Vad jag vill med mitt liv?

2010-01-21 @ 19:25:18

Ja, tankarna har snurrat snabbt de senaste dagarna. Vad vill jag göra? Vart vill jag komma? Framförallt vad är meningen med livet och hur ska jag kunna leva så mycket som möjligt för att vara så nöjd som möjligt? Jag har kommit fram till många saker men framförallt: Love, Laugh, Live.

Älska, skratta, lev. Välj alltid alternativet som får dig att må bra. Om du mår bra, mår folk runt omkring dig också bra. Var självisk (på ett bra sätt). Gör saker för din egen skull. Gör bara saker för andra som du mår bra av. Tänk kortsiktigt! För om du är lycklig varje sekund nu, kommer varje dag, vecka, månad och år också bli ett hav av lyckliga sekunder.

Bara du kan laga dig själv. Ta hand om dig själ och din kropp. Följ dina drömmar. Lär dig säga nej. Inse dina möjligheter och begränsningar. Var nöjd med dig själv. Älska dig själv. Älska ditt liv ocho mge dig av lyckliga glada människor. Ni lyfter varandra!

Jag hatar den matrialistiska värld vi lever i. Jag hatar reklam. Jag hatar att samhället vi lever i vill att vi konstant ska känna att vi saknar något, att vi ska köpa oss hela. Vi tror att partners kan hela våra sårade själar. Vi tror att förlovningsringar kan hela våra förblödande relationer. Vi tror att dyra presenter kan göra sårade hjärtan hela. Vi får aldrig bli nöjda. Vi ska alltid vara på språng. Vi ska alltid stressa någonstans och prestera 110%. Mest hatar jag berocca. Jag vill inte vara bäst på arbetsplatsen, starkast på gymmet och vara festens mittpunkt. Inte på samma dag. Inte på samma helg. Inte ens på samma vecka. Det är inte mänskligt. Snart kommer människan bytas ut mot robotar. Vi får inte ha några brister, vi får inte längre vara människor.

Inse! Du har bara såhär mycket energi att göra av mig, du har bara såhär mycket kärlek att ge, du har bara såhär mycket förlåtelse i ditt hjärta och när det är slut behöver du din egen tid för att fylla på. Det är inte som att tanka ett kontantkort, det tar tid. Vi är människor, låt oss vara människor och älska det faktum att vi är människor.

Jag vill ströva runt Tajmahal, helst barfota i gräset. Jag vill ha slitna men hela och rena kläder. Jag vill känna solen i mitt ansikte och känna vinden i håret. Jag vill leva på minsta möjliga kostnad, med minsta möjligt matrialism. Jag ska dit. Jag ska avsluta det jag har här. Inte idag, inte imorgon, kanske inte ens detta året men jag ska dit. Min själ blir inte hel av ouppskattad lyx, den blir hel av uppskattad lycka och skönhet.



Kommentarer

Postat av: berra

Så sant så.. Bra tänkt!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback