Jag och min Fanny - Bara två dagar kvar!

2009-03-31 @ 20:01:17

Midsommar 08





Tisdagkväll

2009-03-31 @ 19:45:11

Oj då, jag är redan helt slut. Killen står i köket och fixar hemmagjord pizza (mums!), det var det enda jag var sugen på idag. Det blir väl så när man småätit hela dagen. :( Flera prickar i protokollet så att säga. Får kompensera det med lite gymträning imorgon. :) Snart blir det alltså pizza. Jag ska ha tonfisk, champinjoner och räkor på mig del, nästan som en Quatro, och älsklingen gör en hawaii till sig. Helt frälst i ananas. :P Va var nyss och handlade och det blev havregryn och en hel del marabou som jag skall ha med mig på torsdag till Fanny. Chokladen får hon dock äta upp själv, eftersom ett av mina akne-utbrott precis har lagt sig och jag vill inte få tillbaka det när jag har min "minisemester". Dessutom jobbar jag för fullt med magrutorna och dagens Budapestbakelse har väl inte direkt hjälpt till att definiera så att säga. :P

Ikväll blir det tidigt i säng och jag ska sova ut ordentligt imorgon. Om jag fortfarande är trött kanske man ska följa syrran råd och kolla upp blodvärden... Men jag hatar ju nålar!! ;-( Haja, sen blir det iallafall plugg för hela slanten och lite gymträning. Kör en helkroppsmosning även imorgon, dock lättare i underkroppen eftersom jag tänkte att jag skulle orka jogga lite på torsdag idag. :)

Här har ni dagens våriga outfit:



Nu skall jag hjälpa älsklingen att lägga på det goa på pizzan och sen blir det myskväll med SATC!
Underbar dag! Hörs imorgonbitti!!

Torsdagen närmar sig

2009-03-31 @ 15:21:08

Hej på er,

det får bli ett kort inlägg detta för internetet krånglar så på tåget och dessutom så är jag snart framme. 20 minuter kvar ungefär, men jag antar att vi får börja med början av dagen. Visst hann jag med en liten joggingtur imorse! Det blev bara 25 minuter och det gick ju inte fort men man måste ju börja vänja senor och ligament vid belatsningen som det ändå blir av att springa på asfalt. Det var liksom en skön start på dagen och mitt nya joggingschema. Nästa träningspass blir på torsdag förmiddag. Flyget går ju inte förrän vid 4-tiden men jag vill vara där i tid så vi åker väl runt 13 skulle jag tro. :) Nu har jag i alla fall packat väskan, så det värsta är gjort. Dock skall lite grejer lämnas hemma hos E och några grejer därifrån skall med. Alla skor är nog det som tar mest plats! :S Men imorgon var det tänkt att det skulle bli lite gym. Kanske hälsa på syster-yster om vi inte träffar dem ikväll när vi ska förbi pappsen en sväng. Imorgon eftermiddag skall jag hem till mor och planera lite inför skidresan och prata i telefon med Fny för att dubbelkolla allt inför torsdagen. Hon ringer nämligen gratis till alla fasta telefoner från familjens hemtelefon.

Eftermiddagen blir en sväng förbi Hagmar för att fika först. Jag har inte träffat honom på snart ett år. Usch, känner mig som en sådan dålig kompis. Jag och E skall i alla fall dit och tjöta lite eftersom jag missar hans 21-års-fest på fredag. :( Ska iallafall bli super kul att träffa honom! Efter det åker vi som sagt förbi far en sväng. E och pappa skall jobb imorgon så då har jag hela dagen för mig själv innan jag vid 17-tiden skall dra mig bort mot Thn och mammsen.

Ja, nu ska jag snart av tåget så det är dags att packa ner datorn men vi hörs ikväll! Ha en underbar fortsättning på tisdagen!

Tisdagmorgon!

2009-03-31 @ 07:45:25

Hej på er,

nu har jag käkat en mumsig frukost, proteingröt och två ägg. Så nästa steg blir till att diska iordning och sen får vi se om det faktiskt blir en liten joggingtur. Lovar att kameran åker med isåfall men tyvärr blir nog nästa inlägg på tåget, alltså vid 14-tiden. Men et gäller att sätta lite fart om jag ska hinna så vi hörs senare!

Trött!

2009-03-30 @ 22:29:56

Hej på er,

hoppas ni fått en bra start på veckan. Nu sitter jag i sängen och är helt slut. Ska alldeles strax krypa ner. Det blir nämligen upp tidigt imorgon för en liten morgonrunda med avslutande pilates innan skolan. Väskan är nästan helt färdig packad och tvätten är tvättad, golvet dammsuget. Är helt slut i kroppen efter Combat:en, men shit vad kul det är?! Varför har jag inte börjat träna det tidigare? Jaja, det känns rätt tråkigt att precis ha kommit igång med träningen igen och sen åka och rucka på alla rutiner. Men joggingskorna åker med så jag hoppas på att kunna följa joggingprogrammet.

Men nu är det verkligen bara 3 dagar kvar! Sen bär det av med flyget och jag ska få vara med min Fanny i över en vecka. Gud, vad kul det ska bli att se henne och vi kommer ha så roligt! Nä, nu gäspar jag snart käken ur led. Ber om ursäkt för den korta uppdateringen. Får bli mer imorgon!! Hörs!



Såhär kul har vi när vi ses, kommer sakna dig Ma :/

Dagarna flyger förbi...

2009-03-30 @ 15:17:22

Hej på er,

Ja, dagarna flyger verkligen förbi. Det är så mycket som måste ordnas innan resan och jag som alltid gör allt i sista minuten har haft fullt upp idag. Först var det tidigt föreläsning om växelkurser, inte världens roligaste ämne direkt, men något annat som jag fick reda på direkt efter föreläsningen som verkligen gjorde min dag, det var att jag klarade mikrotentan med 0.8 poäng. VILKEN ***** TUR?! Man skulle alltså ha 20 poäng av 40 och jag fick 20.08. Jag som verkligen ställt in mig på ett underkänt och att jag skulle få plugga skit-mikroekonomi hela sommaren. Haha, aldrig mera mikro!!!! Just nu har vi makroekonomi och även om det inte är någon jätte skillnad känns det här så mycket enkelare, så mycket mer konkret. Så kära Danielle, klarade sig ännu en gång på ren tur, eller ska man kanske säga skicklighet? ;) Man kanske inte ska undervärdera sig själv så. Det är ju det hela den här bloggen går ut på, ung&framgångsrik, åt skogen med jantelagen. Men det känns på något sätt bättre att få en positiv överaskning än en negativ... Hmm, klurig situation det där!

Haja, sen vart det i alla fall ner på stan och leta efter vårskor, eftersom mina kära gamla ECCO är sönder nu. Dock hittade jag inte ett enda par som matchade alla mina krav:
- inte vita, men ljusa
- stl 41 (jag vet att jag har stora fötter men Paris Hilton har ju 44 så så farligt kan det väl inte vara?)
- tunna, får absolut inte vara några fotsvettssamlare!
- bekväma med ordentlig sula och gärna ett bra hålfotsstöd.

Det låter helt enkelt som att jag borde leta efter ett par andra ECCO-skor, i typ beige eller nått. Men några ECCO, det hittade jag inte i City. Super tråkigt! Dock blev det lite shopping på Apoteket inför resorna. Ipren, flourtabletter (hörde att man lätt kan få hål i visdomdständerna), tandpetare med flour och lite annat smått och gott. Rena rånet kändes det som framme i kassan, men, men! :)

Så nu håller jag på och tvättar upp alla kläder så jag kan packa väskan ikväll. Imorgon 13.49 går tåget hemåt så det blir att gå direkt från föreläsningen nästan. Sen har jag anmält mig till makrotentan, så jag slipper samma fiasko som sist. Dessutom har jag anmält mig till Rättsen till hösten. Oj, så produktivt! :) Nu väntar bara att plugga lite, göra en "Nej tack till reklam"-skylt så jag slipper driver av skit innanför dörren när jag kommer tillbaka om tre veckor. Lovar att ta bild på den och visa er sen. Sist men inte minst tänkte jag träna lite combat ikväll med, så får vi se vad som mer hinns med på denna otroligt strukturerade dag. ;) Hörs senare!


Mina gamla ECCO-skor som nu är nästintill totalt förbrukade... :(

Måndagmorgon :)

2009-03-30 @ 07:09:41

Humör: Bra men trött.
Gjort: Vaknat, ätit frukost.
Planer: Skolan, plugga, tvätta, träna.
Ser på: Skärmen.
Lyssnar på: Svt 1 Nyheterna
Läser: Det jag skriver.
Dricker: Inget.
Äter: Inget.
Bästa: 4 dagar kvar till resan!
Sämsta: Att jag är konstant trött känns det som.
Väder: Blandat.
Dagens favoritsak: "Plånkan". Måste förbi stan idag och fixa lite ärenden innan resan på torsdag.
Vill ha: Mer sömn!
Dagens outfit: Hmm.. Har inte bestämt mig än. Sitter just nu i sängen, under täcket och trycker eftersom det är så kallt i lägenheten.. :/



Hit bär det av på torsdag! :)

Ny design & resfeber

2009-03-29 @ 23:25:42

Hej på er,

vilken underbara kväll! Först hittade jag mitt pass som jag så desperat letat efter under kvällen. Eftersom man är isländsk medborgare blir det ju lite krångel om det skulle få för sig att inte dyka upp, men det gjorde det.

Sen vann jag en ny, fräsch blogg design från Lily. Tackar, tackar så hemskt mycket. Alltid kul men lite ombyte nu när man närmar sig vår och sommar! Jag brukar kika in hos Linda titt som tätt. Alltid roligt att läsa om andra Ks-bor. :)

Sen har jag världen resfeber. Usch, känns som tusentals fjärilar i magen. Jag blir alltid nervös när jag ska flyga själv. Jag inbillar mig massa saker som kan gå fel. Jag kommer på fel plan, väska kommer på fel plan. Jag kommer inte igenom tullen för att mitt pass går ut i juni. Går av planet, fastnar i deras tull. Hittar inga väskor. Inser att någon tagit mina Pund, ingen tågbiljett. Om jag får tag på en så kommer jag åka förlångt, eller gå av för tidigt. Och byta till något annat tåg och hamna någon helt annanstans i England utan pengar OCH väska. Inser ni nu varför jag är nervös?! Fast jag menar, hur fel kan det bli. Hur många 20-åriga tjejerna flyger inte själva i världen varje dag? Säkert massor, och min engelska är fruktansvärd, världens skol-svengelska men det är ju inte som att de inte förstår mig. På flypplatser och tågstationer i London borde de vara rätt vana att hantera turister, eller vad tror ni? :) Nä, nu är det dags att krypa ner i sängen. Imorgon är det upp tidigt för att åka till skolan. :) Sov så gott! :)

Pysselpyssel

2009-03-29 @ 19:55:30

Hej på er,

hoppas ni haft en lika mysig söndag som jag! Dagen började lugnt, mys i sängen, och sen blev det en liten sväng in mot stan för att shoppa loss lite inne på akademibokhandeln. Sen gick vi hemåt, duschade, lagade mat, pratade och planerade inför kommande resor, sen sov vi lite innan det var dags för E att åka hem. :(

Såhär fina blommor fick jag igår när han kom hem från en vända på stan:




Sen har jag pluggat lite och pysslat iordning ekonomiboken jag läser i skolan just nu. Bara fem kapitel kvar vilka förhoppningsvis skall vara färdig "skummade" innan torsdagen.


Sen har jag pysslat med lite annat. I januari satte jag ju upp mål för första kvartalet vilket gick sådär kom vi fram till imorse, så nu tänkte jag köra på en ny, fast ändå beprövad, variant. En dagbok där jag skrivet in inkomst och utgifter. Det vill säga mat och träning. Jag har även tagit några osmickrande före-bilder så ni förhoppningsvis ser stora skillnader när årets andra kvartal är över. Än så länge har det inte kommit upp några mål, så de blir ni informerade om antingen senare ikväll eller i början på veckan. Såhär fin/barnsligt sommrig ville jag ha min "hälsodagbok" för sen-våren 2009:



Ja, jag vet. Det ser ut som en 10-åring skall ha den men jag längtar faktiskt till sommaren!! Nu ska jag fylla den med lite trevliga mål som 1 mil på under 50 minuter (vilket borde vara piece of cake om det inte varit för att joggingskorna inte bara är dammiga utan faktiskt också så förlegade att jag inte har koll på vart de är :S). Hörs förhoppningsvis senare! :)

Uppdatering av allt

2009-03-29 @ 10:05:31

Hej på er,

trodde jag var tidigt upe idag men klockan vart ju fram dragen inatt så det var inte så tidigt i alla fall. E ligger iallafall kvar i sängen än så länge och det är väl lika bra för då behöver jag inte känna mig dum för att greja med datorn när han är här uppe hos mig. Sängen var inte så bekväm när jag vaknade för 10 minuter sen iallafall. Jag har träningsvärk i hela kroppen (rumpan, lite rygg, lite mage och även triceps) så alla sovställningar var obekväma för någon muskel. Sen var det hur varmt som helst i sängen och har varit hela natten. Två personer i en 120 säng med två täcken kanske inte var så lyckat iallafall. Vi brukar alltid dra i och bråka om täcket på nätterna så jag köpte ett extra men vad hjälper det när E lägger sitt på golvet och tag mitt istället. :S Suck! Jag köpte också två täcken så att vi skulle kunna ligga på varsin sida av sängen och "slippa" trängas i mitten men jag tror inte E förstod den delen eller så tycker han helt enkelt mitten av sängen är väldigt bekväm. 30-40 centimeter på sidan mot väggen är dock inte lika bekvämt. Det blir väl så när vi oftast sover i varsinn 1, 20-säng, inte samma. Men, men.. Ingen idé att sova bort dagen!

Gårdagen slutade väldigt mysigt. Vi var som sagt borta hos Linda på jobbet och hade lite "förfest-mys". Jag och E drack en tre öl och sen när de andra skulle ut kände vi oss så slöa att vi knallade hemåt igen. Man kan inte vara på topp varje dag?! :) Vi hann precis till ICA innan det stängde där det inhandlades en ungspizza, naturgodis och filmer för 900,-. Vem visste att ICA hade en så bra filmlåda (inte ens kassörskan ska jag säga dig, hon frågade om vart vi köpt dem?). Det blev iallafall Sex and the City-filmen till mig. En dvdbox med 5 filmer från galenskaperna, varav Hajen som visste för mycket avverkades inatt av dvd:n. E köpte Pulp Fiction, en dvd-box med Alienfilmerna och Blade 1 & 2. Det blev en hel del film alltså! :) Pizza blev nattamaten och lite godin hann vi få i oss innan vi kröp ner under täckena.

Idag är det inte mycket planerat. Jag ska plugga lite och sen ska vi gå och sola en sväng ikväll. Det är snart april och nu är det dags att ta tag i sig själv och sätt upp lite fler mål. Först tänkte jag kolla hur det såg ut med de januari-mars mål jag hade:

Bra betyg - Nej, det lyckades jag inte med. Jag har troligtvis kuggat min första tenta.
Träna mer - Nej inte det heller, det gick väldigt bra ett tag men har avslutatas med massa festande och ingen träning. Skit också.
Gå upp i tid och sluta stressa till skolan/jobbet - Njaa, det har väl gått hyfsat. Ibland bra, ibland dåligt.
Ät nyttigare - Både ja och nej. Mot slutet (bortsett från inatt) så har jag slutat äta både chis, godis och glass. Men det är bara mot slutet. Chips har jag i u för sig varit utan i 7 veckor snart, godis i typ 2 eller 3 (borträknat gårdagens naturgodis) och glass typ 1,5 eller nått. Men jag är stolt över att chipsen har varit "gone" i alla fall. Vad det gäller den vanliga maten så har den nog inte blivit så mycket nyttigare. Jag är inget stort fan av grönsaker. I tacos ja, men annars är det svårt alltså. Jag jobbar på det..
Var gladare - Ja, den punkten tror jag i alla fall att jag lyckats med! Jippi!

Fem nya mål kommer att komma upp innan 1 april. Bland annat innehållande den super träning som ligger framför mig just nu. De där två loppen jag lovat att knata runt kommer närmare och närmare så det gäller att snöra på sig skorna illa kvickt och ta tag i sig själv. I senaste numret av Fitness Magazine fanns ett springprogram på 8 veckor för att bli snabb på milen. Det blir till all följa det. 4 veckor kom-igång och 4 veckor stenhårt. Efter att jag testat alla mina sommar-jeans insåg jag att jag måste ta tag i mig själv. Annars kommer det här bli en dyr vår där en helt ny garderob måste inhandlas och det är jag inte så sugen på ska jag säga. Så det blir att ligga i hård träning, nu j*vlar! Joggingskor och gymkläder åker med både till London/Henley och Högis, det blir stenhårt! "Jag ska nå mina träningsmål om det så är det sista jag gör", känns det lite som just nu. Så detta lär bli både en resedagbok med förhoppningsvis många fler fina bilder, och en träningsblogg där ni så få se lite före/efterbilder, höra om träningsvärk och hur svetten lackar. Många projekt just nu helt enkelt!

Men första projektet känns som att det blir frukost, men innan det skall ni få lite bilder som jag tagit men inte lagt in till er än. Här kommer de:


Såhär vackert var det när jag gick hem från skolan häromdagen, INNAN SNÖN KOM TILLBAKA?!


Såhär fin är den gröna-pin:en som sitter på min arbetskjorta nu för tiden! Månadens medarbetare Januari -09! :)


Såhär fin var den super goda hemmagjorda tonfisk,champinjoner&grönsakspizzan som Ma och jag gjorde när hon var här, mums i magen!!


Nu kurrar magen, tillbaka till frukosten! Jag uppdaterar igen under eftermiddag, förhoppningsvis med lite mål för april, maj, juni! :) Hörs

En mys-lördag.

2009-03-28 @ 18:57:45

Hej på er,

det har varit en mys-lördag idag. Jag har pluggat med E var på stan och brännde av lite av de nyförvärvade pengarna. Sen lagade vi lite fisk och potatis för att orka med styrkepasset på gymmet och jisses vad vi körde hårt. Det blev ett helkroppspass och jag nästan kröp hem faktiskt. Nu ligger jag i soffan helt illamående eftersom mage är helt tom och blodsockret nere på noll. Dock står E i köket och gör tacos så snart känns det någ bätte igen. :)

Efter typ 100 klädbyten har jag äntligen bestämt mig för vad jag ska ha på mig ikväll när vi ska hem på lite fest hemma hos Linda på jobbet. Ska bli skit kul!! Nä, nu måste jag äta. Kommer bilder från festen imorgon :)

Underhållning :)

2009-03-28 @ 09:29:44

Igår damp det ner lite underhållning på hallmattan som jag tänkte att jag skulle tillbringa förmiddagen i säng med att läsa. Sen bär det av till Intersport för att köpa ett träningslinne till pojken och lite annat. Det är väl så, pojkarna är små när de börjar gymma, då vill de ha t-shirtar men såfort de börjar få armmuskler så är det BARA linne som gäller. Fast så är det väl med oss tjejer också. Först ska man ha stora t-shirtar och sen blir det tajta linnen. Helt otroligt att man ändå bryr sig så mycket om sitt utseende på gymmet som man ändå gör.. Sen blir det såklart gymmet i eftermiddag. Har ju inte tränat på 1,5 vecka så vi får väl se hur det här går. :S Statusuppdatering med bilder kommer senare! Ha en underbar lördag!





P.s. Från och med torsdag (egentligen tisdag) blir bloggen lite av en resedagbok. På måndag åker jag hem till Thn/Vbg, på torsdag bär det av till London och sen direkt från flygplatsen till Högfjällshotellet. En tre veckor lång semester helt enkelt. :) Ska bli super skönt med tanke på att jag ska jobba hela sommaren. D.s.

Fuska eller inte fuska, det är frågan?

2009-03-27 @ 09:31:58

Godmorgon på er,

snart är det dags att knalla till jobbet för ännu ett par hårtslitande pengatjänande timmar. Slutar vid 20-tiden ikväll och förhoppningsvis kommer E och hämtar mig med bilen efter, det beror lite på när han får sluta jobbet.

Men innan jobbet har jag unnat mig själv lite soltid. Det vart ju andra dagen i rad nu och det är inte bra, det ska vara minst två dagar emellan och så lovar jag att det skall bli i en eventuell "sol-framtid" men jag ville ha fin färg när E kommer upp och dessutom höll jag på att börja grina (igen?! mycket sådant den här veckan?!) när jag tittade ut genom fönstret och allt var täckt av snö. Då vart det bara att hänga in vårjacka igen och plocka fram feting dunjackan som varit gömd i garderoben i typ 1 vecka. Så till solariumet vart det. Dessutom är det en helt perfekt start på dagen. Man blir pigg, känner sig fräsch (dock efter en dusch) och efter en kvart i solen gör det inget att det är kallt ute, man är liksom redan uppvärmd innifrån.

Men en sak tänkte jag på. Varje gång jag går ut från solariumet så är det som att jag kollar så ingen ser mig och sen typ springer ut fort som attans. Jätte töntigt! Jag tror att det går ihop lite med attityden om att solning är någon slags fusk och att lägga pengar på sådant visar att man är ytligt och dum. Fast jag håller inte med! Jag hade en lärare på gymnasiet som var allt annan än ytlig och dum. Hon var fräkning och rödhårig ("dåligt" pigment och de människorna solar sällan), super smart och motiverande. Nu är hon i Indien och undervisar barn i Engelska. Hon jobbade i de amerikanska getto-kvarteren och försökte motivera ungdomarna att ta tag i sin skolgång. Hon var världens förebild helt enkelt! Trots att hon erkände att hon gick och solade ett par gånger på vinter för att inte bli deprimerade i det svenska vintermörkret. Det finns ju faktiskt forskning som tyder på att sol hjälper mot sjukdomar/tillstånd som depression etc. Det jag ville komma till är att solning inte är bara dåligt och görs inte bara av folk som är ytliga och korkade. Den som vill sola bör läsa restriktionerna för sin hudtyp och sola med måtta. Precis som strålarna från solen på himlen kan solariet också vara farligt för dig.

Slutsatsen blir att nästa gång jag solar så ska jag gå ut från solstudion med huvudet högt! I'll be back!

Shopping-fri månad

2009-03-26 @ 21:33:24

Hej på er,

har krupit upp i soffan för att titta på Criminal Minds och lägga upp lite regler för min shopping-fria april månad. Shopping-fri betyder alltså inga pengar på smink, kläder, skor eller dylikt. Klart att mat måste man ha och jag vill kunna hitta på roliga saker med E och vännerna så det ligger inget förbud på sådana saker. Jag måste kunna gå på bio, fika osv.

Dock måste jag införa ett litet kryphål. Det är första gången någonsin jag är i London och jag har sparat pengar till det här tillfället. Inte så mycket dock och det verkar som att en hel del kommer gå åt till mat och transport men om jag hittar något fint vill jag kunna köpa det. Det är inte varje gång man åker till London själv för att hälsa på sin bästa kompis. ;)

I övrigt kommer jag rapportera alla köp och jag hoppas att ni håller tummarna för mig att det inte slinker ner alldeles för mycket skräp i "matpåsarna". Man vill ju inte sluta på "Lyxfällan"?!



I övrigt har kvällen varit lugn. Jag har pratat med E som redan verkar åka hem på söndag, fast han skulle stannat till tisdag. Det var tydligen pappa som ville ha hjälp med lite jobb men jag tyckte att det var fruktasvärt dumt av honom att sätta E i den situationen. E skulle egentligen hjälpt pappa imorgon men pappa flyttade det till måndag bara sådär fast när E sa att han var här då sa bara pappa att han VERKLIGEN behöver hjälp av E på måndag. Skit tråkigt! Pappa vet att E inte skulle säga nej till jobb nu när han inte har något längre och de underbara 4 dagarna som jag sett SÅÅÅ mycket fram emot försvann bara sådär. Så nu blir det E i helgen och sen blir det tåg hem på tisdag istället.. Först när jag hörde det ville jag skrika och kasta sönder saker. Jag hanterar sådant dåligt, att folk ändrar mina planer som jag sett fram emot utan att fråga mig. Jag antar att jag överreagerar, det är inte ovanligt, men jag håller jag planerar flitigt och följer mina planer nästan slaviskt och det finns inget värre än när andra förstör för mig. Jag gillar att ha många bollar i luften och för att det ska funka måste man planera. Usch, nu låter jag nästan "störd" men faktum är att det sällan stör mig, bara när någon ändrar planer jag verkligen, verkligen sett fram emot. Så nu blir det bara 2 dygn med E istället för 4. Antar att jag ska vara glad över att få någon tid överhuvudtaget med honom... Shit vad saknar honom!! Nä, nu för det vara bra för idag. Dags att krypa ner i sängen och läsa lite. Sov gott!

Hollywoods sexigaste kvinna..

2009-03-26 @ 20:58:43

Såklart Jennifer Aniston och jag håller verkligen med! Tänk att se ut som henne när man är 40, vilken dröm!!



http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article4742737.ab

Recept - Mumsiga Scones

2009-03-26 @ 20:38:35

2 dl  mjölk
75 gram  smör
1 tsk  salt
2 tsk  bakpulver
5 dl  vetemjöl


1.

Blanda alla torra ingredienser. Arbeta ner smöret i blandningen. Häll i mjölken och arbeta ihop degen.

2.
Arbeta degen smidig på en lätt mjölad yta, dela den sedan i 4 mindre delar. Antingen kan du nu göra små scones eller större. Om du bakar mindre scones är det smart att lägga dem i bullpapper i en muffinplåt så att det blir fina i formen.

3.
Grädda i 250 grader i 10-12 minuter tills de är gyllenbruna.

4.
Servera sconesen varma och brutna med smör och marmelad.


En riktigt tråkig dag

2009-03-26 @ 18:56:35

Idag har det verkligen inte hänt mycket. Jag har försökt plugga men efter bara ett par sidor sitter jag och nickar mellan meningarna och det rinner tårar ur ögonen bara för att jag är så trött. Så jag gick och la mig, idag med, en riktigt dålig vana, och vaknade av att Filip och Libbe klampade in i hallen. Sen läste jag lite till innan jag typ somnade igen. Kasst! Nu sitter jag i sängen och sneglar på tv:n med världens sötsug och funderar på vad jag ska göra till kvällsmat. Jag vill ha glass, eller godis, eller baka muffins eller nått..! Det suger verkligen i sockertarmen men jag ska försöka stå emot så gott jag kan. Jag har melon i kylskåpet men den var faktiskt ingen höjdare och kiwin som också ligger där inna är stenhård än så länge så den är jag heller inte sugen på. Våfflor eller amerikanska pannkakor hade allt varit något!! Här kommer förresten receptet som flera av er efterfrågat:

2 dl rumstempererad mjölk
2 ägg
2 msk smält smör
2-3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 msk strösocker
1/2 tsk salt
Ev. lönnsirap till servering.

Blanda torra ingredienser i en bunke och mjölk och ägg i en annan. Häll ner torra ingredienser i ägg/mjölken och vispa till en jämn smet. Sen är det bara att steka på medelhögvärme, cirka 1 dl smet/pannkaka och det är dags att vända när det blir bubblor på ovansidan. Smaklig måltid!



Typ alla åt våfflor igår, utom jag och Filip. Men jag antar att jag ska sluta tycka synd om mig själv och istället tycka att jag är duktig. Det var ju ändå mitt eget val. :) Nä, nu ska jag nog göra scones istället. Det är ju massa mums det med och jag ska ha massa sylt på. Det enda som saknad är ju faktiskt lite ost, blir en vända ner till affären då. :) Kanske kommer fler recept och bilder senare! Ha en bra torsdagkväll!

Torsdag

2009-03-26 @ 15:13:42

Humör: Bra men jag VILL INTE plugga?!
Gjort: Solat, varit i skolan, promenerat hem (1 h) och sen lagat lunch :)
Planer: Plugga!
Ser på: Skärmen.
Lyssnar på: Inget.
Läser: Det jag skriver.
Dricker: Inget.
Äter: Inget.
Bästa: Solen skiner och jag har gått på en super go' promenad! Dessutom gör det inte alls lika ont i tänderna längre och förkylningen håller nog på att ge med sig. :) 1 vecka kvar till London-resan! JIPPI
Sämsta: Att jag är konstant trött känns det som.
Väder: SOL!
Dagens favoritsak: SOLARIET! Har inte solat på hur länge som helst kändes det som. 16 min i solariet imorse var guldvärt!
Vill ha: Mer sömn!
Dagens outfit: Diesel jeans och vit blus från Ellos.

Nu måste jag plugga lite men vi hörs senare!

Onsdagkväll :)

2009-03-25 @ 21:49:50

Tittade just på dagens andra "Du är vad du äter" som handlade om en 18-årig tjej som typ var beroende av RedBull och druvsockertabletter, vilket jag tror är ganska vanlig i vår ålder. Rätt skrämmande, tycker jag, som drack en senast i måndags och har kompisar som brukar dricka en hel del liknande drycker. Det är verkligen inte bra för blodsockret på långsikt. Jag och T pratade om programmet idag och om deras dieter. Inte ens Anna själv kan väl leva så? Vi kom fram till att folk måste vi ett nästintill omöjligt resultat på så kort tid för att programmet skall sälja vilket gör att folk måste följa sådana fruktansvärde dieter. Jag har hört att den optimala viktnedgången ligger på cirka 1 kg i månaden men också hört siffror som att det är okej med högst ett kilo i veckan. Det är ju ungefär där Skippers "patienter" ligger men som sagt, jag tycker inte det verkar så hälsosamt med sådana snabbdieter. Små förändringar gör att du kommer långt, du måste bara ge det tid och INTE FUSKA! Dock var det hur underbart som helst att se tjejen  i programmet så pigg och glad, på väg till balen tillsammans med sin pojkvän. Stundenten känns väldigt länge sedan trots att det inte ens gått ett år. Vi har alla utvecklats mycket. Flyttat långt hemifrån, lärt oss stå på egna ben. Jag är faktiskt rätt stolt över oss.

Idag har det som sagt inte hänt så mycket. Jag kom hem från skolan och somnade i 2 timmar. Sen satt jag och pluggade typ 2-3 timmar och sen tittade jag lite på tv innan Filip dök upp. Vi gjorde super goda Fajitas och sen har jag legat framför tv:n sen dess men lite färsk ananas. Super mumsigt men fruktsaften är stark så man blir lite känslig på tungan efteråt och mitt upp i allt lossnade ett fäste från ståltråden som är fast limmad i underkäken, den enda kvarleven efter rälsen. Tänderna vill sig inte riktigt just ju helt enkelt. Det ska bara strula.

Kroppen känns fortfarande seg och inte alls på gång så någon träning har det ju inte blivit över huvudtaget denna veckan tråkigt nog. Det känns riktigt förlamande. Det stora hotet är att jag vet att det blir så svårt att börja igen när jag hållt upp för länge och idag är det exakt en vecka sen jag tränade. Jag lovade dock E att vi skulle gymma en sväng i helgen så jag får väl vila mig tills dess. Filip undrade om jag ville följa med ut en sväng imorgon men jag får nog tyvärr stå över. Känns som att hälsan och träningen kommer före. Mina två lopp som jag ska springa börjar ju närma sig snabbt. Vårruset 13/5, 5 kilometer för 180,- och sen Karlstad Stadslopp 13/6, 1 mil för 150,-. Det är verkligen inte långt kvar och nu när april närmar sig med stormsteg är det dags att komma ut ut de mörka träningslokalerna och snöra på mig joggingskorna. Ska jag ha magrutor under McD-skjortan i sommar blir det till att lägga på ett kol! :)

Nu blir det snart att försöka sova igen. Jag måste vända tillbaka dygnet genom att somna i tid och sluta sova på dagarna. Imorgon börjar vi ju inte förrän 10 heller så det blir ju en lite sovmorgon. Såå.. sov så gott! :)

Världens gnällspik!

2009-03-25 @ 17:22:51

Så känner jag mig idag. JAG VILL INTE FÅ VISDOMSTÄNDER!! Det är inte till något annat än problem?! Man kan få infektioner i tandköttet runt dem, många (dyra och) smärtsamma hål i dom och slutligen är chansen ändå stor att man får dra ut dem om de krånglar. Dessutom finns det inte alltid plats för dem så de trycker på de andra tänderna och leder till en himla massa problem. (http://www.sjukvardsradgivningen.se/artikel.asp?CategoryID=25851 )

Problem jag inte vill ha?! Jag hatar tandläkare. Jag har sprungit där ALLTFÖR MÅNGA GÅNGER! Jag hade problem med hål när jag var mindre eftersom min saliv inte var tillräckligt bra mot bakterier. Detta resulterade i otaliga lagningar och en j*vla massa bedövningssprutor. Sen har jag haft alla tandställningar som finns typ! Gummiband mellan käkarna (HELT VÄRDELÖST OCH OTROLIGT SMÄRTSAMT), räls i BÅDE över- OCH underkäke (vilket också gjorde ont som F*N) och DESSUTOM har jag varit tvungen att dra ut två tänder redan i underkäken för att kunna genomgå HELVETTET! Jag som är så j*vla rädd för tandläkare att jag nästan börjar grina i väntrummet och sparkar, skriker, gråter och hyperventilerar när de plockar fram den "lilla" bedövningssprutan. Finns det något som är värre än tandläkare så är det nålar i allmänhet?! Sprutor, kanyler, blodprover.. Jag kan inte ens titta på typ Dr House på tv utan att nästan börja SPY. Så nu undrar jag, varför i hela friden skall jag få idiotiska visdomständer? Jag är för f*n inte ens vis?! Jag vill inte gå till tandläkaren. Nu när jag var inne och läste symtomen för inflammation i tandköttet vid uppkomst av visdomständer känns det ju inte direkt bättre. Smärta, svårt att gapa, feber... Det enda som saknas är svullnad i kinden och det har jag säkert det med (har en bad-hair-day så jag har inte riktigt velat granska mig själv i spegeln idag). Jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte?!?!?! Inte ens om de "bara" skall lyfta på tandköttet för att spola in koksaltlösning. JAG VILL VERKLIGEN INTE! Jag lovar Gud, jag kommer borsta tänderna jätte noga varje morgon och kväll, jag menar till och med när jag kommer hem från krogen och såå men snälla låt mig slippa tandläkaren!!!!

 

Mitt i veckan!

2009-03-25 @ 12:10:16

Humör: Helt okej, solen skiner ju!
Gjort: Vaknat, ätit frukost, varit i skolan och sist men inte minst; käkat lunch. :)
Planer: Plugga, promenera en sväng. Sova en stund. Filip kommer hit och käkar med mig ikväll så jag får väl diska lite innan. ;) Hade ju en bra takt på diskandet förra veckan men nu har allt fallit i dvala igen. :/ Synd de.. Boka tvättid måste jag göra med!! Viktigt, viktigt!!
Ser på: Skärmen.
Lyssnar på: Inget.
Läser: Det jag skriver.
Dricker: Inget.
Äter: Inget.
Bästa: Att jag har världens bästa pojkvän, kommit igång med lite pluggande och solen skiner! (och att vi fick pengar idag!)
Sämsta: Att jag är trött och förkyld. Och att jag har märkt att det är TVÅ visdomständer som kommer samtidigt på väster sidan, uppe och nere då. :P Nä men allvarligt, det gör svinont. Pratade med mamsen om det igår en sväng och hon sa att jag borde gå till tandläkaren om det inte löser sig, men då kändes det helt plötsligt mycket bättre! (JAG HATAR TANDLÄKARE!!!!)
Väder: SOL!
Dagens favoritsak: Skolböckerna kanske? Eller min översättningspenna! Guldvärd!
Vill ha: Mer sömn!
Dagens outfit: Diesel jeans, beige linne (H&M) och en gul kofta från Gina.

Nu ska jag nog krypa ner i sängen en stund. Typ en halvtimma eller nått. Sen blir det plugg och promenad. Vi hörs i eftermiddag!!

Såhär fint hoppas jag att det skall vara här om några veckor. Saknas faktiskt bara lite löv idag! :)

Dagens långa lista

2009-03-24 @ 23:22:43

(lånad av storbloggare..)

Lovar du att vara ärlig? Jo dåå.. Vadå? Nu blir jag nervös..

Du heter: Danielle

Smeknamn: Danni, Deedee, Jell, Daniella (Ja.. det finns alla möjliga konstiga varianter?!)

Låt som när du är ledsen sörjer till? Fields of Gold med Eva Cassidy

Beroende av: Glass just nu...

Vad tror folk om dig? Säkert att jag har bättre självförtroende än jag har. Tycker det är kul att spela på det.

Stämmer det?: Njaeeee.. Inte direkt. Ibland.
Vad får du oftast komplimanger för?: Mitt glada humör :)

Vad säger du för att imponera på någon?: Det är bättre att vara sig själv än att försöka impa på folk. Jag försöker nog bara vara trevlig.
Hur imponerar man på dig?: Man är glad, öppen, ärlig, skrattar mycket och kan visa känslor.
Brukar du skratta för dig själv?: Ja, det händer väl. När man kommer på roliga saker som kompisar gjort och så.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: Min älskade E som undrar om jag kan ringa på nästa rast för att han saknar mig så. :)
Var bor du?: Ks
Trivs du där?: Mm. Fast universitet ligger lite långt bort.
Äger du några converse: Nej, gillar inte sånna. Inte på mig iaf men det är många andra som är fina i dem.
 

Sprit, cider, vin eller öl: Cider, just nu iaf.
Brukar du bli för full: För ofta..

Är du allergisk mot något: Lite mot laktos.

Hur svarar du i mobilen: Heeej. :)

Antal timmar sömn inatt: Ca 5, alldeles för lite!!

Brukar du komma i tid: Ja, jag tycker det är super viktigt. men eftersom jag är en tidsoptimist är jah heller aldrig tidigt tyvärr. "Right on time" är nog mest beskrivande.
När mår du riktigt bra: När allt går min väg, sällan alltså. Nä men efter ett riktigt bra träningspass mår jag riktigt bra!

Hur känner du dig nu: Trött och full av ord.

Vanligaste färg på dina kläder: Blå, grå och och svart. (tyvärr)

Vad tycker du om fötter: Tjejers okej, killars blä.

Vad saknar du: Min älskling, och mina bästa tjejkompisar.

Hade du en bra kväll igår: Nej.

Favorit dryck på morgonen: Apelsinjuice.

Rakar du benen: Nej, vaxar.

När brukar du oftast gå och lägga dig: Mellan 23-00 typ.

Är du blyg?: Inte direkt. Men ibland.

Sysslar du med någon idrott: Nej men jag tränar på gym :)

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja, det var det mellan mig och E i alla fall.
Har du spytt offentligt: Vad räknas som offentligt? Ja, en del människor har sett mig spy på hemmafester. Jag är inge bra på att dricka men det har mestadels varit nära vänner.

Vad skulle du göra om du vore kille för en dag: Ingen anning. Gå på hockey och dricka öl.

Är du nöjd med ditt liv: Ja.

Är du bortskämd: Nej. Kanske med familjemedlemmar? ;)
Vad gör du i morgon: Skola och pluggar.

Vilken kändis tycker du är en bra förebild?: ? Finns det någon?
Vad längtar du till?: Sommaren.

Har du bra vänner och äkta vänskap?: Ja, bland annat två underbara änglar, några pojkar på höjden och några snälla flickor i skolan. :)

Vad använder du för shampoo?: Joico Repair.

Hur gammal är du: Snart 20 ;/

Tycker du om någon just nu: Såklart :)

Gröna eller röda äppeln: Gröna!

Gillar du golf: Nej, har inte fattat den sporten direkt..

Vilken tid gick du upp idag: 06.30

Har du sovit i din egna säng inatt: Ja, vart annars?

Har du strumpor på dig nu: Ja, svarta.

Är det okej att gråta: Mer än okej!

När grät du senast: Igår.

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Köpa en lägenhet, resa och spara resten.

Bär du glasögon eller linser: Glasögon.

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej!

Har du piercing: Öronen, naveln. Hade näsan också en gång i tiden.

Vill du gifta dig: Ja!

Vill du ha barn: Ja :)

Solar du ofta: En del på vinter halvåret, massa på sommaren.

Är du bra på att laga mat: Helt okej :)
Är du flygrädd: Nej inte direkt men tycker inte det är super behagligt heller.. Det kan ju hända något.

Hur vig är du: Inte alls.. :/

Är du musikalisk?: Hyfsat.

Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten.

Vilken är din favoritglass: Magnum Vit eller Ben&Jerrys Phish Food

Tror du på ett liv efter döden: Jag hoppas.

Tycker du om sushi: MUMS!
Vad äter du helst när du ser på film: Godis!

Har du tandläkarskräck: Ja! Extrem!!!!
Är du morgon- eller kvällsmänniska: Inget av det :S

Vilken ögonfärg har du: Bruna

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja tyvärr.

Biter du på naglarna: Nej...

Hur ofta tränar/motionerar du: 3-4 ggr/vecka.


God Natt!

Tisdagkväll

2009-03-24 @ 21:54:19

Äntligen fått lite skolarbete gjort. Fick läst ett av de längre kapitlen i boken så det kändes skönt. Makroekonomin känns som helhet mycket bättre än mikron. Om det är så att jag kuggar mikro (och risken är STOR) så skiter jag i omtentan och gör den i augusti. Då får jag i u för sig plugga om allt men om jag ska försöka plugga mikroomtenta och makrotenta samtidigt finns risken att jag kuggar båda och det skulle vara riktigt jobbigt! En omtenta kan man ta men två, det är blir riktigt svårt med både att få ihop tiden och att behålla motivationen. Så nu är det makro för fulla muggar. Räknar med att ha läst ut kapitlen i boken en först omgång iaf innan London (torsdag nästa vecka) och sen tänkte jag skriva ut alla papper på hemsidan och ta med mig på planet. Kanske blir så att jag åker hem från Högis ett par dagar så jag inte missar alla 8 föreläsningar. Det skulle kännas riktigt jobbigt..

Något annat som är riktigt jobbigt är min visdomstand just nu. Den har gjort att hela bakre vänster del av tandköttet är ömt och svullet. Ska det vara såhär jobbigt att bli vuxen? ;)

Tisdagkvällar är tv3 kväll med NCIS, The Mentalist, Gordon och Sex and the City. Så det ska jag göra ikväll, och prata med min älskade E. Hörs imorgon!

Slappa tisdag

2009-03-24 @ 17:46:24

Hej på er,

har precis kommit hem från Filip & c/o. Typ somnade på deras soffa i fyra timmar eller nått. Helt hjärndöd. Först kall, sen varm. Halsen gör lite ont, precis som min visdomstand som bestämt sig för att dyka upp. Chefen ringde vid 15-tiden för att kolla lite hur jag mådde efter gårdagens händelse och sa att vi skall gå igenom rutinerna för liknande händelser på nästa personalmöte. Vi brukar ju vara väldigt skonade från "fyllon" på vår restaurang, eftersom den ligger lite utanför stan, om man jämför med city-restaurangen men hon sa ändå att det är viktigt att alla vet vad man ska göra. 

Imorse blev det skola och sen bara vila och tv. Ingen träning idag heller eftersom kroppen känns helt knas, känns väldigt tråkigt dock. Snart en hel vecka sedan jag tränade sist gång. :/ Men det är viktigt att inte träna när man känner sig sjuk. Dessutom skall träning vara rolig och det är den inte när kroppen känns såhär ovillig och helt utan kraft. Nej, nu ska jag krypa ner i soffan med skolböckerna och läsa lite. Målet är att jag ska ha läst igenom alla kapitel innan jag åker till Fny nästa vecka men det är en hel del kapitel kvar så det är väl bara att sätta igång. :)

Uppdaterar igen senare ikväll. Ha det så bra så länge! 

Gäsp, tisdag!

2009-03-24 @ 07:32:41

Humör: Trött och förkyld även idag.. Ska hem och sova efter skolan.
Gjort: Vaknat, ätit frukost.
Planer: Skola, förbi Filip m.m. en sväng och sen hem för att sova/plugga och kanske gå till gymmet men antagligen inte. Halsen känns inte bra... :(
Ser på: Skärmen.
Lyssnar på: Nyheterna på Svt1
Läser: Det jag skriver.
Dricker: C-vitamin
Äter: Inget.
Bästa: Att E kommer upp om ett par dagar!!!
Sämsta: Att jag är trött och sjuk..
Väder: Grått!
Dagens favoritsak: Vet inte.
Vill ha: Mer sömn!
Dagens outfit: Gubb-byxor från HM och grå långärmad från Gina.

Lipsill idag..

2009-03-24 @ 00:42:27

Har precis kommit hem från jobbet. Känns som att jag får sluta tidigare varje gång jag jobbar nu för tiden. Nej, men idag var faktiskt Per snäll och tog mina sista timmar efter mitt totalta nedbryt i köket. Dagen hade i allmänhet varit väldigt stressig (från och till, antingen händer ALLT eller ingenting och vi var som vanligt super underbemannade!!) och jag kände att jag var nära till bryt flera gånger men när den avslutades med ett fyllo som kom in, vägrade att gå och hotade personalen med diverse verbala hot (och kallade folk för horor och allt möjligt) så gick känsliga jag in i total kollaps. Slutsatsen blev att jag stod i köket och tittade upp i taket för att tårarna inte skulle rinna med de lyssnade inte och vandrade sin stilla gång ner för kinderna. Vår shiftledare Niclas hittade mig alltså grinandes i köket. Han frågade om jag ville gå flera gånger men jag sa att jag ville stanna tills poslien kom och hämtade honom, vilka för övrigt tog ungefär 20 minuter på sig att dyka upp, hade karn haft en kniv kunde vi varit döda allihop. Jag stannade alltså och såg dem plocka in honom, det var det enda sättet som jag visste kunde göra så att jag kunde somna inatt. Se honom föras bort av konstapel Blå. Efter det fick jag skjuts hem av Christine, att gå kändes inte längre som ett alternativ, och sen låg och jag pratade med en halv sovande E i tio minuter. Bara att höra hans röst gjorde mig lugnare men det hade känns ännu bättre om han hade varit här, i min säng.

Egentligen vet jag inte varför jag började gråta. Kanske för att jag blev rädd, det kändes som att den karln kunde varit kapabel till vad som helst. Kanske för att jag ändå är rätt känslig för taskiga saker som sägs. Jag visste inte om jag skulle bli arg på honom eller tycka att han var tragisk. Okej, det är synd om honom. Han har gått ner sig totalt och är antagligen både alkoholist och drogberoende, men man kan f*n inte behandla folk hur som helst. Sådana människor bort bli inlåsta på rehab eller nått?! Man borde kunna anmäla dem för trakasserier, men vad ska det tjäna till egentligen? Inte f*n fungerar samhällstjänst eller skadestånd på sådana människor...

Usch, en inte så trevlig dag helt enkelt. Helst hade jag velat ringa typ mamma och berätta fast hon skulle nog bara säga att jag inte skulle bry mig mer om det och sova istället. Så det blir planen. Dessutom håller min uppkommande visdomstand på att göra mig galen... Niclas är iallafall världens bästa shiftledare! Utan dig hade jag inte överlevt den här dagen!!

Go natt..

Suck, vilken start?

2009-03-23 @ 12:52:13

Humör: Trött och förkyld.. = Nere
Gjort: Vaknat, ätit frukost, varit i skolan och ätit lunch.
Planer: Sova och jobba 16- stäning (01.30)
Ser på: Skärmen.
Lyssnar på: Inget
Läser: Det jag skriver.
Dricker: Inget.
Äter: Inget.
Bästa: Att E kommer upp om ett par dagar.
Sämsta: Att jag saknar Ma och vaknade upp med ont i halsen imorse :S
Väder: Grått!
Dagens favoritsak: Vet inte.
Vill ha: Mer tid att plugga. (Och mer motivation, och mer sömn.)
Dagens outfit: Just nu; Jeans från VM, Grått linne och nya vita blusen från Ellos.

That is why I löööve net-shopping!

2009-03-23 @ 12:48:59

Idag när jag kom hem från skolan hade postorderavin kommit för Ellos kläderna jag beställt. Så ner till Ica bar det och ett litet paket fick jag hämta ut. Den översta jackan ni ser var gratis jackan jag fick. Tunn och fräsch nu till våren men får bäras med sjal och huvtröja under.




Den här gula jackan, som var den jag egentligen ville ha, var av ty samma matrial som en regnjacka, utan foder. Alltså lite av en besvikelse men fortfarande fräsch. Denna tänkte jag ha på soliga dagar men det kanske blir när regnet hägrar istället, vi får se.



Den här vita blusen som blev ett impulsköp för att kunna få den grå jackan tycker jag om jätte mycket! Den satt som en smäck. Det enda jag tyckte var lite tråkigt var att ärmarna var lite korta (jag har långa armar) men det är ju bara till att dra upp dem så de blir 3/4. Allt går att lösa. Detta var alltså fynden som sammanlagt gick på strax under 300,- och även om den gula jackan inte var av det material jag förväntat mig så var de andra två plaggen positiva överaskningar. That's why I lööve net-shopping!

Snart ny vecka med nya mål!

2009-03-22 @ 20:28:24

Jag kom hem från dagens personalmöte omåttligt stolt! Jag blev månadens medarbetare i januari! Det är ännu en sak jag älskar med McD, de vet verkligen hur de ska få sina medarbetare att känna sig uppskattade! Jag fullkomligt strålade när Anna (vår restaurangchef) bad mig att komma upp på scenen för att ta emot mitt pris. Priset bestod av en jätte fin grön pin som jag ska sätta på min skjortkrage på jobbet, 400,- i presentkort på Åhlens och ett diplom. Det blev verkligen en super avslutning på en super bra helg! (Jag saknar redan Ma??!) Jag funderar på att kolla om Åhlens har någon skinjacka som jag kan använda de 400,- till så Ma kan få ha sin i fred när hon kommer hit nästa gång. Jag har typ använt hennes hela helgen och shit vad vår-fräsch man känner sig i en skinjacka. Nu har jag i u för sig redan beställt hem två vårjackor från Ellos men vi får se. Annars kanske pengarna kan gå till skor? :)

April har jag besämt, skall bli en shoppingfri månad. Jag kan inte hålla på som jag gjort de senaste månaderna. Jag kommer hamna på "Lyxfällan" om jag fortsätter underhålla mitt shoppingberoende. Inte för att jag har några skulder men jag har gjort slut på absurt mycket pengar sen i januari. Nu känner jag lite som att jag fyllt på förrådet så nu får det vara bra ett tag. April får som sagt bli shoppingfritt och sen får vi se om vi kanske kan uppdatera sommargarderoben (lite måttligt!) i maj, juni. Hoppas på riktigt mycket arbetstider i sommar!

Imorgon blir det tidigt skola och sen tänkte jag gå till gymmet och pumpa lite. Vet inte riktigt om de blir pass eller bara gymmet men det blir väl som det blir. Känns som att det blir riktigt mycket träning den här veckan som kompensation för den lata förra veckan. Träningsschemat ser preliminärt ut såhär:

Mån - Combat
Tis - Gym under kropp
Ons - Coreboll och ev. gym överkropp
Tors - Boot Camp
Fre - (Ev. gym överkropp &) Spinnig.

Såhär ser det alltså ut just nu men reserveringar för eventuella jobbtider och träningsvärk.

Så en ny start igen. Känns som att det behövs. Det är inte bara shoppandet som det behöver dras ner på utan även festandet. Jag kan ju inte deppa över uteblivna reslutat från träningen när jag festar som en idiot (trots att helgen varit super kul!). Nä, nu har jag haft mitt roliga på ett tag. Inte bara liksom det faktum att alkoholen är extremt dålig för kroppen utan för all denna onyttiga fyllemat som jag DESSUTOM häver i mig. Nu senaste, en hel påse jordnötsringar?! Känns inte som att jag kommar ha några magerutor inder skjortan i sommar om jag inte tar tag i mig själv nu. Det gäller att anpassa träningen också om jag ska träna så mycket. Så att man inte anstränger samma muskelgrupper utan låter msuklerna få vila och bygga upp sig igen. Snart kommer våren också och då är det dags att börja jogga också, om jag ska orka runt Stadsloppet i juni. Det blir bra. Många nya mål helt enkelt:
- Ingen/mindre shopping
- Inget/mindre festande
- Mer och varierande träning

Nu ska jag krypa upp i soffan med ekonomiboken en stund innan jag kryper ner i sängen och ringer min älskling. Hade ett par rätt så onödiga fyllesamtal från min sida i natt. Dags att reda ut lite begrepp här... :) Sov så gott!

Äkta kärlek!

2009-03-22 @ 20:01:37

Hej på er,

jag ber så hemskt mycket om ursäkt för dålig uppdatering under helgen. Blir lätt så när man har folk på besök men då vill man ju passa på att umgås med dem och inte sitta med datorn i knät jämt.

Som ni förstår har min älskade Ma, min tvillingsyster, åkt hem nu. Det känns tomt i hjärtat. Helgen har varit helt perfekt. Mycket prat om känslor och killar. Ingen förstår hur jag känner bättre än hon... Mysigt att ha någon att småprata med tills ögonen går i kors på nätterna. Vi lånar kläder av varandra hela dagarna, köper saker till varandra, skrattar och hjälper varandra genom livet. Jag vet inte vad jag hade gjort de sista två åren på gymnasiet utan henne och Fanny. De är mina änglar och de kommer de alltid att vara, var i världen de än befinner oss! Black Ladies forever flickor!! Jag överlever inte utan er!


Världens bästa trio på väg till studentbalen. Älskar er flickor!!



Mina solstrålar!!



Det finns inga personer som jag har så roligt med som er, ni är mina älsklingar!


Fanny darling, snart kommer jag och hälsar på dig och blöta England. Gud, va kul vi ska ha! Jag räknar verkligen ner dagarna. Jag saknar dig hur mycket som helst här hemma! Du måste ta hand om dig där borta och komma ihåg att jag alltid finns här för dig, vad som än händer!! Jag älskar dig!

Sunday, Bloody Sunday

2009-03-22 @ 14:16:07

Humör: Nedstämd
Gjort: Vaknat, ätit frukost, sett på "Definitly, maybe".
Planer: Gå på personalmöte och mysa med Ma som åker hem ikväll ;(
Ser på: Skärmen.
Lyssnar på: Inget
Läser: Det jag skriver.
Dricker: Inget.
Äter: Inget.
Bästa: ?? Att det varit en underbar helg med Ma.
Sämsta: Att hon åker ikväll..
Väder: Snö.
Dagens favoritsak: Vet inte.
Vill ha: Mer tid med Ma (och Erik!).
Dagens outfit: Just nu, Student 2008-t-shirt och Bullet trosor ;)

Redo för kvällen!

2009-03-21 @ 19:38:12





MysPys-lördag

2009-03-21 @ 15:12:27

Nu ligger vi i soffan och tittar på GötaKanal 2, en riktigt bra film!! Imorse gjorde vi truck-driver-frukost med fil, müsli, kokt ägg, kaviar, äggröra, bacon, amerikanska pannkakor, mackor men skinka och makrill, fruktsallad. Det var super gott och vi blev super mätta! Sen blev det en lång promenad längs älven på cirka 1 h och sen fika på  Coffehouse by George där Ma bjöd på världens godaste hallonsmootie. Blir nog flera sådana fast hemmagjorda i eftermiddag!

Ikväll blir det Nöjes och utgång. Ska bli riktigt kul. Kommer hit lite folk innan så det blir trevligt, men det får bli lite lugnare än i torsdags! ;P Återkommer ikväll med lite bilder från förfesten och kvällens outfits! :) Hörs senare!

Dagen i lite bilder!

2009-03-20 @ 21:07:51

Kvällens mumsigheter: Super god fruktsallad vankas!



Helgen är räddad. Libbe bistod med lite film!



Tacos är MUMS!



Och "Så ska det låta", kan det bli en mer lyckad fredagkväll med min sötnos?



Åh världens sötaste!

Ligga i sängen!

2009-03-20 @ 12:08:52

Hej på er,

gårdagskvällen vart helt crazy på Ankan. Shit va kul det var att få komma ut och shak:a rumpan lite med Ma, det var så länge sen. Just ni ligger vi och ser på tv, för att snart göra lite lunch, duscha och dra oss mot IKEA. Har lovat min systerdotter att hon skall få en skallra därifrån nämligen.. Och man håller vad man lovar, det är jag stenhård på!!
Så idag blir bara en mys dag! Lite affärer och mycket tv. Kvällen skall avslutas med tacos och fruktsallad, MUMS! Vi hörs senare med lite bilder! :)

Ready for take off!

2009-03-19 @ 17:56:28



Nu är flickorna på väg ut för att ha kul! Dubbel-trubbel! hörs imorgon ;)

Sweet Sunny Thursday!

2009-03-19 @ 13:15:50

Hej på er,

Solen skiner som aldrig förr och efter jag ätit lite av soppa som småkokar på spisen ska jag nog ringa Ma för att se vart hon är, och sen ge mig ut på en lite promenad.

Föreläsningen idag var sådär. Jag förstod en del men det var också en del jag skulle viljat frågat om, som jag såklart inte gjorde. Dumt av mig... Men efter skolan åkte jag direkt hem och plockat lite här hemma. Diskat och gjort iordning lite inne på toan. Orkar inte göra någon storstädning eftersom jag vet att Ma inte är så noga med sånt, vilket just nu känns rätt så avslappnande. Kanske borde jag plugga istället för att ta en promenad? Får kanske bli en sån när Ma dyker upp. Då lär det bli en sväng till affären också, eftersom det börjar se riktigt tomt ut nu. Undra om man ska åka till Maxi eller Hagahallen? Hmm.. Vi får se när flickan med bilen kmr!

Ikväll blir det lite partaj, partaj. Vi tar nog bussen upp till pojkarna. Allt inför kvällen är fixat UTOM OUTFITEN men den får bli något hopplock som alltid. Lägger upp en bild på oss fina flickor ikväll! :)

Nog om det, nu måste jag få lite gjort här borta! Vi hörs senare! :)



Vårkänslor i luften!!

Lovely thursday!

2009-03-19 @ 07:03:01

Humör: Trött
Gjort: Vaknat, ätit frukost.
Planer: Åka till skolan, städa, Ma kommer.
Ser på: Skärmen.
Lyssnar på: Nyhetsmorgon
Läser: Det jag skriver.
Dricker: Inget.
Äter: Inget.
Bästa: Att jag ska Ma kmr ikväll och att jag har träningsvärk!
Sämsta: Att lägenheten är alldeles ostädad igen... :/
Väder: Sol! :)
Dagens favoritsak: Promenadskorna!
Vill ha: Mer timmar på dygnet!
Dagens outfit: Ingen aning än så länge...



Jag och Ma för länge sen (typ tre år sedan) när vi var i Prag på skolresa!

Så jäkla coolt!!

2009-03-18 @ 21:55:53

En dag frågar en son sin far:
"Pappa, springer du en maraton med mig?"
Pappan svarar: "ja"
och de springer sin första maraton tillsammans.
En annan dag frågar sonen sin far igen:
"Pappa, springer du en till maraton med mig?"
och pappan svarar igen
"ja, min son", de gör sin andra maraton tillsammans.
En dag frågar sonen sin far:
"Pappa, vill du göra Ironman tillsammans med mig?"
(4 km simning, 180 km cykling, 42 km löpning)
Och pappan svarar igen "Ja"...

Och här kommer videon till denna historia:

http://www.youtube.com/watch?v=VJMbk9dtpdY

Mmm - Träning!

2009-03-18 @ 21:30:13

Fan vad jag älskar BodyCombat! Sitter fortfarande kvar i soffan och orkar inte riktigt ta mig in till duschen, men det blir väl nästa projekt, efter inlägget. Jag tog i som en idiot, som alltid när jag tränar. ;) Axlarna brände av att köra "luft-speedball" och "fake-hoppa-rep". Dock tror jag att jag drog på mig en lätt sträckning på insida lår. Det märker vi imorgon. Annars var det ju kanske tänkt att jag skulle hinna ta mig till gymmet en sväng innan min baby Ma dyker upp. Fast vi får se. Killarna skulle nog bjuda på mat också... Det är mycket som händer imorgon helt enkelt!! :) På kvällen blir det partaj iallafall. Antagligen uppe hos guysen, så vi tar väl bussen upp. Deras grannar har ju flyttat så det blir väl super hög musik för hela slanten.

Ma skulle ta med starkspriten och jag står för ett par cider men jag är inte så sugen på att supa mig super knack nu när jag börjat träna ordentligt. Läst en artikel om hur mycket en ordentlig fylle egentligen tär på kroppen och den förstör ju cirka en veckas träning - inte så kul?! Så det kanske blir ett par cider men inte så mycket mer.. Men det ska bli kul att få komma ut med min fina flicka och dansa lite (Jag saknar dig Fny darling, vi skulle varit tre?! No black ladies??!) Nej, det blir ju tyvärr inga black ladies, men det blir dubbel trubbel! :) 

På tal om träning måste jag bara berätta; jag har varit sååå duktig! Det sista vi gjorde på passet idag var armhävningar och Madde puscha på oss och sa att vi skulle anta utmaningen, köra på tå. Så jag tänkte, jag vet att jag inte kan, jag har aldrig kunnat och inte ens försökt på typ två år men okej, jag kan väl försöka med EN då möjligtvis. Tro F*N att jag gjorde alla 16 PÅ TÅ???!!!! Jag orkade inte gå hela vägen ner så det blev halvvägs och så upp igen, men ändå, 16 på tå?! När jag var klar var jag så sjukt stolt över mig själv att jag inte visste om jag skulle skratta eller gråta?! Snart kommer det gå hela vägen ner, jag lovar! Jag jobbar på det! Men man får ta det i etapper, först på knä, sen små på tå, sen hela på tå. Jag har tänkt flera gånger att jag ska testa igen här hemma för att se så jag inte drömde men jag vågar inte, tänk om jag inte orkar nu. Då förstörs ju all glädje! Kanske blir ett försök innan duschen iaf? Nu har jag ju återhämtat mig lite. ;)

Nä, men nu är det dusch som gäller! Vi hörs imorgon! Då är det tidigt upp och till skolan som gäller!! Sleep tight. 

P.s. Nu har min syrra tagit ett break från sin blogg för att folk skriver så taskiga saker, och det är inte första gången man läser om sånt. Alla (BlondinBella, VR Ebba, Linda Blom m.m.) får alla höra taskiga saker på sina bloggar. Att folk inte bara kan hålla klaffen och låt dem va? Har du något att säga som de skulle vara intresserade av, okej kommentera. Men om ingen är intresserad av det du tänker skriva är det väl bara bättre att hålla åsikterna för sig själv. Jag orkar inte lyssna på mer tjat om min systers kommentarer (hon får väl skriva vad hon vill?!), Lilys modellbilder (Vill hon ta bilder halvnäck är väl det hennes val? Hon är f*n över 20 för guds skull?!), BBs pälsar och Ebbas maskulina ben. Att folk orkar?! Nu får jag väl mig en känga för att jag skrivit det här men det får jag väl ta då... Men det bästa vore att ni följde rådet ovan såklart. Intressant - kommentera. Ointressant - håll käft! D.s. 

Den underbara solen!

2009-03-18 @ 17:40:21

Solen är allt bra underbar! Allting känns mycket lättare när solen skiner. För en liten stund sedan var jag på en lite promenad i solskenet med Filip & Libbe. Det var riktigt trevligt. Vi gick och spanade in de super fräscha villorna i det typ nybyggda bostadsområdet bakom deras. Somliga har fantasi men det blir ju så mycket roligare då! Det fanns stora fönster i olika former gigantiska balkonger. Åh, jag kan verkligen sakna att inte bo hemma i morsans hus när solen skiner. Krypa upp i en solstol på baksidan, på den stora altanen med en bok. Eller äta mysfrukost på den lilla balkongen på framsidan. Hus är mys, men bara för gamla som jag brukar säga. Allting har sin tid och just nu älskar jag min 40 kvm stora/lilla lägenheten, strax utanför stadskärnan. Den har allt. Nära till bussar och tåg, gym, affärer, ja det mesta man behöver.

I skolan hade vi världens tråkföreläsning med en hel del klurigheter som jag inte ens förstod om jag behövde lägga tid på att kunna. Men nu har jag iallafall läst ut mitt andra kapitel i boken och jag ska försöka jobba på lite i helgen medan Ma är här för att ligga bättre i kapp med flickorna i nästa vecka, så de får något ut av diskussionerna med mig. ;)

Nu är det snart gymmet som väntar. BodyCombat ska bli kul. Jag är lite nervös eftersom jag bara gått på det en gång. Jag kommer vara mycket sämre än alla andra men så tänkte jag ju första gången också, och då gick jag ut därifrån med ett stort leende på läpparna och fick träningsvärk som en bonus. Man måste våga testa nya saker! När det gäller träning så är det ju vid utmaningar som kroppen byggs upp. Du kan inte köra samma övningar, på samma intensitet, då kommer du ju ingenstans. Dessutom känns det extra bra att köra lite cardio idag eftersom jag ätit MASSA tårta. Jag bakade K's hallon&maräng-tårta till Libbe i försenad födelsedagspresent och sen skrev jag och F "Bäver" på den av en anledning jag inte vet men det är ett ord som Libbe ofta använder och det hade blivit något vad eller nått sånt för ett tag sen.. Men såhär fin blev det iallafall:






Födelsedagsbarnet spanar drömmande in tårtan ;D Och det med rätta, det var en HIMLA mumsig tårta vill jag lova.

Nä, nu är det dags att göra sig iordning för gymmet. Återkommer senare ikväll!

Från sängen...

2009-03-18 @ 07:10:30

Humör: Trött!!
Gjort: Vaknat, ätit frukost.
Planer: Åka till skolan, fira Libbe och träna.
Ser på: Skärmen.
Lyssnar på: Nyhetsmorgon
Läser: Det jag skriver.
Dricker: Inget.
Äter: Inget.
Bästa: Att jag ska köra Combat ikväll!
Sämsta: Att jag är trött!! Och att det är så kallt i lägenheten att jag inte kommer upp ur sängen. Det är så varmt och skönt under täcket.
Väder: Helt okej..
Dagens favoritsak: Hmm.. Nya träningslinnena kanske? Blir nog nya vita från Adidas ikväll.. 
Vill ha: Mer timmar på dygnet!
Dagens outfit: Ingen aning än så länge...

Mys-tisdag

2009-03-17 @ 20:53:34



Eftermiddagen spenderades på café med Emma och Therese. Fick mycket makroekonomiska problem utvecklade och förklarade. Det var riktigt mysigt. Det blev faktiskt lite blåbärspaj där för min del, super gott. De andra hurtbullarna tog sallad. (De vet verkligen hur de får en flicka att känna sig gryyyyymt onyttig. :P)Vi bänkade oss faktiskt på café T i 5 timmar och pratade om allt och ingenting. Kan bara längta tills det händer igen säger jag bara! Även om det var mycket skolarbete som diskuterades, var det skönt att göra det i en ny, mysig miljö och det var super kul att prata om lite andra saker, lära känna flickorna lite mer. :)

Här kommer dagens outfit också. Lite väl sommrig kanske men man får ha vita byxor när solen sken så starkt som idag. Inte är jag den som går runt och deppar i svart?! :D



Imorgon blir det skola hela förmiddagen och en stund in på eftermiddagen. Sen ska jag hem till killarna och fira Libbe som fyllt år. Det ska bli super trevligt! Förhoppsningsvis hinner jag med ett Combatpass vid 18.30. Jag vill verkligen köra det så det måste gå. Räcker ju att jag åker från killarna vid 17.30 för att hinna. Då har jag iallafall 3,5 h på mig att kalasa först. :)

Det verkar alltså som att det blir en mysdag imorgon med. Sköönt. Sen kommer Ma min älskling upp på torsdag och då blir det lite partaj. Sen ska vi åka en sväng till Ikea på fredag och köpa en skallra åt min systerdotter förhoppningsvis.. Åker nog mitt på dagen så vi slipper allt folk, så att det inte är lika fullt som det var i söndags för det var ingen höjdare. Sen blir det bara mys med Ma när hon är här och kanske utgång på lördag igen.. Beroende på hur kassan ser ut. Just nu är det faktiskt rätt mörkt och tomt. Fick de nya hyresavierna med hyreshöjningen idag också.. :S Inte kul?! Höjning med 200,- bara sådär.. Det gillar jag inte alls men har man något val? Inte direkt..

Nu ska jag återgå till NCIS, mitt nya favoritprogram. Hörs senare eller imorgon :)

Först gymmet, sen shopping!

2009-03-17 @ 10:53:47

Åhh, jag är så dålig på att INTE shoppa. Har fått hem en massa kataloger och rabatter från Ellos. Så nu har jag klickat hem två vårjackor och en blus för 300 kr, inte illa va? :) Men jag måste ju ändå ha en vårjacka och då kan man passa på medan det är billigt? Frågan är bara vart jag gör av vinterjackorna under sommarhalvåret? Har ju inte direkt plats i garderoberna.. :/ Jaja. Kanske får köpa en klädhängare och några "tyggarderober" för att kunna ha dem nere i källarförrådet.  Här är två utav dagens fynd:




Tänkte att jag behövde något vårfint när jag ska åka till England och hälsa på sötnosen också. ;) (Som ni märker har jag MASSA ursäkter till att shoppa. :D)

Sen har jag precis kommit hem från gymmet såklart. Blev överkropp idag och jag är rätt slut, vill jag meddela. Rygg, mage, biceps, triceps och axlar är snart helt ur funktion. Tur att jag bara ska hoppa in i duschen och duscha, plugga lite och sen dra ner till café T för att möta tjejerna. Myspys-dag helt enkelt! Nä, nu måste jag lägga på ett kol om jag ska hinna plugga överhuvudtaget. Vi hörs i eftermiddag! :)

Seeent..

2009-03-17 @ 00:27:47

Hej på er,

fick sluta jobbet lite tidigare idag och nu sitter jag i sängen, iordning gjord för natten och har läst igenom mina favoritbloggar. Lovar att länka till alla någon dag. Idag var det sådär mycket att göra på jobbet. Jag jobbade egentligen bara 4 timmar så i efterhand känns det lite tråkigt faktiskt. Mycket slit, och lönen höjs inte förrän i december. (Varför måste jag vara född typ sist på året?!) Dock fick jag en förfrågan i förbifarten om jag inte ville hoppa av skolan och bli arbetsledare istället. Svaret blev "tack, jag tar det som en komplimang" och inte så mycket mer. Jag tycker verkligen mycket om mitt jobb och alla underbara människor som jobbar där men jag tror att jag har ett större syfte i livet. Jag vill tro det. När vi hade arbetsmarknadsdag och Jan-Åke Björklund hade föreläsning fick han mig verkligen motiverad till att plugga vidare och försöka jobba för att hjälpa Sverige in i nya tider, för att förändra sådant jag tycker är fel. Och det är inget fel att sikta mot stjärnorna har jag fått lära mig. Då hamnar du åtminstone bland grantopparna och det är bra mycket bättre än på marken! ;)

Nu är det dags att krypa ner i sängen. Jag går nog upp tidigt imorgon och är på gymmet vid 9-tiden. Vad sägs om 1 timmas trimmning av överkroppen? Jippi, säger jag! Sov gott så hörs vi imorgon!

Måndag

2009-03-16 @ 12:41:16

Humör: Mittimellan.
Gjort: Varit i skolan, ätit lunch, diskat.
Planer: Plugga lite, sova lite och gå till jobbet.
Ser på: Skärmen.
Lyssnar på: Inget
Läser: Det jag skriver.
Dricker: Inget.
Äter: Inget.
Bästa: Ma kommer på torsdag och imorgon ska jag fika med Emma och Therese.
Sämsta: Att jag är trött och inte vet när jag ska träna.
Väder: Grått.
Dagens favoritsak: ? Vet inte.
Vill ha: Mer timmar på dygnet!
Dagens outfit: Nedan. Jeans Crocker, klänning Gina och kort stickad från VM.




Ikväll blir det jobb igen (16-00) och eftersom jag somna sent inatt så blir det ingen träning utan lite plugg och lite sova innan jobbet. Dags att sätta igång. Om tre timmar måste jag knalla iväg. Hörs inatt eller imorgon förmiddag. Ha en underbar dag!

Värsta jag någonsin sett!

2009-03-16 @ 12:34:37

Varnar för starka bilder i samband med en rapport om Baby Brianas död.


Mållös...

Snart en ny vecka!

2009-03-15 @ 21:16:55

Hej på er,

Sitter just nu och sneglar på Wipeout vilket inte är alls lika bra som förväntat men kommentatorerna som dissar varje deltagare gör väl ändå programmet hyfsat sevärt (i alla fall jämfört med resten av utbudet). Kvällsmaten såg ut såhär:



Amerikanska pannkakor men istället för lönnsirap blev det tinade, mosade jordgubbar. Super gott. All mums-mat gled ner i magen och nu är jag göörmätt. Snart blir det Cold Case på 9:an och sen lite sömn. Veckan ser ut enligt följande:

Måndag - Tidig föreläsning och sen gymmet. 16.00 ska jag vara på jobbet och blir kvar där tills midnatt.
Tisdag - Plugg, plugg, plugg och träning! Kanske en fika med Therese?
Onsdag - Tidig föreläsning, träning och städning.
Torsdag - Tidig föreläsning och träning. Ma, min sötnos, kommer hit och kvällen avslutas med utgång!
Fredag - Mys med Ma
Lördag - Mys med Ma och kvällen avslutas med utgång!
Söndag - Ma åker? Personalmöte! Ringa John och Majken. ("Låtsas farfar och farmor")

Nu ska jag se på CC, sen ska jag göra mig iordning för natten, krypa ner i sängen och ringa E för att berätta hur mycker jag saknar honom. God natt!

Regn i mitt hjärta

2009-03-15 @ 17:09:16

Nu har han åkt, min bättre hälft, och jag sitter i sängen med röda ögon och huvudvärk. Man vänjer sig aldrig! Det är lika jobbigt varje gång han åker härifrån. Helgen har varit underbar. Han är ju underbar så hur kan den bli något annat?! (Okej, jag kanske inte alltid säger att han är underbar men bara för att han inte alltid gör som jag tycker betyder inte det att han inte är underbar, bara att jag är envis.) Igår myste vi ju med en lång frukostbuffé, sen satt vi bredvid varandra och läste lite matte (men betoning på LITE). Sen körde han mig till jobbet och jag jobbade 9,5 h medan han va hos Matte och spelade dataspel. När vi städat klart inatt, vid halv tre-tiden, så kom han och hämtade mig och vi åkte hem och kröp ner under täcket. Det var så skönt.. Dessutom fick jag lite massage innan nattadags! :) Idag vaknade vi vid lunch och gjorde oss iordning för IKEA. Det blev lite nytt porslin, ett nytt täcke och en kudde (så Ma har något att sova på när hon kommer hit nästa helg), lite nya handdukar, en badrumsmatta och en massa servetter. Jag har ingen aning om varför men jag har verkligen fått dille på fräscha vår/sommar servetter. Idag köpte jag grön/lila och rosa/vita. Super fina! Efter shoppingen som gick på cirka 700 kr(?!) så åkte vi hem och lagade thailax. (Receptet finns så arla och är super bra för personer som i vanliga fall inte är så förtjusta i lax!) Efter maten kom vi till den där kritiska punkten där båda börjar titta på klockan alldeles för mycket och säga jag älskar dig ungefär 1 gång/minut, om inte mer. Och nu sitter jag här.

Av någon anledning tycker jag att det är mycker jobbigare när han åker från mig än när jag sätter mig på tåget och åker "ifrån honom". Kanske för att det på ett sätt känns skönt att komma tillbaka till mitt liv här uppe? Skolan, träningen, lägenheten, nyfunna vänner. Men när han åker ifrån mig då har jag ju haft allt jag vill ha på ett och samma ställe och sen försvinner min solstråle. Jag hade önskat att vi kunde vara tillsammans hela tiden men samtidigt så tycker jag att ett särboförhållande kan vara optimalt i många fall där unga går in i seriösa förhållanden. Jag menar, jag och E har ju både varit särbo och sambo, och hur mycket jag än älskade att vara med honom varje dag så uppskattade jag inte tiden vi hade tillsammans på samma sätt som jag gör nu. Man tjivas och irreterar sig på varandra och stör sig på att man måste ta hänsyn till den andra personen. Så kan jag känna att stora delar av vårat samboförhållande var, även om det ofta var underbart med. Det jag vill komma fram till är att om man är sambo som ung, och inte riktigt har stakat ut sina egna mål och planer, så blir det lätt att man flyter ihop och är tillsammans av vana. Nu när jag och E är särbos så har vi en chans att utvecklas på eget håll och ta reda på vad det är vi vill i livet. Jag säger inte att man inte kan det i ett samboförhållande. Jag säger bara att många andra unga par sm flyttade ihop tidigt precis som vi, kanske senare insåg att de inte hade separata liv sen och separata liv behöver man. Man behöver hålla kvar i sina "egna" vänner, de man kan ringa med klagomål till och som inte skallrar, när partnern inte alltid gjort som man vill. Man behöver hålla kvar i sina egna hobbys, annars blir man ett soffliggar-par som inte får några nya utmaningar i förhållandet och snabbt tröttnar på varandra. Har ni samma hobby? Ja men va roligt! Utveckla det! Har ni inte det? Sätt av två kvällar i veckan eller fler där ni ägnar er åt respektiv intresse. Ni kommer se att erat förhållande blir så mycket mer utvecklat och spännande om personerna i det utvecklas.

Ett annat plus med ett särboförhållande är att jag vet att han är ihop med mig för att han vill och inte av vana. Att vara särbo är svårt. Det kräver mer tillit och uppoffringar. Men om vi båda vet att det många gånger kan vara enklare att vara singel än särbo, och trots det är tillsammans. Då vet jag att han är ihop med mig för att han vill ha mig, och det är en tanke som gör att jag går och lägger mig med ett leende på läpparna.

Nu ska jag titta på lite priser inför skidresan jag ska göra mer E och min familj vecka 16! :) Hörs senare!

Jag är bäst tvåsam!

2009-03-14 @ 12:31:31

Jag har kommit på en sak. Jag fungerar bäst i par. Innan E kom upp vart det diskat, tvättat, städat, struket. Igår blev det bara mys i soffan med vindruvor och så ska det låta. Sen låg vi och pratade i sängen en stund innan jag stensomnade. (Jag var super trött klockan 22 som vanligt?!) Imorse gick jag dock upp och gjorde en lite frukostbuffé till oss med yoghurt, müsli, bacon, äggröra, mackor, pålägg, juice och kaffe/te. Sen satt vi och åt i 40 minuter. Det var super mumsigt! Jag passar helt enkelt bättre tvåsam. När jag bor själv ser lägenheten ut som kriget. Jag diskar inte, jag städar inte och tvättar helst 1 gång/månad. Det är inte hälsosamt?! Dock är det skönt att inte behöva lägga schemat efter någon annan. Träna när man vill. Äta när man vill. Allt är bra i lagom doser, fast jag tror ändå jag gillar mig själv bättre när jag är med E.

Snart ska jag krypa ner under täcket igen. Tänkte jag skulle försöka sova lite till så jag kan vara uppe till 3 inatt. Men trots att jag brukar vara super trött vid den här tiden på dygnet i vanliga fall är jag jätte pigg idag... Haja. Brukar ju kunna klara att hålla mig vaken på jobbet i vanliga fall. Blir så när man tuffar runt på 110% hela tiden. :P

Nä, nu ska jag kolla på lite recept till middag. Det blir kasslergratäng innan jobbet, tror jag. :) Jag antar att vi hörs imorgon då kära vänner. Ha en underbar helg!



Jag och E när vi precis blivit tillsammans. För ett tag sen helt enkelt. Ser ni vem som är vem?? :D

Åh vad jag älskar träning!

2009-03-13 @ 19:42:22

Idag blev det spinning och svetten bara rann. Ner i ögonen (aj?!), mellan brösten, över magen. Ja, spinning är riktigt tuff konditionsträning. Jag körde verkligen helt slut på mig. Johanna hette ledaren idag och hon var jätte duktig. Men i vanliga fall brukar det vara rätt högt ljud på spinningen vilket jag tycker om men idag var det två damer som hela tiden bad henne att sänka så det var jobbigare än vanligt att försöka hålla skenet uppe under de sista 10 minuterna. Men jag körde på för allt vad jag var värd och nu känns det riktigt mycket i sätesmusklerna. Hoppas jag inte får allt för mycket träningsvärk till imorgon när jag ska jobba hela eftermiddagen/kvällen/natten.

När jag kom hem blev det en proteindrink och sen rester från igår. Lite hemmagjord pytt och en äggmacka. Helt okej. Nu sitter jag och mumsar på lite vindruvor, kvällens "godis". Har blivit alldeles för mycket onyttigheter i veckan så nu får jag försöka vara nyttig under helgen istället, för att väga upp måndagens och tisdagens frossande..

Snart ska jag titta på "Så ska det låta" och någon gång under programmet dyker förhoppningsvis E upp. Mys-pys. Blir kanske inte så mycket bloggande imorgon men jag ska försöka uppdatera er lite granna om vad vi gör..

Ser fram emot mån-tis nästa vecka då det kommer in ett högtryck och det blir upp emot 5-10 grader och strålande sol. Kanske årets första joggingtur? :) Måste ju sätta igång om jag ska orka med vårruset här i Ks i mitten av maj. Jag har ju inte varit ute och joggat på super länge. En gång i tiden kunde jag (också) springa en mil utan problem men det gäller inte längre. Tycker det är så fruktansvärt tråkigt att jogga på band inomhus så vinterhalvåret blir oftast bara pass för mig.
Fast jag tycker att jag varierar mig mycket och det behöver kroppen om man vill se lite resultat. Jag kör Pump, spinning, gym & boot camp. Förr körde jag mycket danspass men jag är tycker inte det är lika roligt längre. Det är roligare att köra styrka! I framtiden hoppas jag även kunna köra mer Combat som va så himla roligt! Jag ska jobba på det.. Joggning utöver hade ju inte heller varit helt fel. Hade varit kul att stå med magrutor under McD-skjortan i sommar. (Det blir INGEN McD-mat i sommar när jag ska jobba där, det är ett som är säkert. Pastasallad på matlåda blir räddaren i nöden!

Nu ska jag krypa ner i soffan och titta lite på Postkod Miljonären. Hörs imorgon! :)

Städartagen!

2009-03-13 @ 15:11:09

Hej på er,

gisses vad duktig jag har varit idag. Först vart de skola mellan 8.15 - 10, uppgifterna hade jag typ redan gjort så det gick rätt fort. Det känns skönt att jag fattar. Men jag vet inte. Ibland så känns det som att jag inte ifrågasätter och bara kör på, för att jag kan formeln liksom och om någon frågar för att det verkar som att jag förstår så blir jag så himla grinig och säger att de inte ska göra det så svårt för sig. Men det är klart man ska ifågasätta vad det är man får fram? Förlåt.

Sen vart det lite "arbetsmarknadsdag" och jag gick på en workshop och en föreläsning med Jan-Åke Björklund som för övrigt var super intressant. Den handlade om den pågående ihopslagningen från län till storkommuner. Låter verkligen som något jag känner att jag skulle vilja hålla på med. När han pratade om politiken fick han det åter igen att låta som någonting man kan påverka, det är det som håller man igång. De senaste har jag tappat intresset lite för att staten verkar vara en sådan där stor klump som man aldrig kan förändra och speciellt inte som privat person. Se bara på det kommande bröllopet mellan Kronprinssesan och Daniel? Vad tycker ni, ska staten (ni med era skattepengar) betala två überrika människors bröllop? Sure, om DE betalar mitt...

Så vad det gäller skolan, så verkar det som att jag kämpar vidare på min utbildning och väljer stats som inriktning så får vi se vad som händer.. Hälsa finns ju alltid kvar som mitt största hobby. Kanske kan ta lite enstaka kvällskurser i det samtidigt? Fast i så fall får jag nog sluta jobba... :/ Vi får se.

På tal om jobbet så ringde Madde nu och frågade om jag kunde förlänga tiden imorgon från 16-00 till 16-02.30 och vad svarade jag? Ja, såklart! Hoppas inte E blir alldeles för sur. Det ska bli så mysigt att han kommer upp i helgen. Förhoppningsvis hänger ju han med Matte imorgonkväll och sen får han komma och hämta mig vid tre-tiden.. Kul? :P

Jo, på tal om rubriken städartagen så har jag varit extremt duktig sen jag kom hem från skolan vid 13-tiden. Jag har tvättat samtidigt som jag dammsugit hela lägenheten, diskat, dammat och bytt gardiner. Så nu är det fint när E kommer upp ikväll. Planen för resten av eftermiddagen/kväller ser ut enligt följande: Tvätta klart, träna, handla, duscha och krypa ner i soffan för att vänta in E som förhoppningsvis dyker upp vid 21 någongång.

Så nu ska jag ner i tvättstugan! Ha en bra fredag så hörs vi ikväll!

FREDAG! :)

2009-03-13 @ 06:49:05

Humör: Glad att E kommer ikväll
Gjort: Vaknat.
Planer: Till skolan, tvätta, kanske träna och sen vänta in E.
Ser på: Skärmen.
Lyssnar på: Svt 1, nyheterna
Läser: Det jag skriver.
Dricker: Inget.
Äter: Inget.
Bästa: Tentan är gjord.
Sämsta: Att den nya kursen typ bara har föreläsningar som börjar 8.15
Väder: Grått.
Dagens favoritsak: E, om man nu kan kalla honom för en favorit"sak" och i så fall varje dags favorit!
Vill ha: Mer tid!
Dagens outfit: Kommer kanske upp i eftermiddag medan jag tvättar.

Kvällen är kommen...

2009-03-12 @ 20:13:40

Träningen var aaaas skön! Boot camp är verkligen jobbigt. Stationerna med tricepsövningar är verkligen de jag tycker är jobbigast. Sen hjälpte det väl inte att jag körde extra underkropp på gymmet innan, i u för sig bara 2*10 men det räckte för att hela kroppens energidepåer skulle ta tvärslut. Sen när jag kom hem var jag tvungen att fylla på och blev det nyttig middag. Hemma gjord pyttipanna med lök, köttbullar, champinjoner och små tärningar av kålrot, tillsammans med keso och ett stekt ägg. Om jag ätit så varje dag hade det nog varit mer muskler och mindre fett på kroppen. Kanske något att satsa på? Jag märkte i kalendern idag att jag inte ätit chips på en hel månad. Duktiga jag! Dock har det blivit mycket mer glass än vanligt vilket gjort att sockersuget dragit iväg igen, inte bra! Kanske något att ta itu med till helgen? Jag måste snart åka och handla också, det börjar se riktigt ebb ut i kylskåpet!

Imorgon blir det tidig föreläsning och sen kommer jag hem till 13-tiden då det är dags för tvättning. Sen blir det kanske, kanske lite träning innan E dyker upp på kvällen, det beror lite på hur kroppen känns efter dagens mangling. Det känns så underbart att E kommer hit imorgon. Jag saknar honom verkligen!

Nu ska jag se på tv, trots att det inte finns något att titta på. Det finns verkligen aldrig något att titta på längre. Det blir väl antikrundan. Vilken tur att jag jobbar på lördagkväll så jag slipper melodifestivalen iaf. Nä, vi kanske hörs lite senare men med tanke på att jag är super trött redan nu så blir det nog sängdags tidigt. :) Ha en bra kväll!

Some pictures :)

2009-03-12 @ 15:52:55



Dagens träningsoutfit:
Tröja - Puma
Gult linne - Adidas
Byxor & Aerobic skor - Nike

Ja, jag vet. Jag har lite svårt för att bestämma mig för ett märke. Har en del soc också (t ex den vita träningsbh:n som syns på bilden) fast träningsväskan är matchar byxor och skor, den är nämligen också nike.



Såhär fint diskat är det hemma nu! Nice va? :)



Såhär ser arbetsplatsen ut och den nya "stolen". Jag blir lite trött i ryggen av att sitta på den men det är väl en vanesak. Jag har ju haft med världens ruggstöd förut men nu måste jag jobba på mina ryggmuskler så detta är ett steg i kriget mot ryggskott och annat hemsk som bland annat min mor lider av lite då och då.

Nu blire gymmet, ha de!

Äntligen torsdag!

2009-03-12 @ 13:02:43




Hej på er,

idag vart det upp tidigt igen. Skolan började 8.15. Eller tidigt och tidigt, allt är väl relativt. Någon som inte tycker 8.15 är så tidigt är E som börjar jobba 06.30 varje morgon men snart är det slut med det och han får börja lata sig precis som jag. Idag hoppade han på mattekursen på komvux så att han kommer inte på datalinjen han vill studera till hösten. Äntligen! Skönt att han tagit ett beslut och bestämt sig för vad han vill göra!

Själv hade jag föreläsning i makroekonomi mellan 8.15 och 12.00. De fyra längsta timmarna i mitt liv men jag har lovat mig själv att bli duktigare på att plugga. Att kugga en tenta kan jag hantera. Att kugga två är som att lägga sig ner och dö. (Inte riktigt men nästan, tänk er att försöka plugga tre kurser samtidigt?! Ingen höjdare!) Så efter maten ska jag försöka ta tag i uppgifterna vi fick tills imorgon och sen skall jag kanske läsa lite. Duktigt va? Kl. 17 väntar Boot Camp men jag tänkte kanske vara där lite tidigare och köra lite gym-underkropp. Blir väl i u för sig ingen hårdkörning eftersom BC brukar vara rätt tufft men mina benmuskler klara en del, till skillnad från armarna. ;P

Nu sitter jag här med min lins/sellerisoppa och myser lite innan skolarbetet. Den nya Chic-tidningen låg på golvet när jag kom hem. Sicken tur att jag inte köpte någon tidning förut Therese. Hon och jag stog nämligen inne på pressbyrån och kollade på massa tidningar medan vi väntade på bussen. Jag blev super sugen på att köpa en fitness-tidning med Chic får väl gå lika bra. Sen efter träningen tänkte jag ta tag i resten av disken. Gud vilken produktiv dag?! :)

Vi hörs senare, antagligen efter träningen! :)

God natt!

2009-03-11 @ 23:08:47

Hej på er,

Fbk vann och blev som första lag färdigt för semi, efter 4 raka segrar. Jag bara älskar när det går bra för Fbk, annars brukar jag inte vara så intresserad av hockey. :/ Men slutspel hade varit kul att se, om det blir något sådant.

Braveheart va ju ingen bra film? Varför sånt ståhej över den? Bara massa blod, krig, uppsprättade magar och rullande huvuden. Till råga på allt så blev han ju torterad till döds i slutet?! Nej, tacka vet jag romantisk komedi. Då kan man i alla fall gå och lägga sig med ett leende på läpparna.

Imorgon är det skola hela förmiddagen. Sen får vi se vad som händer... Tvättid är bokad på fredag mellan 13-16. Skönt att få det undan innan E dyker upp vid 20-tiden. Sen blir det väl lite dammsugning och plockning så ska väl lägenheten vara pojkvänsvänlig (vi brukar alltid lyckas stöcka till våra lägenheter på två dagar och då är det bra om den ser någonlunda ut från början). Imorgon är tanken att det blir lite träning också. Kanske lite gym-underkropp eller boot camp, jag är inte riktigt säker än.. Det får vi se imorgon. Så, nu ska jag göra mig iordning för natten och krypa ner i sängen. Hörs imorgon :)



Vilken dag?!

2009-03-11 @ 19:23:56

Hej på er,

vilken dag?! Först kom jag till tentan as taggad och insåg att jag inte ens anmält mig. Fy skäms på mig??! Jag kom in 40 minuter senare och kuggade tentan totalt. Jag trodde det skulle vara flera små frågor med det var typ några små (10 p) och 4 stora (30 p). De stor var typ a), b), c), d), e), f), g), h).... Hur stora som helst och jag fixade typ ingen av dem så skit, skit, skit gick tentan. Hoppas jag skrapade ihop 20 små poäng, jag orkar inte plugga mikro mer.

Sen vart de direkt till jobbet där allt gick som på räls. Jag fick till och med tvättad hockeytröja! :D Håkan och Niclas var på jobbet och gjorde allting skojigt (förutom att jag fick skrubba hela städskrubben i lobbyn?!). På kvällen vart det hockey-rush och klockan blev snabbt 18 och sedan var det dags att gå hem. På vägen hem pratade jag med Marcus om allt och ingenting, har inte träffat människan på år och dar ju och nu är han ju gammal gubbe också!! :P

Snart kommer Filip och vi ska se på kult-film, Braveheart, men först ska vi till ICA för att panta flaskor och köpa grönsaker och dipp, mums!! Jag har faktiskt börjat diska idag också, duktiga jag!! :) En första omgång ligger i diskstället och torkar medan en lika stor laddning ligger kvar i diskhon. Den får bli morgondagens mission. Har inte "hunnit" diska på säkert en vecka eller nått så det var en heeeel deeeeel disk.. :/ Men snart är den uppe i skåpen igen! :) Det är faktiskt inte så farligt och diska som jag alltid tror när jag står och tittar på den. Det gick helt okej idag, men nu är det handkräm som gäller. Först jobb och sen disk gör att händerna känns som sandpapper, det gillar vi inte.

Måste springa ner och boka en tvättid också. Inte för att jag börjar få ont om kläder men favoriterna ligger i tvätten plus att jag fått senap (??!) på min skjorta på jobbet idag och jag vill att det ska vara ren och fin när jag jobbar på lördagkväll. (Men jag ska försöka att inte tappa bort min namnbricka när jag tvättar den den här gången.) Ja, ni hörde rätt. Jag jobbar lördagkväll, samtidigt som melodifestivalen går. E ska bli underhållen av killarna uppe på höjden (de ska spela dataspel) och det blir nog lugnt och skönt på jobber så det gör mig inte så mycket! :) Cash in - cash out!

På fredagkväll blir det nog bio med E. Ska bli så mysig, saknar honom så. På tal om det, är det någon som sett Australia? Är den bra?

Nu blir det till att springa ner till Ica och panta lite. Hörs senare!

Nervositeten sprider sig...

2009-03-10 @ 22:41:11

Imorgonbitii 8.15 är det dags att visa vad man går för. 12,5 poäng mikroekonomi. Lika underbart som det låter. (INTE ALLS?!) Tre timmar har man på sig men jag brukar aldrig ta mer än strax över två på mig. Som sagt, jag har svårt att hålla koncentrationen i mer än 40 min så super långa tentor är inte min grej. Skall dock fira att tentan är gjord (eller sörja, det beror ju på hur det går) genom att springa till bussen och åka direkt till jobbet. Madde ringde förut och undrade om jag kunde komma in och jag sa såklart ja, fast att jag kanske inte kan börja direkt kl 11 eftersom jag har tenta till 11.15 men jag fick till 11.30 på mig att ta mig ner. Det hade varit skönt att bli klar snabbt så jag hade kunnat åka till jobbet, byta om och ta en hamburgare utan att stressa, men vi får se. Det är så typiskt mig. Jag är en sådan tidsoptimist. Finns det något botemedel mot sådant? I u för sig är jag sällan försenad men jag är också oerhört sällan 5 minuter för tidigt och jag stressar alltid som en idiot mellan olika löften vilket ger resultatet att jag knappt hinner ta ett andatag utan att sätta i halsen. Sist gång jag jobbade kom en dam fram till mig och Susanne och sa att vi inte ska stressa så. Hon berättade att hon just haft besök av en ung tjej med magsår som jobbar på McD Våxnäs här i Ks (jag antar att damen var sjuksköterska eller nått?). Visst låter det hemskt? Kanske måste börja ta det lugnt? Fast dagar som den här har jag ju knappt rört mig över huvudtaget så det kanske går jämt ut? Fast magsår fungerar nog inte så... Värt att fundera på iaf. Nu måste jag sova. Go natt!

Vill inte...

2009-03-10 @ 17:28:00

plugga. Orkar inte mer. Ändå är klockan bara strax efter 17. Jag är inge bra på att plugga. Jag har jätte svårt att koncentrera mig längre stunder (sitter typ 40 min i taget) och tappar snabbt motivationen. Hoppas tentan går bra imorgon iallafall. Känns som att jag har hyfsad koll. Kanske ska ta och göra lite uppgifter istället för att bara sitta och läsa? På tal om att sitta så har jag varit och köpt den där bollen på Stadium, soc silvrig för 199,- (fanns från Casall också men den var typ 100 kr dyrare). Det bästa med bollen är att jag inte kan sitta still utan studsar och rullar fram och tillbaka hela tiden. Jag känner verkligen ryggmusklerna jobba. Just nu orkar jag knappt sitta på den mer, men nu har jag ju varit på gymmet imorse också, plus att jag tror att jag inte hjälper till tillräckligt med magmusklerna. Jag ska jobba på det där, men jag rekommenderar starkt en boll till alla kontorsarbetande istället (eller som komplement till) för en skrivbordsstol med rygg- och armstöd där inte en muskler behöver jobba på 8 timmar. Det är inte konstigt att folk får musarm?!

Det känns så skönt att börja dagen med att vara på gymmet. Man får verkligen en power-känsla av att man kan förändra sitt liv bara man vill. När jag har tränat på morgonen brukar jag ofta hålla mig "nyttig" resten av dagen medan om jag tränar på kvällen är det mest pga ångest efter allt onyttigt som jag kastat i mig under dagen. Eftersom det ska bli mer gymmande så passar ju förmiddagar underbart för en student, och lunch-/morgonpassen är rätt trevliga de med. Det fr bli mer sånt framöver. Imorgon tänkte jag dock gå på BodyCombat 18.30 om jag inte har träningsvärk vill säga. Vissa pass går ju bara på kvällarna så då är det ju bara att ta sig dit och knö med kleti och pleti i den lilla anläggningen. (Jag längtar verkligen tills den andra anläggningen öppnar 1 okt! Då kanske det blir lite mindre folk på min.) :P

Nä, jag ska återgå till lite övningsuppgifter innan jag ger mig för dagen med pluggandet.. Ikväll blir det tv-mys med mannagrynsgröt och Navy Cis + House. Visst låter det som en underbar kväll? Kanske återkommer innan läggdags. Ha en bra kväl! :)

Typ såhär ser min boll ut :)
 

Pust, stön, suck.

2009-03-10 @ 12:33:05

Jag vet, jag borde plugga som en tok, men jag orkar liksom inte. Jag var på gymmet strax efter 09.00 imorse och körde en timmas överkropp. Idag blev det axlar och mage som fick ta i lite extra. Att köra crunches på boll är verkligen effektivt och en övning som jag gillar super mycket. Jag har alltid haft problemet med situps att det känns mer i "höftböjaren" (vilket jag idag läste faktiskt är en övning för både höft och mage) och jag tappar "kontaken" med magen. Men på boll är det verkligen super enkelt. Jag sätter händerna bakom huvudet och jobbar med pannan mot höftbenet samtidigt som man drar naveln mot ryggraden, uschligt effektiv!! På tal om bollar så jag nog gå och köpa en sådan fitness boll för att sitta på vid skrivbordet, matbordet och framför tv:n. Ett enkelt sätt att försöka stärka min bål. Jag såg att Soc hade bollar för bara 199 kr. Låter som att det blir en sväng till stan i eftermiddag/kväll.

Vad det gäller plugget har jag läst igenom anteckningarna och ska random-läsa lite saker i boken som jag känner att jag inte har så bra koll på. Förhoppningsvis klarar jag tentan precis imorgon, och det är allt jag ber om. Vi måste ha 20 p av 40 och 20 är verkligen allt jag ber om. Jag orkar inte försöka plugga allt det här en gång till. Jag säger som jag har sagt till alla andra tentor med, detta måste bara gå för jag vägrar att plugga på det här en gång till!

Vad det gäller ev byte av linje och så vidare så har jag just nu ingen anning, men jag ligger lite lågt tills arbetsmarknadsdagen på fredag. Sen kanske jag ska planera in ett möte med syokonsulenten nästa vecka. Så ser iallafall planen ut för tillfället.

Det verkar bli många resor om ett par veckor. Känns lite sådär eftersom jag kommer vara borta en hel del från jobb och skola. Först blir det alltså Marcus, helgen vecka 13. Sen tors vecka 14 åker jag till London och är borta i 8 dagar. Sen åker jag och E förmodligen direkt från flygplatsen och upp till Högis för att åka lite skidor. Ska bli riktigt kul men som sagt, jag får antagligen ta med mig böckerna på resorna, något som jag hoppats slippa. Känns som att det kommer bli en hel del utgifter framöver. Varför i allsindar har jag shoppat upp alla mina pengar???!

Nä, jag antar att jag får återgå till böckerna nu. Tentan är ju trots allt imorgon men det har varit en skön liten paus. :) Hörs senare!



Henly-upon-thames (eller nått sånt) dit jag ska åka och hälsa på Fanny



Utförsåkning, jippi!

Tisdag

2009-03-10 @ 08:44:52

Humör: Trött
Gjort: Vaknat, ätit frukost.
Planer: Träna och plugga.
Ser på: Skärmen.
Lyssnar på: Svt 1, nyheterna
Läser: Det jag skriver.
Dricker: Inget.
Äter: Inget.
Bästa: Snart är tentan gjord.
Sämsta: Imorgon är det tenta :S
Väder: Grått.
Dagens favoritsak: De nya träningskläderna, idag blir det det gula adidas-linnet.
Vill ha: Motivation..
Dagens outfit: Träningskläderna och eftermiddagens outfit kommer upp ikväll.

Japp, idag är det tisdag. En dag kvar till tentan. Att börja plugga två dagar innan den största tentan jag någonsin haft, var inget snilledrag direkt. Nu får vi verkligen se hur det går imorgon bitti. Men det känns skönt att pressen snart är över. Jag känner mig oerhört otaggad men snart bär det av till gymmet. Förhoppningsvis är det knappt någon där... Det var ett bra tag sen jag "bara" gymmade, måste bli mer sånt framöver! Kanske 2*gym + 2*pass/vecka. Det blir också till att ta tag i kosten igen. Helgens mat så ju ut enligt föjande:
Fredagen = 2*Mcd
Lördagen=2*Mcd + 1/2 pizza
Söndag = Pizza...

Ingen höjdare i matväg helt enkelt... Men idag blir det min kända lins&sellerisoppa, MUMS! Nu måste jag göra mig iordning för gymmet.. Hörs senare!

Glöm inte:

Ny vecka, nya mål

2009-03-09 @ 12:45:00

Första delen av förmiddagen spenderades i sängen. Jag somnade inte förrän närmare 01.30 så det var skönt att få sova länge. Andra halvan av förmiddagen spenderades i ett badkar med massor av bubblor, tända ljus och lite lugn musik. Jag kände att jag behövde göra en egen bubbla och få tänka lite. Just nu känns det som att livet bara rullar på utan att jag kan påverka det, en rätt så jobbig känsla. Just nu sitter jag framför tv:n och tittar på Dark Angel avsnitt med Jessica Alba. Synd att det bara gjordes 40 avsnitt av serien...

När jag låg i sängen igårkväll kom jag fram till att bloggande är väldigt beroende framkallande. Känslan att få skriva av sig är befriande tillsammans med hoppet på att någon bryr sig om att läsa och vill veta mer om hur jag mår och vad som händer mig. Eftersom som man vill underhålla sina läsare genom att skriva mycket och intressant måste man leta nya vinklar på vardagliga saker. Någonting som både kan vara svårt och intressant.

En blogg som jag läser (Du vet, den där tjejen på gymmet) handlar om en tjej som älskar att träna och äta nyttigt m.m. Hon har iallafall ett intressant resonemang och har skrivit många många inlägg om fenomenet hon kallar monstret. Monstret är, vad jag har förstått, typ rösten i hvudet som får dig att ge upp dina mål. Det är väl ett resomenang som är mest applicerbart på viktnedgång eller nyttighetsmål. Du vill gå ner ett par kilo eller skär ner på sockret, dock händer det ofta att du får ett begär, ett sug, efter sockret, chipsen eller något annat som är din speciella last. Detta är vad hon kallar monstret. Det som får dig att äta godis i alla fall och bli besviken på sig själv eftersom du hela tiden lovar dig själv saker som du inte håller. Jag känner igen mig väl. När jag lovar mig själv saker nu för tiden betyder löftet inte längre någonting eftersom jag redan brutit så många av mina tidigare löften till mig själv. Du måste bekämpa monstret för att hålla uppe din självkänsla, för att behälla makten. Låt inte begären leda dig, ta kontroll. Igårkväll var första gången på läääänge som jag lyckades. Jag hade i u för sig min glass men jag har lovat mig själv att inte äta chips och trots att Filip satt bredvid mig i soffan med chips och dip, så tog jag inget. Jag höll mig till glassen och när den var slut, då är det slut. Jag är stolt över mig själv idag. Gör som jag gjorde, ta kontrollen. Du kommer vara så stolt över dig själv när du klarat det!

Nu ska jag fortsätta tittat klart på avsnittet sen blir det lite mat och plugg. Hörs i eftermiddag! :)

Söndagen

2009-03-09 @ 00:44:28

Hej på er...

hoppas allt är bra. Idag har inte varit någon höjdare för mig. Jag har varit bakis, fruktansvärt bakis, och dessutom ringde min mor för att berätta lite tråkiga nyheter.. Allt jag vill och behöver just nu är E men tyvärr dröjer det tills fredagkväll innan jag träffar honom igen. Jag förstår inte hur jag ska klara veckan och speciellt tentan. Jag känner mig som ett tomt hål. Som ett litet barn som behövs tas hand om.

Just nu är jag hemma hos Filip och Matte. Vi har tittat på serier hela kvällen och nu är det dags att sova. Jag stannar här inatt. Libbe är ju inte här, han är hemma i Thn så jag lånar hans säng. Det känns skönt att inte vara själv en kväll som den här faktiskt... Morgondagen blir lite plugg och annat mys. Jag har inte föreläsning förrän efter 14 så imorgon ska jag låna killarnas badkar och bara slappa lite. Förhoppningsvis ska jag kunna memorera lite mikroekonomiska formler också.

Nää, sängen väntar.. Hörs imorgon.

P.s. Filip hälsar ett "hallah" till alla han känner D.s.

Söndag

2009-03-08 @ 11:18:48

Det har varit två roliga men otroligt hektiska dagar så idag ska jag ta min huvudvärk och stanna i sängen och bara mysa. En riktig mys-pys-söndag. Jag önskar bara att E vore här hos mig...

Gårdagskvällen var super trevlig! Den hemmagjorda sushin var helt okej, dock inte lika god som köpt. Det blev massa prat, lite dans och 3,5 liter vin.. Lite för mycket för mitt huvud känner jag idag. Jag som skulle plugga idag.. :( Det får bli imorgon!

Nu ska jag fortsätta titta på The Tyra Show :)

Lördagen!

2009-03-07 @ 18:42:51

Hej på er,

nu sitter jag på sängen i arbetskläderna och pustar ut lite. Tjejerna kommer om 1,5 timma och under tiden måste jag, duscha, handla, storstäda, diska mitt berg av diska och börja förbereda maten. Men först måste jag vila lite och skriva ett inlägg tror jag... ;)

Jag tittade lite på receptet på sushi som vi tänkte använda oss av ikväll och märkte att jag inte har någog sushimatta, men man måste väl kunna ta något annat. Jag vet inte ens om Ica har noriblad så det blir mest bli vanliga risbollar med lax på typ.. Men det blir väl super bra tror jag.. :)

Funderar på om jag ska köra gårdagens outfit ikväll också. Den är ju grymt snygg faktiskt. Beror lite på hur den ser ut och luktar känns det somm, har ju inte kollat det än.. Jag ska ta en bild på den iaf så ni får se.. Nä, nu måste jag hoppa in i duschen. Vi hörs senare!

Fredagen!!

2009-03-07 @ 08:15:31

Hej på er,

åh vilken dag jag hade igår. Det var skit jobbigt på jobbet. Jag höll på att komma försent till jobbet, glömde hälften av grejerna som jag skulle ha med mig och resten av dagen fortsatte i samma anda. Men kvällen, åh vilken kväll! Vi dansade och sjöng och kramades och alla var helt underbara!! Jag lovar att lägga upp gårdagens outfit ikväll.

Nu ska jag och C gå till jobbet. Hon sov över igår, blir ju så när man bor nära stan. :P På jobbet blir det frukost och full rulle till kl 18. Hörs efter det!!

P.s. Och ikväll blir det middag och det ser jag fram emot jätte mycket!  D.s.

FREDAG!

2009-03-06 @ 08:50:18



Humör
: Mys-pys
Gjort: Vaknat, ätit frukost.
Planer: Jobba och gå ut. (Shoppa lite innan jobbet)
Ser på: Skärmen.
Lyssnar på: Mtv
Läser: Det jag skriver.
Dricker: Inget.
Äter: Inget.
Bästa: Gå ut ikväll med arbetskamraterna. Ska bli super kul :)
Sämsta: Jobb, jobb, jobb och pengarna börjar ta slut :/
Väder: Grått.
Dagens favoritsak: Nya underbara ögoncremen.
Vill ha: Omåttligt med pengar!
Dagens outfit: Arbetskläder men kvällensoutfit kommer nog upp inatt eller imorgon :)

Till min älskling, det är inte många dagar kvar nu!

2009-03-05 @ 22:25:24

Its a little bit sad this feeling inside
Im not one of those who can easily hide
I dont have much money but boy if I did
Id buy a myself a ticket so we both could smile

If I was a buisnesswoman, but then again, no
Or a lady who makes potions in a traveling show
I know its not much but its the best I can do
My gift is my song and this ones for you

And you can tell everybody this is our song
It may be quite simple but now that its done
I hope you dont mind
I hope you dont mind that I put down in words
How wonderful life is while youre in the world (!)

I sat on the grass and kicked away the leaves
Well a few of the verses well theyve got me quite cross
But the cold has been quite kind while I wrote this song
Its for people like you that keep life worth while

So excuse me forgetting but these things I do
You see Ive forgotten if theyre green or theyre blue
Anyway the thing is what I really mean
Yours are the sweetest eyes Ive ever seen

Kul helg!

2009-03-05 @ 20:30:19

Imorgon blir det tydligen utgång efter jobbet med arbetskamraterna, så kul! Det stora problemet är dock... VAD SKA JAG HA PÅ MIG?! Får kanske bli en runda på stan innan jobbet? Jag har en hel del jag måste fixa innan jobbet imorgon. Lunchlådor, kläder inför kvällen, bankbesök, städa... Och allt detta innan 10.30.. det blir då ingen sovmorgon imorn heller?! Dock blir det nog ingen jätte sen utgång eftersom jag ska jobba 9 på lördag och sen vara pigg på middagen på lördagkväll. Som ska bli såå mysig! Det blir en bra helg helt enkelt!! På söndag blir det riktigt slappt, förhoppningsvis en hel del plugg och lite träning men vi får se..

Har du några roliga helgplaner? Skriv en kommentar och berätta! :)

Nu ska jag förbereda lite inför imorgon och sen ska jag krypa ner i sängen och ringa E. Ciao!

Hahahahaha

2009-03-05 @ 20:05:41

Kopiera texten och gör en anteckning! Byt ut svaren till dina egna!

1. Ta fram din mobil.
2. Gå till inkorgen!
3. Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en
4. Fråga 1 - första meningen i första sms:et
5. Fråga 2 - första meningen i andra sms:et, o.s.v


1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen?
- Ja vad roligt!

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
- Till Ankan :)

3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?
- Med ut imorn?

4. Vad är det fulaste du skulle kunna säga åt din fiende?
- Hejsan!

5 Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
- Hej, Telenor har 2009-03-04 mottagit en betalning på...

6 Vad skulle du skrika om du vann en miljon?
- Hallå!

7 Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom?
- Du har fått ett MMS från...

8 Vad vill du höra mest av allt?
- Fick skjuts av carl <.9

9 Vad kommer bli dina sista ord vid liv?
- Hej baby.

Äntligen kväll!

2009-03-05 @ 18:53:05

Hej på er,

efter en "rough"-start så ordnade dagen sig rätt så bra. Blev en hel del skratt och plugg. E och T fick förklara vissa saker otaliga gånger innan jag förstod men sen trilla poletten ner, tack tjejer! :)

Nu har jag varit och tränat också, bootcamp. Det var riktigt skönt! Jag körde ihop med en tjej som hette Anna. Hon va super sjysst och hade sådana där armmuskler som jag vill ha. (En dag, då ni... :D) Vi tuffade på där genom övningarna och pushade varandra sådär lagom hårt, det var riktigt kul. Speciellt i mitt nya rosa Adidas linne. Alla tre låg på dörrmattan när jag kom hem från skolan. Riktigt fina färger som gjorde/gör min dag lite ljusare! Bilder kommer nedan.

Ikväll blir det mys i soffan och sen ska jag ligga och prata med E riktigt länge idag tror jag. Jag saknar honom massa just nu!! Både pappa och pappa har ringt idag. Min riktiga pappa ringde om lite extrajobb till E och pappa Jonas ringde om ev. skidsemester. Jag vet att det är konstigt att kalla båda för pappor och att det finns folk som misstycker men jag tänker inte ändra mig för det. Jonas har funnits i mitt liv länge och jag har säkert spenderat minst lika många dagar med honom som med pappa (och det är inget jag beskyller någon för, det är bara fakta). När jag var mindre och hade en annan definition av pappa än den jag har idag så var de båda mina pappor. J hämtade mig på dagis, bodde med mamma, sådant som pappor gjorde. Och pappa R var såklart pappa. Nu har jag i u för sig växt upp men jag vill ändå ha båda mina pappor. Jag älskar dem båda två lika mycket och de skulle aldrig kunna ta varandras plats. De är mina styrkor i livet.

Ikväll hade jag tänkt att titta på "Du är vad du äter", mitt favvoprogram men det verkar inte som att det går idag så jag får se vad det finns för annat på tv:n. Tänkte faktiskt mysa till det lite med färsk ananas. (Får kanske köpa en ny tills på lördag?) Jobbtiden blev ändrade till 11-20 så jag hinner städa lite imorgon förmiddag och laga lite matlådor. Just nu vill jag bara duscha och krypa ner i soffan. Vi hörs imorgon bitti. Ciao!



Bad-EVERYTHING-day!

2009-03-05 @ 09:11:19

USCH!  Jag har inte ens gått utanför dörren än och jag känner på mig att den här dagen kommer bli jobbig. Det började egentligen redan igår... Jag ringde E och beklagade mig över att jag tyckte att jag fått mycket mer finnar det senaste och de som känner mig vet att jag HATAR finnar. Jag vill inte ens gå utanför dörren när jag har mycket finnar. Min mamma har alltid haft problem med svår acne och jag ska vara glad att jag inte är lika drabbad som henne men jag har fortfarande ärvt en lättare variant. Hon gick hos hudterapeuter som klämde på hennes finnar så det har blivit naturligt att vi är sådana personer som klämmer på finnar (egentligen ingen bra idé men finns det något äckligare än en mogen gul finne??!). Problemet med mig är att jag är så äcklad av finnarna så jag trycker alldeles för hårt och får sår och ärr efteråt. Precis så man inte ska göra! Men det gör så himla ont att låta någon annan klämma så det är inte heller något alternativ. Jag har alltså (jag är säkert inte ensam) utvecklat något av en fobi för finnar. Nu tillbaka till saken. Jag ringde E och beklagade mig över alla finnar och han berättade att han läst någonstans att Kreatin kan ge finnar så jag googlade och även om jag inte fann några artiklar från experter på området fanns det otaliga forumsinlägg från personer som upplevt att det fått mycket mer finnar när de använde kreatin som kosttillskott. Så inget mer kreatin för mig! Visst jag vill ha muskler men inte med finnar och viktuppgång i form av mängder av vatten som extra påföljd.

Sen började jag dagen idag med att tappa ut hela müslipaketet på golvet i köket. Det ligger kvar, för de som undrar. Sen har jag bytt kläder 100 gånger och fått minst 10 JAG-HAR-EN-HEL-GARDEROB-MED-KLÄDER-MEN-FAN-INGET-ATT-HA-PÅ-MIG??!!??!!-UTBROTT. Kläderna ligger överallt i hela lägenheten som för övrigt ser ut som kriget. Dessutom somnade jag med blött hår och det säger ju det mesta. SKIT DAG! Ungefär såhär känner jag mig (fast med finnar):



Fet, ful och finnig brukar vara beskrivningen E får när han ringer dagar som den här och frågar hur jag känner mig... Nej, jag ska väl försöka vara lite positiv. Det kan bara bli bättre. Nu ska jag göra iordning min matlåda och sen ska jag sminka över hela mitt ansikte. Bussen går om 30 min - wish me luck!!

Torsdag - helgen närmar sig!

2009-03-05 @ 07:36:53

Humör: Lagom!
Gjort: Vaknat, ätit frukost.
Planer: Plugga, träna, städa.
Ser på: Skärmen.
Lyssnar på: James Morrison.
Läser: Det jag skriver.
Dricker: Inget.
Äter: Inget.
Bästa: Idag ska jag ha mina nya stövlar! :)
Sämsta: Inte ens en vecka kvar till tentan. Jobb imorgon.. gud, va lat man blir när man inte jobbat på ett tag!
Väder: Grått.
Dagens favoritsak: Allt nytt smink!
Vill ha: Motivation att plugga och mer tid med E.
Dagens outfit: Kommer senare :)

Träning, träning, träning!

2009-03-04 @ 20:32:59

Armarna skakar sådär lite lagom skönt. Jag och T körde ju som sagt box. Det var riktigt trevligt att gå det med någon man känner liksom och inte hamna med någon random (och alltid olika) person. Hon vad super duktig för att vara första gången. Jag försökte ge lite tips men hoppas att jag inte lät alltför överlägsen. Man vill ju hjälpa till men det blir lätt att man låter som en extralärare liksom och personen som "slår/jobbar" (beroende på vad man gör såklart) tycker att det är jobbigt nog att försöka följa reglerna som den riktiga läraren har. Så har jag iaf ofta känt när folk "lägger sig i" hur jag tränar/pluggar/klär mig osv. Allt handlar om hur man säger det, vilken ton och vilka ord. Det avslöjer ofta vilken avsikt man har med råden. Jaja, nog om det. Jag hoppas att jag lyckades ge lite tips på ett bra sätt iaf.

Efter träningen berättade T om ett lopp som går här i stan i sommar och vi blev gött sugna på att satsa mot det som mål. Hon trodde att det var typ 1 mil långt och det är ju alldeles lagom. Vi ska försöka få med oss K och e också, hade varit skitkul att vara fyra tjejer som satsar. Tjejerna ska för övrigt komma hit på middag på lördagkväll, det ser jag fram emot super mycket! Det är så skönt att bara ha några tjejer att ha lite kul med och spendera tid med här uppe. Att någon frågar hur min helg varit, istället för att jag frågar och inte får en motfråga. Sånna flickor börjar jag bli riktigt trött på. Folk som man frågar om allt för att få igång en konversation men får bara korta svar tillbaks. En dag tröttnar men på att "slicka röv" och helt plötsligt blir jag personen som "är otrevlig" eller "håller mig undan och inte vill prata längre".

T bor inte så långt härifrån heller, när våren tittar fram kanske man kan ta en joggingtur ihop? Fan, jag längtar verkligen till våren. Mer än någonsin. Känns också skönt om att ha fått ett nytt mål. Beach 2009 fungerar ju inte så bra längre, eftersom jag ska jobba heltid på McD hela sommarn antagligen. :S

Just nu är spegelbilden ingen höjdare. Har ju tatt kreatin i 1,5 vecka nu och eftersom det är vätskebindande är det inte bara musklerna som blir större utan kroppen i allmänhet. Ingen höjdare. Längtar tills jag slutar med kreatinet, tänkte hålla på i fyra veckor, eller till det tar slut. Det är ju inte så mycket i burken jag fick av E. Tanken med kreatin är att man ska få extra energi att använda för att kunna öka vikterna och bygga muskler snabbare. Sen gör man ett uppehöll och när vattnet i kroppen går ur ser du resultatet av dina "nya" deffade muskler! :) Längtar som sagt!!

Nä, nu är det tv, dusch och mina nya krämer som gäller. Eller ah, ögonkrämen. Har just ätit bakpotatis och röra. Mums. Snart är det sängen. Ska bli skönt. Imorgon blir det skola och städa lägenheten. Låter som en bra plan va? Beroende på hur kroppen känns kanske det blir lite bootcamp också? ;) Hörs imorgon bitti. Sov gott. Ciao!

P.s. Har beställt nya träningslinnen från Addidas på Ellos! Hoppas de kommer snart, lovar att ge er bilder! D.s.

Ny favorit: James Morrison

2009-03-04 @ 16:12:18

Dagens shopping :)

2009-03-04 @ 16:00:08



Dagens shopping:
Eye Cool Stick - Ögoncreme från MUS
Skin Serum - Primer från MUS
Solbrillor inför sommaren - 20 kr från Ur&Penn
Ofärgad skokräm - 49 kr din sko (snart kan jag äntligen börja använda mina vårstövlar!)

Dagens Outfit

2009-03-04 @ 10:28:08



Vilken start på dagen! Klockan är bara snart halv 11 och jag har redan tvättat klart, duschat och gjort mig iordning, ätit en bamsefrukost (protein-gröt, kreatin, c-vitamin och kromtablett.) och håller för tillfället på med ett litet mellanmål, äggmackor! MUMS! Förhoppningsvis dyker snart Fille och Libbe upp för en sväng på stan. Sen blire städa lite, plugga lite och BOX! (Hoppas du är taggad T!) Hörs senare idag med eventuella shopping fynd! Jag vet, vissa tycker att jag borde lugna mig lite med shoppandet, inklusive mig själv, men jag är en hårtarbetande student som just börjat ta lån. Såhär mycket pengar har jag inte haft på länge, jag har inte unnat mig något på ett år, eftersom jag förut inte tog låndelen så jag hade inte råd. Nu tänker jag unna mig lite, medan E fortfarande jobbar och sen får vi se om jag får hjälpa honom ist.

Som sagt, mackorna ropar. Hörs sen! Ciao!

Onsdag

2009-03-04 @ 08:22:29

Humör: Mys!
Gjort: Vaknat, ätit frukost, börjat tvätta.
Planer: Tvätta, gå till stan en stund, plugga, träna.
Ser på: Skärmen
Lyssnar på: Mamma Mia the movie soundtrack.
Läser: Det jag skriver
Dricker: Inget
Äter: Inget
Bästa: Att jag ska shoppa idag med (SHOPOHOLIC!) och att jag och T ska boxas idag! :)
Sämsta: Endast en vecka kvar till tentan.
Väder: Grått och blött!
Dagens favoritsak: Allt nytt smink!
Vill ha: Motivation att plugga och mer tid med E.
Dagens outfit: Kommer senare :)

Hörs vid lunch! :)

Lite kort från dagen

2009-03-03 @ 22:26:25

Dagens outfit:



Filip rensade ut garderoben så jag passade på att sno tre skjortor:







Fina va? Första kan jag mycket väl tänka mig med mina vita jeans och mina ljusbruna höga stövlar. :) Den andra vad lite fräsch ihop med de ljusa jeansen jag hade på mig och den sista skjortan har jag inte riktigt klurat ut än men det kommer. :)

Under dagen har jag hunnit fixa lite helg planer och baka muffins bland annat men nu är det dags att krypa ner i sängen. Jag ska upp och tvätta imorgon mellan 07 och 10. ;) Underbar tid! :P Hörs imorgon. Ciao!

Ett "hallelujah-moment"

2009-03-02 @ 21:27:30

Hej på er,

jag har precis kommit hem från mitt första "BodyCombat" pass och är helt salig!! Varför har jag inte testat det tidigare? Det var hur kul som helst, trots att jag var den enda som var nybörjare där idag. BodyCombat är konditionsträning där du gör slag och sparkar rakt ut i luften, i högt tempo, mot en "låtsas motståndare". Slagen som används är ju mestadels samma som vid box så helt ute och cykla var jag ju inte. Jag kan ju jabb, cross, uppercut, krok osv. men jag har aldrig gjort det i det här tempot. Shit, det var helt underbart!!! Innan finalen så sa instuktören att den här gången skulle hon inte gå igenom det långsamt eftersom i stort sett alla redan varit där flera gånger, och sen tittade hon på mig och sa: "Det är lugnt, du hänger på ändå, du är super duktig!" Gissa om jag blev glad??! Så hela finalen pumpade jag fram slag för allt vad jag var värd. När man kör BodyCombat står men vänd mot spegeln större delen av tiden vilket gör att du kan koncentrera dig på tekniken även om det går fort. När jag kände att jag inte orkade slå med någon kraft i de vanliga enkla slagen så tog jag en titt i spegeln och såg mitt stora problem, inte bara inom träningen utan hela tiden; axlar som satt uppe vid öronen. När man skjuter upp axlarna slår du bara med armmusklerna vilket gör att din kraft blir mycket lite. Sänker du däremot axlarna, så slår du med hela kappmuskeln (övre ryggmuskeln, mellan ryggrad och axlar tror jag närmare bestämt att det är) vilket ger dig oerhört mycket mer kraft. Jag sänkte mina axlar och kände att det här kan jag göra hur länge som helst! Kreatinets inverkan kändes också tydligt. När jag i vanliga fall skulle varit helt slut så tog jag ett par djupa andetag, släppte fram ett leende och körde ännu hårdare. Kreatinet ger inte bara en massiv energikick utan vidgar också blodkärl vilket hjälper till att syresätta musklerna bättre. Så jag log och slog, log mer och slog hårdare. F*n va underbart!!!

Nu sitter jag här hemma med proteindrinken och myser lite. Dax för duschen. Sminket från MUS-lektionen sitter nästan kvar exakt likadant. Mascaran var klarade inte vatten så den rann lite pga svettten men annars såg allt i stort sett likadant ut när jag gick ut från passet. Det är kvalitet! När jag var där passade jag ju på att köpa lite smink. Eller lite och lite. För närmare 1300 kr, till min pojkväns stora förfäran och då var det ändå bara basprodukter. En concealer, en foundation, ett puder, två borstar och en kajal/ögonbrynstrio. Jag fick även en ögonskugga på köpet, bra va? Förutom 50 minuters-sminklektionen. Ett helt okej pris kan jag tycka ändå. Bra smink kostar mycket pengar. E klagar på att snygga killkläder är dyra och att vi tjejer kan shoppa massor billigt på Gina och det har han rätt i, men bra smink ska man ha och det är f*sen inte billigt. Nedan kommer lite bilder på sminket och hur jag såg ur när Karin på MUS hade sminkat mig.








Karin gav mig en fräsch grund och orangra toner. Guld/Orange på ögonlocket, orange rouge och orange läppglans. Riktigt sommarfräscht tycker jag! Jag fick ju även lite solpuder, highlighter och annat roligt. Imorgon skall jag försöka mig på att fixa något liknande själv, vi får se hur det går men nu har jag iallafall bra produkter. Är lite sugen på att gå tillbaka och spendera 500kr till på ett solpuder, en rosa ögonskugga och kanske en ögonlocksprimer. Eller en vanlig primer? Åh, det finns så mycket jag vill ha. MUS är som en stor godisaffär för tjejer/kvinnor.

Nä, nu blir det lite CSI NY. Hörs imorgon! Ciao!

Dagens Lista + Outfit

2009-03-02 @ 16:03:34

Humör: Lite stressad faktiskt, idag med.
Gjort: Vaknat, varit i skolan.
Planer: Handla mat, bli sminkad på MUS och träna.
Ser på: Skärmen
Lyssnar på: Inget.
Läser: Det jag skriver
Dricker: Inget
Äter: Inget
Bästa: Att få/köpa nytt smink idag!! Bild på sminkningen kommer senare. :)
Sämsta: Att jag vara ensam.
Väder: Snö, snö, snö överallt. Ändå är dagens outfit den sommrigaste på länge!!
Dagens favoritsak: Fortfarande den nya telefonen :)
Vill ha: Motivation att plugga och mer tid med E.
Dagens outfit: Nedan, taget med mobilkameran.



Söndagkväll, snart ny vecka!

2009-03-01 @ 21:06:20

Jaa.. Det var ännu en vecka. En vecka full av frosserier. Nästa vecka blir socker-detox. Kan inte gå runt med det här sötsuget, det är ju skit jobbigt!! Jag kan ju inte ens äta en måltid utan att bli hur sötsugen som helst efteråt. Godis, kakor, bullar, glass... Ja, allt har gått ner den här veckan.

Just nu är jag lite förvirrad. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra med pluggandet. Ni får hålla till tåls lite, det kommer ett längre inlägg med förklaringar när jag kommit fram till lite mer...

Imorgon skall jag till Make Up Store och bli sminkad mellan 17 och 18, vilket gör att jag inte kan boxas imorgon heller. Alltså shit va trött jag blir på mig själv. T, förlåt, jag skäms verkligen. Hoppas du kan på onsdag... :/

Har ju fått ny mobil och insåg just nu att massa nummer är borta. Alla nummer från typ det senaste ÅRET var sparade på telefonen. Lite ledsamt faktiskt. Ska se om det går att göra någoting åt det ikväll..

Usch, jag känner mig lite nere för tillfället. Lovar att uppdatera er bättre imorgon men nu ska jag ringa lite kompisar. :) Ciao!

Guten Morgen Sonntag :)

2009-03-01 @ 09:49:12

Humör: Lite stressad faktiskt.
Gjort: Vaknat.
Planer: Åka hem till mor under dagen och hem till Ks ikväll.
Ser på: Skärmen
Lyssnar på: Kanal 5 i bakgrunden.
Läser: Det jag skriver
Dricker: Inget
Äter: Inget
Bästa: Att jag får spendera en till dag med E
Sämsta: Att jag åker fram E idag.. :(
Väder: Grått men helt okej. Imorgon blir det slask, inget jag ser fram emot.
Dagens favoritsak: Fortfarande den nya telefonen :)
Vill ha: Motivation att plugga och mer tid med E.
Dagens outfit: Ingen anning. Prio 1 idag blir att hitta sladden till kameran så att det blir fler Outfit-kort!

Nu är det dags för frukost och sen ska jag och E hem till mamma med familj. Inlägg kommer tyvärr inte igen förrän på tåget hem, alltså vid 18-19-tiden. Bara så ni vet! Ha en underbar jag! Ciao!