Bloggen verkar...

2009-09-30 @ 22:33:40

vara helt jätte konstig. Hoppas det löser sig snart!

Onsdag kväll i Linkan

2009-09-30 @ 22:19:13

hej på er,

hoppas ni haft en riktigt bra dag. Just nu är middagen i ugnen och vi sitter och slappar i soffan efter ett helt galet boxpass. Maten är alldeles strax klar, det vankas kött, klyftpotatis och kallsås. Mumms! Man behöver fylla på med energi efter ett sådant svettmarathon. :P

Imorgon startar en ny månad. Min alldeles egna månad. Min oktober. Som jag ska fylla med massa saker som jag tycker om. En månad som jag ska spendera med att ta hand om mig själv. Jag har börjat på en lista där jag skrivit upp saker jag ska göra för att ta hand om både insida och utsida, bl a:

- börja sola igen
- träna stenhårt
- fixa storkok och matlådor
- inga chips eller choklad
- köpa multivitamin och omega-3 kapslar
- äta kosttillskott
- fixa iordning min lägenhet

Det är en bra start. Så imorgon går starten för en rosa månad, tillägnad Rosa Bandet/Bröstcancer fonden och mig själv. Mig, mig, mig! :D



Jag decemer -08

Hej hej Onsdag!

2009-09-30 @ 14:52:15

Hej på er,


Än så länge så är persiennerna fortfarande nerdragna och ja, klockan är snart 15. Emma gick upp tidigt för att gå till skolan och jag vaknade inte förrän hon kom hem igen. Sedan dess har vi kollat på Million Dollar Baby och datanördat/sovit. Nu är det snart dags för lax-tacos. Måste ju ändå vara himla nyttigt tycker vi, fisk och grönsaker. :) Nice, nice!! Fick smaka inne på ICA och det var faktiskt riktigt mumsigt, även för en icke lax-fantast som jag.

Ikväll åker hon dock på stryk. Vi ska köra 75 minuter box. Kettlebells passen hade bara plats för 6 pers/pass så det var fullbokat hela veckan typiskt. Men, men.. Snart kommer den trenden också att avta och då kommer vi alla andra som inte orkar knö oss in bland trendmedvetna hysteriska människor också att få testa. :) Längtar tills boxen ikväll faktiskt. Få gapa lite, svettas massa. Mjölksyran sprider sig och kroppen säger "Va fan håller du på med, du har ju bara käkat skit senaste dagarna, det här orkar jag inte med!" No pain, no gain!

På tal om det har mitt paket från gymgrossisten kommit hem så från och med imorgon finns inga ursäkter. Bra mat och hård träning skall ge en tajt kropp med stora muskler! JIPPI! :) Nä, nu är det dags att hoppa i lite kläder och sätta upp håret. Kan inte gå runt här och se ut som en allmän.. Jag vet inte vad! :P Hoppas eran onsdag också varit lugn och skön, om inte annat är inte helgen alltför långt borta, håll ut! :)

Dagens

2009-09-29 @ 21:36:10

Outfit:



Emma:

Tack Emma för en underbar dag!

2009-09-29 @ 21:33:14

hej på er,

dagen började inge bra, men fortsatte desto bättre. Efter lite lugnt mys här hemma gjorde vi oss iordning och drog ner till stan. Träningen fick vänta, vi ville shoppa! Och om vi shoppade?! Emma shoppade för oss både och jag fick shopping-lyckorus bara över att vara med :) Men jag inhandlade faktiskt en bok till mig själv, och ett hår band på indiska. :)



Jag har ju haft svårt med magövningar så det var dags att införskaffa lite fakta kändes det som.

Sen gick vi på världens bästa bio:



Har du inte sett den? Se den!!! Vi skrattade så vi grät! Så underhållande men ändå så sann. :) 5 av 5 stjärnor.

Nu ska jag och bruden fortsätta kvällen enligt vårt nya motto: en öl om dagen. Inte riktigt beach 2010 men det får vänta lite. Tills fredag i alla fall. Då är jag hemma igen och ska jobba fram magmusklerna! ;)

I am strong

2009-09-29 @ 11:46:40



I am strong, I am not weak
I am not in a place where I can talk to you
I am not hot, I am not cold
I am not for sale, for I am sold

I am strong, I am not weak
I am not in a place where I can talk to you
I am not hot, I am not cold
I am not for sale, I am sold
I built this house, it took quite long
Sticks and stones, I made it strong
I locked it up, I gave you a key

But you didn't come home to me

I am strong, I am not weak
I am not in a place where I can talk to you
I am not hot, I am not cold
I am not for sale, I am sold
I am unaffected, yet quite confused
In a state of non security, of non security


I laugh a lot before I cry
I don't understand how you could lie to me
How you could lie to me

I am strong, I am not weak
I am not in a place where I can talk to you
I am not hot, I am not cold
I am not for sale, I am sold
I am not a prisoner, yet I'm not free
I lost my mind, but I can see
I feel a witch upon my back
She stole my soul, I want it back


I am strong, I am not weak
I am not in a place where I can talk to you
I am not hot, I am not cold
I am not for sale, for I am sold

I am sold, I am sold




(Bara så du vet...)

Mardrömmar

2009-09-29 @ 11:19:18

hej på er,

har varit vaken en timma nu men ligger kvar i bäddsoffan under täcket. Tv:n står på i bakgrunden och alla persienner är fortfarande ner dragna. Någonstans djup inombords önskar jag att jag kunde dra täcker över huvudet och att allting bara var en dröm, men med tanke på morgonens mardröm känns inte slutna ögon som ett alternativ. Drömmar om ilska, skrik, gråt, förtvivlan. Det är inte första gången men varje gång önskar jag att det vore den sista. Inne hos Lina hittade jag den här:




Den fick mig att må lite bättre, hoppas den kan göra det samma för dig.

Inga direkta planer för dagen. Em är i skolen en sväng nu på morgonen. När hos slutat hoppas jag på lunch, höstpromenad, kanske lite plugg för henne och läsa "Flickan som lekte med elden" för mig och sist men inte minst så skall vi tillsammans testa Kettlebells på gymmet ikväll. :) Ska blir skitspännande! Står ju om dem i varenda träningstidning nu för tiden så vi tänkte testa ett nybörjarpass och utvärdera. Såklart för ni veta allt ikväll! Nä, kanske ska ta tag i disken? Ta hand om dig!

Framme

2009-09-28 @ 13:02:28

Hej på er,

nu är jag framme i Lnkp. Ligger i soffan degar medan Ems är duktig och pluggar lite. Känner mig helt slut imonbords. För mycket jobb det senaste, och för lite sömn/mat. Idag ska jag bara slappa. Hon åker till skolan om en stund och då är det mjukisbyxor och täcke i soffan som gäller. Ser grymt mycket fram emot hela veckan här. Bara ta det lugnt och va med en av mina favorittjejer. Jag tog faktiskt med mig SATC-boxen också, så jag har någonting att kolla på medan Em-Pem är i skolan. :)

Dags att ladda batterierna. Alla andra som laddat i helgen och har första skoldagen/arbetsdagen, starta lugnt! Ta hand om er!

Jag & Ma

Måndag morgon!

2009-09-28 @ 07:31:09

God morgon på er,

hoppas ni sovit gott! Det gjorde jag när jag tillslut lade huvudet på kudden. Fem timmar senare hoppade jag upp igen, mycket att fixa. Göra ming iordning, käka frukost, möblera om (hantverkare som skall vara inne i lägenheten idag), packa och ta mig iväg till tåget. Nu sitter jag här och äter och det mesta är faktiskt klart. Känns skönt att få åka iväg och komma bort ett tag, men datorn åker såklart med så mig slipper ni inte! :P

Nu är det dags för min fun light-gröt och mackor med cream cheese, mumms! Hörs senare!

Söndag till måndag.

2009-09-28 @ 01:33:23

Hej på er,

det har varit dåligt med uppdatering i helgen. Vet inte riktigt vad jag gjort? Jobbat. Inte har jag varken sovit eller ätit ordentligt. Sitter just nu i sängen, helt slut efter 13 timmar på jobbet, efter en natt med 4 timmars sömn. Energi- och blodsockernivåer gav mycket svedd hud idag. Tyvärr. Det är skönt att hålla sig sysselsatt men verkligheten kommer alltid ikapp en om nätterna.

Imorgon bitti åker jag till Link. och jag har inte ens packat än.. Sitter och funderar över vad jag behöver ha med mig:

- underkläder
- myskläder/pyjamas
- träningskläder + skor
- bok att läsa på tåget
- mobil + laddare
- dator kanske?


Det blir antagligen mycket tv-tittande i veckan men bara jag håller mig undan från skräpmaten så ska det nog gå bra, har blivit alldeles för mycket skitmat under veckan. Imorgon (idag) är det måndag och det är dags att börja ta hand om sig själv och sin kropp igen genom att åka till någon man tycker om, slappa och ladda om batterierna.

Nu mina älskade vänner är det dags att krypa ner i sängen. Nästa vecka kan bara bli bättre! :) Natti, natti!

Trött och nere.

2009-09-26 @ 09:19:54

Hej på er,

halv sitt/ligger i sängen med datorn i knät. Haft en jobbig natt med massor av ledsamma drömmar och tankar. Mycket tårar, både i vaket och sovande tillstånd. Jobbigt när det ska bli såhär. Våra liv vara svåra att sammanlänka i mångt och mycket, men det är svårt att sticka under stolen med att man saknar honom. Speciellt på nätterna...

Men nu skiner solen och jag ska försöka tänka på annat. Jobb idag, dock inte på min restaurang utan ute på B-vik. Slutar 19.30 och hoppas kunna handla lite mat när jag ändå är där ute. Kylen är fortfarande tom och om jag ska kunna behålla lite energi och ha tillräckligt till träning + muskeluppbyggnad så måste jag äta mycket mer än jag gör nu. Ska försöka skriva ner ett matschema för att få lite koll. :)

Vet inte vad jag ska hitta på ikväll. Sitta hemma själv är ju ingen höjdare, märktes ju igår. Jag är bjuden på fest men inte det minsta festsugen. Just nu är jag så trött att jag helst hade velat åka hem och gå raka vägen ner i säng. Hoppas jag känner så ikväll också... 

Hoppas ni har en mysig lördag med massa ledig tid. :) Take care!



Snart pank igen :P

2009-09-25 @ 23:15:04

Hej på er,

pengarna rullade in idag och av mina stackars lappar så är 2000 nästan slut, redan idag. 400 kr tåg, 850 kr på ÖB och nu 620 kr på Gymgrossisten. Men vad får inte en stackars flicka unna sig när hon skall skaffa lite muskler? :P Jo, detta:



Body Fitnesspaketet

Specialkomponerat för en uppbyggnadsfas för en kvinnlig fitnessfigur. Body Fitnesspaketet är ett komplett paket för alla tjejer som vill ha trimmad kropp och fina linjer, med lite fett och bibehållen muskulatur.


Whey-80

Star Nutrition Whey-80 ® är ett komplett proteinpulver som är anpassat för dig som idrottar, bygger muskler, eller vill bränna fett på ett effektivare sätt! 100% Whey, ultra filtrerat, snabbt upptag och instant mix.

Protein är uppbyggt av aminosyror, som svarar för den viktiga uppgiften att bygga upp musklerna och stödja muskelåterhämtningen. Du måste tillföra kroppen protein med två till tre timmars mellanrum varje dag för att den inte ska gå in i ett muskelnedbrytande, katabolt, tillstånd. När kroppen är i ett katabolt tillstånd sätter kroppens svältmekanismer igång. Man kan uttrycka det så att kroppen ”äter” av musklerna för att få energi, samtidigt som kroppen lättare lägger på sig fett. På morgonen och efter att du tränat är aminosyrenivåerna i kroppen låga, och då är det särskilt viktigt att få i sig ”snabba” proteiner.
Star Nutrition Whey-80 ® är ett mycket snabbt protein av hög kvalitet. Med hjälp av den senaste tillverkningstekniken har vi tagit fram ett rent, oskadat protein med högt biologiskt värde, rikt på de för muskeluppbyggnaden så viktiga aminosyrorna. Produkten av 100% vassleprotein är lätt att blanda ut och varken skummar eller klumpar sig. Star Nutrition Whey-80 ® tillverkas av Carbery som är världsledande inom protein för kosttilskott och specialnäring - många av världens kvalitetsmärken får sina proteiner från Carbery Industries.
0,75-1dl pulver blandas med vatten eller mjölk i en shaker.
För maximal resultat ta tre portiner av Whey 80 dagligen.

1 portion = 1,5 skopa, 0,75 dl (28 g pulver, 21,3 g protein)
Kalorier: 115 kcal
Protein: 21,3 g
Fett: 2,0 g
Kolhydrater: 1,4 g

Obs.
För att hålla högsta kvalitet har vi låtit analysera denna produkt för spårbara dopingämnen. Star Nutrition Whey-80 är dopingtestad. Se hela analysrapporten genom att klicka på ikonen "Star Nutrition information". Whey-80 är garanterat fri från nötter. Se certifikat under "Star Nutrition information".


Carbo flex pure

Carbo Flex Pure • Naturellt kolhydrattillskott av 100% maltodextrin
Ny Förbättrad Formula Och Design!

Carbo Flex Pure är en smaklös produkt för kolydratberikning av valfri dryck, tex proteindrinkar. Carbo flex Pure gör det lätt att individanpassa kolhydratmängden i din drink före, under eller efter träningen.
Maltodextrin är en polysackarid som snabbt absorberas och laddas in i musklerna. Kolhydrater är det viktigaste bränslet för musklerna och nervsystemet oavsett idrott. Brist på kolhydrater i kroppen sänker prestationsnivån både fysiskt och mentalt.

Välfyllda kolhydratdepåer ger bättre uthållighet, ökat muskeltryck och muskelkontakt då du tränar. En stabil blodsockernivå håller dessutom tankeverksamheten och koncentrationsförmågan på topp.
Carbo Flex Pure är smaklöst och blandas lätt i valfri dryck eller proteindrink.

Smak: Naturell

Dosering:
Kolhydratdryck under träning: 3-5 % Carbo Flex
Kolhydratdryck efter träning: (kan blandas i proteindrink)
Beräkna 1-2 g/kg kroppsvikt och drick under timmen efter träningen.

Kombinera gärna med ALA och Kreatin för synergisk effekt och effektivare inladdning.


 Amino-Pro liquid

En shot á 25 ml före morgonpromenaden eller före träningspasset minskar muskelnedbrytningen under träningen. Du kan även blanda en shot med vatten och dricka till dina måltider för att öka proteinkvaliteten i måltiden.

Vassleproteinhydrolysat framställs genom enzymatisk behandling av vassleprotein där proteinmolekylerna har delats till mindre mycket lättabsorberade peptider och fria aminosyror. Vassleproteinhydrolysat har ett högt biologiskt värde med perfekt balans av essentiella aminosyror i höga koncentrationer, därav >25% grenade aminosyror som har en direkt uppbyggande effekt i muskelcellerna.

Amino Pro Liquid är även berikad med L-Arginin som ökar mängden kväveoxid (NO) i kroppen och  har central roll vid regleringen av blodflödet och näringstransporten i kroppen. Formulan är dessutom berikad med L-Ornitin, en aminosyra som stimulerar anabola processer i kroppen och stärker immunförsvaret. Vi har även tillsatt tre viktiga B-vitaminer; Pantotensyra (B-5), Pyridoxin (B-6) och Tiamin (B-1) dessa vitaminer är essentiella för ämnesomsättningen och proteinsyntesen. Kolhydraterna (4,5 g/shot) i Amino-Pro Liquid kommer från apelsinjuice som ger ett naturligt tillskott av antioxidanter och skyddar cellerna mot fria radikaler.


Rapid creatine

Star Nutritions revolutionerande Rapid Creatine innehåller fyra typer av kreatin med mycket hög biotillgänglighet! Rapid Creatine ger omedelbart ökad styrka, muskeltryck, volym och uthållighet! Rapid Creatine behöver ingen uppladdning och binder inte onödigt vatten.


Rapid Creatine ger inga negativa biverkningar och bryts inte ner till overksamt kreatin.

Kreatinet i Rapid Creatine har modifierats genom esterifiering, man har härigenom fått stabila kreatinmolekyler som passerar magsäcken och effektivt absorberas i musklerna.

Kreatin är nödvändigt under de första sekunderna av en muskelkontraktion därefter upprätthåller Rapid Creatine ATP* nivåerna i musklerna genom att ladda om förbrukade ATP molekyler. Kan med fördel kombineras med Endurance

Rapid Creatine passar för alla idrotter och ger ingen vätskeansamling, varför den är särskilt lämpad för idrottaren som vill bibehålla en rippad muskulatur och för tjejer som vill behålla en slimmad siluett. Rapid Creatine ger inga kalorier och kan med fördel tas under diet för att upprätthålla muskelkraft och uthållighet.

*kemiskt bunden energi

Kan med fördel kombineras med Endurance som är muskelsparande och minskar mängden mjölksyra.

Rekommenderad dosering:
Träningsdag:
3 kapslar 30 minuter före träning och 3 kapslar efter träning.
Vilodag:
2-3 kapslar på morgonen och 2-3 kapslar 8 timmar senare.

Dagsintaget bör ej överskridas.


Handla, handla, handla!

2009-09-25 @ 20:24:55

Hej på er,

nu är jag tillbaka från Edsvalla, som visade sig vara en mini-by med endast ett stort ÖB som inkomstkälla. Det var alltså inte i någon affär som hette Edsvalla utan kära gamla ÖB. Och visst hittade Danielle grejer! Grejer för närmare 900 spänn men va fan, det var bra grejer. Titta här:



Det köptes bland annat en himla massa regöringsmedel, tandborste, deodoranter, ansiktsmask, kavel, garn, krukor, näring till växter, makrill i tomatsås, uncle bens sweet&sour, pepparkaksformar, lunchlådor, plåster, städdukar, funlight, bodyscrub, toapapper och hushållspapper. Vilka underbara priser! Mer ÖB åt folket helt enkelt!

Nu försöker jag få tag på alla mina kompisar som försökt få tag på mig under dagen men icke! Det verkar inte bättre än att de hittat andra saker att göra. Så jag får väl ta tag i disken som ligger i köket, göra ett till desperat försök och om inte de fungerar - se på mer SATC! :) Nice!

Dessutom har jag fixat tågbiljett fram och tillbaka till Linkan i veckan (synd att jag missar syster med familj precis), pratat med chefen angående ev ledighet för en islandsresa i januari och även blivit medbjuden på en resa till Kina i april. Världen ligger framför mina fötter :) Så nu blir det jobba, jobba, jobba! :) (Imorgon 11-19.30)

Dax att ta tag i sig själv igen, mot disken och vidare!! ;D

Vad är det för en dag?

2009-09-25 @ 13:48:31

En underbar dag! Thats what i´m telling myself.

Nyss hemkommen från passet. Pump. Underbara härliga pump. Nytt pass, går alltid sådär första gångerna. Utfallen på bräda kändes helt värdelösa idag men det kommer nog. :P Likaså den konstiga magövningen. Bröstövningarna funkar aldrig för mig, det är något jag måste ta tag i. Lätta, lätta vikter och mycket fokus. Annars gick allt bra. Speciellt biceps och triceps, de fick en en rejäl omgång. :) Känns alltid bra. Axlarna vart också helt manglade. Så armar/axlar - bra. Ben + mage/rygg - åt fanders. Men så är det med dagsformen, den går inte alltid att lita på. No pain - no gain!


Idag körde jag träningsoutfit á la back in black. Från och med idag skall jag vägra helsvart på gymmet. Det är så himla tråkigt. Så take a good look, then no more! I oktober är det "bröstcancermånad" och då ska vi ha annat färgtema - rosa! :)




Hörde en så himla underbar låt på passet som jag hittade på youtube. Bara måste dela med mig! Black fingernails, red wine! Rösten i verserna - mmmm!




Nä, nu ska jag blanda en p-drink, duscha och titta på mer SATC. Inhandling väntar i eftermiddag, ikväll får ni se vad! :) Ha a nice friday!

Hemma igen!

2009-09-25 @ 02:29:05

hej på er,

ligger tillslut i sängen efter många om och med. Jobbet gick åt fanders ikväll men jag hoppas att det mesta löste sig. Det märker vi imorgonbitti när de kommer dit och öppnar.

Kanske blir jag ledig imorgon och får åka med på en shoppingtur till billiga Edsvalla? Hade varit perfekt eftersom kylen är tom och även om det rullar in lite pengar imorgon är det inte många kulor.

Kl 12 blir det pump men innan dess ska jag se på ett till avsnitt av SATC och sova, sova, sova. Efter shoppingen skall jag ringa Christine och se vad hon har för sig under kvällen eller alternativt i helgen. :)

Det blir nog en bra helg ändå. Ganska mycket ledig nästa vecka, kanske tar mig en sightseeing tur till Linkan och Em-Pem? You never know :P

Natti, natti!

(Form)bilder

2009-09-24 @ 13:08:16

hej på er,

vet att jag lovade er lite formbilder när jag kom upp igen och här har vi dem. Jag tror inte att ni förstår hur svårt det är att ta en bild på sina egna ryggmuskler men jag gjorde ett tappert försök. Dessutom försökte jag få en bra vinkel på magen så ni ska se musklerna som gömmer sig där under! :P Ni får själva bedömma hur jag lyckats men detta är det jag jobbar med september 09 inför Beach 2010. :)







Nu, dags för lunch! :)

Oooo, it's a hard one!

2009-09-24 @ 13:01:05

Syster har gett ut en ny utmaning. Endast sweets på lördagar! Den är svår den. Även om jag inte äter så mycket så brukar suget infalla sig mitt i veckan men nu är det bara att bita ihop! Det är en bra utmaningen, både för formen, tänderna och suget.  Nu kör vi hårt!!




Dessutom har jag varit på gymmet nu på förmiddagen och körde biceps/rygg. Det gick helt okej faktiskt!

Bicepscurl - 5, 6, 7 kg * 10 rep
Hantelrodd - 6, 9, 9 kg * 10 rep
Latsdrag - 20, 30, 30 kg * 10 rep
Rygglyft - kroppsvikt, +5, +5 kg * 15 rep
Skivstångsrodd - 14, 19, 22, 22 kg * 10 rep

Avslutade såklart med 2000 meter rodd men bara på nivå 7 (istället för 10) idag. :) 

Imorgon väntar ett Pump-pass antagligen. Det får bli veckans benpass också tror jag :P

Ber om ursäkt...

2009-09-24 @ 12:51:42

för dålig uppdatering, det har varit väldigt mycket det senaste. Jag har faktiskt, om än självmant, bytt civilstånd och ska för första gången på riktigt länge försöka stå på egna ben. Det har varit ett par jobbiga dagar men många har ställt upp och funnits där för mig. Det betyder oerhört mycket!

Tack
Mamma
Syster med familj
Emma
Christine och Isabel
Anna
Filip


Allting känns mycket bättre när jag vet att ni finns där för mig! Även folk på jobbet som sett att allt inte varit helt hundra och ställt upp sådär lite extra. Tack så hemskt mycket!

Men nu.. Nu är det dax att komma igång igen. :)

God morgon tisdag

2009-09-22 @ 10:00:36

Hej på er,

idag är vädret inge vidare. Jag och älskling har tillbringat morgonen framför tv:n men skall nog snart ge oss ut på promenad. Höstpromenad. 2 timmar kvar tills tåget går. Samma känsla som alltid. Skönt att komma hem, tråkigt att åka bort. Home is where your heart is säger dom ju. Men om hjärtat är delat då?

Någongång skall jag faktiskt ta mig tid att skriva en plus och minus sida på både Ks & Vbg, men inte idag. Idag skall jag mysa, åka och sedan jobba. Förlåt men det blir dålig uppdatering idag. Hörs kanske innan jobbet, annars blir det inatt. Har inte så mycket kul att berätta heller, blir ingen träning idag. Tyvärr. (Prioritering)

Got to go ut i rusket, take care!

Nya mått

2009-09-21 @ 20:07:49

Hej på er,

hoppas ni haft en bra dag. Det har jag. Mycket mys med familjen och speciellt underbara barn! :) Hemma hos syster passade vi på att ta nya mått. 5 veckor sedan sist och inte mycket hade hänt. Sjukdommar och uppehåll spökar, men det är bara att sikta framåt.

Nya mått:

Överarm 27m (-)
Byst 91 (-1)
Mage 82 (-4)
Höft 92 (-)
Stuss 100 (+1)
Lår 50 (-3)

Lite förändringar har ju hänt och det är klart att man är glad att magen är lite mindre. Ökningen på stussen beror nog på att musklerna blivit större, eller vad tror ni? :P Den är mer lyft liksom! ;) Men som sagt det är bara att se framåt. Nu jävlar!



Psst..

2009-09-21 @ 12:23:57

Väl tillbaka i Ks lovar jag er lite formbilder. Förvänta er inget stordåd, det var inte alltför länge sedan Beach 2010 startade och jag har varit lite sjuk men ja, ni ska få se alla små muskler som inom snart framtid kommer växa sig starka!

Sålänge bjuder jag på en motivationsbild! ;)


yes!

2009-09-21 @ 12:18:10

Hej på er,


Gick det så bra på gymmet eller? JAAA!! Jag fick riktigt bra pump och efter 10 minuter på crosstrainern gav jag mig på hantlarna och flyes.

4 kgs nästan raka armar, 15 st!
6 kg böjda och inte så koncentrerade 10 st.
5 kgs koncentrerade 10 st.

Tricepspress bakom huvudet (båda händerna)

3 set med 10 rep á la 6 kgs hantel.
Sökte hög kontakt och höll vikten långt ner och långt ut i utförandet.

Axelpress (en arm åt gången)

3 set med 10 rep á la 6 kgs hantel.
Hög kontakt! Super pump!

Triceps pullover huvudet! :)

2 set med 15 rep á la 8 kg
1 set med 10 rep á la 11 kg

Magen fick sig en sådanhär omgång idag. Jag vet att jag visat den förut och övningarna är ganska harmlösa men med rätt teknik kommer fina muskler, och teknik kräver övning. Så idag övades det för fullt. Sista övningen är as svår. Det blev mest kast-aktigt för mig och kändes ganska onödigt. Men som sagt, jag övade för fullt. :)





Kreatin ger riktigt bra pump, synd att en av bieffekterna är att man får ganska mycket finnar. Jag som har problem med huden i vanliga fall är inte jätte sugen på att använda det regelbundet, men det ger verkligen resultat. Jag har skickat iväg en förfrågan till en fitnesstjej som jobbar för Protein Fabriken och kollar med henne vad hon rekommenderar för snabb ökad muskelmassa. Så fort hon svarar så får ni såklart veta allt!! Nästa löning (inte nu på fredag) ska det storhandlas på den fronten! :) Dags att trycka ner dagens p-drink! Hörs senare! NU ska jag göra mig iordning för att gå hem till syster och älsklingsungarna! :)

Klara, färdiga...

2009-09-21 @ 10:14:19

GÅ!!

Hej på er!

Sitter hemma i E:s lägh och myser ner frukosten lite. Snodde lite pulver av honom inför träning så en shake full med complete creatin står bredvid mig och ser sådär läskigt äcklig ut. A girl got to do, what a girl got to do!
Det blir ett stenhårt axel/triceps/magpass idag, det känner jag på mig! Än så länge ser upplägget ut såhär:

Axlar

Hantelflyes
Axelpress
Baksida axlar

Triceps

Hantel bakom huvudet
Pulldown i cablecross

Mage

Torso rotation
Sida bål i "rygghängare"
Crunches på boll

Dags att ta tag i livet och ge sig iväg. Hörs efteråt! :)

God kväll

2009-09-20 @ 22:26:27

Hej på er,

sitter hemma i lägenheten men älsklingen. För tillfället framför varsin dator, japp just nu är vi tråkiga. Vi smälter mammas våfflor och planerar upp morgondagens aktiviter. E hade lång dag i skolan så jag ska nog hinna med ett ganska tidigt gympass och sen svänga förbi hemma hos söstra mi. Blir en skön dag :) Imorgon skall axlar, triceps och mage manglas, trots att jag faktiskt redan har träningsvärk i magen. Jag rekommenderar inte att man tränar just de musklerna som man har träningsvärk i vanliga fall men eftersom jag är hemma så ser gymmet ganska annorlunda ut. De har en underbar magmaskin här som inte finns på SATS hemma, så jag tänker passa på faktiskt. :) Det är en torso rotation maskin. Finns såklart en hemma också men då roterar man axlarna, här roterar man underkroppen, så mycket bättre!

Imorgon blir det till att ta tag i kosten igen också, efter en helgs frossande. :P Motivationen känns väl sådär förtillfället men det är bara att köra på. Snart kommer resultaten och då blir det mycket enklare. :)

Satt och pratade men mor min om att eventuellt skaffa hairextensions. Hade varit ganska skönt faktiskt. Att slippa vänta ut skiten längre. Jag får ju ryck på håret varenda dag, sitter i en sådandär lite toffs som min förra chef kallade för avgasrör. Suck! Men det är för***** dyrt och ska man då göra det så vill man ju ändå att någon man litar på ska göra det. Finns en salong här hemma som jag tycker om men där kostar det 75 kr/slinga och just nu utreder jag om det är värt det, eller om det kommer bli alldeles för dyrt. Ja, det kommer antagligen gå på ett par tusen men det behöver ju inte bli det dyraste alternativet heller.. Men suck, denna värld av frisörer, det finns alltför många och få är det som är duktiga. Och hur många webbsidor det ändå finns som ska hjälpa dig hitta rätt så är det skit svårt!!! Får helt enkelt fundera ett tag till...

Haja, nu är min hjärna helt slut. Go natt på er! :)

5 km avklarade!

2009-09-20 @ 12:55:12

Hej på er,

nyss hemkommen från min runda. Det gick sådär. Det var ganska länge sedan jag sprang senast och precis som alltid (känns det som) så fick jag problem med håll, men jag klarade mig hela vägen runt och nu känns det riktigt skönt. Lindrar det dåliga samvetet lite efter allt godis som slank ner igår. Imorgon tyckte min syster att jag skulle mätas lite. Känns ganska nervöst. Jag har ju varit sjuk och haft två veckor uppehåll från träningen, plus att jag inte varit alltför strikt med kosten. Tråkigt om man skulle lagt på sig ett par centimeter i midjan.. Haja, det är upp till bevis imorgon. Bara att komma tillbaka ännu hårdare. Nu är jag ju frisk igen!

Snart kommer föräldrarna hem så det är dags att hoppa in i duschen. Hörs en sväng ikväll! :)  

Hemma igen

2009-09-19 @ 14:08:28

Hej på er,

hoppas allt är bra med er. Själv har jag precis vaknat. Det blev en låååång natt. Mycket jobb och mycket fulla människor. Ju mer krogrusher jag jobbar desto mindre sugen blir jag på att parta. Tänk hur man ser ut, och hur man beter sig. Man skämmer ju ut sig och själva förstår de ingenting. Det känns i u för sig ganska bra att vara osugen på att festa, det går ju inte riktigt ihop sig med Beach 2010. :P

Vi blev klara på jobbet klockan 4 så jag gick hem och lade mig 1,5 timma innan tåget. Det var ett misstag, shit vad trött jag var när klockan ringde vid 6-tiden. Men jag släpade mig till tåget och kom på redan en kvart innan de skulle åka. Jag somnade nästan direkt och sov hela vägen. Dock vaknade jag varje gång det stannade men det var bara skönt. Då visste jag att jag inte åkt förbi stationen. 10 minuter innan jag skulle av ringde E och väckte mig enligt plan. :) Allt gick som smort! :P

Sen åkte vi direkt hem till moder och jag käkade lite frukost och pratade med dem en stund innan jag gick och lade mig.

Nu ska vi spela kubb, flickorna mot pojkarna och sen bär det iväg till affären för att inhandla lite gott inför kvällen. Pojkarna är i köket och fixar efter lunchen, precis som det skall vara :P

Lillasyster ropar, måste gå. Hörs senare!!

Sakta med säkert..

2009-09-18 @ 16:46:07

Hej på er,

dagen går sakta men säkert framåt. Jag har städat, packat lite, läst och sovit en stund. Dock blev jag väckt alldeles för tidigt av hantverkarna men, men.. Nu har det gått hem, fast nu är jag pigg så vad hjälper det? :P

Idag är det fredag - såklart, och helgen är uppbokad som vanligt. Jag åker hem imorgon bitti, med 07-tåget, och kommer tillbaka igen på tisdag strax innan jobbet, 14-isch. Det ska bli så skönt att komma hem. Planen är att passa mina älskade småsyskon mellan lördag-söndag. Mamma med man ska på 40-års kalas i Borås, så det är klart man ställer upp. Det var länge sedan jag hade en kväll med mina söta småsyskon för mig själv. Eller ah, själv och själv. Älskling kommer vara där också. Finnas tillgänglig under dagen för barnen (anting under bilen eller framför skolarbetet) medan jag sover ikapp nattens förlorade timmar. Sedan skall vi alla fyra åka och handla något riktigt gott att äta till kvällen och kanske lite godis? :P Även löperkläderna följer med hem för under söndag förmiddag tänkte jag ta mig ut och ge spåret en rejäl omgång. :) Det blir de andra konditionspasset och det femte träningspasset denna vecka. Jag känner mig ganska nöjd träningsmässigt. Träningsvärk här, träningsvärk där. Det ska kännas att man kommer igång efter en paus.

På söndagkvällen åker jag och sötnosen hem till honom. Myskväll bara jag och han. ;) Lite kvalitetstid! Under måndagen medan han är i skolan tänkte jag passa på att träffa min syster och mina underbara syskonbarn och såklart pappan/mannen i huset om de har tid. :) Kvällen kanske bjuder på en fika hos pappsen och sedan är det bara att göra sig redo för att komma upp igen och tillbaka till verkligheten. Men då har jag iallafall fått fylla på mina familjemys/älsklingsmys-depåer. :P

Nu är det dags att lägga sig och läsa och försöka sova någon timma till. 18 ljuder klockan, då ska jag äta lite och göra mig iordning för en natt till på McD. Can't wait! (läs ironiskt!)

Joovisst :)

2009-09-18 @ 10:42:02

Visst gick det bättre idag! Mycket bättre. Mer kontakt, mer koncentration, högre effektivitet. Marklyft och skivstångsrodd kändes lite annorlunda. Det var länge sedan jag körde de övningarna och fick jobba en hel del med tekniken, speciellt på marklyften som ofta blir en variant av benböj för mig. (Min mamma har stora problem med ryggen och lärt mig att man aldrig ska lyfta med den utan med benen.) Öva, öva, öva! Chinsen gick inge bra, har inte kvar styrkan så det fick bli hederliga latsdrag istället. Same, same but different. :P

Biceps gick bra men positionen att hålla armbågen mot insida knä som jag kört länge känns inte lika bra längre. Känns som att jag fuskar lite och inte isolerar biceps helt. Ska testa att ha armen i en annan position nästa gång. Crunch på boll gick bra, liksom sidan av bålen i "rygghängaren" (passade även på att köra lite sneda magmuskler i den när jag ändå var i farten). Underkroppslyftet däremot gick inge bra, jag kom inte upp. :S Jag tror att jag är för svag i bålen än så länge för den övningen och får bygga upp lite styrka innan jag kan gå på den igen. Så det blir till att leta med ljus och lykta efter fler bra magövningar. Trots att det finns så många är det få som jag faktiskt tycker fungerar på ett bra sätt.

Så klockan är 10.30 och jag är klar med dagens träning. Jag är faktiskt ganska sugen på att dammsugan nu med en gång så det är gjort också. Kommer ändå inte kunna gå och lägga mig än på ett tag eftersom vi har hantverkare i hela trappuppgången som borrar i cementväggarna. Hör knappt vad jag själv tänker :P Kanske en promenad i det fina vädret sen också? :)



Nä nu ska jag få lite saker gjort. Det känns alltid så mycket bättre efteråt :) Hörs senare!

God morgon fredag!

2009-09-18 @ 08:26:48

Hej på er,

redan vaken är jag. :) Min gröt med funlight och tre mackor med philadelphiaost ligger i magen. The Edge står framför mig, dock är jag inte speciellt sugen. Den är inge god. Apelsinsmak på pulver är överhuvudtaget ingen höjdare. :S Men ner ska den för sedan har jag planerat 7 övningar i 3 set som ska genomföras på gymmet. Idag ser upplägget ut enligt följande:

Rygg:
Marklyft
Skivstångsrodd
Chins

Biceps:
Hammercurl

Mage:
Crunches på boll
Sidan på bålen tränad i "rygglyftaren"
Underkroppslyft vid ribbstol

Vad tror vi om det? Måste ju blir ett sju******** pass?! Känns bra i alla fall. :) Rapport kommer senare vet ni :)

Annars så består dagen av att äntligen få dammsugit och sedan skall jag sova ganska många timmar på dagens eftersom jag ska jobba natt inatt. Slutar 05, 07 går tåget hemma. Hemma 09 - då ska jag sova. Kommer antaligen somna på tåget också, hoppas bara att jag vaknar när jag ska av. Ska ställa både alarm och be älsklingen ringa mig, så får vi se :P Det blir en hel del timmar som jag måste hålla mig vaken helt enkelt. :P

Nä, dags att svälja apelsin-vattnet och hoppa i träningskläderna. See you later!


(Tänk om man kunde ha sådana armar/axlar/rygg?!?! To die for!)

Slööö!

2009-09-17 @ 19:35:44

Hej på er,

sitter i soffan igen efter en mycket ineffektiv dag. Det är ganska skönt med sådana ibland, ett avbryt i allt jobbande. Idag har jag tränat, diskat, tittat på tv, läst i "Flickan som lekte med Elden" (kommit halvvägs) och pratat en hel del i telefon med mitt hjärta. Han lyckades göra mig på bra humör igen efter den kassa starten på dagen.

Sedan har jag pratat med Ma, min älskling, borta i Lnkp. Skönt att höra att allt är bra med henne. Måste se till att komma dit snart igen, vi har så himla kul tillsammans! Jag har även varit på en kortare kvällspromenad tillsammans med Viktoria, en tjej som gick i min klass på högstadiet och som flyttat in i min trappupgång. 

Jag och Emma i vårat esse!


Maten under dagen har varit högst oavancerad och mest ett försök att tömma kylskåpet inför stundande hemfärden till helgen. Köttbullar * 2, makaroner första gången, potatis andra. Körsbärstomater. Keso med honung och müsli. Det är ingen höjdarmat ur näringssynpunkt men heller inte alldeles för onyttigt. Kvällsmat blir nog mackor med makrill i tomatsås. :) *Mmm!* Kanske också lite light glass med funlight? Bara för att tömma frysen såklart! :P

Imorgon blir det såklart gym igen. :) Rygg, biceps och mage. Jag hoppas verkligen att det blir ett bättre pass än dagens. *fingers crossed*

Nä, snart börjar Superstars på 3:an. Sen ska jag nog läsa lite till och sedan sova. Jag ska verkligen se "Flickan som lekte med elden" men jag måste läsa klart boken först. Första filmen var ju mycket sämre än boken, även om den var bra och jag tror säkert att det är samma sak med andra. Det brukar väl vara så. Boken erbjuder längre beskrivningar och mer förklaring än filmen.



Så, nu kvällsmat och mer tv. :)

Kass!

2009-09-17 @ 10:43:04

Hej på er,

gymmet gav perfekta förutsättningar. Nästan ingen där, underbar receptionist o.s.v. Skön uppvärmning.. Men sedan sa det stopp. Tre övningar av tio gick bra. Axlarna gick helt okej men jag hittade ingen bra tricpesövning som gav pump och kontakt, så jag körde ett set av varje, testade lite, kändes mest som att jag sprang runt och inte fick något gjort. Dock blev jag bara tröttare och tröttare, så lite borde jag iallafall fått till det? När det blev dags för mage var jag redan på så dåligt humör att jag sköt upp den tills imorgon. Energinivåerna var riktigt låga och jag kände mig hunging. Bara gröt på morgon kommer jag inte så långt på längre. :(

Nä, nu är det dags att äta lunch. Japp, strax efter klockan 10. Min kropp säger det. Sedan ska jag börja om dagen i duschen och ge mig av på en promenad genom stan.

Hoppas morgondagens pass går bättre. :S Saknar dig älskling, jag hade verkligen behövt dig just nu. Jag gillar inte att drömma sådana mardrömmar som jag gjorde inatt, trots att jag vet att du aldrig skulle göra så mot mig. Du betyder allt för mig. Du och jag, föralltid. Genom vått och torrt.

God morgon torsdag!

2009-09-17 @ 08:33:19

Hej på er,

sitter i soffan med gröt och "the edge" i magen. :) Redo för ett gympass. Hade ingen sylt eller mjölk till gröten hemma så jag blandade i lite funlight appear i gröten och mumma vad god den blev! Säkert ännu bättre med mjölk till i u för sig! :P Idag blir det axlar, tricpes och mage som ska manglas. De längsta av mina 3 gympass varje vecka och idag är det ingen stress. Jag är ledig! Jippi! Dock var jag så himla trött igår att jag somnade kl 22, vaknade därmed 07.30 och kommer iväg (en ledig dag) till gymmet i tid. Duktiga jag! Berättar allt om hur det gick för mig efteråt. Denna veckan ligger ju fortfarande fokus på bra övningsutförande och teknik så förvänta er inga personbästa. :P

Nej, dags att dra. Vi hörs sen!

Träning, träning, träning.

2009-09-16 @ 20:12:20

Hej på er,

min stackars lårmuskler har kämpat hela dagen. Imorse skulle jag sätta mig på huk för att stålglansa på jobbat och höll på att skrika på vägen ner, shit vad ont det gjorde. Sedan har jag hasat runt hela dagen, inte velat sträcka benen helt raka eftersom det gör så ont. **** träningsvärk! Men trots allt detta gick jag hela vägen hem och funderade på om det fanns något pass jag kunde ta på gymmet. Inte spinnig, inte pump.. Hmm.. Inte gymma för det är uschligt mycket folk i gym-delen på kvällarna. I stort sett hade jag bestämt mig för att stanna hemma och vila när jag såg att ett Combat pass började om 35 minuter. Shit, det fanns ingen återvändo. Om man vill ha resultat, om man vill att det ska hända något, då måste ha sätta lite fart. Så jag gick dit och körde hårt! Och det gick bra! Alla sparkar tog jag lugnt med, mer teknik. Inga hopp. Men alla slag, ja de fick flyga fritt genom luften. Pumpa, pumpa! Mer styrka, mer precision, mer kontroll! Lårmusklerna mjukades snabbt upp i och med det ökade blodflödet och på vägen hem skuttade jag nästan. Underbart! Träning botar allt, den behöver bara anpassas. Botar dåligt humör, deppighet, kärleksbekymmer, sömnproblem. Säg något som inte ett ordentligt pass på gymmet kan fixa liksom?! :P

Dessutom unnade jag mig min nya favorit på vägen hem. Maxim recovery bar med kola och hasselnöt. Tänk dig konsistensen hos en Milkyway fast med smaken av Snickers! MUMMS! Dessutom knappt 30 % protein och snabba kolisar som stoppar den katabola processen i dina muskler. :) I say YUMMI!



Imorgon skall jag till gymmet igen. Om det blir rygg eller axelpasset beror på vilken muskel som känns minst mosad efter kvällens strapatser. :P Nu ska jag hälla i min min p-drink och fortsätta se på Superstars på 3:an. :) ha en trevligkväll så hörs vi kanske sen, eller imorgonbitti. Imorgon är jag faktiskt ledig! Då ska jag dammsuga (jag vet, det blir aldrig gjort?!) och plugga lite skiftledargrejer. See ya, ciao!

God morgon onsdag!

2009-09-16 @ 07:32:54

Hej på er,

har för första gången på riktigt länge gått upp i tid och tagit på mig jeans före klockan 15 på eftermiddagen. :P Haha! Gröten ligger i magen och jag är snart redo att åka till jobbet. Öppning idag igen. Nyheterna har jag tittat, duscha och smörja i mig har jag hunnit göra. Känns på hela taget rätt bra, dock att jag fått minst 1 timma för lite sömn inatt... Men, men. Man kan inte få allt. :P

Idag ska jag på mitt första NG-möte (Next generation) på jobbet. Ska bli ganska trevligt faktiskt. Det är en del i utbildningen till vitskjorta. Jag skulle dock behövt plugga lite på papprena vi ska gå igenom men shit, jag har faktiskt inte hunnit. Jag har bara jobbat och sovit. Och tränat lite. ;)

Japp, det blir en en långdag och det finns faktiskt inte så mycket att säga. Även om en dag inte är den andra lik på McD, nytt folk som jobbar, nya kunder, så är varje dag sig ganska lik ändå. Vi ska ju komma dit och göra samma jobb, varje dag. Le, hålla rent & sälja. Tro inte att jag har tröttnat, inte än, men den dagen kommer. Jag kommer inte stanna på McD hela mitt liv. :P

Nä, dags att packa ner mat, skjorta och pärm. Vi hörs ikväll. Ha världens bästa onsdag!

Trött

2009-09-15 @ 19:07:06

Hej på er,

sitter hemma i soffan efter en lång arbetsdag. Fick jobba över 1 timma eftersom jag hade utbildning, sista 2 timmarna. Kunde inte direkt lämna stackarn själv i kassan och de var inte tillräckligt med folk inne heller för att byta av mig. Så nu är jag äntligen hemma. Diska ska jag göra och kanske orka ett varv med dammsugaren. Imorgon gick jag från att jobba 3 timmar, till att vara ledig, till att jobba 8-15.30 och sen gå direkt på 2 timmar möte. Det blir alltså en ganska lång dag imorgon med. :S Suck! Kanske blir jag ledig på torsdag istället efter jag då har ännu en kortis-variant. 3,5 timma :P

Ikväll händer inte så mycket. Jag hade ju ett spinningpass inplaneret men min träningsvärk säger mig att det är dags att ta det lite lugnt igen ikväll. Igår var helt galet full av motion. :P Så lite matlagning. Lite fixa och ganska mycket tv, låter som en bra combo idag. Inte ens en promenad tror jag att jag orkar mig ut på. Imorgon skulle jag egentligen på gymmet men det skjuter jag på (orkar inte dit på kvällarna, så himla mycket folk) tills torsdag och fredag. Mindre folk på förmiddagarna. :) Konditionspasset får helt enkelt bli en runda i spåret när jag är hemma istället. Åh, jag längtar nästan. Jag älskar den backiga 5 kilometarn som vi har i skogan inte så långt från mammas hus. Jag blir helt varm i kroppen när jag tänker på hur underbart det är att springa på elljusspåret i skogen. Tyst, lugnt, kämpigt, skönt!

Nä, nu räcker det med babbel för den här gången. Har inte mycket annat att berätta, än kanske att jag ska se på en hel del CSI Miami och Hoogan knows best ikväll. Underbara program! Kram

Tisdagmorgon

2009-09-15 @ 07:38:07

Hej på er,

Vissta har träningsvärken smugit sig på under natten, trots ihärdigt proteinintag igår. Mest framsida lår och lite i rumpan. Det är ju det jag säger, smithmaskinen rockar! Jag fattar inte att jag lyckades skilja mig från den såpass länge? Det fanns massa andra roliga träningsredskap där inne också som jag inte tränat på länge, typ vader. De musklerna har jag i u för sig typ aldrig tränat, de följer mest med på kuppen.

Nu är jag iordninggjord för öppning på jobbet. Myskläderna är på, arbertskläderna ner packade, matlådan står i kylen på jobbet. Plånboken är med. Ska in och köpa mig lite risgrynsgröt sen kanske? :) Mumma! Mycket skönare att jobba öppning än att jobba stänging! Dagen går liksom mycket fortare och man får mycket mer gjort. (Brukar bli så när man inte sover bort alla timmar!) Nä, dags att ge sig iväg.

Ha en underbar tisdag allesammans, så hörs vi när jag kommer hem från jobbet! Kram

That's why...

2009-09-14 @ 22:46:31

Het kropp eller full och odräglig?

Alla svar hittar du här:
http://ngruppen.blogspot.com/2009/09/alkohol-och-traning.html

God natt

2009-09-14 @ 22:19:51

Hej på er,

ligger i sängen helt utslagen. Har varit på promenad och cykeltur i typ 2,5 timma. Plus gymmandet imorse, jag är helt slut!! Just nu ligger jag utslagen, full av pasta med pastasås och vindruvor till efterrätt. Känns nästan som om magen skall sprängas, förstår inte varför jag ska trycka i mig maten sådär... Haja, dags att sova. Tidigt jobb imorgon. Träning, och grejer. Hoppas verkligen att det här träningsprogrammet ger något.

Förresten, var det någon som såg "Svenska Hollywood fruar"? Så himla roligt. Som han sa "tänk att små problem kan bli så mycket större för att man flyttar lite västerut? :P



Imorgon blir det bara en kort promenad och ett spinningpass. :) Sedan måste jag dammsuga lägenheten och diska, sådant där tråkigt vardagsgöra som bara måste bli gjort snart! Hoppas på träningsvärk. *fingers crossed* God natt!

Mellanmål

2009-09-14 @ 15:27:39

Hej på er,

sitter faktiskt redan hemma, fick sluta ganska mycket tidigare. Skönt de! Vissa dagar säljer vi inte så mycket på jobbet och gå måste man tajta till personalen, jag går gärna hem. Andra dagar får man stanna längre, eller komma in på extra tider så det går nog jämt ut. Idag har jag ändå ganska mycket planer, saker som behöver göras. Städa lägenheten, handla, gå ut med en hund, promenad med Anna. Sova, det blev inte så mycket med det inatt.

Sen tänkte jag börja med en ny del i bloggen, en ny kategori. Nyttiga recept! Här kommer ett helt okej mellanmål som jag testade idag, med massa protein för flickor som vill ha muskler. :)

1 burk mini keso
Flytande honung efter smak
Nötter (gärna valnötter) men man kan också ha müsli
och lite kanel! :)



Helt okej röra :)

Nu har jag lite annat att göra men vi hörs senare!

Första passet

2009-09-14 @ 11:36:19

Hej på er,

första passet på gymmet gick bra. Det fick bli ett benpass, det är lättast att börja med och passade bäst ihop med planeringen för veckans övriga pass. Visst lyckades jag idag smita in på stora avdelningen och få mig 40 minuter ihop med min älskade smithmaskin. Benböj, 34 kg * 10 rep * 3 set. Utfall, 24 kg * 10 rep * 6 set (3 per ben). Det sista är i u för sig inte riktigt sant eftersom inför sista setet med utfall med höger ben så drog det till i insida lår och setet fick genomföras utan vikter. Så kan det gå när man blir för ivrig.

Sen blev det lårcurl, ett ben i taget med 9 kg på. Fick jätte bra kontakt och ynka 9 kg räckte verkligen för att ge mig mjölksyra sista repetitionerna. Sist blev det 2 dropset á la framsida lår (15kg*10rep, 10 kg*10 rep, 5 kg*10 rep) och 2000 meter rodd på sämsta tiden 9.44. Jag var helt färdig halvvägs!


Nu är det dags att skynda till jobbet. Risotton med lite extra bacon och en p-drink ligger i magen. Ha en underbar måndag. Ciao!

Måndagnatt.

2009-09-14 @ 01:20:48

Hej på er,

sitter i sängen efter jobbet och känner mig ganska seg, men inte trött. Inte än iallafall, med det kommer nog snart. Det gick sådär på jobbet idag. Var inte alls på jobbhumör, kände mig mest vresig och inte alls tillmötesgåense gentemot alla "idioter" på andra sidan disken.

Snart måste jag sova. Ska ju upp och till gymmet om ett par timmar. Tänkte pallra mig dit runt 9.30. Då borde jag slippa morgonmänniskor och lunchtränare. Tänkte jag skulle smyga in på "stora" avdelningen med alla fria vikter, där de stora grabbarna sitter. Har inte vågat mig dit än. Jag har ju faktiskt betalat lika mycket som de för mitt gymkort och borde också "få tillgång till" alla avdelningar. Nä men allvarligt, på den avdelningen har de nämligen gömt smithmaskinen och jag är djävulskt sugen på att köra lite i den imorgon. Avslutar nog med lite rodd om jag orkar, värsta övningen som finns men *** så effektiv.

Natti, natti.

Motiverad

2009-09-13 @ 15:58:52

Hej på er,

sitter i soffan och slappar efter en god lunch och upplaggt träningsupplägg.

Danielles nyttiga snabb-risotto

3 dl fullkorns ris får sjuda i 9 dl vatten. I med grönsaksbuljong och kryddor efter smak. Jag hade i röd curry pasta. Fräs gärna gullök (från 1/2 till 1 hel efter smak) innan och sjud med riset. Jag hade dock ingen hemma så jag hoppade över den. Låt sedan riset sjuda tills det är är nästan genomkokt och större delen av vätskan har kokat bort. Ha då i väl valda grönsaker. Jag hade champinjoner, körsbärstomater och sparris. Låt koka lite till, lägg upp på tallriken och krydda eventuellt. :) Klart! Servera gärna med knäckebröd. Tips är att även ha en protein källa i, som t ex bacon, falukorv eller kyckling. :)

Nej, det var inte det godaste jag någonsin ätit men ja, jag blev riktigt mätt och jag tror att det tar några gånger innan man hittat den perfekta blandningen av grönsaker, proteinkällor och kryddor. Idag fick det bli en ristotto á la vad som fanns i kylskåpet.

Sedan var det träningsupplägget ja.

Jag tänker faktiskt testa att följa upplägget som fanns i senaste Fitnessnumret, med finns förändringar såklart. Dock ser första veckorna i princip ut precis som schemat.
 3* styrketräning på gymmet med lätta vikter och många repetitioner. Fokus ligger på bra övningsutförande och muskelkontakt. Lugnt och fokuserat i början.
1*konditionsträning, vilket kommer bli 60 minuter spinning på tisdag för min del.
Utöver detta kommer det ligga promenader, helst dagligen på programmet, men det är bara om jag orkar. De behöver inte heller vara långa, någonstans runt 30 minuter räcker gott och väl. Alla promenader behöver heller inte vara powerwalks iförd träningsdress utan en lugn stund iklädd jeans och skinjacka.

Detta kommer nog vara lättare att hålla denna veckan som har många arbetspass under dagarna, flera korta också, jämnfört med nästan vecka då det blir sena kvällar. Men vi får se, bara att kämpa på.

Dags att göra sig iordnig för jobbet. Arbetskläder som skall strykas m.m. Men vi hörs kanske inatt eller imorgon bitti. :)

Slutligen en motivations-bild!

Söndag och tillbaka till verkligheten

2009-09-13 @ 13:48:16

Hej på er,

nu är jag tillbaka till Ks och första tvättmaskinerna är redan inne. Ett bryskt uppvaknande och välkomnande tillbaka till verkligheten. Dock känner jag mig riktigt sugen på att köra igång igen. Mer motion, nyttigare mat m.m.
Japp, på kalaset slank det ner både en och två onyttigheter men jag bryr mig egentligen inte så mycket om sådant. Vid festiviteter får man äta vad man vill, så länge man gör det i okej mängder. Det jag vill förändra är min vardag. Mitt hiss-åkande, mitt konstanta unnande, mitt sötsug. Jag vill vara stark, ett liv utan "cravings". Ett fritt liv. En spännande fritid och hög arbetsmoral.

Så nu är det dags att sätta igång och jag tänker rivstarta med en svamprisotto. Recept kommer senare :)

Sen blir det som sagt jobb ikväll 17-00.30. Har redan nu planerat in en kort, kort joggingrunda/powerwalk imorgon förmiddag. (Man kan rivstarta med maten, men inte med träningen. Den skall byggas upp efter ett uppehåll, annars går det åt skogen!) Imorgon blir det jobb 12-19.30, och efter det en promenad med min favorit Anna! :) Funderar på att lägga upp ett lättare träningsschema á la senaste Fitness repotaget "Kom i kalasform på 12 veckor". Återkommer på den fronten.

I övrigt ser ju beach 2010 ut såhär:

- Strech är viktig, gärna dagligen (måste jobba mer på den fronten)
- 3 promenader minst i veckan, á la 30 minuter men gärna mer.
- Vitaminer och mineraler måste man ha, vare sig det är pillerform eller grönsaker - få i dig det!
- Och för min del: ingen mer läsk (kanske light ibland), definitivt ingen mer milkshake och inget kakfestande på egenhand, varken hemma eller på jobbet. Sötsuget skall botas!

Väntar med spänning på veckan nästa utmaning från syster. Utmaningen som jag ger mig själv, och alla er andra, är att försöka komma igång igen. Om det så är med promenader, en fritidssysselsättning eller att ta upp en kontakt med en gammal vän. Denna vecka är det dags att ta tag i sitt liv och komma igång igen!

Lördagen

2009-09-12 @ 15:05:21

Hej på er,

sitter en sväng framför datorn medan köttfärsen steker ute i köket. Skall bli lite tacos innan kalaset.

Mycket av gårdagen spenderades tillsammans med min älskade storasyster som fyllde 25 år. Grattis, grattis, grattis igen! Vi hade myskväll med småbarn, tv-tittande och mumsig brak-kvällsmat. Sedan vankades Pirates - at worlds end. Mycket bra film som jag faktiskt bara sett en gång. Dock fruktansvärt lång.

Idag har det varit mycket fixande. Hjälpte syster genom att köra till Torp och hämta upp lite släktingar. Sedan har det varit fullt upp med att fixa sista inför kalaset. Fixa kort till presenterna. Slipa på talet. Sådant som man får äran att ha när man blir livsledsagare. Så nu är det bara det roliga kvar, kalasandet!!

Nu måste jag fixa klart maten och skriva ut talet. :) Imorgon kl 11 åker tåget tillbaka till jobbet och verkligheten. Tills dess skall jag njuta fullt ut. Dessutom åker min styvlillasyster till England imorgon som Aupair, så det blir mycket familjetid i helgen. Hoppas ni står ut! Kram

Fredag - stressig

2009-09-11 @ 13:02:05

Hej på er,

nu sitter jag vid matbordet och trycker i mig lite deg. Det var den enda som fanns kvar i kylskåpet. Väskan är hast-packad, kommer att ha glömt typ tusen saker men, men.. Kommer ju tillbaka redan på söndag. Tåget går om 45 minuter och måste hinna köpa en sak på stan + svänga förbi jobbet så jag känner mig lite stressad.

Blev massa jobb hela kvällen igår.. Började 14.00 med mötet och kom inte därifrån förrän 01. Tur att jag hade lämnat kvar en matlåda i kylen på jobbet.


Nä, förlåt, men jag måste springa. Vi hörs senare. :)

God morgon torsdag!

2009-09-10 @ 11:02:32

Hej på er,

solen sken in genom mitt fönster och väckte mig efter 10 underbara timmars sömn. Min älskling ringde mig och önskade mig god morgon och en bra dag. Ligger kvar i sängen och funderar på att ge mig ut på en promenad. Så får det nog bli, men jag måste sätta lite fart eftersom jag ska på möte på jobbet mellan 14-15 och jobba 16-01. Däremellan ska jag springa några ärenden på stan. :)

Tågbiljetter hem har jag fixat, för morgondagen och tillbaka på söndag. Känns skönt att ha det gjort, bokat och klart. Dock har jag inte beställt platsbiljett (vem fan vill betala 50 extra kronor? ska inte sittplatsen ingå?!) Så jag få se till att vara i tid och hoppas att det finns obokade vagnar. Imorgon går tåget vid 14-tiden så innan dess blir det städa och packa. Ska bli så himla mysigt att komma hem! <3

Nä, nu är det dags att ta tag i sig själv och se till att komma ut i friska luften. Ha en underbar torsdag allesammans!

En lååång dag

2009-09-09 @ 22:19:05

Hej på er,

nu är jag hemma igen efter en lång dags arbete. Två olika restauranger, ett öppningsskift och ett stängningskift. Den jobbiga förkylningen jag hade förra veckan verkar ha drabbat alla medarbetare och sprider sig som en löpeld. Typiskt att vi som blivit friska då får jobba 200%.

True blood har precis börjat på 1:an och jag tänkte faktiskt jag skulle se vad det var för något. Tycker ju ganska mycket om filmer/serier om det övernaturliga. :)

Imorgon blir det en sväng på stan, kokande av äppelmos, mys i sängen och sedan jobb: 16-01.

Idag har jag faktistk klarat mig utan läsk med mera, men har inte hunnit med speciellt mycket motion. Känns skönt att ha kommit tillbaka lite granna i alla fall. Nä, mina ögonlock går knappt att hålla uppe. Vi hörs imorgonbitti!

Veckans utmaning för mig

2009-09-08 @ 22:35:23

1) Slopa milkshaken och läsken

Är ju framförallt ett problem på jobbet när man känner sig trött och piggar upp sig/tröstar sig med snabbt socker. Light läsk är dock inte bättre eftersom det triggar suget. Kvar på listan är vatten, mjölk, juice och lite fun light. (can't live without?!)

2) Låg intensivträning

Promenader is the shit. Allmän vardagsmotion. Fortfarande lite snorig men annars back om track. Hårdträningen sätter igång nästa vecka!

3) Ingen mer fika eller efterrätt

Vill jag unna mig en påse med några stackars godisar en lördagkväll - ja. Men kvällarnas sockerattacker är en påföljd från dåliga vanor som kvällsfika och efterrätter efter middagar, och i tillägg något som verkar förvåna mig själv, varje dag är inte en lördag! Det finns inga skillnad på att fet-äta och att unna sig om man unnar sig flera gånger varje dag.

Helt enkelt dags att sätta igång igen. Ta tag i allting och som han sa tidigare idag:

Man får inte magrutor av muffins!!!!!

Dagen som försvann

2009-09-08 @ 22:13:57

Hej på er,

strax efter klockan ringt imorse, då jag egentligen skulle ut på promenad men valde att snooza istället, så ringde jobbbet och bad mig komma in på en 9-18. Sure, säger jag, hoppasr upp ur sängen och far iväg som ett jihuu till jobbet. Som förutom vissa snälla personer var ett stort pain in the ass idag. (inga namn nämda...) Efter klockan 18 åkte jag hem och proppade mig full med mat. Ganska dumt! Mådde så illa att jag bad söt-Anna att följa med mig på promenad och försöka röra till lite mer plats i magen så jag slapp spykänslan. En promenad blev det med avslutande Idol-tittande: Mysigt värre. Sedan dess har jag bara kommit hem, pratat med honom, tittat på The Mentalist och gått igenom mina favoritbloggar. Jag borde verkligen sova för imorgon blir a day from hell. Dock helt frivilligt. Jag börjar jobba 8-16 på en restaurang, för att sedan åka till en annan och jobba 17-22. Underbart va? Inte... Men som sagt, de frågade och jag sa ja, så jag får skylla mig själv. Jag är ju ledig fredag-lördag och då ska jag ju hem, så jag får passa på att jobba medan jag är här. :)

Nu är det dags för mig att krypa i säng och göra mig redo för en morgondag. Sov gott allesammans!

Mysmåndag

2009-09-07 @ 17:34:21

Hej på er,

hoppas allt är bra. Idag har jag en mysdag och förkylningen känns redan mycket bättre, efter två lediga dagar. Kanske var det allt som behövdes? :) Just nu står degen och jäser till mina kantarellpiroger. *mumma* Fyllningen är fixad, bestående av lök, kantareller, färskost, mangochutney & ruccola. Blir en smarrig kvällsmat helt enkelt! På stan fick jag också en del gjort. Känns skönt. :) Hoppas småttingarna blir glada. <3

Fick också druckit en latte på Espresso House och snackat lite. Skönt med bra vänner. :) Just nu känns det mesta väldigt bra (förutom förkylning och träning). Underbar pojkvän, världens bästa familj och super sköna vänner. Det är sådant som gör att man står stabilt. Jag tror inte du förstår hur mycket du betyder för mig älskling, ta hand om dig!

Imorgon är det ett kortpass på jobbet som gäller, 15-20. Så det känns skönt. Ikväll blir det CSI på tv:n. Först Miami på 9:an kl 20 och sedan NY på 5:an kl 21. :) Sen ska jag läsa lite i "Flickan som lekte med elden" och sedan är det dags att sova. ;) Tanken är att jag vilar från träningen veckan ut och börjar lite smått nästa vecka igen. Till helgen är det mätning igen och även om det första två veckorna kändes bra så tror jag hälsotillståndet har satt käppar i hjulet för en eventuell minskning, men, men.. Det är många mätningar kvar och egentligen inte många centimeter som ska bort, så det löser sig. Hoppas du har varit duktigare än jag syster!

Nu ska jag kavla lite, och vara sådär huslig. Lots of love/

God morgon måndag!

2009-09-07 @ 11:47:11

Hej på er,

ligger än så länge kvar i sängen. Somnade ganska sent igår (runt 02) och sov såklart ganska länge, 9 timmar. Så nu har jag käkat lite frukost och ska en sväng ut på stan. Ska fixa lite inför kalaset som komma skall i helgen. :) Ser verkligen fram emot att få komma hem och träffa familjen, även om syster kanske har för mycket att göra för att mysa med mig, så får jag i allafall bara vara i närheten. :) Älskade syskonbarn, vackrast i världen!



Dags att ta sig samman och fixa iordning för stan. Kram

Socker!!!

2009-09-06 @ 22:28:51

Hej på er,

jag är tillbaka och mår mycket bättre. Efter både glass & godis. Jag gick (kröp) ner till ICA och köpte ICA:s frukt och bär plus GB:s light vaniljglass. Glassen var väl sådär, inte som gammaldags såklart men helt okej eftersom frukterna ändå tog "översmaken". Ett helt okej alternativ helt enkelt. :) Sen blev det en lite godispåse med allt som allt 11 godisar. Jag antar att det var tur att jag inte hittade mina favoriter idag, sura bläckfiskar. Dock fanns deras lakritsala motsvarighet och den var också super god. Förutom det blev det lite choklad och skumhallon. *mumma* Det var precis vad jag behövde, trots att man inte borde tillfredställa sockersuget när det dyker upp, men denna gången var jag bara tvungen att ge efter.

 +  = SANT

 men

I övrigt är förkylningen sakta men säkert på väg bortåt. Veckans utmaning har varit nya jobbet, klara av förkylningen, äta hyfsad mat (äter alltid onyttigare när jag inte tränar) och att inte träna. Det har varit svårt, men allt har gått bra utom mat-biten. Den har gått sådär. ICA-pizza åkte ner på fredagkvällen när jag var för slut för att laga mat och likaså Han. Lite godis och glass idag, vaniljkesella på rullande band och till och med en milkshake. Ingen höjdarvecka ur den synvinkeln alltså, men sjukveckor är speciella. Då är man slö, har mindre energi och vill bara helst ha maten klar. Faaaaast-foooooood.

Sitter just nu och tittar på Kärleken checkar in på 3:an. Mysfilm med en a mina favvo-skådisar. Jennifer Lopez. Filmen Enough kicks ass. ;P Han ringer, hörs senare!

Bu och bä

2009-09-06 @ 19:54:16

Hej på er,

ligger just nu i sängen och mår riktigt illa. Funderar på om jag har lågt blodsocker eller om det är något annat som är fel. Förut var jag jätte sötsugen, men det kan jag ju inte direkt påstå att jag är längre. Dock funderar jag på om jag ska gå ner och unna mig lite socker. Denna veckan om någon borde jag väl inte, men vadå borde? Jag får väl äta vad jag vill...

Jag och värdens bästa Anna var dessutom på myspromenad förut, så frisk luft har jag också fått.

Usch, nä, jag ska släpa mig ner till ICA. Godis eller glass? Det är den största frågan... :P

Fortfarande pyjamas

2009-09-06 @ 17:24:11

Hej på er,

ja, klockan är 5 och jag har fortfarande nattlinnet på mig. Jag sov faktiskt till klockan halv fyra circus, måste vara nytt rekord. I u för sig kom jag inte i säng förrän 8, vaknade kl 11 ganska pigg (hostade mig vaken så det vart upp och i med hostmedicin i kroppen) men bestämde mig för att försöka somna om. Vaknade utvilad och med känslan av att jag missat en hel dag klockan 15.28. :P Dumt att vända på dygnet, ja, men skönt att vara utvilad. Om jag känner mig själv kommer jag kunna somna ganska tidigt ikväll iallafall.

Nu funderar jag starkt på att ge mig ut på en kortare promenad. Vore skönt att få lite frisk luft. Vi hörs senare!

Tips för höstdeppiga, kanske småsjuka stackare som jag.

2009-09-06 @ 05:59:29

Här är 15 enkla sätt att snabbt ladda upp med ny energi och livsglädje.

Hitta motivationen!

Framgångsrika idrottare och karriärister har ett gemensamt – en tydlig och klar målbild. Vad vill du med ditt liv? På vilket sätt kan det bli annorlunda med start just i höst? Fundera och sätt upp rimliga delmål som du kan jobba emot. Kom ihåg att ett litet snedsteg eller en dålig dag inte kommer att förstöra allting för all framtid. Var stolt över dig själv och fokusera på det som är positivt.

Ladda hjärnan i naturen.

Studier visar att personer som just tagit en promenad i naturen presterar upp till 20 procent bättre i minnestest än de som tagit samma promenad i stadsmiljö. Naturen hjälper nämligen hjärnan att ladda om sin kapacitet och förbättrar direkt korttidsminnet så att du lättare kommer ihåg konversationer och telefonnummer. Säg hejdå till post-it-lappar och förfl ytta din löprunda eller morgonpromenad till en lummig park eller ett skogsområde. Då gör du både din fysik och hjärna en tjänst.

Sluta titta på tv i sängen

Är tevens flimrande sken det sista du ser innan du sluter dina ögon för natten är det hög tid att skaffa en ny och bättre vana. Trots att teven kan verka sövande, agerar den överstimulerande. Ljuset från skärmen får melatoninnivåerna i din kropp att höjas och kroppen ställer in sig på dagsrytm. Bestäm en tid när du stänger av teven varje kväll och håll dig till den. Om du missar något kan du ju alltid spela in.

Ta korta energipauser

Unna dig regelbundna återhämtningspauser – då klarar du bättre av långa perioder av stress. Om du jobbar på ett kontor, ställ dig upp då och då eller ta en promenad runt kvarteret. Sväng förbi och småprata med en kollega, eller ring din partner för ett upplyftande samtal. När du kommer tillbaka till arbetet kommer du att vara mer fokuserad och prestera snabbare och bättre.

Skjut inte upp

”Jag tar tag i mitt nya liv på måndag och jag ringer det där samtalet i morgon i stället.” Känner du igen dig? Att skjuta upp saker handlar enbart om rädsla. Skriv upp dina fem viktigaste måsten på en ”Att göra-lista” och börja bocka av.

Massera mera

Visste du att intensiv träning kan sänka immunförsvaret, medan en massage gör att molekylerna i din saliv blir bättre motståndskraftiga emot bakterier och infektioner? Boka in en djupgående massage efter träningen och känn dig stärkt till både kropp och själ.

Dra ner på kaffet

Det kan låta hårt, men om kaffet är det enda som får dig ur sängen på morgonen och igenom en lång arbetsdag är du snart på väg mot utbrändhet. Koffeinet tillför enbart snabba energikickar som resulterar i ännu djupare dalar.

Vårda vänskapen

Att kontakt med vänner är lika viktigt för hälsan som bra mat, sömn och träning vet Jessica Simpson, som efter uppbrottet med pojkvännen Tony Romo sökte tröst hos sina tjejkompisar. ”Älskar mina ladies! Önskar att jag kunde vara med dem varje kväll, att skratta är underbart”, twittrade Jessica nyligen. Behövs det månadslånga planeringar för att få till en tjejmiddag? Föreslå en ny rutin med en tjejkväll som du och dina vänner turas om och anordna varannan vecka.

Sippa isvatten

Enligt en undersökning gjord av Nautilus sports Medical Industries i Colorado Springs känner personer som sippar isvatten en gång i halvtimmen sig mer energiska, klara och mentalt piggare än de som dricker vatten mer sällan. Men det är viktigt att vattnet är riktigt iskallt. För att värma upp isvattnet måste kroppen nämligen förbruka upp till 200 kalorier, vilket gör att energifl ödet i kroppen ökar och du blir piggare.

Dumpa fuskmaten

Enligt Storbritanniens hälsoguru Dr Frank Lipman – som bland annat har Gwyneth Paltrow som kund – är inget så skadligt för kroppen som fel mat.

– Tillsatser, sötningsmedel och transfetter är riktiga energitjuvar som sänker immunförvaret och försvagar kroppen, säger han till RED Magazine.

– Sträva efter att äta så mycket riktig basmat som möjligt. Fullkorn, magert protein, frukt och grönsaker bygger upp en stark och pigg kropp, säger han.

Foto: sara ringström

Uteslut inget

”Jag ska aldrig mer äta choklad eller ens titta på en pizza.” Så fort du uttalar måsten som dessa, kommer du med största säkerhet öka suget.

– Om jag vill ha en läsk på bion eller en hamburgare så tar jag det. Jag ser bara till att det inte blir en vana fem dagar i rad, säger Victorias Secrets-modellen Marisa Miller till magasinet Shape

Neutralisera energitjuvarna

De finns i din familj, på jobbet och i ditt sociala umgänge. Personerna som dränerar dig på bra energi. Bekämpa dem med positivitet. Konfrontera personen och berätta att den agerar negativt. Om det inte hjälper, minska umgänget och omge dig i stället med människor som fyller dig med positiv energi.

Andas in energi, andas ut bekymmer

När vi blir stressade tenderar vi att ta korta små andetag, vilket ger kroppen mindre syre och energi. Genom att djupandas ger du kroppen en snabb påfyllning av energi och självförtroende. Ta ett djupt andetag genom näsan och håll andan i några sekunder. Föreställ dig att luften du andas in består av ren och fräsch energi. Släpp därefter ut luften genom munnen och förställ dig att du andas ut all stress, oro och frustration. Upprepa 5–10 gånger och varje gång du känner av en stresskänsla.

Ta en danskurs

Att dans är bästa genvägen till en snygg kropp vet både deltagarna i ”Let’s dance” och artister som Britney Spears och Madonna. Dessutom ger dans både ett bättre självförtroende och kroppskännedom.

– När jag började ta danslektioner blev jag mycket mer självsäker både på scen och privat, säger sångerskan Nelly Furtado till Self.

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article5702641.ab

Superbra artikel i Aftonbladet

2009-09-06 @ 05:54:06

Detta schemat kör jag också, ska bli skönt att komma igång igen så fort jag blir frisk.



Så gör du träningen effektiv

Alla vet att kroppen behöver energi för att orka träna. Men hur laddar du bäst? Nutritionist Anki Sundin, som har skrivit ”Idrottarnas kostbok”, tipsar om olika sorters påfyllning beroende på när du tänkt träna.


Morgonpasset

Kräver rejält med krubb

En nyvaknad kropp behöver ordentligt med energi för att orka sätta igång utan att riskera att bryta ner musklerna. Ju hårdare pass, desto större frukost.

Förslag: Gröt eller fil med müsli, frukt och en smörgås. Ska du träna riktigt hårt kan du även ta ett glas juice.

Tips: Mår du illa av att äta mycket så tidigt kan du äta en rejäl frukost direkt efter träningen i stället och bara ta lite frukt eller en smoothie före passet.

Lunchpasset

Boosta med nötter

För att orka träna på lunchen bör du komplettera frukosten med ett förmiddagsmål vid tiotiden.

Förslag: Nötter, lite torkad frukt eller en äggmacka.

Sedan äter du naturligtvis vanlig lagad mat till lunch direkt efter passet.

Eftermiddagen

Ladda om

Om du ska träna direkt efter jobbet eller skolan måste du utöver frukost, förmiddagsmål och lunch få i dig ett ordentligt mellanmål vid 15-tiden.

Förslag: Keso med färsk skuren frukt eller bär.

Naturell yoghurt med müsli och frukt.

Smörgås med skinka, ost eller ägg, ett glas mjölk och frukt.

Därefter äter du lagad mat till middag när du kommer hem.

Kvällspasset

Ät mellis före

De allra flesta tränar på kvällarna. För att få en bra balans är det då viktigt att även då se till att få i sig en bra frukost, något litet på förmiddagen, en lagad lunch och ett mellanmål före middagen. Middagen kan vara något lättare och bör ätas minst en och en halv till två timmar före träningen.

Förslag: Fisk eller kyckling med potatis, filsås och sallad.

Tips: Hinner du inte äta middag så tidigt som två timmar före träningen kan du ta ett extra mellanmål i stället och komplettera med en omelett, gröt eller några matiga mackor efter passet.

Ta en återställare efter träningspasset!

  Banan är en fantastisk återställare efter ett träningspass. Men den bör alltid kompletteras med protein, som ett glas mjölk.

  Tonåringar som tränar mycket har större energibehov och bör därför fördubbla ransonen till två, tre glas mjölk eller ta en drickyoghurt.

  Riksidrottsförbundet avråder från kosttillskott annat än i undantagsfall, som exempelvis extra järn vid menstruation.

God morgon söndag!

2009-09-06 @ 05:43:09

Hej på er,

sitter faktiskt med ansiktsmask i ansiktet i soffan. Har kommit hem från stängningen på jobbet och måste såklart tvätta, och enda tvätt-tiden som fanns börjar om 1,5 timma så jag tänkte att det är lika bra att hålla sig vaken ett tag till. Sist försökte jag mig på det där med att sova i omgångar men det var ingen bra idé, fick ingen djup sömn så jag var fortfarande trött efter 3*3 timmar. Därför är det lika bra att få tvättat och sen krypa ner i sängen. Jag torkar nog kläderna i lägenheten och räknar med att få krypa ner vid 8-tiden. :)

Sitter faktiskt och tittar på en dokumentär om noshörningar på 4:an, det är intressant vad man väljer att se på när det inte erbjuds de vanliga underhållsningsprogrammen. Man borde egentligen se mer dokumentärer.

Stängen på jobbet gick väl bra. Vi fick ringa in lite extra folk, och när vi väl fick in dem gick det okej. Innan dess var vi lite panik-slagna faktiskt. 2 personer som själva skulle stänga en lördag när det var nollning i stan, nja, ingen bra idé. Trots att vi tillslut blev 3 som stängde så var restaurangen (lobbyn) så himla sketen att det tog en himla tid att bli klar. Det stog minst 2-4 brickor fulla med skräp på varje bord. Det var cirka 5-6 drickor utspillda och några andra favoriter som saltgurka och ketchup kletat på fönstret. *idioter* Haja, det gick helt okej iallafall och Viktoria och Sara som jag stängde med var båda jätte duktiga!

Nä, nu börjar jag bli trött så jag ska nog ta mig lite nattamat/frukost. :P


Lördag - full av saknad

2009-09-05 @ 13:57:44

Hej på er,

hoppas allt är bra med er. Själv har jag precis diskat iordning och sitter nu och lyssnar på mysmusik - Daniel Lemma. :) (8) If I used to love you baby... (8) :P För en stund sen gick jag med E och lämnade honom på stationen, så nu gör det lite ot i hjärtat. men tack baby, för 16 underbara timmar med dig.

Grönt thé med mango-taste på väg my way. Halsen är fortfarande kass med har gott från att göra ont till rethost. Det kittlas som bare den, trots mediciner. Kass! Och nosen rinner. Jag vill ju bara bli frisk. Speciellt till det stora kalaset nästa helg. Som tur är har jag två dagar vila nu. Söndag & måndag. Sen blir det jobb tis, ons, tors och sen åka hem fre-lör för att sedan komma tillbaka på söndag och jobba på kvällen.

Nu tänkte jag faktiskt sätta mig in i kyrkovalet som sker om ett par veckor. :) Och jag tycker du ska göra detsamma. Sen blir det lunch och nana-time för mig som jobbar 19-05 inatt. :/ *kram

Fredag - underbara fredag

2009-09-04 @ 10:49:09

Hej på er,

tyvärr har jag inte så mycket till liv att berätta om just nu. Ingen träning, ingen fritid. Hinner inte ta reda på vad som händer i världen heller egentligen. Jag bara sover och jobbar. Fast igår var jag faktiskt en sväng uppe hos Filip och såg på första 3/4 av Underworld. Ganska frustrerande dock att jag inte kunde se slutet med bussen gick.. På tal om det så var det FULLT av odrägliga snorungar på den som skrek bland annat: Tappa tvålen, ont i röven. Idioter. Typ lika gamla som mig och beter sig som jag vet inte vad. Nä, där ser man vad alkoholk gör med en i verkligheten. Alla uppklädda men såg förjävliga ut. Håret på ända, skrikande så hela ansiktet skrynklades ihop och fläckarna på kläderna hade de nog inte ens upptäckt än. Nollningen är helt enkelt förjävlig. Jag kommer ihåg hur jag själv vad för ett år sedan. Första kvällen hakade jag på när alla andra drack, och skrek m.m. Sen tillbringade jag resten av kvällen i ett badrum och mådde skit. Min kropp är dålig på alkohol så jag var först hemma och sedan var jag inte med på någon mer fest under nollningen faktiskt. Sen var det nog en eller två fester till på som jag drack på under året, men inte mer. Alkohol är inget för mig. Jovisst, en cider eller ett glas vin. Men inte i större mängder. På bussen igår så gav de överfulla ungdommarna öl till de relativt nyktra och skrek nykterist medan den nyktra var tvungen att svepa upp allt i burken. Jag bara orkar inte ens tänka på det, jag blir så frustrerad. Men, men.. Det är deras problem. Om det är deras variant på att festa, har jag gett upp för länge sen. Under gymnasiets hemmafester var jag nog den som spydde på flest fester och det orkar jag bara inte med längre. Man kan ha kul med mindre mängder också. Och ikväll kommer min pojkvän upp, *jippi* berättade han överaskande i telefon inatt och vi ska bara ha massa mys. Jag längtar massor! Inte ens alla fyllehångel (osv) i världen slår en kväll med kärleken.

Ha en underbar fredag allesammans, och ta det lugnt med alkoholen ikväll.

Lite tidigare ikväll(natt)

2009-09-03 @ 02:54:43

hej på er,

är hemma lite tidigare inatt. En hel timma faktiskt och det känns riktigt skönt att få krypa ner i sängen och sova ganska många timmar i sträck, trots att jag imorgon börjar redan 14. Så, så mycket sömn hinner jag ändå inte med. Måste tvätta och/eller stryka mer arbetskläder, laga mat och annat viktigt.

Enligt papper och grejer måste man ha minst 11 timmars vila mellan passen, och ikväll har jag ju till och med 12. *ironi* För tillfället har jag inget liv. Kosten går dåligt, (nej syster, ingen skräpmat men dock mycket sötsaker!) träning blir det ingen pga förkylning och sömn blir det knappt någon pga jobb och annat som måste hinnas med. Sen känns det inte direkt som någon idé att försöka vända tillbaka dygnet eftersom jag jobbar 19-05 på lördagnatt-söndagmorgon.

Ikväll när jag cyklade hem såg jag mycket folk på stan, medan igår såg jag inte en enda människa eller bil. Idag var det dessutom mycket fyllon inne på restaurangen (för att vara en ondag) men det berodde nog på stor del på nollningen i stan. Dock var det bara "snälla" fyllon idag så det gjorde mig faktiskt inte så mycket. ;P

Nu är det dags att sova innan nosen korkar igen totalt. Skit förkylning. Vi hörs imorgon. Kram :)

Det här är jag förtillfället: *suck*




Önskar dock att jag hade varit lite mer sånhär...


istället för sånhär:

Hela dagen borta

2009-09-02 @ 16:55:35

Hej på er,

sitter i sängen och slö tittar på "Who's jugding Amy?" och borde egentligen hoppa in i duschen. Klockan är snart 17 och det känns som hela dagen bara försvann. Efter 4 timmars sömn gick jag upp och drog på mig kläder för att knalla iväg till vårdcentralen. Klockan 10 hade jag hunnit komma hem igen och dessutom svänga förbi ICA, så jag knallade ner och slängde in arbetskläderna i tvätten. Klockan 11 hängde jag upp dem och gick och lade mig och sov i 2 timmar. Klockan 13 hämtade jag kläderna från tvättstugan och fick sedan och lade mig igen. Klockan 15 ringde Erik och det var dags att gå upp. Sedan dess har jag lagat mat och fixat matlådor. Dessutom har jag lyckats få i mig 2 lådor värmda frys-bär tillsammans med vanlijkesella under dagen. *MMMMM!!* Det är sådant men får unna sig när man är trött och förkyld.

Jag börjar känna mig ganske stressad och vill bli frisk för att komma igång med träningen igen, men samtidigt så vet jag att jag inte skyndar på bättringen genom att stressa så jag försöker slappna av. Det är det som är skönt med att redan ha börjat med Beach 2010. Jag har tid att vara sjuk, bli frisk och sedan köra igång igen. I have time to get the body. Kroppen är din bästa vän och följer dig genom hela livet, var snäll mot den. Ta hand om den.



Dags för mig att hoppa in i duschen. :) Jobb, jobb, jobb. Får se om vi slutar 02 inatt som vi ska eller om det blir lika sent som igår? :/ Hörs, kram!

God morgon onsdag, eller kanske go natt tisdag?

2009-09-02 @ 03:47:52

Hej på er,

är nyss hemkommen efter 11 timmar och 40 minuter på jobbet. Herre gud vad vi putsat och skrapat. Allt för att få allting så rent och fint inför morgondagens främmat.

Dagen på nya restaurangen kändes bra. Mycket bättre än jag kände igår. Det känns skönt. Många trevliga människor, andra mer "intressanta" människor och ja, en del dryga folk, men så är det väl på en arbetsplats. Jag började snart känna mig hemma och fick bli serviceledare första dagen. :)

Nä, nu måste jag verkligen sova. jag ska upp om 4,5 timma för att ta mig till vårdcentralen och sen måste jag tvätta mina arbetskläder igen, innan jag kan gå till jobbet och jobba en hel natt till. (imorgon 18-02)

?

2009-09-01 @ 12:19:17

Ja, jag har gjort det igen. Danielle har spenderat 300 kr inne på ICA och kommer hem med två kassar mat, för att sedan inte kunna komponera ihop en enda måltid?! Suck. Ha, vad köpte jag då?

- potatis
- sallad
- kiwi
- banan
- kantareller
- champinjoner
- lättmjölk
- lättfil
- tranbärsdryck
- köttfärs
- jordnötssås
- fryst frukt och bär
- körsbärstomater
- risgrynsgröt (att ha med till jobbet ikväll)

Jovisst hade man kunnat göra någonting med köttfärsen, men inte utan lök?! Och lök hade jag ingen, och inte heller någon lust att springa ner igen och ställa mig i samma kö igen. Såå, det fick bli halvfabrikatsköttbullar och makaroner, med ketchup såklart. Och kanske några körsbärstomater.

Haja. Sen fick jag lite shoppat på apoteket också:



Just som jag gick därinne så nös jag och fick helt plöstligt en massa sura miner och blickar som sa: "Du har säkert svininfluensan. Du kommer smitta folk, du borde vara inlåst."  Så jag skyndade mot kassan och begav mig hemmåt innan de letade upp mig med högafflar och facklor.

Nä, dags att försöka få ihop lite mat och sedan krypa ner för att samla ett par timmar sömn till. :)

God morgon tisdag!

2009-09-01 @ 10:44:13

Usch, vilken dålig uppdatering men jag var helt enkelt för trött igårkväll. Jag slutade vid 21 och cyklade sedan direkt från gamla restaurangen till nya restaurangen för att fylla i ett par papper som skulle ta cirka 5 minuter. 1,5 timma senare cyklar jag åter hem igen och klockan är över 23. Hemma igen kvart över, lägger mig i sängen och pratar med E i telefon. När vi tillslut säger god natt orkar jag bara lägga ner mobilen innan jag stensomnar och vaknar imorse med tilltäppt näsa, hes hals och röda ögon. Mums, riktig humörhöjare den här förkylningen... INTE!

Så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Det blir ju ingen träning i alla fall, till mitt eget stora förtret. Nu när jag faktiskt fått upp motivationen igen så ska jag bli superförkyld och det vet vi ju alla vad det gör mot motivationen... Det är så mycket svårare att komma igång efter ett uppehåll än att hålla på konstant men jag tycker inte att man ska träna när man har en ordentlig förkylning. Det finns olika versioner av det där. Att man kan träna om man inte har feber, eller hosta. Men jag tycker att känner du dig hängig och du har ett virus i kroppen, låt den lägga sin energi på att bekämpa istället för att trötta ut den. Lugna promenader och annat kan man såklart ta men att fortsätta träna på samma nivå kan ge allvarliga konsekvenser. Du vet inte hur allvarligt viruset i din kropp är, du kan till och med få hjärtmuskelinflammation. (Mer info här tex http://www.fitness-magazine.com/mars02/sjuk.html)

Planen idag blir idag alltså en lugn höstpromenad i bekväma, varma kläder med en inplanerad shoppingtur på Apoteket på vägen hem. Behöver en nässpray och gärna lite näsdukar som inte förstör huden runt näsan när jag snyter mig hela tiden. Sen är det bara vila och sova som gäller eftersom det faktiskt är jobb mellan 16.00-02.00 inatt. 10 timma, fast 1 timmas rast. Sista timman är restaurangen stängd och vi är ett par som är kallade att stanna extra och städa det sista inför HK:s (hög kontoret) besök imorgon. Kul, kul... :(

Haja, dags att dra på sig lite kläder och dra sig bortmot stan. :) Hörs förhoppningsvis sen. :) kram*