkt. Inte på samma dag. Inte på samma helg. Inte ens på samma vecka. Det är inte mänskligt. Snart kommer människan bytas ut mot robotar. Vi får inte ha några brister, vi får inte längre vara människor.

Inse! Du har bara såhär mycket energi att göra av mig, du har bara såhär mycket kärlek att ge, du har bara såhär mycket förlåtelse i ditt hjärta och när det är slut behöver du din egen tid för att fylla på. Det är inte som att tanka ett kontantkort, det tar tid. Vi är människor, låt oss vara människor och älska det faktum att vi är människor.

Jag vill ströva runt Tajmahal, helst barfota i gräset. Jag vill ha slitna men hela och rena kläder. Jag vill känna solen i mitt ansikte och känna vinden i håret. Jag vill leva på minsta möjliga kostnad, med minsta möjligt matrialism. Jag ska dit. Jag ska avsluta det jag har här. Inte idag, inte imorgon, kanske inte ens detta året men jag ska dit. Min själ blir inte hel av ouppskattad lyx, den blir hel av uppskattad lycka och skönhet.Torsdag

2010-01-21 @ 12:46:05

Hej på er,

åh, vilken onsdag! Jag gjorde typ INGENTING. För det första hade jag ganska svårt att somna efter tisdagens stängning så jag somnade nog inte förrän 5. Sov en bra bit in på förmiddagen och gick sedan ut på långpromenad. Svängde förbi frugan som fortfarande var sjuk, bara för att kolla hur det var med henne. Sedan gick jag hem, käkade tacos och låg i sängen hela kvällen. Sov ett par timmar, tittade på tv/film ett par timmar, sov igen. Det var ingen aktiv dag direkt men precis vad jag behövde. :P

Igår tittade jag faktiskt på Super Size Me. Om du inte har sett den så borde du verkligen göra det! Till och med jag som jobbar på McD tyckte faktiskt att det var en riktigt intressant film. Alla som har lite självinsikt vet att snabbmat är något som man ska unna sig då och då, inte äta 3 ggr per dag. Jag håller med flera av de amerikaner som säger att McD och andra snabbmatsrestauranger ska få servera vilken mat de vill och göra vilken reklam de vill. Vad man stoppar i sig är individens ansvar. Det finns hur mycket information som helst om kostcirkeln och vad som är bra för dig, om du väljer att inte följa de råden är det bara ditt eget fel. Det är min åsikt.
Idag har jag redan fått gjort mer. :) Jag har varit ute och fixat ett ärende åt mamsen, börjat diska m.m. Jag måste dock ta tag i alla kläder som ligger i lägenheten också. De är överallt. ;D Sedan blir det dammsugning, träffa frugan en sväng och sist men inte minst träning! :) Har fortfarande träningsvärk i ryggen och benen så det blir nog axlar och mage idag. Jippi! :) Dax att ta tag i sig själv. Hörs senare!

I looooove it!

2010-01-19 @ 14:19:27

Hej på er,

Ganska nyss hemkommen från första träningen på ett tag och för att riktigt få igång motivationen bestämde jag mig för att testa min födelsedagspresent. Shit va kul det va!!! Pulsklockor förknippar man ofta med löpning och konditionsträning i allmänhet men den funkar alldeles utmärkt även på gymmet. Det bästa var att man såg när pulsen gått ner tillräckligt mellan seten, och visste precis när det var dags att köra igång nästa set för att inte tappa för mycket puls men ändå slippa mjölksyra. Om ni inte testat att träna med pulsklocka så rekommenderar jag er starkt att pröva. Det tillför så mycket information som gör träningen mycket effektivare och på så sätt roligare. :)

Jag använder Polars FT80 som dessutom skickar över informationen till datorn, sparar alla träningsdata och lagrar det i vecko- och månadsredovisningar. :)

Såhär såg dagens pass ut:
Total tid: 43 minuter
Tid i pulszon 1 (lättaste): 10 minuter
Tid i pulszon 2 (medel): 24 minuter
Tid i pulszon 3 (jobbigaste): 9 minuter
Calorier förbrukade: 427 kcal (av dessa var 27% fett)
Dagens medelpuls: 149 (75% av min maxpuls)
Dagens maxpuls: 183 (92% av min maxpuls)
Tack mamma & pappa. I looove it! :) Beach 2010, here I come!

Tillägnat en ängel!

2010-01-19 @ 09:20:38

Några rader tillägnat en tyst ängel. En som inte tar så stor plats i mitt liv just nu (det ska vi ändra på!) men som ändå alltid finns där. Älskling, du har en stor plats i mitt hjärta.


Förlåt för i helgen gumman. Jag lovar att snart komma och hälsa på. Du är underbar! <3

Ledigkväll

2010-01-18 @ 21:33:24

Hej på er,

det har varit en lång dag. Det blev en riktigt tidig morgon. Jag var på jobbet redan klockan 06.30 faktiskt. Drack lite kaffe och käkade min frukost, två mackor med leverpastej och två kokta ägg med kaviar. Mumms! :) Sedan vart det öppning. Öppningen gick bra, slapp inventera eftersom det var måndag, dock gick menybytet lika dåligt som vanligt. Men, men. I övrigt var det super lugnt att göra på jobbet. LP:n gick i taket och jag skickade hem mig själv tidigare, eftersom alla andra var pengasugna.

Jag stannade en stund. Pratade med Sherlock. Det var länge sedan vi fick pratat eftersom vi inte jobbar så mycket ihop längre. Känns riktigt trist men vi fick växlat några ord idag iaf. Det blir ju så när jag öppnar och han stänger. Imorgon jobbar han mellan och jag stängning, och Sofie är sjuk. Inga favoriter på jobbet, men det blir en stängning med Robin så det lär ju gå fort iaf.

Efter jobbet gick jag bort till frugan en sväng. Hon var ju hemma och va sjuk så jag knallade bort för att få mig lite fika. Vi satt och tjötade lite, om allt och ingenting, sådär som bara vi kan. Hennes karl kom hem och sedan degade vi alla tre i soffan en stund innan jag knallade hemåt igen.

Väl hemma hoppade jag direkt in i duschen. Jag kände att jag verkligen ville duscha. Känna varmvattnet ta med sig alla negativa tankar ner i avloppet. Det blev en riktigt lång dusch. Jag skrubbade kroppen med handskar, hårinpackning, hela kitet. Hemmaspa, precis vad jag behövde. Efter duschen blev det ansiktsmask och Brun Utan Sol. :)

Jag fick en jätte bra hårinpackning av styvbrorsan i julklapp, Lee stafford. Bra grejer! Luktar underbart! Om du inte testat borde du göra det. Kostar inte en helt förmögenhet heller. :)

Nu ska jag se klart på CSI NY, kanske äta lite kesella glass och sedan krypa ner och nana. Sov jätte dåligt inatt så jag är gött trött. Vi hörs imorgon! :) Då ska jag träna för första gången på lääänge! :)

I'm back! :)

2010-01-17 @ 18:51:10

Hej på er,

nu är jag tillbaka och laddad för att börja blogga om allt sådant där roligt och mindre roligt som händer i mitt liv. Ex-kexet fixade datorn igår så nu är det helt clean. Den är verkligen helt tom. Fick sparat några mappar dock, lite bilder och så, men de måste virus sökas innan jag vågar lägga tillbaka dem på datorn. :)

Nu måste jag fixa ner spotify och grejer igen, men det går väl snabbt. Varje gång det händer sådana här saker så undrar man varför men egentligen inte är bättre på att göra back up:er. Lägga in bilder och sådant men vill ha kvar på skivor. Teknik är känsliga grejer. Man vet aldrig nästa gång datorn kraschar, då kanske det inte går att rädda någonting alls? :S

Om en timma går tåget tillbaka till Kd. Tillbaka till verkligheten. Det har varit en helt galen helg så det ska bli ganska skönt att komma hem igen faktiskt. En ganska lugn vecka har jag framför mig. Jobb mån, tis, fre, lör & sön. 4 öppningar, 1 stängning. :/ Vi får väl se hur det går.

Jag satte iaf en GAP på mitt skift i torsdags. :) Stolpe in! :D Göttans! En GAP är alltså ett hemligt gästbesök där allt ifrån matkvalité och service värderas. De har med sig en lista med "krav" och om man inte lyckas uppfylla alla så säger man att man får 100% CSO och alltså misslyckats med GAPen. Jag fick 0% CSO och ett presentkort. :) För det skall jag åka ut till Bergvik och shoppa skor till utbildningen. Nu är det dags för mig att hoppa in i duschen. Har haft en bakisdag och det känns som att det är läge för en dusch om jag nu ska sitta på ett tåg i flera timmar. :/

Hörs kanske senare. Annars imorgon. :)

Måndag - dagarna går snabbt

2010-01-11 @ 18:51:07

hej på er,

allt bra? :) Själv sitter jag igen på förbjuden plats. Men, men.. jag ska snabba mig.

Idag har det inte hänt så mycket. Hade svårt att somna när jag kom hem igår så jag sov väl 04-11.

Passade på att titta på en film jag köpt - the Women. Den skulle vara lika bra som SATC. Det trodde jag såklart inte på men att den skulle vara så värdelös som den var trodde jag inte. Haja, det var iaf bara 59 bortkastade kronor. Nu när jag tänker efter inser jag faktiskt att jag inte ens betalat tillbaka personen som köpte den åt mig. Hmm, får ta och ta tag i det där. Gillar inte att vara skyldig folk. :/

Förhoppningsvis blir det en lugn kväll på jobbet. Ser fram emot att komma hem i hyfsad tid inatt och sova riktigt länge imorgon på min lediga dag. Dessutom är det nu bara 6 dagar kvar tills jag får min dator fixad. :D Hang on!

Förkylningen är på bättringsvägen men snoret rinner fortfarande så ingen träning än men jag lovar att hålla er uppdaterade. Än så länge är det fokus på kosten och framförallt att hålla sig borta från maten på jobbet, trots att det är riktigt svårt!!!

Nä, got to go. :) Kram!

God kväll söndag! :)

2010-01-10 @ 21:53:18

Datorn hemma har verkligen krashat totalt. Jag blir så ledsen, men jag ska iaf få den fixad nästa helg. Så snälla stå ut lite till. Här kommer iaf ett lyckat recept från dagen:

Blanda valfri mängd:

minikeso
lätt kesella
vanilj kesella
& banan

till en enda stor röra och mumsa på! :)

God morgon underbara lördag!

2010-01-09 @ 13:58:07

Eller god dag kanke det är dags att skriva? Är hemma hos Filip och har under morgonen avnjutit en underbar frukost, en biltur i solskenet och New Moon. Bra film, dock inte ens i närheten lika bra som första men vad kan man förvänta sig av en tvåa? :P Dom påminde den mig ganska mycket om hålet i mitt hjärta så resten av dagen får gå i läkandets tecken.

Filip ville shoppa så jag antar att jag hänger på. Sedan tvätt, sova och sedan jobb igen. Jobbar 21-04 idag. :S Fast det är ändå helgstängning med Dennis så jag antar att det känns lite bättre. Vi ska jaga fjortisar all night long! :D
Dom ska f-n få böna och be om de ska få något! :P Småglin ska inte vara ute på nätterna och skräpa, förstöra lobbyn och röka på toaletterna!! :@Förkylningen börjar sakta men säkert ge med sig. Halsen är lite bättre efter mitt Bafucin-missbruk men näsan är fortfarande helt täppt utan nässpray och läpparna är helt nare-förstörda i superkylan.

Nu är det dax att göra sig iordning. :) Ha en lugn och skön lördag!!

Åhhh?!

2010-01-08 @ 21:57:42

japp, min dator hemma har fått spel. Jag har fått nått virus som bara skickar upp en massa pop up-rutor hela tiden. Åker hem nästa helg och låter ex-kex:et fixa. Han kan han. Men allvarligt, vad har man de annars till? :P

So far får jag försöka ragga andra datorer. Sitter just nu.. (beroende på vem som läser) på okänd plats. :P

I övrigt har dagen varit bra med lååång. Äter just nu mitt andra mål idag. Korvstauganoff, för andra gången. :P Mycket variation har jag hört är bra?! :P Men jag åt faktiskt en bulle till frukost!! :D Får se vad Filip kan fixa åt mig sedan inatt.. Förutom x antal glas vin. :P Börjar ju inte förrän 21 imorgon. Blir en lugn dag hemma. Tänkte se om det fanns någon tvättid och fixa sådant där i lägenheten som man bara inte kommer undan. :P

Nu har jag iallafall prata ett lång samtal med frisören och kommer att ha fixat håret innan jag åker på kursen 31 januari. Ska bli riktigt skönt (och dyrt!). Kursen verkar riktigt seriös så det ska bli skönt att se bra ut i håret. Måste fixa lite fina kläder också. Min standard-outfit; Jeans, tischa och sneakers är ju tydligen banlyst hela veckan. Ska vara blus, kjol och klackar tydligen. Jaja, det ska vi väl kunna orden. Danielle Kameleonten Eriksson. :D 

Nu är det dax att avrunda. :) Hoppas ni har en underbar fredag! :) 

14 timmar senare...

2010-01-08 @ 01:54:52

...går jag in genom dörren, glad att äntligen vara hemma. :)

Dagens på B-vik gick hyfsat enligt plan. Gjorde slut på lite presentkort inne på JC och hade det trevligt i allmänhet med N. Blev bjuden på lunch idag så nästan gång är det min tur att betala fikat. :) Passade på att köpa nya Veckorevyn också (när hände det senast?!?!) för att läsa om årets astro. Verkade bli mycket sex och jobb men i stort sett inga resor eller någon chans till förhållanden över huvudtaget. Jag hade väl tänkt mig lite mer resor i år men, men. Den som lever får se! :)

Dagens inköp:
Åkte sedan direkt från B-vik till jobbet. Eftermiddagen på jobbet började kanonbra, fick en riktigt djup dipp i mitten men allting klarades upp efter 22, så det kändes skönt. :) Tänk vad lite lugn och ro kan hjälpa. Hade inte en människa inom synhåll på flera timmar.
Stängningen gick därför riktigt snabbt och det tog oss bara cirka 40 minuter att bli klara.

Sedan var det dax. Att gå hem. Själv genom stan. Försökte få någon att prata i telefon med mig medan jag gick med den första klickade mig och den andra svarade inte, därefter förstod jag piken. Det var ingen som var villig att prata med mig kl 1 på natten. Så jag traskade vidare och kollade över axeln ungefär varannan meter. När jag tillslut lungat ner mig tillräckligt för att kolla in några fint skyltade skyltfönster inte långt hemifrån kom några idioter som skulle vissla och ropa efter mig. Gissa om jag fick fart då?! Fort gick det, hela vägen hem. Puckon!

Skyltfönstrena:Haja, nu ska jag krypa ner i sängen och sova. Om 8 timmar ringer klockan. Då kommer frugan på fika och sedan skall jag tillbaka till jobbet för att jobba den underbara tiden 12-23. Det var den fredagen det. :P Nä, efter jobbet lovade "mannen i mitt liv" att kvällsmaten skulle vara färdig så vi får väl se vad som händer. Kanske drar jag med mig en vinare hem. Tjuvstartar vinprovningen eller vad säger du, Filip? :P :)

Ja, förkylningen har då inte blivit bättre än men det kanske hjälper med lite mera sömn? :)
Go natt allesammans. Sov gott!

Trött, trött torsdag!

2010-01-07 @ 10:46:48

Hej på er,

jag måste vara världens sämsta stängare. :P De två senaste dagarna har det nästan tagit mig två timmar - efter stängningstid! Helt sjukt! Har varit alldeles för trött för att stressa så att har fått ta sin lilla tid. Känns bättre så.  Ikväll har jag dock en annan stängare med mig som jag gissar har ganska bråttom hem. Ska bli kul att se vad vi kan åstadkomma. Klar efter 1 timma kanske? Kanske behövs bara mer rutin? Det gick ju bättre igår än i förrgår osv. :)

Nä, nu ska jag äta upp min äggmacka och sedan hoppa iväg till torget. Niklas väntar, vi ska till B-vik och shoppa lite innan jobbet. :) Hörs senare.
P.s. Ja, jag saknar/längtar efter träningen lite mycket som ni, men huvudet känns framtungt pga fulla bihålor, jag nyser hela tiden och är tjock i halsen, så det blir inget med det. Än. D.s.

Hola onsdag :)

2010-01-06 @ 14:06:14

Hej på er,

allt bra? Nu har det blivit sådär igen. Mycket jobb och lite blogg. Ganska tråkigt. Lovar dock att jag ska bättra mig. Idag har jag suttit hemma och pluggat inför kursen som jag ska åka på i början av februari. Sedan sov jag ju ganska länge också eftersom stängningen igår inte blev nå vidare. Kom alldeles för mycket folk i slutet. Haja. Så jag somnade väl vid 3 eller nått, och sov till 10.30. Sedan har jag bara käkat frukost och pluggat min pärm. Nu är det dax att dra sig till jobbet igen för ett pärmmöte med chefen och sedan jobba ännu en stängning. Känns riktigt bra att han var nöjd med gårdagens stängning iaf. :)

Nä, nu måste jag hoppa iväg men vi hörs imorgon. Då har jag stora planer som innefattar shopping och grejer innan jobbet. Kameran åker såklrt med. :) Hörs! Kram

En trött tisdag

2010-01-05 @ 16:58:23

Hej på er,

idag har det inte hänt så mycket faktiskt. Jag har tagit det riktigt lugnt med min hals. Kikat tv, duschat, lagat mums-sallad m.m. Suttit en del vid datorn men inte hittat så mycket intressant. Läst mina favvo-bloggar. :) Nu är jag ganska nyligen hemkommen från ett lite mötet på jobbet. Fick gå dit och uppdatera mig lite innan kvällen. Imorgon blir det mer möten.

Känner inte alls för att jobba stängning ikväll. Är trött redan nu. Ska nog sova en timma nu, innan jag drar mig dit bort igen. Näsan är täppt och halsen känns fortfarande skit. Haja. Ingen idé att beklaga sig, det blir inte bättre för det.

Skickar grattis-hälsningar till styv-brorsan som blir ännu ett år äldre idag! :) Grattis på födelsedagen Henke, hoppas du fått fina presenter och god tårta! :)Nu är det nana-time för mig. Hörs inatt efter jobbet, om jag orkar. :P

Dagens lunch

2010-01-05 @ 16:49:10Mumsig räksallad med isbergssallad, tomat, fetaost, keso, räkor, ägg och lite dill-creme fraishe. Yummi!

NEEEEEEEJJJJ!

2010-01-05 @ 11:40:38

Jag har blivit sjuk. Igen?!

Är det inte magsjuka så är det förkylning. Nu känner jag bara att det måste ge sig. Jag kommer aldrig igång med träningen. SUCK!

Det började i slutet på förra veckan då näsan rann men ingenting bröt ut. Sedan var jag riktigt hängig igårkväll och precis innan jag skulle sova började det kittla ordentligt i halsen och jag började hosta. Sedan hostade jag i ett par timmar och kunde knappt svälja på hela natten.

Sedan imorse... Ni vet reklamen för strepsils på tv, killen som har ett sågverk i halsen? Det är jag!! Som tur är hade jag faktiskt Bafucin i medicinskåpet.

Så det blir såklart ingen träning. Känns så himla tråkigt med tanke på att jag var jääääätte taggad!!! Första ordentliga arbetsdagen väntar i eftermiddag/natt så allt jag kan göra är bara att försöka ligga kvar i sängen och bli så friskus som möjligt. Trist!!!! Kanske hittar massa roligt på nätet att blogga om? :)

Haja, you know where you find me. :/

Mums frukost

2010-01-05 @ 11:19:29

Hej på er,

idag blev det mumsfrukost! Kesofruktsallad. :) You should try it. :)

Jag skivade banan, apelsin och hade i tinade jordgubbar tillsammans med 1/2 pkt minikeso och en klick kesella jordgubb/lime. Det var ljuvligt!!!

Den var nästan lika fin som Linas:

Hamster

2010-01-04 @ 21:01:29

Hej på er,

under eftermiddag var jag ute en sväng på stan och införskaffade ett "minnesalbum". Jag är en liten hamster som sparar allt och vägrar att slänga allt från små lappar till konsertbiljetter. Nu har jag hittat någonstans att spara dem så de inte dräller i lägenheten eller försvinner. :)Jag hittade inte så många grejer att klistra in än så länge men jag misstänker att det finns lådor med sparade småsaker hemma hos mammsen så jag ska ta mig en kik när jag åker hem nästa gång. :)

Nu blir det äggmackor och CSI NY. Hörs imorgon!

Dagens träning

2010-01-04 @ 15:47:47

Hej på er,

idag har jag inte varit riktigt lika duktig (på träningsfronten) som igår men nästan. :) Jag gick en vända på exakt 60 minuter till gymmet. 30 minuter kondition, 10 minuter uppvärmning på crosstrainern och 20 minuter löpning på bandet. Däremellan lyckades jag få till axlar och biceps med riktigt bra pump. Ungefär såhär:

Biceps i cable - 12,5 kg
Axelpress med hantlar - 7 kg
Bicepscurl med hantlar - 6 kg
Flyes med raka armar - 4 kg
Flyes i maskin - 15 kg

Det blev ett riktigt bra upplägg faktiskt. Köra lite mindre och koncentrerad styrka och sedan mer cardio. Tror att det är det jag behöver just nu för att få centimetrarna i rullning. :) Imorgon väntar första arbetsdagen på länge men innan mage och trisse. :)Bild från okt -09

Nya mått - back to basics

2010-01-04 @ 14:44:55

Japp nya mått tagna idag och visst blir man lite besviken när man inser att efter 1 månad av svullande så är man tillbaka på noll (eller kanske snarare tillbaka i oktober?). Kanske ska vara glad att man inte gick upp mer? Nu ser det iaf ut enligt följande:


Överarm: 28 cm
Byst: 93 cm
Mage (naveln): 85 cm
Muffinskant (höfter): 92 cm
Stuss: 96 cm
Lår: 50 cm

Då är det bara att köra igång igen. :) Full fart framåt!


Skumma grejer på gång.

2010-01-04 @ 12:23:59

Jag gick upp kl 9 en måndagmorgon och började storstäda inne på toaletten. :S Med handskar och allt. Det till och med porslinet putsades?! Det är skumma grejer på gång här hemma. :P Ska bli skönt att hoppa bort till gymmet snart och mosa lite biceps och axlar. :)

Först:


Sedan:


See you :)

Fullt kylskåp!

2010-01-03 @ 20:42:04

Hej på er,

har ni haft en bra eftermiddag? Frugan hämtade upp mig med bilen och sedan åkte vi iväg och storhandlade. Eftersom jag inte varit hemma på en månad så var det fullt i frysfacket och skafferiet men bara ketchup och vitlök i kylen. Den behövdes helt enkelt fyllas och såhär såg kvittot ut:

Lax
Fun Light Appear
Banan
Blodapelsin
Fullkornspasta
Lätt creme fraishe
Fetaost
Diskhandskar
Frysta jordgubbar
Kalles Kaviar
Kesella jordgubb/lime
Kesella vanilj
Lätt kesella
Minikeso
Lätt Kokosmjölk
Krögarpytt
Findus köttfärssås
Lantskinka
Lingongrova
Lättmjölk
Frysta Mango/hallon
Paprika röd
Potatis
ICA risgrynsgröt
Räkor i lake
Sallad
Strauganoffpanna
Tomat
Tropicalsalsa
Whole Wheat tortilla
Ägg
ÄppleGanska bra lista om jag får säga det själv. Många bra val. :) Blir hungrig av att bara tänka på all god mat jag kan göra. :P Bra det, att maten läskar. Då kanske jag kan fixa bra matlådor och hålla mig borta från snask och mat på jobbet? :) Det gick på 666,- men det känns faktiskt som välinvesterade pengar. Hoppas det håller ganska länge bara. Har inte så mycket pengar kvar. :P :S Ikväll blir det tv och någon god mat? Kanske äggmackor? Risgrynsgröt? Pasta och köttfärssås? Vi får se vad blir. :) Borde försöka äta något med lite kolisar. Hmm, tankeverksamheten går inte så snabbt idag. :P Vi får höras imorgon när det finns mer intressanta saker att skriva om. :)

Saknad!

2010-01-03 @ 14:43:29

Faktiskt riktigt full av saknad...... efter brädan!! :/

(Inte för att jag var lika grym som han på bilden men efter flera dagars kämpande så kände jag mig precis såhär ball när tekniken väl släppte!)

Dagens träning

2010-01-03 @ 14:28:11

Hej på er,

vilken start på dagen jag fick? :) Jag vaknade strax efter 8 imorse och satte på tv:n. Reprisen av Biggest Loser på 5:an - underbart! Sedan hoppade jag upp ur sängen, drog i mig en p-drink, satte på mig underställ m.m. för att sedan dra ut och springa ett par kilometer. Kroppen kändes tung och Mp3:n dog halvvägs så rundan blev kortare än jag hoppats på men hey, jag gick ut och sprang tidigt en svinkall söndagsmorgon?! :D På vägen hem sprang jag in och sa hej till "frugan". Har ju inte setts på snart en månad så även om jag kan in svettig och dan så blev det ett kärt återseende. :) Sedan vart det bara att springa hem igen. Allt som allt blev det nog bara en 4-5 kilometer men med tanke på att det var 1 månad sedan jag sprang sist så känner jag mig ändå ganska nöjd över att bara ha kommit igång igen.


Jag, redo för att köra en omgång över snöiga gångvägar. :)

Sedan vart det snabb dusch, på med myskläder och börja plocka i alla väskorna som stod i hallen. Tanken var att jag skulle storstädan men jag kom inte riktigt så långt. Eftersom jag inte käkat frukost (pga att jag inte hade någon frukostmat) så gick jag direkt på lunchen idag. :) Köttfärssoppa á la Findus med extra makaroner i. :)

Sedan vart jag ännu duktigare och taggade till för ännu en omgång, på gymmet. Japp, jag bytte om, släpade mig dit och tänkte nu ska jag f-n pumpa i smithmaskinen. Men nähä, det skulle jag tydligen inte. Första repetitionen drog det till i den stackars ömma svanskotan och sedan gick det inte mer. Körde med 44 kg setet ut och sedan vart det bara att hänga tillbaka vikterna och lunka någon annanstans. Stackarn som jag körde iväg från min favorit, den vita smithmaskinen, till den gråa undrade nog vad det skulle vara bra för om jag ändå bara skulle köra ett set, men, men.. Kroppens signaler går långt före vad alla andra tycker om dig på gymmet, hur snygga de än är?! :P

Så det blev lite rygg istället. 6 set rodd, 3 i maskin och 3 i cable, och sedan blev det 3 set latsdrag. Helt okej ändå. Lite svårt att ladda om från ben till rygg men jag gjorde ett försök och huvudsaken är faktiskt att jag tog mig dit och kom igång. Imorgon ska jag ladda för armar och axlar istället.

Dagens läxa: Underskatta aldrig en hel svanskota på gymmet!

Nu blir det dusch igen och sedan middag - kycklingfilé med wokgrönsaker, nudlar och kokosmjölk. :) Mmm!

Mitt 2009

2010-01-03 @ 11:39:19


Så vad hände egentligen? Året gick alldeles för snabbt. Syster gjorde en sammanfattning och jag tänkte göra detsamma.

Jag pluggade Neken och satte alla tentor.
Syster flyttade hem från Lnkp till Vbg.
Jag åkte till Fanny i England och hade en underbar vecka!
Styvsyrran tog studenten.
Jag slutade skolan och började min 75 % tjänst på McDonalds.
Tillbringade större delen av sommaren i Strömstad/Nordby/Norge/Svinesund.
Mormor och morfar gick isär.
Midsommar blev världens flopp men familjen visade all sin kärlek och tillslut blev det bra ändå.
Jag visade mig vara en j-vel på luftgevär. Who would have thougt? :D
Jag blev stolt moster igen. Älskade ungar! <3
Vega blev 1 år och barnen hade namncermoni.
Jag sprang stadsloppet i Kd på stolta 56 minuter efter 1,5 månad av vila pga muskelbristning.
Jag fick vitskjorta och blev uppgraderad till swing på jobbet.
Syster fyllde 25.
Jag blev singel.
Jag åkte till Emma och Emma åkte till mig. Tack för allt hjärtat!
Jag tatuerade mig.
Jag och Filip hookade ihop som bästisar/gammalt gift par och tog vaccinet tillsammans.
Jag träffade Sofie, som gör hela mitt liv här i Kd.
Jag fyllde 20.
Jag spenderade en underbar nyårsafton i idre med familjen. <3
Jag lärde mig åka bräda.

Det har hänt en del ändå. Fast jag har säkert glömt mängder. Det har var mest "on the top of my mind".

Det var kul att fundera igenom året. Gör det du med och skriv och berätta! Vad hände ditt 2009? :)


Nytt år - nya möjligheter!

2010-01-02 @ 18:22:56

Hej på er,

Hur har nya året börjat? För mig har det börjat perfekt. Jag har tagit tag i mig själv, vågat testa något som jag aldrig gjort och på bara ett par dagar lyckats brilljera. Jag kan nu mera åka ganska bra snowboard. Ja, vi erkänner. Vi skidåkare har alltid varit avundsjuka på de balla snowboardåkarna så det känns ganska bra att vara en av dem. Inte bara för att det ser bra ut utan för att jag verkligen vågade och verkligen lyckades.

Första dagen gjorde jag bara 2 åk (eller 3), varje åk tog cirka 1 timma och det var inte ens långa backar. Jag var som bambi på hal is och dratta på ändan x antal gånger. Slog i svanskotan riktigt ordentligt några gånger och tårarna var inte långt borta men det var bara att ställa sig upp igen och köra vidare.

Andra dagen åkte jag 3-4 åk och de tog nu istället 45 minuter att komma ner en gång, i barnbacken, men det sista jag gjorde var att klara 6 svängar på raken. Jag trippade hemåt mycket nöjd över dagens framgång.

Tredje dagen gjorde kroppen riktigt ont. Jag åkte två åk, trilla riktigt illa två gånger och sedan gick jag hem. Jag behövde en vilodag.

Fjärde dagen händer många framsteg. Inga åk utan fall men mindre fall och mycket mer kontroll.

Femte och sista dagen. Ute i backen med Sara och grabbarna från Uppsala. Lite pepp på att inte vara sist ner och visst, hela vägen från toppen till botten utan ett enda fall och snabbt gick det. Riktigt bra teknik och en hel del förvåning och komplimanger när jag vid botten berättade att det var min femte dag på brädan någonsin. :)

Så vad tar vi med oss från den här historien? Våga satsa, du kan mycket mer än du tror!