Första måndagen 2009

2009-01-05 @ 22:59:44

En måndagssummering i den lilla och stora världen.

Lilla: Jag bävar inför morgondagen och vill inte åka hem, samtidigt ska det faktiskt bli lite skönt att komma tillbaka till vardagen. Jobba, träna, plugga. Men jag kommer sakna E otroligt mycket och de första nätterna kommer vara jobbiga... Annars har det inte hänt så mycket i min lilla värld. Jag har pluggat, och då ser det tydligen ut såhär:





Jag tackar verkligen (på mina bara knän) min älskling för min Ouicktionary, utan den hade det aldrig gått såhär bra. Det är synd att jag ligger så långt efter men nu har jag kommit igång ordentligt iallafall. Blir nog (förhoppningsvis) bättre när jag kommer upp till Ks och får mer tid över. Nu vill jag ju spendera tid med E också. Sen träffade jag Em också, en sista gång innan vi åker åt var sitt håll. Vi åkte en sväng til Siba och tittade på "The Day The Earth Stood Still". Den var väl ingen höjdare till film, men helt okej. Jag håller dock inte med BB(BlondinBella) om att det var en dålig fortsättning till den dåliga filmen "An Incovinient truth" (vilker förövrigt är en BRA FILM!). Hon bloggade förövrigt idag om att hon kanske är shopoholic, samtidigt som bomberna regnar över Gaza. Jag skriver iuförsig om mitt pluggande och att jag inte vill åka ifrån E, det är väl inte så mycket bättre. Känns som att jag redan bytt så jag antar att nästa blir...

Stora: Så vad har hänt i den stora världen? Israeler och palestinier kan fortfarande inte komma överens och blodet flyter. Snacka om att känna sig maktlös.
SAAB och VOLVO ligger fortfarande rätt risigt till tyvärr. Lilla jag har inga lösningar på det heller. I Sverige tar vi pengar från varandra med hjälp av vapen och i Tjeckien river vi sönder symboler för ordförandeskapet i EU.
E ligger och skrattar åt en patetisk parodi... Vad f*n ska man göra då? Jag älskar the Hills och bry mig om mina I-lands problem, de finns inom min påverkanssfär, allt annat får mig bara att må illa. Någon annan får rädda världen idag med...
En person kan inte göra allting men alla kan göra något, därför slutar jag dagen med att anta syrrans utmaning:

BRA:
+ Jag köper en del ekologisk mat
+ Jag shoppar inte i onödan (Snålt eller ekonomiskt? Inte vet jag men det är lika bra för plånboken som för miljön.)
+ Jag slår av i stort sett allt elektriskt så de inte står på Hold
+ Jag duschar aldrig speciellt länge
+ Jag åker sällan bil och försöker då planera och samåka i största möjliga mån
+ Jag cyklar mycket

MINDRE BRA:
- Jag tycker inte om mörker så många lampor står på och det är inga lågenergilampor
- Jag köper mycket halvfabrikat
- Jag är dålig på att sortera soporna

JAG KAN BLI BÄTTRE PÅ:
- Sortera avfallet!
- Köpa mer eko-mat
- Matlådor
- Laga ordentlig mat från "scracth"

God natt och Ciao! :)

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback