Mitt i no-where :)

2009-05-31 @ 10:54:43

Såhär ser det ut. Huset där vi bor. I dagligt tal kallat huset. Känns lite som en mindre variant på en flyktinganläggning.



Det är här McD förvarar sina anställda. Såhär nära tillhands:



Det enda som skiljer oss från jobbet är en väg med en rondell och en parkeringsplats. Det är också för övrigt det enda som finns här ute, förutom shoppingcentrat ni skymtar i bakrunden som har öppet mellan 9 (tror jag) och 19.

Jag blir lite deppig varje gång jag kommer på att jag faktiskt bara jobbat mig halvvägs genom den här helgen än så länge, men det känns mycket bättre när jag vet att det bara är 3 dagar kvar tills jag får träffa min Prins igen.
Nu ska jag snart gå in för att fixa lite mat till min matlåda och sätta i linserna så jag ser någonting på jobbet. jobbar 12-21 idag så hörs vi, så hörs vi sent ikväll. :) Annars får ni ha världens bästa söndag i den fina vädret!

"Hemma" i soffan..

2009-05-30 @ 20:32:27




Nu slappar vi i soffan, helt slut efter dagens arbete. Det var riktigt krävande kunder idag och en av de sista fick mig nästan att börja grina, men det var bara att bita ihop och fortsätta.

Snart blir det "center-fest" och vi ska ta några öl. Känns väldigt välförtjänt efter att ha svettats inne i restaurangen hela dagen.

Bilder kommer senare ikväll :)

Helt slut!

2009-05-30 @ 00:52:37

Hej på er,

sitter i köket med Johan och snackar lite. Är helt slut. Det har faktiskt gått rätt bra efter att jag fått grepp om deras non-stop (smarties), stora menyer (plus meny), extra stora menyer (plus meny med cheesebugare), softis (glass) och massa annat roligt de har för sig, norrmännen. Jag fick stå i DT 1:an och det gick faktiskt riktigt bra efter allt krångel med svenska och norska kronor. Det däremot är gött krångligt!!! Suck!!

Men, men.. nu måste jag sova. Jag börjar redan kl 10 och jag hade hoppats på att hinna handla lite lunchmat innan.


Shit vad jag saknar min älskling.. Nu ska jag krypa ner i sängen och tänka lite på hur underbar han är! :)

Sov gott allihopa!

I Strömstad...

2009-05-29 @ 13:25:30

Hej på er,

äntligen är jag framme i Strömstad. Resan gick bra. Jag fic åka med Anna och Håkan och vi satt och pratade hela vägen. :) Väl framme vart det redan full panik och ingen visste vart vi skulle sova eller någonting. Så efter att ha suttit ett bra tag blev jag, Johan & Caroline visade till huset. Det var schletet som FAN!! Oj, oj, oj... Och madrassen jag ska ligga på... Uschh! Men, men.. Nöden har ingen lag, eller vad säger man? Nu har Johan lagat mat så vi ska äta ute i solen. Sen blir det jobb 16-00. Kommer bilder imorgon :) Förhoppningsvis innan jobbet. Ha världens bästa fredag!!

Varning! Ej för känsliga läsare, dock så viktigt!

2009-05-28 @ 18:25:16

Sverige har en av världens mest humana djurskyddslagar. Sverige är också ett av få länder i Europa som inte tillåter den form av ritualslakt, som praktiseras av bokstavstroende judar och muslimer, där djuren, utan föregående bedövning, får sina halsar uppskurna och sedan lämnas att långsamt förblöda till döds. Nu vill dock Europaparlamentet, med hänvisning till religionsfriheten, tvinga Sverige att införa obedövad Halal- och Kosher-slakt. Ett slutgiltigt beslut kommer att fattas av ministerrådet i Juni. Än finns det alltså tid att påverka. Låt regeringen få veta att du säger nej till inhumana slaktmetoder och visa att du inte accepterar EU:s diktat genom att skriva på nedanstående protestlista!




http://upprop.nu/TIEV

Torsdagen gick fort...

2009-05-28 @ 18:20:53

Hej på er,

sitter hemma vid köksbordet nu. Proppmätt. Indiskt blev det idag. Det var gott, men inte super gott. Jag tror jag hade lite mycket citronsaft i, och dessutom är jag lite dålig på "ny" mat. Men det blir ofta godare efter ett par gånger.



Idag har jag varit i skolan hela dagen och grupparbetet är i stort sett klart. Det känns så himla skönt. Dessutom ringde chefen och jag ska få åka med henne och Håkan imorgon till Strömstad :) (Jippi!) Sen blir jag där hela helgen och åker minibussen hem på måndagmorgon. Hoppas det blir en snabb och intensiv helg. Jag vill bara att tiden ska gå fort, så det blir onsdag snart. På onsdag åker jag ju nämligen hem till min älskling och får träffa familjen för första gången på typ 3 månader. Ska bli underbart. :) Hoppas jag inte skrämmer slag på lilla Vegis bara. Vet att jag är och hälsar på alldeles för sällan :(

Ikväll ska jag bara städa lite, packa och baka scones har jag bestämt. Japp, så får det bli. Funderade länge och väl på om jag skulle till gymmet men jag har sådan uschlig träningsvärk i låren fortfarande och ska jag köra överkropp vill jag göra det i gymmet, vilket alltid är smockfullt på kvällarna.. :( Så det blir välförtjänt vila. Dessutom har jag en känsla av att jag kommer behöva alla mina krafter i helgen. ;)

Nu blir det packning och diskning. Glöm inte Supersize Vs. Superskinny kl 20 på 3:an :)

Mycket att göra..

2009-05-28 @ 08:35:14

Dagens outfit:



Gårdagens kap, 2 bordstabletter för 13 kr:



Idag händer det mycket. Jag ska till skolan typ hela dagen och göra klart grupparbetet. Sen ikväll ska jag packa. Jag trodde att bilen till Strömstad gick ikväll men den går såklart imorgonbitti.. Kl 07.00 om jag har fattat det rätt. Chefen skulle höra av sig idag så får vi se. Sen var jag tvungen att tvätta idag.. Men nej, det fanns inga tider och jag får skylla mig själv som inte tvättat tidigare. Så jag får se vad jag kan skrapa fram ur garderoben och sen får jag tvättat på tisdag när jag kommit hem. Ska bli så underbart att åka hem nästa onsdag!!! Kanske får jag till och med åka bil hem men Filip, vi får se. Men shit vad skönt det hade varit att slippa tåget. Haja, nu måste jag skynda mig till bussen. Skall fylla på busskort och lägga brev på brevlådan innan också. Men vi hörs i eftermiddag. Ha en super bra torsdag i regnet! :)

Buhu!

2009-05-27 @ 20:10:41

Snyft, snyft. Det gick inte alls bra hos doktorn, eller jo, det gjorde det kanske. Doktorn ordinerade torkade plommon och fikon, färska blåbär och ett par kapslar som jag ska hämta ut från apoteket. Sen sa hon att hon nog inte kunde göra mer. Jag lider av en irreterad tjocktarm men det är olika för alla vad tarmen inte klarar och därmed är det bara att fortsättta testa att utesluta olika matkategorier så får vi se. Dock fick de mig att gråta så häftigt att linserna åkte ner på tröjan och sminket ner på kinderna. Det skulle nämligen tas blodprov innan jag fick gå och ni som följer bloggen vet ju min relation till nålar. Den är ingen höjdare. Så en sköterska fick hålla min vänster hand och prata konstant mot mig samtidigt som hon påminde mig att andas, jag glömde tydligen det. Den andra sjuksköterska stack och tog de rör som behövdes för ämnesomsättningsprov, blodvärdesprov och glutenallergisprov. Så om ett par veckor vet jag säkert... 

Men nu ska jag krypa ner i sängen och tycka synd om mig själv.. Imorgon blir det skola och kanske åker jag till Strömstad. Jag ska försökt få tag på chefen under eftermiddag men det har väl inte gått så bra. Får ringa jobbet nu. Hörs imorgon :)

 

Sitter i skolan...

2009-05-27 @ 10:23:07

och väntar på de andra.. Hoppas de kommer snart för jag måste dra tidigare idag. Har äntligen fått en tid hos doktorn för min mage så nu hoppas vi att de äntligen kommer fram till något. Säger de att jag ska äta bättre eller nyttigare eller nått, så får jag spader!! Jag har redan hört att kokt fisk och potatis är bra för magen?!


Hoppas, hoppas, hoppas.... Att de kommer på något (men INTE gluten?!)....


Hör av mig igen senare. :)

Dagens outfit

2009-05-27 @ 09:12:38

Jeans - Diesel
T-shirt - Crocker (Eriks :))
Skinjacka - Gina :)

Onsdag :)

2009-05-27 @ 08:29:29

Gjort: Vaknat & ätit frukost.
Planer: Skola, Filip och kanske lite löpträning :)
Ser på: Skärmen.
Lyssnar på: Morgonsoffan på SVT1.
Läser: Det jag skriver.
Dricker: Nada.
Äter: Inget.
Bästa: Att skolan snart är klar!
Sämsta: Hmm... Att jag ser 1 moln på himlen :P
Väder: Sol :)
Dagens favoritsak: Nya skinjacka
Vill ha: Mer tid med familj och vänner.
Dagens outfit:  Kommer på bild sen :)

Trött! TRÄNING!

2009-05-26 @ 20:02:00

Hej på er,

sitter i soffan efter en lång och varm dusch! Mums! Passet var stenhårt och jag var as taggad! Så kul! Triceps var den muskeln som verkligen fick ta mest stryk. Biceps var heller inte nådig och under sista benlåten skakade bara benen. Fan va najs! Imorgon blir det löptur och förhoppningsvis blir den lite lättare än den i söndags. Är verkligen inte alls taggad på konditionsträning men jag har ju trots allt skrivit upp mig på en lopp. Efter stadsloppet blir det bara styrketräning och det ser jag fram emot som fan. Bara gym och Pump/Combat. *längta, längta, längta* Antar dock att det blir joggingskorna som följer med till Strömstad i sommar. :)

Nu ska jag äta lite kvällsmat, se på NAVY CIS och The Mentalist. Efter det blir det sova. Imorgon väntar skola och Filip! :)

Back in business.

2009-05-26 @ 16:22:20

Eller hur det nu stavas?! :P Nu är jag tillbaks iallafall och sista tentan är gjord, SKÖNT! Det kunde gått riktigt bra, det kunde lika gärna gått åt skogen, så om 2 veckor får vi se. Jag pluggade typ bara på komparativa fördelar igår vilket visade sig vara typ halva tentan så, så sett hade jag ju tur. Men det sket sig ändå rätt bra i slutet så vi får se och hoppas på det bästa.

Efter tentan gick jag och Christine på stan, käkade lite, fikade lite och tröstshoppade lite. Detta blev det:

Korallfärgat linne med paljetter från BikBok



Grå tröja från BikBok


Sist men inte minst, en efterlängtad skinjacka. Dock modell KORT!


Nu ska jag göra mig iordning för att dra till gymmet. Hörs efter! :)

Hemma igen :)

2009-05-25 @ 18:22:24

Hej på er,

det blir ingen träning ikväll, det blir plugg hela kvällen. Jag kände att tentan gör jag förhoppningsvis bara en gång men träna kan jag göra när jag vill och omtenta är inget jag satsar på.. Dock ser det ut som att den där veckan hemma inte blir någon hel vecka. Det blir en ons-sön men, men.. Jobbar nämligen söndagkväll och måndag. Jag känner inte riktigt för att börja sommaren med att krångla men jag ska hitta luckor att komma hem till min kära familj :)

Imorgon ska jag ringa familjeläkaren och se vad som händer där. Om jag kan komma till det där stället som heter Planeten (har luskat lite på jobbet idag) som tydligen skall finnas för folk utan familjeläkare. Konstigt att det inte står något om den avdelning på deras annars så välplanerade hemsida.

Nej, nu till skolböckerna. Imorgonbitti är det alltså tenta! Wish me luck!

Grrr!

2009-05-25 @ 10:50:43

Åh jag blir så arg!!!

Jag har försökt få koll på det här med landstinget här i Värmland så jag kan få någon diagnos eller nått, så jag vet vad jag ska göra med min mage. Jag och Christin pratade en sväng om det igårkväll och nu imorse fick jag ett ryck och ringde till sjukvårdsupplysningen för att fråga vart jag ska vända mig. Jag har försökt ta reda på det flera gånger själv men eftersom varje vårdcentral har flera avdelningar vilken jag inte verkar passa in på någon, kan man säga att jag blir lite smått frustrerad. Men fick jag NÅGON SOM HELST hjälp av kärringen på sjukvårdsupplysningen?! ICKE! När jag tillslut sa att jag tror jag vet vilken vårdcentral jag tillhör men inte vilken avdelning och så vilket av alla nummer osv. jag ska ringa så bad hon mig bara ta ett nummer, berätta om mitt problem och sedan låta dem skicka mig vidare. Idiot! Vilken tycker du att jag ska ringa? Mödravårdsavdelning? Barnmorskeavdelningen? Eller kanske ungdomspsykiatrin? Tillslut skrev jag upp numret till familjeläkarnas avdelning (trots att jag inte har en familjeläkare) så får vi väl se vart jag hamnar. Fan då, och svensk sjukvård betalar man pengar för?! Värmlands landsting måste ha det lugnt och skönt för de har ju gjort systemet så krångligt att hälften av de som behöver hjälp skiter i att skaffa någon för det är så jävla krångligt!!! Inte konstigt att studenterna inte vill skriva sig här, MAN FÅR JU FAN INGEN HJÄLP!!!! *GRRRRRRR*

Så men lite mindre frustration kvar, ska jag nu ta tag i boken i 30 minuter innan jag måste göra mig iordning till jobbet. Blev inkallad redan 11.30 så då blir det ännu mer pengar :) (Synd för tentan bara... :P)

Hörs ikväll!

Lång men bra dag!

2009-05-25 @ 01:53:53

Hej på er,

löprundan idag gick inte alls bra. Jag fick super håll efter bara 4 km. Kanske borde jag gått upp med en gång och ätit frukost istället för att legat kvar i sängen och pratat i telefon med Erik. Då hade ju maten fått 2 timmar i magen, istället för 1. Haja, jag som aldrig brukar få håll, kunde knappt gå rakt den sista km hem (tog en genväg). Men jag kom i alla fall hem i tid så att jag slapp stressa alldeles för mycket till jobbet.

Sen vart det full fart på jobbet. Jag lyckades missa TVÅ bussar, genom att få rast typ 2 minuter innan båda gångerna. (YES!!) Så skönt! Sen var det i u för sig fortfarande fullfart när jag kom tillbaka men vi hade några lugna minuter idag i alla fall. Skönt när man hinner fylla upp och städa lobbyn lite innan nästa rusch liksom. När klockan blev 20 och det var dags att cykla hem kändes det super skönt. Jag hade pratat med Christin och bestämt att hon skulle komma över och käka lite och mysa så jag skyndade hem för att städa. Det är tur att det kommer folk lite då och då så att lägenheten får lite uppmärksamhet. Blev i alla fall diskat, dammsugit och plockat lite.

Vi lagade pasta med pastasås (avancerat? KNAPPAST!! :P) och sen mumsade vi på lite godis. Det var skitmysigt. Skönt att kunna prata om allt som händer på jobbet också med någon. Det är ju typ mer än halva mitt liv förtillfället. Det blir faktiskt jobb imorgon med. Ska ta sista delen av Christins 9-18 tid, så 13-18 skall jag vara på jobbet. Innan dess tänkte jag sova och plugga. Efter tänkte jag faktistk gå och träna. Undra hur fan tentan kommer gå. Säkert helt åt helvette. Såhär lite har jag aldrig pluggat förut. Jag har inte ens läst hela Bigsten, bara typ första kapitlena och några i mitten. Hinner ju läsa resten på Berg och gå igenom PowerPoint m.m men undra om det räcker.. Hoppas, hoppas. Just nu är motivationen nere på noll och jag jobbar mycket hellre. Det är bra det för mycket jobb blir det. :) Strömstad nästa helg som vankas och det skall vara JOBBIGT har jag hört! Annars är skolan snart slut. Avslutar med ett himla bra grupparbete så får vi se :) Sen blir det hem 1 vecka innan jobbandet drar igång. Skall bli super skönt att komma hem. Har ju inte varit hemma ORDENTLIGT sedan typ mitten på mars eller nått. Saknar alla hemma massor!

Nu ska jag sova. Go natt allihopa. Vi hörs imorgon!

Snart redo :)

2009-05-24 @ 10:43:00

Hej på er,

Dagens började med ett 45 minuters samtal med Honom efter en hemsk mardröm som höll i sig hela morgonen, trots att jag vaknade flera gånger och försökte tänka på något annat. Sen vart det dags att äta en ordentlig frukost eftersom den första löparrundan på över en månad närmar sig och jag vill att allt ska gå så lätt som möjligt. Det är tillräckligt psykist jobbigt att man inte varit ute på så länge, så maten och vätskebalansen ska inte få störa. Frukosten blev tillslut en tallrikhavregrynsgröt med krossade linfrön och russin i, till den hade jag havremjölk. Efter gröten blev det en rågsmörgås med messmör (MUMS!) och sist men inte minst, 2 kokta ägg men kaviar. Nu sittar jag i soffan men en proteindrink som skall avsluta det hela och sen känner jag mig redo. Hoppas att sätesmuskeln skall hålla hela vägen. :) Outfiten är än så länge sporttopp från Stay In Place, funktionströja från Soc, löpartihgts från Etirel och speciella löparsockar så det bara måste ju gå hur bra som helst! ;)

Resten av planen:
Sen blir det jobb, lite kortare idag än igår. 13-20.
Imorgon blir det PLUGG hela dagen.
Tisdagförmiddag - tenta global ekonomi.
Onsdag + torsdag - göra klart grupparbetet.
Fredag, lördag, söndag, måndag - jobba på McD Strömstad.
Tisdag - seminarie.
Onsdag - Ansiktsbehandling och ÅKA HEM!

Försöker kolla hur det går med min jobbtid på söndagen. Förhoppningsvis kan jag bli av med den så jag kan åka hem en vecka och träffa morfar när han kommer från Island.

Som ni ser är det ganska fullt upp, men det är helt okej! :) Känns skönt att man inte har mer jobb nu förrän på fredag!
Vi hörs kanske efter löpturen, annars ikväll efter jobbet! Nu måste jag laga matlåda!

Lördagkväll - mys i soffan

2009-05-23 @ 22:26:00

Hej på er,

egentligen har jag väl hur mycket som helst att berätta för er men jag så så trött efter jobbet så vi får se hur långt det blir. ;)

Just nu sitter jag i soffan och tittar på CSI Miami efter en lång dag. Jag vaknade med en välförtjänt huvudvärk med en blandning av skam. Jag var inte alls snäll mot min älskling igårkväll. Jag önskar vi hade mer tid tillsammans så skulle det inte bli såhär. 3 dagar på 6 veckor är alldeles, alldeles för lite. Men, men. Det var mitt fel, jag överreagerade som vanligt.

Sen vart det i alla fall dags att gå upp och ta sig till K-parken för champagnefrukost. Det var hur mumsigt som helst. Såhär fint hade vi det!



I skålen med köksahandduken var det nybakade scones, MUMMS! Sen hade vi vattenmelon, ananas, skinka, ost, vindruvor, ägg och mycket annat. En superstart på dagen helt enkelt! Dock hade de andra bubbel med det är mitt vattenglas ni ser. Idag festade varenda student i Ks utom jag och Anna på jobbet, eftersom det är Campusfest idag. Tanken var att jag kanske skulle åkt dit efter jobbet men jag kände verkligen att jag inte orkade, speciellt inte eftersom jag jobbar imorgon med. Jag börjar inte förrän 13 i u för sig men tanken är att jag ska hinna ta en lite löptur och kanske plugga lite innan.

Sen ville jag berätta att jag faktist slutat använda min hälsodagbok. Jag gjorde ju iordning en jätte fin bok där jag skulle skriva upp vad jag åt och lite hur jag tränade och så men den har jag alltså inte använt på flera veckor. Jag använde den för att bli mer hälsosam och såg snabbt att träningen inte gav det reslutat jag ville se på grund av att min kost var dålig. Jag trodde att jag åt bra men såg hela tiden till att unna mig saker av alla möjliga anledning jag kunde komma på. När jag väl hittat problemet så började jag ju äta nyttigare, fokuserade mer på träningen och lät maten komma av sig själv och när resultaten sakta började synas insåg jag att jag hade hittat svaret och har fortsatt så. Dagboken var förknippad med ångest och straff så det är inte bara fysiskt utan även psykist tillfredställande att den är ute ur mitt liv!

Nya tidningen från Fitness har kommit så nu vet jag vad jag ska titta i innan jag går och lägger mig. :)

Hoppas ni har en super bra lördagkväll (och kanske festar precis som mina grannar, glöm inte sänk musik i tid?! :P) så hörs vi imorgon!

Sen!

2009-05-23 @ 10:18:42

Hej på er,

det blev lite väl mycket festande igår :( men, men.. Nu måste jag skynda mig till bussen så jag kommer upp till frukosten i tid!! :) Sen blir det jobb. Hörs ikväll..


Älskling, förlåt. Jag älskar dig!!

Fredageftermiddag

2009-05-22 @ 17:37:10

Hej på er,

hoppas allt är bra. Här har det varit fullt upp hela dagen. Helt galet på jobbet. Har folk inte bättre saker för sig när det är lediga än att käka på McDonalds? Eller söp ni så mycket igår? ;) Själv vart jag ju hemma hea kvällen och såg på tv. Det var en bra plan kände jag idag. Idag har jag varit totalt utvilad och kände att det var det som behövdes för att inte helt flippa ut på jobbet. Så jobb hela helgen väntar. Ingen Campusfest för mig, däremot ska jag på Emmas champagnefrukost innan jobbet imorgon, fast det blir såklart apelsinjuice för mig. :) Sen jobb 13-21. Sen skulle jag egentligen upp till CF men jag orkar nog inte, så jag går nog hem och sover för att kunna plugga lite innan man ska till jobbet 13-20 på söndag. På tisdag hägrar tentan och det känns väl inte så bra men nu ska jag ta ytterligare ett tag i det där grupparbetet så jag kommer någonstans. Sen cyklar jag hem till Filio och Co. för att spendera kvällen och sova över på luftmadrassen igen. Det blir närmare till Emma imorgonförmiddag då. Förhoppningsvis kan jag sno åt mig en dator och uppdatera er lite, annars hörs vi tyvärr inte förrän imorgonkväll - men så illa ska det vill inte bli? :)

Jag hoppas ni får en toppenkväll och lämna gärna en kommentar och berätta vad ni ska ha för er! :)


Fräsching! :)

2009-05-22 @ 08:37:25

Gjort: Vaknat, ätit frukost och gjort mig iordning för jobbet :)
Planer: Jobba, plugga och DISKA"
Ser på: Skärmen.
Lyssnar på: Morgonsoffan på SVT1.
Läser: Det jag skriver.
Dricker: Nada.
Äter: Inget.
Bästa: Att det är fredag.
Sämsta: Att jag ska jobba hela helgen och borde göra massa skolarbete.. :/
Väder: Regnet, det bara öser ner.. :(
Dagens favoritsak: Cykeln? :P
Vill ha: Mer tid.
Dagens outfit:  Arbetskläderna.




Bland fotoalbumen..

2009-05-21 @ 22:46:32

..hittade jag en bild jag aldrig tror jag sett men gillade..



Jag och älsklingen som kurar ihop oss under täcket. Jag älskar dig så baby, glöm aldrig det!

God natt Torsdag!

2009-05-21 @ 22:42:29

Hej på er,

ni ska få slippa ännu ett deprimerat inlägg, nu ska jag snart lägga torsdagen bakom mig. Hoppas du hade en toppen dag pappa, jag är super ledsen över att jag inte kunde vara där men jag hoppas du blir glad över presenten!! :)

Imorgon blir det jobb som sagt och jag har bestämt mig för att rocka! Jag ska gå och lägga mig snart för att gå upp i tid för att göra mig riktigt fräsch innan jobbet. Allting blir mycket roligare om man känner sig fin. Kanske får man lite uppskattade ögonkast som gör allt mycket roligare? Eller haha, vem försöker jag lura? Jag har ju samma förstora gråa McD-byxor och rutiga instoppade skjorta som alltid MEN Christine lyckas ju alltid se fräsch ut  så varför skulle inte jag? ;)

Jag får väl försöka göra något med håret också men jag är inte riktigt säker på vad än. Man måste väl få göra lite flätor tofsen? Sen blir det nog linser imorgon också så glasögonen slipper åka ner och sitta halvvägs ner på näsan som värsta skolfröken. :P Har jag riktigt bra med tid så kommer det kanske upp en bild :)

Förvirrad

2009-05-21 @ 18:09:07

Det är så mycket tankar som snurrar runt i huvudet, jag vet inte ens om jag kan få ner dem. Jag antar att vi börjar någonstans i mitten så får vi se vart vi hamnar...

Jobbet ringde men nej, jag ska inte jobba idag. Det hade jag nog faktiskt tackat nej till. Jag är inte riktigt i form just nu, om man säger så, men jag ska jobba imorgon. 9-16, så det är inte heldag men nästan. Det räcker med tanke på att jag käner mig riktigt nere idag. Så jag har tre dagar jobb framför mig, ett grupparbete som jag borde göra klart och en tenta jag borde plugga till. Problemet med tentan är att jag inte vet vad jag ska plugga på. Det bli väl vad jag försöker ta reda på typ hela måndagen.

Men jag vet liksom inte vart jag är på väg i livet. Jag satsar inte fullt på skolan. Jag har inte den motivationen som behövs och jag tar mig inte tiden, jag gillar att jobba. Men jag kör inte fullt ut på jobbet heller och istället för att ta ett beslut kör jag på båda samtidigt, något som vissa veckor (veckor som denna) totalt kör slut på mig. Kanske ska jag flytta hem och söka jobb istället? Eller jobba här, bara jobba? Jag vet inte alls vad jag ska göra faktiskt.. Kanske är det bara för att jag har kännt att nationalekonomin är så tråkig som jag inte är sugen. Men jag vet inte om det känns som att rättsvetenskapen blir roligare? Usch.. Jag vill lära mig om hälsa. Jag vet fortfarande inte om jag läser fel ämne.. Jag kanske ska söka en extra kurs? Nää, då kommer jag aldrig överleva..

Shit. Vad ska jag göra med mitt liv? Efter rättsen tror jag att jag ska ta ett break och bara jobb lite. Okej, bara ett halvår kvar av dubbelt slit. Så ser planen ut just nu. Fråga imorgon igen så kommer den vara annorlunda.. :P



Nu ska jag se klart på Alfie. :)

Blä!

2009-05-21 @ 16:09:12

Träningsmotivationen ligger just nu i BOTT! Shit tråkigt. Jag var i alla fall på gymmet en sväng och körde lite ben men det var så länge sen att det blev alldeles fel med vikterna och jag höll på med inställningarna hela tiden så det blev aldrig riktigt bra. Sen blev det lite mage på slutet men det var bara trist. Egentligen ville jag kört tidig Bodypump men det fanns ingen idag, sen när jag gick från gymmet såg jag att det ändrat passen idag eftersom det är Kristi Himmelfärds och att det visst fanns pump, men då blev jag bara så sur att jag gick hem.

Dessutom testade jag shortsen på gymmet. Jag tänkte att det kanske kan vara kul om man ska köra ben. Brukar ju alltid bli mer peppade om man verkligen ser musklerna arbeta men icke. Eftersom jag blev svettig (som man ska bli när man tränar) så klibbade låren mot skinnet i maskinerna och jag fick inte alls den rörligheten jag behövde för att utföra vissa maskiner rätt. Surt, sa räven, helt enkelt.

Imorgon blir det i alla fall pump. Och shortsen får bara användas på pass eller på vägen till stranden i sommar. Så det så. Nu ska jag försöka trolla med knäna och laga någon mat från mitt fortfarande ack så tomma kylskåp. Hörs senare.

P.s. Känner mig som en bebis som inte vill ta tag i någonting. Jag vill ha Erik!! D.s.

God morgon torsdag!

2009-05-21 @ 11:58:24

Hej på er,

idag har jag äntligen sovit ut. Kvart i 10 lät jag klockan ringa, då hade jag sovit 9 timmar och det fick räcka. :) Sen låg jag kvar i sängen en stund och bara kollade på tv. Gud vad jag har saknat det. De senaste dagarna har varit full av stress. Upp tidigt, snabbt göra sig iordning och iväg till skolan. Skolan hela dagen, hem byta om och iväg till jobbet hela kvällen/natten. Sen hem sova och upp igen. Idag blir en vilo/mysdag. Jag ska skriva lite på mitt skolarbete, till gymmet en sväng och ringa ett samtal. Det är allt som ska göras. Jag skulle behöva diska lite också men det får jag väl se om jag hinner eller orkar. :P

Handlat har jag faktiskt redan gjort idag. Jag bakade mig faktiskt scones till frukost och när de vara klara och låg på plåten för att svalna tog jag mig en snabbt tripp till affären runt hörnet för att inhandla lite mjölk och andra nödvändigheter. Men nu är jag typ pank. Det är i u för sig bara helgen kvar till vi får pengar men efter ett par månader när jag haft mer pengar och spenderat en hel del så känns det lite konstigt att komma tillbaka till höstens ekonomiska knapphet. Tyvärr kommer det att vara såhär hela sommaren så det är bara att lära sig rutinerna igen. Om man kollar riktigt nog i mataffären så är det ju faktiskt de onyttiga matvarorna som kostar mer. I alla fall om man slår ut det över tiden. Sen är det klart att vissa saker kostar mer om man vill ha nyttigare alternativ men det blir en avvägning man får göra vid varje inhandling.

Hoppas inte jobbet ringer idag. Jag säger liksom aldrig nej för att jag inte vill utan tackar bara nej till arbete om det är så att jag inte kan. Om jag lovat att träffa någon eller har planerat skolarbete. Men idag har jag ju inget sånt så ringer de så bär det av. Men eftersom jag ska jobba hela helgen hade varit oerhört skönt med ett par vilodagar nu.

Nu ska jag se om det går att ringa hem, det har varit upptaget hela förmiddagen. :) Många som vill gratta och jag med. Grattis pappa!



Lillasyster och pappa i sälen :)

Jorden anropar Danielle

2009-05-21 @ 00:23:43

Hej på er,

nu sitter jag i sängen efter en skön dusch, ansiktsmask och lite brun-utan-sol. Det var så skönt att lämnar jobbet redan 23 efter en helt tokig kväll. SÅÅ mycket att göra. Jag ser så mycket fram emot imorgon. Efter två heldagar med både skola och arbete så ska det blir skönt att få sova ut och ha en plan som bara innefattar att knappa ner lite på grupparbetet. Tanken är väl också att jag ska försöka träna lite Pump också vid 16.30.

Imorgon fyller min älskade "låtsas" pappa 45 år. Grattis grattis till honom! Jag och Erik har köpt dyra löparkläder till honom som vi hoppas han skall tycka mycket om. Löpning har ju alltid varit hans grej, gammal orienterare som han är. Det känns riktigt ledsamt dock att inte vara hemma och se honom öppna paketet men Erik lovade att filma med mobilen! :)

Annars har det faktiskt inte hänt så mycket. Emelie på jobbet bjöd mig på fest nästa fredag, men jag kan ju tyvärr inte eftersom jag då ska till strömstad och jobba. Men det var väldigt snällt att hon frågade tyckte jag :)
Strömstad skall bli kul faktiskt men lite nervöst. Känns skönt att det ändå blivit lite jobb nu i maj så jag får lite pengar till hyran i juni. :)

Hmm, kanske svänger förbi solariet imorgon också och kanske kommer även en dagens outfit. :) Hörs igen imorgon. :)

Snabb uppdatering från skolan

2009-05-20 @ 13:55:22

Hej på er :)

Just nu händer det mycket. Mycket i skolan. Mycket på jobbet. Och jag BARA MÅSTE hinna med allt.
Så nu blir det två timmar riktigt intensivt i skolan, sen ska jag hem, byta om och cykla till jobbet. Slutar dock 23 idag, skönt!! Så det blir lite bloggande när jag kommer hem ikväll och imorgon är jag taggad igen.

Då ska jag skriva klart min text till grupparbetet, träna och bara ha det skönt.

Tack för att ni är bäst!

Tipptopp

2009-05-19 @ 15:50:11

Hej på er,

det är konstigt vilka prioriteringar människan har ibland men nu sitter jag här i alla fall. Nyss hemkommen från skolan där grupparbetet äntligen börjar gå framåt för min del. Har kännt mig allmänt förvirrad innan.. Men nu börjar det nog likna något. Fast jag kommer nog inte vara klar imorgon som resten av gruppen nog hoppats på men jag tänkte att jag skulle sitta en hel del här hemma på torsdag för att få ordning på det :)

Nu ska jag krypa ner i sängen och försöka sova 20 minuter innan jag ska till jobbet och jobba hela natta. Känns lite jobbigt att ha 8 timmar jobb framför sig när man vart upp och på gymmet 07.15 imorse men så är livet. Ibland ringer de och då får man ta chansen om man ska kunna betala hyran. Kommer jag hem i tid får jag ju ändå sova typ 7 timmar, vilket var ungefär vad det blev inatt men och idag har jag ju överlevt. Imorgon blir det skolan läääänge! Så, så mycket bloggande blir det nog inte. Varken ikväll eller imorgon förmiddag.

Men jag återkommer så snart jag kan! Antagligen imorgonkväll. Ta hand om er tills dess! Kram

Tisdagmorgon

2009-05-19 @ 09:01:17

Hej på er,

har precis kommit hem från gymmet och inväntar dagens andra frukost. Den första bestod av havregrynsgröt och den andra blir nu av 2 ägg med kaviar, 2 kiwi, 1 kopp te och 1 knäckebröd med messmör. :) Gott va?

Jo, jag släpade mig i alla fall till gymmet imorse, i vad jag skulle kalla en respektabel outfit. Nä, men den var helt okej. Bild kommer under. Idag behövde jag inte skämmas när jag hade 3/4-tightsen eftersom jag vaxade benen igår. :)
Jag tränade ju 30 minuter spinning och 30 coreboll. Spinningen var väl helt okej, även om mina ben inte alls var taggade och första delen av passet hade jag känningar i baksida lår, typiskt. Coreboll däremot, var INTE helt okej. Jag fick inte något gjort på 30 minuter. Jag hade fullt sjå men att försöka att liggar/sitta kvar på bollen så några övningar kunde jag inte göra. Det är säkert super bra träning och de sägs att man måste gå ett par gånger för att få ut någonting av det men jag är alldeles för rastlös för sånt! Dessutom fick jag ont i magen...

Så nu ska jag göra iordning frukosten, sen blir det dusch och trampa iväg till skolan. Vi hoppas på uppehåll resten av dagen, och gärna lite sol. Idag måste jag vara supereffektiv i skolan så det blir ingen bloggning förrän sent i eftermiddag antagligen. Kanske går jag och tränar på riktigt, något som verkligen ger något? Nää, jag behöver vila lite idag. Kanske en promenad?

Imorgon blir det sova på morgonen och Combat på eftermiddagen! :) Jippi!

Måndagkväll

2009-05-18 @ 22:21:07

Usch, va dåligt det vart uppdaterat idag men blogg.se har inte alls velat fungera på min dator idag. :( Men, men. Nu är jag äntligen inne. :) Idag vart det ju som sagt upp tidigt och iväg till gymmet. Det är skönt att komma igång ordentligt på morgonen. Det gör att man blir pigg hela förmiddagen, vilket annars är den tid på dagen då jag brukar gäspa så att tårar rinner. Sen åkte jag till skolan. Det fick bli buss idag, eftersom regnet stog som spön i backen. Ingen höjdare. Jag var tvungen att ta ut pengar till busskortet så jag fick gå till torget för att hoppa på bussen och det är ju en liten bit att gå. ( Tar typ 7-8 minuter :P) Eftersom jag verkligen inte ville att böckerna eller datorn i dataväskan skulle bli blöta så trädde jag en platspåse över väskan och gick med en icapåse i band över axeln på bara ett sådant där osexigt men praktiskt sätt som bara jag kan. ;P

Vaxat benen har jag fått gjort ikväll också. Det blev gjort samtidigt som jag såg på Transporter 3, en mycket bra film. I vanliga fall är jag inte så mycket för bilfilmer men den här filmen hade mer story och mindre bilar, något som jag tror att den kvinnliga delen av publiken uppskattar. Jaja, benen vart de ja. Jo, mjuka och lena är det nu. Vaxa med strips från Veet is the shit. Under sommaren räcker det att vaxa en gång i månaden eftersom håren som växer ut är så mjuka och tunna så det tar ett tag innan de ens märks. Ett paket kostar i u för sig cirka 90,- men räcker å andra sidan till 2 ggr, i alla fall för mig. :) Så 45,-/månad kan jag väl unna mig för ett par mjuka och lena ben. Dessutom har jag testat en ny bodylotion från Nivea som även skall ha en långsam brun-utan-sol effekt. Än så länge är jag faktiskt väldigt nöjd. Huden känns riktgt fast och len. Nu är jag super trött så det är dags att göra sig iordning för sängen. Imorgon blir det upp tidigt igen eftersom jag skall vara på gymmet senast 07.15 och sen träna spinning + coreboll. :) Sen blir det skola igen hela dagen. Nu ringer älsklingen :) Vi hörs imorgon allihopa :)




Måndag i regnet!

2009-05-18 @ 10:08:57

Gjort: Vaknat, ätit frukost, tränat och åkt till skolan. :) Sitter just nu utanför biblioteket och väntar på de andra..
Planer: Va i skolan hela dagen och greja med grupparbete. Ikväll blir det "tjej-kväll" med Filip och förhoppningsvis får jag vaxat mina ben tillslut.
Ser på: Skärmen.
Lyssnar på: Inget.
Läser: Det jag skriver.
Dricker: Nada.
Äter: Inget.
Bästa: Att det var såå skönt att träna imorse och känslan nu av att "ha de gjort". Rygg och armar är totalt överkörda känns det som. :P
Sämsta: JAG SAKNAR MIN ÄLSKLING!
Väder: Regnet, det bara öser ner.. :(
Dagens favoritsak: Busskortet.
Vill ha: Mer pengar!
Dagens outfit:  Jeans från VM, orange t-shirt från Gina, Filips tröja och min gula regnjacka. :)

Glad men jobbig träning

2009-05-17 @ 19:51:04

Hej på er,

träningen gick bra faktiskt. Först vart det full fart på axlarna och lite lätt mag-träning. Sen blev det 55 minuter cykel puls. Tyvärr ville inte benen hela vägen, mjölksyran pockade på mer uppmärksamhet än jag kunde förtränga, så de sista 3 minuterna blev en kamp mot att sätta sig ner istället för att pumpa på sista. Jag använde mig av alla motivationsknep jag kunde komma på men idag funkade det inte hela vägen, dock hjälpte det typ 2-3 ggr innan då jag bara ville sluta trampa men fortsatte. Om det gör lite trögt på passen har jag lite tankar som jag brukar tänka, kanske kan de hjälpa dig med?

- Första tipset är att le. När det kommer en bra låt brukar du omedvetet le och kroppen tror dig. Den sänder ut endorfiner och allting känns för tillfället lite lättare, så SMILE! :)
- Andra tipset är att tänka i intervaller. När de på spinningen säger att det är 2 minuter kvar på låten så tänk att två minuter, det är inte ens lika långt som reklamsnuttarna du tittar på på tv. På två minuter hinner du ingenting. Det är super kort tid, så nu KÖR VI!! Sen är det bara att bita tag i nästa intervall.. :)
- Ett annat tips är att tänka på målet med din träning som för varje repetition/tramptag/steg kommer lite närmare. Vill du bli smalare? Muskulösare? Starkare? Visualisera dig själv as het på stranden och tänk: Ett par steg till och så mycket närmare min drömform!
- Sista målet är att bara ge dig fan på att det går. Vem är det som säger att det inte gör det? Kroppen är din trogna vän och följer dig vart du än vill gå, tar dig vart du vill. Det är bara hjärnan som leker med dig. Bestäm dig för vem som bestämmer och ge dig fan på att vinna striden! Du kommer må så mycket bättre när du inte ger efter!


Benmusklerna verkade helt okej. Ingen smärta elle värk, så i veckan ger jag mig ut på den första joggingturen på lääänge. Det blir lite av en jungfrutur, i alla fall löpandes i de nya skorna.

Nu ska jag fortsätta se på Stylista :)

Shit!

2009-05-17 @ 14:31:16

Nu gäller der att sätta fart på träningen. Jag har gjort två inköp som jag bara måste träna häcken av mig för att kunna använda.

Idag har jag i u för sig på mig det första ändå, ett par löpartights. Jag ska i u för sig inte springa men jag ska köra lite spinning och de flesta av mina träningsbyxor är "pösiga" vilket inte blir så bekvämt på sadeln. Dock hänger magen typ utanför och varje skavank syns så nu blir det till att sätta lite fart! :P



Det andra köpet är ett par minishorts som jag också hoppas kunna använda men då måste jag finslipa på mina ostyriga benmuskler som just nu bara verkade kunna göra ont på antingen det ena eller det andra stället - typiskt!



Got to go. Hörs efter träningen! :)

Söndag!

2009-05-17 @ 10:30:17

Gjort: Vaknat, ätit frukost och gått en morgonpromenad :) 4 km.
Planer: Träna och plugga.
Ser på: Skärmen.
Lyssnar på: Inget.
Läser: Det jag skriver.
Dricker: Nada.
Äter: Inget.
Bästa: Att få träna igen. Det känns som att den blivit så sporadisk det senaste.
Sämsta: Att jag känner mig så ensam utan E.
Väder: Sol. :)
Dagens favoritsak: Träningskortet? :)
Vill ha: Mer pengar!
Dagens outfit:  Än så länge: mysbyxor grå och träningstopp ljusgul :)

ESC!

2009-05-17 @ 10:26:57

Norgde vann såklart tillslut. När jag gick och lade mig hade de ett sådant försprång så det verkade omöjligt att det skulle sluta på något annat sätt. Annars tyckte jag det var många bra låtar i år! Här kommer några favoriter:

Hemifrån Island såklart!



Malta: Lite tråkig kanske men hon sjöng så himla fint!


Och sen min kostiga böjelse för disco-techno á la balkan. :P


Sist men inte minst: Deutschland á la Dita von Teese! ;D
 

Utklassning?

2009-05-16 @ 23:47:16

Det verkar bli utklassning på Eurovision, eller vad säger ni? Huvudet värker så jag tänkte krypa ner i sängen. Jag är super taggad inför träningen imorgon. Skall bli riktigt skönt. Det blir nog mangling av mage och axlar innan jag hoppar in och kör lite spinning. Så ser i alla fall schemat ut. Det har varit lite si och så med träningen det senaste så imorgon blir ännu ett startskott på en träningsvana som kommer hålla i sig tills nästa skada dyker upp. :/ Haja.

Tyvärr verkar jag dessutom glömt kamerasladden hos Ma för jag hittar den inte någonstans här hemma och det var där jag använde den sist. Skit också. I så fall återkommer den inte förrän i slutet på veckan som tidigast. :( Blir väl mobilbilder i veckan igen då antar jag.. :P

Go natt på er!

Med tårana fortfarande rinnande...

2009-05-16 @ 23:12:46

sitter jag i sängen. Jag visste redan tidigare idag att det skulle bli ett extra jobbigt avsked den här gången. Helgen har varit underbar. Vi pratade tidigare under kvällen om att han borde åka redan ikväll istället för klockan 5 imorgon bitti (han skall vara hemma och jobba vid 7 imorgonbitti), eftersom det är alltid lättare att hålla sig vaken än att vakna. Dessutom har vi sovit flera timmar idag mitt på dagen. Det kan ju kännas som en dum vana när man ses så sällan men det är som att vi slappnar av och bygger upp energiförrådet tillsammans. Vi sover mycket, vilar, äter, ser på film, tar lugna promenader. I alla fall så började jag gråta redan innan han ens börjat packa ihop sina saker. Vi satt i soffan och myste medan vi såg på Eurovision och helt plötsligt från ingenstans kom det: "Jag älskar dig nu mer än någonsin".
Ett par uppriktiga blåa ögon sköt blixtar rakt in i mitt hjärta och alla murar föll. Tårarna sprutade och jag ville aldrig mer vara ensam. Hjärtat skrek: "Stanna föralltid!!" men som vi vet, kan man inte alltid få som man vill. Så han packade ihop grejerna med en gråtande flickvän som följde honom genom hela lägenheten. Tillslut stängdes dörren bakom honom och i badrummet kämpade jag mot tårar i ett försök att tvätta bort det stackars smink som fanns kvar i ansiktet. Kämpande mot känslan att springa efter honom som slet i kroppen hör jag en nyckel i dörren, och in stiger Han. 
Jag: "Har du glömt något?"
Han: "Ja, min flickvän." 
Sen vart det mer kyssar, mer tårar och tyvärr ännu en stängd dörr.  

Han är min ängel, det är allt jag har att säga.





Kvällen

2009-05-16 @ 18:18:38

Jag ska titta, ska ni? Vem vinner?

Ett litet pris skickas till försten som gissar rätt innan slutsignalen på röstningen! ;)

Solen försvann!

2009-05-16 @ 12:08:25

Hej på er,

dagen började så bra och solen sken från en klarblå himmel. En picknickplats valdes ut och grillen plockades fram. En liten sväng till stan innan bara för att fixa de sista med födelsedagspresenterna inför den kommande veckan. Strax efter 11 knallade vi iväg. När vi kom ut från MittiCity (shoppingcentrat) 30 minuter senare var den blåa himlen dock ett minne blott. Molnen var ÖVERALLT och med ledsna miner traskade vi hemåt. Men inget skall förstöra våran dag. Idag har jag och E varit förlovade i 1 år och nej, vi varken har eller har planer på att gifta oss inom en mycket snar framtid. Just nu har ingen av oss heltidsjobb, vi sitter i mina lägenheter och klagar på att pengarna aldrig räcker till så även om det hade varit mysigt så finns det inte en chans att det händer än på ett par år. Vilket kanske är bra eftersom vi är rätt så unga.

Men idag skall vi i alla fall mysa. Så köttet åker in i ugnen istället och potatissalladen får ätas upp i soffan framför en film istället. Man kan inte få allt men göra det bästa av situationen :)

Hoppas ni får en myslördag iaf. Vi hörs senare under dagen!

Wolverine - inget för mig.

2009-05-15 @ 20:58:20

Hej på er,

har precis kommit hem från bion. Ingen höjdar film det där, Wolverine alltså. Inte enligt mig. Men jag är ju inte så mycket för action. För mycket pang och blod och grejer. :S Sen vart det inte ens ett romantiskt slut?! Nää, tacka vet jag Hugh i Australia istället. :) Dock fick man mycket mer förståelse för de andra X-men filmerna när man sett den här så på ett sätt var den väl mycket sevärd. Betyget blir: Se den och avgör själv, this was a hard one! ;)

God morning Sunshine.

2009-05-15 @ 10:08:49

Jag känner mig lätt mörbultade efter träningsvärk och fight med E om lite sängspace under natten. Just nu ligger han kvar och sussar sött och jag funderar på att käka lite frukost. Idag står det bara roliga saker på dagordningen. Jag och E ska knata runt milen där statsloppet skall vara så att jag inte, mot all förmodan springer fel. Nä men det kan vara skönt att veta ungefär var och ungefär hur det ser ut med eventuella backar och så. Sen ska vi käka super god ceasarsallad á la Danielle till lunch och ikväll blir det nog laxgryta innan vi knallar bort mot biografen och en kväll med Wolverine.

En helt underbar fredag helt enkelt och att solen skiner gör ju bara livet sååå mycket enklare! Imorgon blir det förhoppningsvis gym. Vet inte riktigt och E låter mig gå dit själv ;) men jag är heller inte så sugen på att betala 100 kr (?!?!) för att få in honom. Nackdelen med SATS, de har skitdyra priser på allt men speciellt engångsträning. Suck!

Sola skall vi nog hinna med någongång i helgen också. Mums!

Nä, nu ska det bli frukost. Naturell yoghurt med müsli och äggmackor! Mumma!

Vet inte hur duktig jag kommer vara på att uppdatera medan älsklingen är här men jag ska försöka underhålla er så mycket jag kan! ;)



Jag vågar inte riktigt ge mig ut och springa än pga sätesmuskeln men om jag inte kan löpa in skorna så får jag väl gå in dem?!

Bloglovin'

2009-05-15 @ 09:59:05

Följ min blogg med bloglovin

Ovanstående är vad jag har pysslat med denna morgon. Printat ner alla mina bloggar på Bloglovin' och sedan fixat så att ni, genom att bara klicka på ovanstående länk, kan följa min blogg. Bra va? Faktiskt mycket enklare än att hålla på och gå in på alla bloggar 20 ggr om dagen för att de inte uppdaterar. Gå bara in på bloglovin' och se vilka som uppdaterat och vad de skriver om. Skit bra ju!

Träning!

2009-05-14 @ 18:52:09

Hej hej,

är hemma från träningen nu. Vart BootCamp. Hamnade med en nykomling. En halvtanig kille på 30 bast eller nått. Kul? Han hade nada teknik och höll på att krossa mina handleder när han skulle göra sidekicks men i övrigt var det väl ett bra motstånd. Nu har jag duschat och diskat lite och sitter i soffan i väntan på att E ska komma innanför dörren. Sen blir det myskväll med tacos!! :)

Ska lägga ner datorn nu så jag inte sitter med den när han kommer. Hörs imorgon!

Världspolitiken som en bra omgång monopol!

2009-05-14 @ 12:59:47

Hej på er,

Dagen vart väldig omvärderad helt plötsligt. Jag som trodde att jag skulle sova mig igenom förmiddagen av Folk&Försvar för att sedan kunna åka hem vid lunch, käka och ta det lugnt. Men så blev det inte. Förmiddagen var jätte spännande. Jag har blivit så inspirerad. Det är dagar som denna som jag förstår varför jag har valt den linje jag valt (Politisk Kandidat). Vi hade bland annat två kortare föreläsningar av Anne-Marie Pålsson (M) och Thomas Reis från UI. Båda pratade om super intressanta frågor så jag tänkte sammanfatta lite reflektioner så som jag uppfattade dem:

Visste ni att många av Europas länder är oerhört beroende av gas som energikälla? Länder som till exempel England, Tyskland, Italien. Visste ni dessutom att gasen i/under (Jag vet inte riktigt var den finns men...) Nordsjön håller på att ta slut och att vi inom en 5 år period behöver finna nya gasresurser?

Planer har framkommit om att bygga nya "pipelines" från Ryssland via svenskt territorium till Tyskland, den såkallade Northstream. Hur det ska se ut eller om den får gå genom Sverige har dock Sveriges regering inte tagit ställning till än så länge, vad jag vet. Men det finns även andra projekt på gång. EU kör en fuling och undersöker även andra möjligheter som att bygga rör från Azerbaijan och Turkmenistan via Turkiet in till Europa, den såkallade Nabucco-ledningen. Detta skulle innebära att gasen endast skulle fraktas på oberonde land, nato-land och europeisk mark. Detta leder dock till kompliktaioner. Först och främst blir Ryssland griniga. Inte bara för att gas är deras grej utan för att de helt ensamma importerar gas från Azerbaijan och Turkmenistan. Och är man ensam köpare kan man sätta priset själv vilket skulle göra att priserna höjs på Rysslands del om EU höjer konkurrensen. Så här ser ni, världspolitiken som en bra omgång monopol. Ryssland har beslagit Normalmstorg och släpper det inte även om de håller på att "gå i konkurrs". Dessutom satsar England på dyr teknik som innebär att man kan frysa ner gas och skeppa den land och rike runt för att sedan hetta upp den på en annan plats i världen och använda den som energikälla där. En mycket dyr men intressant satsning, eftersom det skulle leda till en världsmarknad för gas, som just nu bara ingår i bilaterala kontrakt.  
Ryssland har också andra planer på en såkallad Southstream som också ligger på EU:s bord. Det finns även andra intressanta kommentarer kring gasledningar och till exempel kriget i Georgien. Läs bara här:

Energipolitik bakom ryska kriget i Georgien

gasledning.jpg
Rysslands avsikt med kriget mot Georgien var att störta regeringen. Moskva ville påvisa sårbarheten i den energikorridor som sträcker sig via Georgien från Kaspiska havet till Medelhavet. Syftet var att stärka Ryssland och motverka att Europa diversifierar sin energiimport. Aggressionen gör dock att Europa och USA omvärderar Ryssland, skriver Svante Cornell i Georgetown Journal of International Affairs.
(http://www.utrikesbloggen.se/index.php?option=com_content&task=view&id=2503&Itemid=26)


Eller den här sidan har super intressant information om Ryssland och Southstream:

http://www.caspiananalys.se/Southstreamprojektet.html
 
Alla dessa beslut i händerna på höjadare och vi som påverkas vet ingenting?! (Vi tror att vi inte påverkas men även om Sverige inte direkt är beroende av gasen i någon speciellt stor utsträcking så borde ekonomiska kriser, terrorattentat och annat om något lärt oss att globalisering knyter ihop alla delar av världen!) Att jag dagar som den här vill bli politiker handlar nog mycket om frihet. Skall de spela om mina få år som jag faktiskt har på jorden, då ska jag faktiskt vara med och gapa. Det finns så mycket intressant i världen att diskutera om. Ta reda på mer gott folk och gör er röst hörd. Rösta till EU-parlamentet den 7 juni. Jag har faktiskt inte kollat upp om jag får rösta än eftersom jag är isländsk medborgare men om jag skulle få en röstsedel hem i mitten på maj skall jag lätt ta en hel dag bara till att sitta vid datorn och kolla upp alla partier, alla kandidater och alla åsikter.

Visste ni att Fader vår har cirka 55 ord medan EU:s regleringar angående karameller finns i dockument på över 25000 ord?!

Nu har jag varit nog seriös för idag. Jag skall läsa lite mer om gasledningarna dock medan jag lagar lite lunch :) Ha en super bra torsdag!

Tidig torsdag :(

2009-05-14 @ 07:40:15

Shit vad trött jag är!! Det är så att det gör ont i kroppen. Tyvärr insåg jag att jag gjorde mig iordning så snabbt så jag egentligen kunde sovit en havltimma till men är det inte konstigt? Ibland tar det jätte lång tid att välja kläder och greja men ibland tar det inte mer än 10 minuter. Idag var en sådan dag. Gröten stog i micron medan jag fixade håret och tog på mig kläder. När jag sedan käkat upp vart det inte så mycket mer att göra. Det blir cykel till skolan idag med men det tar inte mer än 30 minuter så det räcker att åka om typ en timma.. Suck.

Gjort: Vaknat & gjort mig iordning.
Planer: Äta frukost, cykla till skolan, träna och mysa med E.
Ser på: Skärmen.
Lyssnar på: Nyheterna på Svt1. 
Läser: Det jag skriver.
Dricker: Nada.
Äter: Inget.
Bästa: E kommer idag!
Sämsta: Att jag är SÅÅÅ trött!.
Väder: Grått. :/
Dagens favoritsak: Träningskortet.
Vill ha: Mer sömn!
Dagens outfit:  Baggy jeans från VM och grå tröja.

Hemma igen!

2009-05-14 @ 00:55:18

Hej på er,

förstår egentligen inte varför jag sitter framför datorn när jag egentligen borde sova men ni betyder så mycket för mig, mina kära läsare, så här kommer ännu en uppdatering under en egentligen opassande tidpunkt! ;)

Har just kommit hem från jobbet, tvättat av sminket (den stackars masaran jag orkade kleta på idag), borstat tänderna, plockat ur linserna och tagit med mig datorn upp i sängen. Helt slut!! Om 6 timmar ringer klockan.. Shit, jag kommer vara helt slut imorgon! Jag som ALLTID brukar sova MINST 8 timmar per natt. Haja. Jag får sova mig igenom folk&försvar på förmiddagen. Sen ska jag hem, powernap, plugga lite och sen träna. Sen kommer Han med stort H hit. Gud vad lycklig jag blir bara av att tänka på det. Nu är det typ 3 veckor sedan vi såg sist gång. Såhär länge har vi nog aldrig varit ifrån varandra. Ska bli så skönt att få krypa upp i hans armar.

Imorgon blir det boot-camp på SATS. Ska bli såå skönt att komma igång med träningen igen. Lite beroende på vem som har den kanske det blir lite mangling av diverse muskler innan. Vem vet? Tänkte att jag skulle lägga mig i solariet också en stund men Älsklingen ville följa med och sola så det får jag la skjuta på en dag eller två. Han blir mer och mer lik mig för var dag som går. Träningstokig, älskar att sola.. Men finns det något bättre än att känna värmen mot huden och all D-vitamin spridas i kroppen? Dessutom känner man sig mycket fräschare när man har lite färg och man slipper att bränna sig under sommaren första dag i solsken. :P

Nu ska jag krypa ner i sängen. Nästa uppdatering kommer säkerligen imorgon runt lunch. Ha de bra tills dess!



Jag och min älskling har sovmorgon. Känns som att sist gång det hände var när kortet togs, för cirka 6 månader sen...

Skola :)

2009-05-13 @ 15:12:53

Sitter i skolan och ska fatta mig kort. Makroekonomiska aspekter på Kenya är super intressant! ;) Nä alla andra är så duktiga så det ska jag med va! :) Hörs inatt!

God morgon onsdag!

2009-05-13 @ 08:37:03

Gjort: Vaknat & gjort mig iordning.
Planer: Äta frukost, cykla till skolan, plugga och sist men inte minst jobba 17-00.
Ser på: Skärmen.
Lyssnar på: Nyheterna på Svt1. 
Läser: Det jag skriver.
Dricker: Nada.
Äter: Havrgrynsgröt.
Bästa: Solen skiner!
Sämsta: Att det blir en lååång dag.
Väder: Blått och ljust.
Dagens favoritsak: Cykeln?
Vill ha: Allt...
Dagens outfit:  Jeans från Diesel, linne och gul kofta. :)

Sova, sova, sova, säng, säng, säng...

2009-05-12 @ 23:26:25

Här kommer ett par sena ord bara för att berätta att jag är hemma i Ks. Fruktansvärt tomt är det. Har hunnit sväng ihop lite lins- och blomkålsröra som åker med till skolan imorgon. Det blir en hektisk dag imorgon. Upp och till skolan. Och sen blir det hem snabbt för att hämta nya grejer och iväg till jobbet. Slutar 00.00. Sen upp tidigt på torsdag och iväg till skolan. Så imorgon blir det tyvärr inte mycket bloggat.. Kanske ett go morgon- och ett go nattinlägg om ni har tur! :/

Nu måste jag krypa ner i sängen. Imorgon skall jag upp hyfsat tidigt för att pumpa upp cykeln och dra iväg till skolan. Det får bli morgondagens motion! :) Go natt!

Jag HÄLSOFREAK - Nää?!

2009-05-12 @ 17:02:20

Eller jo, kanske.. :P Hälsofreak är något som jag blivit kallad flera gånger under de senaste dagarna som gått men jag tar det som en komplimang. Först tänkte jag: Jag hälsofreak - näää?! Men sen insåg jag att jo, det är nog så. Det har nog blivit mer och mer så under våren och på ett sätt känns det skönt. Istället för att behålla ett negativt och skadligt beteende som bara handlade om att gå ner i vikt och att INTE äta saker, har jag läst på. Plöjt hälsobloggar, hälsoböcker, hemsidor och startat ett nytt beteende. Nu har jag två andra mål: Muskler och hälsosam kost. Och det är såå skönt!! Nu är livet fyllt av massa FÅR äta och för att uppnå målet med mer deffade muskler så har liksom kosten kommit av sig själv. Det känns så skönt att fylla huvudet med produktiva tankar istället för destruktiva.

Jag kan faktiskt inte säga exakt när jag åt godis senaste och suget är nästan helt borta. Jag går förbi hyllorna i affären utan att ens märka det. Tar extra tid på mig vid grönsaksdiskarna för att se om de fått in något nytt spännande och har testat det mesta som ligger där med varierande resultat.

Läsk vet jag inte heller när jag drack senaste. Antagligen ett par munnar på jobbet där det slinker ner när magen kurrar för mycket och humöret är på väg ner i en jätte socker-dipp. Annars har det i stort sett bara blivit vatten och te för min del och jag känner mig faktiskt helt tillfredställd. Vatten är en otroligt underskattad dryck. Ha bara ett par citronskivor eller ett par jordgubbar i kannan så blir det mums!

Chips var det säkertligen över två månader sen jag åt sist men det var också min stora synd i livet. Jag vräckte i mig en hel påse själv och fick förutom ouppskattade muffinskanter, finnar och en kass mage. Nu har jag inte ens så mycket som tittat åt chipsen, dock slinker en hel del chillinötter ner men hey, jag är som sagt fylld av FÅR nu, inte FÖRBJUDET, och chillinötter är helt klart tillåtet.

Glass ersatte till en början chips och godis men det kändes inte hållbart för varken plånboken, magen eller målet så det fick bli mindre sådant. Jag äter fortfarande glass när solen skiner men inte 2-3 liter själv i veckan.. :P

Istället blir det mycket nötter och en massa frukt!! Jag försöker hålla mig till lagom portioner kolhydrater (Jag har testat dieter utan för att se hur kroppen reagerar och min kollapsar totalt. Kolisar för mig helt enkelt!!) mycket protein och grönsaker. Jag måste nästan alltid få in grönsakerna i själv måltiden annars äter jag inte upp dem. Jag är inte så duktig att jag tycker om grönsaker, inte än.. :P

När kvällens färdkost blev en frukt/nötblandning och Bonaqua så kanske jag kan hålla med.. Jag är lite av ett hälsofreak! :P


Håret :)

2009-05-12 @ 12:24:30

Tittade på lite gamla bilder och shit vad håret har växt trots att jag klippt det många gånger. Jag har försökt låta det växa ut många gånger men jag klarar inte av att bara låta det växa och under tiden se ut som kriget så det slutar alltid med att jag klipper av de stackars centimeter jag lyckas sparat ihop men kolla här:

I typ september 2008; Kristina och jag.



Idag:


Det är ooo så nära axlarna nu :) Snart kanske jag får upp håret i en tofs för första gången på jag vet inte hur länge..

Okej, jag hade ungefär samma längd för typ 1 år sedan men då var hela håret förstört efter en massa hemmafärg och permanent. Ingen höjdare!! Så typ 4 dagar efter stundenten klippte jag av allt igen :) Och nu har jag låtit friskt hår men min egen färg växa ut och jag kan väl meddela att hela släkten som är 40+ är glada. De är lite trötta på mitt röda, oranga, svarta hårväxlande. Ena stunden platt, andra afro. Men jag tror man måste testa det mesta innan man bestämmer sig. Jag och min storasyster är masters på att mixa med håret, men hey, det blir typ alltid snyggt. Min oranga var väl ingen höjdare men syrran gjorde knallrosa en gång och det var riktigt coolt. Kanske man ska testa en vacker dag? Då får man ha keps på sig på jobbet dessutom! :P Haha..

Besviken på allt utom solen!

2009-05-12 @ 09:53:51

Känner mig just nu rätt så ambivalent. Jag ringde ännu en skiftledare på jobbet, som inte heller kunde boka tiderna åt mig. Kanske ska jag vara glad för det men det var sådana där bra tider, kvällar och helger. Eller ah, kvällarna finns inte kvar längre och helgen lär väl inte heller finnas kvar när jag väl hittar någon som kan boka åt mig. Jag blir så arg?! Är det såhär man behandlar sina anställda?! Jag har skickat ett mail till chefen som säkert löser problemet, men hon kommer ju inte tillbaka förrän på fredag och jag har ingen lust att invänta svar. Jag vill att hon ska hjälpa mig NU! 

Just nu hatar jag mitt älskade jobb!

Här kommer dagens lista: 

Gjort: Vaknat & ätit frukost.
Planer: Ta en promenad, plugga lite och åka hem.
Ser på: Skärmen.
Lyssnar på: Inget.
Läser: Det jag skriver.
Dricker: Nada.
Äter: Flngor.
Bästa: Solen skiner!
Sämsta: Jag saknar E, jag åker hem från Emma, jag har inte tid med någonting och just nu hatar jag mitt älskade jobb?!
Väder: Blått och ljust.
Dagens favoritsak: Telefonen?
Vill ha: Allt...
Dagens outfit:  Hmmm..

Chockad

2009-05-11 @ 22:40:03

Jag har just legat i soffan i 1 timma med E i telefonen och mått så dåligt. Jag lyckades sammanställa mina tre scheman och drabbades av en gigantisk chock. Jag insåg just att jag måste jobba häcken av mig för att ha råd med hyran och grejer under sommaren. Det blir alltså lite av prio 1.. Skolan är just nu sååå hektiskt. Från att gå från ett helt okej tempo, fick vi helt plötsligt ett jätte grupparbete som jag känner STOR ångest inför av många anledningar, vilket gjorde att jag insåg att jag skulle behöva dubbla tiden som jag lägger på skolarbete. Vilket helt klart också hamnar på prio 1 men om det är grupparbete hela dagarna och jobbar hela kvällarna och helgerna, hur ska jag hinna plugga till tentan om 2 veckor? Och utöver det är det massa kalas i maj... Suck. Min älskade lillebror fyller 13 och jag vet att han jätte gärna vill att jag kommer hem. Vilken trettonåring skulle inte vilja att syskonen kom hem och grattade på födelsedagen? Dessutom fyller pappa 45 och jag har typ lovat att jag ska komma hem då men som schemat ser ut just nu kommer någon bli sur.

Antingen grupparbetesmedlemmarna eller familjemedlemmarna? Och både betyder faktiskt mycket för mig. Tjejerna i gruppen är några jätta goa tjejer som jag precis börjat umgås med och de enda i min klass som jag umgås med lite på fritiden. Känner inte direkt för att sumpa det men skall jag verkligen dissa min egen familj? Shit, jag mår verkligen dåligt.

Såhär delad känner jag mig:

Dilemma 1: Jobb (mat och hyra under sommaren) eller plugga till tentan (och slippa omtenta)?
Dilemma 2: Fira familj eller vara maximalt engagerad i ett grupparbete där det redan känns som att alla tycker att jag är gruppens svaga länk?

Helt plötsligt insåg jag att jag kommer behöva göra någon ledsen. Så blir det när man släpper kontrollen ett tag och låter 1 schema bli 3. Ett i kalendern, ett i huvudet och jobbschemat på internet. Fast om jag ändå hade haft koll på mina scheman så hade det faktiskt inte hjälpt. jag hade varken kunant flytta på hyrebetalningar, födelsedagar eller skolarbeten...

Fan, hur ska jag göra nu då? Jag måste ringa mamma imorgon...



Jag önskar jag kunde dela på mig och vara på minst 2 ställen samtidigt!

Inget vettigt...

2009-05-11 @ 20:48:45

Hej på er,

idag har det varit ännu en dag av bara förslappning. Just nu kollar vi på Knight Rider, den nya versionen. Lite mysigt faktiskt. Kommer ihåg när jag såg på den gamla med David Hasselhoff när jag var liten. :) :P

Marcus var här en sväng och vi satt och tjatade lite. Annars har jag faktiskt inte gått utanför dörren idag, skäms på mig.

Nu ska jag ringa E. Det lät som att han behövde mig. Vettigare uppdatering kommer imorgon :)

Mitt i pluggandet..

2009-05-11 @ 14:24:55

..fick jag mig ett gott skratt. Satt och läste igenom en av power point presentationerna vi fått från en föreläsare om

"Myter och missförstånd i bistånds debatten" eller varför det inte räcker med att "vilja väl?"

På en av bilderna skriver han såhär:

"Rättvisa"

  • Ett vanligt ord i sammanhanget.
  • Ett rent politiskt begrepp som används i syfte att fördunkla, eller i bästa fall vinna någonslags politisk konsensus om ingenting.
  • Vem är emot rättvisa? Definitionen av vad som är rättvist kommer att skilja sig.
  • "Vad som är rättvist för mig är inte nödvändigtvis rättvist för dig" sammanfattar Socialpsykologisk forskning om hur människor upplever rättvisa.
  • Använd aldrig detta ord om ni är över 12 år!

Jag vet inte om ni tycker det är lika roligt som jag. Ni pluggar antagligen inte global ekonomi just nu men sittades med en blivande affärsjurist i soffan, så tyckte vi båda två att det var rätt roligt! :)

Till skillnad från resten som får oss att känns ungefär såhär:

Ännu en bra film...

2009-05-11 @ 12:55:27



Nu blir det bakad potatis och plugg.. :P Kan livet bli bättre? ;P

Måndagsmorgon

2009-05-11 @ 10:28:20

Hej på er,

sitter i bädsoffan och kollar på tv. Helst hade jag nog sovit ett par timmar till för huvudet känns helt mosigt men eftersom jag har en fruktansvärd träningsvärk i hela kroppen och har pressat tänder inatt (precis som varje natt de senaste 3 veckorna) så känns inte den tanken heller så lockande. Jag och Ma som hade planer på att dra oss in mot stan, tittade ut när klockan när klockan ringde imorse och insåg att molnen var grå och det blåste en hel del. Ingen promenix dit helt enkelt. Det får bli ännu en lugn dag och idag, tänkte vi ta tag i vårat pluggande. Både Ma och jag behöver det!
 
Ikväll blir det kanske middag med Marcus. Det hade varit mys. Vi får se vad han har för planer efter skolan. Imorgon är det dags att dra sig hemåt. Känns tråkigt faktiskt men samtidigt skönt. Skönt att komma hem till gymmet, garderoben och sängen. Tråkigt att inte få skratta, retas och mysa mer med Ma, men jag antar att man inte kan få allt här i livet

Hon ligger och sover i sin säng just nu och jag vill inte väcka henne. Hon har förlorat både en släkting och sin hund som hon tycker så mycket om, på mindre än en vecka. Jag vet inte om hon vill att jag skriver det här och jag ber om ursäkt men jag vill verkligen att vi alla skall börja känner mer respekt för livet och de få dagar vi har. Vi vet aldrig när det börjar eller slutar.

Nu ska jag försöka få ihop lite frukost, tyst som en mus. Det är måndag idag, Carpe Diem!

Filmrecension

2009-05-10 @ 23:56:45

Hej på er,

kvällen avslutades med Australia som jag inte vet om jag tyckte var en mycket bra film eller en mycket dålig/jobbig film. Det var en medryckande film och jag som är så känslig för sådant tyckte nästan att den var lite för jobbig. Jag skrek och var arg, jag grät och jag skrattade. Det var som en emotionell bergochdal-bana och jag vet inte om mitt stackars hjärta klarar av såndant! :P Men det är helt klart sevärd, så se den med någon som du kan vara känslomässig med och förbered dig för att använda hela känslospektrat.

Helt slut!!

2009-05-10 @ 18:39:25

Hej på er,

nu sitter jag i soffan och kan knappt lyfta armarna, så trött är jag. Emma orkade inte klia sig på näsan efter passet så hon fick möta armen halvvägs upp med att luta ner huvudet, typ på den nivån är det. Idag har det blivit diskat, tränat och kollat på tv. Träninen var underbar! Det var så skönt att gå på ett pas för första gången på typ 3 veckor. Jag hade riktigt lätta vikter på alla muskler och det räckte verkligen. Sätesmuskeln kändes efter utfallen så det blir vila igen nu för att se hur det känns imorgon. Satsar på film och fruktsallad ikväll. MUMS!

Nu ska jag släpa mig in i duschen! Hörs eventuellt senare eller imorgon :) Då har vi stoora planer! ;)

Taggade för träning!!

2009-05-10 @ 14:49:13

Jag:





Emma:



Bloggar

2009-05-10 @ 11:59:08

Dessa bloggar läser alltid jag:

http://micromiss.blogg.se/ - Super bra sminkinspiration :)
http://halsogudinnan.blogg.se/ - Tips om hälsa
http://linajohansson.blogspot.com/ - Träning, träning, träning
http://cristiin.blogg.se/ - Cristin på jobbet
http://emliscious.blogspot.com/ - Mera träning
http://callingfromlondon.blogg.se/ - En av mina två bästa vänner som förtillfället befinner sig i England.
http://martyshome.blogg.se/ - Min systers blogg.
http://vackravega.blogg.se/ - Ännu en av min systers skapelser. Pyssel och knåp har vi här!

Söndag

2009-05-10 @ 11:47:59

God morgon på er!

Hoppas allt är bra med er och att ni hade en toppen lördag! Det hade i alla fall jag. Vi låg framför tv:n större delen av dagen och såg på film gjorde vi med. Vi avslutade dagen med "Princess of thieves" - himla bra film faktiskt med Keira Knightley. Innan dess var vi hemma hos Annelie och spelade lite knockout-wist och sen svängde vi förbi McD för att köpa lite McFlurry Marängswiss, och det är klart att den var precis så god som alla sa. Både jag och Ma blev ledsen när den var slut. :P Alltså starkt rekommenderad! Men 20,- är rätt så mycket för en glass så man får hoppas att man kommer till nybörjarna bakom disken för de gör alltid glassen mycket större än den skall vara. :) Min var hela vägen upp till kanten, typ 1/3 större än den ska vara. Egentligen skall det bara vara tre varv med glass från combomaskinen men jag brukar också göra mina ganska så stora, det kostar ju ändå en hel del! :P 

Idag skall det blir lite tv, en hel del plugg och lite träning. Skall på ett Pump pass men jag ska ta det lugnt eftersom jag inte vet riktigt hur sätesmuskeln kommer reagera. Men nu har jag ju inte tränat på 2,5 vecka mer än lite överkroppsgym så det ska bli så skönt att komma igång sakta men säkert. :)

Vad har du för planer denna söndag? :)

Dagens tablå

2009-05-09 @ 18:19:55



Båda två att rekommendera!

Dagens outfit

2009-05-09 @ 18:18:44


Lördag!

2009-05-09 @ 13:57:45

Humör:  SLÖ!
Gjort: Vaknat & ätit frukost.
Planer: Mys med Ma. Plugga lite och ligga i soffan!
Ser på: Skärmen.
Lyssnar på: Mtv.
Läser: Det jag skriver.
Dricker: VATTEN!
Äter: Inte mycket, är super mätt just nu.
Bästa: Jag är hos Ma och jag älskar det!
Sämsta: Jag saknar E så det gör ont!
Väder: Sunshine!
Dagens favoritsak: Hmm, mjukisbyxorna.
Vill ha: Mer pengar på kontot?
Dagens outfit:  Pyjamaströja och mjukisbyxor!

Fredagkväll var party!

2009-05-09 @ 13:52:51

Det första vi fick göra var att limma mitt nya glas så att foten skulle sitta kvar för det ville den verkligen inte!



Ma fixade drinkarna som vi sedan hällde upp på Pet-flaska, vilket förstörde glamouren men vad gör man när man inte vill släpa runt ingredienserna från förfest till förfest!



Marcus dök upp på förfesten och det var himla trevligt!



Andra förfesten:



Tillslut kom vi till utekravallen, det slutade regna och Petter gick upp på scenen!



Såhär bra tycket jag att det var: ;)



Och imorse vart det dagen efter frukost:



Nu ligger vi i soffan och kollar på "snacka om nyheter". Slappt blir det idag! Lite plugg och mycket tv! :)
Ha en super lördag!

Lots of pictures!

2009-05-08 @ 13:37:52

Nu har vi pluggat lite och Ma står i köket och lagar mums-mat tills oss. :) Jag hittade mina glasögon som jag trodde att jag glömt tagit med och insåg att än så länge har jag faktiskt inte kommit på någonting som jag glömt, är det inte helt fantastiskt?! Så lite bilder till er alla:

Ma in das Kitchen!


Mas fina lgh:


Mas födelsedags present som hon fick av mig har hon snällt satt upp på väggen. Japp, det är jag längst till vänster, Ma i mitten och Fny längst till höger:


Mas fina senapsgula overall:


Och sist men inte minst, en förmiddagens-outfit:


Ikväll blire party och såklart åker kameran med! Ha en super dag!

Lugn morgon

2009-05-08 @ 11:06:27

Hej på er,

jag sitter i sängen med datorn i knät, lyssnar på musik och tv:n står på. Inte direkt energisnålt men det känns mindre ensamt då. Emma är i skolan och håller tal. Hon är så duktig. Tanken är väl att vi ska plugga lite och greja medans jag är här. Hon har en stor tenta och jag måste gå igenom alla powerpoint presentationer som har kommit ut på kurshemsidan. Visst måste man vara duktig ibland men innan dess unnar jag mig en lugn morgon. Jag skall snart hoppa in i duschen och göra mig iordning. Idag blir det en ordentlig sminkning första gången på säkert 1 månad. Somliga kan inte gå utanför dörren utan smink, lika konstigt tycker jag men det är ju deras val. Jag ser ju ut som jag gör och om du är värd att lägga tid på kommer du ju ändå förr eller senare (oftast förr) se mig utan smink så varför försöka dölja något från början? :) You're so beautiful!




Snart är det dags för duschen och sen ska jag diska och marinera lite kött till grillningen ikväll. Ha världens bästa fredag allihopa!

Till dig älskling!

2009-05-08 @ 10:56:36



Jag älskar verkligen den här låten!

TGIF!

2009-05-08 @ 10:24:04


Humör:
Taggad!
Gjort: Vaknat & ätit frukost.
Planer: Mys med Ma. Grillning och partaj ikväll. Utekravallen, jippi! Lnkp rocks!
Ser på: Skärmen.
Lyssnar på: Mtv.
Läser: Det jag skriver.
Dricker: Inget.
Äter: Havregrynsgröt. :) Nyttigt, nyttigt!
Bästa: Jag är hos Ma och jag älskar det!
Sämsta: Hmm, att det var två veckor sedan jag träffade E sist och att jag måste vänta minst 1 vecka till.. :( Tre veckor är nog det längsta vi någonsin varit ifrån varandra och det är super jobbigt!
Väder: Just nu SOOL!
Dagens favoritsak: Ma :P
Vill ha: Allt är nog rätt bra som det är :)
Dagens outfit:  Hmm, vet inte. Kanske kommer en bild sernare om ni har tur :P

På tåget

2009-05-07 @ 17:19:29

Hej på er,

nu sitter jag här på tåget med datorn i högsta hugg, precis som utlovat. Degerfors har vi precit lämnat bakom oss och jag är på väg mot huvudstaden, fast jag ska ju inte ända fram dock. Katrineholm blir mellanlandningen i. Jag har köpt biljett utan sittplats för jag tycker inte om att lägga massa pengar på sådant, helt otroligt att det ska kosta typ 50,- extra om man ska få någonstans att sitta. Men samtidigt är det fruktansvärt jobbigt att gå på ett tåg och behöva byta plats 3 ggr eftersom du alltid sitter på någon annans plats. Men man kan ju inte vänta tills sist med att sätta sig heller för då tar ju alla andra utan sttplats de platser som finns kvar. Så det är dagens I-lands problem. Sluta ta så höga summor för att låta folk sitta. Spela på folk osäkerhet på det viset? Jag menar, alla sitter ju tills slut i alla fall. Ska inte sittplats ingå i priset?! Suck.

Haja, än så länge har jag i alla fall inte kommit på vad jag har glömt men jag sitter bara och väntar. Det har nog aldrig hänt att jag fått med mig allt när jag ska åka någonstans. Så vi får vänta och se. Men den älskade pärlan fick ju följa med så jag kan uppdatera er med lite bilder och grejer. (Jag älskar min dator!) :)

Om en timma ungefär kommer jag fram till Katrineholm och där blir det till att försöka hitta lite käk och perrongen varifrån nästa tåg går. Framme är jag inte förrän 19.55 ikväll men det är det värt! Hörs senare!

Torsdag

2009-05-07 @ 11:56:52

Hej på er,

jobbet blev som vanligt längre än vad det skulle varit men klagar jag? No, no. Jag skulle börjat 17 men fick för mig att det var 16 så jag var där tidigare och fick faktiskt då också börja 16. Sen skulle jag slutat 00 men det sluta med att jag tog stängning. Så 02.15 vart jag hemma och helt slut. Efter ett kort samtal med älsklingen som inte kunde sova, kröp jag äntligen ner i sängen och somna gott. Fast jag drömde mardrömmar hela natten. Drömde att E gjorde slut för att han var kär i en annan tjej, vilket gjorde att jag tillbringade resten av drömmen att springa runt och storgråta. Bör jag tillägga att kudda var super blöt när jag vaknade. Älskling, lämna mig inte! ;(

9.00 ringde Ma älsklingen och var helt förstörd. Låg och lyssnade på hennes fina röst ett tag, tröstade lite, bara pratade lite. När hon mådde lite bättre la vi på och jag stensomnade igen till klockan 11. Då var det dags att gå upp. Mycket som ska hinnas med nu, blogga, packa, diska, göra mig iordning. Får se om jag hinner till skolan i tid. ;)

Jag pratade en sväng med mamma också igårkväll på rasten och jag får säga att ibland vet mamma bäst. Det är sällan jag och min mamma är överens men ibland är det skönt med lite moderliga råd, men inte alltid! ;P

Nu måste jag tillbaka till min lunch och fortsätta packa. Jag vet inte än om jag tar med datorn, det beror på om jag har plats i väskan. I så fall kommer nästa inlägg på tåget, annars får ni vänta tills jag får tillgång till Em-Pems dator. ;)

Ha världens bästa torsdag, det ska jag ha!

Oh no!

2009-05-06 @ 14:45:21

Ingen bra dag idag. Känns som att folk idiotförklarar mig, ignorerar mig och är allt annat än tillmötesgående. Och idag känner jag, är inte den dagen då jag är bäst på att hantera sånt. Jag är stressad och trött, träningsvärken i ryggen har övergått till smärta i ryggslutet och allting känns bara piss. Jag vill krypa ner hos E, eller hos Ma. Det är tur att jag får åka till henne och kurera mitt sinne lite.

Dock fick jag en pleasent surprise idag. Min träningsdagbok från Fitness kom och nu känner jag mig riktigt pepp på att sätta igång på riktigt igen. (Eller så riktigt det kan bli utan rygg och rumpa?!) Tänkte ta mig en vända till gymmet imorgon förmiddag men det blir nog bara sova, plugga lite och packa innan skolan. Första träningspasset får alltså bli tillsammans med Em-Pem. Gud vilken underbar helg vi ska ha!!



Nu ska jag sova 30 minuter innan det är dags att göra sig iordning för jobbet! ;)

 

(Hoppas kunderna är på bra humör idag?!)

Tisdagstankar om träning

2009-05-05 @ 22:21:01

Sitter och slöar i sängen. Träningen känns just nu långt borta, men ändå inte så långt. Både mage och rygg har lite känningar från gårdagens mangling. Känns skönt att det tar men att träna bara överkropp typ 2-3 ggr i veckan är inte så inspirerande. Jovisst, det är ju där jag behöver träningen om jag vill se ut som alla bilder jag tittar på men det blir lätt långtråkigt. Jag som alltid varit så varierad i min träning har just nu ingen cardio alls. Det känns helt piss faktiskt, om jag ska vara ärlig. Den här skadan i sätesmuskeln gör mig deprimerad. Jag som vill ut och cykla, jogga, köra spinning, gå på långa promenader i solskenet. Nä, det vart inget med det. Då blir jag liksom extra lat åt andra hållet och kollar bara på tv på dagarna. Jag vill att den ska vara bra nu! Pappa säger dock att det inte går att skynda på mer än när jag bara vilar. Så fort jag börjar exprementera med att börja träna igen kommer det ta längre tid för muskeln att återhämta sig och risken är förstås stor att det blir värre igen. Så, jag gör som du säger farsan, vilket för första gången någonsin innebär att ligga på sofflocket istället för att snöra på sig löpardojjorna.

Jag satt just och spanade igenom lite artiklar på muscles.se. Jag insåg att mina muskler som jag vill bygg kommer ta ett tag att bygga upp så att köra sommaren 2010 blir nog lagom. Då ska jag även få med min syster och vi ska vara "the sisthas 2010" liksom. :P Dessutom skall vi ha med oss världens sötaste ungar så om vi ska slåss med småttingarna om uppmärksamheten så gäller det nog att satsa stenhårt! ;) Så jag inväntar sommaren 2009 med lite skam. Vågen slår högre än någonsin men jag säger att det beror på mina nyförvärvade armmuskler. Dock har jag börjat få till en hyfsad rutin så den tänker jag följa och detta skall bli sista året jag önskar att baddräkter också skulle ge bikini bränna så att det som finns emellan en hyfsad rumpa och små men helt okej bröst, inte behövde synas. I wish... Nästa år skall jag dock stoltsera och gå i magtröja heeeeeela sommaren, även om det regnar! ;) Man tagar vad man haver lite så. Jag har ingen annan att skylla än mig själv för att jag inte tog tag i situationen förrän i mitten av april. :S

Så det var väl dagens tankar. Det är konstigt hur man kan känns sig mycket tjockare bara av att inte träna cardio. Hoppas, hoppas, hoppas att sätesmuskels-helvettet blir bra snart. Go natt på er!

Tisdagkväll

2009-05-05 @ 21:22:26

Hej på er,

Idag har varit en lugn och skön dag. Jag gick upp tidigt imorse och åkte till skolan så att jag var där vid 8. Jag satt strax över en timma i biblioteket på plan 2, det tysta planet. Det är typ det enda stället i biblioteket som jag kan plugga på. Jag pluggar oftast hemma i min lägenhet för jag måste ha i stort sett helt tyst när jag läser. När jag gick på högstadiet hade jag alltid hög musik på men det funkar bara inte längre. Jag kan heller inte ha folk omkring mig som pratar för det slutar med att jag bara sitter och lyssnar på vad de säger istället för att göra det jag ska göra. Idag höll jag på att bli helt galen när en dam gick stod strax utanför mitt grupprum på det TYSTA planet och pratade i mobiltelefon om någon kille som hon dejtade som inte ville äta middag på det sättet som hon ville äta middag på. Jag höll på att bli helt galen flera gånger och var på väg ut för att ställa mig och veva och peka på den stora skylten med texten: "Mobilförbud". Skall det vara så svårt att hålla sig från källarplan om man nu måste prata hur högt som helst?

Haja, sen vart det i alla fall föreläsning och det blev inte så mycket jag förstod av den men jag var i alla fall där. Första timmen gick bra men jag nickade till flera gånger. Andra timman löste jag korsord och tredje timman försökte jag förstå men fattade inte alls vad han menade eftersom jag inte lyssnat hela föregående timma. Sedan lämnade jag in lappen om att vara fadder till utlädska studenter nästa år och sist men inte minst gick jah hem till Filip och co och kastade mig på soffan. Det blev massa mat och flera avsnitt av Las Vegas innan jag tillslut, vid 20-tiden, orkade masa mig bort till busshållsplatsen igen. Men det har varit skönt med en slappar däg för morgondagen kommer blir KAOS! Först skall jag ha dubbelföreläsning, 9-12 plus 13-15. 16.00 börjar jobbet och jag jobbar fram till 00. Kul? Men, men. A girl got to do what a girl got to do! :)

Det var dagens och morgondagens strapatser. Kanske kommer ytterligare ett inlägg med lite träningreflektioner innan jag kryper ner i sängen men först skall jag laga lite mat för jag behöver dubbla matlådor med meig till skolan imorgon. :)

Tisdag!

2009-05-05 @ 07:05:19

Humör: Trött!
Gjort: Vaknat & ätit frukost.
Planer: Skola är dagens stora plan. Det kommer bli en hel del sådant idag förhoppningsvis. :)
Ser på: Skärmen.
Lyssnar på: Tv:n, Tyra Banks show. Jag höll på att börja gråta när jag kollade på nyheterna och hörde om den turkiska bröllopsfesten som blev blodbad. (DET ÄR INTE OKEJ?!! Bröllop skall vara lyckligt för ALLA!!!)
Läser: Det jag skriver.
Dricker: Inget.
Äter: Inget.
Bästa: Att det bara är två dagar kvar tills jag ska hem till Ma.
Sämsta: Att det är piss väder idag och att jag är super trött.
Väder: Moln och regn.
Dagens favoritsak: Soffan.
Vill ha: En frisk sätesmuskel. NU!
Dagens outfit:  Hmm, vet inte. Kanske kommer en bild sernare om ni har tur :P

Stress

2009-05-04 @ 21:37:26

Jag började nyss på ett inlägg om hur jag just nu skulle gå in i slutspurten på "Beach 2009", vilket är ett oseriöst projekt jag och min kille skojat runt om men samtidigt halvt och halvt satsat på. Dock kände jag mig stressad av bara tanken. Det är 5 veckor kvar till jag ska springa Stadloppet och det var då som målgången skulle vara men eftersom jag blev seriös så sent (Började i januari men blev inte seriös förrän efter påsk?!) och nu varit skadad ett bra tag så vet jag att jag aldrig kommer hinna få kroppen jag vill ha. Små, små förändringar har börjat synas från vårens oregelbunda träning och peppar mig men musklerna jag vill bygga tar lite tid. Som tjej är det inte jätte lätt att få armmuskler och speciellt inte när armarna från början ser ut som spagetti! :P

Så istället för att göra som alla småtjejer gör varje år, försöka "sista minuten banta/träna" skall jag fortsätta följa mitt träningsschema och invänta sommaren 2010. Då har jag hela hösten och hela våren på mig att träna. Just nu är jag nöjd med att träna och äta bra, så som jag gjort de senaste veckorna. :) Jag orkar inte stressa. Framstressade resultat håller antingen inte i längden eller så blir de ändå inte som man vill ha dem. '

Sommaren 2009 (Nu är det här i u för sig Beyoncé men ni hajar..)



Sommaren 2010

 
 

Måndag

2009-05-04 @ 17:17:06

Hej på er,

idag har det varit fullt upp. Mycket som händer här. Först var jag och solade imorse. Mums! Det var så skönt, det var ett tag sen sist nu. Haja, sen vart det hem, göra sig iordning och iväg till optikern för linskontroll som för övrigt gick super bra. Sen vart det första bästa buss till skolan, föreläsning och lite plugg. Sist men inte minst en sväng till gymmet. Överkroppen manglad. Efter 1,5 timme var jag helt slut och promenaden hem kändes två mil trots att jag inte ens tränat ben. Imorgon var tanken att jag skulle försöka mig på spinning med min favorit ledare men skall jag vara ärlig känns inte sätesmuskeln riktigt redo och om jag ska bli bra någon gång är det rätt viktigt att ta det lugnt. Kanske blir det bara en promenad istället.

Just nu önskar jag att jag inte anmält mig till stadsloppet. Det gör mig bara stressad och jag kommer ändå inte kunna prestera bra som det ser ut just nu... Suck.

Nu ska jag se på SATC och äta lite mörk körsbärschoklad.

Luriga motsägningar

2009-05-03 @ 21:28:22

Jag hatar såndant här. Man vet aldrig vad man ska eller inte ska äta. Det kommer nya reporter hela tiden. Vad tror ni? Leder frukt till fetma eller är det så nyttigt som vi lärt oss?


"Livsmedelsverket mörkar att du blir fet av frukt" (Artikel)

"Frukt är inte farligt - tvärtom" (Artikel)

Kvällsmys

2009-05-03 @ 21:18:56

Hej på er,

idag har jag varit duktig. Jag har dammsugit, tvättat, diskat ALL min disk och bäddat rent. Okej, det ser fortfarande ut som kriget på toaletten, vardagsrumsbordet och skrivbordet men man kan ju inte lösa allt på en och samma dag. :P Nu sitter jag och tittar på en underbar gammal favorit: "Never been kissed". Den är så söt. Så jag kryper ner i soffan. Helt slut. Och längtar, längtar, längtar efter E:s underbara famn.

Imorgon blir det en sväng förbi optikern, skola och sen gym. Överkroppen skall manglas igen och kanske lite spinning efter. Första konditionsträningen på lääänge. Vet dock inte om jag vill vänta så sent med att gå till gymmet, det är alltid helt smockat efter jobbet på måndagar. Sjukt verkligen! Speciellt i maj när alla kommer på att de inte är i bikini form :P Men, men.. Vi får se :) Vi hörs imorgon.

Söndagen

2009-05-03 @ 17:30:12

Oj, vilka dagar det varit. Lägenheten har sett helt kaos ut så den har jag tagit tag i idag. Igår orkade jag verkligen inte. Jag blev matt bara av att titta in i köket. Igår vart det slappt på dagen och vid 4-tiden åkte jag till Therese för att sedan bli hämtade av Emma och så bar det ut till Karin i skogen. Där hade vi mys hela kvällen och grillade och åt riktigt gott. (bilder kommer längre ner.) Där sov vi över och mumsade i oss mums-frukost imorse. Robinsson blev det på tv innan det bar tillbaka in till stan. Sedan dess har jag som sagt bara varit i städartagen. Tvättar för fullt och dammsuget och nybäddat vart det. Nu är det bara disken kvar. Min ärkefiende diskborsten ligger i hon och bara väntar på mig.. Suck.

Har jag tur dyker kanske min älskade E upp inom en snar framtid. Shit vad jag saknar honom, så att det gör ont i hjärtat.

Här kommer i alla fall lite bilder från gårdagskvällen:

Tre flickor i köket


Såhär mysigt hade vi det på den inglasade verandan :) Detta är dock efter mat och innan...


...EFTERRÄTT! MUMS!


Sen hittade jag även lite bilder på kameran från när min älskade Ma var här, så passande eftersom jag åker till henne på torsdag :) Linkan here I come! :)


Nu blire till att springa ner till tvätten igen. Hörs senare ikväll och glöm inte wipeout! ;)

Lördag

2009-05-02 @ 11:30:51

Humör: Sprallig
Gjort: Vaknat & ätit frukost, tagit en morginpromenad
Planer: Åka till Karin, sola, mysa och grilla :)
Ser på: Skärmen.
Lyssnar på: Tv:n.
Läser: Det jag skriver.
Dricker: Inget.
Äter: Inget.
Bästa: Att solen skiner och det gör mig så glad.
Sämsta: Hmm, att jag inte pratat med E på ett tag.
Väder: Sol! :)
Dagens favoritsak: Hmm.. Vet inte?
Vill ha: En frisk sätesmuskel. NU!
Dagens outfit:  Hmm, vet inte. Kanske kommer en bild sernare om ni har tur :P

Kvällen är kommen!

2009-05-01 @ 23:24:31

Hej på er,

har ni haft en underbar dag i solen idag? Idag vart det välförtjänt vila för min del. Mycket film och bara sova/vila/slappande. Men det har varit så skönt för även om jag inte pluggade mycket inför tentan gick man med det där konstanta molnet över huvudet om att man borde hela tiden, och det har ju varit en del jobb det senaste som också är stressande. Så det har varit helt otroligt skönt med bara vila.

Efter att Chistin slutat jobbet så kom hon, Linda och Jacob hit och hämtade mig och sen gick vi till en uteservering och satt där till 22. Det var jätte mysigt. Vi drack ett par cider och delade en plockbricka. Super skönt när det varit så skönt väder. Sen när solen gått ner fanns det filtar och de tända infravärme. Mmm!

Nu zappar jag lite mellan Matrix och Xmen. Bara fiktivt på tv ikväll, men, men.. De var ju Ice Age 2 tidigare idag så min "bra film-kvot" för dagen är väl fylld! :P Vi hörs imorgon! Då blire morgonpromenad och sen resa till Karin där det blir mys hela eftermiddagen och kvällen. Lovar att ta med digitalkameran nu när jag har hittat sladden igen :)

Besviken.. men hel.

2009-05-01 @ 16:25:46

Hej på er,

efter att ha legat en stund framför TV:n och kollat på en matiné på 4:an så tänkte jag ta tag i mig själv och snöra på mig de nya dojjorna för en sväng bland Ks parker. Men så blev det inte.. Jag snörade på höger sko, den jag testade i affären, och satt nöjd. Den satt som en smäck, passade precis. Tur att jag inte har större fötter, tänkte jag, för jag gillar verkligen de här skorna. Jag snörade på vänster sko och tittade sedan upp med mindre entusiasm. Den var för liten. Hur gärna jag än ville att den skulle passa så gjorde den inte det. Jag snörade så hårt jag kunde och när jag stog still och tryckte bak hälen lite så gick det väl bra men så fort jag började röra mig åkte foten fram och jag hörde den (mycket snälla) manliga försäljarens ord: "Tar du i med tårna så är den för liten". Jag funderade över om den skulle töja sig och ville så gärna ha den att jag till och med gick utanför trapphusdörren och hundra meter bort på gatan innan jag vände. Vid tanken att de kanske inte alls skulle töja sig och att jag skulle behöva köpa ett par nya och därmed behöva lägga det dubbla beloppet på löparsko i min studentbudget och att medan jag väntade på att de skulle töja sig, skulle jag få utstå den mest horribla tortyren, gjorde att promenaden blev tillbaka till Stadium och tillbaka till samma kille som smålog åt mig när jag kom gående rakt in mot honom. Han måste ha tänkt något i stil med: "Där kommer hon igen, men alla tusen frågor och som aldrig är nöjd verkar det som". Eller så tyckte han att det bara var kul att jag kom tillbaka för han log lite roat när jag stegade fram och undrande om han kunde hjälpa mig igen. Det fick alltså bli ett par andra dojjor.Ett par i stl 42. Det fanns ett par kvar. Jag började nästan lipa i affären när jag frågade om det fanns några 42:or och han svarade att han skulle kolla men det var inte säkert. Men ett par svarta Brooks blev det i alla fall. De är inte ens hälften så snygga och inte riktigt lika bekväma inuti men säkert 100 gånger bättre än mosade tår och tånaglar. Så egentligen är jag nöjd.. Fast ändå lite besviken... Dessutom var de 100 kr dyrare.

På vägen hem ringde jag E och beklagade mig över mina stora fötter och han svarade simpelt: "Tyvärr är det ju inte riktigt upp till dig att bestämma. Jag skulle vilja vara längre men det är som det är.. " Det gav mig faktiskt en tankeställare. Vi går säkrert de allra flesta och bär på saker som vi inte är nöjda med, men jag skall vara glad att det är mina fötter som är 2 stolekar för stora och inte något annat. Som att mina ben inte skulle fungera eller att min rygg skulle vara krokig. Alla har vi något som är för kort eller för långt. För smalt eller för tjockt. För litet eller för stort. Och skor är ju oftast inget problem för mig. I vanliga fall brukar jag inte behöva "andrum" för tårna vilket gör att jag får på mig i stort sett vilka 41:or som helst. Det är tur att damskor finns i upp till stl 41, tycker synd om de som har 42. Jag menar, om jag hittar ett par i stl 41 som är för små så kan jag ju inte köpa dem, eftersom det inte finns större. De som har stl 39 kan ju bara gå upp till stl 40, men inte vi. Vi 41:or får leta andra skor och de stackars 42:orna får hitta herrdojjor. Haja, det är ju i alla fall ingen krokig rygg som sagt...

Känner inte alls för en promenad längre utan tänker ligga kvar på soffan. Kanske drar till med en kvällspromenad och om ni har tur lite fler bilder.. Annars verkar "Så ska det låta och lite 40,-/100grams choklad åka fram ikväll. ;P

Förra skorna


Nuvarande skor

Här kommer..

2009-05-01 @ 11:51:15

en massa bilder som legat i kameran och bara väntat på att bli upplagda:

Jag på g till gymmet:



Min super mumsiga lins- och blmkålröra med curry:



Såhär fina var Christin och Jenny igår och såhär dålig är min mobilkamera på ett dansgolv: ;)




Såhär mysigt vart det ute idag:




Min favorit underhållning:



Nu vart det nog slut på bilder! :)

Mmm, vilken underbar dag!

2009-05-01 @ 10:35:25

Hej på er,

visst går det så mycket enklare att vakna och gå upp när solen skiner? Jag bara älskar hur det ser ut utanför fönstret, så mycket att jag till och med ska snöra på mig mina nya löparskor och ta en långsam, långsam promenad. Sätesmuskeln känns okej så vi får se vad den orkar. Jag måste ju få ta mig ut i detta underbara väder? Jag kanske ska ta med mig en bok ut och försöka hitta någonstans där jag kan krypa ihop och läsa lite. Det hade ju varit så mysigt, och ännu mysigare om kärleken varit här men jag antar att man inte kan få allt.

Mumsig träningsvärk har jag också! YES! Känner lite i bröst men framförallt känner jag i de sneda magmusklerna! Jag gjorde sneda magövning där jag i vanliga fall gör rygg och jäklar vad det kändes. Kanske ska testa mig på lite annat för de raka magmusklerna också. Du vet, ju mer variation du har, desto snabbare kommer reslutaten! :) Jag kommer inte köra någon träning annat än kanske lite promenader denna veckan. För att vara säker på att sätesmuskeln återhämtar sig. Kanske lite överkropp styrka igen på söndag möjligtvis. Sen börjar vi måndagen med lite försiktig conditionsträning. Just nu vill jag verkligen inte vara inne längre så ut i solen blir det. Vid lunchtid idag kommer kanske lite bilder från gårdagen upp dessutom. :) Hörs senare!

Ännu en dag som bara försvann..

2009-05-01 @ 02:28:25

Som ni förstod gick inte allt enligt planerna idag heller. 14.30 ringer Madde från jobbet och frågar om jag kan tänka mig att åka och "rädda" våxnäs. Så på med McD-kläderna och körd dit i taxi blev jag. Sen vart det jobb, jobb, jobb i fyra timmar. Sen fick jag skynda mig hem för Christin som skulle slutat 20, hade fått sluta tidigare och stod tillsammans med två kompisar utanför mitt hus och väntade på mig. Så fort de kom vart de snabbstädning, matlaganing och middag. Mums-mat vart det, som alltid när jag lagar :P Efter det blev det lite mys bara. Filip och Libbe dök upp, och sen även Matte och Maria. Sist men inte minst vart det utgång på Arena och skaka rumpan i två timmar. Får se vad sätesmuskeln säger om det imorgon men det har faktiskt inte gjort ont alls ikväll, även om den med jämna mellanrum känts helt ur funktion. :P

Nu längtar jag så efter sängen!!! Lite bilder kommer upp imorgon. Sov gott allihopa. Imorgon blir det mysdag!