Dagens pass - lite av varje

2010-08-08 @ 21:19:10

Japp, här kommer dagens siffror:

Benpress; max 200 kg 6 rep (PB)
Splitböj; max 27 kg 10 rep
Bicepscurl med stång; max 20 kg 8 rep
Bissecurl i cable; max 27.5 kg 6 rep
Abs i maskin; max 45 kg 6 rep


Lite av varje i passet och med träningsvärk i ryggen plus endast tomma kalorier i intag idag höll jag på att börja gråta av utmattning när jag cyklade hem från gymmet.

Just nu känns kudden som största belöningen! Sleep tight!

Formbilder Aug 2010

2010-08-08 @ 21:06:25

Hej på er,

äntligen är formbilderna tagna. Det är inga tydliga konturer som syns. Att bygga betyder nya centimeter på både uppskattade och mindre uppskattade ställen men här kommer lite foton tillslut.


Japp, jag har hittat nyckeln till hantelrodd och det syns.


Bredden över armarna ökar. Trisse börjar titta fram.


Största stoltheten. Mina tändsticksarmar börjar bli något mer...


Helkroppsbilden skvallrar dock även om ett ökande midjemått. Magmusklerna som var på väg framåt har lagts tillbaka i tryggt förvar igen. I alla fall för stunden...


Haja, det var det. Hemskt att visa upp men ändå skönt att få det gjort. Man kan inte bygga utan att bli större och vad är vitsen med att deffa om det inte finns något att visa upp?

Nu är det dax för natta-drinken och sen kudden. Natti!

Romantisk kväll!

2010-08-08 @ 20:55:42

Hej på er,

efter att sprungit diverse ärenden igår och handlat mat m.m. så var vi inte hemma förrän kl 22, dock väntade en mysig kväll. Kräftskiva med älsklingen. Tack baby för den underbara maten och det ännu mer underbara sällskapet. Love you!

Ofrivillig vila.

2010-08-07 @ 12:32:46

Hej på er,

just nu sitter jag hemma i köket och väntar på att pastan ska bli klar. Hade lite köttfärssås kvar i kylen och har nyss gjort en stor god sallad med vinegrette.

Det blir inget benpass idag. Räcker med träningsvärk för tillfället. Mer av den varan och jag kommer inte överleva. Ryggen känns i stort sett hela tiden och lodrätt eller vägrätt är alternativen. Att böja sig framåt för att plocka upp något är skräcken! Eftersom jag redan igår kände att detta var på väg så kollade jag in lite tekniktips på youtube (något som jag såklart borde gjort innan passet) och hittade lite grejer som jag ska tänka på tills nästa gång som kanske också ni kan finna intressanta?

Jag ska tänka på att:

- Hålla stången NÄRA! Fötterna skall vara nästintill under stången i utgångsläget.
- Spänna magen under hela övningen.
- Bara träna på vägen upp och släppa ner stången snabbt.
- Det är bättre att köra tungt och få rep, nästan max 5-6 eftersom de små stabilisatorerna i magen snabbt blir trötta.
- Behålla normalsvank under hela övningen och absolut inte "ostbåga".

Här finns fler tips inriktade för "nybörjare":




Hörs senare!

Shoping!

2010-08-06 @ 20:13:41

Hej på er,

sitter hemma och lyssnar på Bandit. Sneglar med jämna mellanrum på mina fynd från min älskade systers underbart pyssliga affär. Idag blev det en handväska och små flaskor med pip för olja och vinäger. Har en känsla för att det kan bli mycket mer framöver. Hur fina grejer som helst och att bara tänka på priset gör mig rosig om kinderna! Tack finaste syster!

Om ni har vägarna förbi Vänersborg så titta förbi. Om inte så kolla i alla fall in bloggen:

http://formoteket.blogg.se/

/stolt lillasyster



Här ser ni ett par underbara gamla stövlar som tyvärr är sålda men i bakgrunden ser ni massa annat ögongodis!

Bild lånad från http://formoteket.blogg.se/

Som en pensionär...

2010-08-06 @ 17:51:02

Yiihaa! Vilken rygg pass! Tog ut mig som satan redan på första övningen - marklyft. Serien blev föjlande:

20 kg - 10 rep
40 kg - 10 rep
60 kg - 10 rep
70 kg - 5 rep
70 kg - 6 rep (PB!)
60 kg - 10 rep


VILKEN SERIE!!! Efteråt hade jag ganska svårt att hitta energi och rörelser som inte "gjorde ont" så det blev inte så mycket mer...


Muskler som används vid marklyft

FÖRUTOM PB PÅ 30 KG 10 REP I HANTELRODD!!!
Helt otroligt hur mycket det förbättrats det senaste! Jag tror dock att det har och göra med tekniken. Jag har en filosofi om att jag använt för mycket armar och för lite rygg innan men nu när vikterna blir för stora för att armarna ska jobba så använder jag ryggmusklerna ordentligt och hittar en styrka jag inte trodde jag hade. AS COOLT!

Sist och faktiskt minst den här gången så blev de några stackars chins innan jag stretchade lite och kröp uppför trappan till omklädningsrummet. Fortfarande känns ländryggen och gör lite ont (inte riktigt ont men det är svårt att förklara) i varenda rörelse så det blir en super lugn dag resten av dagen. Har redan varit på en liten utflykt och träffat familj men berättar mer om det sedan...

Peace out!

Såå...

2010-08-06 @ 09:58:52

Nu har jag läst 50 av 70 blogginlägg jag missat på bloglovin'. *pust* :) Nu är jag helt slut i huvudet men ganska träningspepp. Ligger hemma och väntar på samtal från han som ska fixa sista med golvet men det kommer inget samtal och jag ska iväg och träffa syrran sen så nu drar jag till gymmet för veckans ryggpass. Fokus ligger 1) Marklyft 2) hantelrodd.

Dagens övningar

1) Marklyft
2) Hantelrodd
3) Assistent Chins
4) Ländrygg i maskin

See you later!



Bellas ryggmuskler

Shout it out and get over it!

2010-08-05 @ 21:53:57

??!!@@*!?...(paus)...?!?!?!@@**?!!!!!!!!

Typ såhär känns det...




Japp, ungefär så.

"Kom igen nu då. Ge mig en broöppning på vägen hem också" tänkte jag, men jag hann faktiskt upp på bron innan det började plinga från bommarna, så den gubben gick inte!!!

Antar att ni inte kopplar alls men jag ville bara berätta att jag har haft en av de värst skitdagarna i historien och jag är så trött på ALLMÄNHETEN att jag bara vill spy. Tonåringar borde spärras inne, 30-åringar som beter sig som tonåringar borde få vita tröjor som man knyter där bak och SJ?!! Ja, de jävlarna ska vi inte ens börja med...

Tur att det inte blev någon träning idag för då hade väl någon åkt på en smocka. Och varför blev det ingen träning undrar kanske du? Ah, fråga målarjäveln som skyllde på hundfanskapet!!! Och bara för att han inte "pallade" att arbete när det var lite fuktigt ute så ska dom idioterna förpesta min lediga dag imorgon som jag behöver för att lugna ner mig och inte begå mord. (jag hoppas att ni inser att jag inte är allvarlig någonstans utan bara lite lätt frustrerad men om den IQ-befriade läkarstållen hör av sig igen, då lovar jag inget. Då går ingen säker! )

Haja! Shout it out and get over it.

Holy cow...

2010-08-04 @ 22:51:29

time flies fast!

Det blev inget träningspass igår. Tack vare SJ. Blev stående (egentligen sittande) i Älvängen, som är enda stoppet, och fick vänta 45 minuter på buss. Att sedan bussen tog en halv evighet på sig att ta sig sista milen fram... Ja, det blev ingen träning i vilket fall, men jag kan glädjas över att jag i alla fall kom fram till jobbet i tid.

Så axlar och tricepspasset blev framflyttat tills idag och ser man på, rälsen låg där den skulle. Hela vägen fram! Satte igång med raka flyes i cable, sedan triceps pushdown som blev passets höjdpunkt, sen dra-till-hakan i cable och sist men inte minst dips och armhävningar.



Axelövningarna gick väl sådär men resten av passet hade riktigt bra pump. Ovanligt eftersom det är ett sådant koncentrerat pass, så små muskelgrupper.

Imorgon var det tänkt ryggpass enligt schemat men eftersom jag är super sugen på att testa maxa marklyft så kan jag inte köra det passet innan jobbet. Finns inte en chans?! Sååå, det får bli benpasset då antar jag? Sista träningsvärken släppte imorse så då är det väl bara att skaffa sig ny? Då är frågan samma underbara övningar som sist gång eller nya? Hmm... Tåls att funderas på! Kanske tom över natten... Hoppas hinna lägga upp upplägget imorgon bitti annars får ni veta imorgonkväll. Sen är det låånghelg för mig med massa träning och bloggande! Jippi! :)

Tisdag...

2010-08-03 @ 08:33:59

Hej på er,

står just nu i köket. Har fixat lite matlåda tills idag och tryckt i mig två kalla kokta ägg med kaviar. Försöker stenhårt att tagga igång men är inte alls speciellt sugen. Det var grymt jobbigt att gå upp idag. Gick upp tillsammans med grabben och vi låg kvar i sängen och snozade liiite för många gånger.

Står axlar och triceps på schemat. Längtar efter cablen men annars är träningsmotivationen som bortblåst. Det är då man inte ska känna efter så mycket, bara göra.

Having a bad hairday så det blir keps fram till gymmet. :P A lifesaver.

Got to go. Ha en underbar tisdag! Hörs ikväll!

Dagens pass - pumpa bisse!

2010-08-02 @ 21:59:53

Övningar och högsta vikt + antal rep:

Armcurl i maskin; max 27 kg 9 rep (PB)
Turning torso; max 40 kg 6 rep (PB)
Bissecurl i cable; max 21.7 kg 8 rep
Abs i maskin; max 45 kg 9 rep
Bicepscurl med stång; max 19 kg 9 rep
Lite situps och annat spännande.

Ligger fortfarande lite för högt på mina maxsets rep för att de ska vara optimalt för byggandet. Måste våga lite mer tror jag. Dock fick jag bra pump i bisse och tröttade ut den bra med stången i slutet. Toppen pass faktiskt.

Enligt schemat jag la upp för en vecka sedan så är det sista gymveckan nu. Pass nästa vecka, men eftersom jag fortfarande jobbar kvällar och det är sommarscheman på gymmen så blir det svårt att få till. Snart börjar skolor och grejer igen, då blir det grupp-passveckor.

Nu blir det nana. Det har varit en lång dag. 

Lugnt och skönt - sista semesterdagen.

2010-08-01 @ 22:58:42

Jag trodde inte jag kunde gå igår.. Det var bara för att jag inte hade något att jämföra med!! Insida lår och rumpan är inte att leka med idag. Att sätta sig på toalettstolen är lika intressant varje gång...

Annars har det inte hänt mycket idag. På grund av benen och att festandet igår blev lite hårdare än förväntat så har det varit en lugn dag. Läst över 200 sidor i Breaking Dawn och hälsat på pappsen för ett par koppar kaffe och en historieutläggning size grande. :) Missförstå mig rätt, jag tycker sådant är rätt intressant.



Idag var alltså sista semesterdagen. Imorgon blir det jobb igen men jag börjar inte förrän 13 så jag hinner köra mage och bisse innan. Lovely.

Hörs imorgon. Natti!